a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Advertenties Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost vindt u een actueel overzicht van advertentiestatistieken met de nieuwste gegevens, die u voorzien van waardevolle inzichten om uw advertentiestrategieën te optimaliseren en uw marketingdoelen effectiever te bereiken.

 • Adverteerders in de Verenigde Staten gaven in 2020 meer dan 240 miljard dollar uit aan digitale advertenties.
 • Facebook was de tweede grootste digitale advertentie verkoper in 2019 met 69,7 miljard dollar aan advertentie-inkomsten.
 • In 2020 gaven adverteerders wereldwijd meer dan 500 miljard USD uit aan online advertenties.
 • Uit een onderzoek van 2020 bleek dat 63% van de consumenten minder aandacht besteedt aan advertenties nu ze digitaler zijn.
 • Volgens Statista zal de wereldwijde uitgaven aan mobiele advertenties naar verwachting 290 miljard dollar bedragen in 2022.
 • 26% van de internetgebruikers gebruikt adblockers op hun desktopapparaten.
 • 37% van de videoadvertenties bereikt niet de beoogde doelgroep.
 • 56% van de Gen Z-consumenten geeft aan dat mobiele advertenties hen hebben geholpen bij het winkelen.
 • In 2019 reageerde 71% van de millennials positief op gepersonaliseerde advertenties.
 • 85% van de video-advertenties op Facebook worden bekeken zonder geluid.
 • 80% van de Instagram-gebruikers volgt minstens één bedrijfsprofiel, en 72% van de gebruikers hebben een product gekocht dat ze op het platform hebben gezien.
 • In 2020 bedroeg de gemiddelde klikfrequentie (CTR) van Google Ads 1,91% op het zoeknetwerk en 0,35% op het displaynetwerk.
 • Statista voorspelt dat het totale digitale advertentie-uitgaven in 2021 met 7,9% zal groeien tot een nieuwe recordhoogte van 389,29 miljard USdollar.
 • Online video-advertenties zullen naar verwachting groeien met een jaarlijkse samengestelde groeisnelheid (CAGR) van 3,9%.
 • Native advertenties worden 53% vaker bekeken dan traditionele display-advertenties.

Actuele Advertenties Statistieken

Adverteerders in de Verenigde Staten gaven in 2020 meer dan 240 miljard dollar uit aan digitale advertenties.

In 2020 hebben adverteerders in de Verenigde Staten een opmerkelijk bedrag van meer dan 240 miljard dollar gespendeerd aan digitale advertenties. Dit betekent dat de digitale ruimte binnen het advertentiegebied een significant deel van de marketinginvestering van bedrijven aanneemt. U moet zich realiseren dat dit enorme bedrag aantoont hoe cruciaal online platformen zijn geworden in het verbinden van merken en producten met hun doelgroep. Het illustreert ook de voortdurende groei en evolutie van digitale marketing, aangezien meer en meer bedrijven zich richten op digitale strategieën om consumenten te bereiken en hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

Facebook was de tweede grootste digitale advertentie verkoper in 2019 met 69,7 miljard dollar aan advertentie-inkomsten.

De statistiek die u presenteert geeft aan dat Facebook in 2019 de op één na grootste digitale advertentie verkoper ter wereld was, met een indrukwekkende omzet van 69,7 miljard dollar uit dit segment alleen. Dit houdt in dat het grootste gedeelte van de inkomsten van Facebook afkomstig is uit de verkoop van digitale advertentieruimte op hun platform. Deze positie laat zien hoe dominant Facebook is in de digitale advertentiemarkt en hoe effectief hun platform is in het genereren van inkomsten. De grootte van deze inkomsten maakt duidelijk hoe waardevol de gebruikersdata en het bereik van het platform kunnen zijn voor adverteerders wereldwijd. De term ‘tweede grootste’ betekent dat er slechts één andere digitale adverteerder meer inkomsten gegenereerd heeft dan Facebook in het jaar 2019, een duidelijke indicatie van de invloed en het succes van het bedrijf in deze arena.

In 2020 gaven adverteerders wereldwijd meer dan 500 miljard USD uit aan online advertenties.

