a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Meubels Statistiek: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een actueel overzicht verwachten van de meest recente statistieken en trends in de meubelindustrie, ondersteund met nieuwe gegevens voor een beter en geïnformeerd inzicht.

  • De gemiddelde uitgave per persoon voor meubels tussen 2017 en 2018 in de EU bedroeg ongeveer 300 euro.
  • In 2019, de markt voor meubels en wooninrichting in Nederland was ongeveer 12.9 miljard euro waard.
  • De online verkoop van meubels in de Verenigde Staten steeg met ongeveer 18% in 2020.
  • Duitsland stond bovenaan in Europa voor de uitvoer van meubels met een waarde van ongeveer 19,6 miljard euro in 2020.
  • Het meest populaire meubelmerk in de Verenigde Staten in 2018 was Ashley.
  • In 2019, sausen bij de inkoop van meubels ongeveer 30% van Nederlandse consumenten de voorkeur aan online winkelen.
  • De maximale bedrag dat Nederlandse consumenten bereid waren te betalen voor een bank was gemiddeld 1.567 euro in 2019.
  • In 2020, 19% van de Nederlandse handelaars in meubels en inrichting ervaarden een omzetdaling als gevolg van de COVID-19 pandemie.

Actuele Meubels Statistiek

De gemiddelde uitgave per persoon voor meubels tussen 2017 en 2018 in de EU bedroeg ongeveer 300 euro.

De statistiek die u hier ziet, geeft de gemiddelde uitgave per persoon weer voor meubels in de Europese Unie tussen 2017 en 2018. Het bedrag dat genoemd wordt, ongeveer 300 euro, is het gemiddelde bedrag dat elke individu in deze periode aan meubels heeft besteed. Het houdt rekening met mensen die niets hebben uitgegeven en mensen die mogelijk duizenden euro’s hebben uitgegeven. Het is een gemiddelde en geeft daarmee een algemeen beeld van de consumptiegewoonten in de EU op het gebied van meubels over deze specifieke periode. Het is niet noodzakelijk representatief voor elk jaar, elke individuele consument of elk EU-land, maar het geeft een algemeen idee van de uitgaven op dit gebied.

In 2019, de markt voor meubels en wooninrichting in Nederland was ongeveer 12.9 miljard euro waard.

In 2019 was de markt voor meubels en wooninrichting in Nederland aanzienlijk. Deze sector had een waarde van ongeveer 12,9 miljard euro. Dit houdt in dat consumenten en bedrijven tezamen voor dit bedrag aan producten en diensten binnen deze sector hebben aangekocht. Het gaat hierbij om alles van bankstellen en bedden tot verlichting en vloerbedekking. Dit cijfer geeft u een indruk van de omvang van de markt en de mate waarin de Nederlandse consument investeert in huisinrichting en meubels. Tot slot geeft het een indicatie van de gezondheid en dynamiek van deze sector binnen de Nederlandse economie.

De online verkoop van meubels in de Verenigde Staten steeg met ongeveer 18% in 2020.

Dit statistiek raakt aan de groei van de Amerikaanse online meubelverkoop in het jaar 2020. Het geeft aan dat er een stijging is geweest van ongeveer 18% in vergelijking met het voorgaande jaar. Dit betekent dat er een aanzienlijke toename is in het aantal meubels dat online wordt aangekocht in de Verenigde Staten. De stijging kan te maken hebben met verschillende factoren, zoals veranderingen in consumentengedrag, waarbij men meer geneigd is om online te winkelen vanwege het gemak, of misschien als een direct gevolg van de Covid-19-pandemie, die een verschuiving naar online winkelen heeft veroorzaakt. Dus, als u in de meubelindustrie zit of geïnteresseerd bent in e-commerce trends, is het belangrijk om op te merken dat de markt voor het online kopen van meubels in de VS groeit.

