a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Thermomix: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de tien beste Thermomix-producten die aan de hand van grondige tests zijn geselecteerd.

Unser Favorit: Finoo Thermomix

Finoo Thermomix
★★★★★

Unser Favorit: Leckerhelfer Automatisch Lecker Thermomix

Leckerhelfer Automatisch Lecker Thermomix
★★★★★

Unser Favorit: Siegvoll Thermomix

Siegvoll Thermomix
★★★★★

Unser Favorit: Cyeehxin Thermomix

Cyeehxin Thermomix
★★★★★

Unser Favorit: Manori Market Thermomix

Manori Market Thermomix
★★★★★

Unser Favorit: Wundermix Thermomix

Wundermix Thermomix
★★★★★

Unser Favorit: Mixcaker Thermomix

Mixcaker Thermomix
★★★★★

Unser Favorit: Wundermix Thermomix

Wundermix Thermomix
★★★★★

Unser Favorit: Skinghong Thermomix

Skinghong Thermomix
★★★★★

Als je op zoek bent naar het ultieme keukenapparaat dat het koken tot een moeiteloze klus maakt, dan is de Thermomix wellicht het perfecte product voor jou. Dit apparaat is alom bekend om zijn veelzijdigheid; het kan hakken, blenden, koken, stomen, wegen en nog veel meer! Maar hoe weet je welk model het beste bij jou past? Geen zorgen, wij hebben het zware werk voor jou gedaan. Na uitvoerig onderzoek en testen presenteren we je de top 10 Thermomix producten op de markt. We hebben elk model beoordeeld op kwaliteit, functionaliteit, gebruiksgemak en klantrecensies. Dus lees verder en ontdek welk van deze ongelofelijke hulpmiddelen jouw keukenleven gemakkelijker kan maken.

Een Thermomix is een multifunctioneel keukenapparaat dat verschillende keukengereedschappen in één apparaat combineert. Het kan voor je hakken, mengen, malen, kneden, koken, stomen, wegen en nog veel meer. Stel je voor dat je maar één apparaat nodig hebt om je maaltijden van begin tot eind te bereiden en je hebt een idee van wat de Thermomix voor jou kan doen. Het is een slimme investering die je keukentijd aanzienlijk kan verminderen en je helpt om met gemak gezonde, zelfgemaakte maaltijden te bereiden.

Check Uit

Onze favoriet #1

Finoo Thermomix

Finoo Thermomix

Waarom we het gekozen hebben

De Thermomix van Finoo is een veelzijdige keukenhulp die je helpt bij het bereiden van allerlei gerechten. Deze krachtige machine met 1500 watt kan een inhoud van 2,2 liter aan en biedt daarnaast vele snelheidsniveaus. De Thermomix maakt het mogelijk om te kneden, kloppen, hakken en zelfs ijs te snijden. Het touchpad zorgt voor een eenvoudige bediening, terwijl de spatbescherming rommel in de keuken voorkomt. Met antislip voeten en vaatwasmachinebestendige onderdelen combineert het apparaat gebruiksgemak met efficiënt schoonmaken. De set bevat naast het touchpad ook een aantrekkelijke officiële berendeal aanbieding.

 • Voordeel 1: De Thermomix Finoo heeft een spatbescherming, dit betekent dat jij kunt koken zonder je zorgen te maken over spatten of morsen, wat zowel de schoonmaakwerkzaamheden als de veiligheid ten goede komt.
 • Voordeel 2: Met de touchpad-bediening kun je je apparaat intuïtief en met gemak bedienen. Deze functie biedt je het gemak van moderne technologie in je keuken.
 • Voordeel 3: De Thermomix komt met veel veelzijdige functies, zoals kneden, kloppen, hakken en zelfs het snijden van ijs. Ongeacht het gerecht dat je wilt bereiden, je hebt de juiste functies daarvoor tot je beschikking.
 • Voordeel 4: De capaciteit van 2,2 liter, ondersteund door een vermogen van 1500 watt, betekent dat je grote hoeveelheden voedsel tegelijk kunt bereiden. Dit maakt de Thermomix erg handig voor zowel dagelijks gebruik als voor feestjes en bijeenkomsten.
 • Voordeel 5: Niet alleen biedt de Thermomix veel snelheidsniveaus, maar het heeft ook verschillende functies voor allerlei gerechten. Dit betekent dat je de bereidingswijze en -snelheid precies kunt instellen zoals jij dat wilt, afhankelijk van het gerecht dat je bereidt.
 • Nadeel 1: Hoewel de Thermomix van het merk Finoo een vermogen heeft van 1500 watt, kan het slechts 2,2 liter bevatten. Dit kan beperkend zijn als je grotere hoeveelheden wilt bereiden.
 • Nadeel 2: De beschrijving vermeldt dat dit model gebruik maakt van touchpad-bediening. Als je niet comfortabel bent met een dergelijke interface, kan dit een barrière vormen voor eenvoudig gebruik.
 • Nadeel 3: Het vermogen van 1500 watt kan wel hoog zijn voor sommige huishoudelijke circuits, vooral als je meerdere apparaten tegelijk gebruikt. Dit kan leiden tot stroomuitval of het springen van zekeringen.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat vaatwasmachinebestendig is, moet je je realiseren dat niet alle componenten mogelijk vaatwasmachinebestendig zijn. Dit kan betekenen dat je sommige onderdelen met de hand moet wassen.
 • Nadeel 5: Het aantal snelheidsniveaus en functies kan voor sommigen overweldigend zijn. Als je de voorkeur geeft aan simpliciteit, kan dit apparaat misschien wat te complex zijn voor jouw behoeften.

