a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Inductie Kookplaat: De 10 beste producten in de test

In het nieuwste onderzoek behoren deze tien inductie kookplaten tot de beste waar jij uit kunt kiezen.

Unser Favorit: Duxtop Inductie Kookplaat

Duxtop Inductie Kookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Amzchef Inductie Kookplaat

Amzchef Inductie Kookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Inductie Kookplaat

Bosch Inductie Kookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Aigostar Inductie Kookplaat

Aigostar Inductie Kookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Medion Inductie Kookplaat

Medion Inductie Kookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Ciarra Inductie Kookplaat

Ciarra Inductie Kookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Tristar Inductie Kookplaat

Tristar Inductie Kookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Tristar Inductie Kookplaat

Tristar Inductie Kookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Ciarra Inductie Kookplaat

Ciarra Inductie Kookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Navaris Inductie Kookplaat

Navaris Inductie Kookplaat
★★★★★

Ben je op zoek naar de allerbeste inductie kookplaat die je kookervaring naar een hoger niveau tilt? Het kiezen van de juiste inductie kookplaat kan een uitdaging zijn, gezien het grote aantal opties vandaag de dag. Dat is waarom wij het zware werk voor jou hebben gedaan. We hebben een gloednieuw onderzoek uitgevoerd en 10 van de allerbeste inductie kookplaten getest op basis van hun prestaties, gebruiksgemak, duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding. Lees dus verder om te ontdekken welke inductiekookplaten met vlag en wimpel onze tests hebben doorstaan en de beste keuze zijn voor jouw keuken.

Een inductie kookplaat is een type kookplaat dat je keukenervaring naar een hoger niveau kan tillen. In plaats van traditioneel vuur om warmte te creëren, gebruikt een inductie kookplaat elektromagnetische energie om rechtstreeks warmte op je pannen over te dragen. Dit betekent dat de kookplaat zelf niet extreem heet wordt, waardoor je keuken veiliger is omdat het risico op brandwonden aanzienlijk wordt verminderd, terwijl het ook energie-efficiënter is. Je zult merken dat water sneller kookt en dat je preciezere controle hebt over de kooktemperaturen, wat je helpt om elke maaltijd tot in de perfectie te bereiden.

Check Uit

Onze favoriet #1

Duxtop Inductie Kookplaat

Duxtop Inductie Kookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De Duxtop inductiekookplaat is een draagbare en lichte kookplaat die ideaal is voor gebruik in slaapkamers, keukens, outdoorkeukens, campers en boten. Met een plug-in van 220-240 V 9.5 A, biedt het apparaat met een energie-efficiëntie van 83%, een uitstekende kookervaring die sneller is dan traditionele gas- of elektrische fornuizen. Het heeft 20 vooraf ingestelde vermogensniveaus en temperatuurniveaus, waardoor je het kookproces naar wens kunt aanpassen. De kookplaat is ook uitgerust met een intuïtief sensor-touchscreen en een LCD-display voor eenvoudige bediening. Bovendien beschikt het over een hoogwaardig, gemakkelijk te reinigen glasoppervlak. Let wel, het werkt alleen met gebruiksvoorwerpen met een magnetische bodem en een minimale diameter van 12 cm. De Duxtop inductiekookplaat is CE-, EMC- en ErP-gecertificeerd, wat jouw veiligheid garandeert en wordt geleverd met een fabrieksgarantie van 2 jaar.

 • Voordeel 1: De Duxtop inductiekookplaat is draagbaar en licht van gewicht, waardoor hij eenvoudig te verplaatsen en op te bergen is. Hierdoor is het ook een ideale keuze voor plaatsen zoals slaapkamers, keukens, buitenkeukens, campers en boten.
 • Voordeel 2: Dankzij de hoge energie-efficiëntie van 83% verbruikt de inductiekookplaat minder stroom dan conventionele gas- of elektrische fornuizen. Daarnaast warmt hij snel op en verkort hij de kooktijden, wat nog meer energiebesparing oplevert.
 • Voordeel 3: De Duxtop inductiekookplaat is voorzien van een sensor-touchscreen met lcd-display waardoor hij eenvoudig te bedienen is. Je kunt de functie, de temperatuur of het vermogen instellen, evenals de kinderbeveiliging of de timer, allemaal met een lichte aanraking.
 • Voordeel 4: Het apparaat heeft een hoogwaardig glazen oppervlak wat zorgt voor gemakkelijk onderhoud. Zonder open vlam of verwarmingselement, blijft er geen eten op de kookplaat plakken, waardoor het reinigen kinderspel is.
 • Voordeel 5: Om optimale veiligheid te garanderen, werkt de Duxtop inductiekookplaat alleen met passend keukengerei. Gebruiksvoorwerpen met een magnetische bodem van minimaal 12 cm diameter zijn geschikt. Dit helpt om ervoor te zorgen dat je kookgerei op de juiste manier verhit wordt en dat er geen energie wordt verspild.
 • Nadeel 1: Beperkingen op gebied van kookgerei: De Duxtop inductiekookplaat werkt alleen met specifiek keukengerei. Het vereist dat je kookgerei gebruikt met een magnetische bodem en een minimale diameter van 12 cm. Dit kan een probleem zijn als je niet de juiste pannen hebt en kan leiden tot extra kosten als je meer geschikt kookgerei moet aanschaffen.
 • Nadeel 2: Mogelijke problemen met stroomvoorziening: De inductiekookplaat van Duxtop vereist een stopcontact van 220-240V en 9,5A. Als je geen toegang hebt tot een dergelijke stroomvoorziening, zou je problemen kunnen ondervinden bij het gebruik van dit apparaat, vooral bijvoorbeeld op locaties zoals campers of boten.
 • Nadeel 3: Beperkt vermogen en temperatuur: Hoewel er een ruime keuze aan vooraf ingestelde vermogensniveaus (100W tot 2100W) en temperatuurniveaus (50°C tot 240°C) is, kan dit een nadeel zijn voor koks die preciezere controle over vermogen of temperatuur wensen dan dat de vooraf ingestelde opties toelaten.
 • Nadeel 4: Aanraakgevoelig paneel: De kookplaat van Duxtop is uitgerust met een aanraakgevoelig sensorpaneel. Dit kan fijngevoelig zijn en kan per ongeluk worden aangeraakt of aangepast tijdens het koken, wat kan leiden tot ongewenste vermogens- of temperatuurwijzigingen.
 • Nadeel 5: Reiniging van het glazen oppervlak: Hoewel de hoogwaardige glasplaat van de inductiekookplaat bedoeld is om reiniging eenvoudig te maken, kan het bij sommige soorten vuil en vlekken, zoals vet of aangebrand voedsel, moeilijk te reinigen zijn. Bovendien kan het glas na verloop van tijd krassen vertonen bij frequente reiniging.

