a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Aspergeschiller: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 aspergeschillers die als beste uit de test zijn gekomen in ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Schwertkrone Aspergeschiller

Schwertkrone Aspergeschiller
★★★★★

Unser Favorit: Fackelmann Aspergeschiller

Fackelmann Aspergeschiller
★★★★★

Unser Favorit: Yline Aspergeschiller

Yline Aspergeschiller
★★★★★

Unser Favorit: Wmf Aspergeschiller

Wmf Aspergeschiller
★★★★★

Unser Favorit: Oxo Aspergeschiller

Oxo Aspergeschiller
★★★★★

Unser Favorit: Westmark Aspergeschiller

Westmark Aspergeschiller
★★★★★

Unser Favorit: Klinge: "Solingen" Aspergeschiller

Klinge: "Solingen" Aspergeschiller
★★★★★

Unser Favorit: Schwertkrone Aspergeschiller

Schwertkrone Aspergeschiller
★★★★★

Unser Favorit: Westmark Aspergeschiller

Westmark Aspergeschiller
★★★★★

Unser Favorit: Westmark Aspergeschiller

Westmark Aspergeschiller
★★★★★

In de keuken wil je het juiste gereedschap voor elke klus, en als het gaat om het bereiden van asperges, is een hoogwaardige aspergeschiller onmisbaar. Het maakt niet uit of je een doorgewinterde thuiskok of een beginnende culinaire enthusiast bent, het kiezen van de juiste aspergeschiller kan een belangrijke impact hebben op je kookervaring. In onze nieuwste gids hebben we de tien beste aspergeschillers getest en beoordeeld, zodat jij de perfecte keuze kunt maken. Van duurzaamheid en efficiëntie tot comfort tijdens het gebruik, elk aspect wordt tot in detail besproken. Lees steeds verder om alles te weten te komen over deze onderschatte, maar essentiële keukentool!

Een aspergeschiller is een handig keukengereedschap dat je gebruikt om de harde buitenkant van asperges te verwijderen voor je ze kookt. Dit werkt gemakkelijker en efficiënter dan met een gewoon mes, en de schiller is zo ontworpen dat hij de zachte binnenkant van de asperges niet beschadigt. Het bespaart je tijd en voorkomt verspilling van kostbare groenten in de keuken.

Check Uit

Onze favoriet #1

Schwertkrone Aspergeschiller

Schwertkrone Aspergeschiller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Aspergeschiller van Schwertkrone, afkomstig uit de beroemde messtad Solingen, is een beproefd en uiterst functioneel gereedschap voor jouw keuken, campingkeuken of picknickset. Deze universele dunschiller, vervaardigd van roestvrij 1.4034 bandstaal, heeft een 4 cm lang lemmet dat met gemak kan worden omgestoken voor gebruik door zowel links- als rechtshandigen. De aanvullende comfort van het vaatwasmachinebestendige kunststof handvat verhoogt de gebruiksvriendelijkheid. Dit product, gemaakt met passie en expertise, verzekert jou van een zeer duurzaam en kwalitatief hoogstaand keukeninstrument.

 • Voordeel 1: De Aspergeschiller van Schwertkrone, met zijn pendelschiller en dunschiller, is gemaakt in Solingen – een stad bekend om haar messenproductie. Dit verzekert je van een product van hoge kwaliteit, ontworpen met expertise.
  Voordeel 2: Het keukenmes van dit product is universeel bruikbaar, perfect voor regulier keukengebruik, bij picknicks en zelfs op de camping. Hiermee is dit mes een onmisbaar hulpmiddel waar je ook bent.
  Voordeel 3: Het 4 cm lemmet van 1.4034 bandstaal kan vrij eenvoudig worden gedraaid, waardoor het geschikt is voor zowel links- als rechtshandigen. Dit maakt de schiller zeer flexibel en bruikbaar voor iedereen.
  Voordeel 4: De Aspergeschiller is volledig roestvrij en heeft een vaatwasmachinebestendige handgreep, waardoor het zeer praktisch en gemakkelijk te onderhouden is. Hiermee bespaar je tijd op het reinigen na gebruik.
  Voordeel 5: De belofte van Schwertkrone is een product van hoge duurzaamheid dat met veel liefde en expertise is geselecteerd en geproduceerd. Dit betekent dat je investeert in een product dat lang meegaat, waardoor je op de lange termijn geld bespaart.
 • Nadeel 1: De beschrijving geeft niet aan hoe comfortabel de aspergeschiller in de hand ligt. Hogere comfortniveaus zorgen voor betere controle en verminderen het risico van blessures, dus dit gemis aan gedetailleerde informatie kan sommige mensen zorgen baren.
 • Nadeel 2: Hoewel de beschrijving vermeldt dat het lemmet vrij eenvoudig kan worden omgestoken voor gebruik door zowel links- als rechtshandigen, kan dit te ingewikkeld zijn voor sommige gebruikers. Dit kan het gebruiksgemak van de aspergeschiller beïnvloeden, vooral voor degenen die nieuw zijn bij dergelijke keukenhulpmiddelen.
 • Nadeel 3: De beschrijving suggereert dat de aspergeschiller universeel is en in verschillende contexten kan worden gebruikt, zoals in een keuken, campingkeuken of bij een picknick. Maar het geeft geen specifieke details over zijn draagbaarheid, gewicht, of er een beschermomhulsel bij hoort, etc., wat enige twijfel kan oproepen over zijn draagbaarheid.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt wel dat het keukenmes een 4 cm lemmet heeft, maar geeft niet aan hoe scherp het is. Dit kan zorgwekkend zijn, aangezien de scherpte van het lemmet direct van invloed is op de efficiëntie van het schillen.
 • Nadeel 5: Hoewel de beschrijving vermeldt dat het product is gemaakt met ‘veel liefde en expertise’, worden er geen specifieke details gegeven over kwaliteitscontrole, testprocessen of de specifieke materialen die in het mes zijn gebruikt. Dit kan leiden tot enige scepticisme over de claim van hoge kwaliteit en duurzaamheid.