Onze favoriet #2

Leckerhelfer Automatisch Lecker Thermomix

Leckerhelfer Automatisch Lecker Thermomix

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Leckerhelfer Thermomix deegPro is een innovatief keukengereedschap dat is ontworpen om je Thermomix-ervaring naar een hoger niveau te tillen. Deze is compatibel met TM5/TM6 modellen en verbetert je deegbereidingsresultaten aanzienlijk. Dit accessoire beschermt je mixmes tegen verontreinigingen, waardoor het in een paar seconden brandschoon kan worden. Het is zo efficiënt dat je geen eeuwigheid meer hoeft te besteden aan het schoonmaken van je Thermomix-mes. Het deegPro maakt het losmaken van de deegmassa aanzienlijk eenvoudiger, laat geen deegresten achter en zorgt ervoor dat je mixmes snel weer klaar is voor gebruik. Dit slimme hulpmiddel maakt ook een einde aan de verstopping van de spoelbak/vaatwasser door deegresten. Het is de perfecte oplossing voor een snelle, efficiënte en ultieme Thermomix-ervaring.

 • Voordeel 1: De Thermomix van Siegvoll is ontworpen met 3 speciale uitsparingen. Dit betekent dat dit apparaat perfect aansluit op zowel Thermomix TM6 als TM5 toestellen, zorgend voor stabiliteit wanneer de machine op de plank staat.
 • Voordeel 2: Het apparaat beschikt over 2 makkelijk te verschuiven Teflon-schuifregelaars. Dit maakt het eenvoudig om het apparaat te verplaatsen en tegelijkertijd de gevoelige weegschaal te beschermen.
 • Voordeel 3: De Thermomix van Siegvoll is uitgerust met 6 antislip siliconen buffers. Deze houden het apparaat stabiel, zelfs als het in werking is.
 • Voordeel 4: Dit apparaat is gemaakt van een premium acrylmateriaal. Dit maakt het veilig, niet giftig, BPA-vrij, en zorgt ervoor dat het apparaat stevig en duurzaam is.
 • Voordeel 5: Bij aankoop krijg je een Siegvoll glijplank die komt met 6 siliconen pads en 2 Teflon glijders. Dit zorgt voor een optimale gebruikservaring.
 • Het is behoorlijk lastig om nadelen te vinden op basis van de vermelde productbeschrijving, aangezien de beschrijving grotendeels positieve aspecten benadrukt. Echter, er kunnen theoretisch enkele potentiële problemen ontstaan:
 • Nadeel 1: Hoewel de Siegvoll plank specifiek ontworpen is om te passen voor Thermomix TM6 en TM5 modellen, betekent dit tegelijkertijd dat deze niet noodzakelijk op de juiste manier past bij andere modellen of merken. Als je dus ooit van plan bent om te veranderen naar een ander model of merk, zal de plank misschien niet meer geschikt zijn.
 • Nadeel 2: Het schuifsysteem lijkt te vertrouwen op Teflon-schuifregelaars. Na verloop van tijd kan Teflon mogelijk verslijten, wat het moeilijker zou maken om het apparaat te verplaatsen.
 • Nadeel 3: De Teflon-schuifregelaars vereisen dat de voorkant van het schuifbord iets wordt opgetild om het apparaat te verplaatsen. Dit kan mogelijk onhandig zijn als je een zwaar apparaat hebt en kan potentiële krassen en schade veroorzaken.
 • Nadeel 4: Hoewel het acrylmateriaal als premium en duurzaam wordt vermeld, is het nog altijd minder hittebestendig dan bijvoorbeeld glas. Dit kan theoretisch problemen veroorzaken als je de Thermomix gebruikt voor langdurige, hoge temperatuur bereidingen.
 • Nadeel 5: Het product wordt geleverd met antislip siliconen buffers. Hoewel ze bedoeld zijn om stabiliteit te bieden, kunnen ze met de tijd verslijten, hun grip verliezen en mogelijk vervangen moeten worden.

