a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Autogordel Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u verwachten de meest recente statistieken, trends en analyses over het gebruik van autogordels te vinden, evenals nieuwe gegevens die licht werpen op het belang van veilig rijden.

  • In 2017 droeg ongeveer 90% van de voorste inzittenden een gordel, tegen 70% van de achterste inzittenden.
  • 50% van de mensen die overlijden in verkeersongelukken zouden nog geleefd hebben als ze hun autogordel gedragen hadden.
  • In de Verenigde Staten droeg 90,3% van de frontinzittenden in 2020 autogordels.
  • Blijkens een onderzoek van de CDC had het dragen van autogordels in 2017 het leven van ongeveer 15.000 mensen gered.
  • Van de kinderen van 12 jaar en jonger die in 2015 bij auto-ongelukken betrokken waren, was ongeveer 35% niet gezekerd.
  • In 2016 droeg 95,7% van de inzittenden van personenauto’s gordels. Dit is een lichte daling ten opzichte van 96,3% in 2015.
  • In 2018 was 58% van de achterpassagiers tussen 13 en 34 jaar oud die bij crashes om het leven kwamen, niet gezekerd.

Actuele Autogordel Statistieken

In 2017 droeg ongeveer 90% van de voorste inzittenden een gordel, tegen 70% van de achterste inzittenden.

De statistiek die u voor u ziet, verwijst naar de resultaten van een onderzoek uit 2017 naar het gebruik van veiligheidsgordels in voertuigen. Er wordt aangegeven dat ongeveer 90% van de inzittenden op de voorstoelen een veiligheidsgordel droeg. Dit betekent dat bijna alle mensen die op de voorstoelen zaten, maatregelen namen om hun veiligheid te waarborgen tijdens het rijden of reizen in een voertuig. Integendeel, de statistiek laat ook zien dat slechts 70% van de achterbankpassagiers hetzelfde deed. Hieruit kunnen we opmaken dat, hoewel het merendeel van de achterbankpassagiers wel hun veiligheidsgordel droeg, er nog steeds aanzienlijk minder van hen is vergeleken met de voorste passagiers. Voor de veiligheid van alle inzittenden is het echter belangrijk dat zowel de voor- als achterbankpassagiers altijd hun gordel dragen.

50% van de mensen die overlijden in verkeersongelukken zouden nog geleefd hebben als ze hun autogordel gedragen hadden.

De statistiek die u hier ziet, beweert dat 50% van de mensen die sterven in verkeersongelukken nog in leven zouden zijn als ze hun autogordel hadden gedragen. Dit betekent dat, van alle mensen die omkomen in een auto-ongeluk, de helft van hen het ongeluk zou hebben overleefd als ze hun veiligheidsgordel hadden gebruikt. Dit percentage benadrukt het belang van het dragen van autogordels: het niet dragen van de gordel verdubbelt bijna de kans om te overlijden bij een verkeersongeval. Het is dus uiterst belangrijk voor uw veiligheid om uw gordel te dragen tijdens het rijden of als passagier in een auto.

In de Verenigde Staten droeg 90,3% van de frontinzittenden in 2020 autogordels.

Uit de statistieken blijkt dat in 2020 in de Verenigde Staten 90,3% van de voorin zittende passagiers een veiligheidsgordel droeg. Dit betekent dat slechts een klein deel van de inzittenden, namelijk minder dan 10%, ervoor koos om geen gordel te dragen. Het is belangrijk om te beseffen dat het dragen van een autogordel sterk moet worden aangemoedigd, aangezien het de kans op letsel bij ongevallen aanzienlijk vermindert. Maar ondanks de wetten en veiligheidsbewustmakingscampagnes die in de meeste staten bestaan, is er nog steeds een percentage van de bevolking dat ervoor kiest om geen veiligheidsgordel te dragen. Dit toont aan hoe essentieel het is om door te gaan met het delen van informatie en het benadrukken van het belang van het dragen van veiligheidsgordels voor de bescherming van het leven van mensen.

Blijkens een onderzoek van de CDC had het dragen van autogordels in 2017 het leven van ongeveer 15.000 mensen gered.

