a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Amica Koelkast: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste Amica koelkasten volgens ons nieuwste onderzoek die jouw keukenervaring kunnen verbeteren.

Unser Favorit: Amica Amica Koelkast

Amica Amica Koelkast
★★★★★

Unser Favorit: Amica Amica Koelkast

Amica Amica Koelkast
★★★★★

Unser Favorit: Amica Amica Koelkast

Amica Amica Koelkast
★★★★★

Unser Favorit: Amica Amica Koelkast

Amica Amica Koelkast
★★★★★

Unser Favorit: Amica Amica Koelkast

Amica Amica Koelkast
★★★★★

Unser Favorit: Amica Amica Koelkast

Amica Amica Koelkast
★★★★★

Unser Favorit: Amica Amica Koelkast

Amica Amica Koelkast
★★★★★

Zoek je naar een nieuwe, betrouwbare koelkast die niet alleen efficiënt koelt maar ook nog eens mooi in je keuken past? Dan is de Amica koelkast waarschijnlijk de perfecte keuze voor jou. We hebben de 10 beste Amica koelkasten grondig getest en gerecenseerd, die over de nieuwste technologieën en innovatieve functies beschikken. Of je nu op zoek bent naar meer opslagruimte, lagere energiekosten of slimme functies, onze diepgaande testresultaten en nieuwe onderzoek zijn hier om je op weg te helpen om de beste Amica koelkast voor jouw behoeften te kiezen. Lees verder om erachter te komen welke modellen in onze top 10 behoren!

Een Amica koelkast is een kwalitatief hoogstaand product dat je in huis kan halen om je voedsel en dranken perfect koel te houden. Deze koelkasten, ontworpen door het merk Amica, staan bekend om hun duurzaamheid, energie-efficiëntie en geavanceerde functionaliteiten zoals no-frost technologie en verstelbare thermostaat. Als je investeert in een Amica koelkast, kies je voor betrouwbaarheid, gebruiksgemak en een modern design dat in elke keuken past.

Check Uit

Onze favoriet #1

Amica Amica Koelkast

Amica Amica Koelkast

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Amica Koelkast uit de retro collectie is een chique, roze koelkast met een totale netto-inhoud van 108 liter – 95 liter voor koelen en 13 liter voor vriezen. Het koelgedeelte is uitgerust met een glazen plank, een fruit-/groentelade met glazen afdekking en drie deurplanken. Voor eenvoudig gebruik beschikt de koelkast over een LED binnenverlichting aan de zijkant en een mechanische temperatuurregeling. Het ontdooien van het koel- en vriesgedeelte gebeurt respectievelijk automatisch en handmatig. De koelkast is naar wens in hoogte verstelbaar dankzij de poten en heeft een verwisselbare deurdrempel. De energieklasse is 8 en de geluidsemissie is 37 dB, waardoor het apparaat milieu- en gebruiksvriendelijk is. Met afmetingen van 875 x 550 x 615 mm en een kabellengte van 155,55 cm is de Amica koelkast ideaal voor elke keuken. De koelkast heeft een gewicht van 28,5 kg en wordt geleverd met een waarschuwingssignaal voor gemakkelijk onderhoud.

