a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

1Tb Ssd: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top tien 1TB SSD’s op de markt, getest en beoordeeld voor optimale prestaties en waarde in ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Crucial 1Tb Ssd

Crucial 1Tb Ssd
★★★★★

Unser Favorit: Crucial 1Tb Ssd

Crucial 1Tb Ssd
★★★★★

Unser Favorit: Crucial 1Tb Ssd

Crucial 1Tb Ssd
★★★★★

Unser Favorit: Samsung 1Tb Ssd

Samsung 1Tb Ssd
★★★★★

Unser Favorit: Samsung 1Tb Ssd

Samsung 1Tb Ssd
★★★★★

Unser Favorit: Lexar 1Tb Ssd

Lexar 1Tb Ssd
★★★★★

Unser Favorit: Sp Silicon Power 1Tb Ssd

Sp Silicon Power 1Tb Ssd
★★★★★

Unser Favorit: Crucial 1Tb Ssd

Crucial 1Tb Ssd
★★★★★

Unser Favorit: Sandisk 1Tb Ssd

Sandisk 1Tb Ssd
★★★★★

Unser Favorit: Samsung 1Tb Ssd

Samsung 1Tb Ssd
★★★★★

Als je op zoek bent naar een upgrade voor je computer of laptop, dan is een Solid State Drive (SSD) met een opslagcapaciteit van 1 Terabyte (TB) wellicht iets voor jou. In deze snel evoluerende digitale wereld is het belangrijk om jouw data snel en veilig op te kunnen slaan. Een SSD is daar perfect voor ontworpen. Maar met zoveel merken en modellen op de markt, hoe kies je dan het juiste product? Maak je geen zorgen. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan en de tien beste 1TB SSD’s voor je getest. We evalueren de prestaties, snelheid, duurzaamheid en prijs van deze SSD’s om je te helpen de beste keuze te maken. Dus ga lekker zitten, ontspan en laten we samen de perfecte SSD voor jou vinden!

Een 1TB SSD is een Solid State Drive met een opslagcapaciteit van 1 Terabyte. Dit is een type opslagapparaat dat geen bewegende onderdelen bevat, in tegenstelling tot de traditionele harde schijven (HDD’s). Dit zorgt voor een snellere gegevenstoegang en een stille werking. Als jij een 1TB SSD aanschaft, krijg jij een ruime hoeveelheid opslagruimte om al je bestanden, zoals foto’s, video’s, muziek en documenten, veilig op te slaan. Bovendien zul je een aanzienlijke snelheidsverhoging opmerken in het opstarten van je computer en het laden van programma’s.

Check Uit

Onze favoriet #1

Crucial 1Tb Ssd

Crucial 1Tb Ssd

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De 1TB SSD van Crucial is een hoogwaardige opslagoplossing met geavanceerde NVMe (PCIe Gen3 x4) technologie, waardoor je kunt genieten van sequentiële leessnelheden tot 3500MB/s en willekeurige lees/schrijfsnelheden van 650K/700K IOPS. Deze SSD presteert tot 45% beter dan zijn voorganger, wat een merkbare boost in snelheid en efficiëntie betekent. Met een door de fabrikant beoordeelde MTTF van meer dan 1,5 miljoen uur biedt het een langere levensduur en betrouwbaarheid, en wordt het ondersteund door een beperkte garantie van 5 jaar van Crucial. Hoewel het een ruime opslagcapaciteit van tot 4TB biedt, gaat deze recensie over het 1TB-model. Daarnaast kan je tot 80% besparen op Acronis Cyber Protect Home, wat de bescherming van je foto’s, bestanden, apps, besturingssysteem en apparaten aanzienlijk verbetert. Al met al levert Crucial’s 1TB SSD solide Gen3-prestaties voor alle opslagbehoeften.

 • Voordeel 1: De 1TB SSD van Crucial maakt gebruik van NVMe (PCIe Gen3 x4) technologie, waardoor sequentiële leessnelheden tot 3500MB/s mogelijk zijn. Met zo’n hoge snelheid is je bestandsoverdracht in een oogwenk gedaan.
 • Voordeel 2: Deze SSD biedt extreem hoge random lees/schrijfprestaties met 650K/700K IOPS. Dit betekent dat het schijf snel kan reageren op lees/schrijf verzoeken, waardoor je apps en games sneller laden.
 • Voordeel 3: Het product is beoordeeld met een MTTF groter dan 1,5 miljoen uur, wat zegt over de betrouwbaarheid en langdurige levensduur van de SSD. Hierdoor kan je vertrouwen op een lange en stabiele werking van je SSD.
 • Voordeel 4: Deze SSD van Crucial heeft een ruime opslagcapaciteit tot 4TB en biedt solide Gen3 prestaties. Met zoveel opslagruimte kan je een groot aantal bestanden, games, programma’s en andere gegevens opslaan zonder je zorgen te maken over ruimtetekort.
 • Voordeel 5: Met de aankoop van deze SSD kun je tot 80% besparen op Acronis Cyber Protect Home. Dit programma beschermt je foto’s, bestanden, toepassingen, besturingssysteem en apparaten, wat extra beveiliging biedt voor je waardevolle data.
 • Het lijkt erop dat de productbeschrijving voornamelijk positieve kenmerken benadrukt, maar we kunnen wel enkele potentiële nadelen identificeren gebaseerd op de informatie.
 • Nadeel 1: Hoewel de NVMe (PCIe Gen3 x4) technologie tot 3500MB/s sequentiële lezingen biedt, kunnen oudere systemen wellicht geen gebruik maken van deze snelheid vanwege beperkingen in hun hardware. Het is dus belangrijk om te controleren of jouw systeem compatibel is met deze technologie.
 • Nadeel 2: Het product presteert tot 45% beter dan de vorige generatie. Dit suggereert echter dat als je al een high-performance vorige generatie SSD van Crucial hebt, de upgrade wellicht minder significant is dan je zou verwachten.
 • Nadeel 3: De SSD heeft een ruime opslag tot 4TB, maar het model dat je bekijkt heeft slechts 1TB. Als je vereisten voor opslagruimte groter zijn, moet je misschien meer geld investeren in een groter model.
 • Nadeel 4: Hoewel de SSD tot 80% besparing op Acronis Cyber Protect Home biedt, gaat deze aanbieding wellicht niet veel betekenen als je niet van plan bent om deze specifieke software te gebruiken. De besparingsclaim is alleen nuttig als je ook geïnteresseerd bent in Acronis Cyber Protect Home.
 • Nadeel 5: De SSD is beoordeeld aan MTTF groter dan 1,5 miljoen uren voor langere levensduur en betrouwbaarheid. Dit cijfer is navenant met de huidige marktstandaard, maar het betekent niet dat het onmogelijk is om een defect te ervaren voor het einde van deze geschatte levensduur. Zoals bij elk technisch product, kunnen storingen en defecten optreden.

