a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Accu Slijptol: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 accu slijptollen volgens ons nieuwe onderzoek, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw slijpklussen.

Unser Favorit: Weytoll Accu Slijptol

Weytoll Accu Slijptol
★★★★★

Unser Favorit: Einhell Accu Slijptol

Einhell Accu Slijptol
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Professional Accu Slijptol

Bosch Professional Accu Slijptol
★★★★★

Unser Favorit: Vonroc Accu Slijptol

Vonroc Accu Slijptol
★★★★★

Unser Favorit: Makita Accu Slijptol

Makita Accu Slijptol
★★★★★

Unser Favorit: Worx Accu Slijptol

Worx Accu Slijptol
★★★★★

Unser Favorit: Workpro Accu Slijptol

Workpro Accu Slijptol
★★★★★

Unser Favorit: Ryobi Accu Slijptol

Ryobi Accu Slijptol
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Professional Accu Slijptol

Bosch Professional Accu Slijptol
★★★★★

Unser Favorit: Dewalt Accu Slijptol

Dewalt Accu Slijptol
★★★★★

Als jij je gereedschapskist wilt uitbreiden met een duurzame en efficiënte slijptol, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel introduceren we de top 10 accu slijptools die we hebben getest op basis van nieuw onderzoek. Deze selectie is niet zomaar gemaakt; we hebben het gebruiksgemak, de prestaties, de betrouwbaarheid en natuurlijk de prijs-kwaliteitverhouding van elk product rigoureus geëvalueerd. Lees verder en ontdek welke accu slijptool het beste past bij jouw behoeften en het werken makkelijker en efficiënter voor je zal maken.

Een accu slijptol is een draagbaar gereedschap dat je helpt bij het slijpen, snijden, en polijsten van diverse soorten materialen zoals metaal, hout of kunststof. De kracht van de slijptol komt van een oplaadbare batterij, wat het ideaal maakt voor klussen waarbij je niet altijd toegang hebt tot netspanning. Het biedt jou de vrijheid van beweging en stelt je in staat om nauwkeurig en efficiënt te werken, waar je ook bent.

Check Uit

Onze favoriet #1

Weytoll Accu Slijptol

Weytoll Accu Slijptol

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Accu Slijptol van Weytoll is een uitermate duurzaam en efficiënt stuk gereedschap. Dankzij een borstelloze motor geniet je van vonkvrij gebruik, lange onderhoudstijden en een indrukwekkend hoge snelheid van 19500 rpm. Dit leidt tot betrouwbaar, stiller en efficiënt werk. Het slijptol heeft innovatieve functies zoals een geavanceerd spindelblok ontwerp, waardoor het vervangen van de slijpschijf eenvoudig is. Het apparaat, met zijn comfortabele tuimelschakelaar en gebruiksvriendelijk handvat ontwerp, laat eenhandige bediening toe. Met praktische ventilatiegaten in de behuizing, vermindert het de warmte, wat het werkmechanisme afkoelt. Je kunt de veiligheid en de levensduur van de machine verlengen door het gebruik van het verdikte deflectorontwerp, die vuilspatten minimaliseert. Zonder de noodzaak van extra tools, kan jij de deksel eenvoudig instellen. Het slijptol is buitengewoon veelzijdig – perfect voor het polijsten, slijpen en snijden van een scala aan materialen zoals tegels, hout, steen en staal. Geschikt voor oppervlaktebehandeling, ijzerslijpen en diverse huisverbeteringstaken.

 • Voordeel 1: Borstelloze Motor
  De Accu Slijptol van Weytoll is voorzien van een borstelloze motor die geen vonken genereert tijdens het gebruik. Dit zorgt voor een langere levensduur en minder slijtage van de motor, wat resulteert in minder onderhoud.
 • Voordeel 2: Hoge Snelheid en Efficiëntie
  Dankzij het hoge toerental van 19500 rpm, kan je vertrouwen op de snelheid en efficiëntie van deze slijptol. Dit maakt je werk niet alleen sneller, maar ook betrouwbaarder.
 • Voordeel 3: Comfort en Gebruiksgemak
  Het ergonomische handvatontwerp en de enkelhandige bediening maken de slijptol uiterst gebruiksvriendelijk. De behuizing is voorzien van ventilatiegaten voor een hoge warmteafvoer, waardoor deze zelfs tijdens langdurig gebruik koel blijft.
 • Voordeel 4: Veiligheid & Duurzaamheid
  De Accu Slijptol van Weytoll heeft een verdikt deflectorontwerp dat de levensduur van de machine effectief verlengt en je beschermt tegen rondvliegend vuil. Dit houdt niet alleen je werkomgeving schoon, maar verhoogt ook je veiligheid tijdens het gebruik.
 • Voordeel 5: Veelzijdigheid
  Of je nu tegels wilt polijsten, hout of steen wilt slijpen, staal wilt snijden, of je huis wilt verbeteren, deze slijptol is perfect voor verschillende taken. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan je gereedschapsset.
 • Nadeel 1: Hoewel de Weytoll Accu Slijptol een borstelloze motor heeft die vonken voorkomt en lang meegaat, kan dit het onderhoud moeilijk maken. De speciale onderdelen van de borstelloze motor zijn mogelijk niet gemakkelijk verkrijgbaar en kunnen even duren om te vervangen.
 • Nadeel 2: Het hoge toerental van 19500 rpm verhoogt de efficiëntie van de machine, maar kan ook een risico inhouden. Dergelijke hoge snelheden kunnen gevaarlijk zijn bij verlies van controle of bij foutief gebruik.
 • Nadeel 3: Hoewel de lage geluidsproductie een pluspunt is, kan het mensen in de directe omgeving nog steeds storen, vooral in een woongebied of op tijdstippen waarop geluidshinder kan worden veroorzaakt.
 • Nadeel 4: De Weytoll Accu Slijptol biedt een hoog warmteafvoerbereik dankzij de ventilatiegaten. Echter als deze gaten verstopt raken, hinderen ze de warmteafvoer, waardoor er een potentieel oververhittingsrisico ontstaat.
 • Nadeel 5: Het apparaat is ontworpen voor een breed scala aan toepassingen, zoals het polijsten, slijpen en snijden van verschillende materialen. Maar dit betekent dat het mogelijk niet geoptimaliseerd is voor specifieke taken. Als je specifiek werk hebt dat een gespecialiseerd gereedschap vereist, is deze slijptol mogelijk niet het meest efficiënt of effectief.

