a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Aardappelschilmesje: De 10 beste producten in de test

Ontdek de 10 beste aardappelschilmesjes op de markt, zorgvuldig getest en beoordeeld in ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Schwertkrone Aardappelschilmesje

Schwertkrone Aardappelschilmesje
★★★★★

Unser Favorit: Schwertkrone Aardappelschilmesje

Schwertkrone Aardappelschilmesje
★★★★★

Unser Favorit: Schwertkrone Aardappelschilmesje

Schwertkrone Aardappelschilmesje
★★★★★

Unser Favorit: Schwertkrone Aardappelschilmesje

Schwertkrone Aardappelschilmesje
★★★★★

Unser Favorit: Lacor Aardappelschilmesje

Lacor Aardappelschilmesje
★★★★★

Unser Favorit: Schwertkrone Aardappelschilmesje

Schwertkrone Aardappelschilmesje
★★★★★

Unser Favorit: Westmark Aardappelschilmesje

Westmark Aardappelschilmesje
★★★★★

Unser Favorit: Arcos Aardappelschilmesje

Arcos Aardappelschilmesje
★★★★★

Wil jij ook het klusje van aardappels schillen met gemak uitvoeren? Dan is een goed aardappelschilmesje een must in jouw keuken. Niet alle aardappelschilmesjes zijn echter gelijk gemaakt en daarom hebben we uitgebreid onderzoek gedaan om de 10 beste producten op de markt te vinden. Of je nu op zoek bent naar de scherpste, de meest comfortabele of simpelweg de beste waar voor je geld, hier vind je de perfecte match voor jouw behoeften. Dit artikel, gebaseerd op nieuw en grondig onderzoek, bespreekt in detail de top 10 aardappelschilmesjes die je zou moeten overwegen. Lees verder en ontdek de beste keuzes!

Een aardappelschilmesje is een handig keukengereedschap dat je helpt bij het eenvoudig schillen van aardappelen en verschillende soorten groenten en fruit. Dit kleine mesje, vaak met een smal en kort blad, is speciaal ontworpen om de dunne schil van de aardappel efficiënt te verwijderen, zonder al te veel van het vruchtvlees weg te nemen. Het handvat is zo ontworpen dat het comfortabel in je hand ligt, waardoor je nauwkeurig kunt werken en een goede controle hebt bij het schillen. Het is een essentieel hulpmiddel in elke keuken dat je kookpreparatie veel gemakkelijker en sneller maakt.

Check Uit

Onze favoriet #1

Schwertkrone Aardappelschilmesje

Schwertkrone Aardappelschilmesje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Aardappelschilmesje van Schwertkrone is een kwalitatief hoogwaardig keukenitem dat efficiëntie combineert met duurzaamheid. Het product uit Solingen, bekend om zijn precieze ambacht, is gemaakt van roestvrij bandstaal, wat zorgt voor een scherpe snede waarmee je eenvoudig groenten en fruit kunt schillen. Het mes heeft een hygiënische PP-handgreep en een lemmetlengte van 6 cm, wat resulteert in een totale lengte van 16 cm. De hardheidsgraad van 56 HRC geeft het mes robuustheid en een lange levensduur. Goed nieuws is dat dit aardappelschilmesje vaatwasmachinebestendig is, wat het schoonmaken moeiteloos maakt. Kies voor het Aardappelschilmesje van Schwertkrone voor een leven lang precisiesnijden.