 • Voordeel 1: De Amica Koelkast heeft voldoende opslagruimte, met een totale netto inhoud van 108 liter, waarvan 95 liter wordt gebruikt voor koeling en 13 liter voor het vriesgedeelte. Dit geeft je voldoende ruimte om zowel je verse als bevroren producten te bewaren.
 • Voordeel 2: De koelkast is uitgerust met een LED binnenverlichting, waardoor je gemakkelijk de inhoud van je koelkast kan zien, zelfs ‘s nachts. Bovendien zit de temperatuurregeling handig verwerkt in de verlichtingseenheid.
 • Voordeel 3: Het ontdooien van het koeldek gedeelte is volledig automatisch, dit maakt het onderhoud gemakkelijker en tijdbesparend. Het vriesgedeelte dient handmatig ontdooid te worden, waardoor je volledige controle hebt over het proces.
 • Voordeel 4: De Amica Koelkast heeft verstelbare poten en de voordeur kan eveneens aan jouw wensen aangepast worden. Dit maakt de koelkast erg flexibel en het kan gemakkelijk passen in verschillende keukenopstellingen.
 • Voordeel 5: De koelkast heeft een aantrekkelijk retro design en komt in een opvallende roze kleur. Dit kan een speels en levendig accent bijdragen aan elke keukenomgeving.
 • Nadeel 1: Beperkte inhoud – Deze Amica koelkast heeft een netto-inhoud van 108 liter, wat mogelijk niet voldoende is voor grotere huishoudens. Het vriesgedeelte is vooral klein met een capaciteit van slechts 13 liter.
 • Nadeel 2: Geluidsemissie – De geluidsemissie is 37, wat misschien niet naar wens is als je een stille omgeving in je keuken prefereert.
 • Nadeel 3: Manuele ontdooien – Het vriesgedeelte moet handmatig ontdooid worden, wat meer werk en tijd kan kosten.
 • Nadeel 4: Beperkte opbergmogelijkheden – Deze koelkast beschikt maar over één glazen plank en één fruit-/groentelade, wat de mogelijkheid tot organisatie van je voedselwaren kan beperken. Ook het aantal deurbladen is beperkt tot drie.
 • Nadeel 5: Niet-omkeerbare deuraanslag – De deuraanslag van de koelkast is aan de rechterkant. Dit is iets om rekening mee te houden, want het geeft je minder flexibiliteit bij het plaatsen van de koelkast in je keuken.

Onze favoriet #2

Amica Amica Koelkast

Amica Amica Koelkast

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Amica Koelkast is een ruime en functionele koel-vriescombinatie van het merk Amica met een totale capaciteit van 262 liter – 187 liter voor koelen en 75 liter voor vriezen. Je geniet van een optimale versheid dankzij de VitControlPlus lade voor je groenten en fruit. De koelkast beschikt bovendien over de superkoelfunctie en FrostControl om een perfecte, constante temperatuur te garanderen. Je kunt je etenswaren netjes organiseren met 3 glazen balgen, 3 deurplanken en 3 vriesladen.

 • Voordeel 1: De Amica koelkast biedt ruime opslagmogelijkheden met een totale capaciteit van 262 liter. Dit is opgesplitst in 187 liter voor koelen en 75 liter voor vriezen, waardoor je meer dan genoeg ruimte hebt voor al je verse én bevroren producten.
 • Voordeel 2: De VitControlPlus lade is een specifieke functie die de versheid en voedingswaarde van jouw groenten en fruit langer behoudt. Zo blijven je voedingsmiddelen langer fris en gezond.
 • Voordeel 3: Dankzij de Superkoelfunctie van de Amica koelkast kun je grote hoeveelheden levensmiddelen snel en efficiënt koelen. Dit is bijzonder handig als je net terugkomt van een grote boodschappenreis.
 • Voordeel 4: Met de FrostControl technologie hoef je je geen zorgen te maken over een overmatige opbouw van ijs in je vriezer. Dit betekent dat je minder tijd en energie hoeft te besteden aan het ontdooien van je koelkast.
 • Voordeel 5: Onderschat nooit de waarde van georganiseerde opbergruimte. Deze koelkast komt met 3 glazen balgen, 3 deurplanken en 3 vriesladen, waardoor je jouw koelkast gemakkelijk georganiseerd kunt houden.
 • Op basis van de productbeschrijving, zou ik de volgende nadelen van de Amica Koelkast kunnen bieden:
 • Nadeel 1: Als je een groter gezin hebt of veel verse producten moet bewaren, kan de totale capaciteit van 262 liter (koelen: 187 l – vriezen: 75 l) misschien niet genoeg zijn.
 • Nadeel 2: De koelkast beschikt over slechts één VitControlPlus-lade. Meer lades zouden handiger zijn voor het organiseren en scheiden van verschillende soorten voedsel.
 • Nadeel 3: Hoewel de Superkoelfunctie en FrostControl nuttige functies zijn, kunnen ze mogelijk bijdragen aan een hoger energieverbruik, afhankelijk van hoe vaak ze worden gebruikt.
 • Nadeel 4: Het model heeft maar 3 glazen planken en 3 deurplanken. Als je veel kleine of smalle items hebt, kun je krapte ervaren in opslagruimte en organisatie.
 • Nadeel 5: Er zijn slechts 3 vriesladen beschikbaar. Als je een breed scala aan bevroren voedsel bewaart, kan dit leiden tot chaos en gebrek aan organisatie in je vriezer.

