a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Aleppo Zeep: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 Aleppo Zeep producten in onze nieuwste test, zorgvuldig geselecteerd om jou de beste reinigingservaring te bieden.

Unser Favorit: Pure Now Aleppo Zeep

Pure Now Aleppo Zeep
★★★★★

Unser Favorit: Natura Germania Aleppo Zeep

Natura Germania Aleppo Zeep
★★★★★

Unser Favorit: Merlinera Aleppo Zeep

Merlinera Aleppo Zeep
★★★★★

Unser Favorit: Natura Germania Aleppo Zeep

Natura Germania Aleppo Zeep
★★★★★

Unser Favorit: Tumelo Aleppo Zeep

Tumelo Aleppo Zeep
★★★★★

Unser Favorit: Lynpha Vitale Aleppo Zeep

Lynpha Vitale Aleppo Zeep
★★★★★

Unser Favorit: Tumelo Aleppo Zeep

Tumelo Aleppo Zeep
★★★★★

Unser Favorit: Merlinera Aleppo Zeep

Merlinera Aleppo Zeep
★★★★★

Unser Favorit: Natura Germania Aleppo Zeep

Natura Germania Aleppo Zeep
★★★★★

Ben jij op zoek naar een natuurlijk en duurzaam alternatief voor je gewone zeep? Zoek niet verder. Dit artikel presenteert je de 10 beste Aleppo zepen, getest en goedgekeurd na uitgebreid onderzoek. Aleppo zeep wordt al eeuwenlang gewaardeerd om zijn milde en verzorgende eigenschappen en is gemaakt van slechts twee eenvoudige ingrediënten: olijfolie en laurierbes olie. Nu meer dan ooit hechten we belang aan duurzaamheid, gezondheid en natuurlijke huidverzorging, en Aleppo zeep past perfect in deze filosofie. Ontdek welk product bij jou past en ervaar zelf waarom zoveel mensen zweren bij de voordelen van Aleppo zeep.

Aleppo Zeep is een natuurlijke zeep die zijn oorsprong vindt in de Syrische stad Aleppo. Deze zeep, die jij kunt gebruiken voor je haar, gezicht en lichaam, is gemaakt van olijfolie en laurierbesolie, wat jouw huid diep reinigt en voedt zonder deze uit te drogen. Dankzij de hydraterende en antiseptische eigenschappen, kan Aleppo Zeep helpen bij verschillende huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en acne. Het is een veganistisch product, doordat het vrij is van chemische toevoegingen, parfum en palmolie, en het wordt op traditionele manier met de hand gemaakt.

Check Uit

Onze favoriet #1

Pure Now Aleppo Zeep

Pure Now Aleppo Zeep

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Pure Now Aleppo-zeep is een traditioneel, handgemaakt schoonheidsproduct dat op oude wijze in Turkije wordt vervaardigd. Deze plantaardige zeep rijpt 9-12 maanden voor maximale effectiviteit en behoudt zijn pure integriteit door geen gebruik te maken van conserveermiddelen, extra tensiden, kunstmatige kleur- en geurstoffen, parabenen, SLS of dierproeven. Naast een geweldige reiniging en verzorging voor jouw huid en haar, functioneert het ook als scheerzeep en kan het bijdragen aan het aanpakken van huidallergieën, psoriasis en eczeem. Mocht je niet tevreden zijn, dan staat Pure Now klaar met een onvoorwaardelijke klanttevredenheidsgarantie, waarbij het volledige aankoopbedrag wordt terugbetaald.

 • Voordeel 1: Pure Now Aleppo-zeep is gemaakt volgens een traditionele methode, waarbij het zeepje 9 tot 12 maanden wordt gerijpt. Dit maakt de zeep van zeer hoge kwaliteit.
 • Voordeel 2: Deze zeep is 100% plantaardig en handgemaakt. Dit betekent dat er alleen natuurlijke ingrediënten worden gebruikt en dat elk stuk zeep uniek is.
 • Voordeel 3: De zeep is veganistisch en zonder allerlei toevoegingen zoals conserveermiddelen en extra tensiden. Ook bevat de zeep geen kunstmatige kleur- en geurstoffen en is niet getest op dieren. Dit maakt de zeep zeer zuiver en daarmee goed voor jou en het milieu.
 • Voordeel 4: Pure Now Aleppo-zeep is zeer veelzijdig in gebruik. Niet alleen kun je het gebruiken om je huid te reinigen, maar het is ook geschikt voor je haar en als scheerzeep.
 • Voordeel 5: Deze zeep kan ook verlichting bieden bij huidproblemen. Mensen met huidallergieën, psoriasis of eczeem hebben soms baat bij deze zeep.
 • Het identificeren van nadelen uit deze productbeschrijving kan moeilijk zijn, omdat de beschrijving voornamelijk is ontworpen om de voordelen van het product te benadrukken. Maar er kunnen enkele potentiële zorgen of problemen zijn die ik kan afleiden:
 • nadeel 1: Lange rijpingsproces – De Pure Now Aleppo-zeep rijpt 9-12 maanden voordat ze wordt verkocht. Dit betekent dat de productie lang kan zijn en dat sommige mensen geduld moeten hebben om dit product te krijgen.
 • nadeel 2: Beperkt tot één recept – De Aleppo-zeep wordt al duizenden jaren volgens hetzelfde recept geproduceerd. Hoewel dit kwaliteit en consistentie kan garanderen, betekent dit ook dat er geen variatie is als je iets anders wilt proberen.
 • nadeel 3: Geen extra toevoegingen – De Pure Now Aleppo Zeep bevat geen extra tensiden. Terwijl dit als een voordeel kan worden gezien voor sommigen, kunnen anderen het als een nadeel zien als ze van een zeep houden die zeer schuimend is.
 • nadeel 4: Mogelijke allergische reacties – Hoewel het wordt vermeld dat Aleppo Zeep goed kan zijn voor bepaalde huidallergieën, kan het natuurlijk altijd anders reageren bij verschillende mensen. Hierdoor zouden mensen onaangename bijwerkingen kunnen ervaren.
 • nadeel 5: Multifunctioneel gebruik – Hoewel dit kan worden gezien als een overtuigend voordeel voor velen, zullen sommige mensen misschien liever gespecialiseerde producten willen voor verschillende doeleinden, zoals shampoo voor hun haar en specifieke scheerzeep, in plaats van een alles-in-een product.