Onze favoriet #2

Einhell Accu Slijptol

Einhell Accu Slijptol

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Accu Slijptol van Einhell is een essentieel onderdeel van de Power-X-Change productlijn. Deze haakse slijper wordt beschouwd als de lichtste in zijn klasse, wat betekent dat jij meer comfort en gemak hebt bij het hanteren. De ingebouwde Softstart-functie en herstartbeveiliging zorgen ervoor dat je veilig kunt werken door onbedoelde herstarts te voorkomen. Met de overbelastingsbeveiliging wordt de levensduur van de machine verlengd door te voorkomen dat deze oververhit raakt. Tenslotte heeft het een gemodificeerde luchtgeleiding die zorgt voor een betere koeling om de optimale werking van de slijptol te behouden.

 • Voordeel 1: De Accu Slijptol van Einhell maakt deel uit van de Power-X-Change productlijn. Hierdoor kun je dezelfde accu en oplader gebruiken voor andere apparaten binnen deze lijn, wat zorgt voor consistentie en gemak in gebruik.
 • Voordeel 2: Het is de lichtste haakse slijper in zijn klasse. Dit betekent dat je tijdens langdurige klussen minder snel last krijgt van vermoeidheid. Met deze slijptol kun je gerust langer werken zonder je zorgen te maken over eventuele fysieke belasting.
 • Voordeel 3: De Accu Slijptol van Einhell heeft een softstart-functie en herstartbeveiliging. Hierdoor wordt het risico op plotselinge bewegingen of ongecontroleerde starts na stroomuitval verminderd, wat jouw veiligheid tijdens het werken verhoogt.
 • Voordeel 4: Deze slijptol beschikt over overbelastingsbeveiliging. Dit helpt de levensduur van het gereedschap te verlengen door te voorkomen dat het te zwaar wordt belast en hierdoor beschadigt.
 • Voordeel 5: De Einhell Accu Slijptol heeft een gemodificeerde luchtgeleiding voor betere koeling. Dit zorgt ervoor dat het gereedschap niet oververhit raakt, wat bijdraagt aan een langere levensduur en veiliger gebruik.
 • Vanwege de beperkte informatie in de gegeven productbeschrijving, is het moeilijk om vijf nadelen te bedenken. Hier zijn echter een paar mogelijke nadelen op basis van de genoemde functies:
 • Nadeel 1: Met de ‘Power-X-Change productlijn’ ben je mogelijk beperkt tot het gebruik van accu’s van hetzelfde merk, hetgeen beperkingen geeft in termen van compatibiliteit met andere producten of merken.
 • Nadeel 2: Hoewel het de ‘lichtste haakse slijper in zijn klasse’ is, kan dit betekenen dat het te licht en mogelijk niet zo robuust is als zwaardere modellen, wat kan leiden tot betrouwbaarheidsproblemen op de langere termijn.
 • Nadeel 3: De ‘Softstart-functie en herstartbeveiliging’ kan het gebruiksgemak beïnvloeden, mogelijk maak het het minder intuïtief of vertraagt het het werkproces, vooral als je een professional bent en snel wilt kunnen werken.
 • Nadeel 4: Er wordt gemeld dat er ‘Overbelastingsbeveiliging voor een lange levensduur’ is, maar dit kan resulteren in frequente uitschakeling of vermogensverlies tijdens intensief gebruik, wat frustrerend kan zijn als je continu wilt werken.
 • Nadeel 5: Hoewel de ‘gemodificeerde luchtgeleiding voor betere koeling’ een positieve eigenschap is, kan het wellicht minder effectief zijn in zeer hete omgevingen of bij zeer intensief gebruik.
 • Let wel, deze zijn hypothetische mogelijkheden en kunnen anders zijn in praktijk. Het wordt aangeraden om echte gebruikersreviews te lezen of zelf uit te proberen voordat je een aankoopbeslissing neemt.