 • Voordeel 1: Het Aardappelschilmesje van Schwertkrone is gemaakt van bandstaal, dat roestvrij is en vaatwasmachinebestendig. Dit betekent dat je het mesje zonder zorgen kunt reinigen in de vaatwasser, en het mes zal niet roesten.
 • Voordeel 2: Het merk Schwertkrone garandeert kwaliteit van de producten, wat betekent dat je erop kunt vertrouwen dat dit mes duurzaam en betrouwbaar is.
 • Voordeel 3: Het mes is uitgerust met een hygiënische PP-handgreep, wat zorgt voor een comfortabele en veilige grip tijdens het snijden en schillen.
 • Voordeel 4: Met een lemmetlengte van 56 HRC (hardheidsgraad) is dit mes zeer hard en duurzaam, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over voortdurend vervangen of slijpen, het behoudt zijn scherp voor langere tijd.
 • Voordeel 5: De messen zijn met precisie in Duitsland gemaakt, wat bekend staat om zijn hoge kwaliteit en vakmanschap in de productie van keukenmessen. Dus je krijgt een product van uitstekende kwaliteit dat dé standaard is voor messen wereldwijd.
 • Het verstrekken van nadelen van een product op basis van de aangeleverde beschrijving kan lastig zijn als de beschrijving zelf geen negatieve aspecten bevat. Maar gebaseerd op de gegevens die hier worden verstrekt, kan ik proberen enkele mogelijke nadelen te identificeren op basis van algemene informatie over dergelijke producten:
 • Nadeel 1: Het mes heeft een hardheidsgraad van 56 HRC. Afhankelijk van je gebruik, kan dit een nadeel zijn. Hoewel een harder mes langer scherp blijft, kan het ook sneller afbreken of breken dan messen die wat zachter zijn.
 • Nadeel 2: Dit product is vervaardigd in Duitsland, wat kan betekenen dat er lange levertijden zijn voor bestellingen buiten Duitsland.
 • Nadeel 3: Het mes is vaatwasmachinebestendig, wat handig is, maar vaak wordt aanbevolen messen met de hand te wassen om de scherpte en levensduur van het mes te behouden. De informatie kan dus misleidend zijn voor sommige consumenten.
 • Nadeel 4: De handgreep is gemaakt van PP (polypropyleen), dat hoewel hygiënisch, minder duurzaam kan zijn dan andere materialen die in premium keukengereedschap worden gebruikt. Het kan gevoelig zijn voor krassen en slijtage na verloop van tijd.
 • Nadeel 5: In de beschrijving wordt genoemd dat dit een “levenslang” product is, maar ze vermelden geen details over wat ze exact bedoelen met ‘voor een leven’. Het zou nuttig kunnen zijn om meer gedetailleerde informatie te hebben over wat de consument kan verwachten wat betreft de levensverwachting van het product.

Onze favoriet #2

Schwertkrone Aardappelschilmesje

Schwertkrone Aardappelschilmesje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Schwertkrone Aardappelschilmesje is een hoogwaardig keukengereedschap ontworpen met precisie en gebruiksgemak in het achterhoofd. Het is exclusief geproduceerd in Solingen en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen, waarbij het 6 cm lange lemmet van hoogwaardig bandstaal en de slanke, gripvaste handgreep van polypropyleen in het zwart, je een moeiteloze ervaring bieden bij het schillen en snijden van groenten en fruit. Naast zijn functionaliteit heeft dit mes een totale lengte van 16 cm en is het vaatwasmachinebestendig dankzij de robuuste en hygiënische PP-handgreep. Een extra handigheidje is het oogje in de handgreep om het mes op te hangen. Kortom, dit Schwertkrone mes staat garant voor kwaliteit – een product voor het leven.

 • Voordeel 1: Het aardappelschilmesje van Schwertkrone wordt geproduceerd in Solingen, dé messenstad van Duitsland. Hierdoor ben je gegarandeerd van de beste kwaliteit.
 • Voordeel 2: Het ontwerp van dit mes is zeer gebruiksvriendelijk. Het heeft slanke en gripvaste handgrepen van polypropyleen. Hierdoor ligt het mes lekker in de hand en kun je gemakkelijk en comfortabel groenten en fruit snijden en schillen.
 • Voordeel 3: Het lemmet van het mes is hoogwaardig en stevig. Met een lengte van 6 cm gemaakt van bandstaal, kun je er zeker van zijn dat dit mes je voldoende veiligheid en controle biedt tijdens het schillen of snijden.
 • Voordeel 4: Dit mes is vaatwasmachinebestendig, dus de reiniging is een fluitje van een cent. Dankzij de robuuste en hygiënische PP-handgreep kun je het mes veilig in de vaatwasser plaatsen zonder dat dit de kwaliteit of prestaties aantast.
 • Voordeel 5: Het mes heeft een handig oogje in de handgreep. Hierdoor kun je het mes gemakkelijk ophangen en opbergen, waardoor je keuken netjes en georganiseerd blijft.
 • Nadeel 1: Hoewel de handgrepen van het Schwertkrone aardappelschilmesje zijn ontworpen om slank en gripvast te zijn, kan dit voor mensen met grotere handen of voor degenen die de voorkeur geven aan een dikker handvat, ongemakkelijk of moeilijk te hanteren zijn.
 • Nadeel 2: De beschrijving vermeldt dat het mes een lengte heeft van 16 cm, waarvan het lemmet 6 cm is. Dit kan voor sommige gebruikers te kort zijn en kan ook moeite opleveren bij het hanteren van grotere groenten of fruit.
 • Nadeel 3: Het feit dat het mes van hoogwaardig bandstaal is gemaakt, wil niet automatisch zeggen dat het bestand is tegen breken of verwringen. Helaas vermeldt de productbeschrijving hier niets over, wat de duurzaamheid en veelzijdigheid van het mes in vraag stelt.
 • Nadeel 4: Hoewel het mes vaatwasmachinebestendig is, kan voortdurende blootstelling aan hoge temperaturen en water het mes op de lange termijn beschadigen. Veel messen slijten sneller of kunnen roesten als ze vaak in de vaatwasser worden gewassen.
 • Nadeel 5: De beschrijving vermeldt een oogje in de handgreep om het mes op te hangen. Avhankelijk van de kwaliteit van dit oogje, kan dit breken of beschadigd raken bij veelvuldig gebruik, waardoor het mes niet meer correct kan worden opgehangen.

