a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Infrarood Verwarming: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 infrarood verwarmingen getest en beoordeeld voor optimale warmte en efficiëntie in ons meest recente onderzoek.

Unser Favorit: Mi-Heat Infrarood Verwarming

Mi-Heat Infrarood Verwarming
★★★★★

Unser Favorit: Byecold Infrarood Verwarming

Byecold Infrarood Verwarming
★★★★★

Unser Favorit: Könighaus Infrarood Verwarming

Könighaus Infrarood Verwarming
★★★★★

Unser Favorit: Blumfeldt Infrarood Verwarming

Blumfeldt Infrarood Verwarming
★★★★★

Unser Favorit: Luxeva Infrarood Verwarming

Luxeva Infrarood Verwarming
★★★★★

Unser Favorit: Blumfeldt Infrarood Verwarming

Blumfeldt Infrarood Verwarming
★★★★★

Unser Favorit: Kesser Infrarood Verwarming

Kesser Infrarood Verwarming
★★★★★

Unser Favorit: Audor Infrarood Verwarming

Audor Infrarood Verwarming
★★★★★

Unser Favorit: Audor Infrarood Verwarming

Audor Infrarood Verwarming
★★★★★

Unser Favorit: Mursche Infrarood Verwarming

Mursche Infrarood Verwarming
★★★★★

Welkom aan boord! Als je overweegt om over te stappen op infrarood verwarming, dan ben je op de juiste plek belandt. Laten we samen de 10 beste producten op de markt onder de loep nemen na grondig nieuw onderzoek. We weten dat het selecteren van de perfecte infrarood verwarming een uitdaging kan zijn, vooral met de brede variëteit die beschikbaar is. Daarom hebben we deze uitgebreide beoordeling en vergelijking voor je gemaakt om je te helpen bij je aankoopbeslissing. Door dit overzicht te lezen, kun je ervoor zorgen dat jouw gekozen infrarood verwarming niet alleen energie-efficiënt en kostenbesparend is, maar ook voldoet aan jouw specifieke verwarmingsbehoeften. Laten we eens kijken naar de topproducten.

Een infrarood verwarming is een innovatief stukje technologie dat jij zou kunnen overwegen voor je verwarmingsbehoeften. In plaats van de lucht te verwarmen, zoals veel traditionele verwarmingssystemen doen, zendt een infrarood verwarming infrarode stralen uit die direct voorwerpen en mensen in de kamer verwarmen. Het is vergelijkbaar met hoe de zon je huid opwarmt op een koude winterdag – hoewel de lucht koud is, kan de zonnestraal toch warm aanvoelen. Zo werkt ook infrarood verwarming: het zorgt voor gerichte, comfortabele warmte, waarbij energieverlies door luchtverplaatsing minimaal is.

Check Uit

Onze favoriet #1

Mi-Heat Infrarood Verwarming

Mi-Heat Infrarood Verwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Infrarood Verwarming van Mi-Heat levert stralingswarmte en aangename dieptewarmte waar je maar wilt. Deze opvouwbare IR-paneel wordt uitgevouwen op een vlakke ondergrond en direct bij je voet geplaatst. Het vereist alleen een standaard stopcontact voor de voeding en met 165 watt bereikt het een temperatuur tot 65°C. Je kunt de intensiteit van de stralingswarmte aanpassen in 3 standen via het bedieningselement op de verwarming. Het heeft ingebouwde veiligheidsfuncties zoals een timer, die de verwarming na 3 uur van de voeding scheidt, en een kantelschakelaar die de werking stopt als het paneel omvalt. Nooit meer zorgen over het vergeten uit te schakelen en extra veiligheid gegarandeerd!

 • Voordeel 1: De Mi-Heat infrarood verwarming levert stralingswarmte en aangename dieptewarmte waar je maar wilt, zodat je altijd een comfortabele omgeving kunt creëren.
 • Voordeel 2: Deze verwarming werkt via een standaard stopcontact, wat het gebruik gemakkelijker maakt omdat je geen speciale aansluitingen nodig hebt.
 • Voordeel 3: Er zijn 3 instelbare warmtestanden, waarmee je de intensiteit van de stralingswarmte naar wens kunt aanpassen. Dit geeft je maximale controle en stelt je in staat om de optimale temperatuur voor je ruimte te vinden.
 • Voordeel 4: Veiligheid is gewaarborgd door een ingebouwde timer die de verwarming na 3 uur loskoppelt van de voeding. Hiermee voorkom je dat je vergeet de verwarming uit te schakelen en bespaar je energie.
 • Voordeel 5: De tafelverwarming beschikt ook over een kantelschakelaar. Mocht het vouwpaneel omvallen, dan stopt de verwarming automatisch, waardoor je risico op verwondingen en schade aan je huis wordt verminderd.
 • Nadeel 1: Beperkte warmte output. Volgens de productbeschrijving heeft de Mi-Heat infrarood verwarming een maximale temperatuur van 65 °C. Dit is mogelijk niet warm genoeg voor sommige gebruikers, vooral in erg koude omgevingen.
 • Nadeel 2: Vereist toegang tot een stopcontact. De Mi-Heat verwarming bevindt zich dicht bij het stopcontact, waardoor het mogelijk niet praktisch is in ruimtes waar stopcontacten beperkt of niet op een ideale locatie zijn.
 • Nadeel 3: Mogelijke veiligheidsproblemen. Het product heeft een ingebouwde timer die de verwarming na 3 uur automatisch uitschakelt. Dit kan een nadeel zijn als je vergeet het apparaat handmatig weer in te schakelen of als je continu warmte nodig hebt voor een langere periode.
 • Nadeel 4: Beperkte instelbaarheid. De Mi-Heat verwarming biedt slechts drie warmtestanden. Dit kan een nadeel zijn voor degenen die meer flexibiliteit willen bij het aanpassen van de warmte naar hun persoonlijke comfort.
 • Nadeel 5: Mogelijke instabiliteit. Het product is een opvouwbaar paneel dat op de grond moet worden geplaatst. Er zou een risico bestaan om het apparaat om te laten vallen, hoewel er een kantelschakelaar is die de werking stopzet als het paneel omvalt.

