a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Aircooler: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 aircoolers volgens nieuw onderzoek en vind de perfecte match voor jouw behoefte en budget.

Unser Favorit: Omisoon Aircooler

Omisoon Aircooler
★★★★★

Unser Favorit: Kesser Aircooler

Kesser Aircooler
★★★★★

Unser Favorit: Tristar Aircooler

Tristar Aircooler
★★★★★

Unser Favorit: Trotec Aircooler

Trotec Aircooler
★★★★★

Unser Favorit: Hauea Aircooler

Hauea Aircooler
★★★★★

Unser Favorit: Livington Aircooler

Livington Aircooler
★★★★★

Unser Favorit: Kesser Aircooler

Kesser Aircooler
★★★★★

Unser Favorit: Omisoon Aircooler

Omisoon Aircooler
★★★★★

Unser Favorit: Dutch Originals Aircooler

Dutch Originals Aircooler
★★★★★

Unser Favorit: Dutch Originals Aircooler

Dutch Originals Aircooler
★★★★★

Of je nu in een hete zomer zit of gewoon een comfortabele en koelere omgeving wilt in je leefruimte, een effectieve aircooler kan een hele uitkomst zijn. Echter, met zoveel merken en modellen op de markt, het kan een uitdaging zijn om de juiste keuze te maken. Daarom hebben we uitgebreid onderzoek gedaan en de tien beste aircoolers van het moment voor je getest. In deze gids, bieden wij handige inzichten om je te helpen bij het vinden van de aircooler dat het beste bij jouw behoeften past. Lees verder en ontdek hoe de juiste aircooler op een betrouwbare en energie-efficiënte manier voor verkoeling in jouw huis kan zorgen.

Een aircooler, ook wel luchtkoeler genoemd, is een apparaat dat je kan helpen om je ruimte aangenamer te maken in de warme zomermaanden. Het werkt door water te verdampen om de omgevingstemperatuur te verlagen en vochtige, koele lucht terug in de kamer te blazen. In tegenstelling tot een airconditioner, die de lucht kan drogen, helpt een aircooler eigenlijk om de lucht hydraterend en fris te houden, waardoor dit een goede keuze is voor jou als je een gematigde maar constante koeling wenst.

Check Uit

Onze favoriet #1

Omisoon Aircooler

Omisoon Aircooler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OMISOON Aircooler is een draagbare airconditioner die gebruikmaakt van ultrasone verdampingstechnologie om watermoleculen te verstuiven en zo frisse, vochtige lucht te verspreiden. De aircooler heeft twee standen om de luchtvochtigheid aan te passen en droge huid, verstopte neus of hoesten te verminderen. Hij biedt multi-hoekkoeling dankzij de 60-graden zwaailamp en kan horizontaal 60°/120° zwenken, maar moet je wel in het achterhoofd houden dat het niet de volledige ruimte koelt. De ventilatorsnelheid is verstelbaar in drie standen, en het kan ook gebruikt worden met etherische oliën voor een geparfumeerde atmosfeer. Er is een ingebouwd nachtlampje met 7 kleuren en een groot waterreservoir van 700 ml dat tot 6 uur koeling biedt. Het apparaat is veilig, milieuvriendelijk, met lage energiekosten en automatische uitschakeling na 6 uur. Onderhoud bestaat uit regelmatig schoonmaken en verversen van water in de tank, maar let erop dat er geen water in de elektronische componenten komt. Verwacht geen resultaten die vergelijkbaar zijn met traditionele airconditioners, omdat deze aircooler geen koelmiddelen of chemicaliën gebruikt.

 • Voordeel 1: Geavanceerde Koeltechnologie: De OMISOON Aircooler maakt gebruik van ultrasone verdampingstechnologie. Dit betekent dat de aircooler watermoleculen omzet in ultrafijne deeltjes, waardoor een verfrissende en vochtige luchtstroom wordt gecreëerd. Als jij last hebt van een droge huid, een verstopte neus of hoest door droge zomerlucht, dan biedt deze aircooler twee modi om het vochtgehalte in je ruimte te verhogen en deze klachten te verminderen.
 • Voordeel 2: Multi-hoekkoeling: De ventilator van deze draagbare airconditioning past zich aan naar jouw behoeften. Met instelbare buiggraad, kan de luchtstroom in 60 graden naar boven of beneden worden geleid. Bovendien kan het ook 60°/120° zwenken om meer bereik te geven aan de frisse lucht. Dat voorkomt dat je last krijgt van hoofdpijn of verkoudheid door lang in één richting te blazen.
 • Voordeel 3: Aanpasbare ventilatorsnelheden: Afhankelijk van je behoefte, heb je de keuze uit drie verschillende snelheden (laag, gemiddeld, hoog) voor de ventilator van de aircooler. Bovendien kan je etherische oliën toevoegen om je ademhalingsomgeving aangenamer te maken en een ontspannende sfeer te creëren.
 • Voordeel 4: Nachtlampje en waterreservoir met grote capaciteit: De OMISOON Aircooler heeft een opvallende functie van 7 kleurrijke lampen die een romantische sfeer kunnen creëren wanneer de lichtkleur geleidelijk verandert. Het grote waterreservoir van 700 ml ondersteunt de verdamper-koelfunctie tot 6 uur lang, waardoor je minder vaak water hoeft bij te vullen. Voor nog meer verfrissing kan je ijsblokjes aan het waterreservoir toevoegen.
 • Voordeel 5: Veilig en milieuvriendelijk: Veiligheid en hygiëne zijn gegarandeerd met deze airconditioner, omdat deze geen compressor of chemische koelmiddelen gebruikt. Er is daarnaast een ingebouwde beveiliging die het apparaat na 6 uur automatisch uitschakelt. Met een stroomverbruik van slechts 8W/uur en verschillende USB-voedingsmodi is de aircooler energiezuiniger dan andere airconditioners en perfect voor individueel gebruik.
 • Nadeel 1: Dit apparaat is niet geschikt om een hele kamer te koelen. De Omisoon aircooler is ontworpen voor individueel gebruik, wat betekent dat je niet mag verwachten dat het je hele ruimte koelt. Je kan dus nog steeds last hebben van hitte in andere delen van de kamer.
 • Nadeel 2: De aircooler vereist regelmatig onderhoud. Je wordt aangeraden het water in de tank minstens één keer per week te vervangen. Daarnaast moet je resten en kalkaanslag regelmatig schoonmaken. Dit vereist dus regelmatige aandacht en tijd.
 • Nadeel 3: Je moet voorzichtig zijn bij het toevoegen van water. Er wordt specifiek opgemerkt dat je moet letten op of er een dumpactie plaatsvindt na het toevoegen van water, omdat het water gemakkelijk door de voedingskaart kan dringen en de elektronische onderdelen kan beschadigen.
 • Nadeel 4: Het apparaat kan niet direct worden afgespoeld. Dit beperkt je schoonmaakopties en verhoogt het risico op schade als het per ongeluk nat wordt.
 • Nadeel 5: Verwacht niet dezelfde resultaten als bij een traditionele airconditioning. Aangezien de Omisoon aircooler geen koelmiddelen of chemicaliën gebruikt om de lucht te koelen, mag je niet dezelfde resultaten verwachten als bij een traditionele airconditioning die deze wel gebruikt. Dit betekent dat het apparaat mogelijk niet zo effectief is in het koelen van je omgeving als je zou hopen.

