a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Kauwgom: De 10 beste producten in de test

Na grondig onderzoek hebben we de 10 beste kauwgoms voor je getest en geïdentificeerd op de markt.

Unser Favorit: Mentos Kauwgom

Mentos Kauwgom
★★★★★

Unser Favorit: Generic Kauwgom

Generic Kauwgom
★★★★★

Unser Favorit: Chewsy Kauwgom

Chewsy Kauwgom
★★★★★

Unser Favorit: Falim Kauwgom

Falim Kauwgom
★★★★★

Unser Favorit: Falim Kauwgom

Falim Kauwgom
★★★★★

Unser Favorit: Wrigley´S Extra White Kauwgom

Wrigley´S Extra White Kauwgom
★★★★★

Kauwgom is niet alleen een smakelijke traktatie om je zintuigen te prikkelen, maar ook een discrete manier om je mondgezondheid te verbeteren of gewoon een slechte adem tegen te gaan. Maar welke kauwgom moet je kiezen uit de talloze opties die er op de markt zijn? In onze gloednieuwe gids ‘Kauwgom: De 10 beste producten in de test’ hebben we alles wat je moet weten, op één plek verzameld. Na uitgebreid onderzoek en het testen van tientallen merken, presenteren we met trots de top 10 kauwgoms die er op de markt zijn. Dus of je nu op zoek bent naar suikervrije kauwgom, kauwgom met witmakende eigenschappen of gewoon iets lekkers met een langdurende smaak, deze gids zal je helpen bij het maken van de beste keuze.

Kauwgom is een soort snoepje dat je niet doorslikt, maar langdurig kauwt om van de smaak te genieten. Het is vaak gemaakt van synthetische rubber, harsen en smaakstoffen, waarbij je kunt kiezen uit tal van smaken zoals munt, fruit, kaneel en nog veel meer. Kauwgom is populair voor het verfrissen van je adem, het verminderen van stress en concentratie verbeteren. Er is ook suikervrije kauwgom beschikbaar voor degenen die hun suikerinname willen verminderen. Kauwen op een stukje gum kan een plezierige bezigheid zijn, maar vergeet niet om het beleefd en discreet te doen, speciaal in het openbaar.

Check Uit

Onze favoriet #1

Mentos Kauwgom

Mentos Kauwgom

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Mentos kauwgom biedt je de ultieme frisheid met zijn verkoelende frisse muntsmaak, verrijkt met een extra kick van groene thee in de vloeibare kern. Ondanks het compacte formaat, levert het de kenmerkende Mentos-smaak dankzij de knapperige buitenste laag en zachte, smakelijke gomkern. Maar het is meer dan alleen smaakvol: de kauwgom helpt oppervlakkige verkleuringen van de tanden te voorkomen, terwijl het hoofdbestanddeel Xylitol het risico op tandbederf kan verminderen. Deze tandvriendelijke tractatie is handig verpakt voor verfrissende momenten op je bureau, op het werk, in de auto of onderweg. Met de praktische verpakking van 6 hersluitbare potjes, die elk 30 suikervrije kauwgoms bevatten, heb je altijd een voorraad bij de hand of een aantrekkelijk verkoopdisplay voor in de detailhandel. Kortom, de Mentos kauwgom is een favoriet voor iedereen die op zoek is naar een langdurige frisheid en mondzorg in één.