Onze favoriet #2

Amzchef Inductie Kookplaat

Amzchef Inductie Kookplaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De AMZCHEF inductiekookplaat is jouw handige en stijlvolle compagnon in de keuken. Met zijn ultradunne design en lichte gewicht is het makkelijk op te bergen en te vervoeren. Praktisch met een 3-uurs timer, veiligheidsslot en 10 vermogensniveaus, maakt het koken eenvoudig en veilig, of je nu water kookt of steak bakt. Dankzij een slimme oververhittingsbeveiliging stopt het automatisch als de temperatuur boven de 280℃ komt. Het kookoppervlak van zwart gepolijst kristalglas is niet alleen mooi, maar ook slijtvast en makkelijk te reinigen. De inductie kookplaat is compatibel met inductieklaar kookgerei en heeft een kinderslot voor extra veiligheid. En mocht er iets misgaan, dan is de onderhoudsservice klaar om je te helpen.

 • Voordeel 1: Uiterst draagbaar en stijlvol – De AMZCHEF inductie kookplaat met een hoogte van slechts 44,5 mm is gemakkelijk op te bergen en overal mee naar toe te nemen. Het heeft bovendien een stijlvol uiterlijk dat aan elke keuken een sierlijke touch toevoegt.
 • Voordeel 2: Veelzijdige temperatuur- en vermogensinstellingen – Er zijn 10 temperatuurniveaus en 10 vermogensniveaus, variërend van 300 tot 2000 watt en van 60~240 ℃, zodat je de inductie kookplaat kunt aanpassen aan al je kookbehoeften, of je nu zalm bakt, soep kookt, of een hete pot opwarmt.
 • Voordeel 3: Oververhittingsbeveiliging en eenvoudig te reinigen – De inductiekookplaat heeft een oververhittingsbeveiliging als de oppervlaktetemperatuur 280 graden overschrijdt. Het heeft ook een zwart gepolijst kristalglazen oppervlak dat voor uitstekende slijtvastheid zorgt en gemakkelijk schoon te maken is.
 • Voordeel 4: Compatibel met magnetisch kookgerei en beschikt over een kinderslot – De kookplaat is compatibel met inductieklare potten en pannen en heeft ook een veiligheidsfunctie die automatisch uitschakelt als er gedurende 1 minuut geen kookgerei op staat. Bovendien heeft het een kinderslot voor ultieme veiligheid.
 • Voordeel 5: Onderhoud en service – Het zwarte kristalglazen oppervlak maakt het schoonmaken gemakkelijk. En als je ooit problemen of vragen hebt, kun je eenvoudigweg contact opnemen met de klantenservice voor hulp.
 • Nadeel 1: Hoewel de AMZCHEF inductiekookplaat veelzijdig is in zijn vermogensniveaus, kan hij nog steeds te krachtig zijn voor sommige gerechten. Het minimum vermogen is 300 watt, wat misschien nog steeds te heet kan zijn voor delicate kookwerkzaamheden zoals het smelten van chocolade of het bereiden van saus op zeer laag vuur.
 • Nadeel 2: Het wordt niet duidelijk beschreven of de inductiekookplaat van AMZCHEF universeel compatibel is met alle soorten kookgerei. Het is enkel bevestigd dat hij compatibel is met inductie ready kookgerei, zoals gietijzer, ijzer, geëmailleerd ijzer en roestvrij staal met een magnetische bodem.
 • Nadeel 3: Deze kookplaat heeft een oververhittingsbeveiliging die wordt geactiveerd als de oppervlaktetemperatuur 280 graden overschrijdt. Hoewel dit een veiligheidsfunctie is, kan het onderbrekingen in je kookproces veroorzaken als je hoge temperaturen nodig hebt, bijvoorbeeld voor het dichtschroeien van vlees.
 • Nadeel 4: Hoewel het een lichtgewicht model is dat gemakkelijk kan worden meegenomen, is het misschien niet de beste keuze voor dagelijks intensief gebruik in een drukke keuken. Dit komt omdat draagbare inductie kookplaten vaak zijn ontworpen voor incidenteel gebruik of kleine keukens, en kan misschien niet zo duurzaam zijn als een ingebouwde kookplaat.
 • Nadeel 5: De AMZCHEF inductiekookplaat schakelt automatisch uit als er gedurende 1 minuut geen kookgerei aanwezig is. Dit kan erg onhandig zijn als je tijdens het kookproces je pot of pan snel moet verwijderen, en kan leiden tot onderbrekingen in je kookwerkzaamheden.

