a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Airfryer: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de tien beste Airfryers op de markt aan de hand van uitgebreide tests.

Unser Favorit: Philips Domestic Appliances Airfryer

Philips Domestic Appliances Airfryer
★★★★★

Unser Favorit: Princess Airfryer

Princess Airfryer
★★★★★

Unser Favorit: Tristar Airfryer

Tristar Airfryer
★★★★★

Unser Favorit: Philips Domestic Appliances Airfryer

Philips Domestic Appliances Airfryer
★★★★★

Unser Favorit: Tristar Airfryer

Tristar Airfryer
★★★★★

Unser Favorit: Ninja Airfryer

Ninja Airfryer
★★★★★

Unser Favorit: Tristar Airfryer

Tristar Airfryer
★★★★★

Unser Favorit: Tristar Airfryer

Tristar Airfryer
★★★★★

Unser Favorit: Russell Hobbs Airfryer

Russell Hobbs Airfryer
★★★★★

Heb je ooit van een Airfryer gehoord? Misschien heb je er zelf een in je keuken staan. Zo niet, dan zul je in dit artikel ontdekken waarom dit apparaat een echte game changer is voor iedere kookliefhebber. De Airfryer heeft de manier waarop we naar frituren kijken volledig veranderd. Met minder olie, maar met dezelfde knapperige textuur en heerlijke smaak, maakt het van elk gerecht een gezondere optie. Welke Airfryer is echter de beste keuze voor jou? Er zijn zoveel merken en modellen beschikbaar, dat het kiezen van de juiste een kan ontmoedigende taak zijn. Dat is waarom wij het werk voor je hebben gedaan. Wij hebben de tien beste Airfryers op de markt getest en de resultaten samengevat in dit nieuwe onderzoek. Na het lezen van dit artikel, heb je alle informatie die je nodig hebt om de beste keuze te maken.

Een Airfryer is een innovatief keukenapparaat dat je de mogelijkheid biedt om je favoriete snacks en maaltijden te bereiden met weinig tot geen olie. Het gebruikt de Rapid Air-technologie om voedsel te koken, wat betekent dat het hete lucht rond het voedsel circuleert om een knapperig resultaat te creëren. Dit apparaat is dus niet alleen gezonder doordat het minder vet gebruikt, maar het is ook veelzijdig omdat je er in kunt frituren, grillen, roosteren en zelfs bakken. Naast de gezondheidsvoordelen biedt de Airfryer ook gebruiksgemak, zoals gemakkelijke schoonmaak na elke bereiding en een instelbare temperatuurregelaar waarmee jij het kookproces volledig kunt aanpassen aan jouw behoeften.

Check Uit

Onze favoriet #1

Philips Domestic Appliances Airfryer

Philips Domestic Appliances Airfryer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Domestic Appliances Airfryer is een compacte keukenhulp waarmee je 0.8 kilo friet kunt bereiden met tot wel 90% minder vet. Naast frituren, kun je het ook gebruiken om te bakken, braden, grillen en roosteren. Dankzij de Rapid Air-technologie van Philips, die de luchtstroomsnelheid in de mand zeven keer vergroot, bereik je snellere en krokantere resultaten. De unieke bodem duwt de lucht omhoog voor een optimale warmteverdeling. Bovendien is deze Airfryer gemakkelijk schoon te maken, aangezien de lade met antiaanbaklaag en de mand vaatwasmachinebestendig zijn. Met de NutriU-app krijg je toegang tot honderden heerlijke en gezonde Airfryer-recepten. Tenslotte, met de Philips Airfryer kook je tot 50% sneller en bespaar je tot 70% energie vergeleken met een oven.