  • Voordeel 1: Ultieme Frisheid: De kauwgom van Mentos geeft je altijd een frisse adem, dankzij de verkoelende frisse muntsmaak. De langdurige, rijke smaak wordt nog meer versterkt door de toevoeging van groene thee in de vloeibare kern.
  • Voordeel 2: Klein Maar Uitstekend: Ondanks de kleine vormfactor, bieden deze kauwgoms je de typische Mentos textuur die je gewend bent. De knapperige buitenlaag werkt perfect samen met de zachte en smaakvolle kern, wat zorgt voor die onderscheidende Mentos smaakbeleving.
  • Voordeel 3: Goed Voor De Tanden: Deze kauwgom is niet alleen verfrissend, maar helpt ook nog eens oppervlakkige verkleuring van de tanden te voorkomen. Het bevat Xylitol, een ingrediënt dat het risico op tandbederf kan verminderen en ook effectief is tegen gaatjes en tandplak.
  • Voordeel 4: Handig Verpakt: Mentos Kauwgom is altijd bij je, of je nu op kantoor bent, in de auto zit of gewoon onderweg. Dankzij de handige verpakking kun je altijd van een verfrissend moment genieten, waar en wanneer je dat maar wilt.
  • Voordeel 5: Iedereens Favoriet: De praktische verpakking met 6 hersluitbare potjes bevat in totaal 180 suikervrije kauwgoms. Dat maakt deze kauwgom tot de ideale voorraad voor thuis of werk, of zelfs als aantrekkelijk verkoopdisplay voor de detailhandel.
  • Nadeel 1: De Mentos kauwgom heeft een sterke muntsmaak wat mogelijk overweldigend of te sterk kan zijn voor mensen die een mildere, subtielere smaak prefereren.
  • Nadeel 2: Hoewel de productbeschrijving vermeldt dat de textuur knapperig is aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant, kunnen sommige mensen dit juist als onprettig ervaren. Dit contrast in textuur is misschien niet naar iedereen zijn smaak.
  • Nadeel 3: Ondanks dat het product claimt goed te zijn voor de tanden vanwege het ingrediënt Xylitol, kan overmatige consumptie van kauwgom nog steeds leiden tot kaakproblemen zoals kaakspanning of zelfs TMJ-stoornissen.
  • Nadeel 4: De grote verpakking van 6 hersluitbare potjes kan voor sommige mensen ruimte consumerend zijn. Vooral als je weinig opbergruimte hebt, of het onpraktisch vindt om een groot pakket mee te nemen.
  • Nadeel 5: Het feit dat de Mentos kauwgom verrijkt is met groene thee kan zowel een voor- als een nadeel zijn. Sommigen zullen dit waarderen als een gezondheidsbonus, maar anderen kunnen de thee-smaak in hun kauwgom als onaangenaam ervaren.

Onze favoriet #2

Generic Kauwgom

Generic Kauwgom

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Generic Kauwgom, geleverd in een bulkverpakking van 100 stuks, is een nostalgische traktatie die je doet denken aan de smaakvolle jeugdherinneringen. Deze kauwgum, verkrijgbaar in vier fruitige smaken – tutti frutti, banaan, kers en druif, is zowel veelzijdig als voordelig. Het is het perfecte vulmiddel voor een piñata, een traktatie voor familiefeesten of als retro snoep voor kinderverjaardagen. En net als de klassieke kauwgum uit de jaren ’90, verliest deze kauwgom snel zijn smaak, vandaar de royale hoeveelheid in de verpakking. Maar dat is nog niet alles – elke kauwgom komt ook met een leuke tijdelijke tatoeage, wat een extra vleugje plezier toevoegt aan dit al geweldige product.