Onze favoriet #3

Bosch Inductie Kookplaat

Bosch Inductie Kookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Inductie Kookplaat is een hoogwaardig keukenapparaat die snelheid met efficiëntie en veiligheid combineert. Dankzij de ‘Powerboost’ functie kun je tot 50% sneller koken. Het heeft een timer die de kookzone uitschakelt wanneer de ingestelde kooktijd is bereikt. Er zijn vier inductievelden met verschillende vermogens en afmetingen, voor flexibiliteit in je kookstijl. De kookplaat is voorzien van een kabellengte van 1,1m en heeft een aansluitvermogen van 7,4 kW. De minimum dikte van het werkblad waarop het geïnstalleerd kan worden is 30mm. Bovendien is het apparaat uitgerust met meerdere beveiligingsfuncties zoals een tijdslimiet, vaartuigherkenningssysteem, energiebeheersysteem en kinderbeveiliging. Het energieverbruik is 175,0 Wh/kg, wat de efficiëntie van de kookplaat aantoont.

 • Voordeel 1: De Inductie Kookplaat van Aigostar heeft een hoge energie-efficiëntie. Je kunt kiezen uit 10 vooraf ingestelde vermogensniveaus en temperatuurinstellingen, passend bij verschillende behoeften voor het koken.
 • Voordeel 2: Deze kookplaat heeft een hoog vermogen, tot wel 2000 W. Dit betekent dat het sneller opwarmt dan een normale gaskookplaat, elektrisch fornuis of kookplaat, waardoor je tijd bespaart in de keuken.
 • Voordeel 3: Veiligheid staat voorop bij de Aigostar Inductie Kookplaat. In tegenstelling tot gas- of elektrische fornuizen, heeft het een veiligheidsslot om kinderen tegen ongevallen te beschermen, en het schakelt automatisch uit. Dit kan je gemoedsrust geven terwijl je in de keuken werkt.
 • Voordeel 4: De kookplaat van Aigostar heeft een intelligent kooksysteem dat automatisch uitschakelt als er geen pan gedetecteerd wordt. Dit zorgt voor extra energiebesparing en veiligheid.
 • Voordeel 5: Dit is een draagbaar en licht model, waardoor je het gemakkelijk kunt verplaatsen of opbergen als je het niet gebruikt. Dit maakt het ideaal voor kleinere ruimtes zoals slaapzalen of caravans, maar ook handig als extra kookplaat in je keuken thuis.
 • nadeel 1: Hoewel de Aigostar inductiekookplaat met zijn hoge vermogen sneller verwarmt dan een normale kookplaat, kan dit ook een nadeel zijn als je meer controle en precisie wilt over je kooktemperaturen. Sommige gerechten vragen om een langzame, gestage verwarming en niet alle gerechten profiteren van snelle verwarming.
 • nadeel 2: De inductiekookplaat is afhankelijk van pannen met een magnetische bodem om te verwarmen. Dit beperkt je keuze in kookgerei, omdat niet alle pannen compatibel zijn met inductie.
 • nadeel 3: Hoewel de kookplaat licht en compact is, waardoor hij makkelijk verplaatsbaar is, kan dit ook betekenen dat hij minder stabiel is dan zwaardere, robuustere kookplaten.
 • nadeel 4: De kookplaat heeft een veiligheidsslot en een automatisch uitschakelsysteem om ongevallen te voorkomen. Hoewel dit zeker een veiligheidsvoordeel is, kan het ook frustrerend zijn als het systeem te gevoelig is en meer dan nodig is uitschakelt.
 • nadeel 5: Met tien vooraf ingestelde vermogensniveaus en temperatuurinstellingen biedt de Aigostar inductiekookplaat mogelijke beperkingen voor gevorderde koks die meer gedetailleerde controle over hun kookcondities willen.

Onze favoriet #4

Aigostar Inductie Kookplaat

Aigostar Inductie Kookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De Aigostar inductie kookplaat is een krachtige, veilige en efficiënte toevoeging aan je keuken. Met een vermogen van 2000 W en 10 vooraf ingestelde vermogensniveaus en temperatuurinstellingen, kun jij je gerechten altijd optimaal bereiden. De inductiekookplaat warmt sneller op dan een normale gaskookplaat en is daarnaast ook nog eens energiezuiniger. Het veiligheidsslot en de automatische uitschakeling zorgen voor een veilige kookervaring, ideaal voor gezinnen met kinderen. Let er wel op dat je pannen met een magnetische bodem gebruikt, anders schakelt het automatische kooksysteem uit. De draagbare kookplaat is bovendien licht en compact, dus ook handig voor in de caravan of op de boot. Als je vragen hebt, staat de klantenservice van Aigostar altijd voor je klaar.