Onze favoriet #3

Schwertkrone Aardappelschilmesje

Schwertkrone Aardappelschilmesje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het aardappelschilmesje van Schwertkrone is een essentiële toevoeging aan je keukenuitrusting, gemaakt in Solingen van bandstaal. Zijn design, met strakke, gripvaste handgrepen van zwart polypropyleen, biedt je een ideaal comfort voor het schillen en snijden van groenten en fruit, maar ook het snijden van bloemen en moeiteloos openen van verpakkingen. Het lemmet van dit keukenmes is 6 cm lang en de totale lengte is 16 cm, gemaakt van roestvrij bandstaal. Wat betreft de reiniging hoef je geen zorgen te hebben, want dankzij de robuuste en hygiënische PP-handgreep is het mes vaatwasmachinebestendig en kan het gemakkelijk worden opgehangen met behulp van het oogje. Dit mes van Schwertkrone garandeert kwaliteit voor een leven lang.

Onze favoriet #4

Schwertkrone Aardappelschilmesje

Schwertkrone Aardappelschilmesje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Schwertkrone Aardappelschilmesje is jouw perfecte keukenmaatje voor dagelijkse werkzaamheden zoals het schillen van fruit en groenten. Dit groentemes, geleverd in setjes van 2 of 4, is gemaakt in Solingen en vertegenwoordigt de hoogwaardige kwaliteit die je mag verwachten van dit merk. De messen zijn roestvrij en vaatwasmachinebestendig, met een 7,5 cm recht lemmet of een 6,25 cm gebogen lemmet, dun geslepen volgens de traditionele Solinger-handafslijping. Het lemmet is van 1.4034 roestvrij staal, met een hardheid van 56 HRC, en de hygiënische PP-handgreep draagt bij aan het comfort en de functionaliteit van het mes. Dit is echt een kwaliteitsproduct uit Solingen, gemaakt om een leven lang mee te gaan.

 • Voordeel 1: Het Schwertkrone aardappelschilmesje is van roestvrij staal, wat betekent dat het duurzaam en bestand is tegen oxidatie. Je hebt een mes dat lang meegaat en niet snel roest.
 • Voordeel 2: Je kunt dit mes zonder zorgen in de vaatwasser zetten, omdat het vaatwasmachinebestendig is. Je hoeft dus niet bang te zijn voor eventuele schade of dat de kwaliteit minder wordt na verloop van tijd.
 • Voordeel 3: Dit mes is zeer veelzijdig. Het is ontworpen om een ideale metgezel te zijn voor het dagelijkse werk in de keuken, zoals het schillen van fruit en groenten. Dit betekent dat jij jouw keukenactiviteiten efficiënter en eenvoudiger kunt maken.
 • Voordeel 4: Het heeft een hygiënische PP-handgreep die bijdraagt aan de algehele gebruikerservaring. Dit betekent dat je het mes comfortabel en veilig kunt vasthouden tijdens het gebruik.
 • Voordeel 5: Het wordt geleverd met een hardheid van 56 HRC, wat aangeeft dat het bestand is tegen slijtage en de scherpte langer behoudt. Je hoeft je mes dus minder vaak te slijpen en kunt er langer van genieten.
 • Nadeel 1: Het product heeft geen specifieke gripfuncties vermeld in de productbeschrijving. Dit kan een probleem zijn omdat het veiligheid risico met zich mee kan brengen bij het hanteren van het mes.
 • Nadeel 2: Hoewel het product vaatwasmachinebestendig is, kan dit na verloop van tijd de mesranden verslijten of beschadigen. Vaatwassers kunnen vaak te hard zijn voor de delicate mesranden.
 • Nadeel 3: Volgens de productbeschrijving is de hardheid van het lemmet 56 HRC. Dit ligt aan de lage kant van de Rockwell-schaal, wat betekent dat het mes mogelijk niet zo duurzaam is als hardere staalsoorten.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt dat er ofwel een recht lemmet van 7,5 cm of een gebogen lemmet van 6,25 cm is. Voor sommige mensen zal misschien geen van beide opties ideaal zijn, waardoor het mes minder veelzijdig is.
 • Nadeel 5: Het lemmet van het mes is “dun geslepen”, wat nuttig kan zijn voor precisiewerk, maar het kan ook betekenen dat het mes minder effectief is bij het hanteren van steviger of groter voedsel.

