a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Badkamertegels: De 10 beste producten in de test

Ontdek hier de top 10 beste badkamertegels die grondig getest zijn volgens nieuw onderzoek, ideaal om de perfecte keuze te maken voor jouw badkamerrenovatie.

Unser Favorit: Texturkontor Badkamertegels

Texturkontor Badkamertegels
★★★★★

Unser Favorit: Benice Badkamertegels

Benice Badkamertegels
★★★★★

Unser Favorit: Art3D Badkamertegels

Art3D Badkamertegels
★★★★★

Unser Favorit: Artens Badkamertegels

Artens Badkamertegels
★★★★★

Unser Favorit: Yueser Badkamertegels

Yueser Badkamertegels
★★★★★

Unser Favorit: Art3Dwallpanels Badkamertegels

Art3Dwallpanels Badkamertegels
★★★★★

Unser Favorit: Elffloor Badkamertegels

Elffloor Badkamertegels
★★★★★

Unser Favorit: Amoyun Badkamertegels

Amoyun Badkamertegels
★★★★★

Unser Favorit: Bylife Badkamertegels

Bylife Badkamertegels
★★★★★

Unser Favorit: Artens Badkamertegels

Artens Badkamertegels
★★★★★

Duik mee in de fascinerende wereld van badkamertegels en ontdek de top 10 beste producten volgens ons nieuwste onderzoek. Of je nu bezig bent met een complete badkamerrenovatie of gewoon je huidige tegels wilt upgraden, deze gids heeft iets voor jou. Hier zullen we je door de meest populaire, stijlvolle en duurzame opties leiden. Onze experts hebben de kwaliteit, het ontwerp en de functionaliteit van elk product grondig geëvalueerd om ervoor te zorgen dat jij de beste keuze kunt maken voor je ideale badkamer. Dus maak je klaar om je droombadkamer werkelijkheid te zien worden.

Badkamertegels zijn specifieke tegels die worden gebruikt om muren, vloeren en soms zelfs plafonds van badkamers te bekleden. Ze zijn er in verschillende vormen, maten, materialen en kleuren, waardoor ze een bepalende factor zijn voor de uitstraling van jouw badkamer. Vanwege de hoge vochtigheidsgraad en natte omstandigheden in de badkamer, zijn deze tegels doorgaans waterbestendig en makkelijk schoon te maken. Of je nu kiest voor keramische tegels, mozaïektegels of natuurstenen tegels, ze bieden allemaal een duurzame en stijlvolle oplossing voor jouw badkamer.

Check Uit

Onze favoriet #1

Texturkontor Badkamertegels

Texturkontor Badkamertegels

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

TexturKontor badkamertegels zijn een hoogwaardige optie voor je poppenhuis, met drie vellen inbegrepen in elk pakket. Elk vel heeft de afmetingen van DIN A4 (297×210 mm), wat zorgt voor een ruime dekking. Deze tegels zijn zelfklevend, wat betekent dat ze moeiteloos en stevig in je poppenhuis kunnen blijven plakken. Bovendien zorgt de hoge resolutie print voor een realistisch en aantrekkelijk uiterlijk.

 • Voordeel 1: De verpakking van de TexturKontor badkamertegels is vrij royaal met drie vellen inbegrepen. Dat betekent dat je meer dan genoeg materiaal hebt om mee te werken, of je nu een groot of klein project voor ogen hebt.
 • Voordeel 2: De afmetingen van elk vel zijn DIN A4 (297×210 mm). Dit biedt je een aanzienlijke oppervlakte per vel om op een creatieve manier te gebruiken, waardoor je veel flexibiliteit hebt in je ontwerp.
 • Voordeel 3: De tegels zijn zelfklevend, wat het installatieproces heel eenvoudig maakt. Je hebt geen extra lijm of gereedschap nodig, je drukt ze gewoon op hun plaats in je poppenhuis. Dit maakt het een perfect doe-het-zelf project.
 • Voordeel 4: De folie waar de TexturKontor badkamertegels van gemaakt zijn, hecht goed. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat ze stevig op hun plaats zullen blijven, ongeacht de omgevingsomstandigheden.
 • Voordeel 5: De tegels hebben een hoogwaardige print met hoge resolutie. Dit betekent dat ze er niet alleen aantrekkelijk uitzien, maar ook ontworpen zijn om lang mee te gaan, zodat je optimaal van je nieuwe ruimte kunt genieten.
 • Nadeel 1: De verpakking bevat slechts 3 vellen. Voor een grote badkamer kan dit een probleem zijn, omdat je mogelijk niet genoeg tegels hebt om de hele badkamer te bedekken.
 • Nadeel 2: De afmetingen van de tegels zijn DIN A4 (297×210 mm elk). Dit kan een nadeel zijn als je kleinere of grotere tegels nodig hebt voor je specifieke ruimte. Ze zijn misschien niet geschikt voor alle badkamermaten en -ontwerpen.
 • Nadeel 3: De tegels zijn zelfklevend en hechten in je poppenhuis. De lijmlaag is misschien niet sterk genoeg voor langdurig gebruik in een echte badkamer waar tegels constant worden blootgesteld aan water en vocht.
 • Nadeel 4: Aangezien de tegels bedoeld zijn voor gebruik in een poppenhuis, bestaat het risico dat ze niet robuust genoeg zijn voor gebruik in echte badkamers en misschien niet bestand zijn tegen normale badkameromstandigheden, zoals hitte en vochtigheid.
 • Nadeel 5: Hoewel de beschrijving aangeeft dat de print van hoge resolutie is, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat de werkelijke materiaalkwaliteit, zoals kleurbehoud en slijtvastheid, ook hoog is. Het kan zijn dat de tegels na verloop van tijd hun uiterlijk verliezen.

