a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Badkraan: De 10 beste producten in de test

Ontdek in deze gids de 10 beste badkranen die in ons recente onderzoek als beste uit de test zijn gekomen voor jouw badkamer upgrade.

Unser Favorit: Grohe Badkraan

Grohe Badkraan
★★★★★

Unser Favorit: Auralum Badkraan

Auralum Badkraan
★★★★★

Unser Favorit: Schütte Badkraan

Schütte Badkraan
★★★★★

Unser Favorit: Grifema Badkraan

Grifema Badkraan
★★★★★

Unser Favorit: Kulaco Badkraan

Kulaco Badkraan
★★★★★

Unser Favorit: Onece Badkraan

Onece Badkraan
★★★★★

Unser Favorit: Soytich Badkraan

Soytich Badkraan
★★★★★

Unser Favorit: Ibergrif Badkraan

Ibergrif Badkraan
★★★★★

Unser Favorit: Qoxezy Badkraan

Qoxezy Badkraan
★★★★★

Unser Favorit: Mursche Badkraan

Mursche Badkraan
★★★★★

Als je op zoek bent naar de beste badkraan voor jouw huis, dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel ontdek je de top 10 badkranen die door ons zorgvuldig zijn getest en beoordeeld. Ons nieuwste onderzoek is gericht op het vinden van de meest duurzame, efficiënte en stijlvolle opties op de markt. Of je nu een nieuwe badkraan nodig hebt voor een complete badkamerrenovatie, of enkel je huidige kraan wilt vervangen, deze gids zal je helpen bij het maken van de perfecte keuze. Ga dus lekker zitten, ontspan, en duik in de wereld van de badkranen gekozen als de beste in hun soort.

Een badkraan is een essentieel onderdeel van de badkamer waar jij, als gebruiker, de controle hebt over de watertoevoer naar je bad. Het is een functioneel en vaak esthetisch element dat wordt gebruikt om de stroming van heet en koud water te regelen voor, bijvoorbeeld, een comfortabel bad of een handwas. Bij het kiezen van een badkraan let je op de kwaliteit, duurzaamheid, en het design om ervoor te zorgen dat deze past bij jouw persoonlijke smaak en de stijl van je badkamer. Afhankelijk van het model kunnen badkranen ook extra functies hebben, zoals thermostatische regeling voor een veilige en constante watertemperatuur.

Check Uit

Onze favoriet #1

Grohe Badkraan

Grohe Badkraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Badkraan van Grohe is een hoogwaardige armatuur, speciaal ontworpen voor gebruik met boilers. Het beschikt over een snelmontagesysteem voor eenvoudige installatie, met slechts enkele onderdelen en flexibele aansluitslangen voor moeiteloze bevestiging. Houd er echter rekening mee dat deze kraan niet bedoeld is voor gebruik met open warmwaterverwarmers of zogenaamde lagedrukapparaten. Je krijgt ook de zekerheid van een fabrieksgarantie van 5 jaar bij aankoop en verzending via Amazon. Bij verkoop en levering door derden geldt de garantie-informatie verstrekt door de verkoper.