Onze favoriet #2

Byecold Infrarood Verwarming

Byecold Infrarood Verwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Infrarood Verwarming van Byecold biedt een comfortabele warmte verspreiding door het gebruik van de nieuwste infraroodtechnologie, vergelijkbaar met de warmtestraling van de zon, vooral ideaal als het buiten kouder wordt. Doordat het een plafondverwarmer is, maakt dit het een ruimtebesparende keuze; je hoeft geen plek aan de muur vrij te houden om het paneel op te hangen, wat erg handig is als je beschikt over beperkte ruimte. Het is uitgerust met een ingebouwde thermostaat en een aparte afstandsbediening, wat het beheer van de functies, zoals temperatuurinstelling en timer, zeer gemakkelijk maakt. In tegenstelling tot traditionele verwarmingstoestellen, maakt de Byecold Infrarood Verwarming geen geluid tijdens het gebruik, waardoor je in rust en stilte kunt werken of ontspannen. Bovendien biedt het vrijheid van controle met een stekker die rechtstreeks in het stopcontact kan, of je kunt de stekker losmaken en de verwarming bedienen met de meegeleverde afstandsbediening.

 • Voordeel 1: Comfortabele Warmte – Dankzij de nieuwste infraroodtechnologie verspreidt de warmtestraling zich comfortabel in de kamer, vergelijkbaar met zonnestralen. Dit betekent dat je kunt genieten van de behaaglijke warmte, zelfs als het buiten koud is.
 • Voordeel 2: Ruimtebesparend – Deze infraroodverwarming monteer je aan het plafond waardoor je geen ruimte aan de muur nodig hebt om hem te hangen. Als je levensruimte relatief klein is, dan is elke bespaarde centimeter goud waard.
 • Voordeel 3: Eenvoudige bediening – De infraroodverwarming is uitgerust met een ingebouwde thermostaat en een aparte afstandsbediening. Dit maakt het regelen van functies zoals temperatuurinstelling en timer bijzonder eenvoudig.
 • Voordeel 4: Stil bij gebruik – In tegenstelling tot andere traditionele verwarmingstoestellen maakt deze infrarood verwarmingsplaat geen geluid tijdens het gebruik. Zo kun je in alle rust werken of ontspannen zonder gestoord te worden door storende geluiden.
 • Voordeel 5: Flexibele controle – Deze infraroodplafondverwarmer kan rechtstreeks in het stopcontact worden gestoken of kan worden losgekoppeld en vastgemaakt. Hierdoor kun je de verwarming bedienen met de meegeleverde afstandsbediening voor ultiem gemak en comfort.
 • Nadeel 1: Hoewel het product aangeeft dat het stil is, kan er voor sommige mensen toch enige mate van geluid zijn. Dit komt omdat ieders gevoeligheid voor geluid anders is en wat de ene persoon als stil beschouwt, misschien niet zo is voor een ander.
 • Nadeel 2: De verwarming is afhankelijk van elektriciteit. In het geval van een stroomstoring zal de verwarming niet functioneren en kan de ruimte koud worden.
 • Nadeel 3: Hoewel de thermostaat en afstandsbediening nuttige functies zijn, kunnen ze kwijtgeraakt of kapot gaan. Dit zou de bediening van de verwarming kunnen bemoeilijken.
 • Nadeel 4: Het hangt aan het plafond, en hoewel dit ruimtebesparend kan zijn, zou het installatieproces complex kunnen zijn of moet mogelijk worden uitgevoerd door een professional, wat extra kosten met zich mee zou brengen.
 • Nadeel 5: Hoewel de vrije controle en het gemak van het rechtstreeks inpluggen aantrekkelijk lijken, zou het voor problemen kunnen zorgen als het stopcontact niet dichtbij is, of als er geen stopcontact beschikbaar is op de plaats waar u de verwarming wilt installeren.

Onze favoriet #3

Könighaus Infrarood Verwarming

Könighaus Infrarood Verwarming

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Könighaus Infrarood Verwarming is een hoogwaardig verwarmingssysteem met een krachtig wattage dat afhankelijk van het model, ruimtes tussen de 8 en 29 m² kan verwarmen. Het elegante design, gekenmerkt door een slank gepoedercoat aluminium frame, is onopvallend en past in elke inrichting. Met de speciale infraroodtechnologie biedt deze verwarming een groene en gezonde manier van verwarmen, waarbij er geen luchtcirculatie plaatsvindt, wat zeer gunstig is voor mensen met een huisstofallergie of reumapatiënten. Het pakket omvat montagemateriaal, een thermostaat en een 1,80 meter lange kabel. Let echter op, het product is enkel geschikt voor goed geïsoleerde ruimtes of incidenteel gebruik. Voor een optimale werking wordt het gebruik van een thermostaat geadviseerd.