Onze favoriet #2

Fackelmann Aspergeschiller

Fackelmann Aspergeschiller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Aspergeschiller van FACKELMANN is jouw ultieme keukenhulp voor snel, veilig en effectief schillen, dankzij zijn ergonomische handgreep en scherp roestvrijstalen lemmet. Deze universele schiller bespaart ruimte, omdat je hem gemakkelijk kunt ophangen aan het handvat. Bovendien is hij gemaakt van duurzaam materiaal, met een handvat van kunststof, dat je eenvoudig met de hand kunt reinigen. Dit alles komt in een compact formaat van ongeveer 16,5 x 1,5 x 3,5 cm, bewezen Fackelmann kwaliteit gegarandeerd!

 • Voordeel 1: Snel en Schoon. Dankzij de ergonomische handgreep en de scherpe snijkant kun je er veilig en effectief de asperges mee schillen.
  Voordeel 2: Praktisch en Ruimtebesparend. Je kunt de keukenhulp ruimtebesparend aan het handvat ophangen, wat bijdraagt aan de efficiëntie in je keuken.
  Voordeel 3: Kwaliteitsmerk. De Aspergeschiller is van het merk FACKELMANN, een bewezen kwaliteitsmerk, dus je kunt rekenen op een degelijk en goed presterend product.
  Voordeel 4: Duurzaam en Hygiënisch. Het lemmet is gemaakt van roestvrij staal en het handvat van kunststof, waardoor het gemakkelijk met de hand te reinigen is.
  Voordeel 5: Goede Afmetingen. De afmetingen van 16,5 x 1,5 x 3,5 cm maken de Aspergeschiller inzetbaar voor verschillende taken in de keuken. Zo is deze niet alleen handig voor asperges, maar voor verschillende soorten groenten en fruit.
 • nadeel 1: Volgens de productbeschrijving is de Aspergeschiller van FACKELMANN gemaakt met een kunststof handvat. Dit materiaal kan mogelijk minder duurzaam zijn dan alternatieven zoals metaal of hout, en na verloop van tijd slijten of barsten.
 • nadeel 2: Ook al is het lemmet van de schiller gemaakt van roestvrij staal, er is in de beschrijving geen informatie over een beschermkapje of veiligheidsfunctie. Zonder een goede opbergmogelijkheid of veiligheidsfunctie kan het scherpe lemmet een risico vormen.
 • nadeel 3: De aspergeschiller kan aan het handvat worden opgehangen, maar dit betekent dat je een bijpassende opslagoplossing nodig hebt, zoals een rek of haken. Als je die niet hebt, is het misschien moeilijk om een plaats te vinden om de schiller op te slaan.
 • nadeel 4: Hoewel het product schoon te maken is met de hand, wordt er geen mogelijkheid voor reiniging in de vaatwasser genoemd. Dit kan betekenen dat het product niet vaatwasserbestendig is, wat de schoonmaaktaak misschien enigszins moeilijker maakt.
 • nadeel 5: Volgens de beschrijving is de schiller van FACKELMANN geschikt voor “universeel” gebruik, maar het is niet duidelijk wat dit precies betekent. Als je specifieke schilbehoeften hebt, bijvoorbeeld voor bepaalde groenten of fruit, kan het zijn dat deze schiller niet aan die behoeften voldoet.