 • Voordeel 1: De Inductie Kookplaat van Aigostar heeft een hoge energie-efficiëntie. Je kunt kiezen uit 10 vooraf ingestelde vermogensniveaus en temperatuurinstellingen, passend bij verschillende behoeften voor het koken.
 • Voordeel 2: Deze kookplaat heeft een hoog vermogen, tot wel 2000 W. Dit betekent dat het sneller opwarmt dan een normale gaskookplaat, elektrisch fornuis of kookplaat, waardoor je tijd bespaart in de keuken.
 • Voordeel 3: Veiligheid staat voorop bij de Aigostar Inductie Kookplaat. In tegenstelling tot gas- of elektrische fornuizen, heeft het een veiligheidsslot om kinderen tegen ongevallen te beschermen, en het schakelt automatisch uit. Dit kan je gemoedsrust geven terwijl je in de keuken werkt.
 • Voordeel 4: De kookplaat van Aigostar heeft een intelligent kooksysteem dat automatisch uitschakelt als er geen pan gedetecteerd wordt. Dit zorgt voor extra energiebesparing en veiligheid.
 • Voordeel 5: Dit is een draagbaar en licht model, waardoor je het gemakkelijk kunt verplaatsen of opbergen als je het niet gebruikt. Dit maakt het ideaal voor kleinere ruimtes zoals slaapzalen of caravans, maar ook handig als extra kookplaat in je keuken thuis.
 • nadeel 1: Hoewel de Aigostar inductiekookplaat met zijn hoge vermogen sneller verwarmt dan een normale kookplaat, kan dit ook een nadeel zijn als je meer controle en precisie wilt over je kooktemperaturen. Sommige gerechten vragen om een langzame, gestage verwarming en niet alle gerechten profiteren van snelle verwarming.
 • nadeel 2: De inductiekookplaat is afhankelijk van pannen met een magnetische bodem om te verwarmen. Dit beperkt je keuze in kookgerei, omdat niet alle pannen compatibel zijn met inductie.
 • nadeel 3: Hoewel de kookplaat licht en compact is, waardoor hij makkelijk verplaatsbaar is, kan dit ook betekenen dat hij minder stabiel is dan zwaardere, robuustere kookplaten.
 • nadeel 4: De kookplaat heeft een veiligheidsslot en een automatisch uitschakelsysteem om ongevallen te voorkomen. Hoewel dit zeker een veiligheidsvoordeel is, kan het ook frustrerend zijn als het systeem te gevoelig is en meer dan nodig is uitschakelt.
 • nadeel 5: Met tien vooraf ingestelde vermogensniveaus en temperatuurinstellingen biedt de Aigostar inductiekookplaat mogelijke beperkingen voor gevorderde koks die meer gedetailleerde controle over hun kookcondities willen.

Onze favoriet #5

Medion Inductie Kookplaat

Medion Inductie Kookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De MEDION Inductie Kookplaat is een dubbele inductiekookplaat die kracht en veiligheid combineert met een vermogen van 3.500 watt en geavanceerde veiligheidsfuncties. Deze kookplaat beschikt over 10 temperatuurinstellingen, wat een nauwkeurige bereiding van je gerechten mogelijk maakt zonder het risico op snel verbranden. De automatische panherkenning zorgt voor extra gemak. Bijzonder veilig voor gezinnen met kinderen, omdat alleen het voedsel wordt verwarmd en de kookplaten relatief koel blijven, waardoor het risico op verwondingen wordt geminimaliseerd. De MEDION Inductie Kookplaat is niet alleen tijdbesparend, maar ook energie-efficiënt, wat voordelig is voor je portemonnee. Het product wordt geleverd als een MEDION dubbel inductiepaneel MD18493.

 • Voordeel 1: Met een hoge verwarmingsvermogen van 3.500 watt, zorgt deze dubbele inductiekookplaat van Medion ervoor dat jouw gerechten sneller klaar zijn, waardoor je minder tijd kwijt bent aan koken.
 • Voordeel 2: De inductiekookplaat heeft een nauwkeurige instelling, waardoor de kans dat jouw gerechten verbranden sterk vermindert. Dit zorgt voor meer kookgemak en minder stress in de keuken.
 • Voordeel 3: Veiligheid staat voorop bij deze inductiekookplaat. De warmte wordt alleen gebruikt om jouw voedsel te verwarmen, waardoor de warmhoudplaten relatief koel blijven. Dit verkleint de kans op accidentele brandwonden, vooral bij huishoudens met kinderen.
 • Voordeel 4: Naast het leveren van goede kookprestaties, is deze inductiekookplaat ook energiezuinig. Dit bespaart jou niet alleen geld, maar is ook vriendelijker voor het milieu.
 • Voordeel 5: De inductiekookplaat heeft een automatische panherkenning, wat betekent dat het apparaat zich op zijn best kan aanpassen aan de kookbehoeften van specifieke pannen, waardoor een nog beter kookresultaat behaald kan worden.
 • Het is inderdaad een uitdaging om nadelen te vinden op basis van deze productbeschrijving, aangezien de informatie overwegend positief klinkt. Er zijn echter nog steeds enkele mogelijke nadelen te vinden in de details:
 • Nadeel 1: De nauwkeurige temperatuurinstelling kan in het begin een beetje verwarrend zijn. Je moet misschien een tijdje oefenen totdat je de exacte instellingen vindt die je nodig hebt voor je favoriete gerechten.
 • Nadeel 2: Hoewel het apparaat over automatische panherkenning beschikt, kan dit betekenen dat niet alle soorten pannen geschikt zijn voor deze kookplaat. Als je pannen niet compatibel zijn, moet je mogelijk nieuwe aanschaffen.
 • Nadeel 3: Het hoge vermogen van 3.500 watt kan problemen veroorzaken als de stroomvoorziening in je huis niet voldoende uitgerust is voor zo’n hoge belasting. In dat geval kan het gebruik van de kookplaat leiden tot kortsluiting of stroomuitvallen.
 • Nadeel 4: De kookplaat koelt relatief snel af voor veiligheid, wat geweldig is voor het verminderen van verwondingsrisico’s. Echter, als je de warmte wilt gebruiken om je voedsel na het koken warm te houden, kan dit een nadelige factor zijn.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het een dubbele inductiekookplaat is, kan de ruimte toch beperkt zijn bij het koken van meerdere dingen tegelijkertijd of het gebruik van grotere pannen. De positie en grootte van de kookzones kunnen de mogelijkheid beperken om meerdere pannen effectief te gebruiken.

