a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Multifactorauthenticatiestatistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een actueel en gedetailleerd overzicht verwachten van de nieuwste statistieken en gegevens met betrekking tot multifactorauthenticatie, die u helpt om de huidige trends, uitdagingen en mogelijkheden in dit belangrijke gebied van de cybersecurity te begrijpen.

  • In 2019 stelde slechts 57% van de bedrijven multi-factor authentificatie (MFA) verplicht, ondanks dat het een sleutelelement is in de hedendaagse beveiliging.
  • Uit een onderzoek bleek dat slechts 24% van de Amerikanen MFA heeft geactiveerd op hun accounts.
  • Het gebruik van MFA in het bedrijfsleven groeit echter, met een verwachte jaarlijkse groei van 15% tot 2022.
  • Ondanks de beveiligingsvoordelen van MFA, gebruikt slechts 28% van de Britse kleinere bedrijven MFA voor hun online bankieren.
  • In 2019 zei 47% van de bedrijven dat ze MFA-technologie gebruiken om cyberaanvallen te voorkomen.
  • Volgens een Google-onderzoek, blokkeren tweestapsverificatie en andere MFA-methoden 100% van de geautomatiseerde bots, 96% van de bulk phishing-aanvallen, en 76% van de gerichte aanvallen.

Actuele Multifactorauthenticatiestatistieken

In 2019 stelde slechts 57% van de bedrijven multi-factor authentificatie (MFA) verplicht, ondanks dat het een sleutelelement is in de hedendaagse beveiliging.

In 2019 koos slechts 57% van de bedrijven ervoor om multi-factor authenticatie (MFA) verplicht te stellen. Dit betekent dat minder dan tweederde van de bedrijven deze essentiële beveiligingsmaatregel hebben geïmplementeerd, ook al wordt het algemeen beschouwd als een sleutelelement in de hedendaagse beveiliging. MFA zorgt ervoor dat gebruikers verschillende vormen van verificatie moeten presenteren om toegang te krijgen, waardoor de kans kleiner wordt dat onbevoegden toegang krijgen. De lage implementatie van MFA kan het risico op beveiligingsinbreuken vergroten. Mocht u zelf een bedrijfsleider zijn, is het misschien een goed moment om na te denken over de beveiligingsprotocollen van uw bedrijf.

Uit een onderzoek bleek dat slechts 24% van de Amerikanen MFA heeft geactiveerd op hun accounts.

Uit recent onderzoek is gebleken dat slechts 24% van de Amerikanen multi-factor authenticatie (MFA) heeft geactiveerd op hun accounts. Dit betekent dat ruim driekwart van de Amerikaanse bevolking mogelijk kwetsbaar is voor beveiligingsrisico’s zoals identiteitsfraude of hackers. MFA is een methode waarbij meerdere vormen van identificatie vereist zijn om toegang te krijgen tot een account, wat het voor kwaadwillenden moeilijker maakt om in te breken. Het feit dat een minderheidspercentage deze beveiligingsmaatregel daadwerkelijk gebruikt, kan wijzen op een algemeen gebrek aan bewustzijn of begrip van online beveiligingspraktijken onder het Amerikaanse publiek. Voor uw eigen online beveiliging is het van belang dat u deze statistiek in ogenschouw neemt en overweegt om, indien u dat nog niet heeft gedaan, MFA te activeren op uw accounts.

Het gebruik van MFA in het bedrijfsleven groeit echter, met een verwachte jaarlijkse groei van 15% tot 2022.

De statistiek die u aanhaalt, heeft betrekking op de groei van het gebruik van Multi-Factor Authenticatie (MFA) in het bedrijfsleven. MFA is een veiligheidsmethode die meerdere informatiebronnen gebruikt om een gebruiker te verifiëren, waardoor de kans op ongeautoriseerde toegang afneemt. De verwachte jaarlijkse groei van 15% tot 2022 betekent dat de implementatie en het gebruik van MFA op bedrijfsniveau naar verwachting elk jaar met 15% zal toenemen gedurende de genoemde periode. Dit zou kunnen wijzen op een groeiend besef bij ondernemingen van het belang van sterke beveiligingsmaatregelen tegen cyberdreigingen. Het zou ook kunnen wijzen op een stijgende vraag naar MFA-oplossingen vanuit de markt. Het is dus duidelijk dat de beveiliging in het bedrijfsleven een groeiende prioriteit wordt, met MFA als één van de belangrijkste instrumenten in deze ontwikkeling.