Onze favoriet #3

Bosch Professional Accu Slijptol

Bosch Professional Accu Slijptol

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Professional Accu Slijptol is een gebruiksvriendelijke en krachtige tool, ontworpen met een beter geplaatste schakelaar voor gemakkelijke bediening. Het garandeert topprestaties die vergelijkbaar zijn met een snoer haakse slijpmachine van 1000 watt. Veiligheid staat centraal met functies zoals KickBack- & Drop Control, een intelligent remsysteem, zachte aanloop en nulspanningsbeveiliging. Het maakt deel uit van het Bosch Professional 18V System, waardoor je geniet van ultiem vermogen en maximale vrijheid, aangezien alle accu’s compatibel zijn met nieuwe en bestaande Bosch Professional machines in dezelfde voltklasse. Je krijgt een GWS 18V-10, beschermkap, extra handgreep, reinigingsdoek en een L-BOXX 136 bij aankoop.

 • Voordeel 1: De Soft start functie van de VONROC Accu Slijptol beperkt de schokbelasting. Dit betekent dat de machine geleidelijk opstart, waardoor jij een soepel begin van jouw slijpwerkzaamheden hebt zonder plotselinge bewegingen.
 • Voordeel 2: De slijptol is voorzien van asblokkering, wat het wisselen van slijpschijven een fluitje van een cent maakt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over tijdrovende procedures, je kunt de schijven eenvoudig verwisselen.
 • Voordeel 3: De VONROC Accu Slijptol heeft een Softgrip. Hiermee geniet je van optimale controle over je werk. Dit kan je helpen bij nauwkeurige slijpklussen zonder je grip te verliezen.
 • Voordeel 4: Met de veiligheidsschakelaar en herstartbeveiliging voorkomt de slijptol ongewenst inschakelen. Dit zorgt ervoor dat je veiliger kunt werken, omdat het risico op toevallige activering wordt geminimaliseerd.
 • Voordeel 5: De accu’s van de VONROC VPower 20V Platform zijn onderling uitwisselbaar tussen de machines. Dit is een groot voordeel als je meerdere gereedschappen van VONROC bezit. Je kunt dezelfde batterij gebruiken voor verschillende apparaten, waardoor je minder batterijen in huis hoeft te hebben.
 • Op basis van de informatie uit de verstrekte productbeschrijving lijkt de Accu Slijptol merk VONROC een solide product te zijn. Toch zijn er op basis van deze beschrijving een paar potentiële nadelen die je misschien wilt overwegen:
 • Nadeel 1: Afhankelijkheid van accu. De accu’s zijn onderling uitwisselbaar tussen de machines van het Vonroc VPower 20V Platform, maar dat houdt nog steeds in dat je afhankelijk bent van deze specifieke accu’s die wellicht niet altijd beschikbaar zijn of na verloop van tijd kunnen verslechteren.
 • Nadeel 2: Mogelijke onderbrekingen door veiligheidsvoorzieningen. De veiligheidsschakelaar en herstartbeveiliging voorkomen ongewenst inschakelen van de machine. Dit kan zorgen voor onvoorziene onderbrekingen tijdens het werk wat voor sommigen frustrerend kan zijn.
 • Nadeel 3: Complexiteit bij het verwisselen van schijven. De asblokkering maakt het makkelijk om slijpschijven te verwisselen. Echter, als je niet bekend bent met dit proces, kan het tijd kosten om dit te leren.
 • Nadeel 4: Soft start kan kracht verminderen. De soft start beperkt de schokbelasting, wat goed is voor je comfort, maar als je een krachtige start nodig hebt voor bepaalde klussen, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 5: Softgrip kan slijten. Softgrip zorgt voor optimale controle over de slijptol, maar afhankelijk van het gebruik kan dit materiaal slijten, waardoor de grip mogelijk minder comfortabel of effectief wordt.

Onze favoriet #4

Vonroc Accu Slijptol

Vonroc Accu Slijptol

Waarom we het gekozen hebben

De Accu Slijptol van het merk VONROC is een krachtige en veelzijdige tool voor jouw klusjes. Met functies zoals ‘soft start’ dat een plotse schokbelasting beperkt, en een asblokkering voor het gemakkelijk wisselen van slijpschijven, verhoogt deze slijptol het gebruiksgemak. Het heeft een softgrip voor een optimale controle tijdens het werken en bevat een veiligheidsschakelaar en herstartbeveiliging die voorkomt dat het apparaat ongewild ingeschakeld wordt. Een extra bonus is dat de accu’s uitwisselbaar zijn tussen de machines van het Vonroc VPower 20V Platform, wat nog meer gemak en flexibiliteit biedt voor jouw kluswerkzaamheden.