 • Voordeel 1: De Philips Airfryer biedt je veelzijdigheid in koken. Het is niet alleen geweldig voor het bereiden van friet met tot wel 90% minder vet, maar het is ook ideaal voor het bakken, braden, grillen en roosteren van je favoriete gerechten.
 • Voordeel 2: Onderhoud is snel en eenvoudig. De verwijderbare lade met een antiaanbaklaag en de mand van de Airfryer zijn vaatwasmachinebestendig, wat schoonmaken na het koken heel gemakkelijk maakt.
 • Voordeel 3: Dankzij de Philips Rapid Air-technologie, die de luchtstroomsnelheid in de mand 7 keer vergroot vergeleken met een Airfryer met een vlakke bodem, krijg je snellere en knapperige resultaten.
 • Voordeel 4: De unieke bodem van de Philips Airfryer werkt zo dat de lucht omhoog wordt geduwd wanneer het de bodem raakt. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en een consistent kookresultaat.
 • Voordeel 5: De Philips Airfryer is niet alleen een toonbeeld van kookgemak, maar ook van efficiëntie. Je kunt tot 50% sneller en met 70% minder energie koken dan met een traditionele oven. Bovendien staat de Nutriu-app tot je beschikking met honderden snelle, gezonde en lekkere Airfryer-recepten.
 • Nadeel 1: Beperkte capaciteit: Deze Philips Airfryer is geschikt voor het maken van 0.8 kilo friet in één keer. Dat kan een beperking zijn als je voor een groot gezin of een groep vrienden wil koken.
 • Nadeel 2: Relatief nieuwe technologie: Hoewel de Philips Rapid Air technologie het koken sneller en krokanter maakt, kan het iets zijn dat je eerst moet leren. Het kan even duren voordat je gewend bent aan deze super snelle manier van koken.
 • Nadeel 3: Afhankelijkheid van de Nutriu-app: De Airfryer biedt honderden verschillende recepten via de Nutriu-app. Hoewel dit veel variatie biedt, kunnen gebruikers die niet technisch onderlegd zijn hier moeite mee hebben.
 • Nadeel 4: Intensief reinigingsproces: Hoewel de lade met antiaanbaklaag en de mand vaatwasserbestendig zijn, kan het extra werk vergen om ze uit het apparaat te verwijderen en in de vaatwasser te plaatsen in plaats van een snelle schoonmaak na gebruik.
 • Nadeel 5: Mogelijke energiebesparing overschat: De bewering dat je tot 70% energie bespaart wanneer je met de Philips Airfryer kookt in plaats van de oven, kan variëren afhankelijk van het specifieke gebruik. Als je kleine porties kookt, is het mogelijk dat de besparing niet zo groot is.

Onze favoriet #2

Princess Airfryer

Princess Airfryer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Princess Airfryer is jouw ultieme keukenmaatje als je graag gezonder kookt zonder concessies te doen aan smaak en textuur. Deze airfryer maakt gebruik van hoge snelheid luchtconvectie technologie om jouw favoriete gerechten te bereiden met alleen hete lucht, wat resulteert in maaltijden met minder calorieën dan wanneer je een conventionele friteuse zou gebruiken. Het is gemakkelijk in gebruik dankzij de instelbare temperatuurregeling, geïntegreerde timer en digitaal bedieningspaneel. De royale capaciteit van 3,5L, voldoende voor 5 porties frietjes per keer, maakt het ideaal voor gezinnen. Begin met bakken en serveer knapperige frietjes en krokante kip in een handomdraai!

 • Voordeel 1: Je kunt grillen, roosteren en bakken met minder calorieën bij gebruik van de Princess Airfryer, terwijl je wel kunt genieten van dezelfde smaak en textuur die een conventionele friteuse biedt. Dit is een geweldige manier om gezonder te eten zonder in te boeten op smaak.
 • Voordeel 2: De hoge snelheid lucht conventie technologie van de Airfryer stelt jou in staat om ingrediënten te bereiden met alleen hete lucht. Dit betekent minder olie en opnieuw, minder calorieën voor een gezondere maaltijd.
 • Voordeel 3: De Princess Airfryer is gemakkelijk te gebruiken dankzij de instelbare temperatuurregeling, de geïntegreerde timer en het digitale bedieningspaneel. Dit maakt het mogelijk om je gerechten precies zo te bereiden als je wilt, zonder gedoe.
 • Voordeel 4: Met zijn grote volume van 3,5 liter kan de Airfryer genoeg frites bereiden voor 5 porties in één bakbeurt. Dit maakt het een handige optie voor grotere gezinnen of als je gasten hebt.
 • Voordeel 5: Tot slot, deze Airfryer maakt het mogelijk om in een handomdraai knapperige frietjes en krokante kip te bakken. Dit betekent heerlijke maaltijden zonder veel tijd en inspanning.
 • Nadeel 1: Hoewel de Princess Airfryer tot 5 porties frietjes in één keer kan bereiden, kan dit een nadeel zijn als je kleinere hoeveelheden wilt bereiden. Er kan sprake zijn van overkoken of ongelijke bereiding als je deze Airfryer gebruikt voor kleinere porties.

  Nadeel 2: Het is niet specifiek vermeld dat de Airfryer vaatwasmachinebestendig is. Dit betekent dat de mogelijkheid bestaat dat je de onderdelen handmatig moet schoonmaken, wat meer tijd en moeite kost.