Onze favoriet #2

Benice Badkamertegels

Benice Badkamertegels

Waarom we het gekozen hebben

De BeNice badkamertegels zijn veelzijdige, lichtgewicht en dikke 3D zelfklevende wandtegels die perfect zijn voor het verfraaien van diverse ruimtes in je huis, inclusief accentmuren, badkamermuren en keukenachterwanden. Deze zijn ook uitstekend voor het camoufleren van vlekken of scheuren op de muur. De tegels, met een maat van 15x15mm en een totale dikte van 3mm, zijn gemaakt van hoge kwaliteit composiet aluminium, wat hen een edel metalen gevoel geeft. Het installatieproces is eenvoudig en vereist geen lijm – trek gewoon de achterkant eraf en plak deze direct op bestaande tegels of gladde oppervlakken. Bovendien zijn deze tegels gemakkelijk te onderhouden, dankzij hun hitte-, vocht- en schimmelbestendige eigenschappen, en kunnen ze gemakkelijk worden gereinigd met water, een zachte doek of een mild wasmiddel.

 • Voordeel 1: Breed toepassingsgebied: De BeNice badkamertegels zijn ideaal voor verschillende toepassingen. Je kan ze gebruiken als accentmuur, voor badkamermuren en douchewanden, maar ook voor de keuken of de buitenkant van een open haard. Ze zijn eveneens nuttig om vlekken of scheuren in de muur te verbergen.
 • Voordeel 2: Lichtgewicht en dik: Deze plakttegels zijn 3D zelfklevend en hebben een totale dikte van 3mm. Met een spaangrootte van 15x15mm en een vel formaat van 26.5cm x 26.5cm, bieden ze een mooie dekking voor jouw project.
 • Voordeel 3: Hoogwaardige materialen: Ze zijn gemaakt van een hoge kwaliteit composiet aluminium. Ze hebben een nobel metalen gevoel dankzij de geborstelde en matte afwerking combinatie. Deze metalen tegel zal je huis zeker opvrolijken en de decoratie verbeteren.
 • Voordeel 4: Makkelijk te installeren: Het zijn peel-and-stick tegels; dus gewoon pellen en plakken! Het is een eenvoudig en gemakkelijk proces. Je kunt de tegels direct over bestaande tegels of gladde oppervlakken plakken, zoals PVC, glas, metalen panelen, hout, behang, geschilderde muur of cementmuur.
 • Voordeel 5: Eenvoudig in onderhoud: De BeNice badkamertegels zijn makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Ze zijn hittebestendig, vochtbestendig, schimmelbestendig en vlekbestendig, mits ze zijn gecoat met een beschermende laag. Je kunt ze gemakkelijk schoonmaken door de vlekken af te vegen met water, een zachte doek of een mild wasmiddel.
 • Nadeel 1: Hoewel de BeNice badkamertegels een hoge dekkingsgraad hebben (0,35 vierkante meter voor 5 tegels), kan dit als een nadeel worden gezien als je een groot gebied wilt bedekken. Je hebt dan talloze tegels nodig, wat meer tijd en moeite kan kosten.
 • Nadeel 2: Ondanks dat ze lichtgewicht zijn, hebben de BeNice tegels een totale dikte van 3 mm. Dit zou problematisch kunnen zijn als je op zoek bent naar een dunner, subtieler product dat naadloos opgaat in je interieur.
 • Nadeel 3: Volgens de productbeschrijving, zijn de tegels geschikt om direct over bestaande tegels of gladde oppervlakken te plakken. Dit zou een nadeel kunnen zijn als je oppervlak niet glad is of als je oude tegels hebt met een afwijkende structuur of vorm.
 • Nadeel 4: De BeNice tegels vereisen een clean-up. Afhankelijk van hoe vlekbestendig het oppervlak is, zal alleen water en een zachte doek misschien niet voldoende zijn en moet je mogelijk een mild wasmiddel gebruiken. Dit kan voor sommige mensen een extra stap zijn die ze liever vermijden.
 • Nadeel 5: Hoewel de tegels bestand zijn tegen vocht en warmte, wordt er niets vermeld over andere mogelijke vormen van schade of slijtage. Er is bijvoorbeeld geen informatie over hoe de tegels bestand zijn tegen krassen, stoten of UV-straling, wat enige bezorgdheid kan veroorzaken als je op zoek bent naar een duurzaam product.

Onze favoriet #3

Art3D Badkamertegels

Art3D Badkamertegels

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Badkamertegels van het merk Art3d zijn premium peel en stick tegels die je eenvoudig zelf kunt aanbrengen. Deze tegels, met een formaat van 30,5 x 30,5cm, bieden 1,4 keer meer dekkingsgebied dan gewone tegels van 25 x 25cm. Ze zijn gemaakt van milieuvriendelijk materiaal en kunnen op gladde, schone oppervlakken worden geplakt zonder extra lijm. In elke doos vind je 10 vellen van deze kwalitatieve, 3D gelachtige tegels, die samen ongeveer 0,8 vierkante meter bedekken. Art3d muurstickers zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, ze zijn ook tactiel, water- en oliebestendig, makkelijk schoon te maken en bestand tegen hoge en lage temperaturen. Het aanbrengen is kinderspel: gewoon de backing verwijderen en opplakken, zelfs rond gebogen oppervlakken. Bovendien zijn ze niet-toxisch, geurloos en bestand tegen straling en corrosie.

