a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

B2B Verkoop Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

“U kunt een gedetailleerd en actueel overzicht verwachten van de laatste B2B verkoopstatistieken, compleet met nieuwe gegevens, inzichten en trends die u kunnen helpen uw zakelijke verkoopstrategieën te optimaliseren.”

 • 73% van B2B-verkoopteams meldt dat het verstrekken van waarde relevanter is dan de prijs tijdens aankoopbeslissingen.
 • 89% van de kopers verwacht communicatie van verkopers die toegevoegde waarde leveren.
 • Meer dan 90% van de B2B-aankoopbeslissingen begint met een zoekopdracht op internet.
 • 57% van het koopproces is voltooid voordat een B2B-koper contact legt met een verkoper.
 • 84% van de B2B-beslissers begint hun aankoopproces met een verwijzing.
 • Ongeveer 84% van de B2B beslissers vindt de reputatie van een bedrijf erg belangrijk.
 • Alleen al de B2B e-commerce markt zal naar verwachting tegen 2026 meer dan $20,9 biljoen waard zijn.
 • Bijna de helft (49%) van de B2B-verkopers geeft aan dat face-to-face interacties de meest succesvolle verkoopstrategie blijven.
 • Ruim 79% van de B2B marketeers ziet e-mailmarketing als een effectief distributiekanaal.
 • Meer dan 60% van de B2B-aankoopbeslissers bezoekt een merkwebsite tijdens het aankoopproces.
 • 65% van de bedrijven geeft aan dat het genereren van verkeer en leads hun grootste marketinguitdaging is.
 • 70% van de B2B-online aankopen worden gedaan door millennials.
 • 40% van de B2B-marketeers zegt dat budgetbeperkingen de grootste belemmering vormen voor hun marketinginspanningen.
 • 91% van de B2B-kopers zegt dat ze eerder een product zullen kopen bij een merk dat gepersonaliseerde aanbevelingen geeft.
 • Marktonderzoek wordt door 42% van de B2B-marketeers als de meest effectieve contentmarketingtactiek beschouwd.

Actuele B2B Verkoop Statistieken

73% van B2B-verkoopteams meldt dat het verstrekken van waarde relevanter is dan de prijs tijdens aankoopbeslissingen.

Uit de statistiek blijkt dat voor 73% van de B2B-verkoopteams, het leveren van waarde belangrijker is dan de prijs tijdens de aankoopbeslissingen. Dit betekent dat deze teams geloven dat de kwaliteit en voordelen van hun producten of diensten, en de manier waarop ze deze waarden communiceren naar potentiële klanten, een grotere impact hebben op de beslissing van de klant om te kopen dan de feitelijke kosten van het product of de dienst. Als u deel uitmaakt van een B2B-verkoopteam, kunt u deze statistiek als richtlijn gebruiken om te begrijpen waar u zich op zou moeten richten in uw verkoopstrategie – dat wil zeggen, op het leveren en communiceren van waarde.

89% van de kopers verwacht communicatie van verkopers die toegevoegde waarde leveren.

Deze statistiek geeft aan dat 89% van de kopers verwacht dat de communicatie van verkopers iets extra’s bijdraagt aan hun ervaring of relatie. In plaats van alleen basisinformatie zoals prijs of specificaties, willen deze kopers dat verkopers informatie verstrekken die verder gaat, iets van extra waarde. Dit kan variëren van professioneel advies en nuttige inzichten tot exclusieve aanbiedingen of gepersonaliseerde service. Kortom, als u een verkoper bent, wilt u ervoor zorgen dat uw communicatie met klanten meerwaarde biedt, omdat bijna 9 van de 10 kopers dit verwachten.

Meer dan 90% van de B2B-aankoopbeslissingen begint met een zoekopdracht op internet.

