a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Ad Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een actueel overzicht verwachten van de laatste trends en cijfers in Ad Statistieken, inclusief nieuwe gegevens die u helpen om uw advertentiestrategieën effectiever te maken.

 • U kunt verwachten dat reclame op social media jaarlijks met 8,7% toeneemt.
 • U moet weten dat 45% van de internetgebruikers ad blockers gebruikt.
 • 51% van de marketeers wereldwijd ziet de ROI van videoreclame op social media als het hoogste van alle digitale advertising formats.
 • Adwords klanten krijgen over het algemeen een ROI van 200% op hun advertentiecampagnes.
 • 60% van de mobiele gebruikers zegt dat ze in het afgelopen jaar ten minste één aankoop hebben gedaan als direct gevolg van een reclameboodschap die ze op hun telefoon zagen.
 • 73% van de marketeers heeft een deel van hun advertentiebudget gereserveerd voor social media.
 • Uit een onderzoek blijkt dat de totale display advertising uitgaven in het jaar 2021, 178 miljard zullen bedragen.
 • Click-through rates zijn 47% hoger bij mobiele advertenties dan bij desktopadvertenties.
 • 57% van de consumenten zegt dat social media invloed heeft op hun winkelgedrag.
 • 350% is de stijging van influencer marketing uitgaven op Instagram sinds 2016.
 • U moet er rekening mee houden dat wereldwijd 80% van het internetverkeer in 2021 video-content zal zijn.
 • 70% van de reizigers in de Verenigde Staten wordt beïnvloed door advertenties wanneer ze beslissingen nemen over waar ze moeten reizen.
 • 86% van de internetgebruikers is van mening dat hun browser moet functioneren met een ingebouwde ad blocker.

Actuele Ad Statistieken

U kunt verwachten dat reclame op social media jaarlijks met 8,7% toeneemt.

Deze statistiek voorspelt een groei van 8,7% per jaar in de hoeveelheid reclame op sociale media. Wat betekent dit voor u? Eenvoudig gezegd betekent het dat, als de huidige trends in digitale marketing voortzetten, u kunt verwachten dat u jaarlijks ongeveer 8,7% meer reclames tegenkomt op platformen zoals Facebook, Instagram, Twitter, enzovoort. Dit is een gevolg van bedrijven die meer en meer hun marketinginspanningen richten op sociale media, vanwege de groeiende populariteit en het bereik van deze platforms. Naarmate bedrijven meer investeren in sociale media marketing, nemen zij meer advertentieruimte in, wat resulteert in een toename van het totale volume van reclame waaraan u wordt blootgesteld tijdens het browsen op deze platformen.

U moet weten dat 45% van de internetgebruikers ad blockers gebruikt.

U moet begrijpen dat bijna de helft van alle internetgebruikers ad blockers gebruikt. Om de exacte cijfers aan te geven, 45% van de internetgebruikers wereldwijd heeft deze software geactiveerd om ongewenste en storende advertenties op diverse sites en platforms te vermijden. Advertenties worden vaak als storend ervaren en kunnen de online ervaring verstoren. Dit betekent dat als u een bedrijf heeft dat zich voornamelijk op online reclame richt, u mogelijk bijna de helft van uw potentieel publiek verliest. Het is dus van cruciaal belang om de sterke aanwezigheid van ad blockers op het internet te overwegen in uw marketingstrategieën.

51% van de marketeers wereldwijd ziet de ROI van videoreclame op social media als het hoogste van alle digitale advertising formats.

De statistiek stelt dat 51% van de marketeers over de hele wereld de return on investment (ROI) van videoreclame op sociale media als het hoogste van alle digitale advertentieformaten beschouwt. Dit betekent dat u, als u zich in de marketing- of advertentie-industrie bevindt, aandacht moet besteden aan deze trend. Het betekent dat meer dan de helft van de professionele marketeers vindt dat de inkomsten of winst die ze genereren uit het investeren in videoreclame op platformen zoals Facebook, Instagram, YouTube en dergelijke, hoger zijn dan enig ander type digitale advertentie. In eenvoudige bewoordingen, wanneer ze hun geld in videoreclame op sociale media steken, krijgen ze de beste waarde voor elke geïnvesteerde euro in vergelijking met andere digitale advertentiekanalen.

Adwords klanten krijgen over het algemeen een ROI van 200% op hun advertentiecampagnes.