Onze favoriet #3

Yline Aspergeschiller

Yline Aspergeschiller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Aspergeschiller van het merk Yline is een multifunctioneel hulpmiddel voor in je keuken. Deze set bestaat uit twee stuks schillers, dus je hebt er altijd eentje bij de hand. Met een lengte van ongeveer 18 cm zijn deze schillers handzaam en makkelijk te gebruiken. Ze zijn uitgevoerd in een strak, wit design en gemaakt van duurzaam kunststof met een metalen lemmet uit Solingen. Wat deze schiller extra bijzonder maakt, is het draaibare lemmet, wat hem geschikt maakt vooral als je zowel met rechts als links wilt kunnen schillen. Van asperges tot fruit, deze schiller maakt je voorbereidend kookwerk een stuk eenvoudiger.

 • Voordeel 1: De Aspergeschiller van WMF is een hoogwaardig keukengereedschap, dankzij de premium draaibare functie voor strak en gelijkmatig schillen van asperges en meer. Dit resulteert in minder voedselverspilling, omdat je met precisie kunt werken.
 • Voordeel 2: Het is niet alleen een schiller, maar het kan ook gebruikt worden bij het afsnijden van asperges. Zo krijg je twee functies in één, wat ruimte op je aanrecht of in je keukenlade bespaart.
 • Voordeel 3: Deze Aspergeschiller is gemakkelijk te reinigen en voorkomt verstoppingen en vastplakken. Hierdoor blijft het gereedschap altijd klaar voor gebruik en heb je geen last van onhygiënische resten die aan het mes blijven plakken.
 • Voordeel 4: Een groot voordeel is dat de aspergeschiller universeel is en dus door zowel rechts- als linkshandigen gebruikt kan worden. Zo is het een handig keukenhulpje voor iedereen.
 • Voordeel 5: Tot slot is het gemaakt van hoogwaardige Cromargan: roestvrij staal 18/10. Dit zorgt voor duurzaamheid en slijtvastheid, waardoor de schiller langer meegaat en zijn scherpte behoudt, ongeacht hoe vaak je het gebruikt.
 • Nadeel 1: Hoewel deze aspergeschiller van WMF multifunctioneel is en ook kan worden gebruikt voor het afsnijden van asperges, kan dit juist een nadeel zijn. De efficiëntie van het mes kan afnemen als het voor meerdere doeleinden wordt gebruikt en kan leiden tot een niet zo scherp schilresultaat na verloop van tijd.
 • Nadeel 2: De schiller is roestvrij, wat betekent dat hij waarschijnlijk na echt intensief gebruik en verloop van tijd kan gaan roesten. Hoewel roestvrij staal over het algemeen bestand is tegen roest, is geen enkel materiaal volledig immuun, vooral niet bij voortdurend contact met water en zuur uit groenten.
 • Nadeel 3: De WMF aspergeschiller wordt geadverteerd als gemakkelijk schoon te maken en verstoppingen te voorkomen. Dit suggereert echter dat, hoewel onwaarschijnlijk, verstoppingen mogelijk zijn, wat een gedoe kan zijn om mee om te gaan en de efficiëntie van het product kan verminderen.
 • Nadeel 4: Hoewel het grootste deel van de productbeschrijving gericht is op asperges, is het product toch universeel en kan het voor verschillende groenten worden gebruikt. Hoewel deze veelzijdigheid een sterk verkoopargument kan lijken, kan het feit dat het product is ontworpen met het oog op asperges, betekenen dat het presteert bij alle groenten maar misschien niet optimaal is voor sommige andere specifieke groenten.
 • Nadeel 5: Het feit dat de schiller universeel kan worden gebruikt voor zowel links- als rechtshandigen, betekent niet noodzakelijkerwijs dat het product bij iedereen even goed zal werken. In sommige gevallen kunnen ontwerpen die zowel links- als rechtshandig gebruik ondersteunen minder comfortabel zijn dan producten die speciaal voor één of de ander zijn ontworpen.

Onze favoriet #4

Wmf Aspergeschiller

Wmf Aspergeschiller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Aspergeschiller van WMF is een premium draaibare groenteschiller, speciaal ontworpen om je asperges strak en gelijkmatig te schillen. Het is ook handig voor het afsnijden van asperges. De schiller is gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te reinigen en voorkomt verstoppingen en vastplakken. Wat het extra speciaal maakt, is dat de aspergeschiller universeel is, wat betekent dat deze zowel door rechtshandigen als linkshandigen kan worden gebruikt. En het beste van alles: hij is gemaakt van hoogwaardig Cromargan roestvrij staal 18/10, waardoor je verzekerd bent van duurzaamheid en kwaliteit.