Duitsland stond bovenaan in Europa voor de uitvoer van meubels met een waarde van ongeveer 19,6 miljard euro in 2020.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat Duitsland de leidende positie in Europa had wat betreft de export van meubels in 2020. De totale waarde van de uitgevoerde meubels bedroeg ongeveer 19,6 miljard euro. Dit betekent dat de Duitse meubelindustrie meer meubels naar andere landen heeft geëxporteerd dan welk ander Europees land dan ook. De waarde hiervan vertegenwoordigt niet alleen de fysieke hoeveelheid meubels, maar kan ook zijn verhoogd door factoren zoals de kwaliteit van de meubels, merkwaarde en vraag op de internationale markt. Deze statistiek toont de kracht van Duitsland in de meubelproductie en internationale handel aan.

Het meest populaire meubelmerk in de Verenigde Staten in 2018 was Ashley.

Uit de statistieken blijkt dat Ashley het meest populaire meubelmerk was in de Verenigde Staten in 2018. Dit betekent dat het meubelmerk Ashley in dat jaar de hoogste verkoopcijfers genoot of de grootste vraag had onder consumenten in vergelijking met andere meubelmerken op de markt. Populariteit in deze context kan waargenomen worden middels verschillende indicatoren, zoals verkoopcijfers, klanttevredenheidsscores of algemene merkbekendheid. Terwijl het variabel is wat ‘populair’ precies inhoudt in deze context, toont het over het algemeen aan dat Ashley een aanzienlijke appreciatie genoot van de consumenten in de Verenigde Staten gedurende het jaar 2018.

In 2019, sausen bij de inkoop van meubels ongeveer 30% van Nederlandse consumenten de voorkeur aan online winkelen.

Deze statistiek geeft aan dat in 2019, 30% van de Nederlandse consumenten online winkelen prefereerde voor het kopen van meubels, eerder dan traditionele fysieke winkels. U moet dit begrijpen als een reflectie van het groeiende comfort en vertrouwen in online winkelen en e-commerce onder consumenten in Nederland. Het toont ook de bereidheid aan van Nederlandse consumenten om grotere aankopen, zoals meubilair, online te doen. Deze statistiek kan ook een indicatie zijn van het belang van het aanbieden van online shopping-opties voor bedrijven binnen de meubelindustrie.

De maximale bedrag dat Nederlandse consumenten bereid waren te betalen voor een bank was gemiddeld 1.567 euro in 2019.

Deze statistiek betekent dat in het jaar 2019, wanneer je alle Nederlandse consumenten die een bank kochten zou vragen wat het meeste bedrag is dat ze bereid waren te betalen, het gemiddelde antwoord 1.567 euro zou zijn. Dit betekent niet noodzakelijk dat iedereen precies dit bedrag heeft betaald, maar het is een maatstaf voor het algemene uitgaveniveau voor dit specifieke product. U moet er rekening mee houden dat enkele hoge of lage waarden het gemiddelde kunnen beïnvloeden. Dus, het wil niet zeggen dat alle Nederlanders zoveel uitgeven, dit is simpelweg het gemiddelde bedrag dat ze bereid waren te betalen.

In 2020, 19% van de Nederlandse handelaars in meubels en inrichting ervaarden een omzetdaling als gevolg van de COVID-19 pandemie.

De statistiek geeft aan dat in het jaar 2020, bijna een vijfde (19%) van de Nederlandse handelaars in meubels en inrichting een omzetdaling heeft ervaren door de COVID-19 pandemie. Dit betekent dat, van alle meubel- en inrichtingshandelaren in Nederland, 19% hun omzet heeft zien afnemen vanwege de gevolgen van de pandemie. Dit kan te wijten zijn aan diverse factoren zoals beperkingen op het winkelen, verminderde consumentenuitgaven, leveringsproblemen of andere uitdagingen gerelateerd aan de pandemie. Dus, als u een handelaar bent in de meubel en inrichtingssector, was het zeker een uitdagend jaar waarin u mogelijk een daling van uw bedrijfsinkomsten heeft gezien.

Referenties

0. – https://www.statista.com

Lees meer over ons beoordelingsproces →

Heb je feedback of ben je niet tevreden met onze beoordelingen? Neem hier contact met ons op

Inhoudsopgave