a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

3D Printen Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost vindt u een actueel overzicht van de nieuwste statistieken met betrekking tot 3D-printen, waarbij we diepgaand inzicht bieden in trends, groei en potentiële toekomstscenario’s in deze bloeiende industrie, onderbouwd met recent verzamelde gegevens.

 • De wereldwijde markt voor 3D-printen bereikte een waarde van 13,78 miljard dollar in 2020.
 • Het verwachte groeipercentage tussen 2020 en 2025 van de 3D-printmarkt is 21%.
 • De Verenigde Staten hebben een marktaandeel van 35% in de wereldwijde 3D-printmarkt.
 • 90% van alle bedrijven in de lucht-en ruimtevaartindustrie maakt nu gebruik van 3D-printen.
 • In 2020 heeft het medische segment een marktaandeel van 11,7% in de 3D-printmarkt.
 • 55% van alle 3D-drukbedrijven bevindt zich in Amerika en Europa.
 • 35% van de architecten maakt gebruik van 3D-printtechnologie.
 • 77% van alle 3D-geprinte onderdelen worden gebruikt voor functionele of eindgebruiktoepassingen.
 • 65% van de productiebedrijven maken al gebruik van 3D-printen.
 • De vraag naar 3D-printers in de gezondheidszorg zal naar verwachting groeien met 21,2% tussen 2020 en 2027.
 • De tandheelkundige markt zal naar verwachting het snelst groeien in het kader van de toepassing van 3D printen met een CAGR van 34,8% in de komende 6 jaar.
 • In 2020 werd wereldwijd meer dan 120.000 kg aan 3D bedrukt metaalpoeder geproduceerd.
 • Er wordt verwacht dat in 2024 er meer dan 2 miljoen 3D printers wereldwijd verscheept zullen worden.
 • De wereldwijde omzet van 3D-printers en services zal naar verwachting groeien tot bijna 50 miljard US dollar in 2025.
 • In 2018 waren er 140 3D-printer fabrikanten wereldwijd verkocht.

Actuele 3D Printen Statistieken

De wereldwijde markt voor 3D-printen bereikte een waarde van 13,78 miljard dollar in 2020.

U moet begrijpen dat wanneer gezegd wordt dat “de wereldwijde markt voor 3D-printen een waarde van 13,78 miljard dollar bereikte in 2020”, dit verwijst naar de totale waarde van alle transacties – zowel verkoop als aankoop – gerelateerd aan 3D-printen die wereldwijd in dat jaar plaatsvonden. Dit omvat de verkoop van 3D-printers, materialen voor 3D-printen (zoals filamenten en harsen), diensten verbonden aan 3D-printen (zoals ontwerp of print-dienstverlening) en alle andere activiteiten die direct bijdragen aan deze industrie. Deze waarde, uitgedrukt in dollars, wordt gebruikt om de grootte en het economisch belang van de 3D-printmarkt te kwantificeren.

Het verwachte groeipercentage tussen 2020 en 2025 van de 3D-printmarkt is 21%.

De statistiek die u hier ziet, verwijst naar de voorspelde groei van de 3D-printmarkt tussen 2020 en 2025. Met een verwacht groeipercentage van 21% betekent dit dat experts voorspellen dat de omvang van deze markt zich in die periode aanzienlijk zal uitbreiden. Om u dit in context te plaatsen, als de 3D-printmarkt bijvoorbeeld een waarde had van 100 miljoen euro in 2020, zou deze bij een gestage groei van 21% jaarlijks, naar verwachting rond de 257 miljoen euro in 2025 liggen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat dit een voorspelling is, wat betekent dat de daadwerkelijke groei hoger of lager kan zijn afhankelijk van verschillende marktfactoren.

De Verenigde Staten hebben een marktaandeel van 35% in de wereldwijde 3D-printmarkt.