Onze favoriet #3

Siegvoll Thermomix

Siegvoll Thermomix

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Siegvoll glijplank voor de Thermomix is een stevig en solide accessoire dat perfect is ontworpen voor je Thermomix TM6 en TM5 keukenmachine. Met drie speciaal ontworpen uitsparingen past het apparaat altijd stabiel op de plank. De meerwaarde zit in de twee gemakkelijk te schuiven Teflon-schuifregelaars, waardoor je het apparaat moeiteloos kunt verplaatsen zonder de gevoelige weegschaal te beschadigen. Daarnaast verzekeren de zes antislip siliconen buffers je van maximale stabiliteit, zelfs tijdens het gebruik van de machine. Gemaakt van premium, niet-giftig acrylmateriaal, is het een veilig, BPA-vrij product dat duurzaamheid garandeert. Bij je aankoop krijg je ook een 18 maanden zorgeloze garantie en levenslange klantenservice.

 • Voordeel 1: De Thermomix van Siegvoll is ontworpen met 3 speciale uitsparingen. Dit betekent dat dit apparaat perfect aansluit op zowel Thermomix TM6 als TM5 toestellen, zorgend voor stabiliteit wanneer de machine op de plank staat.
 • Voordeel 2: Het apparaat beschikt over 2 makkelijk te verschuiven Teflon-schuifregelaars. Dit maakt het eenvoudig om het apparaat te verplaatsen en tegelijkertijd de gevoelige weegschaal te beschermen.
 • Voordeel 3: De Thermomix van Siegvoll is uitgerust met 6 antislip siliconen buffers. Deze houden het apparaat stabiel, zelfs als het in werking is.
 • Voordeel 4: Dit apparaat is gemaakt van een premium acrylmateriaal. Dit maakt het veilig, niet giftig, BPA-vrij, en zorgt ervoor dat het apparaat stevig en duurzaam is.
 • Voordeel 5: Bij aankoop krijg je een Siegvoll glijplank die komt met 6 siliconen pads en 2 Teflon glijders. Dit zorgt voor een optimale gebruikservaring.
 • Het is behoorlijk lastig om nadelen te vinden op basis van de vermelde productbeschrijving, aangezien de beschrijving grotendeels positieve aspecten benadrukt. Echter, er kunnen theoretisch enkele potentiële problemen ontstaan:
 • Nadeel 1: Hoewel de Siegvoll plank specifiek ontworpen is om te passen voor Thermomix TM6 en TM5 modellen, betekent dit tegelijkertijd dat deze niet noodzakelijk op de juiste manier past bij andere modellen of merken. Als je dus ooit van plan bent om te veranderen naar een ander model of merk, zal de plank misschien niet meer geschikt zijn.
 • Nadeel 2: Het schuifsysteem lijkt te vertrouwen op Teflon-schuifregelaars. Na verloop van tijd kan Teflon mogelijk verslijten, wat het moeilijker zou maken om het apparaat te verplaatsen.
 • Nadeel 3: De Teflon-schuifregelaars vereisen dat de voorkant van het schuifbord iets wordt opgetild om het apparaat te verplaatsen. Dit kan mogelijk onhandig zijn als je een zwaar apparaat hebt en kan potentiële krassen en schade veroorzaken.
 • Nadeel 4: Hoewel het acrylmateriaal als premium en duurzaam wordt vermeld, is het nog altijd minder hittebestendig dan bijvoorbeeld glas. Dit kan theoretisch problemen veroorzaken als je de Thermomix gebruikt voor langdurige, hoge temperatuur bereidingen.
 • Nadeel 5: Het product wordt geleverd met antislip siliconen buffers. Hoewel ze bedoeld zijn om stabiliteit te bieden, kunnen ze met de tijd verslijten, hun grip verliezen en mogelijk vervangen moeten worden.

Onze favoriet #4

Cyeehxin Thermomix

Cyeehxin Thermomix

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Cyeehxin Thermomix is een hoogwaardig keukenapparaat, perfect ontworpen om te passen bij de Thermomix TM6 TM5 TM31 modellen. Met zijn slimme stoomafleider, beschermt het je keukenmeubels tegen condenswater en houdt het deze droog door de waterdamp snel af te voeren in de afzuigkap. Het is gemaakt van hoogwaardig siliconenmateriaal, bestand tegen temperaturen tot 200 °C zonder te vervormen of te krimpen en beschermt je kooktoestel tegen krassen. Een brandwerende handgreep en spatwaterdichte constructie bieden veiligheid tijdens het koken, en het schoonmaken is eenvoudig – spoel met heet water of doe het in de vaatwasser. Bij ernstige vervuiling kun je een kleine ronde borstel gebruiken. Dit is zeker een duurzame en praktische toevoeging aan je keuken.