Onze favoriet #2

Kesser Aircooler

Kesser Aircooler

Waarom we het gekozen hebben

De KESSER Aircooler is een efficiënte combinatie van ventilator, bevochtiger en airconditioner die je ruimte voorziet van koele lucht. De koeling wordt bereikt door water/ijs te laten verdampen uit de 7 liter tank van het apparaat. De bediening is uiterst gemakkelijk, het kan met de meegeleverde afstandsbediening of via de knoppen op het LED-display, terwijl de lucht gezuiverd wordt door de geïntegreerde water- en stoffilters. Dankzij de wielen en handgrepen is het apparaat mobiel en onmiddellijk bruikbaar zonder installatiewerk. Je kan de luchtstroom aanpassen op basis van drie vermogensniveaus en schakelbare, automatische zwenkbeweging, afhankelijk van de weersomstandigheden en ruimtevereiste. De unieke modes “Natuur”, “Slaap” en “Normaal” bieden verdere personalisering. Een voornaamste voordeel van de KESSER Aircooler ten opzichte van traditionele airconditioners is de uitstekende energie-efficiëntie, met slechts 75W stroomverbruik, verfrist het kleinere en middelgrote ruimtes op een merkbaar en gelijkmatige manier.

 • Voordeel 1: De KESSER airconditioner is multifunctioneel en doet niet alleen dienst als airconditioner, maar ook als ventilator en luchtbevochtiger. Dankzij de toevoeging van water/ijs uit de ingebouwde 7-liter watertank, geniet je van een koele luchtstroom in je kamer.
 • Voordeel 2: Je kunt de airconditioner op afstand bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. Daarnaast beschikt de airconditioner over een LED-display met knoppen voor bediening. Dit maakt het gebruik ervan uiterst eenvoudig en convenience.
 • Voordeel 3: De airconditioner is mobiel en flexibel, dankzij de bevestigde wielen en handgrepen. Hierdoor is de airconditioner makkelijk te verplaatsen en direct klaar voor gebruik zonder any installatiewerk.
 • Voordeel 4: Deze KESSER airconditioner heeft drie instelbare vermogensniveaus en een automatische zwenkbeweging die kunnen worden aangepast aan verschillende weers- en ruimteomstandigheden. Met de 3 luchtstroom varianten, “Natuur”, “Slaap” en “Normaal”, ervaar je altijd de meest comfortabele situatie.
 • Voordeel 5: De KESSER aircooler is uiterst energie-efficiënt. Met een stroomverbruik van slechts 75 W kan het apparaat kleine en middelgrote ruimtes effectief en gelijkmatig verkoelen, wat voor jou een aanzienlijke besparing op energiekosten betekent.
 • Nadeel 1: De aircooler van KESSER werkt op basis van waterverdamping, wat betekent dat het minder effectief kan zijn in vochtige omgevingen en het zou kunnen zorgen voor overmatige vochtigheid in je ruimte, iets dat niet ideaal is tijdens vochtige zomers.
 • Nadeel 2: Hoewel de aanwezigheid van wielen en handgrepen het mobiel maakt, kan het feit dat het apparaat verplaatst moet worden naar verschillende ruimtes voor sommige mensen onhandig zijn, vooral als je constante koeling in meerdere kamers nodig hebt.
 • Nadeel 3: Het model heeft een vermogensniveau tot drie instellingen, wat aangeeft dat het wellicht niet krachtig genoeg is voor grotere ruimtes of extreem hete omstandigheden. Bovendien geeft de beschrijving aan dat het het beste werkt in kleine en middelgrote ruimtes.
 • Nadeel 4: Ondanks dat hij een water- en stoffilter bevat, is het niet gespecificeerd hoe effectief deze filters zijn bij het verwijderen van mogelijke allergenen en andere vervuilende stoffen uit de lucht.
 • Nadeel 5: De luchtkoeler van KESSER vereist het vullen van een 7-liter watertank. Dit kan extra werk en gedoe met zich meebrengen als het vaak moet worden bijgevuld, vooral in vergelijking met traditionele airconditioners die geen regelmatige vulling vereisen.