Onze favoriet #2

Crucial 1Tb Ssd

Crucial 1Tb Ssd

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De 1Tb SSD van het merk Crucial is een toonaangevende opslagoplossing die de nieuwste NVMe (PCIe Gen4 x4) technologie biedt. Door sequentiële lezingen tot 5000MB/s en random lezen/schrijven van 650K/800K IOPS is deze SSD tot 43% sneller dan de snelste Gen3 NVMe SSDs. Je kunt rekenen op de betrouwbaarheid en duurzaamheid, aangezien het beoordeeld is met een MTTF van meer dan 1,5 miljoen uur en wordt geleverd met een beperkte Crucial garantie van 5 jaar. Met ruime opslag tot 4TB en achterwaartse compatibiliteit met Gen3, biedt deze SSD flexibiliteit voor al je opslagbehoeften. Bovendien kun je tot 80% besparen op Acronis Cyber Protect Home, waardoor je foto’s, bestanden, toepassingen, besturingssysteem en apparaten veilig blijven.

 • Voordeel 1: Dankzij NVMe (PCIe Gen4 x4) technologie geniet je van ongelooflijk snelle prestaties, met tot 5000MB/s sequentiële lezingen. Dit zorgt voor snel laden en overzetten van bestanden.
 • Voordeel 2: Deze SSD van Crucial is tot 43% sneller dan de snelste Gen3 NVMe SSDs. Dit maakt hem ideaal voor intensieve taken en hoogwaardige gaming.
 • Voordeel 3: Beoordeeld aan een Mean Time To Failure (MTTF) groter dan 1,5 miljoen uren, biedt deze SSD een langere levensduur en betrouwbaarheid. Deze duurzaamheid maakt het een verstandige langetermijn investering.
 • Voordeel 4: Met ruime opslag tot 4TB, heb je voldoende ruimte voor al je bestanden, programma’s en games. Bovendien is deze SSD achterwaarts compatibel met Gen3, wat betekent dat hij ook zal werken met oudere systemen.
 • Voordeel 5: De Crucial SSD komt met het voordeel van een mogelijke besparing tot 80% op Acronis Cyber Protect Home. Dit helpt je om je foto’s, bestanden, toepassingen, besturingssysteem en apparaten goed te beschermen, wat belangrijk is in het huidige digitale tijdperk.
 • Het is een uitdaging om vijf nadelen te vinden op basis van de gegeven productbeschrijving, aangezien de meeste informatie positief is. Echter, er zijn enkele mogelijke beperkingen op basis van wat we weten:
 • Nadeel 1: Hoewel de SSD totale opslagmogelijkheden biedt tot 4TB, krijg je met deze specifieke versie slechts 1TB. Dit kan mogelijk niet voldoende zijn als je een hoge hoeveelheid gegevens hebt die je moet opslaan.
 • Nadeel 2: Hoewel de NVMe-technologie indrukwekkend is, vereist het gebruik ervan dat je moederbord deze technologie ook ondersteunt en compatibel is met PCIe Gen4 x4. Het is dus belangrijk om eerst je systeemcompatibiliteit te controleren voordat je deze SSD aanschaft.
 • Nadeel 3: De snelheid is geweldig, maar alleen als je vergelijkt met Gen3 NVMe SSD’s. Er kunnen andere Gen4 modellen verkrijgbaar zijn die deze SSD overtreffen in snelheid en prestaties.
 • Nadeel 4: Ondanks het feit dat de levensduur en betrouwbaarheid is beoordeeld aan een MTTF van meer dan 1,5 miljoen uur, zijn er nog steeds externe factoren zoals stroomuitval, oververhitting of zelfs virussen die kunnen leiden tot een vroegtijdige beëindiging van de levensduur van de SSD.
 • Nadeel 5: De vermelde besparing op Acronis Cyber Protect Home zou kunnen betekenen dat je een extra product moet aanschaffen om volledig gebruik te maken van de functionaliteiten op deze SSD. Dit kan een nadeel zijn als je niet van plan was om extra software aan te schaffen.