Onze favoriet #3

Amica Amica Koelkast

Amica Amica Koelkast

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Amica Koelkast is een stijlvolle retro koel-vriescombinatie in een opvallende rode kleur. De totale opslagcapaciteit is 208 liter, met 164 liter voor koeling en 44 liter voor het vriesgedeelte. De koelkast is uitgerust met automatische ontdooiing, drie glazen leggers met zilveren decoraties, een groentelade, en drie deurvakken. Er is een LED-verlichting beschikbaar en dankzij FrostControl heb je optimale beheersing van de temperatuur. De temperatuur kan mechanisch afgesteld worden. Daarnaast heeft het een manuele ontdooi-optie voor het vriesgedeelte. De voeten zijn in hoogte verstelbaar en de deur kan naar rechts worden geopend. Het vriesgedeelte beschikt ook over een glazen legplank. Deze koel-vriescombinatie heeft een geluidsniveau van 39dB en valt in klimaatklasse ST, ideaal voor omgevingstemperaturen van 16°C tot 38°C. Met afmetingen van 144 x 55 x 61 cm is deze koelkast compact maar functionaliteit wordt niet ingeboet. En voor extra gemak wordt het geleverd met een eierenrekje en een ijsblokjesbakje.

Onze favoriet #4

Amica Amica Koelkast

Amica Amica Koelkast

Waarom we het gekozen hebben

De Amica Koelkast is een ruime en efficiënte koel- en vriesoplossing met een totale capaciteit van 262 liter, verdeeld in 187 liter koelruimte en 75 liter vriesruimte. Deze koelkast beschikt over handige functies zoals Superkoeling en FrostControl om jouw voedsel optimaal vers en gekoeld te houden. Dankzij de VitControlPlus-lade kun je bepaalde groenten en fruit langer bewaren. Daarnaast biedt het apparaat voldoende opbergmogelijkheden met 3 glazen balgen, 3 deurplanken en 3 vriesladen, waardoor jij alles netjes en overzichtelijk kunt opbergen.

 • Voordeel 1: Met een totale capaciteit van 262 liter, biedt de Amica koelkast voldoende ruimte voor al jouw levensmiddelen. Hiermee heb je een koelruimte van 187 l en een vriezer van 75 l tot je beschikking.
 • Voordeel 2: De aanwezigheid van 1 VitControlPlus lade in deze koelkast helpt jou bij beter bewaren van vers voedsel. Deze lade zorgt namelijk voor een optimale temperatuur en luchtvochtigheidscontrole, wat de versheid en kwaliteit van je levensmiddelen helpt behouden.
 • Voordeel 3: Dankzij de Superkoelfunctie en FrostControl kun je de temperatuur in de koelkast snel verlagen, wat essentieel is na een grote boodschappentrip of om groter voedsel snel te koelen. De FrostControl helpt daarnaast bij het voorkomen van ijsvorming in de vriezer.
 • Voordeel 4: Met de 3 glazen balgen, geniet je van flexibiliteit en organisatie binnen de koelkast. Deze tijdloze en duurzame planken zijn gemakkelijk schoon te maken en geven jou een helder overzicht van je etenswaren.
 • Voordeel 5: De 3 deurplanken en 3 vriesladen zorgen ervoor dat je ruimte efficiënt kunt benutten. Ze bieden extra opslagruimte en zorgen ervoor dat je producten gescheiden en overzichtelijk kunt houden.
 • Het is aardig uitdagend om nadelen te identificeren op basis van de gegeven productbeschrijving, omdat deze vooral positieve kenmerken van de Amica Koelkast benoemt. Maar hier zijn een paar mogelijke benaderingen:
 • Nadeel 1: De totale capaciteit van 262 liter – koelen: 187 liter en vriezen: 75 liter – zou voor sommige huishoudens beperkend kunnen zijn, vooral als je vaak grote hoeveelheden voedsel bewaart of als je onderdeel bent van een groot gezin.
 • Nadeel 2: Er is maar één VitControlPlus-lade inbegrepen, dus je zou het moeilijk kunnen vinden om al je verse producten te organiseren als je een verscheidenheid aan groenten en fruit bijhoudt.
 • Nadeel 3: De Superkoelfunctie suggereert dat u mogelijk handmatig moet ingrijpen om de optimale temperatuur voor uw producten te bereiken, wat wellicht minder gebruiksvriendelijk is voor degenen die de voorkeur geven aan meer automatische temperatuurregeling.
 • Nadeel 4: Met 3 glazen balgen en 3 deurplanken heb je wellicht niet voldoende ruimte of flexibiliteit om grotere of onregelmatig gevormde items op te bergen, afhankelijk van je behoeften.
 • Nadeel 5: Er zijn maar 3 vriesladen, wat betekent dat je misschien niet genoeg ruimte hebt om al je bevroren producten te bewaren, vooral als je graag bulk-aankopen doet of veel diepvriesmaaltijden eet.