Als u kijkt naar de wereldwijde 3D-printmarkt, dan heeft de Verenigde Staten een aanzienlijk deel van die markt in handen. Met een marktaandeel van 35% betekent dit dat meer dan een derde van de totale wereldwijde productie en verkoop van 3D-prints afkomstig is uit de Verenigde Staten. Dit kan te maken hebben met de concentratie van de industrie, technologische vooruitgang en/of investeringen in dit specifieke land. Het betekent ook dat de Verenigde Staten invloedrijk zijn in trends, innovaties en prijsstellingen binnen de 3D-printmarkt.

90% van alle bedrijven in de lucht-en ruimtevaartindustrie maakt nu gebruik van 3D-printen.

Uit de statistiek blijkt dat de lucht- en ruimtevaartindustrie het potentieel van 3D-printtechnologie volledig heeft omarmd. Wanneer we zeggen dat ‘90% van alle bedrijven in de lucht- en ruimtevaartindustrie nu gebruik maakt van 3D-printen’, betekent dit dat bijna alle bedrijven in deze sector de technologie hebben geïmplementeerd in hun operaties. Dit kan variëren van het prototypen van nieuwe ontwerpen tot het vervaardigen van eindproducten. Ze zien wellicht de voordelen van 3D-printen, zoals kostenbesparing, verhoogde efficiëntie en de mogelijkheid om complexe structuren te creëren die traditioneel moeilijk te vervaardigen zouden zijn. Dit betekent ook dat als u actief bent in deze industrie, u hoogstwaarschijnlijk ook de impact van 3D-printen in uw bedrijf zult ervaren.

In 2020 heeft het medische segment een marktaandeel van 11,7% in de 3D-printmarkt.

In 2020 is duidelijk geworden dat het medische segment een aanzienlijk deel uitmaakt van de 3D-printmarkt. Het heeft een marktaandeel van 11,7% weten te behalen. Wat betekent dit concreet voor u? Het geeft aan dat bijna een achtste van alle 3D-printactiviteiten in het jaar 2020 plaatsvonden binnen de medische sector. Hierbij kunt u denken aan het printen van medische apparatuur, protheses of zelfs menselijk weefsel. Dit percentage onderstreept het groeiende belang en de potentie van 3D-printtechnologie in het medische veld. Het laat zien dat deze technologie een steeds groter en integraler onderdeel wordt van medische innovaties en toepassingen.

55% van alle 3D-drukbedrijven bevindt zich in Amerika en Europa.

Deze statistiek geeft aan dat meer dan de helft (55%) van alle bedrijven die zich bezighouden met 3D-printen gevestigd zijn in Amerika en Europa. Dit betekent dat deze twee continenten een dominante rol spelen in de 3D printindustrie, waarbij technologie, productinnovatie en marktaandeel vermoedelijk het meest door hen worden beïnvloed. Echter, u moet er rekening mee houden dat 45% van de 3D-printing bedrijven elders in de wereld zijn gelokaliseerd. Dit kan duiden op een aanzienlijke groei en potentieel in andere geografische gebieden.

35% van de architecten maakt gebruik van 3D-printtechnologie.

Dit statistiek vertelt u dat 35% van de architecten 3D-printtechnologie gebruikt in hun werkzaamheden. Met andere woorden, meer dan een derde van de architecten integreert deze innovatieve technologie in hun ontwerpproces. Dit kan omvatten, maar is niet beperkt tot, het maken van gedetailleerde 3D-modellen van hun ontwerpen of zelfs het printen van echte structuren. Hoewel dit suggereert dat een aanzienlijk percentage van architecten het belang van 3D-printtechnologie in hun vakgebied erkent, moet u er ook nota van nemen dat er nog steeds 65% van de architecten zijn die de technologie nog niet adopteren. Het gebruik van deze statistiek kan u helpen bij het begrijpen van de huidige trends en mate van technologische adoptie in de architectuurwereld.

77% van alle 3D-geprinte onderdelen worden gebruikt voor functionele of eindgebruiktoepassingen.