Onze favoriet #6

Ciarra Inductie Kookplaat

Ciarra Inductie Kookplaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CIARRA Inductie Kookplaat is een geavanceerd kookapparaat met verschillende functies die je kookervaring naar een hoger niveau tillen. Met 9 vermogensstanden kan je perfect het vermogen aanpassen naar je kookbehoeften, terwijl de lagere niveaus ideaal zijn voor subtiel smelten van chocolade zonder de noodzaak van water. Veiligheid staat centraal, met een handige timerfunctie, kinderveiligheidsmaatregelen en oververhittingsbeveiliging om je keuken veilig te houden. De boosterfunctie maximaliseert de output gedurende 5 minuten en keert daarna terug naar normaal. De schuifregelaar met LED-display biedt je een gevoelig touch-to-slide-bedieningspaneel, met een ‘H’ waarschuwing bij overblijvende warmte. De kookplaat, met zijn hoogwaardig gepolijst zwart kristalglas, is eenvoudig schoon te maken met een neutraal schoonmaakmiddel en biedt een praktisch, waterdicht, krasbestendig en duurzaam ontwerp.

 • Voordeel 1: De CIARRA inductiekookplaat biedt een aanpasbaar vermogensniveau. Met de optie om op te warmen op 1-2 vermogensstanden, kun je bijvoorbeeld chocolade perfect smelten zonder water toe te voegen. Daarnaast zijn er tot negen vermogensniveau’s beschikbaar voor diverse kookvereisten.
 • Voordeel 2: Veiligheid staat voorop met deze kookplaat, dankzij functies zoals een timer, kinderveiligheid, oververhittingsbeveiliging en keukenleiding bescherming. Waardoor je kunt koken met een gerust hart.
 • Voordeel 3: De extra boostfunctie zorgt voor een gemaximaliseerde output gedurende vijf minuten – ideaal voor wanneer je snel iets aan de kook wilt brengen. Na vijf minuten keert de kookplaat automatisch terug naar de standaard outputniveaus.
 • Voordeel 4: Het toestel bevat ook een smart LED-display met touch-to-slide-bediening. Als de kookplaat nog warm is, verschijnt er een ‘H’ om je eraan te herinneren dat het nog niet veilig is om ermee in contact te komen.
 • Voordeel 5: De CIARRA inductiekookplaat is van een hoge kwaliteit en gemakkelijk schoon te maken. Het is gemaakt van gepolijst zwart kristalglas dat gecombineerd kan worden met een neutraal schoonmaakmiddel om vlekken gemakkelijk weg te vegen. Het is waterdicht, krasbestendig en heeft een duurzaam ontwerp dat bestand is tegen dagelijks gebruik.
 • Nadeel 1: Hoewel de CIARRA inductiekookplaat 9 vermogensniveaus heeft, kan het langzaam opwarmen van de vermogensstanden 1-2 een frustrerend proces zijn als je snel een maaltijd wilt bereiden.
 • Nadeel 2: De boostfunctie, die de output maximaliseert, blijft slechts 5 minuten actief. Dit kan beperkend zijn als je een gerecht bereidt dat een hoge en constante verwarming nodig heeft.
 • Nadeel 3: De schuifregelaar van de inductiekookplaat is touch-to-slide. Dit kan problematisch zijn als je natte of vuile handen hebt, aangezien het kan leiden tot onnauwkeurige bediening.
 • Nadeel 4: Hoewel de ‘H’ waarschuwing voor resterende warmte nuttig kan zijn, kan dit ook een risico vormen als je het niet opmerkt, wat kan leiden tot onbedoelde verbrandingen.
 • Nadeel 5: Het feit dat de kookplaat is gemaakt van gepolijst zwart kristalglas kan potentiële problemen opleveren met zichtbaarheid van vlekken en vingerafdrukken, ondanks dat het gemakkelijk schoon te maken is met een neutraal schoonmaakmiddel. Dit kan leiden tot extra schoonmaaktijd om het uiterlijk van de kookplaat te behouden.