Onze favoriet #2

Natura Germania Aleppo Zeep

Natura Germania Aleppo Zeep

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Aleppo Zeep van Natura Germania is een 100% plantaardige natuurzeep, handgemaakt volgens een traditioneel recept uit Aleppo. Dit luxueuze product, dat bestaat uit 80% olijfolie en 20% laurierolie, is een ideaal middel voor dagelijkse lichaamsverzorging. Of je het nu als haarzeep, scheerzeep, douchezeep of gezichtsreiniger wil gebruiken, deze zeep kan het allemaal. Het bevat geen conserveringsmiddelen, chemische stoffen, kunstmatige kleur- of geurstoffen, parabenen, microplastics of siliconen en is volledig biologisch afbreekbaar. In de eerste dagen kan je haar wat vettig aanvoelen, dit is het teken dat de siliconenresten van je gewone shampoo verdwijnen. Na ongeveer 30 dagen zul je merken dat je haar en huid gezonder dan ooit tevoren stralen. Natura Germania heeft volledig vertrouwen in deze Aleppo Zeep en biedt bij ontevredenheid volledige terugbetaling aan.

 • Voordeel 1: Deze Natura Germania Aleppo Zeep is 100% plantaardig. Deze is met de hand gemaakt van 80% olijfolie en 20% laurierolie, volgens het traditionele recept van de kookhuizen van Aleppo. Hierdoor krijg je een luxueus stukje welzijn helemaal voor jezelf.
 • Voordeel 2: De zeep is buitengewoon veelzijdig. Je kunt hem gebruiken als haarzeep, scheerzeep, douchezeep, vaste shampoo en zelfs voor gezichtsreiniging. Heb je last van onzuiverheden zoals acne, puistjes of mee-eters? Dan kan deze Aleppo zeep je hier ook bij helpen.
 • Voordeel 3: Natura Germania Aleppo Zeep is zeer huidvriendelijk. De waardevolle oliën reinigen op een delicate, langdurige manier, en het product is zodanig geschikt voor de verzorging van de baard. Bovendien bevat de zeep geen schadelijke additieven zoals conserveringsmiddelen, chemische oppervlakte-actieve stoffen, kunstmatige kleur- of geurstoffen, parabenen, microplastics of siliconen.
 • Voordeel 4: De zeep heeft een herstellende werking, het beschermt en ondersteunt je natuurlijke huidbarrière. Na een overgangsperiode van ongeveer 30 dagen zullen je haar en huid gezonder zijn dan ooit en stralend glanzen.
 • Voordeel 5: Tot slot, dit product is geheel dierproefvrij. Met deze Aleppo Zeep kies je voor een milieuvriendelijk product dat volledig biologisch afbreekbaar is, geen microplastics bevat, en lief is voor de dieren.
 • Nadeel 1: De Natura Germania Aleppo Zeep heeft een PH-waarde van 8-9. Hoewel dit huidvriendelijk is, kan dit voor sommige mensen met bijzonder gevoelige huid nog steeds te hoog zijn, wat irritatie of uitdroging kan veroorzaken.
 • Nadeel 2: Hoewel het ideaal zou moeten zijn voor dagelijkse lichaamsverzorging, kan de zeep je huid en haar in de eerste gebruiksdagen lichtelijk vettig en vezelig maken. Dit kan sommige gebruikers ontmoedigen of van hun gebruikelijke routine afwerpen.
 • Nadeel 3: De zeep is 100% plantaardig en bevat geen chemische oppervlakte-actieve stoffen. Hoewel dit een voordeel is voor mensen die op zoek zijn naar natuurlijke producten, kunnen deze stoffen de reinigingskracht van de zeep versterken, dus het kan zijn dat de zeep niet zo effectief is voor heel vet haar of huid.
 • Nadeel 4: Hoewel het veel mensen met een droge, gevoelige en prikkelbare huid zou hebben geholpen, betekent dit nog niet dat het voor iedereen werkt. De effecten kunnen afhangen van individuele huidtypes en condities.
 • Nadeel 5: De Natura Germania Aleppo zeep is een handgemaakt product, en zoals met alle handgemaakte producten, kunnen er inconsistenties zijn in termen van de kwaliteit of textuur van zeep van batch tot batch.

