a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Apple Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een actueel overzicht verwachten van de meest recente en relevante statistieken over Apple, met inzicht in nieuwe gegevens die helpen bij het begrijpen van de huidige prestaties en trends van het bedrijf.

 • Apple Inc. is ‘s werelds meest waardevolle merk met een waarde van ongeveer 263,4 miljard dollar in 2020.
 • In het eerste kwartaal van 2021 heeft Apple Inc. een omzet behaald van ruim 111 miljard dollar.
 • Apple Inc. verdeelt zijn omzet over verschillende producten en diensten, waarbij de iPhone goed is voor bijna 50% van de totale omzet in het eerste kwartaal van 2021.
 • Uit een rapport van 2021 blijkt dat Apple Music 72 miljoen betalende abonnees heeft.
 • In 2020 verkocht Apple meer dan 217 miljoen iPads.
 • Apple’s App Store had in 2020 ongeveer 1,96 miljoen beschikbare apps.
 • In het derde kwartaal van 2020 had iOS een marktaandeel van 13,8% van de wereldwijde smartphone shipments.
 • De omzet van de App Store bedroeg ongeveer 64,4 miljard dollar in 2020.
 • In het vierde kwartaal van 2020 bedroeg het wereldwijde marktaandeel van Apple’s iOS besturingssysteem voor tablets 36,5%.
 • Apple’s iPhone 12 werd in het vierde kwartaal van 2020 de best verkopende smartphone wereldwijd.
 • Apple verkocht in 2020 ongeveer 72,9 miljoen iPhones.
 • Apple’s diensten omvatten nu bijna 20% van de totale omzet van het bedrijf.
 • In 2020 had Apple’s muziekstreamingdienst ongeveer 20% marktaandeel in termen van betaalde abonnementen.
 • Apple heeft meer dan 147.000 fulltime werknemers in 2020.
 • Apple heeft wereldwijd ongeveer 500 fysieke winkels.

Actuele Apple Statistieken

Apple Inc. is ‘s werelds meest waardevolle merk met een waarde van ongeveer 263,4 miljard dollar in 2020.

Apple Inc. is volgens de statistieken het meest waardevolle merk ter wereld, met een merkwaarde van ongeveer 263,4 miljard dollar in 2020. Dit betekent dat als u alle verschillende elementen die bijdragen aan de kracht van Apple als merk – zoals zijn naam, logo, productkwaliteit, reputatie en klantloyaliteit – optelt en hiervoor een financiële waarde bepaalt, het totaal uitkomt op om en nabij de 263,4 miljard dollar. Deze waarde is niet alleen gebaseerd op hun fysieke producten en diensten, maar ook op hoe het merk wordt waargenomen en gewaardeerd door consumenten wereldwijd. Deze immense waarde toont aan hoe krachtig en invloedrijk Apple als merk is in de wereldwijde markt.

In het eerste kwartaal van 2021 heeft Apple Inc. een omzet behaald van ruim 111 miljard dollar.

In het eerste kwartaal van 2021 heeft Apple Inc., het bekende technologiebedrijf, een ongekende omzet behaald van ruim 111 miljard dollar. Dit houdt in dat de totale inkomsten die Apple in deze periode heeft gegenereerd, door de verkoop van haar producten en diensten, boven de 111 miljard dollar ligt. Het is een indicatie van de financiële prestatie van het bedrijf en illustreert de grote hoeveelheid goederen en diensten die het aan zijn klanten heeft verkocht. Omzet is dus een maat voor de bedrijfsgrootte en het succes van Apple in het eerste kwartaal van 2021. Deze ongekend hoge omzet stelt dat Apple in dat tijdsbestek enorm succesvol was in het genereren van inkomsten. Het is echter belangrijk om op te merken dat omzet niet hetzelfde is als winst, aangezien het geen rekening houdt met de kosten die het bedrijf maakt.