 • Nadeel 3: Er wordt gesproken over een “instelbare temperatuurregeling”, maar niet over de exacte temperatuurinstellingen. Dit kan een probleem vormen als je precieze temperatuurcontrole nodig hebt voor bepaalde recepten.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de Airfryer wordt geadverteerd om te grillen, roosteren en bakken, wordt er niet gespecificeerd of er extra accessoires of onderdelen nodig zijn om deze functies volledig te benutten, wat extra kosten kan betekenen.
 • Nadeel 5: Hoewel de hoge snelheid lucht conventie technologie een gezondere manier kan zijn om te koken, kunnen sommige gebruikers vinden dat het eindproduct niet dezelfde textuur en smaak heeft als traditioneel gefrituurd voedsel. Niet alle gerechten kunnen op de ideale manier worden bereid met alleen hete luchttechnologie.

Onze favoriet #3

Tristar Airfryer

Tristar Airfryer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tristar Airfryer is een veelzijdig keukenapparaat dat je keukenruimte optimaliseert dankzij zijn compacte ontwerp, ideaal voor thuisgebruik en campingtrips. Met zijn heteluchttechnologie is hij perfect voor het bakken, braden, grillen, frituren en roosteren van je favoriete gerechten. Je krijgt een extra knapperig resultaat zonder het gebruik van olie, wat het een gezondere kookoptie maakt. De veiligheid is gegarandeerd door features zoals een ‘cool touch’ handvat, oververhittingsbeveiliging en anti-slipvoetjes. Daarnaast is het gemakkelijk te bedienen met een analoog bedieningspaneel voorzien van een timer en temperatuurknop, waardoor je moeiteloos heerlijke gerechten kunt bereiden.

 • Voordeel 1: De compactheid van de Tristar Airfryer maakt het een ideale keuze voor jou als je weinig ruimte in huis hebt of als je houdt van kamperen.
 • Voordeel 2: Het gebruik van heteluchttechnologie zorgt ervoor dat je kunt bakken, braden, grillen, frituren en roosteren, wat zorgt voor veelzijdigheid in je keuken.
 • Voordeel 3: Met de Tristar Airfryer krijg je een extra knapperig resultaat zelfs zonder het gebruik van olie, waardoor het een gezondere kookoptie is voor jou en jouw familie.
 • Voordeel 4: Veiligheid is gegarandeerd door het cool touch handvat, oververhittingsbeveiliging en anti-slipvoetjes, waardoor je zonder stress kunt koken.
 • Voordeel 5: De Tristar Airfryer is makkelijk te gebruiken dankzij het analoge bedieningspaneel met timer en temperatuurknop, waardoor je maaltijden tot in perfectie kunt bereiden.
 • Nadeel 1: Het compacte design van de Airfryer van Tristar kan een nadeel zijn als je voor een groter gezelschap wilt koken. Door de kleinere capaciteit ben je misschien genoodzaakt om je maaltijd in meerdere delen te bereiden.
 • Nadeel 2: De airfryer maakt gebruik van heteluchttechnologie waardoor de bereiding van gerechten soms langer kan duren dan bij traditioneel frituren. Dat vraagt soms om een langere voorbereidingstijd.
 • Nadeel 3: Hoewel de Airfryer van Tristar er in slaagt om een knapperig resultaat te bekomen zonder het gebruik van olie, zou de smaak van de gerechten minder rijk kunnen zijn dan wanneer je met olie zou koken of frituren.
 • Nadeel 4: De veiligheidsfuncties zoals het cool touch handvat, oververhittingsbeveiliging en anti-slipvoetjes, kunnen suggereren dat het apparaat zelf vrij warm wordt tijdens het gebruik. Dit kan een minpunt zijn als je kinderen in huis hebt of als je de airfryer op een gevoelige oppervlak wilt plaatsen.
 • Nadeel 5: De airfryer wordt bediend via een analoog bedieningspaneel met een timer en temperatuurknop. Dit kan minder precies zijn dan digitale bedieningspanelen, wat kan leiden tot minder consistente resultaten. Bovendien mist deze airfryer mogelijk geavanceerdere functies die in sommige digitale modellen te vinden zijn, zoals vooraf ingestelde kookprogramma’s of een pauzefunctie.