 • Voordeel 1: De Grohe badkraan is compatibel met boilers (gesloten boilers, thermisch bewaard). Dit betekent dat je het kunt gebruiken in combinatie met de meeste moderne warmwatersystemen.
 • Voordeel 2: Het product is niet geschikt voor open warmwaterverwarmers, wat betekent dat je de waterdruk en de temperatuur uniformer en stabieler kunt handhaven, verbetering van de algemene efficiëntie van je waterverwarmingssysteem.
 • Voordeel 3: De Grohe badkraan heeft een snelmontagesysteem dat bestaat uit slechts enkele onderdelen. Dit maakt het installatieproces sneller en gemakkelijker, zelfs voor de niet-technische personen.
 • Voordeel 4: De overzichtelijke handleiding en flexibele aansluitslangen die bij deze badkraan worden geleverd, helpen je om je nieuwe armatuur moeiteloos aan te brengen, bespaart je tijd en moeite.
 • Voordeel 5: Tenslotte, als je de Grohe badkraan bij Amazon koopt en het door hen laat verzenden, profiteer je van een fabrieksgarantie van 5 jaar. Dit toont aan dat het bedrijf een langdurige betrouwbaarheid en prestaties van hun badkranen garandeert.
 • Nadeel 1: Beperkingen in toepasbaarheid – De met vermelding bij de Grohe Badkraan dat deze alleen voor gebruik met boilers (gesloten boilers, thermisch vasthouden) is, en niet voor gebruik met open warmwaterverwarmers (bijgenoemd lagedrukapparaten). Dus, als je een open waterverwarmer in je huis hebt, zou deze kraan niet werken, wat zeker een aanzienlijk nadeel is.
 • Nadeel 2: Complexiteit in installatie – Hoewel het product aangeeft dat het een snelmontagesysteem bevat, moet er worden opgemerkt dat dit nog steeds uit verschillende delen bestaat. Afhankelijk van je ervarenheid met dergelijke installaties kan dit proces wellicht toch enigszins gecompliceerd zijn.
 • Nadeel 3: Mogelijk niet-Nederlandse handleiding – Uit de beschrijving blijkt dat de handleiding mogelijk niet beschikbaar is in het Nederlands. Dit kan het installatieproces bemoeilijken als je geen andere talen spreekt of verstaat.
 • Nadeel 4: Afhankelijkheid van derden – De Garantievoorwaarden kunnen veranderen bij verkoop en levering door derden. Dit betekent dat je, afhankelijk van wie je de Grohe badkraan verkoopt en levert, misschien niet dezelfde garantievoorwaarden ontvangt.
 • Nadeel 5: Flexibele aansluitslangen – Hoewel het handig kan lijken dat deze worden meegeleverd, zijn deze niet altijd van de gewenste kwaliteit of lengte voor ieders specifieke situatie. Het kan dus zijn dat je ondanks de bijgeleverde aansluitingen alsnog andere moet aanschaffen. Dit kan ongemak en extra kosten opleveren.

Onze favoriet #2

Auralum Badkraan

Auralum Badkraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Auralum Badkraan is een hoogwaardig badkraanproduct, gemaakt met een stevige messing behuizing, een handvat van zinklegering, en afgeronde hoeken van roestvrij staal voor extra duurzaamheid. Dankzij een veelzijdige handdouche met vijf functies – regen, douche, impuls, regendouche en regenimpuls – kun je deze naar wens ombouwen om te voldoen aan al je badkamerbehoeften. Het beschikt over een zwarte lak oppervlaktebehandelingstechnologie die tegen hoge dichtheid en corrosie bestendig is, terwijl de 1,5 m zwarte roestvrijstalen slang vrij buigbaar, explosiebestendig en klitbestendig is. De verstelbare wandhouder maakt installatie op bijna elke hoogte mogelijk, met de mogelijkheid om de hoekuitlijning aan te passen. Het beste is dat je hem zelf kunt installeren dankzij de meegeleverde, gedetailleerde installatiehandleiding, waardoor je bespaart op dure installatiekosten. Let op, de afstand tussen de bevestigingsgaten moet 150 ± 15 mm zijn.

 • Voordeel 1: De Auralum badkraan is gemaakt van duurzame en hoogwaardige materialen zoals messing, zinklegering en roestvrij staal. Dit zorgt ervoor dat de kraan lang meegaat en bestand is tegen dagelijks gebruik.
 • Voordeel 2: De kraan beschikt over een handdouche met maar liefst 5 verschillende functies: regen, gewone douche, impuls, regendouche en regenimpuls. Dit geeft je de mogelijkheid om de douchestand aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeur en huishoudelijke behoeften.
 • Voordeel 3: De Auralum badkraan heeft een hoge dichtheid en is corrosiebestendig, dankzij de zwarte lak oppervlaktetechnologie. Bovendien is de 1,5 meter lange roestvrijstalen slang vrij buigbaar, explosiebestendig en kluwen-bestendig, wat de bruikbaarheid en duurzaamheid van de kraan verhoogt.
 • Voordeel 4: Met de verstelbare wandhouder kun je zelf de hoogte van de kraan kiezen die voor jou het meest comfortabel is. Bij installatie kun je ook de hoek waarin de kraan uitlijnt aanpassen.
 • Voordeel 5: Met de bijgeleverde gedetailleerde installatiehandleiding kun je de Auralum badkraan eenvoudig zelf installeren. Dit bespaart je het gedoe en de extra kosten van het inhuren van een professional. Hiervoor hoef je alleen maar te controleren of de installatieafmeting geschikt is (de afstand tussen de bevestigingsgaten moet 150 ± 15 mm zijn) voordat je deze aanschaft.
 • Nadeel 1: De badkraan heeft een behuizing van messing en een handvat van zinklegering. Dit kan minder duurzaam zijn dan geheel roestvrij stalen modellen en er kunnen na verloop van tijd tekenen van slijtage en corrosie optreden.
 • Nadeel 2: De handdouche met 5 functies, hoewel flexibel, kan mogelijk voor verwarring zorgen bij gebruikers die niet gewend zijn aan zoveel verschillende instellingen.
 • Nadeel 3: Hoewel de mengkraan douche een zwarte lak oppervlaktebehandeling heeft voor hoge dichtheid en corrosiebestendigheid, bestaat het risico dat de lak na verloop van tijd afbladdert of verkleurt.
 • Nadeel 4: De wandhouder is verstelbaar voor bijna elke hoogte, wat geweldig is, maar deze variabiliteit kan ook een stabiele en veilige installatie bemoeilijken.
 • Nadeel 5: Hoewel de badkraan eenvoudig te installeren zou zijn, wordt er gevraagd om de installatiegrootte te controleren voordat je de aankoop doet. Dit kan voor extra moeite en mogelijk complicaties zorgen als de maat niet correct is.