 • Voordeel 1: Het ontwerp van de Blumfeldt Heat Guru 360 mini infraroodstraler levert sterke verwarmingsprestaties in een compact formaat. Dit maakt het zowel handig voor binnen- als buitengebruik, waardoor je het hele jaar door comfortabele warmte kunt ervaren.
 • Voordeel 2: Deze infraroodstraler maakt gebruik van de IR ComfortHeat-technologie die niet alleen de omgevingslucht verwarmt, maar ook de warmte rechtstreeks overbrengt op de mensen en objecten die het verlicht. Hierdoor voel je de warmte bijna onmiddellijk, net zoals de warmte van de zon.
 • Voordeel 3: De Blumfeldt Heat Guru 360 heeft een oscillatiefunctie. Dit betekent dat het verwarmingselement de warme lucht kan verspreiden in een hoek van 360 ° of 120 °, afhankelijk van je behoeften. Dit zorgt voor een hoog verwarmingsvermogen en effectieve straling.
 • Voordeel 4: Afhankelijk van de gekozen hoek, draait de kolom van de infraroodstraler langzaam heen en weer, zodat het te verwarmen oppervlak optimaal en gelijkmatig van warmte wordt voorzien. Zo krijg je een egaal verwarmde ruimte, zonder koude plekken.
 • Voordeel 5: Veiligheid is een belangrijke eigenschap van de Blumfeldt Heat Guru 360. Het apparaat is voorzien van een cool-touch-rooster dat altijd van buitenaf aangeraakt kan worden zonder dat je je brandt. Bovendien heeft het een geïntegreerde kantelbeveiliging die voor automatische uitschakeling zorgt, voor extra veiligheid.
 • Nadeel 1: Hoewel dit apparaat een sterke verwarmingsprestatie levert, is het een miniatuurmodel. Dit betekent mogelijk dat het niet krachtig genoeg is om grotere ruimtes effectief te verwarmen.
 • Nadeel 2: De Blumfeldt Heat Guru 360 Mini infraroodstraler maakt gebruik van de IR ComfortHeat-technologie die warmte overbrengt op mensen en objecten. Dit kan betekenen dat in lege ruimtes de warmte niet optimaal wordt verdeeld, omdat de straler afhankelijk is van de objecten of mensen om de warmte over te dragen.
 • Nadeel 3: De oscillatiefunctie van het apparaat, die warme lucht verspreidt in een 360° of 120° hoek, is afhankelijk van de gekozen hoek. Dit betekent dat het mogelijk niet efficiënt is in het verwarmen van ruimtes met een onregelmatige vorm of obstakels die de circulatie van de warme lucht kunnen blokkeren.
 • Nadeel 4: Hoewel de veiligheid van het apparaat wordt opgemerkt, wordt er niet gesproken over eventuele veiligheidsvoorzieningen voor als het apparaat oververhit raakt. Dit kan voor sommige gebruikers een punt van zorg zijn.
 • Nadeel 5: Het apparaat wordt aangeprezen voor zowel binnen als buiten gebruik, maar er wordt geen melding gemaakt van bescherming tegen de elementen (zoals waterbestendigheid). Het is dus niet zeker hoe goed het op langere termijn zou presteren in buitenomstandigheden.

Onze favoriet #4

Blumfeldt Infrarood Verwarming

Blumfeldt Infrarood Verwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Blumfeldt Heat Guru 360 mini infraroodstraler is een compacte verwarmingsoplossing die zorgt voor aangename warmte, zowel binnen als buiten, gedurende het hele jaar. Dankzij de geavanceerde IR ComfortHeat-technologie verwarmt deze infraroodstraler niet alleen de lucht om je heen, maar brengt hij de warmte ook rechtstreeks over op jou en de objecten die hij verlicht, precies zoals de zon dat doet. Met een krachtig verwarmingselement van 700 of 350 watt en een effectieve straling, biedt het apparaat uitstekende warmteprestaties. De oscillerende functie van de straler zorgt ervoor dat warme lucht optimaal en gelijkmatig over een hoek van 360° of 120° wordt verdeeld. Het apparaat is veilig te gebruiken, dankzij het met cool-touch gecoate rooster en de geïntegreerde kantelbeveiliging die zorgt voor automatische uitschakeling.