Onze favoriet #3

Tristar Aircooler

Tristar Aircooler

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Tristar Aircooler is een superieur alternatief voor een ventilator, met zijn vermogen om koude lucht te leveren, wat resulteert in een betere verkoeling. Dankzij de stevige zwenkwielen is het apparaat gemakkelijk verplaatsbaar, ideaal voor gebruik in veel verschillende ruimtes. Daarnaast biedt dit product vijf luchtstroomstanden en oscilatie, waardoor je kunt genieten van een comfortabele verfrissing op maat. Het is bovendien eenvoudig te bedienen met een handige timerfunctie en afstandsbediening. Tenslotte is een groot voordeel van de Tristar Aircooler dat deze energie bespaart in vergelijking met een traditionele airconditioner.

 • Voordeel 1: De TROTEC Aircooler biedt een gezondere omgeving, omdat hij de aangezogen lucht reinigt via zijn geïntegreerde lucht- en verdampingsfilter. Je ademt dus schone, verfrissende lucht in, zonder irritatie door stof of andere luchtverontreinigende stoffen.
 • Voordeel 2: Dankzij de honingraatstructuur van het verdampingsfilter, geniet je van een aangename verdampingskoelte. Dit zorgt voor een natuurlijk koelend effect en een comfortabel binnenklimaat.
 • Voordeel 3: De grote watertank van de Aircooler is uitgerust met een extra vak dat plaats biedt aan maximaal twee koelaccu’s. Dit zorgt voor een langdurige koeling, zodat je altijd kan genieten van een verfrissende bries.
 • Voordeel 4: De fluisterstille nachtmodus van de TROTEC Aircooler stelt je in staat om ook tijdens het slapen van de voordelen te genieten. Je wordt niet gestoord door onnodig lawaai, wat jouw nachtrust ten goede komt.
 • Voordeel 5: De TROTEC Aircooler is geschikt voor gebruik in alle seizoenen. In de zomer fungeert het als een krachtige luchtkoeler, terwijl het in de winter als een effectieve luchtbevochtiger dienst doet. Dit maakt het een veelzijdige, handige toevoeging aan uw huishoudelijke apparaten.
 • Nadeel 1: Het reinigings- en koelingsproces van de Aircooler van TROTEC is afhankelijk van twee filters: het geïntegreerde luchtfilter en het verdampingsfilter. Als een van deze twee filters defect raakt of versleten is, kan het koelvermogen van het apparaat verminderen.
 • Nadeel 2: De aircooler heeft een grote watertank met een extra vak voor maximaal twee koelaccu’s. Dit betekent dat het apparaat mogelijk een grote fysieke ruimte inneemt, wat een probleem kan zijn in kleinere ruimtes of in een druk interieur.
 • Nadeel 3: De structurele complexiteit van het verdampingsfilter in de vorm van een honingraat kan het reinigings- en onderhoudsproces bemoeilijken. Het kan mogelijk meer tijd en moeite kosten om de aircooler schoon en functioneel te houden.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat een fluisterstille nachtmodus heeft, kan er nog steeds een zeker niveau van geluid aanwezig zijn. Dit kan storend zijn voor mensen die uiterst gevoelig zijn voor achtergrondgeluiden tijdens het slapen.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de Aircooler het hele jaar door kan worden gebruikt, wordt hij in de winter een luchtbevochtiger. Dit kan een nadeel zijn in gebieden waar het klimaat al een hoge vochtigheidsgraad heeft, omdat het de binnenmilieu kan verzadigen en mogelijk kan leiden tot schimmelgroei.

Onze favoriet #4

Trotec Aircooler

Trotec Aircooler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TROTEC Aircooler is een veelzijdig product dat zowel als luchtkoeler en luchtbevochtiger kan worden gebruikt. De aangezogen lucht door het apparaat wordt gereinigd en gekoeld door een geïntegreerd luchtfilter en een verdampingsfilter met unieke honingraatstructuur voor optimale koeling. Het apparaat is uitgerust met een grote watertank en een extra vak om maximaal twee koelaccu’s te plaatsen. De stille nachtmodus maakt het mogelijk om de aircooler ook ‘s nachts aan te houden voor een koele luchtstroom. Geschikt voor het hele jaar door, waardoor je in de zomer een koeler huis hebt en zelfs in de winter kan profiteren van de luchtbevochtigingsfunctie.