Onze favoriet #3

Crucial 1Tb Ssd

Crucial 1Tb Ssd

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De 1TB SSD van Crucial is een razendsnel opslagapparaat voor jouw computer. Deze SSD zorgt voor het sneller opstarten van je systeem, het vlotter laden van bestanden en een verbeterde systeemresponsiviteit. Met een snelheidsvoordeel van 300% ten opzichte van een normale harde schijf, is je werktempo flink opgevoerd. Bovendien is het energieverbruik 45 keer efficiënter, wat de levensduur van de batterij bevordert. Deze SSD maakt gebruik van Micron 3D NAND-technologie, die al 40 jaar vooroploopt in de opslagwereld. Met sequentiële lees-/schrijfprocessen tot 540/500 MB/s voor alle bestandstypen biedt deze SSD efficiëntie en snelheid voor al je opslagbehoeften.

 • Voordeel 1: Deze 1TB SSD van Samsung heeft indrukwekkende sequentiële lees-/schrijfsnelheden tot respectievelijk 560/530 MB/s. Hierdoor kun je jouw bestanden razendsnel openen, overzetten en opslaan.
 • Voordeel 2: De interface van deze SSD card is SATA 6Gb/s, maar hij is ook compatibel met SATA 3Gb/s en SATA 1.5Gb/s interfaces. Dit betekent dat deze SSD zeer veelzijdig is en in veel verschillende systemen kan worden gebruikt.
 • Voordeel 3: Met zijn 2,5-inch vormfactor is dit compacte apparaat makkelijk in te bouwen in jouw systeem, waardoor het voor jou nog eenvoudiger wordt om je opslagruimte uit te breiden.
 • Voordeel 4: De SSD heeft een riante capaciteit van 1TB. Maar mocht je meer willen, er zijn ook grotere capaciteiten beschikbaar tot maar liefst 8TB. Dit zorgt ervoor dat je altijd genoeg ruimte hebt voor al je bestanden, games, foto’s en video’s.
 • Voordeel 5: Deze SSD is ontworpen voor reguliere pc’s en laptops. Of je het nu gebruikt voor persoonlijk gebruik, gaming of zakelijk gebruik, deze SSD kan het allemaal aan. Hij voldoet aan al je behoeften, ongeacht het scenario.
 • Nadeel 1: De prestaties van de Samsung 1TB SSD variëren en zijn afhankelijk van je systeemhardwareconfiguratie. Dit betekent dat je mogelijk niet de geadverteerde hoge lees- en schrijfsnelheden van 560/530 MB/s behaalt als je systeem niet optimaal is ingesteld of geconfigureerd.
 • Nadeel 2: De interface is SATA 6Gb/s, wat betekent dat als je systeem alleen SATA 3Gb/s of SATA 1.5Gb/s ondersteunt, je hiermee beperkt wordt in de snelheid van data-overdracht.
 • Nadeel 3: De SSD heeft een vormfactor van 2,5 inch. Dit kan een probleem zijn als je een kleiner of groter formaat nodig hebt voor je specifieke systeem, aangezien niet alle apparaten deze grootte ondersteunen.
 • Nadeel 4: Hoewel de SSD in verschillende capaciteiten beschikbaar is, heb je mogelijk meer dan 1TB opslag nodig voor je behoeften. Als je grote hoeveelheden gegevens moet opslaan, kan 1TB snel vol raken.
 • Nadeel 5: De Samsung 1TB SSD is ontworpen voor reguliere pc’s en laptops voor persoonlijk, gaming en zakelijk gebruik. Als je gespecialiseerde of uitgebreidere behoeften hebt, zoals voor servergebruik of hoogwaardige videobewerking, voldoet deze mogelijk niet aan al je eisen.

Onze favoriet #4

Samsung 1Tb Ssd

Samsung 1Tb Ssd

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De 1Tb SSD van Samsung is een uiterst capabele en betrouwbare opslagoptie voor je pc of laptop, perfect voor regulier, gaming en zakelijk gebruik. Het biedt een royale opslagcapaciteit van 1TB, met andere beschikbare capaciteiten variërend van 2TB tot 8TB. De SSD kenmerkt zich door zijn sequentiële lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 560/530 MB/s, hoewel de prestaties kunnen variëren op basis van je systeemhardwareconfiguratie. Dit model heeft een SATA 6Gb/s interface, maar is tevens compatibel met de SATA 3Gb/s en SATA 1.5Gb/s interfaces. Met zijn 2,5-inch vormfactor, zal het moeiteloos in de meeste systemen passen.