 • Voordeel 1: Het ontwerp van de Blumfeldt Heat Guru 360 mini infraroodstraler levert sterke verwarmingsprestaties in een compact formaat. Dit maakt het zowel handig voor binnen- als buitengebruik, waardoor je het hele jaar door comfortabele warmte kunt ervaren.
 • Voordeel 2: Deze infraroodstraler maakt gebruik van de IR ComfortHeat-technologie die niet alleen de omgevingslucht verwarmt, maar ook de warmte rechtstreeks overbrengt op de mensen en objecten die het verlicht. Hierdoor voel je de warmte bijna onmiddellijk, net zoals de warmte van de zon.
 • Voordeel 3: De Blumfeldt Heat Guru 360 heeft een oscillatiefunctie. Dit betekent dat het verwarmingselement de warme lucht kan verspreiden in een hoek van 360 ° of 120 °, afhankelijk van je behoeften. Dit zorgt voor een hoog verwarmingsvermogen en effectieve straling.
 • Voordeel 4: Afhankelijk van de gekozen hoek, draait de kolom van de infraroodstraler langzaam heen en weer, zodat het te verwarmen oppervlak optimaal en gelijkmatig van warmte wordt voorzien. Zo krijg je een egaal verwarmde ruimte, zonder koude plekken.
 • Voordeel 5: Veiligheid is een belangrijke eigenschap van de Blumfeldt Heat Guru 360. Het apparaat is voorzien van een cool-touch-rooster dat altijd van buitenaf aangeraakt kan worden zonder dat je je brandt. Bovendien heeft het een geïntegreerde kantelbeveiliging die voor automatische uitschakeling zorgt, voor extra veiligheid.
 • Nadeel 1: Hoewel dit apparaat een sterke verwarmingsprestatie levert, is het een miniatuurmodel. Dit betekent mogelijk dat het niet krachtig genoeg is om grotere ruimtes effectief te verwarmen.
 • Nadeel 2: De Blumfeldt Heat Guru 360 Mini infraroodstraler maakt gebruik van de IR ComfortHeat-technologie die warmte overbrengt op mensen en objecten. Dit kan betekenen dat in lege ruimtes de warmte niet optimaal wordt verdeeld, omdat de straler afhankelijk is van de objecten of mensen om de warmte over te dragen.
 • Nadeel 3: De oscillatiefunctie van het apparaat, die warme lucht verspreidt in een 360° of 120° hoek, is afhankelijk van de gekozen hoek. Dit betekent dat het mogelijk niet efficiënt is in het verwarmen van ruimtes met een onregelmatige vorm of obstakels die de circulatie van de warme lucht kunnen blokkeren.
 • Nadeel 4: Hoewel de veiligheid van het apparaat wordt opgemerkt, wordt er niet gesproken over eventuele veiligheidsvoorzieningen voor als het apparaat oververhit raakt. Dit kan voor sommige gebruikers een punt van zorg zijn.
 • Nadeel 5: Het apparaat wordt aangeprezen voor zowel binnen als buiten gebruik, maar er wordt geen melding gemaakt van bescherming tegen de elementen (zoals waterbestendigheid). Het is dus niet zeker hoe goed het op langere termijn zou presteren in buitenomstandigheden.

Onze favoriet #5

Luxeva Infrarood Verwarming

Luxeva Infrarood Verwarming

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LUXEVA LXV2000 is een carbon warmtestraler van 2000 watt, ontworpen met aluminium behuizing voor zowel binnen- als buitengebruik. Deze infrarood warmtestraler benut de carbon technologie en biedt een energie-efficiëntie tot wel 98%. Je kunt eenvoudig de gewenste warmte aanpassen middels een traploze thermostaat die via een draaiknop wordt bediend. Deze compacte verwarming met de afmetingen 980 mm x 185 mm x 75 mm beschikt over een omvalbeveiliging en een IP-beschermingsklasse van IP44, wat betekent dat het waterdicht is. Daarnaast wordt het geleverd met een gratis stofhoes om het te beschermen wanneer deze niet wordt gebruikt.

 • Voordeel 1: Hoge energie-efficiëntie – De LUXEVA infraroodverwarming maakt gebruik van infrarood carbon technologie, waardoor het een maximale energie-efficiëntie van maar liefst 98% bereikt. Dit betekent dat je de warmte waar je voor betaalt maximaal benut.
 • Voordeel 2: Aanpasbare thermostaat – Met de traploze thermostaat op deze verwarming, gereguleerd met een handige draaiknop, kan jij de warmte naar wens aanpassen. Meer warmte als je het koud hebt, minder als je je comfortabel voelt.
 • Voordeel 3: Veilig ontwerp – De LUXEVA verwarming is ontworpen met een omvalbeveiliging. Deze beveiligingsfunctie geeft je gemoedsrust, wetende dat de verwarming uitgeschakeld wordt als hij omvalt.
 • Voordeel 4: Waterdicht – Met zijn IP44 certificering is deze verwarming waterdicht. Hierdoor is hij ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele schade door vocht.
 • Voordeel 5: Inclusief stofhoes – De LUXEVA infraroodverwarming wordt geleverd met een gratis stofhoes. Dit biedt extra bescherming wanneer de verwarming niet in gebruik is, en helpt om de verwarming schoon en stofvrij te houden.
 • Nadeel 1: Hoewel de LUXEVA infraroodverwarming een sterke aluminium behuizing heeft, zou deze mogelijk niet zo duurzaam kunnen zijn bij het frequent gebruiken in buitensituaties, vooral in extreme weersomstandigheden.
 • Nadeel 2: De infrarood carbon technologie van de straler belooft maximale energie-efficiëntie tot 98%, maar dat betekent ook dat er mogelijk nog steeds 2% energie verspild wordt, wat een invloed kan hebben op je energierekening als het apparaat vaak wordt gebruikt.
 • Nadeel 3: De warmte van het toestel is aan te passen via een traploze thermostaat. Dit suggereert dat het systeem mogelijk niet automatisch zich aanpast aan de omgevingstemperatuur, en dus constant aandacht van je vraagt.
 • Nadeel 4: Met een hoogte van 980 mm en breedte van 185 mm kan het apparaat als relatief groot worden beschouwd, dit is dus misschien niet de beste keuze voor kleinere ruimtes.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat IP44 waterdicht is, biedt deze beschermingsgraad alleen bescherming tegen opspattend water. Dit betekent dat het apparaat mogelijk niet volledig bestand is tegen directe of doordringende regenval, wat een behoorlijk nadeel kan zijn als je er over denkt om het buiten te gebruiken.