 • Voordeel 1: De TROTEC Aircooler biedt een gezondere omgeving, omdat hij de aangezogen lucht reinigt via zijn geïntegreerde lucht- en verdampingsfilter. Je ademt dus schone, verfrissende lucht in, zonder irritatie door stof of andere luchtverontreinigende stoffen.
 • Voordeel 2: Dankzij de honingraatstructuur van het verdampingsfilter, geniet je van een aangename verdampingskoelte. Dit zorgt voor een natuurlijk koelend effect en een comfortabel binnenklimaat.
 • Voordeel 3: De grote watertank van de Aircooler is uitgerust met een extra vak dat plaats biedt aan maximaal twee koelaccu’s. Dit zorgt voor een langdurige koeling, zodat je altijd kan genieten van een verfrissende bries.
 • Voordeel 4: De fluisterstille nachtmodus van de TROTEC Aircooler stelt je in staat om ook tijdens het slapen van de voordelen te genieten. Je wordt niet gestoord door onnodig lawaai, wat jouw nachtrust ten goede komt.
 • Voordeel 5: De TROTEC Aircooler is geschikt voor gebruik in alle seizoenen. In de zomer fungeert het als een krachtige luchtkoeler, terwijl het in de winter als een effectieve luchtbevochtiger dienst doet. Dit maakt het een veelzijdige, handige toevoeging aan uw huishoudelijke apparaten.
 • Nadeel 1: Het reinigings- en koelingsproces van de Aircooler van TROTEC is afhankelijk van twee filters: het geïntegreerde luchtfilter en het verdampingsfilter. Als een van deze twee filters defect raakt of versleten is, kan het koelvermogen van het apparaat verminderen.
 • Nadeel 2: De aircooler heeft een grote watertank met een extra vak voor maximaal twee koelaccu’s. Dit betekent dat het apparaat mogelijk een grote fysieke ruimte inneemt, wat een probleem kan zijn in kleinere ruimtes of in een druk interieur.
 • Nadeel 3: De structurele complexiteit van het verdampingsfilter in de vorm van een honingraat kan het reinigings- en onderhoudsproces bemoeilijken. Het kan mogelijk meer tijd en moeite kosten om de aircooler schoon en functioneel te houden.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat een fluisterstille nachtmodus heeft, kan er nog steeds een zeker niveau van geluid aanwezig zijn. Dit kan storend zijn voor mensen die uiterst gevoelig zijn voor achtergrondgeluiden tijdens het slapen.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de Aircooler het hele jaar door kan worden gebruikt, wordt hij in de winter een luchtbevochtiger. Dit kan een nadeel zijn in gebieden waar het klimaat al een hoge vochtigheidsgraad heeft, omdat het de binnenmilieu kan verzadigen en mogelijk kan leiden tot schimmelgroei.

Onze favoriet #5

Hauea Aircooler

Hauea Aircooler

Waarom we het gekozen hebben

De HAUEA Aircooler is een multifunctionele 3-in-1 mobiele airconditioning die zowel koelt, bevochtigt als een natuurlijke wind geeft. Het heeft een krachtige turboventilator, een watergordijn en drie koelelementen, die samen hete, droge lucht omzetten in vochtige, koele lucht. Nog indrukwekkender is het waterreservoir van 5,5 liter, wat een langdurig gebruik tot 16 uur ondersteunt en eenvoudige reiniging mogelijk maakt. De HAUEA Aircooler onderscheidt zich ook door zijn dubbele luchtfiltratie die effectief stof en hete lucht filtert om koele, frisse lucht te leveren. Het is eenvoudig te bedienen met een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel en afstandsbediening, waarmee je de luchtstroom, windsnelheid, koelmodus, oscillatie en timer kunt instellen. Handig en veelzijdig, deze aircooler is makkelijk te verplaatsen dankzij de geïntegreerde handgrepen en 4 wielen. Plus, het werkt stil op minder dan 40dB, ideaal voor een rustige slaapomgeving.

 • Voordeel 1: Multifunctionaliteit – De HAUEA aircooler biedt je maar liefst drie functies in één apparaat. Je kunt het gebruiken om te koelen, bevochtigen en voor de natuurlijke windstand. Met deze functies verbeter je niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid in je ruimte.
 • Voordeel 2: Grote watercapaciteit – Het apparaat beschikt over een waterreservoir van 5,5 liter, wat betekent dat je tot 16 uur lang kunt genieten van verkoeling zonder dat je het water steeds moet bijvullen. De dual watertank maakt het bovendien gemakkelijk om te vullen en schoon te maken.
 • Voordeel 3: Efficiënte luchtfiltratie – HAUEA heeft een dubbele filtratiefunctie, die zowel stofdeeltjes als hete lucht effectief filtert. Dit zorgt voor een beter koel effect en helpt tegelijkertijd de lucht in je ruimte zuiver houden.
 • Voordeel 4: Gebruikersvriendelijk – Het bedieningspaneel en de meegeleverde afstandsbediening maken de HAUEA aircooler uiterst gebruiksvriendelijk. Je kunt gemakkelijk de windsterkte, koelmodus en de timer instellen, en dat vanaf je eigen zitplek!
 • Voordeel 5: Draagbaar en stil – Dankzij de 4 universele wielen en geïntegreerde handgrepen kun je de aircooler gemakkelijk verplaatsen naar elke kamer in je huis. Bovendien produceert het minder dan 40 dB geluid op de laagste windsnelheid, wat betekent dat het je slaap of rust niet zal verstoren.
 • Nadeel 1: Hoewel de HAUEA Aircooler een multifunctioneel apparaat is, kan het voor sommige gebruikers misschien te ingewikkeld zijn om optimaal te profiteren van alle aanwezige functies zoals koelen, bevochtigen en het nabootsen van natuurlijke wind.
 • Nadeel 2: De aircooler maakt gebruik van bevroren koelelementen om een beter koeleffect te bereiken. Dit kan nadelig zijn, omdat de koelelementen bevroren moeten zijn voordat ze gebruikt kunnen worden. Het kan je dwingen om vooruit te plannen om ervoor te zorgen dat de koelelementen bevroren zijn als je de airconditioning wilt gebruiken.
 • Nadeel 3: Ook al heeft de HAUEA Aircooler een waterreservoir van 5,5 liter met grote capaciteit, het regelmatig vullen van het waterreservoir kan voor sommigen onhandig zijn. Bovendien zal als het waterreservoir eenmaal leeg is, de koelcapaciteit van het apparaat onmiddellijk verminderen.
 • Nadeel 4: De Aircooler is voorzien van dubbele luchtfiltratie, wat betekent dat je het filter regelmatig moet reinigen om de efficiëntie van het apparaat te behouden. Dit kan extra onderhoud met zich meebrengen en zou voor sommige gebruikers belastend kunnen zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel het feit dat de HAUEA Aircooler op wielen staat handig kan zijn, zou dit nadelig kunnen zijn voor gebruikers die een vaste koeloplossing zoeken. Het voortdurend moeten verplaatsen en herschikken van het apparaat kan voor sommigen onhandig en tijdrovend zijn.

