Actuele Bankieren Statistieken
Volgens CBS, heeft 68% van de personen van 12 jaar of ouder in Nederland Internetbankieren in 2019.
Volgens de gegevens van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) maakte in 2019 68% van de personen in Nederland van 12 jaar of ouder gebruik van internetbankieren. Dit betekent dat bijna zeven op de tien mensen in deze leeftijdscategorie hun banktransacties online uitvoerden – of dat nu het controleren van hun saldo, het overmaken van geld of het uitvoeren van andere financiële handelingen betrof. Wat voor u belangrijk is om te begrijpen, is dat deze statistiek een duidelijke weerspiegeling is van hoe technologie en het internet in toenemende mate geïntegreerd raken in ons dagelijks leven, waaronder onze financiële transacties.
ongeveer 96% van de Nederlanders maakt gebruik van elektronisch betalingsverkeer, volgens De Nederlandsche Bank.
Deze statistiek stelt dat bijna 96% van de Nederlanders elektronisch betalingsverkeer gebruikt. Dit betekent dat een grote meerderheid van de bevolking in Nederland gebruik maakt van elektronische methoden, zoals online bankieren of creditcardbetalingen, om hun financiële transacties uit te voeren. Deze gegevens zijn afkomstig van De Nederlandsche Bank, de centrale bank van Nederland. Deze bevinding laat zien dat elektronisch betalingsverkeer sterk ingeburgerd is in de Nederlandse samenleving. U als lezer maakt zeer waarschijnlijk ook deel uit van deze grote meerderheid die gebruik maakt van dergelijke systemen voor uw financiële transacties.
De Nederlandsche Bank meldt dat het contante betalingsverkeer in Nederland in 2020 met 34% is gedaald door de pandemie.
Uit de gegevens van De Nederlandsche Bank blijkt dat er in Nederland in 2020 een aanzienlijke verandering in het betaalgedrag heeft plaatsgevonden. Er werd 34% minder contant betaald dan in voorgaande jaren. Deze daling is hoofdzakelijk het gevolg van de uitbraak van de COVID-19 pandemie. Als gevolg van de verschillende maatregelen en de algehele oproep om fysiek contact te vermijden, heeft men gekozen voor andere betaalmethoden, zoals pinpassen en digitale betalingen. Daarnaast hebben een aantal winkels gedurende bepaalde periodes de voorkeur gegeven aan kaartbetalingen boven contante betalingen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Deze factoren hebben gezamenlijk bijgedragen aan de daling van het contante betalingsverkeer met 34% in 2020.
Volgens Betaalvereniging Nederland, zijn op zijn minst 67 miljoen iDEAL betalingen per maand.
Betaalvereniging Nederland bericht dat er maandelijks minstens 67 miljoen iDEAL-betalingen worden gedaan. Dit is een aanzienlijk aantal en toont aan hoe belangrijk elektronische betaalmethoden zoals iDEAL in onze samenleving zijn geworden. Wanneer u een online aankoop doet, is de kans groot dat u ervoor kiest om met iDEAL te betalen. Dit systeem, dat directe online overboekingen van uw bankrekening naar de rekening van de handelaar mogelijk maakt, is veilig, efficiënt en gemakkelijk in gebruik. Het uitgebreide gebruik van iDEAL benadrukt de verschuiving naar een steeds meer digitale economie en het afnemende gebruik van contant geld.
Rabobank had in 2020 het grootste vermogen van de Nederlandse grootbanken van 860 miljard euro volgens statista.
In 2020 was Rabobank de grootste van de Nederlandse grootbanken in termen van vermogen, volgens gegevens van Statista. Dit houdt in dat Rabobank in dat jaar een totaal vermogen van 860 miljard euro had. Dit getal omvat alles wat de bank bezit of controleert, van financiële activa zoals contant geld, beleggingen en tegoeden, tot de fysieke activa zoals gebouwen en apparatuur. Ook worden niet-tastbare activa, zoals merkwaarde en goodwill, hieronder gerekend. Hoewel het een enorme hoeveelheid geld lijkt – en dat is het ook – is het belangrijk te herinneren dat een bank’s vermogen ook zijn verplichtingen omvat. Het kan dus niet allemaal direct worden omgezet in cash. De werkelijke “netto waarde” van een bank zou worden berekend door haar totale verplichtingen af te trekken van haar totale vermogen. Toch was het 860 miljard euro bedrag dat Rabobank in 2020 had genoeg om haar de grootste van de Nederlandse grootbanken te maken volgens Statista.
In 2020 waren er ongeveer 10.23 miljoen internetbankierende klanten bij ING Bank N.V. in Nederland, volgens statista.