De statistiek stelt dat meer dan 90% van de B2B-aankoopbeslissingen begint met een zoekopdracht op internet. Dit betekent dat, wanneer bedrijven de noodzaak voelen om een product of dienst van een ander bedrijf te kopen, het eerste wat ze vaak doen is online zoeken naar informatie. Dit kan betekenen dat ze zoeken naar mogelijke leveranciers, vergelijken prijzen, kwaliteit controleren of klantbeoordelingen lezen. Dus, als u een B2B-onderneming bent, is het essentieel om een sterke online aanwezigheid te hebben, want dat is waar uw potentiële klanten de eerste stap zetten in hun aankoopproces. Een gemakkelijk vindbare website, duidelijke en beknopte informatie over uw producten of diensten en positieve klantbeoordelingen kunnen allemaal helpen om die potentiële klant te overtuigen om voor u te kiezen.

57% van het koopproces is voltooid voordat een B2B-koper contact legt met een verkoper.

Deze statistiek geeft aan dat 57% van het koopproces al is voltooid voordat een B2B (Business-to-Business) koper daadwerkelijk contact maakt met de verkoper. Dat betekent dat meer dan de helft van de informatie-, vergelijkings- en beslissingsfasen door de koper zelfstandig wordt uitgevoerd, vaak door middel van online research, voordat hij of zij een gesprek aangaat met een verkoper. Dit onderstreept het belang voor bedrijven om actuele en nuttige informatie voor potentiële kopers op hun websites of andere informatiekanalen beschikbaar te hebben. U, als B2B-verkoper, zou dus moeten overwegen hoe u deze zelfgestuurde klanten kunt bereiken en ondersteunen in hun koopproces.

84% van de B2B-beslissers begint hun aankoopproces met een verwijzing.

De statistiek ‘84% van de B2B-beslissers begint hun aankoopproces met een verwijzing’ geeft aan dat het merendeel van de leidinggevenden in een B2B (business-to-business) omgeving hun aankoopproces niet zomaar start. Ze hebben een verwijzing nodig om te beginnen. U kunt dit zien als een aanbeveling of suggestie van een betrouwbare bron binnen hun zakelijke netwerk of een eerdere bevredigende ervaring met een bepaald product of dienst. Deze statistiek benadrukt het belang van positieve klantrelaties, kwaliteitsservice en een sterk merk in de B2B-sector. Voor u betekent dit dat het bouwen van een sterk zakelijk netwerk en het verkrijgen van vertrouwen cruciaal is in het bevorderen van uw B2B-verkoopproces.

Ongeveer 84% van de B2B beslissers vindt de reputatie van een bedrijf erg belangrijk.

De statistiek die u heeft aangegeven houdt in dat bijna 84% van de bedrijfsleiders die beslissingen nemen in een B2B (business-to-business) omgeving, de reputatie van een bedrijf waar zij zaken mee overwegen te doen, zeer waardevol vinden. Hieruit kunnen we opmaken dat de perceptie en het imago van een bedrijf in de markt een aanzienlijke invloed hebben op hun mogelijkheid om partnerschappen en zakelijke relaties aan te gaan. Dit betekent voor uw bedrijf dat het onderhouden en verbeteren van uw reputatie op de markt cruciaal is voor succes in B2B relaties. Deze toegewijde aandacht aan uw bedrijfsreputatie kan de voorkeur van de meerderheid van B2B beslissers om met u te werken vergroten.

Alleen al de B2B e-commerce markt zal naar verwachting tegen 2026 meer dan $20,9 biljoen waard zijn.

De statistiek die u leest, verwijst naar de verwachte groei van de B2B e-commerce markt, oftewel de zakelijke handel tussen bedrijven via internet. Volgens de voorspelling zou deze markt tegen 2026 een waarde van meer dan $20,9 biljoen kunnen bereiken. Dit betekent dat de economische activiteit en transacties die plaatsvinden tussen bedrijven op digitale platforms naar verwachting aanzienlijk zullen toenemen. Hier speelt waarschijnlijk de toenemende digitalisering en globalisering een rol in, evenals de groeiende acceptatie en gebruik van e-commerce in ons dagelijks leven. In wezen betekent deze voorspelling dat de B2B e-commerce markt een steeds belangrijkere speler zal worden in de wereldeconomie.