 • Voordeel 1: Modern Ontwerp – De betoneffect van de Artens pvc-tegels voegt karakter en stijl toe aan je interieur. Ze zijn speciaal ontworpen voor slaapkamers en ruimtes met matig doorgangsverkeer, waardoor je ruimtes een moderne uitstraling krijgen.
 • Voordeel 2: Eenvoudige installatie – Deze tegels zijn zelfklevend, waardoor ze makkelijk en snel te plaatsen zijn. Voor een vlugge herinrichting of renovatie van je gladde vloeren zijn deze tegels een uitstekende keuze. Ze kunnen ook eenvoudig op maat worden gesneden, zodat ze in elke ruimte passen.
 • Voordeel 3: Waterdicht – De waterdichte functie van de tegels maakt ze ideaal voor installatie in de badkamer. Bovendien hebben ze een antislip vinyl oppervlak dat een goede hechting en een aangename, zachte textuur biedt.
 • Voordeel 4: Onderhoudsvriendelijk – De Artens pvc-tegels zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Ze hebben een glad oppervlak dat gemakkelijk schoon te maken is met een doekje en een mild reinigingsmiddel. Ook zijn ze compatibel zijn met vloerverwarming tot 25°C.
 • Voordeel 5: Ruime Afmetingen – Elke verpakking bevat 12 tegels met afmetingen van 60,96 cm x 30,48 cm x 1,5 mm. Dit komt overeen met een totale oppervlakte van 2,23 m², waardoor je met een enkele verpakking een aanzienlijk oppervlak kunt bedekken.
 • Nadeel 1: Deze ARTENS badkamertegels zijn voornamelijk ontworpen voor slaapkamers en ruimtes met matig doorgangsverkeer. Dit kan betekenen dat ze niet ideaal zijn voor plaatsen met enorm veel verkeer, zoals de entreeruimte of de keuken, die ze zelfs kunnen beschadigen.

  Nadeel 2: Hoewel ze gemakkelijk op maat te snijden zijn, kan dit voor sommige mensen tijdrovend zijn en potentieel lastig als je geen ervaring hebt met dit soort doe-het-zelf taken. Dit kan leiden tot oneffenheden en een onprofessioneel afgewerkte look.

 • Nadeel 3: De tegels zijn zelfklevend, wat handig kan zijn voor de installatie. Echter, als de tegels eenmaal zijn aangebracht, kan het lastig zijn om ze te verwijderen of te vervangen zonder schade aan de onderliggende vloer.
 • Nadeel 4: Hoewel de tegels waterdicht zijn en dus geschikt voor installatie in de badkamer, is het antislip vinyl oppervlak mogelijk niet voldoende om uitglijden en vallen volledig te voorkomen, vooral als de vloer nat wordt.
 • Nadeel 5: De ARTENS badkamertegels zijn compatibel met vloerverwarming tot slechts 25 °C. Dit betekent dat ze mogelijk niet de beste keuze zijn als je vloerverwarming hebt die een hogere temperatuur kan bereiken, aangezien dit de tegels kan beschadigen of leiden tot onregelmatige opwarming.

Onze favoriet #4

Artens Badkamertegels

Artens Badkamertegels

Waarom we het gekozen hebben

De ARTENS badkamertegels in ‘betoneffect’ zijn zelfklevende PVC-tegels die stijl en karakter aan je interieur toevoegen. Ze zijn ideaal voor slaapkamers en andere ruimtes met een gemiddeld doorgangsverkeer. Het waterdichte en antislip oppervlak maakt ze perfect voor de badkamer, en de zachte textuur zorgt voor een aangenaam gevoel onder de voeten. Door het gladde oppervlak zijn ze onderhoudsvriendelijk – een snelle veeg met een doek en een mild reinigingsmiddel is genoeg. Ze zijn ook compatibel met vloerverwarming tot 25°C. Het installatieproces is snel en eenvoudig, en ze kunnen gemakkelijk op maat worden gesneden om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Elk pakket bevat 12 tegels van 60,96 cm x 30,48 cm x 1,5 mm, wat neerkomt op een totale oppervlakte van 2,23 m².