Onze favoriet #3

Schütte Badkraan

Schütte Badkraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Schütte badkraan is een hoogwaardige, duurzame kraan met een in Europa gemaakte thermostaat. De kraan bevat een waterbesparende eco-stop functie, waarmee jij gemakkelijk water kan besparen en bijdraagt aan milieubescherming. Nog een opvallende veiligheidsfunctie is de temperatuurvergrendeling op 38°, waardoor er weinig risico is op verbranding – ideaal voor het hele gezin. De uitloop van de kraan steekt 165 mm uit vanuit het midden, boven de waskom. Het aansluiten van verschillende doucheslangen is geen probleem dankzij de gestandaardiseerde 1/2″ verbinding, waardoor deze kraan zowel praktisch als betrouwbaar is.

 • Voordeel 1: De GRIFEMA badkraan helpt je bij het verminderen van je waterverbruik. Dankzij de geavanceerde keramische cartridgetechnologie wordt er op efficiënte wijze bespaard op water.
 • Voordeel 2: Je kunt genieten van een op maat gemaakte douche-ervaring met verschillende sproeimodi. Kies de gewenste weergave voor een douche die perfect bij jouw voorkeuren past.
 • Voordeel 3: De GRIFEMA badkraan komt met douche-accessoires zoals een roestvrijstalen slang, ABS handdouche en douchehouder. Hierdoor ben je in één keer klaar en hoef je deze onderdelen niet apart aan te schaffen.
 • Voordeel 4: Het comfort van een simpel druk op de knop om de badvulling en de handdouche te vervangen. Dit maakt het gebruik van de kraan uiterst gemakkelijk en bevordert de gebruikservaring.
 • Voordeel 5: De hoogglanzende chroomafwerking van de GRIFEMA badkraan zorgt niet alleen voor een strakke en moderne uitstraling, maar maakt het onderhoud ook een stuk eenvoudiger. Vuil en kalk hechten minder snel aan het gladde oppervlak, waardoor reinigen een fluitje van een cent is.
 • Nadeel 1: Hoewel de GRIFEMA badkraan uitrusting met waterbesparende keramische cartridge technologie als een voordeel biedt, kan dit voor jou als nadeel uitpakken wanneer je voorkeur uitgaat naar een krachtige waterstroom. Deze technologie beperkt namelijk het waterverbruik.
 • Nadeel 2: De badkraan komt met selecteerbare weergaveopties voor de handdouche. Dit kan echter lastig zijn wanneer je deze modi niet regelmatig wilt veranderen of wanneer je merkt dat je maar één modus gebruikt, waardoor de andere modi overbodig zijn.
 • Nadeel 3: Het product wordt geleverd met een douche-accu, roestvrijstalen slang en ABS-handdouche, en een douchehouder. Hoewel dit op het eerste gezicht voordelig lijkt, kunnen deze extra onderdelen complex maken als je op zoek bent naar een meer eenvoudige, gebruiksvriendelijke oplossing voor je badkamer.
 • Nadeel 4: De functie die je toestaat om licht op de knop te drukken om de badvulling en de handdouche te vervangen kan wellicht te gevoelig zijn. Dit kan leiden tot onbedoelde veranderingen tijdens het gebruik.
 • Nadeel 5: De hoogglanzende chroomafwerking van de badkraan is wellicht fraai, maar het kan vlekken en vingerafdrukken meer zichtbaar maken. Dit betekent dat je mogelijk meer tijd moet besteden aan het reinigen en onderhouden van de kraan om er zeker van te zijn dat het er netjes en schoon uitziet.