Bijna de helft (49%) van de B2B-verkopers geeft aan dat face-to-face interacties de meest succesvolle verkoopstrategie blijven.

De statistiek houdt in dat uit een onderzoek is gebleken dat bijna de helft (49%) van de verkopers in de zakelijke markt (B2B) aangeeft dat persoonlijk contact, ook wel face-to-face interacties genoemd, nog steeds de meest succesvolle verkoopstrategie is. Dit betekent dat ondanks de opkomst van digitale technologieën en online communicatiemethoden, veel verkopers vinden dat het persoonlijk ontmoeten van klanten de meest effectieve manier blijft om te verkopen. U kunt hieruit opmaken dat het menselijke aspect en persoonlijk contact in verkoopprocedures nog steeds een cruciale rol speelt.

Ruim 79% van de B2B marketeers ziet e-mailmarketing als een effectief distributiekanaal.

Deze statistiek geeft aan dat een aanzienlijk deel (meer specifiek, 79%) van de B2B (Business-to-Business) marketeers e-mailmarketing als een effectief distributiekanaal beschouwen. Wat betekent dit voor u? Simpel gezegd, als u een B2B-marketingprofessional bent, dan bent u waarschijnlijk niet de enige die op e-mailmarketing vertrouwt om uw producten of diensten te distribueren. Een overweldigende meerderheid van uw collega’s in de sector deelt uw mening en vindt dit een effectieve strategie. Dit kan worden geïnterpreteerd als een algemene acceptatie van e-mailmarketing in de B2B-sector, wat de waarde ervan onderstreept bij het bereiken van bedrijfsdoelen.

Meer dan 60% van de B2B-aankoopbeslissers bezoekt een merkwebsite tijdens het aankoopproces.

Deze statistiek stelt dat meer dan 60% van de beslissers in business-to-business (B2B) aankopen een bezoek brengen aan de website van een merk tijdens het aankoopproces. Dit betekent concreet dat als u een bedrijf runt dat producten of diensten verkoopt aan andere bedrijven, u kunt verwachten dat meer dan de helft van de mensen die de beslissing nemen om al dan niet van u te kopen, uw website zal bezoeken om informatie te zoeken, prijzen te vergelijken of om uw reputatie en betrouwbaarheid als leverancier te beoordelen. Het onderstreept het belang van een informatieve, gebruiksvriendelijke en professionele website voor B2B-bedrijven.

65% van de bedrijven geeft aan dat het genereren van verkeer en leads hun grootste marketinguitdaging is.

Deze statistiek vertelt ons dat voor 65% van de bedrijven, het genereren van verkeer en leads hun meest voorkomende marketinguitdaging is. Dit betekent dat bijna twee derde van de ondervraagde bedrijven worstelt met het aantrekken van potentiële klanten naar hun website of winkel en het omzetten van deze bezoekers in leads, personen die interesse tonen in hun producten of diensten. Als u tot dit percentage behoort, bent u niet alleen. Het aantrekken en omzetten van bezoekers in klanten is een moeilijke taak die tijd, strategie en vaak ook specialistische kennis vereist. Zoals de statistiek aantoont, is dit een veelvoorkomend struikelblok, zelfs voor ervaren en gevestigde bedrijven.

70% van de B2B-online aankopen worden gedaan door millennials.

Uit de statistiek blijkbaar, worden 70% van de Business-to-Business (B2B) online aankopen gedaan door millennials, dat wil zeggen mensen geboren tussen pakweg 1980 en 2000. Dit betekent dat het overgrote deel van degenen die verantwoordelijk zijn voor het maken van aankoopbeslissingen in een B2B-context uit deze generatie komt. Dit kan u helpen om uw marketingstrategieën beter af te stemmen, aangezien millennials vaak comfortabeler zijn met technologie en digitale interacties dan oudere generaties. Het is daarom belangrijk dat u uw website en online shopping platform gebruiksvriendelijk en intuïtief maakt. Deze statistiek kan u ook informeren over mogelijke trends in de manier waarop B2B-transacties zich in de toekomst zullen ontwikkelen.