Onze favoriet #5

Lacor Aardappelschilmesje

Lacor Aardappelschilmesje

Waarom we het gekozen hebben

Het Aardappelschilmesje van Lacor is een essentieel item voor in jouw keuken, afkomstig uit een uitgebreide collectie premium keukengerei. Dit mes onderscheidt zich door zijn sterke en duurzame schillkop, gemaakt van polypropyleen en glasvezel, beiden BPA-vrij. Comfort tijdens gebruik is verzekerd dankzij de ergonomische, antislip handgreep van natuurlijk beukenhout. De snijkwaliteit en levensduur van het mes wordt versterkt door het lemmet van hoogwaardig roestvrij staal. Nog een handige functie is het praktische ophangoog. Met een lengte van 14 cm, biedt dit schilmesje je de efficiëntie en duurzaamheid die je nodig hebt in je keuken.

 • Voordeel 1: Het Aardappelschilmesje van het merk Lacor maakt deel uit van een uitgebreide collectie keukengerei. Dit betekent dat je een product van een merk koopt dat gespecialiseerd is in keukenbenodigdheden en dat zich richt op het leveren van premium kwaliteit.
 • Voordeel 2: De schillkop van het mes is gemaakt van polypropyleen en glasvezel. Deze materialen zijn niet alleen BPA-vrij en dus veilig voor je gezondheid, maar ook uiterst sterk en duurzaam. Dit verzekert je van een lange levensduur van het mes.
 • Voordeel 3: Met zijn ergonomische en antislip handgreep van natuurlijk beukenhout, biedt dit mes je een comfortabele greep tijdens het schillen. Dit vermindert de kans op ongelukken en verhoogt de nauwkeurigheid van je snijwerk.
 • Voordeel 4: Het lemmet van het mes is van hoogwaardig roestvrij staal. Dit betekent dat je kunt rekenen op een scherp en duurzaam lemmet dat bestand is tegen roest, waardoor het mes een langere levensduur heeft.
 • Voordeel 5: Dankzij het praktisch ophangoog kun je dit mes makkelijk ophangen. Dit betekent niet alleen dat je je keuken georganiseerd houdt, maar ook dat je het mes altijd binnen handbereik hebt als je het nodig hebt.
 • nadeel 1: Hoewel de schillkop wordt geprezen als zeer sterk en duurzaam, zijn er geen specifieke details gegeven over de duurzaamheid van het lemmet van roestvrij staal. Terwijl het lemmet de meest cruciale onderdeel is van een aardappelschilmesje.
 • nadeel 2: De anti-slip handgreep is gemaakt van natuurlijk beukenhout. Dit materiaal is niet vaatwasmachinebestendig wat betekent dat je dit mes met de hand moet afwassen, wat extra tijd kan kosten.
 • nadeel 3: Met een lengte van 14 cm kan dit mes te klein of onhandig zijn voor mensen met grotere handen, wat kan leiden tot een verminderde controle en precisie bij het schillen.
 • nadeel 4: Hoewel het mes een praktisch ophangoog heeft, kan dit toch een nadeel zijn voor mensen die de voorkeur geven aan een messenblok of lade voor het veilig opbergen van hun messen.
 • nadeel 5: Zonder details over het gewicht van het aardappelschilmesje van Lacor, kan het moeilijk te beoordelen zijn of het goed evenwichtig en comfortabel in de hand ligt. Dit wordt nog verder bemoeilijkt door het feit dat het handvat van beukenhout relatief zwaar kan zijn.