  • Voordeel 1: Je krijgt een grote hoeveelheid kauwgom in een handige plastic bak, waarmee je gemakkelijk een piñata kunt vullen of delen op familiebijeenkomsten.
  • Voordeel 2: De kauwgom biedt een nostalgisch gevoel, met smaken die net zo snel vervagen als de kauwgom die je je misschien herinnert uit je jeugd.
  • Voordeel 3: Er zijn vier verschillende fruitsmaken om van te genieten – tutti frutti, banaan, kers en druif, wat zorgt voor veel variatie.
  • Voordeel 4: Naast het kauwen op de kauwgom, krijg je ook een leuke extra activiteit aangeboden in de vorm van een tatoeage die op elke kauwgom zit. Is dat niet leuk?
  • Voordeel 5: Dit product is geweldig voor verjaardagsfeestjes. De smakelijke mix van fruitsmaken en de leuke tatoeages zullen de kinderen gegarandeerd vermaakt en bezig houden.
  • Nadeel 1: Volgens de productbeschrijving verliest deze kauwgom snel zijn smaak, net zoals de kauwgoms uit de jaren 90. Dit kan betekenen dat je misschien niet lang van de smaak kunt genieten voordat je een nieuwe stukje nodig hebt.
  • Nadeel 2: Deze kauwgom wordt geleverd in vier fruitsmaken – tutti frutti, banaan, kers en druif. Als je geen liefhebber bent van deze smaken of specifiek op zoek bent naar andere smaken zoals munt of bubblegum, dan kan dit product mogelijk niet aan je voorkeuren voldoen.
  • Nadeel 3: De kauwgom bevat een tatoeage op elk stukje. Dit betekent dat er mogelijk niet-voedingsstoffen oa inkt, op de kauwgom zijn aangebracht. Als je je zorgen maakt over de ingrediënten in je consumptiegoederen, kan dit een punt van overweging zijn.
  • Nadeel 4: De kauwgom wordt geleverd in een plastic bakje. Hoewel dit handig kan zijn voor opslag, kan extra plastic verpakking negatieve gevolgen hebben voor het milieu.
  • Nadeel 5: Ondanks dat het product in bulk wordt verkocht, maakt de korte smaakduur het mogelijk dat je de kauwgom sneller verbruikt dan verwacht. Dit kan resulteren in het feit dat de voordeelverpakking van 100 stuks niet zo veel waarde biedt als je aanvankelijk dacht.

Onze favoriet #3

Chewsy Kauwgom

Chewsy Kauwgom

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

CHEWSY kauwgom biedt een natuurlijke kauwervaring met respect voor het milieu en je gezondheid. De kauwgom wordt gemaakt met slechts zes plantaardige ingrediënten, is vrij van plastic, aspartaam, kunstmatige zoetstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Daarnaast levert CHEWSY niet alleen in 100% plasticvrije verpakkingen, maar de kauwgom zelf is ook vrij van plastic. De kauwgom is gezoet met xylitol in plaats van suiker voor extra tandheelkundige voordelen. Maak je ook geen zorgen over allergieën, omdat de kauwgom veganistisch, koosjer, glutenvrij, sojavrij en zuivelvrij is. Per bestelling ontvang je 12 doosjes met in totaal 120 stuks kauwgom. Kies voor CHEWSY, de echte ingrediënt-kauwgom.

  • Voordeel 1: Het eerste voordeel van Chewsy kauwgom is dat het gemaakt wordt van enkel natuurlijke ingrediënten. Dit betekent geen plastic, geen aspartaam, en geen kunstmatige zoetstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Alles wat je krijgt is puur, plantaardig en natuurlijk.
  • Voordeel 2: Een ander positief punt van Chewsy kauwgom is hun toewijding aan het milieu. De verpakkingen zijn allemaal plasticvrij, net als de kauwgom zelf. Zo kun je genieten van je kauwgom zonder je zorgen te maken over de impact op het milieu.
  • Voordeel 3: Deze kauwgom is ook vriendelijk voor je tanden. In plaats van suiker, is Chewsy natuurlijk gezoet met 100% xylitol, wat bekend staat om zijn tandheelkundige voordelen. Je kan dus naar hartenlust kauwen en tegelijkertijd zorg dragen voor je gebit.
  • Voordeel 4: Chewsy is rekening houdend met verschillende dieetvereisten. Het is veganistisch, koosjer, aspartaamvrij, glutenvrij, sojavrij en zuivelvrij. Hiermee is het toegankelijk voor bijna iedereen, ongeacht eetvoorkeuren of allergieën.
  • Voordeel 5: Tot slot biedt Chewsy een royale hoeveelheid kauwgom per verpakking. Met 12 doosjes, krijg je in totaal 120 stuks. Dit zorgt ervoor dat je voor een lange tijd voorzien bent van kauwgom, volledig vrij van conserveringsmiddelen en plastic.
  • Het bedenken van nadelen op basis van de productbeschrijving kan uitdagend zijn omdat de beschrijving voornamelijk de voordelen van het product benadrukt. Toch heb ik geprobeerd enkele potentiële nadelen te identificeren:
  • Nadeel 1: Mogelijke smaakbeperkingen: Omdat Chewsy alleen natuurlijke zoetstoffen en smaakstoffen gebruikt, zijn de smaakopties mogelijk beperkter in vergelijking met conventionele kauwgoms die een breed scala aan kunstmatige smaken benutten.
  • Nadeel 2: Niet bedoeld voor gebruikers die allergisch zijn voor xylitol: Hoewel de kauwgom veilig is voor veganisten, koosjer, glutenvrij, sojavrij en zuivelvrij, bevat het xylitol. Voor mensen die allergisch of gevoelig zijn voor xylitol, is dit product wellicht niet geschikt.
  • Nadeel 3: Kauwkwaliteit: De kauwgom bevat geen plastic, wat positief is voor het milieu, maar het kan de kauwkwaliteit beïnvloeden. De textuur kan anders zijn dan traditionele kauwgums die synthetische stoffen gebruiken.
  • Nadeel 4: Beperkte houdbaarheid: Omdat de kauwgom geen conserveringsmiddelen bevat, kan de houdbaarheid in vergelijking met traditionele kauwgum korter zijn.
  • Nadeel 5: Kwetsbaar voor omgevingsfactoren: Als gevolg van de genoemde natuurlijke ingrediënten en het ontbreken van conserveringsmiddelen, kan de kauwgom gevoeliger zijn voor variaties in temperatuur en vochtigheid. Dit kan invloed hebben op de smaak en textuur van het product over tijd.