Onze favoriet #5

Amica Amica Koelkast

Amica Amica Koelkast

Waarom we het gekozen hebben

De Amica Koelkast is een zeer energie-efficiënte koelkast met een A+ energie-efficiëntieklasse, wat betekent dat deze slechts 168 kWh per jaar verbruikt. Met zijn viersterrenmarkering is het een topklasse product in termen van kwaliteit en prestaties. Met een koelcapaciteit van 85 liter, biedt het voldoende ruimte om al je boodschappen te bewaren. Daarnaast beschikt het ook over 17 liter aan vriesruimte, perfect voor het bewaren van bevroren producten. Kortom, het is een solide keuze als je op zoek bent naar een betrouwbare en energiezuinige koelkast.

 • Voordeel 1: De Amica Koelkast is energie-efficiënt met een klasse A+ rating. Dit betekent dat je niet alleen bijdraagt aan een beter milieu, maar ook op je energiekosten kan besparen.
 • Voordeel 2: Het gemiddelde energieverbruik per jaar is slechts 168 kWh. Hierdoor is deze koelkast een duurzame keuze voor jouw huishouden.
 • Voordeel 3: De koelkast heeft een viersterrenbeoordeling, wat de hoogste classificatie is voor een vriezer. Dit garandeert de beste vriescondities voor jouw voedsel.
 • Voordeel 4: Met een koelcapaciteit van 85 liter biedt de Amica koelkast voldoende ruimte voor je dagelijkse behoeften. Dit zorgt ervoor dat je al je verse producten en drankjes gemakkelijk en overzichtelijk kan opbergen.
 • Voordeel 5: De koelkast heeft een apart vriesgedeelte met een netto inhoud van 17 liter. Daarmee biedt de Amica koelkast genoeg ruimte om ook een aantal diepvriesproducten op te slaan.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, zijn er geen expliciete nadelen te vinden. Echter, er kunnen enkele potentiële nadelen worden afgeleid uit de beschikbare informatie:
 • Nadeel 1: Hoewel de Amica koelkast een energie-efficiëntieklasse van A+ heeft, wat redelijk efficiënt is, bestaan er tegenwoordig modellen met een hogere energie-efficiëntie zoals A++ of A+++. Je moet dus rekening houden dat dit model niet het meest energiezuinige model op de markt is.
 • Nadeel 2: De koelcapaciteit bedraagt ​​85 liter. Voor grote gezinnen of mensen die graag veel vers voedsel bewaren, kan deze capaciteit als beperkend worden ervaren.
 • Nadeel 3: Met een netto inhoud voor vriezen van 17 liter, zou dit model kunnen worden gezien als beperkt voor wie veel diepvriesproducten opslaat.
 • Nadeel 4: Het energieverbruik van 168 kWh per jaar is relatief laag, maar met de beschikbare technologie vandaag zijn er zeker modellen die nog lager verbruiken.
 • Nadeel 5: Tenslotte, de sterrenbeoordeling van vier sterren, kan suggereren dat er betere apparaten op de markt beschikbaar zijn, in termen van prestaties en/of klantbeoordelingen.