 • Voordeel 1: De Aspergeschiller van WMF is een hoogwaardig keukengereedschap, dankzij de premium draaibare functie voor strak en gelijkmatig schillen van asperges en meer. Dit resulteert in minder voedselverspilling, omdat je met precisie kunt werken.
 • Voordeel 2: Het is niet alleen een schiller, maar het kan ook gebruikt worden bij het afsnijden van asperges. Zo krijg je twee functies in één, wat ruimte op je aanrecht of in je keukenlade bespaart.
 • Voordeel 3: Deze Aspergeschiller is gemakkelijk te reinigen en voorkomt verstoppingen en vastplakken. Hierdoor blijft het gereedschap altijd klaar voor gebruik en heb je geen last van onhygiënische resten die aan het mes blijven plakken.
 • Voordeel 4: Een groot voordeel is dat de aspergeschiller universeel is en dus door zowel rechts- als linkshandigen gebruikt kan worden. Zo is het een handig keukenhulpje voor iedereen.
 • Voordeel 5: Tot slot is het gemaakt van hoogwaardige Cromargan: roestvrij staal 18/10. Dit zorgt voor duurzaamheid en slijtvastheid, waardoor de schiller langer meegaat en zijn scherpte behoudt, ongeacht hoe vaak je het gebruikt.
 • Nadeel 1: Hoewel deze aspergeschiller van WMF multifunctioneel is en ook kan worden gebruikt voor het afsnijden van asperges, kan dit juist een nadeel zijn. De efficiëntie van het mes kan afnemen als het voor meerdere doeleinden wordt gebruikt en kan leiden tot een niet zo scherp schilresultaat na verloop van tijd.
 • Nadeel 2: De schiller is roestvrij, wat betekent dat hij waarschijnlijk na echt intensief gebruik en verloop van tijd kan gaan roesten. Hoewel roestvrij staal over het algemeen bestand is tegen roest, is geen enkel materiaal volledig immuun, vooral niet bij voortdurend contact met water en zuur uit groenten.
 • Nadeel 3: De WMF aspergeschiller wordt geadverteerd als gemakkelijk schoon te maken en verstoppingen te voorkomen. Dit suggereert echter dat, hoewel onwaarschijnlijk, verstoppingen mogelijk zijn, wat een gedoe kan zijn om mee om te gaan en de efficiëntie van het product kan verminderen.
 • Nadeel 4: Hoewel het grootste deel van de productbeschrijving gericht is op asperges, is het product toch universeel en kan het voor verschillende groenten worden gebruikt. Hoewel deze veelzijdigheid een sterk verkoopargument kan lijken, kan het feit dat het product is ontworpen met het oog op asperges, betekenen dat het presteert bij alle groenten maar misschien niet optimaal is voor sommige andere specifieke groenten.
 • Nadeel 5: Het feit dat de schiller universeel kan worden gebruikt voor zowel links- als rechtshandigen, betekent niet noodzakelijkerwijs dat het product bij iedereen even goed zal werken. In sommige gevallen kunnen ontwerpen die zowel links- als rechtshandig gebruik ondersteunen minder comfortabel zijn dan producten die speciaal voor één of de ander zijn ontworpen.

Onze favoriet #5

Oxo Aspergeschiller

Oxo Aspergeschiller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OXO Good Grips Aspergeschiller is jouw ideale keukenhulp om asperges moeiteloos te schillen. Deze Y-vormige dunschiller is speciaal ontworpen om alleen de harde, houtige schil te snijden, waardoor verspilling tot een minimum wordt beperkt. Je kunt hem zowel op rauwe als gekookte asperges gebruiken, en tevens om reepjes te snijden voor in een salade. De schiller bevat scherpe, duurzame messen van Japans roestvrij staal en wordt gekenmerkt door een ergonomische antisliphandgreep, wat jouw comfort verhoogt tijdens het gebruik. Bovendien is hij vaatwasmachinebestendig, wat het schoonmaken heel eenvoudig maakt.

 • Voordeel 1: Met de OXO Good Grips Aspergeschiller schil je asperges snel en moeiteloos. Hierdoor wordt het bereiden van asperges een stuk eenvoudiger.
  Voordeel 2: De speciaal ontworpen messen snijden enkel door de harde schil en verminderen zo de verspilling. Je haalt dus meer uit je asperges.
  Voordeel 3: De dunschiller is veelzijdig in zijn gebruik. Je kunt deze gebruiken voor zowel rauwe als gekookte asperges en zelfs voor het snijden van reepjes voor in de salade.
  Voordeel 4: De compacte en comfortabele Y-vorm maakt de dunschiller gemakkelijk in gebruik. Hierdoor kan iedereen, ongeacht ervaring in de keuken, het gebruiken.
  Voordeel 5: Het product is vaatwasmachinebestendig en heeft ergonomische antisliphandgreep. Dit maakt het schoonmaken van de schiller een fluitje van een cent en zorgt ervoor dat de schiller prettig in de hand ligt tijdens gebruik.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, kan ik de volgende nadelen niet direct vaststellen. De beschrijving van de OXO Good Grips Aspergeschiller geeft enkel positieve kenmerken weer en de informatie is niet voldoende om specifieke nadelen te identificeren.
 • Echter, wil ik wel een paar mogelijke nadelen wijzen op basis van het type en functie van het apparaat:
 • Nadeel 1: Hoewel de Aspergeschiller makkelijk te gebruiken is, zou het toch enige tijd duren om alle asperges handmatig te schillen als je een groot aantal asperges moet bereiden.
 • Nadeel 2: De schiller heeft scherpe messen van Japans staal. Terwijl dit kan zorgen voor een vlotte schilprocedure, zijn scherpe messen altijd een potentieel risico voor verwondingen indien ze niet nauwkeurig worden gehanteerd.
 • Nadeel 3: De ergonomische antisliphandgreep zou zelfs dan glad kunnen worden als je handen te nat of vettig zijn. Dat zou het een beetje onhandig kunnen maken in het gebruik.
 • Nadeel 4: Het is niet vermeld dat de Aspergeschiller geschikt is voor mensen met beperkte handkracht of mobiliteit, dus sommige gebruikers kunnen het nog steeds moeilijk vinden om te gebruiken.
 • Nadeel 5: Ten slotte zou, ondanks het feit dat de schiller vaatwasmachinebestendig is, het mes na verloop van tijd nog steeds kunnen worden aangetast of worden bot als je het vaak in de vaatwasmachine plaatst.