Onze favoriet #3

Merlinera Aleppo Zeep

Merlinera Aleppo Zeep

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Aleppo Zeep van Merlinera is een authentiek, handgemaakt stuk zeep, gewicht 200 gr, die volgt op oude tradities met een zorgvuldig droogproces van 6 maanden. Deze zeep, intern groen als “Groen Goud” en extern bruin door oxidatie, bestaat uit 25% laurierolie en 75% vierge olijfolie. De zeep is volledig natuurlijk en vrij van chemische ingrediënten zoals kunstmatige schuimmiddelen, synthetische toevoegingen, conserveermiddelen, aardolieproducten, parabenen, vulstoffen, alcohol, GGO’s en dierlijke bijproducten. Het is een veilige keuze voor alle huidtypes en kan dagelijks worden gebruikt om je gezicht en lichaam zowel te reinigen als te hydrateren. Het product wordt geleverd in een handig katoenen zakje.

 • Voordeel 1: De Aleppo Zeep van Merlinera is 100% natuurlijk en handgemaakt. Dit betekent dat je kunt rekenen op een product dat met aandacht en zorg is gemaakt, en niet op een industrieel productielijn.
 • Voordeel 2: Deze zeep is volledig vrij van chemicaliën. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over kunstmatige schuimmiddelen, synthetische toevoegingen, conserveermiddelen, aardolieproducten, parabenen, vulstoffen, alcohol, GGO’s of dierlijke bijproducten.
 • Voordeel 3: Het is veilig te gebruiken voor alle huidtypes. Of je nu een droge, vette, gemengde of gevoelige huid hebt, de zeep van Merlinera is ontworpen om aan jouw behoeften te voldoen.
 • Voordeel 4: De zeep bevat een hoge concentratie (25%) laurierolie. Dit betekent dat je optimaal kunt profiteren van de vele voordelen van laurierolie – bekend om zijn voedende en herstellende eigenschappen.
 • Voordeel 5: Je kunt deze zeep dagelijks gebruiken voor zowel je gezicht als je lichaam. Het fungeert niet alleen als reiniger, maar werkt ook als vochtinbrengende crème. Dit maakt het een veelzijdig product dat je huid kan helpen reinigen, hydrateren en onderhouden.
 • nadeel 1: De Aleppo Zeep van het merk Merlinera heeft een specifiek productieproces dat 6 maanden droogtijd omvat. Dit langdurige proces kan leiden tot beperkte voorraad en beschikbaarheid, waardoor je wellicht niet altijd het product kunt kopen wanneer je het nodig hebt.
 • nadeel 2: Hoewel het feit dat deze zeep vrij is van chemicaliën en andere kunstmatige toevoegingen voor velen aantrekkelijk zal zijn, kan het gebrek aan conserveermiddelen betekenen dat het product sneller bederft dan soortgelijke producten op de markt.
 • nadeel 3: De Merlinera Aleppo Zeep is een zeer specifiek Aleppo Zeep dat 25% laurierolie bevat. Hoewel deze concentratie bijdraagt aan de voordelen van het product, kan het mogelijk allergische reacties veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor laurierolie.
 • nadeel 4: Omdat de zeep bruin van buiten is door oxidatie, kan dit bij dagelijks gebruik mogelijk vlekken veroorzaken op lichtgekleurde washandjes of handdoeken.
 • nadeel 5: Hoewel het product aangeeft veilig te zijn voor gebruik op alle huidtypes, kan het zijn dat mensen met bijzonder gevoelige huid reacties ervaren, aangezien de reactie op natuurlijke producten per individu kan variëren. Het is verstandig om dit product eerst op een kleine huidzone uit te proberen voordat je het dagelijks gaat gebruiken.

Onze favoriet #4

Natura Germania Aleppo Zeep

Natura Germania Aleppo Zeep

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Ervaar de luxe van de 100% plantaardige Natura Germania “Aleppo Soap”. Gemaakt met 60% olijfolie en 40% laurierolie, deze handgemaakte zeep is niet een industrieel product, maar een traditioneel recept uit Aleppo. Rijk en huidvriendelijk, deze zeep werkt perfect als haarzeep, scheerzeep, douchezeep, vaste shampoo, en zelfs voor gezichtsreiniging. Vele klanten vertrouwen op deze zeep voor hun onzuivere huid, acne, puistjes en mee-eters. In tegenstelling tot veel zepen op de markt, bevat de Natura Germania Aleppo zeep geen conserveringsmiddelen, chemische oppervlakteactieve stoffen, kunstmatige kleur- of geurstoffen, parabenen, microplastics, siliconen en is het niet getest op dieren. Geef je huid de behandeling die het verdient met deze duurzame, afbreekbare zeep. Verrijkt met laurierolie zorgt het voor herstel en bescherming van de natuurlijke huidbarrière. Geef het even de tijd, na ongeveer 30 dagen zul je merken dat je haar en huid gezonder en stralender worden dan ooit tevoren. Natura Germania gelooft zo sterk in dit product dat ze een volledige terugbetaling garanderen als het niet aan jouw verwachtingen voldoet.