Onze favoriet #6

Livington Aircooler

Livington Aircooler

Waarom we het gekozen hebben

De LIVINGTON Aircooler is een mobiele airconditioner die gebruik maakt van Hydro-Chill technologie om natuurlijk gekoelde en bevochtigde lucht te creëren zonder het gebruik van chemicaliën. Ondanks zijn compacte formaat, is deze mini-airconditioner krachtig en kan hij tot 12 uur lang draaien op slechts één tank. Met 3 koelniveaus is hij bijzonder energiebesparend, verbruikt hij minder elektriciteit dan een spaarlamp en is hij klein genoeg om in elke kamer te passen. Voor extra comfort en gebruiksgemak heeft deze airconditioner ook een geïntegreerd nachtlampje en een zwenkfunctie, waardoor hij ideaal is voor gebruik in de slaapkamer. De Livington SmartChill wordt geleverd met een wasbare hydrofilter voor verdampingskoeling.

 • Voordeel 1: Gezonde lucht – De Livington aircooler gebruikt ingenieuze Hydro-Chill technologie die zorgt voor natuurlijk gekoelde en bevochtigde lucht. Je hoeft je geen zorgen te maken over stressvolle chemicaliën.
 • Voordeel 2: Energiebesparing – Ondanks zijn compacte afmetingen is deze aircooler bijzonder energiebesparend. Het verbruikt minder elektriciteit dan een spaarlamp, waardoor je op je energierekening kunt besparen.
 • Voordeel 3: Klein maar krachtig – Laat je niet misleiden door zijn kleine formaat. De Livington aircooler heeft 3 koeltrappen en kan tot 12 uur lang draaien met slechts één tank brandstof.
 • Voordeel 4: Veelzijdig in gebruik – Deze aircooler is perfect voor elk type kamer, want het is stil en mobiel. Of je hem nu gebruikt in de slaapkamer of werkkamer, je kunt hem gemakkelijk verplaatsen en hem precies daar plaatsen waar je hem nodig hebt. Bovendien biedt een geïntegreerd nachtlampje extra gemak voor gebruik in de slaapkamer.
 • Voordeel 5: Onderhoudsvriendelijk – De Livington aircooler heeft een hydrofilter die je eenvoudig kunt wassen en opnieuw kunt gebruiken. Dat maakt het onderhoud van deze aircooler zowel eenvoudig als kostenbesparend.
 • Nadeel 1: De Livington Aircooler loopt tot wel 12 uur lang op één tank brandstof, wat betekent dat je de tank regelmatig moet bijvullen, afhankelijk van hoe vaak je de cooler gebruikt. Voor iemand die op zoek is naar een onderhoudsarm product, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 2: De Livington Aircooler is klein en compact, wat betekent dat het mogelijk niet geschikt is voor het koelen van grote ruimtes. Als je van plan bent om een grotere kamer of meerdere kamers te koelen, is deze aircooler wellicht niet de beste keuze voor jou.
 • Nadeel 3: Hoewel de Livington Aircooler beweert veelzijdig te zijn en gemakkelijk overal te kunnen worden verplaatst, vermeldt de productbeschrijving niet specifiek of het apparaat wielen of handvatten heeft voor eenvoudige mobiliteit. Dit kan de verplaatsbaarheid ervan beperken.
 • Nadeel 4: De Livington Aircooler beschikt over een geïntegreerd nachtlampje. Als je echter iemand bent die moeite heeft met slapen als er licht in de kamer is, kan dit nachtlampje meer een nadeel dan een voordeel zijn.
 • Nadeel 5: De Livington Aircooler maakt gebruik van Hydro-Chill technologie zonder chemicaliën voor natuurlijke gekoelde en bevochtigde lucht. Hoewel dit over het algemeen positief is, zou het voor sommigen als een nadeel kunnen worden beschouwd als zij een krachtigere koeling prefereren die vaak wordt geboden door airconditioners met een koelmiddel.

Onze favoriet #7

Kesser Aircooler

Kesser Aircooler

Waarom we het gekozen hebben

De KESSER Aircooler is een multifunctioneel apparaat dat functioneert als een ventilator, bevochtiger en airconditioner. Het levert een koele luchtstroom in je ruimte door water of ijs te verdampen uit de ingebouwde watertank van 7-10 liter. Het apparaat is makkelijk te bedienen met een afstandsbediening of via het LED-display en beschikt over ingebouwde water- en stoffilters om de lucht te zuiveren. Je kunt de aircooler eenvoudig verplaatsen dankzij de wielen en handgrepen. Bovendien heeft het drie vermogensstanden en een schakelbare, automatische zwenkbeweging, waardoor je het kan aanpassen aan weers- en kameromstandigheden. Het meest indrukwekkende is wel zijn energie-efficiëntie, met een stroomverbruik van slechts 65W, maakt het je kleine tot middelgrote ruimtes merkbaar en gelijkmatig koeler.