40% van de B2B-marketeers zegt dat budgetbeperkingen de grootste belemmering vormen voor hun marketinginspanningen.

De bovengenoemde statistiek geeft aan dat een aanzienlijk deel, namelijk 40%, van de B2B-marketeers tegen bepaalde obstakels aanloopt in hun marketinginspanningen, waarvan budgetbeperkingen het grootste probleem vormen. Dit betekent dat bijna de helft van deze professionals van mening is dat ze niet voldoende financiële middelen hebben om hun marketingplannen volledig tot uitvoering te brengen. Ze zouden waarschijnlijk meer of betere resultaten kunnen behalen als ze meer geld tot hun beschikking hadden. Voor u als lezer betekent dit dat wanneer u in de B2B-marketingbranche werkt, u deel uitmaakt van een omgeving waar budgetbeperkingen een belangrijk punt van overweging zijn. Het zou dus essentieel kunnen zijn om vaardigheden te ontwikkelen in budgetbeheer of in het vinden van kosteneffectieve marketingstrategieën.

91% van de B2B-kopers zegt dat ze eerder een product zullen kopen bij een merk dat gepersonaliseerde aanbevelingen geeft.

Deze statistiek geeft aan dat 91% van de B2B-kopers liever producten koopt bij merken die gepersonaliseerde aanbevelingen geven. Wat houdt dit in voor u? Nou, als uw bedrijf zich op B2B-verkoop richt, kan het zeer gunstig zijn om gepersonaliseerde aanbevelingen op te nemen in uw verkoopstrategie. Dit betekent dat uw merk de voorkeuren, het gedrag en de behoeften van uw klant begrijpt en productaanbevelingen biedt die specifiek op hun situatie zijn afgestemd, in plaats van te proberen te verkopen met een algemene ‘one-size-fits-all’-benadering. Dit creëert waarde en bouwt vertrouwen op tussen u en uw klant, wat uiteindelijk kan leiden tot meer verkoop volgens deze statistiek.

Marktonderzoek wordt door 42% van de B2B-marketeers als de meest effectieve contentmarketingtactiek beschouwd.

De aangegeven statistiek houdt in dat bijna de helft van de business-to-business (B2B) marketeers marktonderzoek beschouwt als de meest effectieve tactiek voor contentmarketing. Met andere woorden, 42% van de B2B-marketeers geloven dat door het bestuderen van de dynamiek van de markt, het volgen van groei, trends, grootte en andere gelijksoortige factoren, zij hun marketingstrategieën kunnen optimaliseren. Deze informatie kan helpen bij het creëren van relevantere en aantrekkelijkere inhoud die is afgestemd op de behoeften en voorkeuren van hun doelgroep, wat uiteindelijk kan resulteren in hogere engagement en conversies. Dus, als u onderdeel uitmaakt van een B2B bedrijf, is het mogelijk dat u ook rekening dient te houden met het uitvoeren van marktonderzoek als onderdeel van uw contentmarketingstrategie. Het kan de sleutel zijn tot het effectiever bereiken en aantrekken van uw potentiele klanten.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://blog.zoominfo.com

2. – https://www.contently.com

3. – https://www.accenture.com

4. – https://www.brandwatch.com

5. – https://business.linkedin.com

6. – https://www.influitive.com

7. – https://www.forbes.com

8. – https://www.b2becommerceworld.com

9. – https://www.thinkwithgoogle.com

10. – https://www.hubspot.com

11. – https://www.salesforce.com

12. – https://contentmarketinginstitute.com

Originally posted 2023-11-14 12:11:29.

Inhoudsopgave