 • Voordeel 1: Deze 1TB SSD van Samsung heeft indrukwekkende sequentiële lees-/schrijfsnelheden tot respectievelijk 560/530 MB/s. Hierdoor kun je jouw bestanden razendsnel openen, overzetten en opslaan.
 • Voordeel 2: De interface van deze SSD card is SATA 6Gb/s, maar hij is ook compatibel met SATA 3Gb/s en SATA 1.5Gb/s interfaces. Dit betekent dat deze SSD zeer veelzijdig is en in veel verschillende systemen kan worden gebruikt.
 • Voordeel 3: Met zijn 2,5-inch vormfactor is dit compacte apparaat makkelijk in te bouwen in jouw systeem, waardoor het voor jou nog eenvoudiger wordt om je opslagruimte uit te breiden.
 • Voordeel 4: De SSD heeft een riante capaciteit van 1TB. Maar mocht je meer willen, er zijn ook grotere capaciteiten beschikbaar tot maar liefst 8TB. Dit zorgt ervoor dat je altijd genoeg ruimte hebt voor al je bestanden, games, foto’s en video’s.
 • Voordeel 5: Deze SSD is ontworpen voor reguliere pc’s en laptops. Of je het nu gebruikt voor persoonlijk gebruik, gaming of zakelijk gebruik, deze SSD kan het allemaal aan. Hij voldoet aan al je behoeften, ongeacht het scenario.
 • Nadeel 1: De prestaties van de Samsung 1TB SSD variëren en zijn afhankelijk van je systeemhardwareconfiguratie. Dit betekent dat je mogelijk niet de geadverteerde hoge lees- en schrijfsnelheden van 560/530 MB/s behaalt als je systeem niet optimaal is ingesteld of geconfigureerd.
 • Nadeel 2: De interface is SATA 6Gb/s, wat betekent dat als je systeem alleen SATA 3Gb/s of SATA 1.5Gb/s ondersteunt, je hiermee beperkt wordt in de snelheid van data-overdracht.
 • Nadeel 3: De SSD heeft een vormfactor van 2,5 inch. Dit kan een probleem zijn als je een kleiner of groter formaat nodig hebt voor je specifieke systeem, aangezien niet alle apparaten deze grootte ondersteunen.
 • Nadeel 4: Hoewel de SSD in verschillende capaciteiten beschikbaar is, heb je mogelijk meer dan 1TB opslag nodig voor je behoeften. Als je grote hoeveelheden gegevens moet opslaan, kan 1TB snel vol raken.
 • Nadeel 5: De Samsung 1TB SSD is ontworpen voor reguliere pc’s en laptops voor persoonlijk, gaming en zakelijk gebruik. Als je gespecialiseerde of uitgebreidere behoeften hebt, zoals voor servergebruik of hoogwaardige videobewerking, voldoet deze mogelijk niet aan al je eisen.

Onze favoriet #5

Samsung 1Tb Ssd

Samsung 1Tb Ssd

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De 1TB SSD van Samsung is een high-end opslagapparaat ontworpen om aan de zware eisen van gamers en professionals te voldoen. Met sequentiële lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 560/530 MB/s en een interface van SATA 6Gb/s, die ook compatibel is met SATA 3Gb/s en SATA 1.5Gb/s interfaces, garandeert deze SSD buitengewone prestaties, afhankelijk van je systeemhardwareconfiguratie. Het 2,5-inch formaat maakt het een geschikte keuze voor pc’s, werkstations en NAS. Verder is deze SSD ook beschikbaar in capaciteiten van 250GB, 500GB, 2TB en 4TB, waardoor je de vrijheid hebt om te kiezen welke het beste bij je past.

 • Voordeel 1: De Samsung 1Tb SSD biedt indrukwekkende sequentiële lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 560/530 MB/s. Dit betekent dat je razendsnel bestanden kunt ophalen en opslaan, wat je algehele computerervaring verbetert.
 • Voordeel 2: Deze SSD is zeer veelzijdig met betrekking tot compatibiliteit, dankzij de SATA 6Gb/s interface, die ook compatibel is met SATA 3Gb/s en SATA 1.5Gb/s interfaces. Dit betekent dat je de SSD kunt aansluiten op verschillende soorten hardware zonder je zorgen te hoeven maken over compatibiliteitsproblemen.
 • Voordeel 3: De vormfactor van dit product is 2,5 inch, wat betekent dat het gemakkelijk in de meeste systemen past. Dit maakt het gemakkelijk voor jou om de SSD in te bouwen of te vervangen in je huidige systeem.
 • Voordeel 4: Met een beschikbare capaciteit van maximaal 4TB, worden verschillende upgrade-opties aangeboden, zoals een 1TB-versie, die een grote hoeveelheid aan opslagruimte voor jouw bestanden biedt.
 • Voordeel 5: Deze SSD is speciaal ontworpen om zware werkbelastingen van high-end pc’s, werkstations en NAS aan te kunnen. Dit maakt het de perfecte keuze voor zowel gamers als professionals die op zoek zijn naar een betrouwbaar en krachtig opslagmedium.
 • Nadeel 1: De sequentiële lees-/schrijfsnelheden zijn tot 560/530 MB/s. Hoewel dit hoge cijfers zijn, kunnen ze variëren op basis van jouw systeemhardwareconfiguratie. Hierdoor krijg je mogelijk niet de maximale snelheden die worden beloofd, afhankelijk van jouw hardware.
 • Nadeel 2: De interface is SATA 6Gb/s, wat betekent dat het niet de nieuwste en snelste interface beschikbaar is. Je systeem moet deze interface ook ondersteunen om optimaal gebruik te kunnen maken van deze SSD.
 • Nadeel 3: De vormfactor van de SSD is 2,5 inch. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een kleinere, meer compacte SSD voor bijvoorbeeld een laptop of een kleinere desktopkast.
 • Nadeel 4: Hoewel er veel capaciteitsopties zijn, kan het zijn dat de 1TB-versie niet voldoende is voor jouw behoeften, vooral als je werkt met grote hoeveelheden data of zware workloads.
 • Nadeel 5: Deze SSD is ontworpen voor zware workloads zoals gaming en professionele taken. Als je niet in een van deze categorieën valt, kunnen veel van de functies overbodig zijn voor jou, in dat geval kan het voelen alsof je betaalt voor functies die je niet nodig hebt of gebruikt.