Uit een onderzoek van het amerikaanse Centrum voor Ziektecontrole en Preventie (CDC) bleek dat het dragen van autogordels in 2017 het leven van ongeveer 15.000 mensen heeft gered. Dit statistische gegeven toont aan hoe belangrijk het gebruik van autogordels is om ernstige letsel of zelfs sterfgevallen te voorkomen bij auto-ongelukken. De gegevens suggereren dat als alle inzittenden van een auto hun gordels droegen, meer levens gered hadden kunnen worden. Dus, voor uw veiligheid en die van anderen, is het noodzakelijk om een autogordel te gebruiken elke keer dat u in een voertuig stapt, ongeacht hoe kort de reis is.

Van de kinderen van 12 jaar en jonger die in 2015 bij auto-ongelukken betrokken waren, was ongeveer 35% niet gezekerd.

Deze statistiek maakt duidelijk dat in het jaar 2015 ongeveer 35% van de kinderen van 12 jaar of jonger die betrokken waren bij auto-ongelukken niet goed gezekerd waren. Het zekeren van kinderen in de auto betekent het gebruik van veiligheidsmiddelen zoals kinderzitjes, booster seats en veiligheidsgordels, welke aangepast zijn aan hun leeftijd, lengte en gewicht. Wanneer we zeggen dat een kind ‘niet gezekerd’ was, dan betekent dit dat op het moment van het ongeval deze veiligheidsmaatregelen niet correct in gebruik waren of zelfs helemaal niet werden gebruikt. Het belang van deze statistiek toont aan hoe essentieel het is om als ouder of verzorger te zorgen voor de juiste beveiliging van uw kind in het voertuig om het risico op blessures tijdens een ongeluk te verminderen.

In 2016 droeg 95,7% van de inzittenden van personenauto’s gordels. Dit is een lichte daling ten opzichte van 96,3% in 2015.

Uit de statistiek blijkt dat in het jaar 2016 95,7% van de inzittenden van personenauto’s hun veiligheidsgordels droegen. Als u dit vergelijkt met het voorgaande jaar 2015, waar een cijfer van 96,3% werd geregistreerd, kunt u opmerken dat er een lichte daling heeft plaatsgevonden in het gebruik van veiligheidsgordels. Hoewel het een relatief klein verschil lijkt, suggereert deze verandering toch dat iets minder mensen de veiligheidsgordel gebruikten tijdens het rijden in 2016 in vergelijking met 2015. Terwijl het percentage nog steeds hoog is, is het belangrijk voor u om te begrijpen dat zelfs dit kleine percentage aan bevolking die geen gordels draagt, het risico loopt om bij verkeersongevallen ernstig gewond te raken of zelfs te overlijden.

In 2018 was 58% van de achterpassagiers tussen 13 en 34 jaar oud die bij crashes om het leven kwamen, niet gezekerd.

Deze statistiek illustreert het belang van veiligheidsgordels, voornamelijk voor achterpassagiers. Uit de gegevens van 2018 blijkt dat 58% van de passagiers die op de achterbank zaten en tussen de 13 en 34 jaar oud waren, niet vastgebonden waren toen ze overleden bij auto-ongelukken. Dit betekent dat meer dan de helft van de jonge achterpassagiers die in dat jaar bij crashes omkwamen, hun leven mogelijk hadden kunnen redden als ze hun veiligheidsgordel hadden gebruikt. Het toont aan hoe cruciaal het is om altijd een gordel te dragen, ongeacht waar u in de auto zit. Veiligheid moet altijd voorop staan, en zoals u kunt zien in deze statistieken, kan uw veiligheidsgordel het verschil maken tussen leven en dood bij een auto-ongeluk.

Referenties

0. – https://www.cdc.gov

1. – https://www.nhtsa.gov

2. – https://www.vvn.nl

3. – https://www.safekids.org

4. – https://www.iihs.org

5. – https://www.veiligverkeernederland.nl

6. – https://www.swov.nl

Originally posted 2023-11-14 12:11:29.

Inhoudsopgave