Apple Inc. verdeelt zijn omzet over verschillende producten en diensten, waarbij de iPhone goed is voor bijna 50% van de totale omzet in het eerste kwartaal van 2021.

Uit deze statistiek kunnen we opmaken dat Apple Inc., een groot multinationaal technologiebedrijf, zijn inkomsten genereert uit verschillende producten en diensten. Dit bevat onder andere het aanbod van iPhones, iPads, Macs, Apple Watches, diensten zoals de App Store, iCloud en ook hun accessoire lijn. Echter, in het eerste kwartaal van 2021 was de iPhone veruit het product dat de meeste inkomsten genereerde voor het bedrijf. Het leverde bijna 50% van de totale omzet van Apple Inc. Dit toont aan hoe invloedrijk en populair het iPhone-product van Apple is en hoe zeer het bijdraagt aan het financiële succes van het bedrijf. Ondanks hun brede assortiment aan producten en diensten, is de iPhone dus een cruciale bron van inkomsten voor Apple.

Uit een rapport van 2021 blijkt dat Apple Music 72 miljoen betalende abonnees heeft.

Het rapport uit 2021 geeft aan dat Apple Music 72 miljoen betalende abonnees heeft. Dit betekent concreet dat er 72 miljoen mensen zijn die een actief, betalend abonnement hebben op de muziekstreamingservice van Apple, bekend als Apple Music. Deze statistiek geeft een inzicht in de populariteit en het marktaandeel van Apple’s muziekservice. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat alle abonnees even actief zijn, maar ze betalen wel allemaal voor de dienst. Deze informatie is belangrijk voor u om inzicht te krijgen in de digitale muziekmarkt en het succes van Apple in deze sector.

In 2020 verkocht Apple meer dan 217 miljoen iPads.

In 2020 heeft Apple een recordaantal iPads verkocht, namelijk meer dan 217 miljoen. Dit betekent dat het totale aantal verkochte iPads door Apple in dat jaar de 217 miljoen heeft overschreden. Het is een indrukwekkend aantal, waaruit blijkt hoe populair en gewild dit product van Apple is onder consumenten over de hele wereld. Als u het op een dagelijkse basis bekijkt, betekent dit dat Apple gemiddeld elke dag ongeveer 594.000 iPads over de hele wereld verkocht. Deze statistiek geeft ons inzicht in de enorme schaal en het succes van Apple’s verkoopstrategie.

Apple’s App Store had in 2020 ongeveer 1,96 miljoen beschikbare apps.

De statistiek die u heeft aangegeven, betekent dat er in het jaar 2020 ongeveer 1,96 miljoen verschillende applicaties (apps) beschikbaar waren om te downloaden en te gebruiken in de App Store van Apple Inc. Dit cijfer vertegenwoordigt de enorme diversiteit aan software tools en hulpmiddelen die zijn afgestemd op de behoeften en interesses van verschillende gebruikers. Deze applicaties bestaan in een breed scala aan categorieën, waaronder, maar niet beperkt tot, games, educatieve hulpmiddelen, bedrijfsinstrumenten, levensstijltoepassingen en sociale netwerken. Het concept van het hebben van dergelijke uitgebreide keuzemogelijkheden is om de gebruikerservaring te personaliseren en de veelzijdigheid van digitale technologie te benutten.

In het derde kwartaal van 2020 had iOS een marktaandeel van 13,8% van de wereldwijde smartphone shipments.

Wanneer we zeggen dat iOS in het derde kwartaal van 2020 een marktaandeel had van 13,8% van de wereldwijde smartphone shipments, betekent dit het volgende. Ten eerste, iOS is het besturingssysteem dat ontwikkeld is door Apple voor hun mobiele producten, zoals de iPhone. Het derde kwartaal van 2020 verwijst naar de periode die loopt van juli tot en met september van dat jaar. Het marktaandeel van 13,8% houdt in dat van al de smartphones die in die periode wereldwijd verzonden zijn, 13,8% op het iOS besturingssysteem draait. Met andere woorden, als er bijvoorbeeld 100 smartphones werden verzonden, waren er 13,8 daarvan die draaiden op iOS. Dit percentage geeft een indicatie van de populariteit en het marktbereik van Apple’s iOS in vergelijking met andere besturingssystemen zoals Android.