Onze favoriet #4

Philips Domestic Appliances Airfryer

Philips Domestic Appliances Airfryer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Essential Airfryer is een geweldig apparaat dat lucht gebruikt als de nieuwe olie, waardoor jouw favoriete gerechten knapperig gebakken worden met tot 90% minder vet. Dankzij de unieke Rapid Air-technologie en het “zeester”-ontwerp van Philips, krijg je gerechten die uitzonderlijk knapperig zijn aan de buitenkant en heerlijk mals van binnen. Daarnaast biedt de Philips Essential Airfryer je niet alleen de mogelijkheid om gezonder te eten, maar ook lekkerder dankzij de smaakvolle resultaten zonder vet. Met de instelbare tijd- en temperatuurregeling, kun je tot 60 minuten kooktijd vooraf instellen. Dit apparaat biedt eindeloze mogelijkheden; of je nu wilt bakken, braden, grillen, roosteren of zelfs opwarmen, de Philips Essential Airfryer is je go-to keukenmaatje.

 • Voordeel 1: Minder vet, maar toch knapperig – De Philips Essential Airfryer gebruikt hete lucht in plaats van olie om je favoriete gerechten te bereiden, wat resulteert in tot wel 90% minder vet. En geen zorgen, jouw maaltijden blijven net zo knapperig en smakelijk.
 • Voordeel 2: Uitstekende kookresultaten – Dankzij de unieke Rapid Air-technologie en het “zeester”-ontwerp, krijg je gerechten die perfect gekookt zijn: knapperig van buiten en mals van binnen.
 • Voordeel 3: Gezond en lekker – Met de Philips Essential Airfryer hoef je geen compromissen te sluiten tussen smaak en gezondheid. Je krijgt smaakvolle maaltijden zonder de extra vetten.
 • Voordeel 4: Instelbare tijd- en temperatuurregeling – Je kunt de kooktijd tot maximaal 60 minuten vooraf instellen, waardoor deze Airfryer een handige oplossing is voor degenen die een drukke levensstijl hebben en toch gezonde maaltijden willen bereiden.
 • Voordeel 5: Veelzijdig in gebruik – De Philips Essential Airfryer biedt eindeloze kookmogelijkheden. Of je nu wilt bakken, braden, grillen, roosteren of zelfs opnieuw opwarmen, deze Airfryer heeft je gedekt.
 • Nadeel 1: Op basis van de productbeschrijving kan het feit dat de Philips Essential Airfryer hete lucht gebruikt om voedsel te bereiden, problemen met droogte veroorzaken. Hoewel het product wordt geprezen om gerechten te creëren die “knapperig van buiten en mals van binnen” zijn, varieert dit mogelijk afhankelijk van het soort voedsel dat je bereidt.
 • Nadeel 2: De Philips Essential Airfryer heeft instelbare tijd- en temperatuurregeling, maar de maximale timerinstelling is slechts 60 minuten. Dit kan een nadeel zijn als je langzaam koken of gerechten wil bereiden die langere tijd nodig hebben.
 • Nadeel 3: Hoewel de Philips Essential Airfryer beweert “gezond en lekker” eten te bieden “zonder vet”, kan dit beperkend zijn als je een recept wil volgen dat een bepaalde hoeveelheid olie of vet nodig heeft om een specifieke smaak of textuur te bereiken.
 • Nadeel 4: Het ‘zeester’-ontwerp van de Philips Essential Airfryer kan een potentiële beperking zijn in termen van het soort voedsel dat je erin kunt bereiden. Afhankelijk van de vorm en omvang van je gerechten, zou dit kunnen betekenen dat je niet optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare ruimte.
 • Nadeel 5: Hoewel de Philips Essential Airfryer beweert “eindeloze mogelijkheden” te bieden, zoals bakken, braden, grillen, roosteren en zelfs opwarmen, laat de beschrijving niet zien hoe goed het deze functies aankan. Bijvoorbeeld, hoe efficiënt kan het voedsel opwarmen zonder het uit te drogen? Hoewel het veel suggesties geeft over de soorten koken die het kan doen, geeft de productbeschrijving weinig aanwijzingen over de effectiviteit van deze functies.

Onze favoriet #5

Tristar Airfryer

Tristar Airfryer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tristar Digital Airfryer, met zijn zeer ruime inhoud van 4.5 liter, is een handig apparaat voor heel het gezin. Je kan het eenvoudig bedienen via het digitale bedieningspaneel met timer en voorgeprogrammeerde instellingen. Het maakt gebruik van heteluchttechnologie waarmee je kunt frituren, grillen, roosteren en bakken. Zelfs zonder het gebruik van olie krijg je dankzij deze technologie een zeer knapperig resultaat. Qua veiligheid hoef je je geen zorgen te maken, want het is uitgerust met oververhittingsbeveiliging, cool touch handvat en anti-slipvoetjes.