 • Voordeel 1: De Thermomix merk Cyeehxin voorkomt condensatie problemen. Door zijn stoomafleider worden problemen met stijgende stoom opgelost, met als voordeel dat je keukenmeubels (bijvoorbeeld houten kasten enz.) droog blijven.
 • Voordeel 2: Het is ontworpen om je Thermomix kookmachine te beschermen. Dit model gebruikt zachte siliconen, met als bonus dat je kookmachine nooit bekrast wordt.
 • Voordeel 3: Deze stoomomleidingsaccessoires van de Thermomix zijn perfect compatibel met TM6 TM5 TM31-modellen. Dit betekent dat het na vele tests en verbeteringen de perfecte match is en je altijd kunt genieten van andere dampende lekkernijen.
 • Voordeel 4: Het biedt bescherming tegen verbranding en spatwater. Dankzij de brandwerende handgreep en spatwaterdichte constructie kun je de accessoires altijd veilig weghalen, zonder je te verbranden of je zorgen te maken over spattend water op hoge temperatuur.
 • Voordeel 5: Het is gemakkelijk schoon te maken. Je kunt het simpelweg afspoelen met heet water of in de vaatwasser doen. Bij grove vervuiling kun je ook een kleine ronde borstel gebruiken. Dit betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan het schoonmaken en meer tijd kunt besteden aan genieten van je maaltijden.
 • Het beoordelen van een product kan soms lastig zijn, vooral als er weinig of geen nadelen worden gegeven in de productbeschrijving. In dit geval kan de Thermomix merk Cyeehxin buitengewoon effectief en betrouwbaar lijken. Maar op basis van de gegeven beschrijving kunnen we een paar potentiële nadelen identificeren:
 • Nadeel 1: Restrictie in compatibiliteit. De stoomafleider is alleen compatibel met specifieke modellen van de Thermomix: TM6, TM5 en TM31. Als je een ander model Thermomix of een ander merk kookmachine hebt, kan deze stoomafleider niet geschikt zijn.
 • Nadeel 2: Mogelijk risico van brandwonden. Hoewel de productbeschrijving stelt dat de brandvrije handgreep je beschermt tegen verbranding, waarschuwt het ook om niet te dichtbij te komen bij de hete stoomuitlaat. Dus, is er een potentieel risico van brandwonden als je niet voorzichtig genoeg bent.
 • Nadeel 3: Mogelijke problemen met reiniging. Hoewel de stoomafleider in de vaatwasser kan worden gezet, wordt er gesuggereerd om bij zware vervuiling een borstel te gebruiken. Dit kan extra werk en hadigheid vereisen die sommige gebruikers als een nadeel kunnen zien.
 • Nadeel 4: Mogelijk verminderde werking bij hoge temperaturen. De stoomafleider is hittebestendig tot 200°C. Echter, bij hogere temperaturen kan er mogelijk vervorming of krimp optreden, wat de effectiviteit verlaagt.
 • Nadeel 5: Het ontwerp is mogelijk niet het mooiste. Terwijl het product functioneel en doelmatig is, wordt er in de beschrijving niets gezegd over de esthetiek van de stoom-afleider. Als je belang hecht aan hoe je keukengereedschap eruit ziet, kan je dit ontbreken van esthetiek als een nadeel ervaren.

Onze favoriet #5

Manori Market Thermomix

Manori Market Thermomix

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Thermomix van Manori Market is een veelzijdige keukenhulp, ideaal voor het langzaam garen en vacuüm koken van diverse ingrediënten zoals vlees, vis en groenten. De bijgeleverde bakschijf en mesbeschermhoes zijn ontworpen om de integriteit van zowel de messen als de ingrediënten te beschermen, waardoor jouw voedsel gelijkmatig en gezond wordt gekookt zonder verlies van voedingswaarde. Daarnaast voorkomt de mesbescherming dat de scherpe messen in direct contact komen met voedsel. Het gebruik van deze Thermomix is eenvoudig en veilig, met de bijkomende voordelen van vaatwasserbestendigheid en hoge duurzaamheid. Bovendien is hij compatibel met Thermomix modellen TM6, TM5 en TM31.