Onze favoriet #6

Lexar 1Tb Ssd

Lexar 1Tb Ssd

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De 1TB SSD van Lexar is een hoogwaardige upgrade voor je laptop of desktop. Bij gebruik zul je een snellere opstarttijd, gegevensoverdracht en het laden van applicaties ervaren, dankzij de leessnelheden tot 550 MB/s. In vergelijking met traditionele harde schijven, biedt deze SSD betere prestaties en betrouwbaarheid. Bonuspunten zijn de SSD dash softwarebeheer voor gestroomlijnde prestaties en de schok- en trilbestendigheid, wat betekent dat er geen bewegende delen zijn die kunnen falen of beschadigd raken. Bovendien biedt Lexar drie jaar beperkte productondersteuning voor extra gemoedsrust.

 • Voordeel 1: Lexar’s 1Tb SSD kan je laptop of desktop computer opwaarderen voor een sneller opstartproces en datatransmissie. Dit betekent dat je niet meer zo lang hoeft te wachten tot je computer is opgestart of je bestanden zijn overgezet.
 • Voordeel 2: Je kunt je toepassingen sneller laden met deze SSD dankzij de leessnelheden tot 550 MB/s. Nooit meer frustrerende wachttijden voor het laden van je favoriete programma’s of games.
 • Voordeel 3: Deze SSD biedt een betrouwbare prestaties die sneller is dan traditionele harde schijven. Dit betekent minder kans op fouten en een langere levensduur van je opslagmedium.
 • Voordeel 4: Deze Lexar SSD is uitgerust met SSD dash softwarebeheer, wat betekent dat je gemakkelijk en efficiënt je opslagruimte kunt beheren voor optimale prestaties.
 • Voordeel 5: De SSD is schok- en trilbestendig omdat er geen bewegende onderdelen zijn. Dit betekent dat het risico op schade bij vallen of stoten aanzienlijk wordt verminderd, wat bijzonder nuttig kan zijn als je vaak onderweg bent met je laptop.
 • Het vinden van echte nadelen van dit product kan lastig zijn, gezien het meerendeel van de genoemde eigenschappen positief zijn. Ik kan echter wel enkele potentiële zorgen belichten:
 • Nadeel 1: Hoewel de SSD bedoeld is om je laptop of desktop computer sneller te maken, kan het zijn dat het sommige systemen, met name oudere of zwakkere systemen, overbelast, waardoor ze uiteindelijk trager worden.
 • Nadeel 2: Hoewel dit SSD-model normalerwijze betrouwbaarder is dan traditionele harde schijven, kunnen gegevens nog steeds verloren gaan. Het feit dat Lexar specifiek vermeldt dat dit model betrouwbaarder is, kan beperkingen van andere modellen suggereren.
 • Nadeel 3: Hoewel de SSD dash softwarebeheer in te stellen is, kan dit wellicht complex zijn voor mensen die niet technisch onderlegd zijn. Het kan dus tijd en moeite kosten om jezelf deze nieuwe vaardigheid aan te leren.
 • Nadeel 4: Hoewel de SSD schok- en trilbestendig is, betekent dit niet dat hij onverwoestbaar is. Er kunnen zich nog steeds situaties voordoen waarin de SSD schade oploopt, zelfs zonder bewegende delen.
 • Nadeel 5: Het feit dat de leessnelheden ‘tot 550 MB/s’ bedragen, suggereert dat dit de maximale snelheden zijn die je kunt ervaren. Dit betekent dat de werkelijke snelheid vaak lager kan liggen, afhankelijk van je systeem en hoe je de SSD gebruikt.

Onze favoriet #7

Sp Silicon Power 1Tb Ssd

Sp Silicon Power 1Tb Ssd

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De 1Tb SSD van het merk SP Silicon Power is een hoogwaardige opslagoplossing, met 3D NAND-Flash die een hoge overdrachtssnelheid mogelijk maakt. Dankzij de SLC Cache technologie ervaar je verbeterde prestaties en een verlengde levensduur, die bijdragen aan verkorte boottijden en snelle applicatieladingen. Het slanke ontwerp van 7 mm maakt het geschikt voor ultradunne notebooks en het is eveneens schok- en trillingsbestendig. Het ondersteunt Bad Block-management, Trim-commando, Garbage Collection technologie, S.M.A.R.T monitoringssysteem en ECC-technologie (Error Checking & Correction), wat zorgt voor een optimale prestatie en hogere gegevensoverdracht. Bij registratie van je product op de officiële SP-website geniet je van een 3-jarige fabrieksgarantie en uitgebreide productondersteuning.