Onze favoriet #6

Schwertkrone Aardappelschilmesje

Schwertkrone Aardappelschilmesje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het aardappelschilmesje van het merk Schwertkrone, gemaakt in Solingen, is jouw antwoord op kwaliteit en design in de keuken. Met fijne olijfhouten handgrepen en een gesmeed, scherp 7,5 cm messenblad van 1.4034 roestvrij staal, wordt voedselbereiding kinderspel. Let wel op, deze kwaliteit verlangt zorg: het mes kan niet in de vaatwasser door zijn houten handvat. Spoel het lemmet, reinig het handvat met een vochtige doek en droog het goed af. Een druppel olie houdt het handvat glanzend. Kies voor Schwertkrone, kies voor de liefdevol geselecteerde kwaliteit uit de stad van de messen, Solingen.

 • Voordeel 1: Hoogwaardige kwaliteit – Het aardappelschilmesje van Schwertkrone wordt gemaakt in Solingen, de stad van de messen, wat betekent dat het voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Hierdoor kun je rekenen op een mes dat zorgvuldig is geselecteerd en vervaardigd met veel liefde en expertise.
 • Voordeel 2: Uniek design – Het mes heeft een slanke handgreep van fijn olijfhout. Dit geeft elk mes zijn unieke nerf en kleur. Dit maakt het mes niet alleen functioneel, maar ook een stukje kunst in je keuken.
 • Voordeel 3: Scherp en duurzaam lemmet – Het 7,5 cm lange lemmet is gemaakt van 1.4034 roestvrij staal. Het is traditioneel dun geslepen en door een speciaal proces gehard tot 56 HRC Rockwell, waardoor het uitzonderlijk scherp en duurzaam is.
 • Voordeel 4: Makkelijk te onderhouden – Hoewel het mes niet in de vaatwasser mag vanwege het fijne olijfhout, is het eenvoudig te reinigen. Spoel het lemmet af, reinig het handvat met een vochtige doek en droog het daarna af. Met het aanbrengen van een druppel olie op het handvat hou je het er fris en glanzend uit.
 • Voordeel 5: Bereid je gerechten met gemak – Dankzij het scherpe, gesmede mes is het bereiden van gerechten kinderspel. Het snijden van groenten, fruit of zelfs vlees wordt gemakkelijk en moeiteloos met het aardappelschilmesje van Schwertkrone.
 • Nadeel 1: Het eerste nadeel dat opvalt, is dat dit aardappelschilmesje niet geschikt is voor reiniging in de vaatwasser vanwege het fijne olijfhout van de handgreep. Dit betekent dat je het mes elke keer na gebruik moet reinigen met de hand, wat extra tijd en moeite kost.
 • Nadeel 2: Een tweede nadeel is dat je de handgreep van het mes moet onderhouden met olie om deze fris en glanzend te houden. Dit betekent een extra stap in het onderhoudsproces en het kan zijn dat niet iedereen bereid is deze moeite te doen.
 • Nadeel 3: Het mes heeft een lemmet van 7,5 cm, wat enigszins kort kan zijn voor bepaalde soorten voedselbereiding. Dit kan het minder veelzijdig maken in de keuken.
 • Nadeel 4: Vanwege het exclusieve ontwerp en de productiewijze kan de beschikbaarheid van het mes en de levertijd variëren. Als je snel een nieuw mes nodig hebt, is dit mogelijk geen goede keuze.
 • Nadeel 5: Omdat het handvat is gemaakt van olijfhout met verschillende nerf en kleur, kan het uiterlijk van het mes dat je ontvangt, aanzienlijk variëren van het mes dat je op de foto’s ziet. Dit is wellicht teleurstellend als je een specifieke look verwacht.