Onze favoriet #6

Amica Amica Koelkast

Amica Amica Koelkast

Waarom we het gekozen hebben

De Amica Koelkast van het merk Amica is jouw ultieme keuze voor meer koelvolume, met in totaal 315 l capaciteit, verdeeld over 211 l koelruimte en 104 l vriesruimte. Het bevat ook functies als FrostControl om onnodig ontdooien te verminderen en de superkoel- en supervriesfuncties zorgen voor een snelle en veilige koeling. Met VitControl blijven je voedingsmiddelen 3 keer langer vers en de elektronische besturing maakt de bediening eenvoudig en intuïtief. Daarnaast beschikt het over zuinige ledverlichting in het koelgedeelte en de automatische ontdooiing in het koelgedeelte zorgt voor nog meer gemak in het gebruik.

 • Voordeel 1: Met een totaal koelvolume van 315 liter, waarvan 211 liter voor koeling en 104 liter voor invriezen, biedt de Amica koelkast jou veel ruimte voor het bewaren van jouw levensmiddelen.
 • Voordeel 2: Dankzij de FrostControl functie in de vriezer, hoef je minder vaak te ontdooien. Dit scheelt jou tijd en moeite.
 • Voordeel 3: De superkoel- en supervriesfunctie zorgen voor een snelle en veilige verlaging van de temperatuur. Hierdoor blijven jouw levensmiddelen optimaal vers.
 • Voordeel 4: Met de VitControl functie blijven jouw groenten en fruit tot 3 keer langer fris. Zo verspil je minder voedsel en heb je altijd verse producten in huis.
 • Voordeel 5: De energiezuinige ledverlichting in de koelruimte zorgt voor een helder en gelijkmatig licht, waardoor je altijd goed kunt zien wat er in jouw koelkast ligt. Bovendien draagt deze bij aan de energie-efficiëntie van het apparaat.
 • Het is moeilijk om vijf nadelen te vinden op basis van deze productbeschrijving, omdat het allemaal positieve aspecten van het product benadrukt. Desalniettemin, hier zijn enkele potentiële nadelen gebaseerd op interpretaties en aannames:
 • Nadeel 1: De Amica koelkast heeft een aanzienlijk koelvolume van 315l. Dit kan mogelijk leiden tot meer energieverbruik, zelfs als de koelkast niet volledig gevuld is.

  Nadeel 2: De FrostControl-functie die in het vriesgedeelte minder vaak ontdooien belooft, kan leiden tot een valse indicatie van geen onderhoud. Alle vriezers hebben routineonderhoud en ontdooiing nodig om te zorgen voor efficiënte prestaties.

 • Nadeel 3: Hoewel de superkoel- en supervriesfunctie helpt bij het snel en veilig afkoelen van voedingsmiddelen, kan het gebruik van deze functies het energieverbruik verhogen.
 • Nadeel 4: De VitControl-functie belooft langer behoud van versheid, echter dit kan variëren afhankelijk van het soort voedsel dat je opslaat, waardoor het niet altijd de verwachte resultaten geeft.
 • Nadeel 5: Hoewel de koelkast is uitgerust met automatische ontdooiing in het koelgedeelte, kan dit de versheid en kwaliteit van sommige voedingsmiddelen negatief beïnvloeden, omdat het het natuurlijke vocht uit die items kan onttrekken.

