a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Automatisering Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

U kunt een grondige analyse verwachten van de meest recente en relevante automatiseringsstatistieken, waardoor u een beter inzicht krijgt in de huidige trends, ontwikkelingen en implicaties op deze snel veranderende technologische gebied.

  • Volgens McKinsey kan tot 45% van de taken die mensen uitvoeren, geautomatiseerd worden met de huidige technologie.
  • Volgens Forrester onderzoek zal de automatiseringsmarkt groeien tot $ 2,9 biljoen tegen 2021.
  • PwC voorspelt dat automatisering tegen 2030 ongeveer 30% van de banen in het Verenigd Koninkrijk zal vervangen.
  • Volgens Statista zal de wereldwijde markt voor industriële automatisering tussen 2021 en 2025 naar verwachting jaarlijks met 6,2% groeien.
  • Volgens Gartner zal het gebruik van automatiseringstechnologieën tegen 2022 de productiviteit van bedrijven met 60% verhogen.
  • Volgens Deloitte heeft 22% van de bedrijven al geïnvesteerd in automatiseringstechnologieën.
  • Volgens Capgemini kan automatisering tot 60% kostenbesparingen opleveren voor bedrijven.
  • Volgens Accenture zal automatisering tegen 2035 de economische groei met 1,4% per jaar verhogen.

Actuele Automatisering Statistieken

Volgens McKinsey kan tot 45% van de taken die mensen uitvoeren, geautomatiseerd worden met de huidige technologie.

Uit onderzoek van McKinsey blijkt dat tot 45% van de taken die we momenteel uitvoeren, geautomatiseerd kan worden met de technologie die vandaag de dag voorhanden is. Dit betekent dat bijna de helft van de dingen die u elke dag doet, zoals werkzaamheden op uw werk of misschien zelfs taken thuis, technisch gezien kunnen worden gedaan door een computer of robot. Dit hoeft niet per se een verlies van banen of persoonlijke activiteiten te betekenen, maar kan ook duiden op een toekomst waarin mensen meer tijd hebben om zich te concentreren op taken die creativiteit, empathie of menselijk inzicht vereisen. De 45% is niet een vaststaand percentage, maar verwijst naar het huidige potentieel van technologie. Dit percentage kan in de toekomst veranderen naarmate technologie voortschrijdt.

Volgens Forrester onderzoek zal de automatiseringsmarkt groeien tot $ 2,9 biljoen tegen 2021.

Volgens het Forrester-onderzoek zal er in de nabije toekomst een aanzienlijke groei zijn in de automatiseringsmarkt. Eenvoudiger uitgelegd, voorspelt dit onderzoek dat de totale waarde van de wereldwijde automatiseringsmarkt zal stijgen tot een verbazingwekkend bedrag van $ 2,9 biljoen in 2021. Automatisering omvat technologieën zoals kunstmatige intelligentie, robotica en software die voorkomen dat mensen handmatige taken moeten uitvoeren. Deze groei wordt beïnvloed door bedrijven die efficiency, productiviteit en nauwkeurigheid willen verhogen door processen te automatiseren. Vanuit uw perspectief is het belangrijk dit in gedachten te houden bij investerings- of bedrijfsstrategiebeslissingen. De automatiseringsmarkt is een segment dat zeker in de gaten moet worden gehouden vanwege zijn voorspelde groeipotentieel.

PwC voorspelt dat automatisering tegen 2030 ongeveer 30% van de banen in het Verenigd Koninkrijk zal vervangen.

Uit de data van PwC blijkt dat automatisering voor een grote verschuiving op de arbeidsmarkt zou kunnen zorgen in het Verenigd Koninkrijk. Met de voortdurende ontwikkeling van technologie en kunstmatige intelligentie voorspelt PwC dat ongeveer 30% van de banen in het Verenigd Koninkrijk door automatisering vervangen zal worden tegen 2030. Dit betekent dat uw baan, of die van mensen die u kent, mogelijk geautomatiseerd zou kunnen worden. Het gaat dan om een breed scala aan functies en sectoren, van productie tot aan dienstverlening. Hoewel dit een zorgwekkend vooruitzicht kan zijn, wijst PwC er ook op dat automatisering nieuwe soorten banen kan creëren en ons meer tijd kan geven om ons te richten op taken die uniek menselijke vaardigheden vereisen.

Volgens Statista zal de wereldwijde markt voor industriële automatisering tussen 2021 en 2025 naar verwachting jaarlijks met 6,2% groeien.