Ondanks de beveiligingsvoordelen van MFA, gebruikt slechts 28% van de Britse kleinere bedrijven MFA voor hun online bankieren.

De statistiek geeft aan dat slechts 28% van de kleinere Britse bedrijven gebruik maakt van multi-factor authenticatie (MFA) voor hun online bankieren, ondanks de beveiligingsvoordelen die het biedt. MFA is een methode waarbij twee of meer onafhankelijke gegevens worden gebruikt om de identiteit van een gebruiker te bevestigen. Dit betekent dat als een van deze gegevens wordt gecompromitteerd, zoals uw wachtwoord, de aanvaller nog steeds niet in staat is toegang te krijgen tot uw account vanwege de extra beveiligingslagen. Het feit dat slechts 28% van de kleinere bedrijven in het Verenigd Koninkrijk deze aanpak gebruikt, kan een indicator zijn van een gebrek aan bewustzijn van de risico’s verbonden aan online bankieren, of een terughoudenheid om technologieën te implementeren die men als complex of tijdrovend kan beschouwen. Het is van cruciaal belang voor deze bedrijven om de voordelen van MFA te realiseren om ervoor te zorgen dat hun financiële middelen zo veilig mogelijk zijn.

In 2019 zei 47% van de bedrijven dat ze MFA-technologie gebruiken om cyberaanvallen te voorkomen.

Uit de verstrekte statistiek blijkt dat in het jaar 2019 een aanzienlijk deel, om precies te zijn 47%, van de bedrijven aangaf gebruik te maken van MFA-technologie om cyberaanvallen te voorkomen. MFA-technologie staat voor Multi-Factor Authentication, dit is een techniek waarbij meer dan één vorm van authenticatie wordt gebruikt om de identiteit van een gebruiker te verifiëren. Dit is een zeer effectieve manier om ongeautoriseerde toegang tot gevoelige systemen en informatie te voorkomen. De genoemde statistiek toont dus aan dat bijna de helft van de bedrijven deze preventieve maatregel toepast, wat aangeeft dat zij het beveiligen van hun cyberinfrastructuur serieus nemen. Toch blijft er een aanzienlijk deel van de bedrijven over die deze technologie niet gebruiken, wat hen mogelijk kwetsbaarder maakt voor cyberaanvallen.

Volgens een Google-onderzoek, blokkeren tweestapsverificatie en andere MFA-methoden 100% van de geautomatiseerde bots, 96% van de bulk phishing-aanvallen, en 76% van de gerichte aanvallen.

Uit een onderzoek van Google blijkt dat tweestapsverificatie en andere multi-factor authenticatie (MFA) methoden zeer effectief zijn tegen cyberaanvallen. Volgens dit onderzoek blokkeren deze methoden 100% van de geautomatiseerde bots. Dit betekent dat alle pogingen van bots om in te breken automatisch worden gestopt, waardoor uw account veilig blijft. Bovendien is gebleken dat 96% van de bulk phishing-aanvallen, waarbij hackers proberen grote hoeveelheden gegevens te stelen door zich voor te doen als betrouwbare entiteiten, worden voorkomen door deze MFA-methoden. Dit geeft aan dat het bijna onmogelijk is voor hackers om met succes toegang te krijgen tot uw informatie via deze aanvallen. Tot slot is gebleken dat 76% van de gerichte aanvallen, waarbij de hacker specifiek u als doel heeft, ook worden tegengehouden. Hoewel dit percentage lager is dan de andere twee, biedt het nog steeds een aanzienlijke mate van bescherming tegen dergelijke aanvallen.

Referenties

0. – https://www.grandviewresearch.com

1. – https://www.pewresearch.org

2. – https://www.csoonline.com

3. – https://security.googleblog.com

4. – https://www.pwc.co.uk

5. – https://www.proofpoint.com

Originally posted 2023-11-14 12:14:37.

Lees meer over ons beoordelingsproces →

Heb je feedback of ben je niet tevreden met onze beoordelingen? Neem hier contact met ons op

Inhoudsopgave