 • Voordeel 1: De Natura Germania Aleppo Zeep is een luxe en weldadige keuze. Handgemaakt volgens een traditioneel recept, bevat de zeep 100% plantaardige ingrediënten met 60% olijfolie en 40% laurierolie. Deze combinatie zorgt voor de huidvriendelijke PH-waarde van 8-9.
 • Voordeel 2: De zeep is veelzijdig en bruikbaar voor de dagelijkse verzorging. Of je het nu wilt gebruiken als haarzeep, scheerzeep, douchezeep, vaste shampoo of voor de reiniging van het gezicht, deze alles-in-een zeep kan het allemaal aan. Bovendien heeft de zeep een bewezen effect bij onzuivere huid, acne, puistjes en mee-eters.
 • Voordeel 3: Ethiek en zorg voor het milieu zijn een belangrijk aspect van het gebruik van Aleppo Zeep. Het bevat geen conserveringsmiddelen, chemische oppervlakte-actieve stoffen, kunstmatige kleur- of geurstoffen, geen parabenen, geen microplastics en geen siliconen. Bovendien wordt het niet getest op dieren. Het is daardoor een volledig natuurlijk en biologisch afbreekbaar product.
 • Voordeel 4: De zeep zorgt voor een verzorgende werking en beschermt de natuurlijke huidbarrière. Bij de eerste gebruiksdagen kan je haar iets vettig en vezelig worden, wat een positief teken is dat de siliconenresten van oude shampoos verwijderd worden. Geef het even de tijd; na ongeveer 30 dagen zal je haar en huid stralen als nooit tevoren.
 • Voordeel 5: En tenslotte is de zeep zacht en duurzaam. Dankzij de rijke, waardevolle oliën schuimt het licht en reinigt het diep zonder de huid uit te drogen. Daarbij kan de zeep ook nog eens voor de verzorging van de baard worden gebruikt.
 • Nadeel 1: De PH-waarde van de zeep ligt tussen 8-9, dat is hoger dan de natuurlijke huid pH-waarde van 5.5. Dit kan bij sommige mensen leiden tot een droge en trekkerige huid na gebruik.
 • Nadeel 2: Volgens de beschrijving kan het gebruik van deze zeep leiden tot een tijdelijke toename van vettigheid en vezeligheid van het haar. Dit kan voor mensen met van nature al vettig haar als onaangenaam ervaren worden.
 • Nadeel 3: Het product is 100% plantaardig en bevat daarom geen antibacteriële middelen zoals triclosan die je in veel andere zepen wel vindt. Voor dagelijks gebruik zou dit geen probleem moeten zijn, maar als je specifiek op zoek bent naar een zeep met antibacteriële eigenschappen, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de zeep biologisch afbreekbaar is en geen microplastics bevat, is niet vermeld of de verpakking ook milieuvriendelijk is. Voor diegenen die proberen hun ecologische voetafdruk te verkleinen, kan dit een relevant nadeel zijn.
 • Nadeel 5: De zeep is handgemaakt en volgt het traditionele recept van de kokende huizen van Aleppo. Hoewel dit handwerk en traditie kan ondersteunen, kan dit ook betekenen dat er meer variatie is in de kwaliteit of consistentie van het product dan bij industrieel vervaardigde zepen.

Onze favoriet #5

Tumelo Aleppo Zeep

Tumelo Aleppo Zeep

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Aleppo Zeep van Tumelo is een bijzonder natuurproduct, samengesteld uit louter natuurlijke ingrediënten zoals olijfolie, laurierolie, water en loog, zonder enige toevoeging van dierlijke producten, kunstmatige kleur- of geurstoffen, of chemische stoffen zoals parabenen. Deze volledig veganistische, dierproefvrije en biologisch afbreekbare zeep, wordt volgens een duizend jaar oud recept met de hand gemaakt in Turkije, waardoor elk stuk uniek is. Hoog in olijfoliegehalte, is de zeep voedend, hydraterend en mild voor de huid, en haar antioxidanten helpen het pH-evenwicht van de huid te herstellen. Dankzij de laurierolie is de zeep uitermate geschikt voor alle huidtypes, in het bijzonder die met acne, herpes, eczeem, schimmelinfecties of roos. Daarnaast bevat de zeep een 100% natuurlijke sisal zeepzakje, wat bijdraagt aan een langere levensduur van de zeep, fijn schuim genereert en zachte exfoliërende eigenschappen bezit.