 • Voordeel 1: Met de royale inhoud van 4,5 liter kan je met gemak voor het hele gezin koken. Of het nu een groot gezin is of een klein feestje, de Tristar Airfryer is de perfecte keuze voor jou.
 • Voordeel 2: Jij kunt de Digital Airfryer eenvoudig bedienen. Dankzij het digitale bedieningspaneel met timer en vooraf ingestelde instellingen, kun je zonder enige moeite overheerlijke maaltijden bereiden.
 • Voordeel 3: Door de heteluchttechnologie kun je met deze Airfryer van Tristar frituren, grillen, roosteren en bakken. Zo biedt het je de veelzijdigheid om verschillende gerechten te bereiden voor jouw gezin.
 • Voordeel 4: Zelfs zonder olie te gebruiken, krijg je een zeer knapperig resultaat. Hierdoor kun je heerlijke, knapperige maaltijden bereiden zonder je zorgen te maken over extra calorieën.
 • Voordeel 5: De Tristar Airfryer is extra veilig in gebruik dankzij de oververhittingsbeveiliging, cool-touch handvat en anti-slip voetjes. Dus zelfs in de hitte van het moment, ben je er zeker van dat je keukenveiligheid gegarandeerd is.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de Airfryer van Tristar een ruime inhoud van 4.5 liter heeft, kan dit een nadeel zijn als je beperkte ruimte hebt in je keuken. Het apparaat kan te groot zijn om gemakkelijk op te bergen.
 • Nadeel 2: Het digitale bedieningspaneel kan in het begin wellicht ingewikkeld zijn om te bedienen. Voorgeprogrammeerde instellingen zijn handig, maar als je specifieke voorkeuren hebt voor het bereiden van je eten, kan dit een hindernis zijn.
 • Nadeel 3: De heteluchttechnologie maakt het mogelijk om te frituren, grillen, roosteren en bakken, maar als je gewend bent aan traditioneel frituren, kan het resultaat van de Airfryer anders zijn dan je verwacht. Het kan enige tijd duren om te wennen aan deze nieuwe manier van koken.
 • Nadeel 4: Ook al levert de heteluchttechnologie een knapperig resultaat op zonder het gebruik van olie, kan de smaak en textuur van het eten anders zijn dan je gewend bent van traditioneel frituren. Dit kan een minpunt zijn als je houdt van de specifieke smaak en textuur die olie toevoegt.
 • Nadeel 5: De extra veiligheidsmaatregelen zoals oververhittingsbeveiliging, cooltouch handvat en anti-slipvoetjes zijn geweldig, maar het ontbreken van een specifieke vermelding over een automatische uitschakelfunctie kan een punt van zorg zijn. Veiligheid is cruciaal en een automatische uitschakeling zou een handige aanvulling zijn om te voorkomen dat het apparaat te lang onbeheerd blijft.

Onze favoriet #6

Ninja Airfryer

Ninja Airfryer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De NINJA Airfryer is jouw partner voor het gezond en snel bereiden van heerlijke maaltijden. Deze innovatieve heteluchtfriteuse geeft jou de mogelijkheid om voedsel te frituren met minimaal tot geen olie, waardoor je tot 75% minder olie gebruikt dan bij traditionele frituurmethoden. Met 4 kookmodi, waaronder heteluchtfrituren, braden, opwarmen en drogen, ben je altijd voorbereid op elke kooksituatie. Duidelijk sneller dan heteluchtovens, helpt de NINJA Airfryer je maaltijden tot 50% sneller klaar te maken. De 3,8 liter mand met antiaanbaklaag is vaatwasserbestendig, wat schoonmaken een makkie maakt. Daarnaast kun je koken bij temperaturen variërend van 40°C tot 210°C, wat jou volledige controle en flexibiliteit bij het bereiden van jouw maaltijden biedt.

 • Voordeel 1: De NINJA Airfryer geeft je de mogelijkheid tot het bereiden van gefrituurd eten met heel weinig olie of zelfs zonder olie, waardoor je zonder schuldgevoel kunt genieten van je favoriete gefrituurde snacks.

  Voordeel 2: Met de heteluchtfrituurtechniek gebruik je tot 75% minder olie dan bij traditionele frituurmethoden, wat een veel gezondere optie is voor je dagelijkse keukenbehoeften.