Onze favoriet #4

Grifema Badkraan

Grifema Badkraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Badkraan van het merk GRIFEMA is een geavanceerd badkamerproduct met tal van indrukwekkende functies. Deze badkraan is ontworpen om waterverbruik te verminderen door middel van de inbegrepen waterbesparende keramische cartridgetechnologie. Zo draag je bij aan een duurzame wereld. Daarnaast heeft het een op maat selecteerbare weergave met meerdere sproeimodi die je op de handdouche kunt instellen. Het product wordt geleverd met een douche-accu, een roestvrijstalen slang, een ABS-handdouche en een douchehouder. Je kunt eenvoudig tussen de badvulling en de handdouche schakelen met een lichte druk op de knop. Bovendien heeft het een hoogglanzende chroomafwerking die eenvoudig te reinigen en te onderhouden is. De Badkraan van GRIFEMA combineert dus functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid in één product.

 • Voordeel 1: De GRIFEMA badkraan helpt je bij het verminderen van je waterverbruik. Dankzij de geavanceerde keramische cartridgetechnologie wordt er op efficiënte wijze bespaard op water.
 • Voordeel 2: Je kunt genieten van een op maat gemaakte douche-ervaring met verschillende sproeimodi. Kies de gewenste weergave voor een douche die perfect bij jouw voorkeuren past.
 • Voordeel 3: De GRIFEMA badkraan komt met douche-accessoires zoals een roestvrijstalen slang, ABS handdouche en douchehouder. Hierdoor ben je in één keer klaar en hoef je deze onderdelen niet apart aan te schaffen.
 • Voordeel 4: Het comfort van een simpel druk op de knop om de badvulling en de handdouche te vervangen. Dit maakt het gebruik van de kraan uiterst gemakkelijk en bevordert de gebruikservaring.
 • Voordeel 5: De hoogglanzende chroomafwerking van de GRIFEMA badkraan zorgt niet alleen voor een strakke en moderne uitstraling, maar maakt het onderhoud ook een stuk eenvoudiger. Vuil en kalk hechten minder snel aan het gladde oppervlak, waardoor reinigen een fluitje van een cent is.
 • Nadeel 1: Hoewel de GRIFEMA badkraan uitrusting met waterbesparende keramische cartridge technologie als een voordeel biedt, kan dit voor jou als nadeel uitpakken wanneer je voorkeur uitgaat naar een krachtige waterstroom. Deze technologie beperkt namelijk het waterverbruik.
 • Nadeel 2: De badkraan komt met selecteerbare weergaveopties voor de handdouche. Dit kan echter lastig zijn wanneer je deze modi niet regelmatig wilt veranderen of wanneer je merkt dat je maar één modus gebruikt, waardoor de andere modi overbodig zijn.
 • Nadeel 3: Het product wordt geleverd met een douche-accu, roestvrijstalen slang en ABS-handdouche, en een douchehouder. Hoewel dit op het eerste gezicht voordelig lijkt, kunnen deze extra onderdelen complex maken als je op zoek bent naar een meer eenvoudige, gebruiksvriendelijke oplossing voor je badkamer.
 • Nadeel 4: De functie die je toestaat om licht op de knop te drukken om de badvulling en de handdouche te vervangen kan wellicht te gevoelig zijn. Dit kan leiden tot onbedoelde veranderingen tijdens het gebruik.
 • Nadeel 5: De hoogglanzende chroomafwerking van de badkraan is wellicht fraai, maar het kan vlekken en vingerafdrukken meer zichtbaar maken. Dit betekent dat je mogelijk meer tijd moet besteden aan het reinigen en onderhouden van de kraan om er zeker van te zijn dat het er netjes en schoon uitziet.