 • Voordeel 1: Modern Ontwerp – De betoneffect van de Artens pvc-tegels voegt karakter en stijl toe aan je interieur. Ze zijn speciaal ontworpen voor slaapkamers en ruimtes met matig doorgangsverkeer, waardoor je ruimtes een moderne uitstraling krijgen.
 • Voordeel 2: Eenvoudige installatie – Deze tegels zijn zelfklevend, waardoor ze makkelijk en snel te plaatsen zijn. Voor een vlugge herinrichting of renovatie van je gladde vloeren zijn deze tegels een uitstekende keuze. Ze kunnen ook eenvoudig op maat worden gesneden, zodat ze in elke ruimte passen.
 • Voordeel 3: Waterdicht – De waterdichte functie van de tegels maakt ze ideaal voor installatie in de badkamer. Bovendien hebben ze een antislip vinyl oppervlak dat een goede hechting en een aangename, zachte textuur biedt.
 • Voordeel 4: Onderhoudsvriendelijk – De Artens pvc-tegels zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Ze hebben een glad oppervlak dat gemakkelijk schoon te maken is met een doekje en een mild reinigingsmiddel. Ook zijn ze compatibel zijn met vloerverwarming tot 25°C.
 • Voordeel 5: Ruime Afmetingen – Elke verpakking bevat 12 tegels met afmetingen van 60,96 cm x 30,48 cm x 1,5 mm. Dit komt overeen met een totale oppervlakte van 2,23 m², waardoor je met een enkele verpakking een aanzienlijk oppervlak kunt bedekken.
 • Nadeel 1: Deze ARTENS badkamertegels zijn voornamelijk ontworpen voor slaapkamers en ruimtes met matig doorgangsverkeer. Dit kan betekenen dat ze niet ideaal zijn voor plaatsen met enorm veel verkeer, zoals de entreeruimte of de keuken, die ze zelfs kunnen beschadigen.

  Nadeel 2: Hoewel ze gemakkelijk op maat te snijden zijn, kan dit voor sommige mensen tijdrovend zijn en potentieel lastig als je geen ervaring hebt met dit soort doe-het-zelf taken. Dit kan leiden tot oneffenheden en een onprofessioneel afgewerkte look.

 • Nadeel 3: De tegels zijn zelfklevend, wat handig kan zijn voor de installatie. Echter, als de tegels eenmaal zijn aangebracht, kan het lastig zijn om ze te verwijderen of te vervangen zonder schade aan de onderliggende vloer.
 • Nadeel 4: Hoewel de tegels waterdicht zijn en dus geschikt voor installatie in de badkamer, is het antislip vinyl oppervlak mogelijk niet voldoende om uitglijden en vallen volledig te voorkomen, vooral als de vloer nat wordt.
 • Nadeel 5: De ARTENS badkamertegels zijn compatibel met vloerverwarming tot slechts 25 °C. Dit betekent dat ze mogelijk niet de beste keuze zijn als je vloerverwarming hebt die een hogere temperatuur kan bereiken, aangezien dit de tegels kan beschadigen of leiden tot onregelmatige opwarming.

Onze favoriet #5

Yueser Badkamertegels

Yueser Badkamertegels

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Badkamertegels van het merk Yueser is een set van 24 hoogwaardige tegelstickers. Ze zijn gemaakt van transparante PET-folie, zijn milieuvriendelijk en waterdicht, en bestand tegen schimmel en hitte. Het gebruiksgemak is optimaal – je knipt ze simpelweg op maat met een normale huishoudschaar en plakt ze op de gewenste oppervlakken. Deze stickers passen perfect in elke keuken, badkamer of woonkamer en kunnen zelfs gebruikt worden als spatbescherming. Let op, vermijd het gebruik dichtbij warmtebronnen. Met deze stickers geef je op een simpele manier jouw ruimte een nieuwe look!

 • Voordeel 1: Je ontvangt een ruime hoeveelheid tegelstickers. Met 24 stuks in één levering, heb je genoeg om een groot oppervlak te bedekken.
 • Voordeel 2: De stickers zijn van hoge kwaliteit. Ze zijn gemaakt van transparante PET-folie wat bijdraagt aan hun duurzaamheid. Bovendien zijn ze milieuvriendelijk, waterdicht, schimmelbestendig en hittebestendig.
 • Voordeel 3: Ze zijn gemakkelijk op maat te maken. Je kunt deze tegelstickers eenvoudig snijden met een normale huishoudschaar om precies de juiste vorm te krijgen die je nodig hebt.
 • Voordeel 4: Ze zijn eenvoudig te installeren. Je hoeft ze alleen maar van het papier te trekken en op de gewenste oppervlakken te plakken. Ze hechten direct aan bestaande tegels of andere schone, droge, gladde oppervlakken.
 • Voordeel 5: Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken. Je kunt deze stickers gebruiken voor zowel wand- als vloertegels, en als spatbescherming. Ze zijn ideaal voor de keuken, badkamer, woonkamer, meubilair en nog veel meer.
 • Nadeel 1: Deer pakket bevat slechts 24 tegelstickers. Afhankelijk van de omvang van je project, kan dit aantal ontoereikend zijn, wat betekent dat je mogelijk meerdere pakketten moet kopen om je ruimte compleet te bedekken.
 • Nadeel 2: De stickers zijn gemaakt van transparante PET-folie. Ondanks de kwaliteitsclaims kan dit materiaal niet dezelfde duurzaamheid en textuur bieden als echte tegels.
 • Nadeel 3: Het product geeft aan dat het eenvoudig te snijden is. Dit kan echter een nadeel zijn voor mensen die geen ervaring hebben met doe-het-zelf projecten of die niet op hun gemak zijn met het gebruik van huishoudscharen voor dergelijke taken.
 • Nadeel 4: Hoewel de stickers eenvoudig te gebruiken zijn en direct op bestaande tegels kunnen worden geplaatst, vereist dit dat de onderliggende oppervlakken al schoon, droog en glad zijn. Dit kan extra werk betekenen om het oppervlak voor te bereiden.
 • Nadeel 5: Het product wordt afgeraden voor gebruik in de buurt van warmtebronnen. Dit beperkt de plaatsen waar je de stickers kunt gebruiken, vooral in keukens met ovens en kookplaten, of in badkamers waar warm water wordt gebruikt.