Onze favoriet #6

Blumfeldt Infrarood Verwarming

Blumfeldt Infrarood Verwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Blumfeldt Heat Guru 360 Mini infraroodstraler is een compacte, maar krachtige verwarmingsoplossing voor zowel binnen als buiten. Deze straler gebruikt IR ComfortHeat-technologie, vergelijkbaar met de zon, om direct warmte over te brengen naar mensen en objecten in zijn lichtspectrum, in plaats van alleen de omgevingslucht te verwarmen. Het heeft een hoge stralingskracht dankzij zijn 700 of 350 watt verwarmingselement. Een unieke functie is zijn oscillatiefunctie, die de warme lucht gelijkmatig verdeelt in een hoek van 360° of 120°, draaiend om optimale warmteverspreiding te garanderen. Voor je veiligheid is de Heat Guru 360 voorzien van een cool-touch rooster en een ingebouwde kantelbeveiliging die zorgt voor automatische uitschakeling.

 • Voordeel 1: Het ontwerp van de Blumfeldt Heat Guru 360 infraroodstraler is compact zonder in te leveren op het verwarmingsvermogen. Dit maakt het zowel sterk als handig, binnen en buiten te gebruiken, ongeacht het seizoen.
 • Voordeel 2: De Blumfeldt Heat Guru 360 maakt gebruik van zijn innovatieve IR ComfortHeat-technologie om warmte direct over te brengen op de mensen en objecten die het verlicht. Hierdoor ervaren gebruikers een directe warmte net zoals de warmte van de zon.
 • Voordeel 3: De verwarmingselementen in de Blumfeldt Heat Guru 360 hebben een hoog vermogen en zorgen voor effectieve straling. Met keuze tussen 700 of 350 watt kan je zeker zijn van een krachtige verwarming.
 • Voordeel 4: Door de oscillatiefunctie van deze verwarming wordt warme lucht gelijkmatig verdeeld over een hoek van 360 ° of 120 °. Afhankelijk van de gekozen hoek draait de kolom langzaam heen en weer om een optimale warmteverdeling te garanderen.
 • Voordeel 5: Veiligheid is ook geen zorg met de Blumfeldt Heat Guru 360. Dankzij het gecoate cool-touch rooster, en de geïntegreerde kantelbeveiliging zorgt betrouwbaar voor automatische uitschakeling, blijft het apparaat zelfs bij constant gebruik veilig.
 • Nadeel 1: Het product heeft een sterk verwarmingsvermogen, wat misschien te intens kan zijn voor kleinere ruimtes waardoor er kans is op oververhitting.
 • Nadeel 2: De Blumfeldt Heat Guru 360 Mini infraroodstraler verwarmt objecten en mensen direct. Dit kan nadelig zijn als je houdt van een gelijkmatige verwarming in de ruimte in plaats van directe, intense warmte.
 • Nadeel 3: Hoewel het product een oscillatiefunctie heeft die de warme lucht in een hoek van 360° of 120° verdeelt, betekent dat ook, dat het niet mogelijk is om gericht te verwarmen. Dit kan een nadeel zijn als je alleen specifieke delen van je ruimte wilt verwarmen.
 • Nadeel 4: De omschrijving meldt dat de kolom langzaam heen en weer draait in het te verwarmen oppervlak. Dit zou kunnen betekenen dat de hele ruimte niet constant warm blijft, maar in fasen verwarmd wordt.
 • Nadeel 5: Hoewel het product veiligheidsfuncties heeft zoals een gecoat cool-touch rooster en geïntegreerde kantelbeveiliging, wordt er in de productbeschrijving geen vermelding gemaakt over veiligheidskenmerken zoals oververhittingsbescherming of een afstandssensor, wat een gemiste kwestie van veiligheid kan zijn. Dit kan met name een probleem zijn als je kleine kinderen of huisdieren hebt die in de buurt van de verwarming kunnen komen.

Onze favoriet #7

Kesser Infrarood Verwarming

Kesser Infrarood Verwarming

Waarom we het gekozen hebben

De KESSER infrarood paneelverwarming is een hoogwaardig, energie-efficiënt verwarmingssysteem dat maar liefst 98% van de geabsorbeerde energie omzet in aangename warmte. Het zorgt hierbij voor aanzienlijke energiebesparingen en draagt bij aan een positief milieu. Je geniet van diverse bedieningsmogelijkheden, zoals een lcd-touchscreen, afstandsbediening of zelfs een gebruiksvriendelijke app op je smartphone. Dit model, met zijn 2-in-1 ontwerp, kan stijlvol op zijn stevige metalen poten in de kamer worden geplaatst of ruimtebesparend aan de muur worden gemonteerd. Het is ook perfect voor vochtige ruimten dankzij de IP44-spatwaterbescherming en doordat het geen stof opwerpt, is het bijzonder allergievriendelijk. Daarnaast kun je kiezen tussen verschillende vermogensstanden (350W, 540W, 700W) om aan te passen aan de grootte van jouw ruimte, voor een overal energiezuinige warmteoplossing.