 • Voordeel 1: Aleppo zeep van Tumelo is een natuurlijk product, volledig gemaakt van olijfolie, laurierolie, water en loog. De zeep bevat dus geen dierlijke toevoegingen, kleurstoffen, geurstoffen of chemicaliën zoals parabenen. Dit maakt de zeep veganistisch, dierproefvrij en volledig biologisch afbreekbaar.
 • Voordeel 2: Doordat de Aleppo zeep volledig met de hand wordt gemaakt volgens een eeuwenoud recept, is elk stuk zeep uniek. Dit maakt het niet alleen een perfect verzorgingsproduct, maar ook een uniek cadeau.
 • Voordeel 3: De olijfolie in de zeep zorgt voor hydraterende eigenschappen en is zeer zacht voor de huid. Het kan het pH-evenwicht van je huid herstellen en ontstekingsremmende eigenschappen helpen bij huidirritaties. Hierdoor is de zeep zelfs geschikt voor mensen met een gevoelige huid.
 • Voordeel 4: Dankzij de laurierolie heeft Aleppo zeep antibacteriële eigenschappen, waardoor het bijzonder geschikt is voor mensen met huidaandoeningen zoals acne, herpes, eczeem, schimmelinfecties of roos. Dermatologen raden deze zeep dan ook vaak aan bij dergelijke huidaandoeningen.
 • Voordeel 5: Tumelo’s Aleppo zeep wordt geleverd met een 100% natuurlijk zeepzakje. Dit sisalzakje laat de zeep heerlijk schuimen, verwijdert overtollige huidschilfers en kan zelfs een revitaliserend effect hebben. Dit alles draagt bij aan de beste douche-ervaring. Je bespaart ook zeep, dankzij de exfoliërende eigenschappen van het zakje.
 • Nadeel 1: Hoewel het product beweert geschikt te zijn voor alle huidtypes, kan het door de specifieke antibacteriële eigenschappen van laurierolie niet even effectief zijn voor iedereen. Voor mensen zonder huidproblemen als acne, eczeem of roos, kan de toevoeging van laurierolie mogelijk te sterk zijn.
 • Nadeel 2: De zeep wordt met de hand gemaakt en elk stuk is uniek, wat ook betekent dat het gewicht van de zeep kan variëren (±15%). Als je bepaalde verwachtingen hebt over de grootte en het gewicht van het product, kan de onvoorspelbaarheid hierin als nadeel worden gezien.
 • Nadeel 3: Als je op zoek bent naar een zeep met een geur, biedt deze Aleppo zeep van Tumelo mogelijk niet wat je zoekt. Hoewel het product aangeeft dat er een natuurlijke geur ontstaat tijdens het rijpingsproces, is er geen specifieke geur toegevoegd. Dit kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn.
 • Nadeel 4: Het zeepzakje is weliswaar een handig accessoire, maar het kan zijn dat je dit niet nodig hebt of niet wilt gebruiken. Het kan dan gezien worden als een onnodige toevoeging aan het product.
 • Nadeel 5: Aleppo zeep heeft een specifiek rijpingsproces. Dit betekent dat, ook al wordt de zeep gekocht en meteen gebruikt, de zeep mogelijk nog niet zijn volledige potentie heeft bereikt. Dit kan gezien worden als een nadeel voor degenen die onmiddellijke resultaten wensen.

Onze favoriet #6

Lynpha Vitale Aleppo Zeep

Lynpha Vitale Aleppo Zeep

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Aleppo Zeep van LYNPHA VITALE is een uniek en waardevol natuurproduct, gemaakt volgens een eeuwenoud recept. Deze zeep kenmerkt zich met een hoog laurieroliegehalte van 70%, de hoogste concentratie op de markt. Toegevoegd tijdens het afkoelen van een mengsel van olijfolie, water en houtas-loog, verhoogt dit percentage de kostbaarheid van de zeep. Volledig vrij van conserveringsmiddelen, kleurstoffen, geuren en andere industriële ingrediënten, bestaat de zeep uitsluitend uit laurierolie, olijfolie, soda en bronwater. Dit maakt het geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor de kinderhuid. Bekend om het stimuleren van elastine en collageen productie, is deze zeep je ideale bondgenoot tegen huidproblemen en vette huid. Je kunt het gebruiken als gezichts- en lichaamszeep, shampoo en als basis voor maskers en scrubs. Een product van een Syrische familie met eeuwenoude zeepmaak-tradities, dit is een stukje van de authentieke karavanserais en markten van Aleppo in jouw handen.