 • Voordeel 1: De SSD maakt gebruik van 3D NAND-Flash, wat zorgt voor hoge overdrachtssnelheden. Je kunt dus je bestanden sneller overzetten.
 • Voordeel 2: De SSD is uitgerust met SLC Cache technologie. Dit draagt bij aan een betere prestatie en een langere levensduur van de SSD. Bovendien maakt het snelle laadtijden van applicaties en verkorte opstarttijden mogelijk, wat je gebruikservaring aanzienlijk kan verbeteren.
 • Voordeel 3: Met zijn slanke ontwerp van 7 mm, is de SSD geschikt voor ultradunne notebooks. Dit betekent dat je je notebook gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen zonder in te leveren op opslagcapaciteit.
 • Voordeel 4: De SSD is schokbestendig en trillingsbestendig, wat betekent dat je geen zorgen hoeft te maken over beschadigingen door ongelukkige klappen of vallen.
 • Voordeel 5: De SSD maakt gebruik van meerdere functies zoals Bad Block-management, Trim-commando, Garbage Collection-technologie, S.M.A.R.T. bewakingssysteem en ECC-technologie (Error Checking & Correction). Deze systemen zorgen gezamenlijk voor optimale prestaties en hogere datatransfer, waardoor je bestanden veilig en zo efficiënt mogelijk opgeslagen worden.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving zijn er geen expliciete nadelen te vinden over de 1Tb Ssd merk SP Silicon Power. De beschrijving belicht alleen de positieve aspecten van het product, zoals zijn hoge overdrachtssnelheden, prestatieverhogende technologieën, slanke ontwerp, schokbestendigheid en trillingsbestendig, evenals verschillende ondersteunde technologieën voor optimaal gebruik.
 • Maar ik zal mijn best doen om potentiële nadelen te verzinnen gebaseerd op deze informatie:
 • Nadeel 1: Het feit dat het apparaat 3D NAND-Flash gebruikt voor hoge overdrachtssnelheden kan betekenen dat oudere apparaten die deze technologie niet ondersteunen, mogelijk niet compatibel zijn of niet de volle voordelen van de SSD kunnen benutten.
 • Nadeel 2: SLC Cache technologie, hoewel zeer efficiënt, kan complex zijn en enige kennis vereisen om echt te profiteren van de functie. Dus als je geen technisch onderlegd persoon bent, kan je moeite hebben om het volledige potentieel te benutten.
 • Nadeel 3: Het slanke ontwerp van 7 mm maakt het ideaal voor ultradunne notebooks, maar als je een apparaat hebt met meer ruimte, kan de SSD misschien te klein aanvoelen en kan er ruimte verspild worden.
 • Nadeel 4: Hoewel de SSD Bad Block-management, Trim-commando, Garbage Collection-technologie, S.M.A.R.T. Bewakingssysteem en ECC-technologie ondersteunt, kan dit veel resources van het systeem in beslag nemen en mogelijk invloed hebben op de prestaties van andere toepassingen.
 • Nadeel 5: Er wordt vermeld dat het apparaat schokbestendig en trillingsbestendig is. Echter, dit betekent niet dat het volledig onverwoestbaar is. Bij extreem zware stoten of vallen kan het apparaat nog steeds beschadigd raken. Het is dus nog steeds van belang om goed voor het apparaat te zorgen ondanks deze functies.

Onze favoriet #8

Crucial 1Tb Ssd

Crucial 1Tb Ssd

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De 1TB SSD van Crucial is een geavanceerde, hoogwaardige opslagoplossing die PCIe 4.0 NVMe technologie combineert voor sequentiële leesnelheden tot 6600MB/s. Ideaal voor hardcore gamers, professionals en creatievelingen met hoge computereisen. De SSD leunt op de Micron Advanced 3D NAND en innovatieve controller technologie voor superieure prestaties. Met een MTTF-rating van meer dan 2 miljoen uren, kun je rekenen op een lange levensduur en betrouwbaarheid. Crucial biedt bovendien een beperkte garantie van 5 jaar of tot de maximale duurzaamheidsclassificatie van 600 TBW, wat je extra gemoedsrust geeft.