Onze favoriet #6

Art3Dwallpanels Badkamertegels

Art3Dwallpanels Badkamertegels

Waarom we het gekozen hebben

De Badkamertegels van het merk Art3dwallpanels zijn een moderne en hoogwaardige oplossing voor jouw huis. Deze zelfklevende tegels hebben een 3D-tegeleffect dat niet verkleurt of afbladdert, en zijn eenvoudig en snel te installeren zonder voegen of speciaal gereedschap. Het enige dat je nodig hebt, is een universeel mes, een liniaal en een waterpas. Ze zijn perfect voor keukeneilandwanden, badkamerachterwand, slaapkamerwand en meer, en passen zich aan warmte en vocht aan. Daarnaast zijn ze veilig voor de gezondheid. Ze bestaan uit gelijmd polyurethaan (PU) bovenaan en polyethyleentereftalaat (PET) onderaan, dat geen dioxines vrijgeeft. Met deze tegels kun je zelf gemakkelijk een realistisch en prachtig tegeleffect creëren, ze zijn eenvoudig te reinigen en ook gemakkelijk te verwijderen wanneer je iets nieuws wilt proberen.

 • Voordeel 1: Uitzonderlijke kwaliteit en esthetiek. Door de hoogwaardige tegelfolie zorgen deze tegels van het merk Art3dwallpanels voor een realistisch 3D-tegeleffect dat niet zal verkleuren of afbladderen, zelfs na het leggen.

  Voordeel 2: Eenvoudige installatie. Je hebt alleen een universeel mes, een liniaal en een waterpas nodig om deze zelfklevende tegels te leggen. Bovendien wordt je tijd bespaard omdat je ze in slechts enkele uren kunt leggen.

 • Voordeel 3: Schoon en onderhoudsvriendelijk. Het aanbrengen van deze tegels creëert geen vuil en ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken. Ook zijn deze tegels gemakkelijk te verwijderen, mocht je besluiten je ontwerp te veranderen.
 • Voordeel 4: Aanpasbaar. Deze tegels zijn niet alleen speciaal ontworpen voor badkamers, maar zijn ook geschikt voor keukeneilandwanden, slaapkamermuren, wasruimtes, spiegelframes en open haarden. Ze passen zich aan warmte en vocht aan, waardoor ze uiterst veelzijdig zijn.

  Voordeel 5: Veilig en gezond. Anders dan de meeste wandtegelstickers op de markt die op epoxyhars zijn gebaseerd en na verloop van tijd vergelen en een onaangename geur verspreiden, zijn deze Art3dwallpanels gemaakt van gelijmd polyurethaan (PU) en polyethyleentereftalaat (PET) dat geen schadelijke dioxines vrijgeeft. Dit maakt ze een veilige en gezondheidsbewuste keuze voor jouw leefruimte.

 • Nadeel 1: Hoewel de Badkamertegels van Art3dwallpanels eenvoudig te leggen zijn, vereisen ze nog steeds wat basishandgereedschap, zoals een universeel mes, een liniaal en een waterpas. Dit kan een nadeel zijn als je dit soort gereedschap niet bij de hand hebt.
 • Nadeel 2: De tegels zijn speciaal ontworpen om zich aan te passen aan warmte en vocht, zoals in de keuken- of badkameromgevingen. Maar dit kan betekenen dat ze misschien niet zo goed presteren in andere omgevingen of onder verschillende klimatologische omstandigheden.
 • Nadeel 3: Hoewel de Badkamertegels van Art3dwallpanels gemakkelijk schoon te maken zijn, wordt er geen informatie gegeven over hoe bestand ze zijn tegen vlekken. Dit kan een probleem zijn, vooral in keukengebieden waar morsen en vlekken vaak voorkomen.
 • Nadeel 4: Hoewel de bovenkant van de tegel is gemaakt van gelijmd polyurethaan, en de onderkant van polyethyleentereftalaat, wordt er geen informatie gegeven over de duurzaamheid van deze materialen op de lange termijn. Het zou kunnen dat ze na verloop van tijd slijten of keramiek gaan missen.
 • Nadeel 5: Hoewel de Badkamertegels van Art3dwallpanels veilig zijn voor de gezondheid en geen dioxines vrijgeven, geeft de productomschrijving niet aan of ze antibacterieel of schimmelbestendig zijn – functies die veel mensen zoeken in badkamertegels.

Onze favoriet #7

Elffloor Badkamertegels

Elffloor Badkamertegels

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Elffloor’s Badkamertegels zijn zelfklevende vinylvloeren, waardoor je geen extra lijm nodig hebt. Je hoeft alleen maar de anti-stick papierlaag aan de achterkant te onthullen en het aan de gewenste plek te bevestigen. De tegels zijn water- en oliebestendig dankzij een hydrofobe coating, dus zelfs als je er water op morst, kun je het eenvoudig afvegen. Het oppervlak van de tegels bootst een prachtige rotstextuur na in een slijtvaste matte afwerking die bestand is tegen tot wel 20.000 wrijvingsmomenten. De tegels komen in een pakket van 10 stuks, elk 40 cm bij 15 cm, wat voldoende is om 0,6 vierkante meter te bedekken. Bovendien staat het klantenserviceteam van Elffloor altijd klaar om je bij elk probleem te helpen.