 • Voordeel 1: De Thermomix merk van Manori Market komt met een mesbeschermhoes, wat onmisbaar is voor gezond en heerlijk koken bij lage temperaturen of onder vacuüm. Het zorgt ervoor dat de messen niet in contact komen met de ingrediënten.
 • Voordeel 2: Het apparaat bevat een bakschijf die geschikt is voor sudderen en koken bij lage temperatuur. Dit is een geweldige toevoeging voor het bereiden van vlees, vis en groenten.
 • Voordeel 3: De mesbeschermingsfunctie garandeert de integriteit van zowel de messen als de ingrediënten, wat bijdraagt aan een langere levensduur van je apparaat en het behoud van de structuur en kwaliteit van je gerechten.
 • Voordeel 4: Door het gebruik van de Thermomix van Manori Market wordt je voedsel gelijkmatig en gezond gekookt, met behoud van de voedingswaarde van je ingrediënten.
 • Voordeel 5: Naast het feit dat deze Thermomix heel eenvoudig in gebruik is, is hij ook nog eens vaatwasmachinebestendig. Dit maakt de schoonmaak na het koken erg gemakkelijk. Bovendien is hij gemaakt van duurzaam en hoogwaardig materiaal, dat veilig is voor levensmiddelen.
 • Voordeel 6: Tenslotte, de Thermomix van Manori Market is compatibel met de modellen TM6, TM5 en TM31, wat betekent dat je kan genieten van zijn voordelen, ongeacht het model dat je al thuis hebt.
 • Het identificeren van nadelen van een product op basis van een beschrijving kan een uitdaging zijn, vooral als de beschrijving voornamelijk de voordelen benadrukt. Toch, hier gaan we:
 • Nadeel 1: De Bakschijf en mesbeschermhoes voor de Vorwerk Thermomix van Manori Market werkt alleen met specifieke modellen (TM6, TM5 en TM31). Als je een ander model van Thermomix hebt, is dit product dus niet geschikt.
 • Nadeel 2: Hoewel het product eenvoudig te gebruiken is, biedt de beschrijving geen gedetailleerde instructies over hoe het correct te gebruiken. Dit kan problemen opleveren voor nieuwe gebruikers van dit soort accessoire.
 • Nadeel 3: Het product helpt om voedsel gelijkmatig te koken en de voedingsinname te behouden. Het zou echter de kooktijd kunnen verlengen, omdat het koken bij lage temperaturen meer tijd kost dan traditionele kookmethoden.
 • Nadeel 4: Het accessoire is bedoeld om de messen te beschermen en contact met de ingrediënten te voorkomen. Dit kan het echter moeilijker maken om voedsel te verwerken dat moet worden gehakt of fijngesneden, omdat het direct contact met de messen beperkt.
 • Nadeel 5: Hoewel het product vaatwasmachinebestendig is, wordt er niet vermeld of het bestand is tegen hoge temperaturen of intense reinigingscycli in de vaatwasser. Dit kan de duurzaamheid van het product op lange termijn beïnvloeden.

Onze favoriet #6

Wundermix Thermomix

Wundermix Thermomix

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Wundermix Thermomix is een krachtig hulpmiddel dat het snijden van groenten en fruit tot een fluitje van een cent maakt. Je kunt moeiteloos uniforme schijfjes of raspen krijgen dankzij de WunderSlicer groentesnijder. De twee bijgeleverde snijschijven, bruikbaar aan beide zijden, bieden je de mogelijkheid om te kiezen tussen fijne en grove sneden. Het gebruik is heel eenvoudig: plaats het opzetstuk voor de groenten op het deksel van de mengkom, en het mixmes dient als aandrijving voor de snijschijf. Start gewoon de Thermomix op niveau 2,5 linksom, en begin met snijden. Deze ingenieuze apparatuur is niet alleen praktisch maar zorgt er ook voor dat je salades, bijgerechten en grillgerechten er visueel aantrekkelijker uitzien. Met de WunderSlicer kun je in enkele seconden grote hoeveelheden salade bereiden. De set bevat een WunderSlicer-houder, een deksel, een steekas, een gedeelde toevoerhulp en snijschijven.

 • Voordeel 1: Gemakkelijk groenten en fruit snijden – Met de WunderSlicer groentesnijder van Thermomix snijd je zonder moeite groenten of fruit in gelijkmatige schijven of raspen.
 • Voordeel 2: Verschillende snij-instellingen – De bijgeleverde snijschijven zijn aan beide kanten bruikbaar en bieden zo 4 verschillende snij-instellingen: fijne schijven, fijn raspen, grove schijven en grof raspen.
 • Voordeel 3: Eenvoudig in gebruik – Het opzetstuk voor groenten en fruit wordt op het deksel van de mengpan geplaatst en gebruikt het mixmes als aandrijving voor de snijschijf. Het enige wat je hoeft te doen, is de Thermomix op niveau 2,5 linksom starten en beginnen met snijden.
 • Voordeel 4: Snelle voorbereiding – Dankzij de WunderSlicer kun je in enkele seconden de gewenste groeneten of fruit snijden. Zo ben je in staat om grotere hoeveelheden salade of andere gerechten in korte tijd te bereiden.
 • Voordeel 5: Grote inhoud – De WunderSlicer bevat een houder met een capaciteit van 1,5 kg, waardoor je in één keer een grote hoeveelheid ingrediënten kan snijden, handig voor als je ooit voor een grotere groep moet koken.
 • Nadeel 1: Hoewel de WunderSlicer de flexibiliteit biedt om groove of fijne schijven en raspen te maken, draagt dit ook bij aan de complexiteit van het product. Je zou tijd nodig hebben om vertrouwd te raken met de verschillende snij-instellingen.
 • Nadeel 2: De WunderSlicer maakt gebruik van het mixmes van de Thermomix als aandrijving. Dit suggereert dat als er iets misgaat met het mixmes, je mogelijk ook de functionaliteit van de WunderSlicer zou verliezen.
 • Nadeel 3: Het product is ontworpen om op het deksel van de mengpan te passen. Als je Thermomix-model echter niet exact overeenkomt met de ontwerpspecificaties, zou je problemen kunnen ondervinden bij het bevestigen van het hulpstuk.
 • Nadeel 4: Het gebruik van de WunderSlicer vereist dat je de Thermomix op niveau 2,5 linksom start. Dit betekent dat je niet zomaar het apparaat kunt gebruiken zonder enige voorkennis van de bediening.
 • Nadeel 5: Het lijkt erop dat de gebruiksaanwijzing mogelijk niet beschikbaar is in het Nederlands. Dit kan voor sommige gebruikers problematisch zijn als ze niet vloeiend zijn in de talen waarin de instructies zijn geschreven.