 • Voordeel 3: De NINJA Airfryer is geen eenzijdig apparaat, maar komt met 4 verschillende kookmodi; heteluchtfriteuse, braadpan, opwarmen en drogen. Dit geeft je de vrijheid om met een reeks van kookstijlen te experimenteren.
 • Voordeel 4: Heb je haast en wil je je maaltijd snel bereiden? De NINJA Airfryer zorgt voor een aanzienlijke tijdsbesparing – tot wel 50% sneller dan koken met heteluchtovens.
 • Voordeel 5: We willen allemaal minder tijd besteden aan het schoonmaken van keukengerei, toch? De antiaanbakstructuur van de NINJA Airfryer maakt het reinigen een stuk eenvoudiger en met zijn vaatwasmachinevriendelijkheid, bespaar je nog meer tijd bij het opruimen.
 • Nadeel 1: Vanwege de maximale temperatuur van 210°C kan de Airfryer merk NINJA mogelijk niet zo heet worden als sommige andere modellen of traditionele ovens, wat mogelijk de bereiding van bepaalde soorten voedsel kan beperken.
 • Nadeel 2: De Airfryer is gebonden aan specifieke kookmodi: heteluchtfriteuse, braadpan, opwarmen en drogen. Dit betekent dat je mogelijk minder flexibiliteit hebt in de bereidingswijze van verschillende soorten voedsel in vergelijking met een conventionele oven.
 • Nadeel 3: De mand is aan de kleine kant met een capaciteit van 3,8 liter. Dit kan onhandig zijn bij het bereiden van maaltijden voor een groter gezelschap, omdat je in meerdere keren moet koken om voldoende voedsel te bereiden.
 • Nadeel 4: Hoewel de airfryer tot 50% sneller kan koken dan heteluchtovens, kan dit invloed hebben op de textuur en het voorkomen van de ingrediënten. Het kan voedsel sneller laten drogen dan traditioneel frituren of bakken.
 • Nadeel 5: De minimale temperatuur van de airfryer is 40°C. Dit kan te warm zijn om sommige delicatere ingrediënten te koken zonder ze te overgaar of te verbranden.

Onze favoriet #7

Tristar Airfryer

Tristar Airfryer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tristar Airfryer XXL is een ruime en multifunctionele keukenhulp, perfect voor het hele gezin dankzij de capaciteit van 4.5 liter. Deze Airfryer maakt gebruik van innovatieve heteluchttechnologie, waardoor je kunt frituren, grillen, roosteren en bakken zonder het gebruik van olie, maar met behoud van een knapperig resultaat. Voor jouw veiligheid is het apparaat voorzien van oververhittingsbeveiliging, cooltouch handvat en anti-slipvoetjes. Bij de bediening biedt het analoge bedieningspaneel met timer en temperatuurknop gemak en efficiëntie.

 • Voordeel 1: De Tristar Airfryer XXL is zeer geschikt voor het koken voor meerdere personen of grote eters, dankzij de zeer ruime inhoud van 4.5 liter.
 • Voordeel 2: De heteluchttechnologie van deze Airfryer laat je meer doen dan alleen frituren; je kunt er ook mee grillen, roosteren en bakken, wat het een veelzijdig keukenapparaat maakt.
 • Voordeel 3: Ondanks dat je geen olie gebruikt, krijgen je gerechten een heerlijk knapperige afwerking – allemaal dankzij de heteluchttechnologie. Dit maakt je maaltijden een stuk gezonder.
 • Voordeel 4: De Tristar Airfryer is ontworpen met veiligheid in gedachten. Het heeft oververhittingsbeveiliging, cool-touch handvat en anti-slipvoetjes om de risico’s tijdens het gebruik te minimaliseren.
 • Voordeel 5: Het apparaat heeft een analoog bedieningspaneel met een timer en temperatuurknop, waardoor het eenvoudig te bedienen is, ook voor degenen die niet technisch onderlegd zijn.
 • nadeel 1: Hoewel de Airfryer XXL een zeer ruime inhoud van 4,5 liter heeft, kan dit mogelijk te groot zijn als je maar kleine porties wilt bereiden. Het kan overbodige ruimte innemen in je keuken.

  nadeel 2: De Airfryer gebruikt heteluchttechnologie om te frituren, grillen, roosteren en bakken. Dit betekent dat je mogelijk niet dezelfde smaak en textuur krijgt als bij traditioneel frituren met olie. Sommige mensen merken een verschil op en geven de voorkeur aan de traditionele manier.