 • Voordeel 1: Multifunctioneel – De KESSER Aircooler is meer dan alleen een airconditioner. Het biedt een combinatie van een ventilator, bevochtiger en airconditioner in één, die een koele luchtstroom in de kamer levert.
 • Voordeel 2: Gemakkelijke bediening – Het apparaat kan eenvoudig worden bediend met de inbegrepen afstandsbediening of met de knoppen op het LED-display. Zelfs de timing is tot maximaal 8 uur in te stellen.
 • Voordeel 3: Mobiel – Dankzij de bevestigde wielen en handgrepen is de KESSER Aircooler mobiel en direct klaar voor gebruik zonder enige installatie. Je kunt het gemakkelijk plaatsen bij bijna elk raam en de wielen maken het zeer flexibel en makkelijk te verplaatsen.
 • Voordeel 4: Individueel aanpasbaar – Je kunt de aircooler aanpassen aan weers- en kameromstandigheden met de drie instelbare vermogensstanden en de schakelbare, automatische zwenkbeweging.
 • Voordeel 5: Energie-efficiënt – Een groot voordeel van de KESSER Aircooler is zijn superieure energie-efficiëntie, ongeacht de energie-efficiëntieklasse van andere airconditioners. Met een stroomverbruik van slechts 65W koelt dit apparaat kleine tot middelgrote ruimtes merkbaar en gelijkmatig.
 • Nadeel 1: Hoewel het apparaat multifunctioneel is, kan het gebrek aan een echte airconditioningfunctie een potentieel nadeel zijn. De koeling wordt bereikt door de verdamping van water of ijs, wat misschien niet zo effectief is als bij een echte airconditioner als je in een bijzonder warm klimaat woont.
 • Nadeel 2: De water/ijs tank van 7-10 liter kan voor sommige gebruikers mogelijk niet voldoende zijn, vooral op zeer warme dagen waar meer koeling nodig is. Je zou jezelf kunnen vinden in de situatie dat je het continu moet bijvullen.
 • Nadeel 3: Hoewel het apparaat een afstandsbediening bevat, zoals vermeld in de productbeschrijving, biedt het geen specificatie of andere bedieningsmethoden zoals app-bediening en stembediening. Dit kan beperkingen opleggen aan het gemak van bediening.
 • Nadeel 4: De KESSER Aircooler heeft wielen voor draagbaarheid, maar deze kunnen problemen veroorzaken op bepaalde oppervlakken, zoals tapijt, waar het moeilijker zou kunnen zijn om te bewegen. Daarnaast kan de noodzaak om het apparaat dicht bij een raam te plaatsen voor sommige gebruikers een nadeel zijn.
 • Nadeel 5: De aircooler is ontworpen om kleine en middelgrote ruimtes te verfrissen. Dit betekent dat het misschien niet effectief is in grote ruimtes of open concept woongebieden.

Onze favoriet #8

Omisoon Aircooler

Omisoon Aircooler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OMISOON Aircooler is een draagbare airconditioning met geavanceerde ultrasone verdampingstechnologie die watermoleculen in ultrafijne deeltjes verdampt. Dit zorgt voor frisse en vochtige lucht, waardoor je afscheid kunt nemen van droge huid, verstopte neus en hoesten. De aircooler heeft twee sproeimodi en groothoek-luchtvoorziening waardoor je zelf de luchtrichting en het gebied van frisse lucht bepaalt. Je kunt de ventilatorsnelheid aanpassen dankzij drie opties (laag/medium/hoog) en etherische olie toevoegen voor extra comfort. De omvangrijke watertank kan 800 ml bevatten en koelt je omgeving voor maximaal 6 uur. De aircooler functioneert ook als nachtlampje met 7 kleurkeuzes. Het is een veilige en energiebesparende keuze, omdat er geen koelmiddel of chemicaliën worden gebruikt en het apparaat automatisch uitschakelt na 6 uur. Het low power USB-model verbruikt slechts 10 W/uur. Let op, door het ontbreken van een koelmiddel, zal het koelingseffect niet hetzelfde zijn als dat van traditionele airconditioners.