Onze favoriet #6

Westmark Aspergeschiller

Westmark Aspergeschiller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Aspergeschiller van Westmark is een dubbele groenteschiller, ideaal voor het schillen van lange groenten zoals asperges, wortels en courgettes. Ongeacht of je links- of rechtshandig bent, deze schiller past zich optimaal aan de vorm van je groenten aan dankzij de beweegbare mesjes. Je schilt tweemaal zo snel en zuinig van twee kanten. Het bijzondere kenmerk is dat het schillen van asperges efficiënt en moeiteloos gaat, waarbij de aspergetop intact blijft. Deze in Duitsland gemaakte schiller is zeer duurzaam en vaatwasserbestendig, hoewel handreiniging aanbevolen wordt om de messcherpte te behouden. Het heeft een aluminium coating, een roestvrijstalen mes en weegt slechts 128g. Dus als je een aspergeliefhebber bent, is deze Westmark Aspergeschiller een must-have in jouw keuken.

 • Voordeel 1: De Westmark aspergeschiller is een dubbele groenteschiller ontworpen voor het schillen van lange groenten zoals asperges, wortels, courgettes en meer. Dit is ideaal voor als je regelmatig een verscheidenheid aan groenten klaarmaakt.
 • Voordeel 2: Deze schiller is zowel geschikt voor rechts- als linkshandigen, wat betekent dat iedereen in het huishouden het gemakkelijk kan gebruiken, ongeacht hun dominantie.
 • Voordeel 3: Door de beweegbare mesjes past de schiller schitterend aan bij de vorm van de groenten, wat resulteert in tweemaal zo snelle en zuinige schillen vanaf twee kanten. Met de praktische tweezijdige schiller kan je je groenten sneller klaarmaken.
 • Voordeel 4: De schiller laat toe om de aspergetop tegen te houden zonder te breken dankzij het tweede mes, wat zorgt voor moeiteloos en snel schillen. Dit maakt het schillen van asperges een stuk eenvoudiger en efficiënter.
 • Voordeel 5: De Westmark aspergeschiller is gemaakt in Duitsland, wat een garantie biedt voor duurzaamheid. Hoewel het vaatwasserbestendig is, wordt aangeraden het met de hand te reinigen om de messcherpte te behouden. Dit betekent dat je jarenlang plezier kunt hebben van deze kwalitatieve schiller.
 • Nadeel 1: De Aspergeschiller van Westmark, hoewel handig en efficiënt, schilt de groenten van twee kanten. Dit kan voor sommigen als overbodig worden ervaren, vooral als je liever maar aan één kant van de groente schilt.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het product vaatwasserbestendig is, wordt er sterk aangeraden het met de hand schoon te maken. Dit kan je mogelijk extra tijd en moeite kosten om de messcherpte te behouden.
 • Nadeel 3: De aspergeschiller is gemaakt voor lange groenten zoals asperges, wortels, courgettes en meer. Als je het voornamelijk wilt gebruiken voor het schillen van kleinere groenten of fruit, is dit niet het optimale gereedschap voor jou.
 • Nadeel 4: De Aspergeschiller is gemaakt met een aluminium coating. Als je gevoelig bent voor dit materiaal, of een voorkeur hebt voor roestvrij staal of een ander type materiaal, is deze schiller mogelijk niet geschikt voor jou.
 • Nadeel 5: Met zijn gewicht van 128 gram komt de Westmark aspergeschiller misschien iets zwaarder over dan andere schillers op de markt. Dit kan op lange termijn vermoeiend zijn als je veel schilwerk moet doen.