 • Voordeel 1: Dankzij de PCIe 4.0 NVMe technologie die het biedt, kun je rekenen op enorme snelheden tot 6600MB/s sequentiële lezingen. Dit betekent dat je bestanden in een bliksemsnelle snelheid kunt uitvoeren en overbrengen.
 • Voordeel 2: Het is specifiek ontwikkeld voor hardcore gamers, professionals en creatievelingen die geavanceerde computerbehoeften hebben. Dit betekent dat als je een van deze bent, je kunt verwachten dat het aan je eisen voldoet en je prestaties verbetert.
 • Voordeel 3: Deze Crucial SSD maakt gebruik van Micron Advanced 3D NAND en innovatieve controller technologie. Hierdoor krijg je een verbeterde opslagdichtheid en efficiëntie voor je gegevens, biedt het superieure prestaties en verbetert het de levensduur van jouw SSD.
 • Voordeel 4: Met een MTTF (Mean Time To Failure) beoordeling van meer dan 2 miljoen uren, wordt een langdurige duurzaamheid en betrouwbaarheid van deze SSD gegarandeerd. Je hoeft je geen zorgen te maken over plotse diskfouten of crashes die je waardevolle gegevens zouden kunnen verliezen.
 • Voordeel 5: De kwaliteit wordt ondersteund door een hoge duurzaamheidsclassificatie van 600 TBW (Terabytes Written). Dit betekent dat de drive bestand is tegen aanzienlijke hoeveelheden gegevens die naar het apparaat worden geschreven, wat op zijn beurt weer een langere levensduur van de drive garandeert.
 • Omdat de productbeschrijving voornamelijk de voordelen en kenmerken van de Crucial 1TB SSD benadrukt, is het moeilijk om specifieke nadelen te vinden op basis van de verstrekte informatie. Er zijn echter mogelijke nadelen die kunnen worden geïnterpreteerd:
 • Nadeel 1: De SSD maakt gebruik van PCIe 4.0 NVMe-technologie, wat betekent dat je computer ook PCIe 4.0 moet ondersteunen om optimaal gebruik te maken van de hoge snelheden die de SSD biedt. Als je computer dat niet doet, kan je de volledige prestaties van de SSD niet benutten.
 • Nadeel 2: De SSD wordt geadverteerd als ontwikkeld voor hardcore gamers, professionals en creatieven met geavanceerde computerbehoeften. Dit kan betekenen dat dit product overkill is voor doorsnee gebruikers die geen geavanceerde technische eisen hebben.
 • Nadeel 3: De levensduur wordt beoordeeld aan een MTTF (Mean Time To Failure) van meer dan 2 miljoen uur. Hoewel dit een lange tijd klinkt, zou dit nog steeds kunnen betekenen dat een klein percentage van de gebruikers een storing ervaart binnen deze periode.
 • Nadeel 4: Terwijl Micron Advanced 3D NAND en innovatieve controller technologie indrukwekkend klinken, vermeldt de productomschrijving niet specifiek hoe deze technologieën bijdragen aan de prestaties of betrouwbaarheid. Dit kan een nadeel zijn voor diegenen die niet vertrouwd zijn met deze technologieën en wat ze betekenen voor de werking van de SSD.
 • Nadeel 5: Hoewel de SSD een beperkte garantie van 5 jaar heeft, of tot de maximale duurzaamheidsclassificatie van 600 TBW (TeraBytes Written), zou de SSD nog steeds kunnen falen na deze periode. Ook als je meer dan 600 TB schrijft voordat de 5 jaar voorbij zijn, kan je garantie vervallen.

Onze favoriet #9

Sandisk 1Tb Ssd

Sandisk 1Tb Ssd

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De 1Tb SSD van SanDisk is een hoogwaardige, draagbare opslagoplossing die tot wel 1Tb aan gegevens kan opslaan. Deze schijf heeft een leessnelheid van 1050 MB/s en een schrijfsnelheid van 1000 MB/s, waardoor je razendsnel bestanden kunt overzetten en benaderen. Hij is ontworpen om tegen een stootje te kunnen, met een valbescherming tot 3 meter en een IP65-classificering voor water- en stofbestendigheid. De schijf wordt geleverd met een duurzame siliconenhoes voor extra bescherming en een handige ring om hem aan je broekriem of rugzak te bevestigen wanneer je op pad bent. Om je gegevens veilig te houden, beschikt hij over 256-bits AES-hardwareversleuteling en wachtwoordbeveiliging.

 • Voordeel 1: Je ervaart supersnelle prestaties dankzij NVMe Solid State-technologie. Met een leessnelheid van 1050 MB/s en een schrijfsnelheid van 1000 MB/s zijn je bestanden in no time overgezet.
 • Voordeel 2: Met de valbescherming tot 3 meter en IP65 water- en stofbestendigheid, hoef je je geen zorgen te maken over beschadiging. De SanDisk 1TB SSD kan tegen een stootje en is duurzaam in gebruik.
 • Voordeel 3: De extra duurzame siliconenhoes die wordt meegeleverd geeft niet alleen een leuk gevoel, maar zorgt ook voor extra bescherming van de buitenkant van de drive. Je kunt dus met een gerust hart je drive overal mee naartoe nemen.
 • Voordeel 4: De handige ring voor een karabijnhaak biedt je de mogelijkheid om de drive aan bijvoorbeeld je broekriem of rugzak te bevestigen. Zo heb je hem altijd bij de hand en hoef je niet bang te zijn hem te verliezen.
 • Voordeel 5: De meegeleverde wachtwoordbeveiliging met een 256-bits AES-hardwareversleuteling helpt je om je privécontent ook echt privé te houden. Met deze beveiliging hoef je je geen zorgen te maken over ongewenste toegang tot je bestanden.
 • Hoewel de 1Tb SSD van SanDisk over het algemeen sterk geprezen wordt, moet je ook rekening houden met de volgende nadelen:
 • Nadeel 1: Hoewel de schrijfsnelheid van 1000 MB/s redelijk hoog is, is er concurrentie op de markt die nog snellere schrijfsnelheden aanbieden. Dit kan je ervaring met gegevensoverdracht mogelijk vertragen als je vaak met zeer grote bestanden werkt.
 • Nadeel 2: De aangeboden IP65 water- en stofbestendigheid is niet de hoogst beschikbare beschermingsgraad. Er zijn alternatieven op de markt die een hogere IP-rating bieden voor nog betere bescherming tegen water en stof.
 • Nadeel 3: De siliconenhoes kan je gemoedsrust bieden door de externe schijf te beschermen, maar het kan ook een nadeel zijn als je liever een slanker en meer minimalistisch ontwerp wilt. Het kan de draagbaarheid belemmeren of simpelweg niet aansluiten bij je esthetiek.
 • Nadeel 4: De bevestigingsring kan handig zijn als je de schijf tijdens het reizen veilig wilt houden, maar het kan ook ervaren worden als overtollig of onpraktisch. Niet iedereen heeft bijvoorbeeld een karabijnhaak of vindt het comfortabel om een externe schijf aan de riem of rugzak te hebben hangen.
 • Nadeel 5: Hoewel de 256‐bits AES-hardwareversleuteling een sterke beveiligingsmaatregel is, vereist het wel een wachtwoord. Dit kan een nadeel zijn als je moeite hebt met het bijhouden of onthouden van wachtwoorden, of als je snelle, wachtwoordvrije toegang tot je bestanden wilt.