In 2020 maakten volgens de gegevens van Statista ongeveer 10,23 miljoen klanten van ING Bank N.V. in Nederland gebruik van internetbankieren. Dit betekent dat deze mensen hun financiële zaken, zoals het overmaken van geld, het controleren van hun saldo of het doen van investeringen, online via het internet uitvoerden. Dit kan gedaan zijn via een computer, tablet of mobiele telefoon. Deze statistiek geeft u niet alleen een inzicht in de populariteit van online bankieren bij ING-klanten, maar het weerspiegelt ook de brede acceptatie van digitale technologie in het dagelijks bankieren in Nederland. Deze groei in het gebruik van internetbankieren zou aangemoedigd kunnen zijn door het gemak en de flexibiliteit die het met zich meebrengt, waardoor klanten hun bankzaken kunnen beheren waar en wanneer ze maar willen.
Volgens een onderzoek van Betaalvereniging Nederland, is Nederland in 2020 bijna 10,8 miljard keer pint.
Uit het onderzoek van Betaalvereniging Nederland blijkt dat Nederlanders in 2020 bijna 10,8 miljard keer hebben gepind. Om dit in perspectief te plaatsen, hebben we het hier over alle transacties waarbij een debet- of creditcard aan een pinapparaat is gekoppeld om een betaling te doen. Dit hoge aantal weerspiegelt de toenemende voorkeur voor digitaal betalen boven contant geld in ons land, wat vooral verder is versneld door de COVID-19 pandemie. Dus de volgende keer dat u gaat winkelen en uw pinpas gebruikt, bedenk dan dat u deel uitmaakt van een trend die laat zien dat het digitaal betalen in ons land steeds populairder wordt.
CBS rapporteert dat bijna 3 op de 10 jongeren tussen de 18 en 24 jaar in 2019 wel eens geld leende.
Volgens een rapport van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) blijkt dat bijna 3 van de 10 jongeren in de leeftijdscategorie van 18 tot 24 jaar in het jaar 2019 geld hebben geleend. Dit betekent dat ongeveer 30 procent van de jongeren in deze leeftijdsgroep in dat jaar wel eens een lening heeft afgesloten. Dit kan variëren van een formele lening bij een financiële instelling tot informele leningen van vrienden of familie. Het is belangrijk dat u als lezer hier rekening mee houdt, omdat het een indicatie geeft van het financiële gedrag van deze demografische groep. Het benadrukt de noodzaak voor financiële educatie en bewustzijn om ervoor te zorgen dat deze jongeren bewust zijn van de verantwoordelijkheden en risico’s die gepaard gaan met lenen.
Volgens De Nederlandsche Bank, 2021 75% van de betalingen bij de kassa elektronisch gebeurde.
Uit de gegevens die zijn verzameld door De Nederlandsche Bank in 2021, blijkt dat 75% van de betalingen aan de kassa elektronisch werden uitgevoerd. Dit betekent dat van elke honderd betalingen die bij de kassa worden gedaan, er vijfenzeventig werden voltooid met behulp van elektronische betaalmethoden, zoals betaalpassen of mobiele betaaldiensten, en niet met contant geld. Het toont een duidelijke trend van het groeiende gebruik van elektronische betalingen in onze samenleving, aangezien mensen de voorkeur geven aan het gemak en de veiligheid van deze methoden. U, als consument, maakt waarschijnlijk deel uit van deze statistiek elke keer dat u ervoor kiest om elektronisch te betalen bij de kassa.
Nederlandsche Bank meldt dat in 2019 68% van alle pintransacties contactloos waren.
De statistiek van De Nederlandsche Bank dat in 2019 68% van alle pintransacties contactloos waren, vertelt ons dat meer dan de helft van de pinbetalingen in dat jaar zonder fysiek contact met de pinapparatuur werd uitgevoerd. Dit impliceert dat u uw pinpas in de meeste gevallen dicht bij het pinapparaat hield, in plaats van deze daadwerkelijk in te voegen en een pincode in te voeren. Dit geeft aan dat contactloos betalen, een technologie die veiligheid en gemak in betalingstransacties biedt, in het jaar 2019 al sterk was geaccepteerd en gebruikt in Nederland. Het geeft ook een beeld van het veranderende betalingslandschap in het land, waarin traditionele betaalmethoden steeds meer plaatsmaken voor meer geavanceerde vormen.
Volgens Betaalvereniging Nederland, zijn er in 2019 ongeveer 8,3 miljoen creditcards in omloop in Nederland.