Onze favoriet #7

Westmark Aardappelschilmesje

Westmark Aardappelschilmesje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Aardappelschilmesje van het merk Westmark is een universele dunschiller die perfect is voor het schillen van zowel ronde als langwerpige groenten en fruit, zoals aardappelen, komkommers, asperges en appels. Uniek aan dit mesje is de bewegende vlijmscherpe uitsteker die zich aanpast aan de vorm van je voedsel voor zuinig en soepel schillen, terwijl beschadigde plekken gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Gemaakt van hoogwaardig kunststof en roestvrij staal, verzekert dit duurzame Duitse vakmanschap een langdurig gebruik. Het handvat is ontworpen voor een optimale grip dankzij het comfortabele soft-touch materiaal. Hoewel vaatwasserbestendig, wordt handwas aanbevolen om de scherpte van het mes te behouden. Het mesje heeft een formaat van 16,5 x 3,7 x 1,8 cm, weegt 42 g en komt met maar liefst 5 jaar garantie. De zwarte, rode en zilveren kleurcombinatie geeft het een moderne uitstraling.

 • Voordeel 1: Dankzij het hoogwaardige kunststof en roestvrij staal materiaal van Westmark’s aardappelschilmesje, heb je een stevig en duurzaam product in handen dat lang mee zal gaan.
  Voordeel 2: Het schilmesje heeft een universeel ontwerp dat het geschikt maakt voor het schillen van zowel ronde als langwerpige groenten en fruit, zoals aardappelen, komkommers, asperges en appels. Dit maakt het een veelzijdig hulpmiddel in je keuken.
  Voordeel 3: Het bewegende mes dat zich automatisch aanpast aan de vorm van het voedsel zorgt voor zuinig schillen zonder dat het mes tijdens het schillen blokkeert. Dit maakt de taak efficiënter en gemakkelijker.
  Voordeel 4: Handig is de aanwezige uitsteker voor beschadigde plekken en de mesbeschermer. Deze specificaties zorgen voor veiliger gebruik en helpen voedselverspilling tegen te gaan omdat je gemakkelijk de slechte delen kunt verwijderen.
  Voordeel 5: Het speciale comfortabele soft-touch handvat zorgt voor optimale grip tijdens het schillen. Dit zorgt ervoor dat het mesje niet uit je hand glijdt en het schillen aangenaam maakt.
 • Nadeel 1: Hoewel de Westmark dunschiller vaatwasserbestendig is, wordt aanbevolen om deze met de hand te wassen om de langdurige scherpte van het mes te garanderen. Dit kan een nadeel zijn als je vaak gebruik maakt van de vaatwasser en liever niet extra tijd besteedt aan het afwassen van afzonderlijke items.
 • Nadeel 2: Het mesblokkeringssysteem lijkt enigszins complex; het scherpe mes past zich automatisch aan de vorm van het voedsel aan om blokkering te voorkomen. Dit klinkt geweldig, maar dit kan problemen opleveren als je met erg zachte of kwetsbare producten werkt, waarbij je misschien een constante mesdruk wilt.
 • Nadeel 3: Het mes is vastgeschroefd. Dit kan een nadeel zijn als het mes niet goed is vastgeschroefd of losraakt tijdens het gebruik. En alhoewel eenvoudige vervanging van het mes wordt vermeld, impliceert dit dat je mogelijk in de toekomst vervangende messen moet aanschaffen.
 • Nadeel 4: De dunschiller heeft een soft-touch handvat voor een optimale grip, maar het is niet duidelijk of dit handvat geschikt is voor linkshandige gebruikers. Dit kan een belemmering zijn als je linkshandig bent.
 • Nadeel 5: Hoewel de dunschiller is gemaakt van hoogwaardig kunststof en roestvrij staal, wordt er niet specifiek vermeld dat het roestvrij staal van voedselkwaliteit is. Dit kan een probleem zijn als het in contact komt met voedsel dat zeer zure of alkalische eigenschappen heeft, wat het staal kan aantasten en uiteindelijk kan leiden tot roest.

Onze favoriet #8

Arcos Aardappelschilmesje

Arcos Aardappelschilmesje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Arcos Nova aardappelschilmesje is een handzaam mes met hoge weerstand en duurzaamheid, ideaal voor het schillen, snijden en reinigen van alle soorten groenten en fruit. Dankzij zijn compacte formaat en lichtheid kun jij het moeiteloos hanteren, wat jouw snijervaring aanzienlijk verbetert. Het mes heeft een scherpe, gladde snede dankzij de gepatenteerde nitrumtechniek van Arcos, wat zorgt voor hardheid, precisie en langdurig behoud van de snede. Het handvat is gemaakt van polypropyleen voor een ergonomisch en veilig gebruik, waarbij comfort, controle en wendbaarheid centraal staan. Het mes, met een lengte van 200 mm en een lemmet van 60 mm, is afkomstig van het bekende familiebedrijf Arcos, dat al sinds 1734 hoogwaardige messen produceert.