 • Voordeel 1: De Soft start functie van de VONROC Accu Slijptol beperkt de schokbelasting. Dit betekent dat de machine geleidelijk opstart, waardoor jij een soepel begin van jouw slijpwerkzaamheden hebt zonder plotselinge bewegingen.
 • Voordeel 2: De slijptol is voorzien van asblokkering, wat het wisselen van slijpschijven een fluitje van een cent maakt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over tijdrovende procedures, je kunt de schijven eenvoudig verwisselen.
 • Voordeel 3: De VONROC Accu Slijptol heeft een Softgrip. Hiermee geniet je van optimale controle over je werk. Dit kan je helpen bij nauwkeurige slijpklussen zonder je grip te verliezen.
 • Voordeel 4: Met de veiligheidsschakelaar en herstartbeveiliging voorkomt de slijptol ongewenst inschakelen. Dit zorgt ervoor dat je veiliger kunt werken, omdat het risico op toevallige activering wordt geminimaliseerd.
 • Voordeel 5: De accu’s van de VONROC VPower 20V Platform zijn onderling uitwisselbaar tussen de machines. Dit is een groot voordeel als je meerdere gereedschappen van VONROC bezit. Je kunt dezelfde batterij gebruiken voor verschillende apparaten, waardoor je minder batterijen in huis hoeft te hebben.
 • Op basis van de informatie uit de verstrekte productbeschrijving lijkt de Accu Slijptol merk VONROC een solide product te zijn. Toch zijn er op basis van deze beschrijving een paar potentiële nadelen die je misschien wilt overwegen:
 • Nadeel 1: Afhankelijkheid van accu. De accu’s zijn onderling uitwisselbaar tussen de machines van het Vonroc VPower 20V Platform, maar dat houdt nog steeds in dat je afhankelijk bent van deze specifieke accu’s die wellicht niet altijd beschikbaar zijn of na verloop van tijd kunnen verslechteren.
 • Nadeel 2: Mogelijke onderbrekingen door veiligheidsvoorzieningen. De veiligheidsschakelaar en herstartbeveiliging voorkomen ongewenst inschakelen van de machine. Dit kan zorgen voor onvoorziene onderbrekingen tijdens het werk wat voor sommigen frustrerend kan zijn.
 • Nadeel 3: Complexiteit bij het verwisselen van schijven. De asblokkering maakt het makkelijk om slijpschijven te verwisselen. Echter, als je niet bekend bent met dit proces, kan het tijd kosten om dit te leren.
 • Nadeel 4: Soft start kan kracht verminderen. De soft start beperkt de schokbelasting, wat goed is voor je comfort, maar als je een krachtige start nodig hebt voor bepaalde klussen, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 5: Softgrip kan slijten. Softgrip zorgt voor optimale controle over de slijptol, maar afhankelijk van het gebruik kan dit materiaal slijten, waardoor de grip mogelijk minder comfortabel of effectief wordt.

Onze favoriet #5

Makita Accu Slijptol

Makita Accu Slijptol

Waarom we het gekozen hebben

De Accu Slijptol van Makita is een handig en efficiënt gereedschap, kenmerkend door zijn compacte en lichte behuizing. Daarnaast is hij uitgerust met een slijpschijf van 115 mm diameter. Een unieke feature is de startblokkering met waarschuwingslamp die voorkomt dat de machine start als de accu wordt gebruikt en inschakelt zodra de capaciteit is overschreden. Dit maakt de slijptol niet alleen veilig, maar ook zeer betrouwbaar in gebruik.

 • Voordeel 1: De Accu Slijptol van Makita heeft een startblokkering met een waarschuwingslampje. Dit kan veel ongelukken en schade voorkomen, omdat de machine niet start als de accu wordt gebruikt en automatisch wordt ingeschakeld wanneer de capaciteit is overschreden.
 • Voordeel 2: De compacte behuizing van de slijptol maakt het gemakkelijk om te hanteren en te manoeuvreren, zelfs in beperkte ruimtes.
 • Voordeel 3: De lichtheid van deze slijptol zorgt ervoor dat je minder snel vermoeid raakt tijdens het werken, wat het comfort en de efficiëntie verhoogt bij langdurig gebruik.
 • Voordeel 4: De slijpschijf van deze Makita slijptol heeft een diameter van 115 mm. Dit maakt het ideaal voor een breed scala aan slijpwerkzaamheden.
 • Voordeel 5: De accu zorgt voor mobiliteit. Je bent dus niet gebonden aan een vaste plaats en kan de slijptol overal gemakkelijk meenemen en gebruiken.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, kunnen we de volgende nadelen identificeren:
 • Nadeel 1: Als jij de Accu Slijptol van Makita te lang wilt gebruiken, kan de startblokkering met waarschuwingslamp in werking treden. Dit kan ongemak en onderbrekingen veroorzaken in het midden van je werk, vooral als je op dat moment intensief gebruik maakt van het apparaat.
 • Nadeel 2: De compacte en lichte behuizing kan misschien fijn zijn voor mobiliteit, maar dit kan een nadeel zijn als het gaat om de duurzaamheid van het apparaat. Het kan mogelijk minder bestand zijn tegen ruwe behandeling en slijtage tijdens zwaar gebruik.
 • Nadeel 3: De slijpschijf heeft een diameter van 115 mm. Dit kan beperkend zijn voor grotere taken. Als jij projecten hebt die een grotere slijpschijf vereisen, zou deze slijptol niet voldoen aan die eis.
 • Nadeel 4: Het feit dat er een waarschuwingslamp nodig is, kan erop wijzen dat de accu snel wordt verbruikt. Dit betekent dat je mogelijk vaak moet opladen als je langdurig of veelvoudig gebruik wilt maken van de slijptol.
 • Nadeel 5: Ten slotte wordt er in de beschrijving niets vermeld over extra functies of accessoires. Dit kan betekenen dat de tool mogelijk basic is en je extra componenten apart moet kopen.