Onze favoriet #7

Tristar Inductie Kookplaat

Tristar Inductie Kookplaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tristar Inductie Kookplaat is een luxe keukenapparaat dat zowel in functionaliteit als stijl uitblinkt. Voorzien van een glossy zwart design en een LCD-display, geeft het je keuken een moderne uitstraling. Het is compatibel met alle pannen die werken op inductie, waardoor het een veelzijdige toevoeging is aan je kookgerei. Met de handige timerfunctie, die instelbaar is tot 180 minuten, kun jij zonder zorgen jouw stoofgerechten bereiden. De temperatuur kan worden ingesteld van 60⁰ tot 240⁰ graden voor een snelle en consistente opwarming van jouw maaltijden. Voor te zorgen dat veiligheid voorop staat, is de Tristar Inductie Kookplaat uitgerust met antislipvoetjes en gemaakt van veiligheidsglas.

 • Voordeel 1: De Tristar inductie kookplaat biedt je een luxe kookervaring dankzij zijn LCD-display en stijlvol glanzend zwart design. Je keuken krijgt moeiteloos een moderne uitstraling.
 • Voordeel 2: Je hoeft je geen zorgen te maken over het type pannen dat je gebruikt, deze inductie kookplaat is geschikt voor alle pannen die te gebruiken zijn bij inductie. Dit maakt het gemakkelijker om de juiste kookuitrusting te vinden zonder je zorgen te moeten maken of deze wel compatibel is.
 • Voordeel 3: Je kan met gemak langdurige stoofgerechten bereiden dankzij de handige timerfunctie die instelbaar is tot maximaal 180 minuten. Zo kun je jouw gerechten met precisie timen, van suddergerechten tot traag gekookte stoofpotjes.
 • Voordeel 4: De temperatuur kan eenvoudig worden aangepast van 60⁰ tot 240⁰ graden. Dit zorgt voor een snelle en constante opwarming, waardoor je altijd de gewenste warmte krijgt voor jouw culinaire creaties.
 • Voordeel 5: En laatste, maar zeker niet de minste, de Tristar inductie kookplaat is stabiel en veilig. Dankzij de antislipvoetjes vermindert de kans op ongelukken in de keuken aanzienlijk. Het veiligheidsglas draagt hier verder aan bij, ultieme veiligheid voor jou tijdens het koken.
 • Nadeel 1: Hoewel de Tristar inductie kookplaat beschikt over een luxe LCD-display, kan deze mogelijk moeilijk af te lezen zijn in fel licht of vanuit bepaalde hoeken, wat kan leiden tot gebruiksgemak problemen.
 • Nadeel 2: De kookplaat is alleen geschikt voor pannen die specifiek geschikt zijn voor inductie. Dit betekent dat je mogelijk je huidige pannenset niet kan gebruiken en dat je extra kosten moet maken voor de aankoop van geschikte pannen.
 • Nadeel 3: De timerfunctie gaat tot maximaal 180 minuten. Dit kan een beperking zijn als je langzaam kookt of stoofgerechten maakt die meer dan drie uur nodig hebben om te bereiden.
 • Nadeel 4: De temperatuurinstelling tussen 60⁰ en 240⁰ graden zorgt voor snelle en constante opwarming, maar dit kan ook beperkend zijn voor recepten die een specifiekere temperatuurcontrole vereisen.
 • Nadeel 5: Hoewel de Tristar inductie kookplaat stabiel en veilig lijkt te zijn dankzij de antislipvoetjes en het veiligheidsglas, wordt er niet gespecificeerd in de productbeschrijving of er extra veiligheidsmaatregelen, zoals een kinderslot, overbelasting bescherming of automatische uitschakelfunctie aanwezig zijn, wat een punt van zorg kan zijn voor gezinnen met kinderen of huisdieren.

Onze favoriet #8

Tristar Inductie Kookplaat

Tristar Inductie Kookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De Tristar Inductie Kookplaat is een luxueus kookapparaat dat met zijn LCD-display en glanzend zwart design jouw keuken een verfijnde uitstraling geeft. Deze kookplaat heeft twee inductiepitten die compatibel zijn met alle inductiegeschikte pannen. Ideaal voor stoofgerechten dankzij de handige timerfunctie die je tot maximaal 180 minuten kunt instellen. Je kunt ook de temperatuur instellen van 60⁰ tot 240⁰ graden, wat zorgt voor een snelle en constante opwarming. Met stabiele en veilige antislipvoetjes en veiligheidsglas is deze kookplaat een betrouwbare keus voor jouw kookbehoeften.