In eenvoudige bewoordingen betekent de genoemde statistiek dat AdWords-klanten meestal een rendement op investering (ROI) van 200% behalen op hun advertentiecampagnes. Dit zou betekenen dat voor elke euro die u investeert in uw AdWords-advertentiecampagne, u normaal gesproken ongeveer twee euro terug ontvangt. Met andere woorden, de inkomsten uit de campagne zijn tweemaal zo hoog als de kosten ervan. Dit toont de efficiëntie en potentieel hoge rentabiliteit van investeringen in AdWords-advertentiecampagnes. Het is echter belangrijk te onthouden dat dit een algemene statistiek is en kan variëren op basis van verschillende factoren zoals de specifieke branche waarin u actief bent, uw doelmarkt en de manier waarop uw campagne wordt beheerd.

60% van de mobiele gebruikers zegt dat ze in het afgelopen jaar ten minste één aankoop hebben gedaan als direct gevolg van een reclameboodschap die ze op hun telefoon zagen.

Deze statistiek betekent dat een aanzienlijk deel, namelijk 60% van de mobiele gebruikers, aangeeft dat ze in het afgelopen jaar effectief zijn beïnvloed door reclame op hun mobiele telefoon. Wanneer deze mensen reclame zagen op hun mobiel, werden ze overgehaald om een aankoop te doen. Dit suggereert dat mobiele reclame een krachtige invloed kan hebben op consumentengedrag. U, als consument, bent mogelijk één van deze mensen die een aankoop heeft gedaan naar aanleiding van een advertentie die u op uw telefoon heeft gezien, of u heeft misschien ervaren dat advertenties op uw telefoon uw aankoopgedrag op een of andere manier hebben beïnvloed.

73% van de marketeers heeft een deel van hun advertentiebudget gereserveerd voor social media.

Dit statistiek van 73% geeft aan dat een omvangrijk percentage van marketeers een deel van hun advertentiebudget toewijden aan social media. Wat dit betekent voor u is dat bijna drie op de vier marketeers het fundamenteel vinden om te investeren in sociale mediaplatformen als een belangrijkste onderdeel van hun marketingstrategie. Zij erkennen de waarde en het bereik dat deze platforms bieden om hun producten of diensten te vermarkten. In het licht hiervan kunt u overwegen om ook dergelijke investeringen te doen voor uw eigen marketingstrategieën, zodat uw merk ook een breed en vaak betrokken publiek kan bereiken.

Uit een onderzoek blijkt dat de totale display advertising uitgaven in het jaar 2021, 178 miljard zullen bedragen.

Uit recent onderzoek komt naar voren dat de uitgaven voor display advertising naar verwachting in het jaar 2021 178 miljard zullen bedragen. Dit betekent dat bedrijven wereldwijd gezamenlijk dit gigantische bedrag zullen investeren in display advertising – een vorm van online adverteren waarbij visueel aantrekkelijke banners of advertenties op strategische plekken op websites, apps of social media platformen getoond worden om hun producten of diensten te promoten. Deze voorspelling benadrukt hoe belangrijk digitale marketing en specifiek display advertising zijn geworden voor bedrijven in de huidige, sterk gedigitaliseerde economie.

Click-through rates zijn 47% hoger bij mobiele advertenties dan bij desktopadvertenties.

De statistiek geeft aan dat de click-through rates, ofwel het percentage mensen dat op een advertentie klikt na het zien ervan, 47% hoger zijn bij mobiele advertenties dan bij desktopadvertenties. Dit betekent dat als u een advertentie toont op zowel mobiele apparaten als desktopapparaten, 47% meer mensen waarschijnlijk op de advertentie zullen klikken als ze die op hun mobiele apparaat zien in vergelijking met als ze de advertentie op hun desktop zien. Dit kan onder meer komen door het groeiend gebruik van mobiele apparaten en de gemakkelijkere bereikbaarheid van de advertenties op deze platformen. Het is belangrijk om te noteren dat dit een gemiddelde is en dat de resultaten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de aard van de advertentie, het platform waarop het getoond wordt, en de doelgroep.

57% van de consumenten zegt dat social media invloed heeft op hun winkelgedrag.