 • Voordeel 1: Professionele snit: Het Arcos Nova aardappelschilmesje is speciaal ontwikkeld voor het schillen, snijden en reinigen van allerlei soorten groenten, fruit en knollen. Dankzij de lichtheid en kleine afmetingen kan je het moeiteloos gebruiken, waardoor je snijervaring ongelooflijk wordt.
 • Voordeel 2: Precisie en gladheid: Het mes is gemaakt met een gepatenteerde techniek van ARCOS genaamd nitrum. Dit resulteert in een verhoogde duurzaamheid, hardheid en hoge precisie bij het snijden. Het mes heeft een kralenkand voor een schoon en efficiënt snijproces.
 • Voordeel 3: Ergonomisch en veilig ontwerp: De unieke vorm van het schilmesje zorgt voor optimaal comfort, controle en wendbaarheid. Het lichte, ergonomische en comfortabele ontwerp voorkomt wegglijden.
 • Voordeel 4: Duurzaam en onderhoudsvriendelijk: Het handvat van het schilmesje is gemaakt van polypropyleen, een hygiënisch kunststof materiaal dat schokbestendig en hittebestendig is. Bovendien kan het met chemicaliën worden gereinigd en is het geschikt voor de vaatwasser.
 • Voordeel 5: Arcos Kwaliteit en vakmanschap: Het mes komt uit het huis van Arcos, een familiebedrijf met een ambachtelijke traditie die teruggaat tot 1734. De continue verbetering en onderzoek van het bedrijf maakt Arcos tot een internationale benchmark in de bestekindustrie. Deze jarenlange expertise wordt weerspiegeld in de kwaliteit van dit schilmesje.
 • Nadeel 1: Hoewel het handvat van het Arcos aardappelschilmesje is gemaakt van polypropyleen – een hygiënisch en schokbestendig materiaal – kan het mogelijk toch te licht aanvoelen voor sommigen. Dit kan voor gebruikers die gewend zijn aan een zwaarder mes oncomfortabel zijn tijdens het gebruik.
 • Nadeel 2: De geringe afmetingen van dit mes, hoewel bedoeld als voordeel voor wendbaarheid en controle, kan er ook toe leiden dat het voor mensen met grotere handen moeilijk te hanteren is. Soms is een groter en robuuster mes meer bevorderlijk voor stabiliteit bij het snijden.
 • Nadeel 3: Het lemmet van het mes is gemaakt met een gepatenteerd ‘nitrum’ proces, wat het mes een grotere hardheid en precisie geeft. Echter, te harde messen hebben meer kans op afbreken of scheuren bij veelvuldig gebruik of bij het snijden van zeer harde producten.
 • Nadeel 4: Hoewel het Arcos mesje vaatwasserbestendig is, kan het regelmatig afwassen in de machine het lemmet op de lange duur doen dof worden. De meeste chefs raden aan messen met de hand te reinigen om hun levensduur te verlengen.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving noemt dat dit mes is ontworpen voor het schillen, snijden en reinigen van alle soorten groenten, fruit en knollen. Echter de veelzijdigheid kan soms ook een nadeel zijn, want het kan zijn dat het mes niet optimaal presteert bij specifieke taken als het uitgebreid fileren van vis of vlees.

Samenvattend kunnen we zeggen dat het vinden van het beste aardappelschilmesje een kwestie is van persoonlijke voorkeur en het soort gebruik. Of je nu een thuischef bent of een professionele kok, er is een mes voor jou in onze top tien lijst. Het belangrijkste is dat je een mes vindt dat comfortabel in je hand ligt, scherp genoeg is om moeiteloos te schillen en duurzaam genoeg om vele jaren mee te gaan. Neem de tijd om de eigenschappen en functies te vergelijken, zodat je een mes kunt kiezen dat het beste aan jouw behoeften voldoet. Het perfecte aardappelschilmesje kan je keukenervaring aanzienlijk verbeteren.

Inhoudsopgave