In 2020 heeft de wereld van online adverteren een enorme mijlpaal bereikt. Adverteerders over de hele wereld hebben gezamenlijk meer dan 500 miljard USD besteed aan online advertenties. Maar wat betekent dit nu precies voor u? Dit toont aan dat bedrijven bereid zijn gigantische bedragen uit te geven aan het promoten van hun producten en diensten in de digitale ruimte. Het benadrukt ook de relevantie en het belang van online aanwezigheid in deze hedendaagse digitale tijdperk. Als u een ondernemer bent, benadrukt deze statistiek het belang van een sterke digitale marketingstrategie voor uw bedrijf. Als u een consument bent, laat dit zien hoe concurrerend de markt is, en bevestigt het de verhoogde kans dat u wordt blootgesteld aan reclame bij het surfen op het web of het gebruik van apps.

Uit een onderzoek van 2020 bleek dat 63% van de consumenten minder aandacht besteedt aan advertenties nu ze digitaler zijn.

Uit de statistiek die u aanhaalt, blijkt uit een onderzoek uit 2020 dat 63% van de consumenten minder aandacht besteedt aan advertenties sinds deze in toenemende mate digitaal worden gepresenteerd. Dit wijst op een belangrijke trend in consumentengedrag; namelijk dat naarmate advertenties meer digitaal worden, ze mogelijk minder effectief zijn in het aantrekken van de aandacht van consumenten. Dit kan komen doordat digitale reclame vaak als opdringerig kan worden ervaren, of juist doordat consumenten in het digitale tijdperk beter in staat zijn om ongewenste reclame te negeren of blokkeren. Ook kan het zijn dat de overvloed aan digitale advertenties heeft geleid tot een vorm van ‘advertentie-moeheid’ onder consumenten. In elk geval onderstreept deze statistiek de noodzaak voor adverteerders om hun strategieën te heroverwegen om effectief om te gaan met deze veranderende consumentenrespons.

Volgens Statista zal de wereldwijde uitgaven aan mobiele advertenties naar verwachting 290 miljard dollar bedragen in 2022.

Uit de gegevens van Statista blijkt dat er in 2022 een versnelde groei in de mobiele advertentiesector wordt verwacht. De verwachting is dat de wereldwijde uitgaven aan mobiele advertenties zullen oplopen tot een ongekende 290 miljard dollar. U moet dit begrijpen als een aanwijzing voor de toenemende betekenis van mobiele marketing in onze hedendaagse economie. Simpel gezegd, bedrijven zijn bereid enorme bedragen te investeren in het bereiken van consumenten via hun smartphones en andere mobiele apparaten, wat de sterk toenemende invloed van deze vorm van adverteren aantoont. De snelle groei biedt kansen voor bedrijven, van multinationals tot kleine ondernemingen, om hun producten en diensten effectiever aan hun doelgroepen te presenteren.

26% van de internetgebruikers gebruikt adblockers op hun desktopapparaten.

Dit statistiek laat zien dat ongeveer 26% van de internetgebruikers een soort van adblocker toepassen bij het gebruik van desktopapparaten. Dit betekent dat meer dan een vierde van de gebruikers de voorkeur geeft aan het browsen op internet zonder onderbroken te worden door advertenties. Deze gebruikers hebben een software of browserextensie geïnstalleerd die de weergave van reclames verhindert. Dus, als u een websitebeheerder bent of zich bezighoudt met online reclame, is het essentieel om deze statistiek in overweging te nemen bij het ontwikkelen van uw digitale strategie. Hoewel dit percentage misschien ontmoedigend lijkt, is er nog steeds 74% van de internetgebruikers die mogelijk uw advertenties zullen zien.

37% van de videoadvertenties bereikt niet de beoogde doelgroep.

In statistische termen betekent de opmerking ‘37% van de videoadvertenties bereikt niet de beoogde doelgroep’ dat meer dan een derde van alle videoadvertenties niet effectief zijn in het bereiken van de mensen voor wie de advertenties daadwerkelijk bedoeld zijn. Dit kan verschillende redenen hebben, variërend van slechte targeting tot de manier waarop de advertenties worden gepresenteerd. Het komt erop neer dat u, als u 100 videoadvertenties uitstuurt, er rekening mee moet houden dat 37 daarvan waarschijnlijk niet door het gewenste publiek worden gezien. Deze statistiek benadrukt het belang van effectieve advertentiestrategieën om ervoor te zorgen dat uw boodschap de juiste mensen bereikt.