 • Voordeel 1: Geavanceerde Koeltechnologie: De OMISOON aircooler is uitgerust met de nieuwste ultrasone verdampingstechnologie. Dit betekent dat hij watermoleculen verandert in ultrafijne deeltjes om je niet alleen frisse, maar ook vochtige lucht te bieden. Dit is een geweldig voordeel, vooral in de zomer wanneer de lucht vaak droog is.
 • Voordeel 2: Groothoek-luchtvoorziening: Met de zwaaiende messen kan je, afhankelijk van je voorkeur, de richting van de frisse lucht aanpassen. De aircooler kan 60 graden van boven naar beneden en 60°/120° zijwaarts draaien, wat het gebied van frisse lucht vergroot.
 • Voordeel 3: Aanpasbare Ventilatorsnelheden: De OMISOON aircooler beschikt over drie verschillende ventilatorsnelheden (laag, medium, hoog) voor een aangepaste koelervaring en een luchtsnelheid van 3,5 m/s. Plus, je hebt de mogelijkheid om je favoriete etherische oliën te gebruiken en zo je comfort verder te verhogen.
 • Voordeel 4: Groot Waterreservoir en Nachtlampje: De luchtkoeler kan tot 800 ml water bevatten en voorziet tot 6 uur koelfunctie door verneveling. Verder heeft het een ingebouwd nachtlampje met 7 verschillende kleuren, die je kunt aanpassen aan je stemming of interieur.
 • Voordeel 5: Veilig en Energiebesparend: De OMISOON aircooler heeft geen compressor of chemisch koelmiddel nodig, waardoor het een gezondere keuze is. Het ingebouwde beveiligingssysteem schakelt het apparaat automatisch uit na 6 uur gebruik en het verbruikt slechts 10 W/uur, wat het tot een zuinige keuze voor persoonlijk gebruik maakt. Bovendien ondersteunt het verschillende USB-powermodi, wat handig kan zijn als je geen stopcontact in de buurt hebt.
 • Nadeel 1: Beperkte koelcapaciteit. De productbeschrijving geeft duidelijk aan dat de draagbare airconditioning van OMISOON niet geschikt is voor het koelen van de hele ruimte. Dus als je op zoek bent naar iets dat een groter gebied kan koelen, zou deze aircooler misschien niet aan je verwachtingen voldoen.
 • Nadeel 2: Korte operationele tijd. Hoewel de luchtkoeler een waterreservoir van 800 ml heeft dat tot 6 uur koelfunctie geeft, kan dit als een nadeel worden gezien als je een apparaat nodig hebt voor continue koeling gedurende langere tijd.
 • Nadeel 3: Handmatige aanpassing van sproeimodi. De OMISOON aircooler heeft twee sproeimodi waaruit je kunt kiezen. Dit betekent dat je mogelijk de output handmatig moet aanpassen om aan je comfort te voldoen, wat ongemakkelijk kan zijn als je continue, stabiele koeling wilt.
 • Nadeel 4: Beperkte luchtstroomrichting. Hoewel het apparaat zwaaiende messen heeft die frisse lucht van boven naar beneden en 60°/120° kunnen richten, kan het daarbij tekortkomen als je een apparaat wilt dat in verschillende richtingen kan blazen.
 • Nadeel 5: Potentiële teleurstelling over koelresultaten. Aangezien deze aircooler geen koelmiddel of chemicaliën gebruikt om de lucht te koelen, mag je niet dezelfde resultaten verwachten als bij een klassieke airconditioning. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een sterker koelend effect.

Onze favoriet #9

Dutch Originals Aircooler

Dutch Originals Aircooler

Waarom we het gekozen hebben

De Dutch Originals Aircooler is een verrijdbare aircooler die essentieel is voor de warme zomerdagen. Met een tankcapaciteit van maar liefst 6 liter en vier ijselementen, biedt deze aircooler zeer effectieve verkoeling. De krachtige aircooler heeft drie luchtsnelheden en kan automatisch draaien van links naar rechts, terwijl je het handmatig omhoog en omlaag kunt instellen. Met een vermogen van 65W, een luchtsnelheid van 5,6 – 6,5 m/s, een draaibaarheid van 60° en een geluidsniveau van ≤ 62 dB(A), zorgt deze aircooler voor een stille en soepele werking. Afhankelijk van je behoeften, is het apparaat beschikbaar met of zonder een handige afstandsbediening, waarbij de variant met de afstandsbediening voorzien is van een timerfunctie van 0 tot 7 uur. Vergeet niet dat het apparaat 24 uur rechtop moet staan voordat je het voor het eerst inschakelt. Dankzij de gemakkelijke mobiliteit is deze aircooler ook ideaal voor gebruik op kantoor.

 • Voordeel 1: De Dutch Originals aircooler is uitgerust met drie luchtsnelheden. Dit betekent dat je de kracht van je koeling kunt aanpassen aan je specifieke behoeften. Zo blijf je altijd comfortabel, ongeacht hoe warm het buiten is.
 • Voordeel 2: De aircooler heeft een royale watertank van 6 liter, wat bijdraagt aan zijn krachtige koelvermogen. En met de vier meegeleverde ijselementen kun je een extra koude luchtstroom creëren, ideaal voor die echt hete zomerdagen.
 • Voordeel 3: Deze luchtkoeler van Dutch Originals is compleet mobiel, dankzij de handige wielen. Dat maakt het gemakkelijk om de aircooler te verplaatsen naar waar je de koeling het meest nodig hebt. Bovendien kan de cooler automatisch van links naar rechts draaien voor een bredere koeldekking.
 • Voordeel 4: De aircooler uitgerust met een timerfunctie (op het model met de afstandsbediening). Dit betekent dat je het apparaat zo kunt instellen dat het zichzelf na een bepaalde tijd uitschakelt – perfect als je naar bed gaat en wilt dat de cooler na een tijdje stopt met koelen.
 • Voordeel 5: Ondanks zijn krachtige prestaties is de Dutch Originals aircooler verrassend compact en licht van gewicht. Met afmetingen van 56 x 26 x 23,5 cm (H x L x B) en een gewicht van 3,7 kg, neemt het apparaat niet veel ruimte in beslag en is het eenvoudig op te slaan wanneer het niet in gebruik is.
 • Nadeel 1: De Dutch Originals aircooler heeft voor het eerste gebruik een lange voorbereidingstijd nodig. Het apparaat dient 24 uur rechtop te staan op een vlakke ondergrond, voordat je deze kunt inschakelen. Dit kan onhandig zijn als je de cooler op korte termijn nodig hebt.
 • Nadeel 2: De aircooler is beperkt in zijn draaibaarheid. Met een bewegingsbereik van 60 graden, kan het zijn dat niet de hele ruimte evenredig wordt gekoeld.
 • Nadeel 3: De geluidsniveau van de aircooler is ≤ 62 dB(A). Dit kan voor sommige mensen als storend worden ervaren, vooral in een rustige omgeving zoals tijdens het slapen of in een stille kantooromgeving.
 • Nadeel 4: Hoewel de aircooler verrijdbaar is, moet je deze handmatig naar boven en beneden aanpassen. Dit kan als ongemakkelijk worden ervaren, vooral in situaties waar je de luchtrichting vaak moet veranderen.
 • Nadeel 5: Het koelvermogen van de aircooler kan variëren afhankelijk van de omgeving of situatie. Dit kan betekenen dat het apparaat niet altijd even effectief is in het koelen van de ruimte, wat een probleem zou kunnen zijn in een zeer hete kamer of tijdens een hittegolf.