Onze favoriet #4

Falim Kauwgom

Falim Kauwgom

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Falim kauwgom is een Turkse suikervrije kauwgom die ook wel bekend staat als dieet-kauwgom. Verpakt in een XXL-doos met in totaal 100 stuks kauwgompjes, is dit product ideaal voor grootverbruik en gezinsgebruik. Elk vierkant kauwgompje is individueel verpakt, waardoor het gemakkelijk mee te nemen en naar wens te gebruiken is. Ondanks de vaste consistentie aan het begin, wordt de kauwgom moeiteloos soepel na een paar kauwbewegingen. Een speciaal kenmerk van Falim, dat ‘Mijn waarzegging’ betekent in het Turks, is dat elke verpakking een Turkse waarzegging bevat.

  • Voordeel 1: Falim kauwgom is een gezond alternatief voor traditionele kauwgums omdat het geen suiker of zoetstoffen bevat. Dit maakt het een verantwoorde keuze, zelfs voor degenen die op dieet zijn.
  • Voordeel 2: De XXL-doos zorgt ervoor dat je voor langere tijd voorzien bent van kauwgom. Het is een ideale grootverpakking, perfect voor gebruik in een gezin om altijd kauwgom op voorraad te hebben.
  • Voordeel 3: Elk kauwgompje is afzonderlijk verpakt en daardoor makkelijk mee te nemen in je tas. Zo kun je altijd en overal genieten van je kauwgom, waar je ook gaat.
  • Voordeel 4: De vierkante Falim kauwgompjes zijn eenvoudig te openen en de consistentie wordt soepel na enkele kauwbewegingen. Dat betekent dat je meteen kunt genieten van je kauwgom, zonder gedoe.
  • Voordeel 5: Een extra leuke element van Falim kauwgom is de persoonlijke waarzegging in elke afzonderlijke verpakking. Dit geeft een uniek en persoonlijk tintje aan je kauwgomervaring.
  • Nadeel 1: Falim kauwgom wordt in Turkije gemaakt, dit zou voor jou een nadeel kunnen zijn als je de voorkeur geeft aan producten die lokaal of in jouw eigen land worden gemaakt.

    Nadeel 2: Ondanks dat Falim kauwgom geen suiker of zoetstoffen bevat, kan dit ook nadelig zijn als je een zoetekauw bent of houdt van een zoete nasmaak die gewoonlijk wordt geassocieerd met veel kauwgoms op de markt.