56% van de Gen Z-consumenten geeft aan dat mobiele advertenties hen hebben geholpen bij het winkelen.

Dit statistiek houdt in dat meer dan de helft (56%) van de consumenten die behoren tot Generatie Z (dit zijn over het algemeen mensen die geboren zijn tussen 1997 en 2012) aangeven dat mobiele advertenties hen hebben bijgestaan bij het winkelen. Dit betekent dat zij door middel van deze advertenties wellicht geïnformeerd worden over producten die nieuw zijn, prijsvergelijkingen kunnen maken, of zelfs direct aankopen kunnen doen via deze advertenties op hun mobiele apparaten. De invloed van deze advertenties op hun winkelgedrag toont aan hoe belangrijk mobiele marketing kan zijn om deze demografische groep te bereiken en te beïnvloeden. U, als marketeer of bedrijfseigenaar, kunt hierdoor inzien dat een strategie die mobiele advertenties omvat, potentiële voordelen en succes kan brengen bij de benadering van de Gen Z-consumentengroep.

In 2019 reageerde 71% van de millennials positief op gepersonaliseerde advertenties.

Uit de statistiek ‘In 2019 reageerde 71% van de millennials positief op gepersonaliseerde advertenties’ kunnen we veel opmaken over de reclamegewoonten en -voorkeuren. Millennials, de demografische groep die ruwweg geboren is tussen 1981 en 1996, staan over het algemeen open voor marketing, maar het lijkt erop dat gepersonaliseerde advertenties hen bijzonder aanspreken. Deze statistiek van 71% kan erop wijzen dat zij de relevante en op maat gemaakte inhoud van deze advertenties waarderen. Het kan ook het succes van gerichtere marketingtechnieken onder millennial consumenten benadrukken. Wat het betekent voor u, is dat als u een product of dienst promoot dat gericht is op millennials, gepersonaliseerde advertenties een effectieve manier kunnen zijn om hun aandacht te trekken en een positieve reactie te stimuleren.

85% van de video-advertenties op Facebook worden bekeken zonder geluid.

Uit de gegevens blijkt dat 85% van de video-advertenties op Facebook worden bekeken zonder geluid. Dit betekent dat het overgrote deel van de mensen die video-advertenties op dit sociale platform bekijken, dat doet zonder enige vorm van audio. Het kan zijn dat de gebruikers de advertenties bekijken in een omgeving waar ze het geluid niet kunnen of willen aanzetten. Dit heeft implicaties voor de manier waarop bedrijven hun video-advertenties creëren en kunnen benadrukken om te focussen op visuele aspecten die de boodschap effectief overbrengen zonder de behoefte aan audio. Als u dus van plan bent om video-advertenties op Facebook te zetten, is het belangrijk dat u hier rekening mee houdt.

80% van de Instagram-gebruikers volgt minstens één bedrijfsprofiel, en 72% van de gebruikers hebben een product gekocht dat ze op het platform hebben gezien.

Deze statistiek geeft aan dat Instagram een krachtig platform is voor bedrijven om hun producten te promoten en te verkopen. Hoe kunnen we dit interpreteren? Wel, maar liefst 80% van de Instagram-gebruikers volgt minstens één bedrijfsprofiel. Dit betekent dat een groot deel van de Instagram-gebruikers graag verbinding maakt met merken op dit platform, wat bedrijven de kans geeft om direct met hun publiek te communiceren. Bovendien heeft 72% van de gebruikers op Instagram een product gekocht dat ze op het platform hebben gezien. Dit suggereert dat Instagram niet alleen een plek is voor merkbekendheid, maar ook een effectief platform kan zijn voor directe verkoop. Producten die worden getoond op Instagram kunnen dus leiden tot aankopen door gebruikers. Als u een bedrijfseigenaar bent, suggereren deze statistieken dat het essentieel is om op Instagram aanwezig te zijn, producten daar te promoten en de interactie met uw publiek aan te gaan.