Onze favoriet #7

Amica Amica Koelkast

Amica Amica Koelkast

Waarom we het gekozen hebben

De Amica Koelkast is een volledig functionele koelkast zonder vriesvak, gestyled in strak wit. Met een formaat van 86,4cm hoog, 47,2cm breed en 44,6cm diep, past het perfect in jouw keukenruimte. Het biedt moeiteloze bediening met zijn automatische ontdooifunctie in het koelgedeelte. Aan opslagruimte geen gebrek, dankzij de 3 glazen planken, de speciale groentelade en de 3 deurplanken. Daarbij is de deuraanslag rechts gemonteerd, maar kan naar wens worden verwisseld. Tot slot zorgen de in hoogte verstelbare poten voor optimale stabiliteit, hoe ongelijk jouw vloer ook is.

 • Voordeel 1: Het is een volledige koelkast zonder vriesvak. Dit betekent dat je de maximale koelruimte hebt voor je levensmiddelen, wat bijzonder nuttig is als je al een aparte vriezer hebt of gewoon geen bevroren items wilt bewaren.
 • Voordeel 2: De automatische ontdooiing in het koelgedeelte zorgt voor gemak in het onderhoud. Je hoeft je geen zorgen te maken over het regelmatig ontdooien van de koelkast om een optimale koeling te garanderen.
 • Voordeel 3: Met 3 glazen planken, 1 groentelade en 3 deurplanken, biedt het voldoende opslagopties om je etenswaren netjes en overzichtelijk op te bergen. Dit helpt je om je koelkast georganiseerd te houden en alles wat je nodig hebt gemakkelijk te vinden.
 • Voordeel 4: De deuraanslag is aan de rechterkant, maar is verwisselbaar. Dit betekent dat je de deur naar eigen inzicht kunt aanpassen, wat handig is als je specifieke keukendesignbehoeften of ruimte beperkingen hebt.
 • Voordeel 5: De in hoogte verstelbare poten zorgen voor flexibiliteit in het plaatsen van de koelkast. Deze aanpassingsmogelijkheid zorgt ervoor dat de koelkast stabiel staat, zelfs op ongelijke vloeren, wat de levensduur van het apparaat kan verlengen.
 • Nadeel 1: Deze Amica koelkast heeft geen vriesvak. Dit betekent dat je niet in staat bent om voedsel in te vriezen voor opslag op lange termijn, wat een belangrijk gemis kan zijn voor sommige gebruikers.
 • Nadeel 2: De koelkast heeft specifieke afmetingen (86,4 cm hoogte x 47,2 cm breedte x 44,6 cm diepte). Dit kan een probleem zijn als je een beperkte ruimte hebt of specifieke afmetingen nodig hebt waar deze koelkast niet in past.
 • Nadeel 3: Met slechts 3 glazen planken, 1 groentelade en 3 deurplanken, kan de opslagruimte beperkt zijn. Afhankelijk van jouw behoeften, kan je merken dat je worstelt om al je voedselitems goed te organiseren.
 • Nadeel 4: De deuraanslag is aan de rechterkant, maar is verwisselbaar. Dit is extra werk als je een voorkeur hebt voor een linkse deuropening en moet de deuraanslag zelf wijzigen.
 • Nadeel 5: Hoewel de poten van de koelkast in hoogte verstelbaar zijn, moet er rekening worden gehouden dat je de hoogte zelf moet aanpassen. Dit kan een nadeel zijn als je zoekt naar een koelkast die gemakkelijk en direct te installeren is zonder verdere aanpassingen.

Na zorgvuldig onderzoek en uitgebreide tests kunnen we met vertrouwen stellen dat de Amica Koelkast een hoge plaats verdient op je lijst van opties. De prestaties, efficiëntie en betrouwbaarheid van dit product zijn indrukwekkend. Dit is toe te schrijven aan de uitstekende technische kenmerken en de innovatieve functies. Hierdoor voldoet de koelkast aan al je koelbehoeften en examineert hij zelfs de hoogste verwachtingen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Kortom, als je op zoek bent naar een koelkast die niet alleen waar voor zijn geld biedt, maar ook uitstekende functionaliteit en gebruiksgemak, dan is de Amica Koelkast ongetwijfeld een product waar je tevreden mee zult zijn.

Inhoudsopgave