 • Voordeel 1: Deze Aleppo zeep van LYNPHA VITALE is gemaakt volgens een traditionele methode en bevat maar liefst 70% laurierolie, de hoogste concentratie op de markt. Dit maakt de zeep uitzonderlijk waardevol en uniek.
 • Voordeel 2: De zeep bevat enkel natuurlijke ingrediënten – namelijk laurierolie, olijfolie, soda en bronwater – en is vrij van conserveringsmiddelen, kleurstoffen, geurmiddelen en andere industriële toevoegingen. Dit zorgt voor een veilig product dat je zonder zorgen kunt gebruiken, zelfs voor kinderen.
 • Voordeel 3: Dankzij de hoge concentratie laurierolie en andere natuurlijke ingrediënten, is deze zeep zeer gunstig voor de huid. Het stimuleert de aanmaak van elastine en collageen, wat kan helpen bij huidproblemen.
 • Voordeel 4: De zeep is geschikt voor veelzijdig gebruik. Je kan het zowel als gezichts- en lichaamszeep als shampoo gebruiken. Het is ook een uitstekende basis voor maskers en scrubs, wat het een essentieel onderdeel van je huidverzorgingsroutine maakt.
 • Voordeel 5: De zeep wordt geproduceerd door één van de weinige Syrische families die al eeuwenlang de traditionele zeepbereiding voortzetten. Dit garandeert een authentiek product dat rechtstreeks voortvloeit uit een eeuwenoud recept, en houdt daarmee een stukje traditie levend.
 • Nadeel 1: De zeep heeft een hoog percentage laurierolie (70%), wat betekent dat dit misschien overweldigend of te sterk zou kunnen zijn voor mensen die gevoelig zijn voor diepe, kruidige geuren.
 • Nadeel 2: Hoewel de handgemaakte en ambachtelijke aard van de zeep in zijn voordeel spreekt, kan dit ook variatie in consistentie en kwaliteit betekenen tussen verschillende batches.
 • Nadeel 3: De samenstelling, die vrij is van conserveringsmiddelen, kleurstoffen en geurstoffen, kan ook betekenen dat de zeep minder lang houdbaar is dan andere commerciële zeepsoorten. Goed bewaren en snel gebruiken na aankoop is dus cruciaal.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het een natuurlijk product is en aangeprezen wordt als geschikt voor alle huidtypen, zijn laurierolie en olijfolie onder de ingrediënten die toch allergische reacties kunnen veroorzaken bij sommige mensen. Een allergietest vooraf wordt sterk aangeraden.
 • Nadeel 5: De productie van de zeep is volledig afhankelijk van één familie in Syrië, die het ambacht al eeuwenlang beoefent. Dit kan logistieke problemen, vertragingen in de productie en beperkte beschikbaarheid veroorzaken.

Onze favoriet #7

Tumelo Aleppo Zeep

Tumelo Aleppo Zeep

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Aleppo Zeep van Tumelo is een natuurlijke, 100% veganistische en biologisch afbreekbare zeep, gemaakt volgens een eeuwenoud recept uit Turkije. Deze unieke, handgemaakte zeep bestaat uitsluitend uit olijfolie, laurierolie, water en loog, zonder dierlijke toevoegingen, kleurstoffen, geurstoffen of chemische stoffen zoals parabenen. Het is uiterst zacht voor de huid, met een hoge concentratie olijfolie voor hydratatie en herstel van het pH-evenwicht van de huid. De laurierolie geeft antibacteriële eigenschappen die bijzonder voordelig zijn bij huidaandoeningen zoals acne, herpes, eczeem en roos. Je ontvangt ook een natuurlijk zeepzakje van sisal, dat een zachte peelingwerking heeft en de zeep laat schuimen voor een revitaliserende douche-ervaring. Elk stuk zeep is uniek en kan qua gewicht enigszins variëren.

 • Voordeel 1: Aleppo zeep van Tumelo is fantastisch voor je huid. Het is gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten zonder dierlijke toevoegingen, kleurstoffen, geurstoffen of schadelijke chemicaliën zoals parabenen. Bovendien is het 100% veganistisch en niet getest op dieren, dus je kunt het met een goed geweten gebruiken!
 • Voordeel 2: Elk stuk zeep is bijzonder en uniek. Het wordt met de hand gemaakt volgens een duizenden jaren oud recept in Turkije. Dit maakt de zeep niet alleen functioneel, maar ook een bijzonder cadeau.
 • Voordeel 3: Deze zeep is zacht en hydraterend voor je huid. Dankzij het hoge gehalte aan olijfolie, een natuurlijke bron van antioxidanten, kan de Aleppo zeep van Tumelo je huid helpen rehabiliteren en hydrateren. Zeer welkom nieuws als je last hebt van droge of irritatiegevoelige huid.
 • Voordeel 4: De zeep bezit antibacteriële eigenschappen. Dankzij de laurierolie is deze zeep bijzonder gunstig voor huidtypes die last hebben van acne, herpes, eczeem, schimmelinfecties of roos. Daarbij is het goed om te weten dat laurierolie al duizenden jaren effectief wordt gebruikt bij huidproblemen.
 • Voordeel 5: Elke Aleppo zeep van Tumelo wordt geleverd met een 100% natuurlijk zeepzakje. Dit sisalzakje zorgt ervoor dat de zeep heerlijk schuimt en het overtollige huidschilfers verwijdert. Bovendien heeft het zakje een zachte peelingwerking en kan het zelfs een revitaliserend effect hebben. Zo krijg je de maximale douche-ervaring uit elke zeep.
 • Nadeel 1: Hoewel Tumelo’s Aleppo zeep wordt gepresenteerd als een uniek product, kan de consistentie en het gewicht van de zeep variëren met ongeveer 15%. Dit komt door het handgemaakte proces en de natuurlijke rijping. Afhankelijk van je behoeftes en verwachtingen, kan dit als iets negatiefs worden ervaren.
 • Nadeel 2: De natuurlijke geur van deze zeep wordt ontwikkeld tijdens het rijpingsproces, wat betekent dat deze per partij kan variëren. Als je van consistentie in de geur van je producten houdt, kan dit als een nadeel worden beschouwd.
 • Nadeel 3: Hoewel de Aleppo zeep antibiotische eigenschappenbezit en geschikt is voor alle huidtypes, wordt het specifiek aangeraden voor mensen met huidproblemen zoals acne, herpes, eczeem, schimmelinfecties of roos. Als je geen last hebt van deze huidaandoeningen, kan het zijn dat de heilzame aspecten van deze zeep niet volledig aan je behoeften voldoen.
 • Nadeel 4: Aleppo zeep bevat een combinatie van olijf- en laurierolie. Hoewel dit over het algemeen wordt gezien als voordelig en hydraterend voor veel huidtypes, kan het negatief zijn voor diegenen met een allergie of gevoeligheid voor één van deze oliën. Het zou nuttig zijn om een huidtest te doen voordat je het product volledig op je huid aanbrengt.
 • Nadeel 5: De zeep wordt geleverd met een 100% natuurlijk zeepzakje dat bedoeld is om de zeep lekker te laten schuimen en overtollige huidschilfers te verwijderen. Hoewel dit een extra functie lijkt te zijn, kan het als onnodig of overbodig worden gezien als je al een specifieke doucheroutine hebt en je deze niet wilt veranderen door dit zeepzakje te moeten gebruiken.