Deze statistiek van de Betaalvereniging Nederland geeft aan dat er in 2019 ongeveer 8,3 miljoen creditcards in Nederland in omloop waren. Dit betekent dat er op dat moment 8,3 miljoen actieve creditcards gebruikt werden door mensen in het hele land. Dit is een belangrijk gegeven, omdat het u een indicatie geeft van het gebruik van creditcards als betaalmethode in Nederland. Aangezien het land ongeveer 17 miljoen inwoners heeft, kunt u uit deze statistiek afleiden dat bijna de helft van de bevolking in 2019 een creditcard had. Dit kan verschillende implicaties hebben, bijvoorbeeld voor de betaalgewoonten van mensen, schuldlevels en de mate van afhankelijkheid van digitaal bankieren in Nederland.
Volgens CBS, de helft van de Nederlanders van 15 tot 75 jaar gaf in 2021 aan financieel weinig tot geen last te hebben van de coronacrisis.
Het CBS, Centraal Bureau voor de Statistiek, heeft in 2021 onderzoek gedaan naar de financiële impact van de coronacrisis bij de Nederlandse bevolking. Uit dit onderzoek is gebleken dat 50% van de respondenten in de leeftijdscategorie van 15 tot en met 75 jaar zegt financieel weinig tot geen last te hebben gehad van deze wereldwijde pandemie. Dit betekent dat ondanks de grote economische impact van de crisis, inclusief baanverlies en sluiting van bedrijven, een aanzienlijk deel van de Nederlandse bevolking hun financiële situatie stabiel heeft kunnen houden. Het betekent niet noodzakelijkerwijs dat deze mensen helemaal geen financiële effecten hebben ervaren, maar dat deze effecten niet erg belastend waren voor hun algehele financiële welzijn. Uit dit cijfer blijkt de veerkracht van veel Nederlanders in het gezicht van deze ongekende uitdaging.
Volgens de centrale bank van Nederland, is de totale waarde van contactloze betalingen in Nederland in het vierde kwartaal van 2019 ongeveer 23 miljard euro.
Volgens de gegevens van de Centrale Bank van Nederland, heeft de waarde van alle contactloze betalingen die in het vierde kwartaal van 2019 zijn gedaan in Nederland, een totaal van ongeveer 23 miljard euro bereikt. Dit betekent dat wanneer u alle betalingen optelt die zijn gedaan zonder fysiek contact tussen de betaalkaart en de terminal – zoals betalingen met een pinpas, smartphone of smartwatch – de totale waarde van deze transacties in deze periode ongeveer 23 miljard euro bedraagt. Dit toont de toenemende populariteit en het groeiende gebruik van contactloze betaalmethoden in Nederland. Het is een belangrijke aanwijzing voor de verschuiving in betalingsgewoonten, waarbij een groeiend aantal mensen kiezen voor snelheid, gemak en veiligheid van contactloze betalingen boven traditionele betaalmethoden.
Betaalvereniging Nederland meldt dat in 2020 54% van de consumptieve betalingen met kaarten plaatsvond.
Betaalvereniging Nederland heeft onthuld dat in 2020 meer dan de helft van de consumentenbetalingen, om precies te zijn 54%, werd uitgevoerd met kaarten. Dit betekent eenvoudigweg dat wanneer consumenten betalen voor goederen of diensten, zij in 54% van de gevallen ervoor kozen om dit te doen met een kaart in plaats van met contant geld of andere betaalmethoden. Dit kan zowel betrekking hebben op debetkaarten, zoals uw bankpas, als op kredietkaarten. Deze statistiek vertegenwoordigt een trend in consumentengedrag, waarbij de voorkeur steeds meer uitgaat naar elektronische in plaats van contante betalingen. Dit kan te maken hebben met het gemak, de veiligheid en de efficiëntie van kaartbetalingen.
De Nederlandsche Bank schat dat in 2020, de geldautomaten in Nederland meer dan 135 miljoen keer werden gebruikt voor contante opnames.
Uit de statistieken van De Nederlandsche Bank blijkt dat in het jaar 2020, de geldautomaten in Nederland frequent gebruikt werden. Er werden namelijk meer dan 135 miljoen contante opnames gedaan. Dit toont aan dat ondanks de groeiende populariteit en het gemak van digitaal bankieren, er nog steeds een aanzienlijke vraag is naar contant geld in onze maatschappij. U kunt deze cijfers zien als een indicatie van het belang dat aan contant geld wordt gehecht door de Nederlandse bevolking; het dient als een alternatief voor elektronische transacties en wordt nog steeds gebruikt voor een aanzienlijk aantal financiële transacties.
Referenties
0. – https://www.betaalvereniging.nl
1. – https://www.statista.com
2. – https://www.cbs.nl
3. – https://www.dnb.nl
Originally posted 2023-11-14 12:11:29.