In 2020 bedroeg de gemiddelde klikfrequentie (CTR) van Google Ads 1,91% op het zoeknetwerk en 0,35% op het displaynetwerk.

In 2020, zoals de statistieken aangeven, bedroeg de gemiddelde Klikfrequentie (Click Through Rate, afgekort als CTR) van Google Ads 1,91% op het zoeknetwerk en slechts 0,35% op het Displaynetwerk. Wat betekent dit precies voor u? De Klikfrequentie is het percentage van mensen dat daadwerkelijk op een advertentie klikt nadat ze deze hebben gezien. Dus, wanneer we het hebben over een CTR van 1,91% op het zoeknetwerk, betekent dit dat van elke 100 mensen die een Google advertentie zag op hun zoekresultatenpagina, er ongeveer 2 mensen op de advertentie klikken. Dit is significant hoger dan de CTR op het Displaynetwerk, waar slechts ongeveer 0,35 personen van elke 100 de advertentie aanklikken na het zien op websites, apps of sociale media pagina’s. Deze statistieken kunnen u helpen begrijpen hoe effectief Google Ads zijn in het aantrekken van kliks in verschillende omgevingen.

Statista voorspelt dat het totale digitale advertentie-uitgaven in 2021 met 7,9% zal groeien tot een nieuwe recordhoogte van 389,29 miljard USdollar.

Statista, een gerenommeerd statistieken platform, heeft een groei voorspeld in de totale digitale advertentie-uitgaven voor 2021. Volgens hun berekeningen kunt u een toename van 7,9% verwachten in vergelijking met voorgaande jaren. Deze stijging zou de uitgaven tot een nieuw, ongekend niveau brengen van 389,29 miljard Amerikaanse dollars. Dit betekent dat bedrijven steeds meer investeren in digitale reclame om hun merken en producten te promoten. Het onderstreept ook het toenemende belang van digitale marketing in de hedendaagse bedrijfsstrategieën. Dus als u in de digitale marketing sector zit, of u wilt erin investeren, is dit een belangrijk en positief inzicht om te overwegen.

Online video-advertenties zullen naar verwachting groeien met een jaarlijkse samengestelde groeisnelheid (CAGR) van 3,9%.

Dit betekent dat er een aanhoudende groeiprognose is voor online video-advertenties. Als we het specifiek hebben over een samengestelde jaarlijkse groeisnelheid (CAGR) van 3,9%, dan betekent dit dat het verwachte totale groeipercentage van online video-advertenties over een periode van een jaar 3,9% bedraagt. Deze groei is samengesteld; dus rekenkundig gezien, is deze toename op de ene periode een toename op basis van waar u reeds was aan het einde van de vorige periode, in plaats van een toename op basis van uw oorspronkelijke standpunt. In feite, elke jaar zou de groei worden berekend op het totaal van het vorige jaar, inclusief de groei dat jaar. Dus bijvoorbeeld als u begint met 100 online videoreclames, zou u aan het einde van het eerste jaar 103,9 reclames verwachten, aan het einde van het tweede jaar zou dit totaal weer met 3,9% stijgen op basis van de 103,9, enzovoort. Dit is de kracht van samengestelde groei.

Native advertenties worden 53% vaker bekeken dan traditionele display-advertenties.

Native advertenties zijn een specifieke vorm van adverteren die vakkundig woorden, foto’s en video’s combineert om op een natuurlijke en naadloze manier in de inhoud van de website te passen. Uit statistieken blijkt dat deze vorm van adverteren bijzonder effectief is. Native advertenties worden 53% vaker bekeken dan traditionele display-advertenties. Dit betekent dat, voor elke honderd keer dat een traditionele advertentie wordt bekeken, een native advertentie 153 keer wordt bekeken. Deze vergroting van de zichtbaarheid kan uw merkbekendheid en erkenning aanzienlijk vergroten. Dus terwijl u overweegt waar u uw marketingbudget aan wilt besteden, is het zeker de moeite waard om rekening te houden met deze opmerkelijke statistiek.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://www.sharethrough.com

2. – https://www.hubspot.com

3. – https://digiday.com

4. – https://www.wordstream.com

5. – https://www.socialmediatoday.com

Originally posted 2023-11-14 12:11:17.

Inhoudsopgave