 • Voordeel 1: Uitstekende energie-efficiëntie. De Kesser infrarood paneelverwarming zet maar liefst 98% van de opgenomen energie om in warmte. Hierdoor kan je aanzienlijk besparen op je verwarmingskosten en draag je bij aan een positieve milieubalans.
 • Voordeel 2: Veelzijdige bedieningsmogelijkheden. Je kunt de temperatuur makkelijk aanpassen via het lcd-touchscreen aan de achterkant, de bijgeleverde afstandsbediening of de praktische Tuya-app op je smartphone. Dit maakt de bediening zo eenvoudig als nooit tevoren.
 • Voordeel 3: Ruimtebesparend 2-in-1-design. De infrarood paneelverwarming kan zowel op de meegeleverde metalen poten worden geplaatst voor een discreet en elegant element in je ruimte, als aan de muur worden gemonteerd om vloerruimte te besparen.
 • Voordeel 4: Weerbestendig en ideaal voor vochtige ruimtes. Dankzij de IP44-spatwaterbescherming kan je de Kesser infrarood paneelverwarming zelfs in vochtige ruimtes zoals de badkamer gebruiken. En nog een pluspunt, deze verwarming is erg allergievriendelijk omdat het geen stof doet opwaaien.
 • Voordeel 5: Geschikt voor verschillende ruimtegroottes. De Kesser infrarood paneelverwarming is verkrijgbaar in drie verschillende vermogensniveaus (350W, 540W, 700W), waardoor het kan worden aangepast aan de grootte van je kamer. Of je nu een kleine slaapkamer of een grote woonkamer wilt verwarmen, deze verwarming voldoet aan je behoeften met energiezuinige warmte.
 • Hoewel de productbeschrijving van de Infrarood Verwarming van het merk KESSER over het algemeen positief is, kunnen we enkele potentiële nadelen identificeren op basis van de gegeven informatie:
 • Nadeel 1: Je moet vertrouwen op technologie: Om optimaal gebruik te maken van dit product, moet je comfortabel zijn om het te bedienen via het lcd-touchscreen, de afstandsbediening of de Tuya-app op je smartphone. Als je niet technisch onderlegd bent, kan dit een uitdaging zijn.
 • Nadeel 2: Mogelijk complexe installatie: Hoewel deze infrarood verwarming op een stabiele poten kan staan, kan de muurmontage voor sommigen minder aantrekkelijk zijn, vooral als je niet handig bent of als je muur speciale vereisten heeft die rekening houden met gewicht en elektrische bedrading.
 • Nadeel 3: Kamer aanpassingsbeperkingen: Hoewel dit apparaat in verschillende vermogensniveaus komt (350W, 540W, 700W), wat betekent dat je het kunt aanpassen aan de grootte van jouw ruimte, kan het zijn dat bepaalde ruimtes net tussen twee formaten vallen, wat betekent dat je meer energie verbruikt dan nodig is, of niet voldoende verwarming hebt.
 • Nadeel 4: Ontbreken van automatische temperatuurcontrole: Hoewel de verwarming bedieningsmogelijkheden biedt, staat er niet vermeld in de beschrijving dat hij een automatische temperatuurcontrole heeft om de temperatuur constant te houden. Je moet de temperatuur dus handmatig regelen.
 • Nadeel 5: Mogelijke geluidsproductie: Hoewel de productbeschrijving dit niet expliciet aangeeft, verwarmingen kunnen soms geluid produceren tijdens hun werking. Zonder verduidelijking in de productbeschrijving kan dit een mogelijk nadeel zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een stille verwarmingsoptie.

Onze favoriet #8

Audor Infrarood Verwarming

Audor Infrarood Verwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Audor Infrarood Verwarming is een geavanceerde, energiebesparende elektrische kachel met een overvloed aan handige functies. Met een digitaal LED-display en thermostaat voor exacte temperatuurinstelling is het uitstekend geschikt voor slaapkamers, kantoren en andere koude ruimtes. Het heeft een draadloze afstandsbediening voor temperatuur- en oscillatiebesturing, een 70° oscillatie- en timerfunctie van 2 tot 6 uur voor warmtecirculatie. Het apparaat biedt twee modi en drie standen: natuurlijke wind (5W), lage verwarmingsmodus (750W) en hoge verwarmingsmodus (1500W). Voor jouw veiligheid is de kachel uitgerust met een tuimelveiligheidsschakelaar, oververhittingsbeveiliging, en vervaardigd met vlamvertragende materialen. Met PTC keramische verwarmingstechnologie kan het in 2 seconden snel warmte produceren, waarbij de krachtige 1500 watt zorgt voor een warme ervaring in de koude winter.

 • Voordeel 1: Digitale bediening voor nauwkeurige temperatuurregeling: Met de digitale LED-display en afstandsbediening kun je eenvoudig en nauwkeurig de gewenste temperatuur instellen. Ideaal voor je slaapkamer, kantoor of thuiskantoor, het biedt je de controle over temperatuur en oscillatie.
 • Voordeel 2: Oscillatie- en timerfunctie: De infraroodverwarming van Audor beschikt over een interne oscillatiefunctie voor heteluchtcirculatie en timerinstelling. Zet de timer van 2 tot 6 uur om de verwarming te starten of te stoppen. Dit is ideaal voor het voorverwarmen van koude ruimtes.
 • Voordeel 3: Verschillende modi en instellingen: Dit verwarmingstoestel heeft warme en natuurlijke windmodi en drie standen voor verschillende behoeften. Het heeft een lage verwarmingsmodus (750 W) en een hoge verwarmingsmodus (1500 W), waardoor het geschikt is voor verschillende tijden van het jaar en verschillende ruimtes.
 • Voordeel 4: Veilig in gebruik: Het apparaat heeft ingebouwde veiligheidsmaatregelen zoals een tuimelveiligheidsschakelaar, oververhittingsbeveiliging en is gemaakt van vlamvertragende materialen. In het geval van oververhitting of omkanteling schakelt het apparaat automatisch uit om de veiligheid te garanderen.
 • Voordeel 5: Snel opwarmen en energiebesparend: De Audor Infrarood Verwarming maakt gebruik van PTC-keramische verwarmingstechnologie die in 2 seconden snel warmte kan produceren. Daarnaast is het apparaat energiezuinig, wat je op de lange termijn veel energie en geld bespaart.
 • Nadeel 1: Mogelijke oververhitting – Hoewel het product uitgerust is met een oververhittingsbeveiliging en een tuimelveiligheidsschakelaar, is het niet helemaal duidelijk hoe effectief deze veiligheidsmaatregelen zijn.
 • Nadeel 2: Beperkte verwarmingscapaciteit – De productbeschrijving vermeldt dat de verwarming voldoende is voor kleine ruimtes, maar het vermogen van de verwarming lijkt beperkt, wat kan betekenen dat het product niet geschikt is voor grotere ruimtes of open gebieden.
 • Nadeel 3: Beperkte windmodi – Met slechts twee windmodi (natuurlijk en warm) kan het product wellicht niet aan alle comfortverwachtingen voldoen, vooral in omgevingen met een onstabiel klimaat.
 • Nadeel 4: Afhankelijkheid van afstandsbediening – Hoewel de bijgeleverde afstandsbediening zeker een pluspunt is, maakt de afhankelijkheid van het apparaat hiervan het mogelijk minder handig als de afstandsbediening verloren gaat of niet naar behoren werkt.
 • Nadeel 5: Mogelijke problemen met de timerfunctie – Het kan handig zijn om de verwarming van tevoren te programmeren om te starten of te stoppen na een ingestelde periode, maar als de timer niet werkt zoals bedoeld of als er problemen zijn met het instellen van de timer, kan dit een significante beperking zijn.