De statistiek die u noemde, afkomstig van Statista, toont de verwachte groei van de wereldwijde markt voor industriële automatisering tussen 2021 en 2025. De verwachting is dat er in deze periode jaarlijks een groei van 6,2% zal plaatsvinden. Dit betekent dat de omvang, waarde en mogelijkheden van de industriële automatiseringsmarkt elk jaar met meer dan 6% zullen toenemen. Industriële automatisering omvat onder andere robots, geautomatiseerde productiesystemen en diverse controlesystemen in industrieën, wat aangeeft dat we waarschijnlijk een aanzienlijke toename zullen zien van het gebruik van deze technologieën in fabrieken en productiefaciliteiten wereldwijd. Voor u als industrieën kan dit betekenen dat er meer mogelijkheden ontstaan voor het implementeren van automatisering in uw productieprocessen, wat vervolgens de efficiëntie en productiviteit kan verhogen.

Volgens Gartner zal het gebruik van automatiseringstechnologieën tegen 2022 de productiviteit van bedrijven met 60% verhogen.

Gartner, een gerespecteerd onderzoeks- en adviesbureau, voorspelt een aanzienlijke toename in de productiviteit van bedrijven door het gebruik van automatiseringstechnologieën. Ze stellen dat tegen 2022, de productiviteit van bedrijven met 60% zou verhogen door het gebruik van deze technologieën. Dat betekent dat routines en processen die voorheen door mensen werden uitgevoerd, in plaats daarvan zullen worden volbracht door bots en kunstmatige intelligentie. Daardoor wordt menselijke tijd en inspanning vrijgemaakt voor andere taken. In termen van bedrijfsvoering betekent dit dat u kunt verwachten dat uw bedrijf aanzienlijk efficiënter zal zijn, sneller taken zal kunnen uitvoeren en minder fouten zal maken. Dit kan uiteindelijk leiden tot betere prestaties en hogere winsten voor uw bedrijf. Het is duidelijk dat de invloed van automatiseringstechnologieën op de productiviteit niet lichtvaardig opgevat moet worden.

Volgens Deloitte heeft 22% van de bedrijven al geïnvesteerd in automatiseringstechnologieën.

Volgens een recent onderzoek van Deloitte heeft 22% van de bedrijven al geïnvesteerd in automatiseringstechnologieën. Wat betekent dit voor u? Dit betekent dat bijna een kwart van de bedrijven al stappen heeft ondernomen om hun processen te automatiseren. Dit kan alles omvatten, van productielijnen en logistiek tot klantenservicetaken. Automatiseringstechnologieën worden over het algemeen geïmplementeerd om efficiëntie te verbeteren, fouten te verminderen en kosten te besparen. Dat een significant percentage van de bedrijven al investeert in dergelijke technologieën geeft ze een concurrentievoordeel en benadrukt het belang voor andere bedrijven om ook deze trend te volgen.

Volgens Capgemini kan automatisering tot 60% kostenbesparingen opleveren voor bedrijven.

Uit onderzoek van Capgemini blijkt dat automatisering tot 60% kostenbesparingen kan opleveren voor bedrijven. Dit betekent dat wanneer bedrijven bepaalde processen automatiseren, ze kunnen verwachten dat hun kosten met maximaal 60% dalen. Dit kan komen door verhoogde efficiëntie, minder menselijke fouten, of het verminderen van de noodzaak voor menselijke interventie in bepaalde taken. Echter, het exacte percentage van de kostenbesparingen kan variëren, afhankelijk van het specifieke proces dat wordt geautomatiseerd en hoe het wordt uitgevoerd. Dus, als u op zoek bent naar manieren om de bedrijfskosten te verlagen, zou het investeren in automatisering een strategie kunnen zijn die het overwegen waard is.

Volgens Accenture zal automatisering tegen 2035 de economische groei met 1,4% per jaar verhogen.

Uit de statistiek van Accenture blijkt dat we tegen 2035 een aanzienlijke economische groei kunnen verwachten, dankzij automatisering. Ze voorspellen dat deze ontwikkeling de economische groei jaarlijks met 1,4% zal verhogen. Dit betekent dat de inzet van technologieën die taken automatiseren, zoals robots en kunstmatige intelligentie, de productiviteit zal verhogen en dus de economische output zal doen stijgen. Dus als u zich zorgen maakt over de invloed van automatisering op de economie, toont deze statistiek aan dat automatisering naar verwachting meer economische groei zal stimuleren, in plaats van het afremmen.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://go.forrester.com

2. – https://www.capgemini.com

3. – https://www.accenture.com

4. – https://www2.deloitte.com

5. – https://www.pwc.co.uk

6. – https://www.gartner.com

7. – https://www.mckinsey.com

Originally posted 2023-11-14 12:11:29.

Inhoudsopgave