 • Voordeel 1: De Badkamertegels van merk Elffloor zijn zijn zelfklevend, wat jou het gemak biedt. Je hoeft geen extra lijm te kopen of te rommelen met lijm – trek gewoon de anti-stick papieren laag aan de achterkant eraf en plak ze waar je wilt.
 • Voordeel 2: Deze vinylvloeren zijn voorzien van een hydrofobe laag, wat ze water- en oliebestendig maakt. Mocht er een ongelukje gebeuren en je morst wat water, dan hoef je het alleen maar voorzichtig af te vegen met een doek.
 • Voordeel 3: Het oppervlak van de Badkamertegels is mat van textuur, bedrukt met een prachtig rotsgrijs patroon wat een natuurlijke steenkleur nabootst. Dit maakt ze niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook zeer slijtvast, bestand tegen de meeste 20.000 wrijvingen.
 • Voordeel 4: Elffloor Badkamertegels zijn zeer pakketvriendelijk. Met één pakket ontvang je 10 stuks tegels van 40 cm x 15 cm. Elk pakket kan 0,6 vierkante meter bedekken, zodat je gewoon het aantal pakketten kunt kiezen op basis van de grootte van je kamer.
 • Voordeel 5: Het Elffloor klantenserviceteam is altijd online en lost jouw problemen op elk gewenst moment op. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over eventuele problemen of vragen die je over het product hebt – je staat er niet alleen voor.
 • Nadeel 1: Hoewel de Badkamertegels van het merk Elffloor zelfklevend zijn, kan het ontbreken van extra lijm een probleem vormen. Als de kleefkracht niet voldoende is voor de ondergrond waarop je ze wilt aanbrengen, zijn er geen alternatieven voorhanden.
 • Nadeel 2: Ondanks de water- en oliebestendige laag, moet er bij morsen alsnog een doek over de vinylvloeren worden gewreven. Dit kan in sommige situaties tijdrovend of erg onhandig zijn.
 • Nadeel 3: Het oppervlak van de vinylvloeren heeft een matte textuur met een gedrukt patroon. Hoewel dit zorgt voor een visueel aantrekkelijk effect, mist het de authentieke uitstraling en textuur van echte stenen tegels. Dit kan een afknapper zijn voor liefhebbers van natuurlijke materialen in de badkamer.
 • Nadeel 4: Elke verpakking bevat slechts 10 stuks vinylvloeren van 40 cm x 15 cm. Dit betekent dat je mogelijk meerdere pakketten moet kopen om een groter oppervlak te bedekken, waardoor het installatieproces langer kan duren.
 • Nadeel 5: Hoewel Elffloor een klantenserviceteam heeft dat altijd online is, wordt er niet gespecificeerd hoe snel je antwoorden op je vragen kunt verwachten. Dit kan mogelijk vertragingen en onzekerheid veroorzaken bij eventuele problemen of vragen tijdens het installatieproces.

Onze favoriet #8

Amoyun Badkamertegels

Amoyun Badkamertegels

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Badkamertegels van het merk AMOYUN zijn hoogwaardige tegelstickers, vervaardigd uit milieuvriendelijk en niet-giftig PVC. Deze stickers zijn zowel slijtvast, scheurvast als schokbestendig en dus erg duurzaam. Makkelijk te reinigen bij vuil of spatten, ze worden geleverd in een set van 12 waterdichte stickers van 15 x 30 cm, ideaal voor het decoreren of verfrissen van jouw huis. Ze zijn eenvoudig te installeren zonder het gebruik van extra lijm en kunnen worden bijgesneden naar wens. Niet alleen zijn ze enorm praktisch, deze stickers bieden ook een esthetische meerwaarde en helpen vuile vlekken te bedekken en jouw ruimte te transformeren. Ze zijn veelzijdig toepasbaar en kunnen worden gebruikt in badkamers, keukens, op deuren, ramen of zelfs caravans. Kortom, een gemakkelijke en kosteneffectieve manier om je interieur een nieuwe look te geven.