Onze favoriet #5

Kulaco Badkraan

Kulaco Badkraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KULACO Badkraan is een hoogwaardige badkraan met watervaluitloop die zorgt voor een snelle vulling van je bad en een gelijkmatige, spatvrije waterervaring. Het is vervaardigd van A59 messing, dat bekend staat om zijn corrosie- en roestbestendigheid, en het oppervlak is chroom, krasbestendig en makkelijk te onderhouden. Met een veelzijdige handdouche kun je eenvoudig tussen verschillende waterstraalmodi schakelen, waaronder regen, puls- en mengmodus. Het ontwerp met één hendel en de geavanceerde keramische ventieltechniek maken het gemakkelijk om de waterstroom en temperatuur aan te passen en zorgen voor een druppelvrije werking en een langere levensduur. De installatie is eenvoudig, dankzij de bijgeleverde instructies en de standaard DIN G1/2 inch-aansluiting. Daarnaast geniet je van een 5-jaar garantie op dit product.

 • Voordeel 1: Snellere vulling van jouw badkuip met de watervaluitloop van de KULACO badkraan, waardoor je minder hoeft te wachten tot het water de gewenste temperatuur heeft bereikt.
  Voordeel 2: De KULACO badkraan is gemaakt van hoogwaardig A59 messing, wat garant staat voor uitstekende corrosie- en roestbestendigheid. Daarnaast heeft deze kraan een chromen oppervlak door meerdere polijstbehandelingen, wat hem krasbestendig maakt en gemakkelijk schoon te houden.
  Voordeel 3: De badkraan van KULACO biedt met zijn veelzijdige handdouche en de 3 functiemodi (regen, pulsmodus, mengmodus) een breed scala aan gebruiksmogelijkheden voor een persoonlijke en comfortabele douche-ervaring. De handgreep maakt het daarnaast mogelijk de waterstroom eenvoudig aan te passen.
  Voordeel 4: De bediening is comfortabel dankzij het één hendel ontwerp en de hoogwaardige keramische ventieltechniek. Hiermee kun je moeiteloos de waterstroom en de temperatuur regelen en wisselen tussen koud en warm water.
  Voordeel 5: De KULACO badkraan is gemakkelijk te installeren met duidelijke instructies en een installatievideo, zodat ook mensen zonder technische ervaring dit zelf kunnen doen. Bovendien heeft de kraan een standaard DIN G1/2 inch-aansluiting waardoor deze op de meeste badkamersystemen kan worden aangesloten.
 • nadeel 1: Hoewel het een voordeel kan zijn voor sommigen, kan het waterval ontwerp van de kraan voor anderen een nadeel zijn. Er wordt veel water gebruikt, wat niet optimaal is als je zuinig wilt zijn met watergebruik.
 • nadeel 2: De beschrijving meldt dat het product een uitstekende corrosie- en roestbestendigheid heeft. Dat betekent echter niet dat er nooit corrosie of roest kan optreden. Bepaalde omgevingsfactoren of slecht onderhoud kunnen nog steeds tot dergelijke problemen leiden.
 • nadeel 3: Hoewel de handdouche beschikt over 3 verschillende functiemodi kan de overgang van de ene modus naar de andere verwarrend zijn voor sommige gebruikers. Ook kan niet iedereen de voordelen van deze verschillende modi waarderen.
 • nadeel 4: De KULACO badkraan heeft een ontwerp met één hendel voor het regelen van de waterstroom en temperatuur. Hoewel dit makkelijk lijkt, kan het voor mensen die de voorkeur geven aan een aparte controle voor warm en koud water lastig zijn.
 • nadeel 5: Hoewel de fabrikant instructies en installatievideo’s levert, kan de installatie van de KULACO badkraan moeilijk zijn voor mensen die niet bekend zijn met DIY-projecten. Zelfs met heldere instructies kan het voor sommigen complex zijn om te installeren.

Onze favoriet #6

Onece Badkraan

Onece Badkraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ONECE Badkraan is een hoogwaardige thermostaatkraan, ontworpen met jouw veiligheid en gemak in gedachten. Een ingebouwd veiligheidsvergrendelingsmechanisme bij een watertemperatuur van 38°C voorkomt onaangename verrassingen met te warm of koud water bij het starten van je douche. Daarnaast heeft deze kraan een waterval-wateruitloop en een aansluiting voor een handdoucheslang voor veelzijdig gebruik. Gemaakt van kwalitatief, duurzaam messing, met een ingebouwde thermostaat ventielkern, biedt deze kraan een lange levensduur. De installatie is eenvoudig door een standaard wandmontage-afstand van 150 mm en een standaard G1/2 doucheslanginterface. Met zijn verchroomd uiterlijk en elegant design, geeft deze badkraan je badkamer een modieuze uitstraling.