 • Voordeel 1: De Tristar Inductie Kookplaat is een luxe product, die aantrekkelijk is dankzij het LCD-display en het glanzend zwarte design. Dit zorgt ervoor dat je keuken er modern en geüpdatet uitziet.
 • Voordeel 2: De inductieplaat is zeer veelzijdig en toegankelijk door de twee inductiepitten die geschikt zijn voor alle pannen die geschikt zijn voor inductie. Dit betekent dat je met gemak elke maaltijd kunt bereiden met alle soorten pannen die je al bezit.
 • Voordeel 3: Voor degenen onder ons die graag stoofgerechten bereiden, heeft deze inductieplaat een handige timerfunctie tot maximaal 180 minuten. Dit stelt je in staat om je maaltijd precies te laten sudderen zolang als nodig is om de perfecte afwerking te bereiken.
 • Voordeel 4: De temperatuur is instelbaar van 60⁰ tot 240⁰ graden voor snelle en constante opwarming. Dit betekent dat je volledige controle hebt over de bereidingstemperatuur van je maaltijd, waardoor je altijd de perfecte kookresultaten krijgt.
 • Voordeel 5: Veiligheid staat voorop met deze Tristar inductieplaat. Niet alleen heeft het antislipvoetjes voor stabiliteit tijdens het koken, maar het profiteert ook van het veiligheidsglas, waardoor het duurzaam en veilig te gebruiken is in een drukke keukenomgeving.
 • Hoewel de Tristar Inductie Kookplaat veel voordelen biedt, zijn er ook een paar mogelijke nadelen die je in overweging zou kunnen nemen, op basis van de gegeven productbeschrijving:
 • Nadeel 1: Ondanks dat de inductie kookplaat een luxe uiterlijk heeft met zijn glanzende zwarte design, kunnen vlekken en vingerafdrukken mogelijk meer opvallen. Schoonmaken kan dus regelmatig nodig zijn om het er goed uit te laten zien.
 • Nadeel 2: Hoewel er sprake is van een handige timerfunctie, beperkt deze zich tot 180 minuten. Bij gerechten die langer moeten sudderen of koken zou je de tijd handmatig moeten bijstellen.
 • Nadeel 3: De temperatuur is instelbaar van 60 tot 240 graden. Dit is adequate voor de meeste kookbehoeften, maar het ontbreken van een lagere temperatuurinstelling kan een beperking zijn bij sommige recepten waar een zeer lage, nauwkeurige warmtetoevoer nodig is.
 • Nadeel 4: De inductiekookplaat is alleen geschikt voor inductiegeschikte pannen. Als je dus pannen hebt die niet inductiegeschikt zijn, zul je deze niet op deze kookplaat kunnen gebruiken.
 • Nadeel 5: Hoewel de veiligheidsglas en antislipvoetjes bijdragen aan de stabiliteit en veiligheid, vermeldt de beschrijving niets over beveiligingsfuncties zoals kinderbeveiliging of automatische uitschakeling na een bepaalde periode van inactiviteit. Dit kunnen potentiële veiligheidskwesties zijn als je kinderen hebt, of vergeet de kookplaat uit te schakelen.

Onze favoriet #9

Ciarra Inductie Kookplaat

Ciarra Inductie Kookplaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CIARRA Inductie Kookplaat is een compact en handig apparaat dat je helpt om heerlijke gerechten te bereiden. Met een extreem dun ontwerp van slechts 45mm is het makkelijk op te bergen. Het biedt een bereik van 10 temperatuurniveaus 60℃ tot 240℃ en 9 verschillende vermogensniveaus (200W-2000W), ideaal voor diverse maaltijden. Daarnaast is het uitgerust met een slim automatisch controle-systeem dat de voedingsbalans regelt en ervoor zorgt dat het totale vermogen de beperking van 3500W niet overschrijdt. Voor jouw veiligheid heeft het apparaat ook een kinderslot, panherkenning, en automatische uitschakelfunctie. Het gladde, krasbestendige glaskeramische oppervlak maakt schoonmaken een fluitje van een cent. De CIARRA Inductie Kookplaat combineert efficiëntie en gemak voor een plezierige kookervaring.

 • Voordeel 1: De CIARRA inductiekookplaat heeft een handige draagbare ontwerp. Dankzij zijn ultradunne dikte van 45 mm, biedt het de mogelijkheid om veel opslagruimte te besparen.
 • Voordeel 2: De kookplaat is zeer flexibel als het gaat om vermogen en temperatuur instellingen. Je kunt kiezen tussen 10 temperatuurniveaus van 60℃ tot 240℃ en 9 verschillende vermogensniveaus van 200W tot 2000W. Hierdoor kun je alles, van een zacht sudderend gerecht tot een snel kokende pasta, met gemak bereiden.
 • Voordeel 3: De CIARRA inductiekookplaat heeft een slim automatisch controle systeem voor voedingsbalans. Het systeem past automatisch het vermogen aan om ervoor te zorgen dat het totale vermogen van de kookzones de 3500 W niet overschrijdt. Dit helpt een perfect gebalanceerde maaltijd te creëer.
 • Voordeel 4: Het toestel heeft een hoge veiligheid met functies zoals kinderslot, automatische panherkenning, automatische uitschakeling en een restwarmte-indicator. Al deze functies dragen bij aan een veiligere gebruikservaring.
 • Voordeel 5: Tot slot is deze inductiekookplaat van CIARRA zeer eenvoudig te reinigen. Het krasbestendige glaskeramische paneel kan makkelijk gereinigd en onderhouden worden, waardoor je tijd bespaart op schoonmaakwerkzaamheden.
 • Nadeel 1: De inductiekookplaat geeft prioriteit aan de nieuwste kookzone die je inschakelt, dit kan een nadeel zijn als je verschillende pannen gelijktijdig op volle kracht wilt gebruiken. Het systeem verlaagt automatisch het vermogen voor de andere zones tot 1500 W, dit kan je kookproces beïnvloeden.

  Nadeel 2: Ondanks dat het apparaat 9 verschillende vermogensniveaus biedt, is het maximale vermogen beperkt tot 2000W. Afhankelijk van het gerecht dat je bereidt, kan dit betekenen dat het langer duurt om te koken.