 • Voordeel 1: De AMOYUN badkamertegels zijn gemaakt van hoogwaardige, milieuvriendelijke en niet-giftige PVC-materialen. Dit maakt ze slijtvast, scheurvast en schokbestendig, wat betekent dat ze ontworpen zijn om lang mee te gaan.
 • Voordeel 2: Ze zijn gemakkelijk te reinigen bij het morsen of vuil worden. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over oliespatten of andere vlekken, aangezien ze gemakkelijk te verwijderen zijn.
 • Voordeel 3: Deze tegels zijn zeer eenvoudig te installeren. Met een simpele doe-het-zelf aanpak, pel je ze af en kleef je ze aan. Er is geen extra lijm nodig en ze plakken goed op schone oppervlakken. Je kunt ze zelfs bijsnijden om te passen rond schakelaars, stopcontacten en andere gezichten.
 • Voordeel 4: Met hun speciale ontwerp, vormen deze waterdichte tegelstickers een snelle en gemakkelijke manier om een kamer opnieuw in te richten. Ze helpen je muren te verfraaien, vuile vlekken te bedekken en je badkamer of keuken te transformeren.
 • Voordeel 5: De AMOYUN badkamertegels hebben een breed toepassingsgebied. Ze kunnen worden gebruikt in badkamers, keukens, douches, deuren, muren, ramen, toiletten, wasruimtes, open haarden, caravans en meer. Zoals echte tegels, zorgen ze voor een nieuwe zintuiglijke ervaring.
 • nadeel 1: Het product, hoewel het impliceert duurzaamheid, heeft geen garantie tegen schade zoals scheuren, slijtage of schokbestendigheid onder hoge druk. Het is mogelijk dat je snel tegelstickers moet vervangen.
 • nadeel 2: Het is niet expliciet vermeld of deze tegelstickers verwijderbaar zijn zonder schade. Als je besluit om ze te vervangen of uit de mode raakt, kunnen ze mogelijkerwijs schade aan de oorspronkelijke tegels of het oppervlak veroorzaken.
 • nadeel 3: Vanwege hun zelfklevende eigenschap, mogen ze alleen op perfect schone oppervlakken worden aangebracht. Dit kan problematisch zijn als de originele ondergrond ongelijk of vies is, wat extra tijd en moeite kan kosten om deze schoon te maken voor installatie.
 • nadeel 4: Hoewel makkelijk bij te snijden, kan dit een tijdrovend proces worden als het nodig is om te passen rond schakelaars, stopcontacten of specifieke vormen. Dit kan ook leiden tot inconsistentie in het ontwerp, met bijgesneden stukken die mogelijk minder aantrekkelijk zijn.
 • nadeel 5: Het toepassingsgebied van de stickers is vrij breed, van badkamers en keukens tot douches en open haarden. Dit suggereert echter niet dat het product gegarandeerd geschikt is voor al deze verschillende omgevingen met verschillende niveaus van warmte en vochtigheid. Deze milieuverschillen kunnen de prestaties of levensduur van het product beïnvloeden.

Onze favoriet #9

Bylife Badkamertegels

Bylife Badkamertegels

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Badkamertegelstickers van BYLife zijn een eenvoudige en effectieve oplossing om jouw ruimtes te transformeren. Met hun verbeterde zelfklevende viscositeit blijven ze stevig zitten en laten ze je niet in de steek. Deze set bevat 12 vellen van 10 cm x 30 cm, die elk een matte afwerking hebben en een natuursteen look vertonen. Je kan ze gemakkelijk zelf aanbrengen, de vorm aanpassen en zelfs rond schakelaars en stopcontacten snijden. Gemaakt van hoogwaardige dikke hars, zijn deze tegels bestand tegen hitte, water en vocht – perfect voor keukens, badkamers en doucheruimtes. Of je nu je huis herinricht of je huurwoning opknapt, deze peel-and-stick optie biedt een snelle, nette en goedkope manier om elk interieur te vernieuwen.

 • Voordeel 1: De verbeterde viscositeit van de BYLife badkamertegelstickers zorgt voor een sterke hechting, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over loslatende tegels.
 • Voordeel 2: De doe-het-zelf schil en plak functie van de BYLife tegels maken het gemakkelijk om ze zelf aan te brengen. Er is geen extra lijm nodig en de tegels kunnen eenvoudig worden getrimd om perfect te passen om schakelaars en stopcontacten heen.
 • Voordeel 3: Het pakket bevat 12 vellen van 10cm x 30cm, wat voldoende is om een significant oppervlak te bedekken. Bovendien hebben de 3D-tegels een matte afwerking die het uiterlijk van natuursteen simuleert, om een mooie en unieke uitstraling te geven aan elke ruimte.
 • Voordeel 4: De hoogwaardige dikke hars waarvan de BYLife wandtegels gemaakt zijn, is bestand tegen hitte, water en vocht, waardoor de tegels duurzaam zijn en lang meegaan. Deze kwaliteit maakt ze ook gemakkelijk af te vegen en schoon te maken.
 • Voordeel 5: De veelzijdigheid van de BYLife zelfklevende vinyltegels maakt ze ideaal voor gebruik in verschillende ruimtes, waaronder badkamers, keukens, doucheruimtes, en meer. Ze kunnen zelfs worden gebruikt op deuren, muren, ramen, en als achterwand voor open haarden, waardoor je veel opties hebt om ze te gebruiken om je woning te personaliseren.
 • Nadeel 1: Hoewel de stickers van BYLife zijn ontworpen om goed te kleven, is dit wel afhankelijk van het feit dat je oppervlak schoon en goed voorbereid is. Als je ondergrond niet grondig wordt gereinigd, loop je het risico dat de stickers niet correct hechten en mogelijk loskomen.
 • Nadeel 2: De tegelstickers zijn resistent tegen hitte en vocht, maar worden het voortdurend blootgesteld aan te veel hitte of vocht, dan kan dit eventueel de levensduur verminderen.
 • Nadeel 3: Ondanks hun gebruiksgemak, is er nog steeds een zekere hoeveelheid doe-het-zelfkennis nodig bij het omgaan met BYLife badkamertegelstickers. Dit omvat het nauwkeurig uitmeten en snijden van stickers om rond schakelaars en stopcontacten te passen, wat voor sommige mensen moeilijk kan zijn.
 • Nadeel 4: De BYLife badkamertegelstickers bieden een mat effect. Dit betekent dat als je de look van glanzende tegels wilt, deze stickers niet aan jouw esthetische vereisten kunnen voldoen.
 • Nadeel 5: Ondanks dat er zogenaamd wordt geadverteerd dat ze eenvoudig te verwijderen zijn, kunnen er echter toch nog sporen van lijm op het oppervlak achterblijven. Hierdoor kan het vervangen van de tegels in de toekomst een lastig proces worden.