Onze favoriet #8

Merlinera Aleppo Zeep

Merlinera Aleppo Zeep

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Aleppo Zeep van het merk Merlinera is een natuurlijk, handgemaakt product dat bestaat uit 20% laurierolie en 80% koudgeperste olijfolie. Deze zeep wordt gekenmerkt door zijn authenticiteit, met een traditioneel bereidingsproces en een droogtijd van 6 maanden. Kenmerkend voor de zeep is de bruine buitenkant door oxidatie en de groene binnenkant, ook wel “Groen Goud” genoemd. Je hoeft je geen zorgen te maken over kunstmatige schuimmiddelen, synthetische toevoegingen, conserveermiddelen, aardolieproducten, parabenen, vulstoffen, alcohol, GGO’s of dierlijke bijproducten – die zijn er namelijk niet! De zeep is veilig voor alle huidtypes en kan dagelijks worden gebruikt voor zowel je gezicht als je lichaam, waarbij het zowel als reiniger als vochtinbrengende crème dient. Geniet van de natuurlijke voordelen van deze zeep voor het hele lichaam.

 • Voordeel 1: Merlinera Aleppo Zeep zorgt voor een natuurlijke ervaring met 20% laurierolie en 80% eerste persing olijfolie. Dat betekent dat je huid de pure en authentieke ingrediënten krijgt die ze verdient.
 • Voordeel 2: Deze handgemaakte zeep wordt volgens traditionele processen gemaakt en heeft een droogtijd van 6 maanden. Dit geeft jou een authentiek product dat met zorg en toewijding is geproduceerd.
 • Voordeel 3: Je kunt rekenen op een chemievrije reiniging, want in Merlinera Aleppo Zeep zitten geen kunstmatige schuimmiddelen, synthetische toevoegingen, conserveermiddelen, aardolieproducten, parabenen, vulstoffen, alcohol, GGO’s of dierlijke bijproducten.
 • Voordeel 4: Het is een veilig product voor alle huidtypes, perfect om elke dag te gebruiken. Het 20% percentage laurierolie speelt hierin een importante rol en helpt je huid zijn vitaalheid te behouden.
 • Voordeel 5: De zeep is niet alleen voor je handen. Gebruik Merlinera Aleppo Zeep dagelijks voor je gezicht en lichaam als reiniger en vochtinbrengende crème. Dit maakt het een veelzijdig product in je dagelijkse verzorgingsroutine.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de Merlinera Aleppo Zeep een natuurlijk product is, gemaakt zonder synthetische toevoegingen en chemicaliën, kan de hoge concentratie van olijfolie en laurierolie bij sommige mensen huidirritaties veroorzaken. Dit is met name van toepassing op mensen met een zeer gevoelige huid.
 • Nadeel 2: De zeep is met 6 maanden droogtijd een vrij langzaam proces. Dit kan voor jou als consument betekenen dat het product soms niet op voorraad is, wat resulteert in lange wachttijden.
 • Nadeel 3: Hoewel de zeep geschikt wordt bevonden voor alle huidtypes, kan deze door het hoge gehalte aan laurierolie bij droge huidtypes een uitdrogend effect hebben. Dit kan je huid strak en oncomfortabel laten aanvoelen.
 • Nadeel 4: De zeep is bedoeld voor dagelijks gebruik over het hele lichaam, maar door het gebrek aan schuimmiddelen kan dit anders aanvoelen in vergelijking met reguliere zepen. Het ontbreken van schuim kan voor jou minder bevredigend zijn in termen van reiniging.
 • Nadeel 5: De zeep wordt groen van binnen het “Groen Goud” genoemd. Hoewel dit kan bijdragen aan de authenticiteit van het product, kan de ongebruikelijke kleur afstotend zijn voor sommige gebruikers die gewend zijn aan traditionele zeepkleuren.