 • Voordeel 1: Veiligheid staat voorop met de thermostaatkraan van ONECE. Deze kraan heeft een veiligheidsvergrendeling bij een watertemperatuur van 38 °C, zodat je oververhitting van warm of koud water voorkomt wanneer je de douche opent.
 • Voordeel 2: De badkraan van ONECE is ontworpen voor veelzijdig gebruik. Dankzij de waterval-wateruitloop en de handdoucheslang-connector is de kraan geschikt voor al je verschillende gebruikseisen.
 • Voordeel 3: Duurzaamheid waar je op kunt vertrouwen! De thermostatische kraan van ONECE is van hoogwaardig messing gemaakt met een ingebouwde hoogwaardige thermostaatventielkern. Dit zorgt voor een langdurige levensduur van de kraan.
 • Voordeel 4: Geen gedoe met de installatie. De afstand van de wandmontagegaten bedraagt 150 mm en de doucheslanginterface is standaard G1/2. Dit maakt de installatie van de ONECE badkraan eenvoudig en makkelijk.
 • Voordeel 5: De badkraan van ONECE voegt een vleugje stijl toe aan je badkamer dankzij het verchroomde uiterlijk en het elegante design. Hierdoor ziet je badkamer er extra modieus uit.
 • Nadeel 1: Ondanks de veiligheidsvergrendeling van de thermostaatkraan bij een watertemperatuur van 38 °C, kan er een risico op verbranding zijn bij kleine kinderen of ouderen die niet snel reageren als de temperatuur onverwacht oploopt.
 • Nadeel 2: De thermostaatkraan van hoogwaardig messing en ingebouwde thermostaatventielkern kan bij droogloop van warm water mogelijk oververhit raken. Dit betekent dat als er geen water stroomt en de kraan aan het opwarmen is, dit eventueel schade kan veroorzaken aan het binnenwerk.
 • Nadeel 3: Het product beschikt over een waterval-wateruitloop en een handdoucheslang-connector. Dit kan betekenen dat het waterverbruik hoger is in vergelijking met standaard kranen, wat niet milieuvriendelijk is en kan leiden tot hogere waterrekeningen.
 • Nadeel 4: Hoewel het eenvoudig te installeren lijkt, vereist het product wandmontagegaten met een specifieke afstand van 150 mm. Dit kan beperkt zijn voor sommige badkamers en kan een uitdaging vormen als de bestaande infrastructuur anders is.
 • Nadeel 5: Het verchroomde uiterlijk en elegante design kan misschien te opvallend zijn in een minimalistisch ontworpen badkamer. Het kan conflicteren met andere badkameraccessoires en de esthetische harmonie van de badkamer verstoren.

Onze favoriet #7

Soytich Badkraan

Soytich Badkraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Badkraan van het merk Soytich is een zeer kwalitatief product, gemaakt van volledig verchroomd messing. Dit betekent dat zowel de massieve metalen behuizing als de handgreep bestaan uit deze duurzame en stevige materie. Dankzij de gegeven steekmaat van 15cm voor de aansluiting en inbegrepen compensatiestukken, accommoderen voor een bereik van 13.5cm tot 16.5cm, biedt het een grote mate van flexibiliteit tijdens installatie. De aansluiting is 1/2 inch en de set wordt geleverd met twee S-stukken en rozetten met een diameter van 5,8cm. Verwacht dus een robuuste, flexibele en goudeerlijke toevoeging aan je badkamer met deze Soytich Badkraan.