Uit de statistiek blijkt dat 57% van de consumenten aangeeft dat hun winkelgedrag wordt beïnvloed door social media. Dit betekent dat meer dan de helft van de consumenten hun winkelbeslissingen mede op basis van social media maakt. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Bijvoorbeeld door advertenties op verschillende social media platformen, door het lezen van recensies en reacties op producten, of door aanbevelingen van vrienden en influencers op social media. Het wordt duidelijk dat social media een belangrijk hulpmiddel voor bedrijven kan zijn om hun producten te promoten en consumenten te bereiken. Voor u als consument betekent dit dat wat u op social media ziet, uw winkelgewoonten en aankoopbeslissingen kan beïnvloeden.

350% is de stijging van influencer marketing uitgaven op Instagram sinds 2016.

De gegeven statistiek zegt dat de uitgaven aan influencer marketing op Instagram sinds 2016 met een indrukwekkende 350% zijn gestegen. Dit betekent dat bedrijven en marketeers bijna viervoudig hebben geïnvesteerd in influencer marketing op dit platform dan ze vijf jaar geleden deden. U moet begrijpen dat deze sterke groei aangeeft hoe krachtig Instagram als een marketingmiddel is geworden. Het betekent ook dat als u in de marketingwereld zit, u Instagram en in het bijzonder influencer marketing op Instagram niet kunt negeren, omdat het duidelijk een zeer effectieve manier is om uw merk of product te promoten.

U moet er rekening mee houden dat wereldwijd 80% van het internetverkeer in 2021 video-content zal zijn.

Deze statistiek geeft aan dat naar verwachting in 2021, 80% van alle data die wereldwijd op het internet verplaatst wordt, video-content zal zijn. U kunt dit begrijpen als een weerspiegeling van de toenemende populariteit en het verbruik van video-content, zoals films, tv-shows, live uitzendingen en video-advertenties op platforms zoals YouTube, Netflix, Twitch, en andere sociale media sites. Dit kan ook impliceren dat het technologie- en netwerk infrastructuurgebruik substantieel toeneemt, aangezien video-content over het algemeen veel meer data vereist dan tekst- of audio-content. Wat betekent dit voor u? Op basis van dit gegeven kunt u wellicht geïnteresseerd zijn om meer in videoproductie, streaming diensten of gerelateerde sectoren te investeren, vooral als uw werkzaamheden of belangen digitaal gericht zijn.

70% van de reizigers in de Verenigde Staten wordt beïnvloed door advertenties wanneer ze beslissingen nemen over waar ze moeten reizen.

Bij het interpreteren van de statistiek die aangeeft dat “70% van de reizigers in de Verenigde Staten wordt beïnvloed door advertenties bij hun beslissingen over reisbestemmingen”, betekent dit dat een grote meerderheid van de reizigers hun keuzes baseert op de informatie die ze via verschillende advertenties krijgen. U kunt zich dus voorstellen dat als u bijvoorbeeld een reisbureau of een toerisme gerelateerde onderneming heeft, gerichte reclame een effectieve strategie zou kunnen zijn om potentiële klanten te bereiken. Door advertenties op tactische plekken te plaatsen, zoals online platforms, reismagazines of televisie, kunt u een aanzienlijk deel van de reizigersmarkt in de VS beïnvloeden en mogelijk hun keuzes sturen. Het is daarom essentieel om het vermogen van advertenties om reisbeslissingen te sturen te erkennen en dit als een onderdeel van uw marketingstrategie te integreren.

86% van de internetgebruikers is van mening dat hun browser moet functioneren met een ingebouwde ad blocker.

Deze statistiek geeft aan dat een overweldigende meerderheid van de internetgebruikers, namelijk 86%, van mening is dat hun internetbrowser een ingebouwde ad blocker zou moeten hebben. Met andere woorden, ze willen dat hun browser automatisch online advertenties blokkeert, zodat ze ongestoord kunnen surfen. Dit illustreert de groeiende frustratie onder internetgebruikers over de constante onderbrekingen en mogelijke beveiligingsrisico’s die online advertenties kunnen veroorzaken. U als internetgebruiker maakt waarschijnlijk deel uit van deze groep, gezien de grote hoeveelheid mensen die dezelfde mening delen.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://klear.com

2. – https://www.smallbizgenius.net

3. – https://www.pandoraforbrands.com

4. – https://www.emarketer.com

5. – https://www.powertraffick.com

6. – https://www.businessofapps.com

7. – https://www.wordstream.com

8. – https://www.bigcommerce.com

9. – https://animoto.com

10. – https://www.cisco.com

Originally posted 2023-11-14 12:11:17.

Inhoudsopgave