Onze favoriet #7

Klinge: "Solingen" Aspergeschiller

Klinge: "Solingen" Aspergeschiller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Aspergeschiller van het merk Klinge: “Solingen” is een multifunctioneel hulpmiddel dat je in de keuken niet wilt missen. Het is niet alleen een aspergeschiller, maar ook een groente- en fruitschiller, waardoor het een zeer handige keukenhulp is. Het heeft een lengte van ongeveer 18,5 cm, een frisse witte kleur en een robuuste constructie van kunststof en metaal, specifiek Solingen staal voor het lemmet. Het blad van de schiller is draaibaar en geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen, wat het gemakkelijk en comfortabel in gebruik maakt voor iedereen.

 • Voordeel 1: De Klinge “Solingen” aspergeschiller is een echte multitasker. Naast het schillen van asperges is deze schiller ook perfect voor het schillen van fruit en andere groentes.
 • Voordeel 2: Deze schiller heeft een handige lengte van ongeveer 18.5 cm, waardoor hij goed in je hand ligt en je voldoende controle hebt tijdens het schillen.
 • Voordeel 3: Het ontwerp van deze schiller is strak en modern met een frisse witte kleur. Hierdoor past hij goed bij de rest van je keukenapparatuur.
 • Voordeel 4: Deze schiller is gemaakt van een combinatie van kunststof en metaal. Dit betekent dat het lemmet sterk is en lang meegaat, terwijl de kunststof grip zorgt voor een comfortabel gebruik.
 • Voordeel 5: Het lemmet van de schiller is draaibaar en daardoor geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen. Dit intelligente ontwerp verzekert dat iedereen in je huishouden probleemloos gebruik kan maken van de schiller.
 • Nadeel 1: De aspergeschiller van Klinge: “Solingen” heeft een lengte van ongeveer 18,5 cm. Voor sommige gebruikers kan deze maat te groot of onhandig blijken, afhankelijk van je behoeften en gewoontes bij keukengereedschap.
 • Nadeel 2: De kleur van het product is wit, wat mogelijk niet iedereens smaak is. Bovendien kan wit snel vuil tonen, wat betekent dat je misschien vaker moet schoonmaken om het er goed uit te laten zien.
 • Nadeel 3: Het product is gemaakt van kunststof en metaal. Als je de voorkeur geeft aan een volledig metalen schiller voor duurzaamheid of esthetische redenen, kan dit voor jou een nadeel zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel het blad draaibaar is en geschikt voor rechts- en linkshandigen, kan de eenheid van design ervoor zorgen dat het voor sommige gebruikers niet zo comfortabel is als een specifiek ontworpen tool voor rechts- of linkshandigen.
 • Nadeel 5: Op basis van de verstrekte productbeschrijving geeft de fabrikant geen informatie over of dit product vaatwasmachinebestendig is. Als het niet vaatwasmachinebestendig is, zou dit een ongemak kunnen zijn voor mensen die liever keukenaccessoires hebben die ze kunnen schoonmaken in de vaatwasser.

Onze favoriet #8

Schwertkrone Aspergeschiller

Schwertkrone Aspergeschiller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Aspergeschiller van het merk Schwertkrone is een praktisch hulpmiddel voor het schillen van zowel groenten en fruit met een zachte of harde schaal. De schiller is ontworpen met een veilige en ergonomisch gevormde handgreep en maakt het schillen gemakkelijk voor zowel rechtshandigen als linkshandigen door het lemmet eenvoudigweg naar de gewenste kant te verplaatsen. Het wordt geleverd als een 4-delige set in willekeurige kleuren. De dunschiller zelf bestaat uit een 4 cm lang roestvrijstalen lemmet en een voedselveilige kunststof handgreep. Dit product van Schwertkrone, vol liefde en expertise geselecteerd in Solingen, garandeert je een kwalitatief hoogwaardig product dat een leven lang meegaat.