Onze favoriet #7

Mixcaker Thermomix

Mixcaker Thermomix

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Mixcaker Thermomix is een innovatieve, hoogwaardige pannenkoekenmaker die een gezonder alternatief biedt voor traditioneel pannenkoeken bakken. Door zijn unieke, gepatenteerde stapelsysteem kun je tot wel 6 pannenkoeken tegelijkertijd bereiden, besparend op tijd en energie. Stomen in plaats van braden bewaart meer voedingsstoffen en smaken en creëert minder potentieel schadelijke stoffen. Daarnaast biedt de mixcaker je de mogelijkheid om met je culinaire creativiteit te spelen, of je nu gebakken eieren, omeletten of desserts wilt maken. De mixcaker is vervaardigd uit duurzame, hittebestendige kunststof en voldoet aan de strengste voedselveiligheidsnormen. Hij is ook gemakkelijk te reinigen, hetzij handmatig of in de vaatwasser. Het pakket bevat 6 mixcaker modules en een handleiding met recepten voor nog meer gebruiksgemak.

 • Voordeel 1: De Thermomix mixcaker heeft een innovatief stapelsysteem, wat je de mogelijkheid geeft om tot wel 6 pannenkoeken tegelijk te bereiden. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook energie.
 • Voordeel 2: Dankzij de mixcaker kun je je pannenkoeken op een gezondere manier bereiden. Je hebt slechts een kleine hoeveelheid vet nodig, waardoor je pannenkoeken minder calorieën bevatten dan traditioneel bereide varianten.
 • Voordeel 3: De mixcaker is zeer veelzijdig en stimuleert je creativiteit in de keuken. Naast pannenkoeken kun je ook gebakken eieren, omeletten en andere gerechten bereiden. Ook kun je experimenteren met verschillende ingrediënten en recepten.
 • Voordeel 4: Het apparaat is gemaakt van hoogwaardige, hittebestendige kunststof. Deze is in het laboratorium getest om aan de hoogste normen voor voedselveiligheid en duurzaamheid te voldoen.
 • Voordeel 5: Tot slot is de Thermomix mixcaker gemakkelijk schoon te maken. Je kunt hem in de vaatwasser doen of eenvoudig met de hand reinigen.
 • Nadeel 1: Hoewel de mixcaker gemaakt is van hoogwaardige, hittebestendige kunststof, kan dit materiaal nog steeds minder duurzaam en robuust zijn dan metaal. Dit betekent dat het mogelijk niet zo lang meegaat als sommige andere pannenkoekenmakers.
 • Nadeel 2: De mixcaker maakt het mogelijk om tot 6 pannenkoeken tegelijk te bereiden, maar dit kan ook een nadeel zijn, met name als je maar een of twee pannenkoeken tegelijk wilt bereiden. Dit zou kunnen betekenen dat je onnodig veel energie verbruikt.
 • Nadeel 3: Hoewel de mixcaker vaatwasmachinebestendig is, wordt ook opgemerkt dat het eenvoudig is om met de hand schoon te maken. Dit suggereert dat het mogelijk niet volledig vaatwasmachinebestendig is en dat de vaatwasmachine op de lange termijn schade kan veroorzaken.
 • Nadeel 4: De mixcaker wordt geadverteerd als een apparaat dat vetarme pannenkoeken kan bereiden, maar dit hangt grotendeels af van de ingrediënten die je gebruikt. Daarnaast moet je nog steeds een kleine hoeveelheid vet gebruiken om plakken te voorkomen, dus het is mogelijk niet zo gezond als je zou denken.
 • Nadeel 5: Hoewel de mixcaker erg veelzijdig is en je er ook andere gerechten zoals omeletten mee kunt bereiden, kan het zijn dat de vorm en grootte van de mixcaker modules niet geschikt zijn voor alle soorten recepten, wat de functionaliteit beperkt.