De omzet van de App Store bedroeg ongeveer 64,4 miljard dollar in 2020.

U zou interesse kunnen hebben in deze recente statistiek uit de technologische sector. Het betreft de verdiensten van Apple’s App Store in het afgelopen jaar. In 2020 bedroeg, volgens financiële overzichten, de totale omzet van de App Store ongeveer 64,4 miljard dollar. Dit indrukwekkende getal vertegenwoordigt de inkomsten die zijn behaald uit de verkoop van apps, inclusief zowel de initiële aankoopkosten van de apps als de in-app aankopen. Dus, als u een app hebt ontwikkeld en gekozen hebt om deze via de App Store te verkopen, dan wordt de gegenereerde omzet uit uw app meegeteld in dit enorme totale bedrag van 64,4 miljard dollar. Het is belangrijk op te merken dat dit omzetcijfer geen directe winst voor Apple betekent, aangezien delen van deze inkomsten naar app-ontwikkelaars gaan.

In het vierde kwartaal van 2020 bedroeg het wereldwijde marktaandeel van Apple’s iOS besturingssysteem voor tablets 36,5%.

In het vierde kwartaal van 2020 bleek uit statistieken dat het marktaandeel van Apples iOS besturingssysteem voor tablets wereldwijd op 36,5% stond. Dit betekent dat, op een wereldwijde schaal, van elke 100 tablets die tijdens dat kwartaal in gebruik waren, er 36,5 door Apple’s iOS-systeem werden aangedreven. Het geeft ook aan dat Apple’s iOS een aanzienlijk deel van de markt in handen heeft ten opzichte van andere besturingssystemen op tablets. De suggestie hieruit is dat de producten van Apple, in dit geval de iPad, een aanzienlijk deel van de klanten voor zich winnen en een grote concurrentiefactor zijn in de tabletmarkt. U, als consument, zult dit merken bij het kiezen van een tablet doordat u veel opties van Apple zult tegenkomen.

Apple’s iPhone 12 werd in het vierde kwartaal van 2020 de best verkopende smartphone wereldwijd.

Het statistiek dat u heeft vermeld, refereert naar de verkoopprestatie van Apple’s iPhone 12. In het vierde kwartaal van 2020 werd dit specifieke model de best verkochte smartphone wereldwijd. Dit betekent dat in dit tijdsbestek, van alle smartphones die over de hele wereld werden verkocht, de iPhone 12 het meest gekochte model was. De verkoop omvat zowel online als offline aankopen uit verschillende landen, van consumenten tot bedrijven. Dit geeft aan dat de iPhone 12 zeer populair was bij de consumenten, resulterend in hoofdverkopen. Het spreekt ook tot de succesvolle marketing, productontwerp en merkwaardering van Apple.

Apple verkocht in 2020 ongeveer 72,9 miljoen iPhones.

In 2020 registreerde Apple indrukwekkende verkoopcijfers voor zijn iPhone-producten met een totaal van ongeveer 72,9 miljoen verkochte eenheden. Dit cijfer vertegenwoordigt de totale hoeveelheid iPhones die over de hele wereld zijn verkocht gedurende dat specifieke jaar. Het houdt rekening met alle verschillende modellen van de iPhone, van de nieuw uitgebrachte modellen uit dat jaar tot oudere modellen die nog beschikbaar waren voor aankoop. De verkoopstatistiek van 72,9 miljoen iPhones in 2020 is essentieel om te analyseren hoe goed de iPhones van Apple worden ontvangen op de wereldmarkt en hoe succesvol Apple’s marketing- en verkoopstrategieën zijn geweest. Als u inzicht zoekt in de prestaties van Apple als bedrijf, kunnen dergelijke verkoopcijfers van specifieke producten een waardevolle maatstaf zijn.