Onze favoriet #6

Worx Accu Slijptol

Worx Accu Slijptol

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Accu Slijptol van WORX is een krachtig en efficiënt slijpapparaat dat perfect is voor nauwkeurig slijpen en snijden van alle materialen. De accu-haakse slijpmachine is ontworpen voor maximaal comfort, dankzij het slanke apparaatlichaam en de verstelbare extra handgreep die zorgt voor een eenvoudige en veilige bediening. Het werkt op het WORX Powershare accu-systeem, wat betekent dat je al bestaande WORX 20V accu’s kunt gebruiken, waardoor je geld en tijd bespaart. Het apparaat heeft ook een spilvergrendeling voor een snelle schijfwissel en de duurzame metalen behuizing maakt het robuust en betrouwbaar. Het pakket bevat een accu-haakse slijpmachine, een extra handgreep, een slijpschijf, een beschermende afdekking en een moersleutel (let op: de accu en oplader zijn niet inbegrepen).

 • Voordeel 1: De accu-haakse slijper van WORX biedt kracht en prestaties. Hiermee kan je nauwkeurig slijpen en snijden op allerlei materialen, wat het een extreem veelzijdige tool maakt.
 • Voordeel 2: Comfort en controle zijn verzekerd dankzij het slanke body van het apparaat en de verstelbare extra handgreep. Dit maakt werken met deze slijptol niet alleen gemakkelijker, maar ook veiliger.
 • Voordeel 3: De WORX Powershare accu-systeem helpt je kosten te besparen. Als je al een WORX 20 V accu hebt, kan je deze gebruiken voor alle 20 V WORX-apparaten. Dit scheelt in het aanschaffen van verschillende accu’s voor verschillende apparaten.
 • Voordeel 4: Tevens beschikt de slijptol over een spilvergrendeling voor het snel wisselen van schijven. Dit verhoogt de efficiëntie van je werkzaamheden aanzienlijk.
 • Voordeel 5: De haakse slijpmachine van WORX is bestendig en duurzaam dankzij de metalen behuizing. Hierdoor kunt u rekenen op een lange levensduur van deze slijptol.
 • Nadeel 1: Hoewel de WORX accu-haakse slijpmachine veel functies en voordelen heeft, moet je wel rekening houden met het feit dat de accu en oplader niet zijn inbegrepen. Dit betekent dat je deze items afzonderlijk moet aanschaffen als je ze nog niet hebt, wat extra tijd en moeite kan kosten.
 • Nadeel 2: Het apparaat werkt alleen met WORX 20V accu’s. Dit betekent dat als je reeds batterijen van een ander merk of een ander voltage in huis hebt, deze niet compatibel zijn met deze slijptol. Je bent gebonden aan het WORX ecosysteem.
 • Nadeel 3: Er wordt slechts één slijpschijf meegeleverd. Bij intensief gebruik of voor verschillende slijp- en snijtaken, zal je extra slijpschijven moeten aanschaffen.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt dat de slijptol een smal apparaat lichaam heeft, wat voor maximale controle zorgt. Dit klinkt positief, maar het kan ook een nadeel zijn voor gebruikers met grotere handen of voor degenen die de voorkeur geven aan een robuustere grip.
 • Nadeel 5: Hoewel de spilvergrendeling handig is voor het snel wisselen van schijven, kan dit ook een risico vormen als het per ongeluk wordt geactiveerd tijdens gebruik. Dit vereist dus extra aandacht tijdens het gebruik van de WORX accu-haakse slijpmachine.

Onze favoriet #7

Workpro Accu Slijptol

Workpro Accu Slijptol

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Accu Slijptol van het merk WORKPRO is een krachtige en efficiente slijptool, geholpen door een grote 4000 mAh lithiumbatterij die een lange levensduur garandeert. Met 7500 toeren per minuut biedt deze slijptol een vlotte slijp-en snijervaring. Bijzonder aan te merken is de spindelvergrendeling voor snelle schijfwisselingen en een veiligheidsschakelaar die onbedoelde bediening voorkomt. Het ergonomische ontwerp met een in 3 posities instelbare extra handgreep en een gewicht van slechts 1,75 kg belooft comfortabel, moeiteloos werken. Of het nu gaat om het snijden, polijsten, slijpen of verwijderen van roest op metaal, deze slijptool kan het allemaal. De tool wordt geleverd met een 20V haakse slijper, een 4,0Ah lithiumbatterij, een snellader, 5 metalen slijpschijven van 125mm, 2 beschermkappen, een spansleutel en een handleiding.