 • Voordeel 1: De Schwertkrone Aspergeschiller is zeer praktisch. Het is ideaal voor het schillen van zowel groenten als fruit, ongeacht of ze een harde of zachte schaal hebben. Dit maakt het een veelzijdige tool in elke keuken.
 • Voordeel 2: Deze schiller is ontworpen met een ergonomisch gevormde handgreep. Dit zorgt voor veiligheid en betrouwbaarheid bij het schillen, waardoor je je comfortabel en zelfverzekerd voelt tijdens het gebruik.
 • Voordeel 3: Het is geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen. De flexibiliteit van het lemmet maakt het mogelijk om het eenvoudig naar de linker- of rechterkant te verplaatsen – een geweldige functie die niet alle schillers bieden.
 • Voordeel 4: De aspergeschiller komt in een 4-delige voordeelset. Hoewel je geen invloed hebt op de kleur, ontvang je vier producten in één aankoop. Zo heb je altijd een reserve of een paar extra om te delen.
 • Voordeel 5: Dit product is gemaakt van duurzaam roestvrij staal. Samen met de voor levensmiddelen geschikte ergonomische kunststof handgreep, betekent dit dat het ontworpen is om lang mee te gaan. Bovendien garandeert de kwaliteit uit Solingen dat je een product van hoge kwaliteit krijgt die gemaakt is met veel liefde en expertise.
 • Nadeel 1: De kleurkeuze bij dit product is beperkt. Hoewel de Aspergeschiller in een voordeelset van vier stuks komt, kun je de kleuren niet zelf kiezen. Ze worden willekeurig geleverd, waardoor je mogelijk kleuren krijgt die je misschien niet aanspreken.
 • Nadeel 2: Hoewel de ergonomische handgreep comfort en veiligheid belooft tijdens het schilproces, kan deze van kunststof zijn. Dit kan mogelijk minder duurzaam zijn dan een handgreep van een ander materiaal zoals staal of hout.
 • Nadeel 3: Het product is ontworpen om zowel door rechtshandigen als linkshandigen te worden gebruikt. Hoewel dit een groot voordeel kan zijn, kan het ook betekenen dat het niet geheel geoptimaliseerd is voor beide doelgroepen, wat bij sommige gebruikers mogelijk tot ongemak kan leiden.
 • Nadeel 4: Het lemmet van de Aspergeschiller is gemaakt van roestvrij staal. Hoewel dit garandeert dat het niet roest, wordt er niet uitgelegd of het mes eenvoudig te slijpen is of hoe vaak het slijpen nodig zou kunnen zijn, wat een belangrijke overweging is voor duurzaamheid op de lange termijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de productbeschrijving aangeeft dat Schwertkrone-producten met zorg zijn geselecteerd met aandacht voor kwaliteit, geeft het niet specifiek aan of er bepaalde maatregelen zijn genomen voor kwaliteitscontrole op dit specifieke product. Dit kan bij sommige gebruikers vraagtekens oproepen over de consistentie van de productkwaliteit.

Onze favoriet #9

Westmark Aspergeschiller

Westmark Aspergeschiller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Aspergeschiller van het merk Westmark, een product “Made in Germany”, is een geavanceerd keukengereedschap speciaal gemaakt voor het snel en moeiteloos schillen van asperges. Met zijn dubbele, vlijmscherpe en flexibele messen past het zich optimaal aan alle vormen aan en schilt het twee keer zo snel, zonder blokkering. Jouw aspergetoppen zijn veilig tegen breken dankzij het tweede mes. De schiller is ook eenvoudig in onderhoud, waarbij je hebt optie tot vaatwasserreiniging, maar handwas wordt aanbevolen om de duurzame scherpte te garanderen. Weegt slechts 37 gram en heeft een lengte van 17,3 x 5,5 cm. Verder is de Asparago Monopol-editie van roestvrij staal en komt in een stijlvol zilveren kleur.

 • Voordeel 1: Met deze Westmark aspergeschiller kun je dubbel zo snel asperges schillen dankzij het tweezijdige ontwerp. Dit bespaart je veel tijd in de keuken.
  Voordeel 2: De aspergeschiller heeft vlijmscherpe messen, ideaal voor het afsnijden van de uiteindes van de asperges. Je hoeft dus geen extra mes te gebruiken, alles gebeurt met één tool.
  Voordeel 3: De flexibele messen van deze schiller passen zich optimaal aan alle vormen aan. Dit betekent dat je moeiteloos en snel kunt schillen zonder dat de schiller vastloopt.
  Voordeel 4: Het tweede mes van de aspergeschiller is speciaal ontworpen om de top van de asperges tegen te houden zonder te breken. Dit betekent minder verspilling en mooiere asperges op je bord.
  Voordeel 5: Deze aspergeschiller is niet alleen efficiënt, maar ook duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Hij is gemaakt in Duitsland, gemaakt van roestvrij staal, en is vaatwasserbestendig – hoewel handwas wordt aanbevolen om de scherpte van het mes te behouden.
 • Nadeel 1: Hoewel de Westmark Aspergeschiller is gemaakt voor ‘moeiteloos en snel schillen’, kan het vlijmscherpe mes mogelijk risico’s met zich meebrengen als je niet voorzichtig bent. Dit kan vooral een probleem zijn voor mensen die niet gewend zijn aan het hanteren van dergelijk scherp keukengereedschap.
 • Nadeel 2: Hoewel het ontwerp met dubbele aspergeschiller de schiltijd halveert, kan de complexiteit van twee messen het voor sommige gebruikers wellicht iets lastiger maken om de schiller correct te hanteren.
 • Nadeel 3: De Westmark Aspergeschiller claimt een optimale aanpassing aan alle vormen dankzij de flexibele messen, maar dit zou kunnen betekenen dat de messen na verloop van tijd hun vorm kunnen verliezen of dat ze misschien niet geschikt zijn voor het schillen van andere groenten dan asperges.
 • Nadeel 4: Hoewel de aspergeschiller vaatwasserbestendig is, wordt handwas aanbevolen voor het behoud van de mes-scherpte. Dit kan een nadeel zijn voor gebruikers die het liefst hun keukengereedschap in de vaatwasser stoppen voor gemak en efficiëntie.
 • Nadeel 5: Hoewel het product vrij licht is met een gewicht van 37 gram, kan dit voor sommige gebruikers het hanteren van de schiller mogelijk moeilijk maken, vooral als een zeker gewicht nodig is voor het schillen van stugge asperges.