Uit de statistiek blijkt dat de technologie van 3D-printen zich in een stadium bevindt waarbij het niet alleen wordt gebruikt voor prototyping of modellering, maar ook voor daadwerkelijke functionele en eindproductie toepassingen. Wanneer we zeggen dat ‘77% van alle 3D-geprinte onderdelen worden gebruikt voor functionele of eindgebruikstoepassingen’, bedoelen we dat de meerderheid (77%) van de items die met 3D-printers worden gemaakt, daadwerkelijk een praktisch nut hebben of worden opgenomen in eindproducten. Dit houdt in dat deze onderdelen worden gebruikt voor daadwerkelijke apparaten, machines, of producten die consumenten en bedrijven gebruiken in hun dagelijks leven of in hun werk. Het toont de volwassenheid en veelzijdigheid van de 3D-printtechnologie aan, die inmiddels een integraal onderdeel van de productie-industrie is geworden.

65% van de productiebedrijven maken al gebruik van 3D-printen.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat 3D-printen in toenemende mate populair is in de productiesector. Uit de cijfers blijkt dat 65% van de productiebedrijven al gebruik maakt van 3D-printtechnologie in hun productieprocessen. Dit betekent dat bijna twee derde van deze organisaties de voordelen herkennen van deze innovatieve technologie, zoals kostenbesparingen, efficiëntie en het vermogen om gedetailleerde en geavanceerde ontwerpen te creëren. Toch betekent het ook dat 35% van de productiebedrijven deze technologie nog niet gebruikt, wat suggereert dat er nog ruimte is voor verdere groei en adoptie in de sector. Als u onderdeel uitmaakt van die 35%, zou het de moeite waard kunnen zijn om de mogelijkheden van 3D-printen voor uw bedrijf te onderzoeken.

De vraag naar 3D-printers in de gezondheidszorg zal naar verwachting groeien met 21,2% tussen 2020 en 2027.

U kunt deze statistiek zien als een voorspelling over de toename van de behoefte aan 3D-printers in de gezondheidszorgsector. Wanneer men zegt dat de vraag naar 3D-printers naar verwachting zal groeien met 21,2% tussen 2020 en 2027, betekent dit dat er een gestage toename wordt verwacht in het aantal ziekenhuizen, klinieken en andere zorgfaciliteiten die gebruik willen maken van deze technologie. Dit is mogelijk te wijten aan de vele voordelen die de 3D-printtechnologie biedt, zoals het vermogen om op maat gemaakte protheses, orgaanmodellen voor chirurgisch plannen en chirurgische instrumenten te creëren. Deze groei in vraag is berekend als een percentage, wat aangeeft hoeveel de huidige vraag naar 3D-printers in de gezondheidszorg naar verwachting zal verhogen over de vermelde periode. In dit geval is die toename 21,2% tussen 2020 en 2027.

De tandheelkundige markt zal naar verwachting het snelst groeien in het kader van de toepassing van 3D printen met een CAGR van 34,8% in de komende 6 jaar.

U zult het interessant vinden om te weten dat de tandheelkundige markt, in het kader van de toepassing van 3D-printtechnologie, de komende zes jaar aanzienlijke groei zal doormaken. Sterker nog, het wordt voorspeld dat dit veld het snelst zal groeien, met een samengestelde jaarlijkse groeivoet (CAGR) van 34,8%. Dit percentage is een statistische projectie die de gemiddelde jaarlijkse groei over deze periode weerspiegelt. Het impliceert dat de waarde van de tandheelkundige markt aanzienlijk zal toenemen, wat zich vertaalt naar een enorme uitbreiding van de gebruiksscenario’s van 3D-printen in de tandheelkunde. Dit is veelbelovend voor zowel professionals in de branche als consumenten die van deze innovatieve diensten gebruik kunnen maken.

In 2020 werd wereldwijd meer dan 120.000 kg aan 3D bedrukt metaalpoeder geproduceerd.