  • Nadeel 3: De kauwgom heeft aan het begin een vaste consistentie, wat voor sommigen onaangenaam kan zijn. Als je liever kauwgom hebt die vanaf het begin zacht is, is Falim mogelijk niet de beste keuze voor jou.
  • Nadeel 4: Hoewel de XXL-verpakking praktisch kan zijn voor gebruik in het gezin, kan dit voor jou onhandig zijn als je een kleiner huishouden hebt of als je de enige bent die kauwgom kauwt.
  • Nadeel 5: De waarzeggingen in elke afzonderlijke verpakking zijn in het Turks. Dit kan een nadeel zijn als je de Turkse taal niet spreekt of verstaat.

Onze favoriet #5

Falim Kauwgom

Falim Kauwgom

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Falim kauwgom, afkomstig uit Turkije, is een unieke, suikervrije optie voor gezondheidsbewuste kauwers en wordt ook wel beschouwd als een dieet-kauwgom. In de handige XXL-doos vind je maar liefst 100 afzonderlijk verpakte, vierkante kauwgomblokjes die ideaal zijn om te delen met het gezin of om in je tas te bewaren voor onderweg. Hoewel de kauwgom aanvankelijk stevig is, wordt deze snel zacht en soepel na enkele kauwbewegingen. Bovendien voegt Falim een speels element toe met een waarzegging in het Turks in elke verpakking – wellicht geeft dit die extra dimensie aan je kauwervaring!

  • Voordeel 1: Falim kauwgom is een gezonde optie. Omdat het geen suiker of zoetstoffen bevat, kan het je helpen bij het volgen van een dieet of gewoon een gezondere levensstijl.
  • Voordeel 2: Mis je nooit meer je favoriete kauwgom met de XXL-doos. Omdat de verpakking 100 stuks bevat, heb je altijd genoeg en hoef je je geen zorgen te maken over het snel opraken van je voorraad.
  • Voordeel 3: Falim kauwgompjes zijn uiterst draagbaar. Ze zijn klein en fijn verpakt, waardoor ze gemakkelijk in een tas kunnen worden opgeborgen. Zo heb je altijd een smaakvolle opfrisser bij je.
  • Voordeel 4: Falim kauwgom biedt een aangename textuur. Hoewel de kauwgom aanvankelijk vast aanvoelt, wordt deze soepel na enkele kauwbewegingen. Dit zorgt voor een aangenaam kauwgevoel.
  • Voordeel 5: Falim kauwgom zorgt voor een vleugje mysterie. De term Falim betekent “Mijn waarzegging” in het Turks en elke verpakking bevat een Turkse waarzegging. Dit biedt een unieke, boeiende ervaring elke keer dat je een stuk kauwgom neemt.
  • Nadeel 1: Ondanks dat Falim bekend staat als een dieet-kauwgom omdat het geen suiker of zoetstoffen bevat, is er onzekerheid over de smaakintensiteit. Het ontbreken van zoetstoffen zou kunnen resulteren in een gebrek aan zoetheid, waardoor de kauwgum minder aantrekkelijk kan zijn voor sommige consumenten.
  • Nadeel 2: De kauwgompjes van Falim zijn in het begin vrij stevig qua consistentie. Dit kan ongemakkelijk zijn voor sommige mensen, vooral diegenen met tandproblemen, aangezien het enige kauwbewegingen vereist om de kauwgom soepel te maken.
  • Nadeel 3: In elke afzonderlijke verpakking van Falim bevindt zich een waarzegging in het Turks. Deze functie kan nutteloos zijn voor mensen die geen Turks spreken of begrijpen, en de ruimte die door dit bericht wordt ingenomen, kan voor sommige klanten als verspilling worden beschouwd.
  • Nadeel 4: De verpakking van de Falim kauwgom is misschien te groot. De XXL-doos met in totaal 100 kauwgompjes is misschien niet handig voor iedereen. Hoewel het ideaal zou zijn voor een grote voorraad of een gezin, kan het voor een individuele consument te omvangrijk zijn om te dragen of op te slaan.
  • Nadeel 5: Falim kauwgompjes zijn klein en individueel verpakt, wat handig kan zijn voor transport, maar het kan ook leiden tot onnodige verspilling en milieuvervuiling. Dit kan een nadeel zijn voor milieubewuste klanten, die de voorkeur geven aan producten met minder verpakking of recyclebare materialen.