 • nadeel 3: Ondanks dat je met de heteluchttechnologie een zeer knapperig resultaat kunt bereiken zonder het gebruik van olie, is dit niet altijd het geval voor alle soorten voedsel. Sommige voedingsmiddelen komen mogelijk niet zo knapperig uit de airfryer als je zou willen.
 • nadeel 4: De Airfryer is uitgerust met een analoog bedieningspaneel met timer en temperatuurknop. Dit kan als nadeel worden gezien in het tijdperk van digitale schermen, omdat het mogelijk niet zo nauwkeurig of gebruiksvriendelijk is.
 • nadeel 5: Hoewel de Airfryer extra veilig is door de oververhittingsbeveiliging, het cooltouch handvat en anti-slipvoetjes, wordt er niets vermeld over andere veiligheidsfuncties zoals een automatische uitschakeling na een bepaalde periode van inactiviteit. Dit kan een potentiële zorg zijn voor de gebruiker.

Onze favoriet #8

Tristar Airfryer

Tristar Airfryer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tristar FR-6964 is een multifunctionele Airfryer die je in staat stelt een verscheidenheid aan gerechten te bereiden, zoals vlees, vis, pizza’s, friet en gebak, dankzij de 10 voorgeïnstalleerde programma’s en high-speed heteluchtconvectietechnologie. De 10 liter capaciteit geeft je de mogelijkheid tot wel 900 gram friet te bereiden, genoeg voor het hele gezin. Uiterst gebruiksvriendelijk met een digitaal scherm waarop je eenvoudig het programma kiest of de timer (tot 60 min) en de temperatuur (65-200°C) instelt. Het gaat vergezeld van alle benodigde accessoires zoals een lekbak, frituurmand en grillplaat, inclusief een “Cool-Touch” handgreep voor veilige bediening. Bovendien is de Airfryer gemakkelijk te reinigen, dankzij het afneembare deurtje.

 • Voordeel 1: De Tristar FR-6964 Airfryer beschikt over 10 voorgeïnstalleerde programma’s waarmee je allerlei soorten gerechten kunt bereiden. Hierdoor is deze Airfryer niet alleen geschikt voor het bereiden van vlees, vis en pizza’s, maar ook voor friet en gebak.
 • Voordeel 2: Dankzij de high-speed heteluchtconvectietechnologie, is deze Airfryer zeer krachtig en efficiënt. Het levert heerlijke gerechten op in een kortere tijd vergeleken met traditionele kookmethoden.
 • Voordeel 3: Met een inhoud van 10 liter kun je genoeg voedsel bereiden voor een groot gezin. Deze Airfryer heeft de capaciteit om tot 900 gram frites te bereiden, ideaal voor een gezellige familieavond.
 • Voordeel 4: Het digitale scherm maakt het eenvoudig om het door jou gewenste programma te kiezen, de timer in te stellen tot 60 minuten en de temperatuur te regelen tussen 65 en 200°C. Dit zorgt voor een betere en gebruiksvriendelijke kookervaring.
 • Voordeel 5: De Tristar FR-6964 Airfryer is ontworpen voor eenvoudige reiniging. Dankzij het afneembare deurtje, kun je overal goed bij. Bovendien worden alle benodigde accessoires meegeleverd, waaronder de lekbak, frituurmand en grillplaat, evenals de “Cool-Touch” handgreep voor veilig gebruik.
 • Nadeel 1: Hoewel de Airfryer van het merk Tristar is uitgerust met een digitale scherm, kan het ingewikkeld zijn voor gebruikers die niet technologisch zijn onderlegd. Als je niet gewend bent aan het bedienen van digitale apparaten, kan dit een uitdaging zijn.
 • Nadeel 2: De maximale capaciteit van de Airfryer is 900 gram frites. Dit kan een beperking zijn als je voor een groter gezelschap wil koken en grotere hoeveelheden eten tegelijk wil bereiden.
 • Nadeel 3: De temperatuurregeling van de Airfryer is vastgesteld tussen 65-200°C. Dit kan een beperking zijn als je gerechten wilt bereiden die een lagere of hogere temperatuur nodig hebben dan deze vaste instellingen.
 • Nadeel 4: Hoewel deze Airfryer wordt geleverd met diverse accessoires, kan het overweldigend zijn om al deze onderdelen te onderhouden en te reinigen.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het deurtje los te koppelen is voor eenvoudige reiniging, kan het reinigen van bepaalde inwendige delen van de Airfryer nog steeds moeilijk zijn, vooral als er hardnekkige voedselresten zijn.