Onze favoriet #9

Natura Germania Aleppo Zeep

Natura Germania Aleppo Zeep

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Natura Germania’s Aleppo Zeep is een luxe, handgemaakte stukje welzijn, samengesteld uit 100% plantaardige natuurzeep gemaakt van 60% olijfolie en 40% laurierolie. Deze hoogwaardige wrongelzeep is perfect voor dagelijkse lichaamsverzorging – of het nu als haarzeep, scheerzeep, douchezeep of vaste shampoo is. Het milieuvriendelijke (zero waste) product is een krachtige bondgenoot tegen onzuiverheden zoals acne en mee-eters, en is extra zacht voor droge, gevoelige en prikkelbare huid. Zonder conserveringsmiddelen, chemische oppervlakte-actieve stoffen, kunstmatige kleurstoffen of geurstoffen, parabenen, microplastics en siliconen – alleen pure, natuurlijke ingrediënten die je huid verzorgen en beschermen. Geef het een kans, je haar en huid zullen na ongeveer 30 dagen gezonder glanzen dan ooit tevoren. Als je niet helemaal tevreden bent, belooft Natura Germania de volledige aankoopprijs terug te betalen. Verwen jezelf vandaag nog met deze natuurlijke zeep!

 • Voordeel 1: Natura Germania Aleppo zeep wordt met de hand gemaakt volgens een traditioneel recept, met gebruik van 100% plantaardige oliën – 60% olijfolie en 40% laurierolie. Zo trakteer je jezelf op een stukje luxe en welzijn.
 • Voordeel 2: Het is een multifunctioneel product dat kan worden gebruikt als haarzeep, scheerzeep, douchezeep, vaste shampoo en gezichtsreiniger. Dit maakt het bijzonder gemakkelijk en praktisch voor je dagelijkse verzorgingsroutines.
 • Voordeel 3: Deze zeep moet bijzonder effectief zijn voor mensen met een droge, gevoelige en geïrriteerde huid. Het is ook een mooie optie voor mensen die problemen hebben met onzuiverheden, acne, puistjes of mee-eters.
 • Voordeel 4: De Natura Germania Aleppo zeep bevat geen conserveringsmiddelen, chemische oppervlakte-actieve stoffen, kunstmatige kleur- of geurstoffen, geen parabenen, geen microplastics, geen siliconen en het is dierproefvrij. Zo kun je genieten van een delicate reiniging met een zuiver geweten.
 • Voordeel 5: Tijdens de eerste gebruiksdagen kan je een verandering in de textuur van je haar opmerken als de siliconenresten van de vorige shampoos worden verwijderd. Maar geef niet op, na ongeveer 30 dagen zal je haar en huid zo gezond als nooit tevoren glanzen dankzij de heilzame eigenschappen van deze zeep.
 • Nadeel 1: Hoewel de Natura Germania Aleppo Zeep de belofte maakt om te helpen bij een onzuivere huid, zoals acne, puistjes of mee-eters, blijft het onduidelijk hoe effectief het product werkelijk is. Dit hangt af van je huidtype en het kan zijn dat het niet bij iedereen het gewenste resultaat oplevert.
 • Nadeel 2: Het product wordt gepresenteerd als een universele zeep voor haar, gezicht en lichaam. Dit brengt mogelijk nadelen met zich mee, vooral voor mensen met een gevoelige huid. Sommige huidtypen reageren beter op specifieke producten voor ieder afzonderlijk lichaamsdeel, in plaats van een ‘one-size-fits-all’ oplossing.
 • Nadeel 3: De zeep moet een huidvriendelijke PH-waarde van 8-9 hebben. Echter, een gezonde huid heeft meestal een PH-waarde van 4,7 tot 5,75, wat in de zure range valt. Een zeep met hoge PH-waarde heeft het potentieel om de natuurlijke balans van de huid te verstoren en kan voor sommige mensen irritatie veroorzaken.
 • Nadeel 4: Volgens de productinformatie wordt aangegeven dat je haar mogelijk vettig en vezelig wordt tijdens de eerste gebruiksdagen. Dit kan een onaangenaam gevoel zijn en kan mensen ontmoedigen om het product lang genoeg te gebruiken om de voordelen van siliconenvrije producten te ondervinden.
 • Nadeel 5: De zeep wordt aangeboden inclusief sisalzeepzakken en zeepzakken voor op reis. Echter, niet iedereen heeft wellicht behoefte aan deze extra’s en kan dit als overbodig ervaren. Het kan zijn dat je liever een eenvoudiger product zonder extra’s wilt aanschaffen.

Na grondig en uitgebreid onderzoek naar de 10 beste Aleppo zeepjes op de markt, blijkt dat deze natuurlijke en biologische zepen een uitstekende aanwinst kunnen zijn voor jouw huidverzorgingsroutine. Deze zepen, rijk aan voedende en hydraterende eigenschappen, helpen bij het balanceren van je huid en geven glans en zachtheid. Met hun traditionele productieproces en het feit dat ze vrij zijn van chemicaliën en kunstmatige toevoegingen, vertegenwoordigen ze de zuiverste vorm van zeep die er is. Jouw keuze in Aleppo zeep zal afhangen van jouw specifieke huidbehoefte en persoonlijke voorkeuren. Zo kan je de opties kiezen van mild tot sterk, afhankelijk van het percentage laurierolie. Dus, voor een gezonde, stralende, en vooral natuurlijke huid, zou het toevoegen van Aleppo zeep aan je dagelijks regime een goede stap voorwaarts zijn.

Inhoudsopgave