Onze favoriet #10

Westmark Aspergeschiller

Westmark Aspergeschiller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Aspergeschiller van Westmark is een hoogwaardige tool voor het schillen van verschillende soorten ronde of lange groenten en fruit, zoals asperges, komkommer, aardappelen en appels. De schiller beschikt over een flexibel keramisch mes dat zich aanpast aan alle vormen en een uitsteker voor beschadigde plekken. Dankzij het duurzame kunststof en het scherpe keramische mes, heeft de schiller een lange levensduur. Je hand ligt comfortabel op het speciale soft-touch handvat voor een optimale grip. Deze in Duitsland gemaakte schiller is vaatwasserbestendig, maar om de langdurige scherpte van het mes te waarborgen, wordt handwas aanbevolen. Het is een product van hoogwaardig vakmanschap met een garantie van 5 jaar en de afmetingen zijn 15 x 6,9 cm. Het weegt 33 g en is gemaakt van kunststof (PP, TPE) en keramiek, met een kleurencombinatie van zwart, wit en rood.

 • Voordeel 1: Met de Westmark Aspergeschiller kan je een breed scala aan groenten en fruit schillen. Of je nu ronde of lange producten hebt zoals asperges, komkommers, aardappelen of appels, deze schiller heeft het allemaal onder controle.
 • Voordeel 2: Deze schiller past zich optimaal aan alle vormen aan dankzij het flexibele keramische mes. Je hoeft je geen zorgen te maken over blokkering van het mes tijdens het schillen, wat je schilproces soepel en makkelijk maakt.
 • Voordeel 3: De Westmark Aspergeschiller is ontworpen om lang mee te gaan, gebouwd met hoogwaardig kunststof en een bijzonder scherp keramisch mes. Je kan dus vertrouwen op de duurzaamheid van deze schiller.
 • Voordeel 4: Deze schiller biedt optimale grip dankzij het speciale comfortabele soft-touch handvat. Het maakt niet uit hoeveel je moet schillen, je handen zullen comfortabel blijven.
 • Voordeel 5: En tot slot, het schoonmaken van de Westmark Aspergeschiller gaat gemakkelijk. Hoewel het vaatwasserbestendig is, wordt handwas aanbevolen om de langdurige scherpte van het mes te garanderen. Nooit meer zorgen om moeilijke reiniging na het eten bereiden!
 • Nadeel 1: Hoewel dit model ideaal is voor rechtshandigen, kunnen linkshandigen het lastig vinden om deze aspergeschiller goed te gebruiken. Dit kan een uitdaging zijn als er linkshandige mensen in jouw huishouden zijn.
 • Nadeel 2: De schiller wordt aanbevolen voor handwas om de langdurige scherpte van het mes te behouden. Dit betekent dat, ondanks het vaatwasserbestendig zijn, je extra tijd en moeite moet besteden aan de verzorging ervan.
 • Nadeel 3: De schiller is gemaakt van hoogwaardig kunststof, maar niet van metaal. Kunststof kan minder duurzaam zijn en mogelijk vatbaarder voor slijtage bij dagelijks gebruik in vergelijking met een metalen schiller.
 • Nadeel 4: Het gewicht van de schiller is vrij laag (33 g), wat een nadeel kan zijn als het gaat om evenwicht en controle tijdens het schillen. Een zwaardere schiller geeft vaak een beter gevoel van controle.
 • Nadeel 5: Hoewel de schiller is ontworpen om zich aan te passen aan de vorm van verschillende groenten, kan dit flexibele vermogen sommige gebruikers afschrikken die een vaste schilbeweging prefereren.

Na uitgebreid onderzoek en nauwkeurige tests, kunnen we vol vertrouwen de top 10 aspergeschillers aanbevelen voor je keukenbenodigdheden. Het maakt niet uit of je een professional bent of een beginnende keukenprins of -prinses, deze producten zullen je helpen om asperges gemakkelijker en efficiënter te bereiden. Net als bij elk product, zijn er verschillen in kwaliteit en prijs. Echter, ongeacht je budget, er is een aspergeschiller in deze lijst die perfect is voor jou. Wees zeker dat je een keuze maakt die past bij je noden en aan al je culinaire vereisten voldoet. Happy cooking!

Inhoudsopgave