 • Nadeel 3: Ook al is de kookplaat erg dun en draagbaar, dit kan ook betekenen dat het apparaat minder stabiel is dan andere modellen, vooral als je zware pannen gebruikt.
 • Nadeel 4: Hoewel de automatische panherkenning typisch een geweldig kenmerk is, kan het problemen hebben met het herkennen van bepaalde soorten potten en pannen. Dit kan een belemmering zijn als je een verscheidenheid aan kookgerei gebruikt.
 • Nadeel 5: Het model heeft wel een kinderslot, echter, als je geen kinderen hebt, kan deze functie overbodig zijn en mogelijk de gebruiksvriendelijkheid verminderen door een extra beveiligingsstap die je telkens moet ontgrendelen.

Onze favoriet #10

Navaris Inductie Kookplaat

Navaris Inductie Kookplaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Navaris Inductie Kookplaat is ontworpen voor dubbel kookplezier met twee inductie kookzones, waardoor je veilig en energiebesparend met twee pannen tegelijk kunt koken. Je hebt de keuze uit 6 standen om zelf te bepalen hoe snel je eten wordt verhit, en de kookzones herkennen automatisch wanneer er een pan op staat, zodat er geen onnodige energie wordt verbruikt. De kookplaat is flexibel en draagbaar, perfect voor buiten koken of op de camping, en kan eenvoudig op het stopcontact worden aangesloten. Met de slimme inductietechnologie, die voedsel bereidt door middel van een magnetisch veld, wordt de kookplaat zelf niet heet. Let op, om te koken op deze inductie kookplaat heb je meestal speciale, magnetische pannen met een platte bodem nodig.

 • Voordeel 1: Dubbel kookplezier – De Navaris dubbele inductiekookplaat geeft je de mogelijkheid om met twee pannen tegelijk te koken, wat je meer flexibiliteit en efficiëntie tijdens het koken biedt.
 • Voordeel 2: Energiebesparing en veiligheid – Met inductietechnologie wordt koken veiliger gemaakt omdat de kookplaat zelf niet heet wordt. Daarnaast is het ook energiebesparend, omdat de kookzones alleen energie gebruiken wanneer er daadwerkelijk een pan op staat.
 • Voordeel 3: Veel kookmogelijkheden – Je hebt de keuze uit 6 verschillende standen, waardoor je zelf kunt kiezen hoe snel je eten verhit. Dit betekent dat je de verwarming kunt aanpassen aan specifieke gerechten en kookstijlen.
 • Voordeel 4: Flexibele plaatsing – De dubbele verwarmingsplaat kan in het stopcontact worden gestoken, waardoor je flexibel bent in waar je de kookplaat wilt plaatsen. Dit maakt het ideaal voor buiten koken of op de camping.
 • Voordeel 5: Snelle bereiding – Inductietechnologie is de snelste methode om voedsel te bereiden. Doordat de verhitting van de pan plaatsvindt door middel van een magnetisch veld, bereikt je pan sneller de gewenste temperatuur, wat de kooktijd aanzienlijk kan verminderen.
 • Nadeel 1: Hoewel het een groot voordeel kan zijn dat je twee pannen tegelijk kunt gebruiken op de Navaris Inductie Kookplaat, kan dit ook een nadeel zijn als je keuken of kookruimte beperkt is. Je moet voldoende ruimte hebben om twee pannen tegelijk te gebruiken, wat mogelijk niet het geval is in kleinere keukens.
 • Nadeel 2: Je hebt zes verschillende standen om uit te kiezen met deze kookplaat, wat betekent dat je mogelijk moet experimenteren met deze instellingen om de juiste stand voor je gerecht te vinden. Dit kan in het begin wat frustrerend zijn, vooral als je een specifiek resultaat wilt bereiken.
 • Nadeel 3: Je moet een stopcontact in de buurt hebben om deze kookplaat te gebruiken, wat misschien niet altijd zo gemakkelijk is als je buiten kookt of op de camping. Dit kan het minder flexibel maken dan sommige alternatieve kookopties.
 • Nadeel 4: Hoewel inductietechnologie energetisch efficiënt is, werkt het met een magnetisch veld. Dit maakt dat sommige mensen zich zorgen maken over de eventuele effecten van langdurige blootstelling aan dergelijke velden, ook al is het bekend dat ze veilig zijn.
 • Nadeel 5: Om op de Navaris Inductie Kookplaat te koken, heb je specifieke pannen nodig die magnetisch zijn en een platte bodem hebben. Dit betekent dat je mogelijk moet investeren in nieuwe keukenbenodigdheden als je die nog niet hebt, wat extra moeite en kosten met zich mee kan brengen.

Na intensief onderzoek en zorgvuldige analyse van de 10 beste inductie kookplaten, kunnen we met zekerheid concluderen dat deze producten een uitstekende keuze zijn voor de moderne keuken. Ze zijn niet alleen efficiënt en energiezuinig, maar bieden ook een ongeëvenaarde gebruiksvriendelijkheid. Met hun strakke ontwerp en geavanceerde technologie verhogen deze inductie kookplaten de functionaliteit en esthetiek van je keuken. Het maakt niet uit of je een professionele chef bent of een thuiskok, deze inductie kookplaten zullen je kookervaring naar een hoger niveau tillen. Echter, bij het maken van je keuze is het essentieel om rekening te houden met je persoonlijke behoeften en voorkeuren, evenals met het budget dat je beschikbaar hebt.

Inhoudsopgave