Onze favoriet #9

Audor Infrarood Verwarming

Audor Infrarood Verwarming

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Audor infraroodverwarming is een energie-efficiënte en veilige oplossing voor jouw verwarmingsbehoeften. Het is uitgerust met een touch LED-display en thermostaat, die zorgen voor een nauwkeurige temperatuurregeling, en is ideaal voor jouw slaapkamer, kantoor, of thuiskantoor. Deze verwarming beschikt over meerdere kenmerken, zoals een 90° oscillatie voor warme luchtcirculatie, een 12 uur timer, en drie verwarmingsmodi, inclusief een energiebesparende ECO-modus. De veiligheid wordt gewaarborgd door een kantelbeveiligingsschakelaar, oververhittingsbeveiliging, en vlamvertragende materialen. Daarnaast genereert het apparaat door de PTC keramische verwarmingstechnologie snel warmte in slechts 2 seconden. Ondanks zijn hoge vermogen van 1500W is de verwarming nog steeds energiezuinig en maakt het geen geluid, wat bijdraagt aan een comfortabele en warme ervaring.

 • voordeel 1: Met een touch-LED-display en een nauwkeurige thermostaat, kun je de Audor Infrarood Verwarming gemakkelijk bedienen en de temperatuur instellen die voor jou comfortabel is. Plus, er is een extra gemak met de draadloze afstandsbediening waarmee je de temperatuur en oscillatie kunt regelen.
 • voordeel 2: De 90° oscillatiefunctie en 12-uurs timer bieden veelzijdigheid in het gebruik van de verwarming. Met de oscillatiefunctie zorgt het voor een warmeluchtcirculatie in de ruimte en met de timer kun je automatisch instellen wanneer de verwarming start of stopt.
 • voordeel 3: De drie verwarmingsmodi (lage verwarmingsmodus: 900 W; hoge verwarmingsmodus: 1500 W; ECO-energiebesparende modus) maken deze verwarming geschikt voor alle seizoenen, ruimtes en energiebehoeften. Gewoon een temperatuur selecteren tussen 20-35° en de elektrische ventilatorkachel past de modi automatisch aan.
 • voordeel 4: Veiligheid is een belangrijke functie op de Audor Infrarood Verwarming. Het heeft namelijk een kantelveiligheidsschakelaar, een bescherming tegen oververhitting en is gemaakt met vlamvertragende materialen. Mocht de kachel oververhit raken of omvallen, dan zal het apparaat onmiddellijk uitschakelen om je veiligheid te waarborgen.
 • voordeel 5: Dankzij de PTC-keramische verwarmingstechnologie is deze verwarming in staat om snel warmte te genereren, binnen 2 seconden, zonder te veel energie te verspillen. Dit, samen met het laag energieverbruik en geluidsniveau, zorgt voor een aangename en rustige warme ervaring in je huis.
 • nadeel 1: Hoewel de Infrarood Verwarming merk Audor veel functies bevat, kun je het als een nadeel zien dat de bediening ingewikkeld kan zijn. Met de LED-schermbediening, thermostaat, timerinstelling, en drie verschillende verwarmingsmodi, kan het even duren om te begrijpen hoe je alle functies optimaal kunt gebruiken.
 • nadeel 2: Afhankelijk van je persoonlijke situatie, kan het een nadeel zijn dat je de kachel niet kunt instellen op een temperatuur onder de 20 graden. Dit kan te warm zijn voor sommige mensen of voor sommige seizoenen.
 • nadeel 3: Hoewel het apparaat beschikt over veiligheidsfuncties, zoals een kantelveiligheidsschakelaar en oververhittingsbescherming, bestaat er nog steeds een potentieel risico als huisdieren of kinderen het apparaat per ongeluk aanraken of omgooien.
 • nadeel 4: Hoewel het een voordeel is dat de unit energiezuinig is, kan de capaciteit om maximaal 1500 watt aan vermogen te leveren, voor sommigen disproportioneel hoog zijn, met name in de ECO-modus. Het zou nuttiger kunnen zijn als de unit een breder bereik van output-instellingen zou hebben, om aan individuele behoeften te voldoen.
 • nadeel 5: De Infrarood Verwarming merk Audor is ontworpen om te werken in ruimtes zoals slaapkamers, kantoren en badkamers. Dit betekent dat het misschien niet krachtig genoeg is voor grotere ruimtes of buitenomgevingen. Het ontbreken van flexibiliteit in waar het efficiënt kan worden gebruikt kan een nadeel zijn.