 • Voordeel 1: De WORKPRO Accu Slijptol biedt sterke prestaties en hoge efficiëntie dankzij de 4000 mAh lithiumbatterij. Hierdoor krijgt de haakse slijper meer vermogen en verlengt het de levensduur, waardoor je kunt genieten van 50 minuten werktijd na slechts 100-120 minuten opladen.
 • Voordeel 2: Veiligheid is een andere belangrijke factor van deze slijptol. Met een spindelvergrendeling voor snel wisselen van schijven, een beschermkap die zonder gereedschap kan worden ingesteld en een veiligheidsschakelaar die slechts in twee stappen kan worden geactiveerd, kun je onbezorgd en veilig werken.
 • Voordeel 3: Het ergonomische design met een gewicht van slechts 1,75 kg en een extra handgreep die flexibel in 3 standen kan worden gemonteerd, zorgt voor maximale controle en een eenvoudige, moeiteloze werkervaring.
 • Voordeel 4: De draadloze haakse slijper van WORKPRO is veelzijdig inzetbaar. Of het nu gaat om snijden, polijsten, slijpen, het verwijderen van metalen roest, trimmen, polijsten, steenslijpen, braamslijpen, metaal snijden, steensnijden, houtsnijden, deze tool voldoet aan je verschillende eisen en is een ware alleskunner.
 • Voordeel 5: De verpakking van de WORKPRO inklusief een 20 V haakse slijper, een 4,0 Ah lithium accu, een snellader, een extra handgreep, vijf metalen slijpschijven Ø: 125 mm, twee beschermkappen, een spansleutel en een handleiding, zorgt ervoor dat je direct aan de slag kunt gaan met jouw klus. Dit complete pakket zorgt voor extra gemak en efficiency.
 • Nadeel 1: De oplaadtijd van de Accu Slijptol van WORKPRO kan als een minpunt worden gezien. Het apparaat heeft een oplaadtijd van 100 tot 120 minuten, wat betekent dat je mogelijk lang moet wachten voordat je weer aan de slag kunt als de batterij leeg is.
 • Nadeel 2: Hoewel de fabrikant meldt dat de slijptol een werktijd van 50 minuten heeft, kan dit variëren afhankelijk van het soort taak dat je uitvoert. Bij intensiever gebruik kan de accuduur korter zijn, wat de continuïteit van je werk kan onderbreken.
 • Nadeel 3: Het feit dat de veiligheidsschakelaar slechts in twee stappen kan worden geactiveerd kan voor sommige gebruikers misschien wat ingewikkeld zijn. Hoewel dit is ontworpen om onbedoelde start en letsel te voorkomen, kan het voor sommige mensen onhandig of frustrerend zijn.
 • Nadeel 4: Ondanks dat deze slijptol een ergonomisch design heeft en slechts 1,75 kg weegt, kan de extra handgreep, die op drie verschillende manieren kan worden gemonteerd, voor verwardheid zorgen en wellicht niet ideaal zijn voor iedereen.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat veelzijdig is en verschillende functies heeft, zoals snijden, polijsten en slijpen, wordt er niet expliciet vermeld of deze machine ook geschikt is voor intensiever industriële werkzaamheden. Hierdoor kan de machine wellicht niet aan iedereens behoefte voldoen.

Onze favoriet #8

Ryobi Accu Slijptol

Ryobi Accu Slijptol

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Accu Slijptol van het merk RYOBI is een handig gereedschap voor al je slijpklussen. Deze slijptol valt op door zijn platte metalen behuizing en een extra handgreep die je op drie verschillende posities kunt monteren voor optimaal comfort. De slijptol heeft een schijfdiameter van 115 mm en wordt geleverd met een stalen slijpschijf, een beschermkap en een hoofdgatsleutel. Het aanpassen van de beschermkap is eenvoudig en vereist geen extra gereedschap. Let op, de benodigde accu voor deze slijptol dien je apart aan te schaffen.