Onze favoriet #8

Wundermix Thermomix

Wundermix Thermomix

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Wundermix Thermomix is een revolutionair keukenapparaat dat koken gemakkelijker maakt dankzij een praktische mesvervanging, genaamd WunderCap. De WunderCap zorgt voor 20% meer capaciteit in de mengpan, waardoor je grotere porties kunt bereiden zonder het voedsel te beschadigen. Bovendien is het apparaat ook zeer geschikt voor de voorzichtige bereiding van delicate levensmiddelen zoals aardappelen, worstjes, en noedels, doordat voorkomen wordt dat deze tijdens het koken of garen verstrikt raken in het mes. De WunderCap is beschikbaar in drie verschillende versies compatibel met de Thermomix-modellen TM6, TM5 en TM31, en vervangt gemakkelijk het mes voor een grotere capaciteit. Geproduceerd in Duitsland, kun je rekenen op de duurzaamheid en kwaliteit met een combinatie van hoogwaardig roestvrij staal en robuuste kunststof.

 • Voordeel 1: Vereenvoudigd Koken – De Wundermix thermomix-messenvervanging maakt koken en koken in de Thermomix nooit zo eenvoudig. Het is een handig alternatief voor de traditionele mesafdekking, waardoor je zacht en voorzichtig gevoelige levensmiddelen kunt bereiden.
 • Voordeel 2: Meer Capaciteit – Met de WunderCap kun je genieten van 20% meer capaciteit in de mengpan, waardoor je grotere porties onbeschadigd kunt koken of garen in de Thermomix. Dit wordt mogelijk gemaakt door het vervangen van het mixmes door de mesafdekking.
 • Voordeel 3: Gelijkmatige Waarverdeling – De warmte verdeelt zich gelijkmatig tijdens het koken met de WunderCap, wat bijdraagt aan een beter en gelijkmatiger kookresultaat.
 • Voordeel 4: Veelzijdig en Praktisch – Of je nu aardappelen, worstjes of noedels wilt koken, met de WunderCap hoef je je geen zorgen te maken dat ze in het mes verstrikt raken. Ontdek ook de mogelijkheden van Sous Vide Garen en Slow Cooking met de Thermomix.
 • Voordeel 5: Compatibiliteit en Kwaliteit – De WunderCap is niet alleen compatibel met verschillende Thermomix-modellen (TM6, TM5 en TM31), maar ook met Monsieur Cuisine Smart, Connect, Trend en Edition Plus. Het is gemaakt in Duitsland met hoogwaardig roestvrij staal en robuuste kunststof, wat de betrouwbaarheid en duurzaamheid van het product versterkt.
 • Nadeel 1: Hoewel de WunderCap wordt geprezen om zijn 20% extra volume, kan dit ook een nadeel zijn. Als je niet gewend bent om met grotere porties te koken, kan het een uitdaging zijn om de juiste kooktijd en -temperatuur vast te stellen.
 • Nadeel 2: De WunderCap zorgt ervoor dat voedsel zoals aardappelen, worstjes of noedels niet verstrikt raken in het mes. Dit kan echter ook betekenen dat voedsel mogelijk niet zo grondig of gelijkmatig wordt bereid als wanneer het direct met het mes wordt gesneden.
 • Nadeel 3: Hoewel veelzijdig, zorgt het feit dat de WunderCap verkrijgbaar is in drie verschillende modellen voor mogelijk verwarring. Het kan gemakkelijk zijn om de verkeerde versie voor jouw specifieke Thermomix-model te bestellen.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt dat de WunderCap gebruikt kan worden voor “Sous Vide Garen” en “Slow Cooking”. Het vereist echter wel wat kookervaring en kennis om deze kookmethoden goed te beheersen. De duur en temperatuur setting kunnen verschillend zijn van de standaard Thermomix instellingen. Dit kan leiden tot onvolkomenheden in het kookresultaat.
 • Nadeel 5: De WunderCap wordt geprezen om de combinatie van hoogwaardig roestvrij staal en robuuste kunststof. Dit roept echter vragen op over de duurzaamheid van het kunststof gedeelte op langere termijn, vooral bij intensief gebruik. Ook al is het robuust, kunststof kan na verloop van tijd alsnog slijten of breken.