Apple’s diensten omvatten nu bijna 20% van de totale omzet van het bedrijf.

Wat deze statistiek aangeeft, is dat Apple’s diensten nu een significant deel uitmaken van de inkomsten van het bedrijf. Dat wil zeggen, van elke €100 die Apple als totale omzet genereert, komt bijna €20 uit zijn diensten. Apple’s diensten omvatten onder meer iTunes, iCloud, de App Store, Apple Music en Apple Pay. Dus ook al staat Apple bekend om zijn hardwareproducten, zoals iPhones en MacBooks, toch genereert een aanzienlijk deel van zijn inkomsten uit de dienstensector. Dit toont aan dat Apple in toenemende mate afhankelijk wordt van zijn diensten voor inkomsten, wat een verandering betekent in zijn traditionele bedrijfsmodel. U zult zien dat dit soort informatie belangrijk kan zijn bij het vormen van een beeld van het bedrijf en zijn toekomstige groeimogelijkheden.

In 2020 had Apple’s muziekstreamingdienst ongeveer 20% marktaandeel in termen van betaalde abonnementen.

In 2020 claimde Apple’s muziekstreamingdienst ongeveer 20% van de markt in termen van betaalde abonnementen. Wat betekent dit voor u? Simpel gezegd, van alle betaalde muziekstreaming abonnementen wereldwijd in dat jaar, kwam 20% van Apple Music. Dit is een significante verdeling als we rekening houden met de concurrentie in het muziekstreaming landschap. Met andere woorden, voor elke vijf betaalde muziekstreaming abonnementen in 2020, was er één abonnement op Apple Music. Dit toont de populariteit en het bereik van deze dienst in de wereldwijde muziekstreaming markt. Deze statistiek geeft ook inzicht in het gebruik en de voorkeur van consumenten voor verschillende muziekstreamingdiensten.

Apple heeft meer dan 147.000 fulltime werknemers in 2020.

Wat u moet weten over deze statistiek is dat Apple, een van de grootste en bekendste technologiebedrijven ter wereld, meer dan 147.000 fulltime medewerkers in dienst had in 2020. Dit betekent dat er wereldwijd 147.000 mensen een voltijds dienstverband hadden bij Apple. Een voltijds dienstverband houdt meestal in dat deze werknemers minimum 35 tot 40 uur per week werken, afhankelijk van de werkregelingen in hun specifieke regio’s of landen. Dit geeft een indicatie van de grootte en het bereik van Apple als werkgever. Verder betekent dit ook dat Apple de middelen en capaciteiten heeft om een enorm personeelsbestand te ondersteunen, wat vaak een teken is van economische stabiliteit en groei.

Apple heeft wereldwijd ongeveer 500 fysieke winkels.

U moet weten dat Apple, bekend om zijn innovatie en hoogwaardige technologie, over de hele wereld verspreid ongeveer 500 fysieke winkels heeft. Dit betekent dat Apple, met zijn hoofdkantoor in Amerika, een wereldwijd bereik heeft met zijn winkels. Deze fysieke winkels bieden klanten de mogelijkheid om Apple-producten persoonlijk te ervaren en uit te proberen voordat ze besluiten tot aankoop over te gaan. Vanwege het grote aantal winkels hebben klanten over de hele wereld gemakkelijk toegang tot hun producten en diensten. Deze statistiek benadrukt de uitgebreide aanwezigheid van Apple op de wereldmarkt en het belang dat het bedrijf hecht aan het bereiken van zijn klanten op een tastbare, persoonlijke manier.

Referenties

0. – https://www.statista.com

Originally posted 2023-11-14 12:11:29.

Inhoudsopgave