Onze favoriet #10

Dutch Originals Aircooler

Dutch Originals Aircooler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dutch Originals Aircooler is een draagbare luchtkoeler ontworpen om de onaangename hitte in jouw huis te verlichten. Deze aircooler kan je gemakkelijk verplaatsen dankzij de ingebouwde wielen en de 3 snelheidsinstellingen zijn via een aanraakscherm of afstandsbediening te bedienen. De luchtkoeler heeft ook een indrukwekkende watertank capaciteit van 5,5 liter, aangevuld met 2 ijselementen voor een extra koelefficiënt. De aircooler, die ook kan draaien van links naar rechts, komt met een timerinstelling variërend van 0 tot 7,5 uur en is met zijn 65 W vermogen en geluidsniveau van ≤ 62 dB(A) opvallend efficiënt. Let op: zorg ervoor dat het apparaat 24 uur rechtop staat op een vlakke ondergrond voor het eerste gebruik.

 • Voordeel 1: Gemakkelijk aanpasbaar aan jouw behoeften: Deze aircooler van Dutch Originals komt met drie snelheden die je zelf kunt instellen. Dit betekent dat je het koelvermogen van het apparaat kunt aanpassen aan jouw persoonlijke wensen.
 • Voordeel 2: Grote watertank: De luchtkoeler heeft een royale capaciteit van 5,5 liter. Dit betekent dat het apparaat functioneert met koud water om je de best mogelijke koelervaring te bieden. Bovendien is de aircooler ook voorzien van twee ijselementen.
 • Voordeel 3: Flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid: De aircooler heeft een aanraakscherm en een afstandsbediening voor extra gebruiksgemak. Daarnaast is de cooler draagbaar, dankzij de wielen en kan het automatisch draaien van links naar rechts, evenals handmatig omhoog en omlaag worden ingesteld.
 • Voordeel 4: Timerfunctie: De aircooler is uitgerust met een timerfunctie die varieert van 0 tot 7,5 uur. Dit betekent dat je het apparaat voor een bepaalde periode kunt instellen en zichzelf automatisch uit zal schakelen aan het einde van die tijd.
 • Voordeel 5: Krachtig en efficiënt: De luchtkoeler heeft een vermogen van 65W en werkt op een voltage van 220 – 240 Vac – 50/60 Hz. Daarbuiten heeft het apparaat een lengte snoer van 185 cm, waardoor het gemakkelijk en praktisch kan worden geplaatst in welke ruimte je maar wilt.
 • Nadeel 1: Hoewel de Dutch Originals aircooler draagbaar is en op wielen wordt geleverd, is het belangrijk te beseffen dat het apparaat 5,1 kg weegt. Dit kan het verplaatsen van de aircooler tussen verschillende ruimtes minder handig maken, zeker als je traps op en af moet.
 • Nadeel 2: Een ander nadeel is dat de cooler afhankelijk is van koud water om te koelen. Dit betekent dat het apparaat minder effectief kan zijn als het water in de tank opwarmt. Je zult dus regelmatig koud water of de bijgeleverde ijselementen moeten toevoegen om de koeling optimaal te houden.
 • Nadeel 3: Hoewel de aircooler een optie heeft om automatisch van links naar rechts te roteren, is het nodig om de aircooler handmatig omhoog en omlaag in te stellen. Dit kan enige inspanning vergen en kan minder handig zijn als je liever een volledig automatische rotatie hebt.
 • Nadeel 4: Het apparaat moet 24 uur rechtop staan op een vlakke ondergrond voordat het voor het eerst wordt ingeschakeld. Dit betekent dat je er niet onmiddellijk gebruik van kunt maken als je het nodig hebt.
 • Nadeel 5: Het geluidsniveau van de aircooler is ≤ 62 dB(A). Dit kan potentieel luid zijn, afhankelijk van je tolerantieniveau voor geluid. Voor sommigen kan dit geluidsniveau mogelijk storend zijn, vooral bij het werken of slapen in een stille omgeving.

Als conclusie, met een diversiteit aan functies, prijspunten en modellen, is er in deze lijst van de 10 beste aircoolers zeker een apparaat dat aan je eisen voldoet. Of je nu op zoek bent naar energie-efficiëntie, draagbaarheid of een krachtige koelcapaciteit, de juiste keuze hangt sterk af van je persoonlijke behoeftes en voorkeuren. Vergeet niet de belangrijke factoren te overwegen zoals het energieverbruik, de omvang van de ruimte, en het onderhoudsgemak voordat je een besluit neemt. Het is belangrijk om te investeren in een product dat je niet alleen het gewenste comfort biedt, maar ook waarde voor je geld. Hopelijk helpt dit nieuwe onderzoek je bij het maken van een goed geïnformeerde keuze.

Inhoudsopgave