Onze favoriet #9

Skinghong Thermomix

Skinghong Thermomix

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SkingHong Thermomix is een essentieel keukenaccessoire die zorgvuldig is ontworpen om je werk in de keuken makkelijker te maken. Dankzij het multistabiele ontwerp blijft de Thermomix TM6 TM5 zelfs bij hoge snelheden veilig op de plank. Het is uitgerust met perfect afgestemde groeven en vier poten aan de achterkant om schuiven op het aanrecht te voorkomen. Gemaakt van 8 mm dik acryl, is deze rolplank meer duurzaam dan zijn houten tegenhangers, en biedt een lange levensduur. Bovendien draagt zijn slanke, gestroomlijnde design en glad, glanzend zwart oppervlak bij aan zowel functionaliteit als esthetiek. De SkingHong Thermomix is niet alleen hoogwaardig, maar ook betaalbaar, wat het de perfecte keuze maakt voor miljoenen gezinnen.

 • Voordeel 1: Verbeterde gebruiksgemak: De Thermomix TM6 TM5 is gemakkelijk in gebruik. Met zijn vermogen om met één hand te worden verplaatst (optillen, trekken/duwen/sturen, neerzetten), belooft het een echte hulp in de keuken te zijn, waardoor je kookervaring efficiënter en moeitelozer wordt.
 • Voordeel 2: Multistabiel design: Het product heeft een perfect afgestemd ontwerp dat zorgt voor stabiliteit, zelfs bij hoge snelheden. Dit wordt verzekerd door goed afgestemde groeven op de Thermomix TM6 TM5 en vier poten op de achterkant, waardoor het product niet verschuift op je keukenwerkblad.
 • Voordeel 3: Verbeterde verwerkingskwaliteit: De rolplank van de Thermomix SkingHong is gemaakt van 8 mm dik acryl in plaats van houtmaterialen. Het zorgt voor duurzaamheid en een lange levensduur, waardoor het de belasting voor jou als chef-kok minimaliseert.
 • Voordeel 4: Praktisch en stijlvol design: Het slanke, gestroomlijnde design van het product past perfect bij de vorm van de Thermomix TM6 TM5. Het gladde, glanzende zwarte oppervlak ziet er niet alleen goed uit, maar voelt ook goed aan en is kwalitatief hoogwaardig.
 • Voordeel 5: Quasi-onbeweeglijkheid voor een veiliger gebruik: Het product heeft een veiligheidsontwerp waarbij de functie voor het verschuiven van het apparaat alleen werkt wanneer de voorkant van de plank is opgetild. Dit betekent dat de Thermomix TM6 veilig is, zelfs als hij onbewaakt is.
 • Nadeel 1: hoewel de beschrijving stelt dat de plank van de Thermomix SkingHong moeiteloos met één hand kan worden verplaatst, kan dit voor sommige gebruikers nog steeds een uitdaging zijn. Niet iedereen heeft dezelfde handkracht en behendigheid.
 • Nadeel 2: het acrylmateriaal dat gebruikt is voor de plank van de Thermomix SkingHong wordt aangeprezen als duurzaam omdat het dikker is dan de meeste houtmaterialen. Toch kan er twijfel bestaan over de robuustheid van de plank in vergelijking met die van zwaardere materialen.
 • Nadeel 3: de Thermomix SkingHong heeft een glanzend zwart oppervlak dat er mooi uitziet en goed aanvoelt, maar kan potentieel gemakkelijk bekrast of vuil worden bij veelvuldig en intensief gebruik.
 • Nadeel 4: het ontwerp van de Thermomix SkingHong gaat ervan uit dat de gebruiker een Thermomix TM5 of TM6 heeft. Als je een ander type Thermomix hebt, of zelfs een keukenmachine van een heel ander merk, kan de plank dus niet geschikt of compatibel zijn.
 • Nadeel 5: volgens de beschrijving blijft de plank van de Thermomix SkingHong stevig op zijn plaats, zelfs bij hoge snelheden. Hoewel dit geweldig is, kan het ook een probleem zijn als je hem vaak moet verplaatsen, omdat hij misschien niet zo mobiel is als je zou willen.

Als conclusie kunnen we stellen dat de Thermomix een onmisbaar keukenapparaat is dat thuis koken vergemakkelijkt. De fusie van technologie en gebruiksgemak, samen met robuuste bouwkwaliteit en multifunctionaliteit, plaatst de Thermomix in de top van de culinaire wereld. Of je nu een doorgewinterde chef bent of een amateurkok die nieuwe recepten wil uitproberen, de Thermomix biedt je de ruimte om creatief te zijn in je eigen keuken. Zijn uitgebreide functies en betrouwbaar presteren maken de investering de moeite waard. Hoewel er andere producten op de markt zijn die vergelijkbare functies bieden, is de Thermomix onbetwist, de onovertroffen winnaar in onze test. Investeren in een Thermomix is investeren in gemak, efficiëntie en uitzonderlijke kookresultaten.

Inhoudsopgave