 • Voordeel 1: De extra handgreep die in drie verschillende posities te monteren is, biedt jou veel flexibiliteit en comfort tijdens het gebruik. Je kan de handgreep plaatsen waar het voor jou het meest comfortabel is.
 • Voordeel 2: Dankzij de beschermkap zonder gereedschap en snelle verstelling, kan je eenvoudig en snel aanpassingen maken terwijl je werkt. Dit bespaart je veel tijd en moeite.
 • Voordeel 3: Met een schijfdiameter van 115 mm biedt deze slijptol een ruim werkoppervlak. Dit maakt het ideaal voor allerlei taken, groot of klein.
 • Voordeel 4: De platte metalen behuizing van deze slijptol garandeert stevigheid en duurzaamheid, ongeacht hoe intensief je hem gebruikt. Omdat de accu apart verkrijgbaar is, kan je een extra accu kopen en je werktijd verdubbelen.
 • Voordeel 5: De RYOBI slijptol wordt geleverd met een stalen slijpschijf, beschermkap, hoofdgatsleutel, en een extra handgreep. Dit betekent dat je alles bij je hebt om meteen aan de slag te gaan. Je hebt geen nood aan bijkomend gereedschap.
 • Nadeel 1: De accu voor deze slijptol moet apart worden aangeschaft. Dit kan een overlast zijn, vooral als je dit niet op voorhand weet, en het kan je extra kosten en tijd kosten om afzonderlijk een accu te kopen.
 • Nadeel 2: De platte metalen behuizing kan minder comfortabel zijn om vast te houden tijdens langere periodes van gebruik. Hoewel dit bijdraagt aan de duurzaamheid van het product, kan het je handen sneller vermoeien.
 • Nadeel 3: De schijfdiameter van 115 mm kan een beperking zijn op het soort projecten dat je met deze tool kunt doen. Voor grotere projecten zou je een slijptol met een grotere schijfdiameter nodig hebben.
 • Nadeel 4: Hoewel de beschermkap een belangrijk veiligheidsonderdeel is, maakt het feit dat het kan worden versteld zonder gereedschap het mogelijk dat de kap per ongeluk kan worden verplaatst tijdens het gebruik van de tool, wat een veiligheidsprobleem kan vormen.
 • Nadeel 5: De extra handgreep kan in slechts drie posities worden gemonteerd. Dit kan de veelzijdigheid en het comfort bij het gebruik van het gereedschap beperken als de beschikbare posities niet bij je voorkeurswerkhouding passen.

Onze favoriet #9

Bosch Professional Accu Slijptol

Bosch Professional Accu Slijptol

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Professional Accu Slijptol is een praktisch en krachtig stuk gereedschap voor op de bouwplaats. Deze compacte en ergonomische slijptool stelt jou in staat om snel door verschillende materialen heen te slijpen met een indrukwekkend onbelast toerental van 19.500 min-1. Het heeft een schijfdiameter van 76 mm en een schroefdraad uitgaande as van M5. Handig is dat je gemakkelijk de slijpschijf kunt wisselen dankzij de nieuwe asblokkering en de beschermkap kunt verstellen zonder extra gereedschap. Bij de levering ontvang je de 12V GWS 12V-76 haakse accuslijper met twee doorslijpschijven Expert voor Inox, een HM-doorslijpschijf Carbide Multi Wheel en inlays voor de L-BOXX. Dit alles komt zonder accu en oplader.

 • Voordeel 1: De bosch professional accu slijptol maakt het mogelijk om snel af te remmen van de schijf. Dit zorgt voor meer efficiëntie en betere controle tijdens het werken.
 • Voordeel 2: Dit is een praktische, kleine haakse slijpmachine die extreem compact en ergonomisch is. Hierdoor kun je snel doorslijpen op de bouwplaats wat tijd bespaart.
 • Voordeel 3: Het biedt een eenvoudig wisselen van schijven door de nieuwe blokkering van de uitgaande as. Dit maakt het makkelijker en minder tijdrovend om de machine te gebruiken.
 • Voordeel 4: Met deze slijptol kun je snel doorslijpen van verschillende materialen dankzij het hoge onbelaste toerental van 19.500 min-1. Dit geeft een goede werkflexibiliteit, want je kunt efficiënt werken op verschillende materialen.
 • Voordeel 5: De slijptol wordt geleverd met veel accessoires, waaronder twee doorslijpschijven Expert for Inox, een HM-doorslijpschijf Carbide Multi Wheel, een 1/2 L-BOXX-inlay voor de slijptol zelf en een 1/2 L-BOXX-inlay voor oplader en accu, en als laatste een L-BOXX 102. Dit betekent dat je alles wat je nodig hebt bij de hand hebt voor verschillende klussen.
 • Nadeel 1: In de productomschrijving wordt vermeld dat de Accu Slijptol van Bosch Professional wordt geleverd zonder accu en oplader. Dit betekent dat je deze accessoires apart moet aanschaffen, wat extra kosten en moeite met zich meebrengt.
 • Nadeel 2: Hoewel het product snel kan doorslijpen, is er geen informatie beschikbaar over de algehele prestatiekwaliteit in het geval van zwaardere slijpklussen.
 • Nadeel 3: De schijfdiameter is 76mm, wat aan de kleine kant is. Dit kan basis klussen aankunnen, maar zou beperkingen kunnen opleveren bij grotere of meer complexe projecten.
 • Nadeel 4: De productomschrijving onthult dat de uitgaande as wordt geblokkeerd om eenvoudig van schijven te kunnen wisselen. Dit kan mogelijk de efficiëntie tijdens het gebruik verlagen, omdat het proces van het verwisselen van schijven extra tijd in beslag kan nemen.
 • Nadeel 5: Met een onbelast toerental van 19.500 min-1 kan de batterij mogelijk snel leegraken als de machine constant op vol vermogen werkt. Hoewel dit afhangt van hoe vaak en hoe lang je de machine gebruikt, is er niets in de beschrijving dat suggereert dat de machine is ontworpen voor langdurig gebruik op een enkele lading.