In 2020, zoals door de statistieken wordt aangegeven, werd er over de hele wereld meer dan 120.000 kilogram aan 3D bedrukt metaalpoeder geproduceerd. Het betekent dat bedrijven en organisaties betrokken bij 3D printtechnologieën aanzienlijke hoeveelheden metaalpoeder hebben gebruikt om fysieke objecten te creëren door laag-voor-laag toevoeging van materiaal. Dit geeft u een idee van de omvang van de 3D printing industrie, waarbij materialen zoals metaalpoeder essentieel zijn. Deze groeiende industrie toont de toenemende acceptatie en het verbeterde gebruik van 3D printtechnologieën in verschillende sectoren over de hele wereld, van de luchtvaart tot medische apparaten. Het gaat hierbij niet alleen om de productiehoeveelheid, maar ook om wat deze technologie mogelijk kan betekenen voor de toekomst van productie en design.

Er wordt verwacht dat in 2024 er meer dan 2 miljoen 3D printers wereldwijd verscheept zullen worden.

De statistiek voorspelt dat er in het jaar 2024 wereldwijd meer dan 2 miljoen 3D printers verscheept zullen worden. Dit betekent voor u dat de populariteit en het gebruik van 3D printtechnologie naar verwachting aanzienlijk zullen toenemen. Als zodanig kunt u ervan uitgaan dat het bereik en de toegankelijkheid van deze technologie zullen groeien, wat zowel persoonlijke als professionele toepassingen kan beïnvloeden. Vanuit bedrijfsoogpunt kan dit een verhoogd gebruik van 3D printen in productieprocessen betekenen. Voor individuen kan dit betekenen dat het voor consumenten gemakkelijker en mogelijk goedkoper wordt om toegang te krijgen tot 3D printtechnologie. Het is belangrijk om op te merken dat, hoewel dit een voorspelling is, het helpt om op de hoogte te blijven van deze trends om optimaal gebruik te kunnen maken van de kansen en om te kunnen anticiperen op de uitdagingen die deze technologische vooruitgang met zich meebrengt.

De wereldwijde omzet van 3D-printers en services zal naar verwachting groeien tot bijna 50 miljard US dollar in 2025.

Wat dit betekent is dat de wereldwijde verkoopwaarde van 3D-printers, samen met de dazugehorende diensten zoals onderhoud, bediening en software, verwacht wordt sterk te stijgen in de komende jaren. Als de huidige groeitrends voortzetten, kan de totale omzet gerelateerd aan 3D-printing aan het einde van 2025 bijna 50 miljard US dollar bereiken. Dit toont aan hoe belangrijk en waardevol de 3D-printtechnologie aan het worden is in verschillende industrieën over de hele wereld. Dit soort informatie kan voor u als investeerder, bedrijfseigenaar, of gewoon als een geïnteresseerde toeschouwer, zeer nuttig zijn in het vormen van uw visie op de toekomst van de technologiemarkt.

In 2018 waren er 140 3D-printer fabrikanten wereldwijd verkocht.

In 2018 rapporteert de statistiek dat er wereldwijd 140 fabrikanten waren die 3D-printers verkochten. Dit cijfer vertegenwoordigt de diversiteit in de markt voor 3D-printtechnologie op dat moment. Met 140 verschillende fabrikanten die hun producten aanbieden, had u als consument of als bedrijf een breed scala aan opties om te kiezen op basis van kwaliteit, prijs, capaciteiten en andere factoren. Elk van deze fabrikanten is mogelijk gespecialiseerd in het vervaardigen van specifieke soorten 3D-printers, zoals die bedoeld zijn voor industrieel gebruik of voor particulier gebruik. Dit statistiek geeft dus eigenlijk inzicht in de omvang en dynamiek van de wereldwijde 3D-printmarkt op dat moment.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://3dinsider.com

2. – https://www.mordorintelligence.com

3. – https://3dprint.com

4. – https://www.grandviewresearch.com

Originally posted 2023-11-14 12:11:17.

Inhoudsopgave