Onze favoriet #10

Artens Badkamertegels

Artens Badkamertegels

Waarom we het gekozen hebben

De ARTENS badkamertegels zijn zelfklevende PVC-tegels met een modern “steen”-effect design, ideaal voor slaapkamers en middelmatig bezochte ruimtes om je interieur te vernieuwen. Met hun heldere kleur, geven ze je kamers een lichtere en aangenamere uitstraling. De installatie is snel en eenvoudig, de tegels zijn waterdicht en daarom perfect voor de badkamer. Het antislip vinyl oppervlak zorgt voor een goede grip en een prettige, zachte textuur. Dit product is zeer onderhoudsvriendelijk dankzij haar gladde oppervlak – een veeg en een mild reinigingsmiddel zijn genoeg voor de reiniging. De tegels zijn ook compatibel met vloerverwarming, tot een maximale temperatuur van 29 °C. Een bundel bevat 12 tegels van 60,96 cm x 30,48 cm, cumulatief goed voor 2,23 m² oppervlak.

 • Voordeel 1: De tegels hebben een modern en eensgezind “steen”-effect ontwerp. Dit zal je interieur een fris en hedendaags karakter geven en door de heldere kleuren zullen je kamers lichter en aangenamer aanvoelen.
 • Voordeel 2: De installatie van de ARTENS badkamertegels is snel en eenvoudig. Ze zijn zelfklevend, kunnen gemakkelijk op maat worden gesneden en passen zich aan elke ruimte aan. Dit maakt een comfortabele herinrichting van je interieur mogelijk zonder veel gedoe.
 • Voordeel 3: Deze tegels zijn waterdicht en dus perfect geschikt voor de badkamer. Het antislip vinyl oppervlak zorgt niet alleen voor veiligheid, maar heeft ook nog eens een aangename, zachte textuur.
 • Voordeel 4: De tegels zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk dankzij hun gladde oppervlak. Een veegbeurt en een niet-agressief reinigingsmiddel zijn al voldoende om ze schoon te houden. Ook zijn ze compatibel met vloerverwarming, voor een comfortabel gevoel aan de voeten, met een maximum temperatuur tot 29°C.
 • Voordeel 5: De verpakking van de ARTENS badkamertegels is zeer praktisch. Elke bundel bevat 12 tegels met een formaat van 60,96 cm x 30,48 cm x 1,5 mm, wat overeenkomt met 2,23 m² oppervlak. Dit betekent dat je precies weet hoe veel bundels je nodig hebt voor jouw ruimte, zonder verspilling of te kort.
 • Nadeel 1: Deze tegels van ARTENS zijn ontworpen voor ruimtes met matig verkeer, wat betekent dat ze mogelijk niet de ideale keuze zijn voor zeer drukke ruimtes of ruimtes die onderhevig zijn aan zware belasting. Als je van plan bent om deze in een zeer belopen of intensief gebruikte ruimte te installeren, kunnen ze sneller slijten dan andere, duurzamere opties.
 • Nadeel 2: Hoewel de tegels zelfklevend zijn en gemakkelijk kunnen worden aangepast, suggereert dit ook dat ze relatief dun zijn. Dit betekent dat ze mogelijk niet dezelfde duurzaamheid of sterkte hebben als traditionele keramische of stenen tegels. Er kan ook meer kans zijn op beschadigingen zoals krassen of scheuren.
 • Nadeel 3: De ARTENS tegels zijn waterdicht, wat ideaal is voor vochtrijke omgevingen zoals de badkamer. Maar dit betekent ook dat ze mogelijk niet ademend zijn, wat kan leiden tot opbouw van condensatie of vocht onder de tegels die tot problemen kan leiden.
 • Nadeel 4: De tegels zijn beperkt tot een maximale temperatuur van 29 °C voor vloerverwarming. Dit kan beperkend zijn als je een krachtiger vloerverwarmingssysteem hebt of als je een warmer oppervlak wilt in de koudere maanden, wat mogelijk niet haalbaar is met deze tegels.
 • Nadeel 5: Tenslotte, hoewel de kunststof samenstelling en het gladde oppervlak van deze tegels kan leiden tot een eenvoudig schoonmaakproces, kunnen ze ook wat kil en minder natuurlijk aanvoelen dan traditionele steen of keramieken tegels. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een meer authentieke of “aards” gevoel voor je badkamer.

Na uitgebreid onderzoek en een analyse van talloze producten zijn we tot een selectie van de top 10 badkamertegels gekomen. Of je nu de voorkeur geeft aan een minimalistisch modern design of een vintage look, er is een diversiteit aan stijlen en functionaliteiten in deze top 10. Tekenend voor deze selectie is de hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en het esthetisch aantrekkelijk design van de tegels. Daarom, ongeacht je budget of designvoorkeur, deze tegels zullen robuust en stijlvol zijn en zorgen voor een fraaie afwerking van je badkamer.

Inhoudsopgave