Onze favoriet #10

Dewalt Accu Slijptol

Dewalt Accu Slijptol

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dewalt Accu Slijptol is een geavanceerde slijpmachine, uitgerust met een borstelloze motor die door epoxyhars is gepantserd voor extra duurzaamheid. Het beschikt over indrukwekkende veiligheidsfuncties zoals overbelastings- en herstartbeveiliging, een elektronische koppeling die het apparaat automatisch uitschakelt bij blokkering en een elektronische rem die de schijf betrouwbaar in seconden stopt. Hij heeft ook een beschermrooster voor koelluchtsleuven en een gereedschapsloze beschermkapverstelling. In de doos vind je de slijper, een trillingsdempende extra handgreep, een snelspanmoer, een beschermkap voor slijpwerkzaamheden en een praktische T STAK-Box II.

 • Voordeel 1: De accu slijptol van Dewalt beschikt over een borstelloze motortechnologie en is voorzien van een epoxyhars gepantserde motorwikkeling. Hierdoor is de motor slijtvast, wat de levensduur van het gereedschap verlengt.
 • Voordeel 2: De overbelastings- en herstartbeveiliging dragen bij aan een veilige werking. Als de slijptol blokkeert, schakelt de elektronische koppeling automatisch uit om mogelijke schade te voorkomen.
 • Voordeel 3: Dankzij de elektronische rem, stopt de schijf betrouwbaar in enkele seconden. Dit geeft jou de mogelijkheid om snel van werkstuk te wisselen en extra veiligheid in noodsituaties.
 • Voordeel 4: De Accu Slijptol van Dewalt biedt verschillende gebruiksvriendelijke functies, zoals een beschermrooster voor koelluchtsleuven, gereedschapsloze beschermkapverstelling en een snelspanmoer. Dit maakt het apparaat gemakkelijk te gebruiken en aan te passen aan je werkbehoeften.
 • Voordeel 5: Tot slot, de set bevat een trillingsdempende extra handgreep en een T STAK-Box II voor opslag. Dit helpt om trillingen tijdens het werk te verminderen en biedt een handige opbergoplossing voor jouw apparaat en accessoires.
 • Het is vrij moeilijk om nadelen te vinden op basis van de gegeven productbeschrijving aangezien het voornamelijk de technische specificaties en voordelen van de accu slijptol vermeldt. Echter, gebaseerd op de productinformatie kunnen enkele Potentiële nadelen worden geïdentificeerd:
 • Nadeel 1: Het apparaat schakelt automatisch uit bij blokkering. Dit kan nuttig zijn voor veiligheidsdoeleinden, maar het kan ook vervelend zijn als dit gebeurt tijdens intensieve slijpklussen, wat de efficiëntie van je werk kan verminderen.
 • Nadeel 2: De Dewalt accu slijptol heeft overbelastingsbeveiliging. Hoewel dit positief is in termen van veiligheid, kan het betekenen dat de slijptol niet geschikt is voor zwaardere taken waarbij overbelasting een mogelijkheid is.
 • Nadeel 3: Er is een beschermrooster voor koelluchtsleuven. Dit kan een belemmering vormen bij het snel schoonmaken van het apparaat na gebruik.
 • Nadeel 4: De beschermkapverstelling is gereedschapsloos. Hoewel dit handig kan zijn, kan het ook betekenen dat de beschermkap mogelijk niet strak genoeg zit voor intensief gebruik, wat een veiligheidsrisico kan vormen.
 • Nadeel 5: De set bevat een T STAK-Box II. Maar houd er rekening mee dat ondanks het feit dat deze box nuttig kan zijn, dit ook zou kunnen betekenen dat deze specifieke vorm van opslag niet compatibel is met je huidige opslagsysteem, wat een probleem kan vormen voor organisatie en gemak.

Het kiezen van de juiste Accu Slijptol is geen eenvoudige taak, gezien de verschillende opties en merken op de markt. Maar na uitgebreid onderzoek en het testen van de 10 beste producten, kunnen we concluderen dat er zeker een slijptool is die perfect aansluit bij jouw behoeften. Hoewel de juiste keuze sterk afhangt van jouw individuele voorkeuren en budget, hebben we gezien dat de meeste van deze producten opvallend efficiënt, duurzaam en gebruiksvriendelijk zijn. We hopen dat onze gids en dit onderzoek je helpen de best mogelijke keuze te maken. Vergeet niet dat de beste Accu Slijptol uiteindelijk diegene is die jouw werk efficiënter, veiliger en gemakkelijker maakt.

Inhoudsopgave