Onze favoriet #6

Wrigley´S Extra White Kauwgom

Wrigley´S Extra White Kauwgom

Waarom we het gekozen hebben

Wrigley’s Extra White Bubblemint kauwgom is een suikervrije kauwgum die een unieke mix van fruit- en muntsmaak combineert. Het staat bekend om zijn bijdrage aan gezonde tanden, door de neutralisatie van plaquezuren te ondersteunen, die anders een risicofactor worden voor de ontwikkeling van tandcariës. Het suikervrije aspect zorgt er ook voor dat je tanden hun natuurlijke witheid behouden. De kauwgom is handig verpakt met 10 dragees per verpakking, ideaal voor onderweg en om te delen met vrienden en familie. Met 30 x 15g verpakkingen heb je altijd voldoende bij de hand voor een frisse adem en een gezond gebit.

  • Voordeel 1: Je krijgt een frisse adem dankzij de unieke combinatie van fruit- en muntsmaak in Wrigley’s Extra White kauwgom.
    Voordeel 2: Je houdt je tanden schoon en gezond met de nieuwe bubblemint-smaak die speciaal is ontworpen om de tandhygiëne te ondersteunen.
    Voordeel 3: Je draagt bij aan de bestrijding van tandplak en cariës. Extra Professional kauwgom helpt de neutralisatie van plaquezuren, die een risicofactor zijn bij de ontwikkeling van tandcariës.
    Voordeel 4: Je behoudt het natuurlijke wit van je tanden. Wrigley’s Extra Professional White kauwgom is suikervrij, wat de witheid van je tanden ondersteunt.
    Voordeel 5: Het is een ideale keuze voor onderweg en om te delen. Dankzij de praktische verpakkingsgrootte kun je het overal mee naartoe nemen en delen met vrienden en familie.
  • Nadeel 1: Hoewel Wrigley’s Extra White kauwgom suikervrij is, bevat het zoetstoffen. Voor sommige mensen kunnen inname van zoetstoffen leiden tot spijsverteringsproblemen of andere ongewenste effecten.
  • Nadeel 2: De kauwgom heeft een fruit- en muntsmaak, wat misschien niet ieders smaak is. Als je niet een fan bent van deze mix, kan dit een nadeel voor je zijn.
  • Nadeel 3: De claim dat de kauwgom schone en gezonde tanden bevordert door de neutralisatie van plaquezuren hangt af van persoonlijk gebruik en individuele resultaten kunnen variëren. Het moet niet worden gezien als een vervanging voor reguliere mondhygiëne zoals tanden poetsen en flossen.
  • Nadeel 4: Het product bevat 10 dragees per verpakking. Als je een frequent kauwgomgebruiker bent, zou je snel door de verpakking heen kunnen zijn, wat betekent dat je vrij regelmatig nieuwe moet kopen.
  • Nadeel 5: Ondanks dat de kauwgom draagt bij aan het behouden van de natuurlijke witheid van de tanden, kan het geen bestaande verkleuringen wegnemen. Als je op zoek bent naar een kauwgom die je tanden actief witter maakt, dan is deze misschien niet de beste keuze voor je.

Concluderend kunnen we stellen dat er in de wereld van kauwgom een breed scala aan smaken, vormen en merken is om aan jouw individuele voorkeuren te voldoen. Of je nu op zoek bent naar suikervrije opties, intense muntsmaken, of gewoon de klassieke bubbels om te blazen, onze top 10 lijst bedient elke kauwgomliefhebber. Na grondig onderzoek en testen, kunnen we verzekeren dat deze producten niet alleen voor een frisse adem zorgen, maar ook bijdragen aan de mondgezondheid. Het is aan jou om het product te kiezen dat het beste past bij jouw smaak en behoefte. Vergeet niet, de beste kauwgom is niet alleen degene die goed smaakt, maar ook degene die je mondgevoel en algehele welzijn verbetert.

Inhoudsopgave