Onze favoriet #10

Mursche Infrarood Verwarming

Mursche Infrarood Verwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Infrarood Verwarming van Mursche is jouw ideale keuze voor de winter. Dit stijlvolle, moderne paneel kan zowel aan de muur als aan het plafond worden gemonteerd en verwarmt gemakkelijk een ruimte tot 18 vierkante meter. Behalve de aankleding van je ruimte, is de bediening een eitje met behulp van de afstandsbediening of de Tuya app: je kunt de gewenste temperatuur instellen, met inzicht in de huidige temperatuur in realtime. De installatie is eveneens eenvoudig: met alle benodigde spullen in het pakket, sluit je de verwarmer eenvoudig aan via het stopcontact. Dit 450W apparaat is energiezuiniger dan gasverwarmingstoestellen en zorgt bovendien voor een gelijkmatige verdeling van de warmte in de kamer, met een oververhittingsbeveiliging voor een veiliger gevoel. De hoogwaardig vervaardigde panelen zorgen voor een optimale opwekking van infrarode warmte. Bovendien krijg je 5 jaar garantie op dit product. Kortom: een goede investering voor comfortabele warmte in huis!

 • Voordeel 1: De infraroodverwarming van Mursche is een echte blikvanger met zijn moderne en stijlvolle vormgeving. Hij voegt esthetische waarde toe aan elke kamer waarin hij wordt geplaatst. In meerdere maten verkrijgbaar, kun jij de perfecte verwarming voor jouw ruimte kiezen.
 • Voordeel 2: De kachel kan zowel aan de muur als aan het plafond worden geïnstalleerd, en is bovendien in staat om eenvoudig een ruimte tot 18 vierkante meter te verwarmen. Dit geeft je flexibiliteit in installatie en gebruik.
 • Voordeel 3: De bediening van de kachel is zeer eenvoudig met behulp van de bijgeleverde afstandsbediening of de Tuya app. Dit maakt het mogelijk om de gewenste temperatuur nauwkeurig in te stellen tot 37°C, en de geïntegreerde thermostaat toont je de huidige temperatuur in real time.
 • Voordeel 4: De installatie van de infraroodverwarming is totaal ongecompliceerd. Het enige dat je nodig hebt, wordt meegeleverd in het pakket. Gewoon de muur markeren waar je hem wilt hebben, de meegeleverde pinnen boren en de ophanging vastmaken – alles kan worden aangesloten via het stopcontact.
 • Voordeel 5: Dit verwarmingspaneel zorgt niet alleen voor een comfortabel gevoel en gezellige warmte, maar het is ook nog eens energiebesparend. Vergeleken met gasverwarmingstoestellen verbruikt de Mursche infraroodverwarming minder energie, dus je bespaart op je energierekening terwijl je geniet van een aangename warmte in je kamer. Bovendien heeft het een oververhittingsbeveiliging om je extra veiligheid te bieden.
 • Nadeel 1: De infraroodverwarming van Mursche verwarmt ruimtes tot een maximaal oppervlak van 18 vierkante meter. In grotere ruimtes, kan dit dus mogelijk onvoldoende zijn.
 • Nadeel 2: De installatie vergt enige inspanning: je moet gaten boren in de muur of het plafond en de verwarming hieraan bevestigen. Hoewel alle benodigdheden meegeleverd worden, kan dit toch een nadeel zijn als je niet handig bent of liever een plug-and-play optie wilt.
 • Nadeel 3: De Mursche verwarming werkt op elektriciteit en moet worden aangesloten op het stopcontact. Dit kan een onhandige beperking zijn, bijvoorbeeld als er geen stopcontact in de buurt is van de plek waar je de verwarming wilt installeren.
 • Nadeel 4: Het Mursche merk benadrukt wel de energie-efficiëntie van hun infraroodverwarming ten opzichte van gasverwarming, maar vermeldt niet hoe deze zich verhoudt tot andere elektrische verwarmingsopties. Hierdoor weet je niet of dit de meest kosteneffectieve optie is binnen elektrische verwarmingssystemen.
 • Nadeel 5: Het product maakt gebruik van een geïntegreerde thermostaat die de temperatuur meet en in real time weergeeft. Dit betekent echter dat je zelf niet eenvoudig de nauwkeurigheid van deze metingen kunt controleren. Bij andere verwarmingssystemen kun je wellicht gebruik maken van je eigen, betrouwbare thermostaat.

Als conclusie, de infrarood verwarming is zonder twijfel een uitstekende keuze voor betrouwbare, efficiënte en comfortabele warmte. Na onze grondige test van tien topmodellen, kunnen we verzekeren dat je met deze technologie een significante energiebesparing kan realiseren, terwijl je tegelijkertijd profiteert van een gezondere leefomgeving. Omdat elk model zijn eigen unieke kenmerken heeft, raden we je aan een infraroodverwarming te kiezen die het beste aansluit bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Ondanks enkele kleine nadelen, bieden deze apparaten een superieure warmte ervaring die de investering absoluut waard is. Er is geen twijfel mogelijk dat een goed gekozen infrarood verwarming een ware game-changer in huis kan zijn.

Inhoudsopgave