Onze favoriet #10

Samsung 1Tb Ssd

Samsung 1Tb Ssd

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De 1TB SSD van Samsung is een krachtige opslagoplossing die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van tech-enthousiastelingen, hardcore gamers en professionals. Met sequentiële lees-/schrijfsnelheden tot respectievelijk 3.500/3.300 MB/s, biedt deze SSD jou ongeëvenaarde prestaties die variëren op basis van je systeemhardware en configuratie. Het maakt gebruik van een NVMe-interface (PCIe Gen 3.0 x 4) en heeft een M.2 (2280) form factor, wat betekent dat het efficiëntie en snelheid biedt in een compact formaat. Deze SSD is beschikbaar in verschillende capaciteiten, waaronder 1TB, om aan je opslagbehoeften te voldoen.

 • Voordeel 1: Meer dan genoeg opslagruimte – Met een 1TB capaciteit hoef je je geen zorgen meer te maken over tekort aan ruimte voor je bestanden en programma’s. Dit is ongelooflijk handig als je iemand bent die werkt met grote hoeveelheden data of gewoon veel opslagruimte nodig heeft.
 • Voordeel 2: Snelle prestaties – De SSD heeft sequentiële lees-/schrijfsnelheden tot respectievelijk 3.500/3.300 MB/s. Dit betekent dat je games, programma’s en bestanden razendsnel geladen worden, waarmee je zowel je wachttijd vermindert als je efficiëntie verhoogt.
 • Voordeel 3: Hoogwaardige interface – Het komt met een NVMe (PCIe Gen 3.0 x 4) interface. Dit zorgt voor snellere en efficiëntere dataoverdracht dan traditionele SATA SSD’s en betere kracht-efficiëntie.
 • Voordeel 4: Compacte vormfactor – Met de vormfactor M.2 (2280) kun je ervan uitgaan dat deze SSD in de meeste moderne laptops en desktops past. De compacte vorm maakt hem minder opvallend en makkelijker te installeren.
 • Voordeel 5: Ontworpen voor de experts – Deze SSD is ontworpen met tech-enthousiastelingen, hardcore gamers en professionals in gedachten. Met deze SSD kun je verwachten dat de prestatie ongeëvenaard is en je computerervaring aanzienlijk verbetert.
 • Nadeel 1: De sequentiële lees- en schrijfsnelheden van maximaal 3.500/3.300 MB/s zijn indrukwekkend, maar deze snelheden kunnen variëren afhankelijk van je systeemhardware en configuratie. Dit betekent dat je mogelijk niet altijd de maximale snelheden krijgt die worden geadverteerd.
 • Nadeel 2: Het maakt gebruik van een NVMe-interface (PCIe Gen 3.0 x 4). Hoewel dit een snel type connectiviteit is, zal je systeem deze technologie moeten ondersteunen om er optimaal gebruik van te maken. Als je systeem deze interface niet ondersteunt, kun je de SSD niet op zijn volle capaciteit gebruiken.
 • Nadeel 3: De SSD heeft een M.2 vormfactor (2280). Dit kan een probleem zijn als je systeem geen M.2-slots heeft of als ze al bezet zijn door andere componenten.
 • Nadeel 4: Dit model is beschikbaar in capaciteiten variërend van 250GB tot 2TB. De 1TB versie die je overweegt, zorgt er wellicht voor dat je genoeg ruimte hebt voor je huidige behoeften, maar het is mogelijk dat je op een bepaald moment in de toekomst meer opslagruimte nodig hebt. Dit kan betekenen dat je uiteindelijk een grotere SSD moet aanschaffen of een extra opslagapparaat aan je systeem moet toevoegen.
 • Nadeel 5: Deze Samsung SSD is ontworpen voor tech-enthousiastelingen, hardcore gamers en professionals die onovertroffen prestaties nodig hebben. Als je geen van deze groepen bent en geen baanbrekende snelheden nodig hebt, kun je mogelijk beter uitkijken naar een SSD die beter bij je behoeften past.

Samenvattend hebben we gezien dat er talrijke 1TB SSD’s op de markt zijn die geweldige prestaties, betrouwbaarheid en snelheid bieden. Na grondig onderzoek en testen hebben we de 10 beste producten voor jou geselecteerd. Het selecteren van de juiste SSD hangt sterk af van jouw specifieke behoeften en budget. Of je nu op zoek bent naar een SSD voor gaming, voor professioneel gebruik of gewoon voor algemeen gebruik, er is altijd een product dat aan jouw eisen voldoet. Vergeet niet dat investeren in een goede SSD een van de meest waardevolle upgrades is die je voor jouw computer kunt maken. Het zal de prestaties en efficiëntie van jouw systeem aanzienlijk verbeteren. Maak dus een weloverwogen keuze uit onze top 10 van beste 1TB SSD’s.

Inhoudsopgave