Onze favoriet #9

Russell Hobbs Airfryer

Russell Hobbs Airfryer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Russell Hobbs Airfryer is een veelzijdige 8-liter heteluchtfriteuse waarmee je kunt koken met weinig tot geen olie dankzij de snelle luchtcirculatie tot 220°C. Dit handige apparaat heeft 7-in-1 functies waaronder airfryen, grillen, bakken, braden, dehydrateren, opwarmen en ontdooien, waardoor het een geweldig hulpmiddel is in elke keuken. Het apparaat heeft ook een digitaal touchscreen-bedieningspaneel met 10 vooraf ingestelde programma’s voor een verscheidenheid aan gerechten. Daarnaast beschikt het over een antiaanbak frituurmand en inzetstuk die vaatwasserbestendig zijn, en een handige herinneringsfunctie die je waarschuwt wanneer je het voedsel moet omdraaien. De tijdinstellingen en automatische veiligheidsuitschakeling zorgen voor gemak en veiligheid bij het koken.

 • Voordeel 1: Gezonder koken is nu mogelijk dankzij de functie om met weinig tot geen olie te koken. Met de Russell Hobbs Airfryer kun je genieten van het eten dat je lekker vindt, maar dan zonder de extra calorieën van de olie.
 • Voordeel 2: Het gemak van reinigen is een groot voordeel van deze airfryer. De frituurmand met antiaanbaklaag en het inzetstuk zijn vaatwasserbestendig, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het schrobben van vettige manden na het koken.
 • Voordeel 3: Met de 7-in-1 functies kun je meer dan alleen frituren. Je kunt ook grillen, bakken, braden, groenten en vlees drogen, opwarmen en zelfs ontdooien, wat deze airfryer tot een zeer veelzijdig keukenapparaat maakt.
 • Voordeel 4: Het digitale touchscreen-bedieningspaneel maakt het eenvoudig om te gebruiken. Het heeft 10 vooraf ingestelde programma’s, dus je kunt eenvoudig de juiste instellingen selecteren voor wat je aan het koken bent.
 • Voordeel 5: De automatische herinnering om het voedsel om te draaien en de variabele temperatuurregeling zorgen voor een gelijkmatig kookresultaat. Dit betekent dat je maaltijden altijd perfect gekookt zijn en je je geen zorgen hoeft te maken over ongelijkmatig of halfgaar eten.
 • Nadeel 1: Het wordt niet specifiek aangegeven wat er precies vaatwasserbestendig is. Hoewel het apparaat gemakkelijk schoon te maken is en een frituurmand met antiaanbaklaag heeft, is het onduidelijk of alle componenten van het apparaat vaatwasmachinebestendig zijn.
 • Nadeel 2: Het apparaat bevat een herinnering om het voedsel halverwege de kooktijd om te draaien. Dit betekent dat je gedurende het kookproces aandacht moet besteden aan het apparaat in plaats van het eenvoudig te kunnen instellen en vervolgens andere dingen te doen.
 • Nadeel 3: Ondanks de 7-in-1 functies, is het mogelijk dat je enige tijd nodig hebt om vertrouwd te raken met alle functies en instellingen. Het kan een uitdaging zijn om de veelzijdigheid van het apparaat optimaal te benutten en kan intimiderend zijn voor gebruikers die niet technisch onderlegd zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel het product de temperatuur tot 220°C kan halen, wordt niet vermeld hoe snel het deze temperatuur bereikt. Dit kan ertoe leiden dat het opwarmen van de Airfryer langer duurt dan je zou verwachten.
 • Nadeel 5: Het apparaat heeft een automatische veiligheidsuitschakeling, maar het is onduidelijk onder welke omstandigheden deze in werking treedt. Als de veiligheidsuitschakeling te vroeg of te laat optreedt, kan dit leiden tot onder- of overkoken van het voedsel.

Concluderend, er zijn tal van geweldige airfryers op de markt die je kunt kiezen, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Het belangrijkste bij het selecteren van de beste airfryer is dat het apparaat aan jouw specifieke behoeften voldoet. Of je nu op zoek bent naar een compact ontwerp voor kleine keukens, een gezondere manier om je favoriete gerechten te bereiden, of een apparaat met hoge capaciteit voor grotere gezinnen, er is een airfryer voor jou. Vertrouw gerust op onze zorgvuldig onderzochte selectie van de 10 beste airfryers. Jouw ideale keukenhulpje staat ongetwijfeld op deze lijst!

Inhoudsopgave