 • Voordeel 1: De Soytich badkraan is gemaakt van zeer kwalitatieve, verchroomde messing. Dit betekent dat je kunt rekenen op een duurzaam product dat lang meegaat.
 • Voordeel 2: De stevige, massieve metalen behuizing en handgreep van messing zorgen voor stevigheid en weerstand tegen slijtage.
 • Voordeel 3: De aansluiting van de kraan is flexibel, met een steekmaat van 15 cm (midden warm tot koud midden), en dankzij de meegeleverde compensatiestukken ‘S-stuks’ past deze kraan ook bij maten van 13,5 cm tot 16,5 cm.
 • Voordeel 4: De levering van de Soytich badkraan is compleet met 2 S-stukken en rozetten met een diameter van 5,8 cm. Dit garandeert een eenvoudige installatie.
 • Voordeel 5: Met een aansluiting van 1/2 inch en een handmixer/aansluiting naar boven, biedt deze kraan jou veelzijdigheid en gemak.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving kan het moeilijk zijn om vijf noemenswaardige nadelen te identificeren, maar ik zal mijn best doen om enkele punten van kritiek te noteren.
 • Nadeel 1: Hoewel de volledig verchroomde messing constructie misschien duurzaam is, kan het zijn glans verliezen en verkleuren na verloop van tijd onder voortdurende blootstelling aan water en zeep.
 • Nadeel 2: De aangegeven steekmaat van de aansluiting is 15 cm (midden warm tot koud midden). Dit betekent dat je misschien problemen kan ondervinden als je huidige instellingen niet overeenkomen met deze metingen.
 • Nadeel 3: De compensatiestukken ‘S-stuks’ passen van 13,5 cm – 16,5 cm, wat suggereert dat er mogelijk aanpassingen nodig kunnen zijn tijdens de installatie als je aanvoerpijpen buiten dit bereik vallen.
 • Nadeel 4: De aansluiting is 1/2 inch, wat betekent dat het mogelijk niet compatibel is met alle bestaande leidingen of aansluitingen in je huis.
 • Nadeel 5: Hoewel de Badkraan wordt geleverd met 2 S-stukken en rozetten, is het onduidelijk of andere benodigde installatiehardware of -gereedschap is inbegrepen. Je moet deze wellicht afzonderlijk aanschaffen, wat extra tijd en moeite betekent.

Onze favoriet #8

Ibergrif Badkraan

Ibergrif Badkraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Ibergrif Badkraan is een robuust en stijlvol product gemaakt van corrosiebestendig messing, met een handvat van zinklegering en een glanzende afwerking. Een highlight van deze kraan is zijn siliconen douchekop, ontworpen om gemakkelijk kalkaanslag te verwijderen, wat zorgt voor een langdurige efficiëntie. Deze kraan biedt eenvoud in gebruik, met moeiteloze inschakeling en aanpassing van de watertemperatuur en het volume. De verchroomde afwerking zorgt voor een uniforme, aantrekkelijke kleur en extra bescherming tegen corrosie en roest. Bij je aankoop krijg je niet enkel de kraan maar ook een douchekop, doucheslang en andere accessoires.

 • Voordeel 1: Het gebruik van hoogwaardige materialen. De Badkraan van Ibergrif is gemaakt van sterk en corrosiebestendig messing, terwijl het handvat is gemaakt van een zinklegering met een duurzame hoogglans afwerking. Deze materialen zorgen voor duurzaamheid en betrouwbaarheid van het product.
 • Voordeel 2: Lange levensduur dankzij de zelfreinigende douchekop. De douchekop is uitgerust met een siliconen mondstuk, waardoor kalkaanslag gemakkelijk is te verwijderen. Dit bevordert een langdurig gebruik van het product en behoudt de functionele efficiëntie.
 • Voordeel 3: Gebruiksgemak. Het is eenvoudig en snel om de warme en koude kraan in en uit te schakelen, evenals om de watertemperatuur en het volume aan te passen. Deze gebruiksvriendelijkheid geeft je een prettige en probleemloze ervaring.
 • Voordeel 4: Modieus en functioneel ontwerp. De verchroomde afwerking van de kraan geeft het een uniforme en complete kleur, wat het product niet alleen aantrekkelijk maakt, maar ook extra bescherming biedt tegen corrosie en roest.
 • Voordeel 5: Compleet met accessoires. Het pakket van Ibergrif’s Badkraan bevat niet alleen een douchekraan, maar ook een douchekop, doucheslang en andere accessoires. Je hebt dus alles wat je nodig hebt voor een complete douche-ervaring.
 • Het identificeren van nadelen van een product op basis van enkel positieve productbeschrijvingen kan een uitdaging zijn. Echter, hier zijn de mogelijke nadelen die ik kan opmaken uit de gegeven beschrijving:
 • Nadeel 1: Hoewel de Badkraan van merk Ibergrif gemaakt is van messing en zink, wat bekend staat om zijn duurzaamheid en corrosiebestendigheid, is er geen informatie over of deze materialen milieuvriendelijk zijn of niet.
 • Nadeel 2: De kraan heeft een siliconen mondstuk dat bedoeld is om gemakkelijk kalkaanslag te verwijderen. Dit kan echter betekenen dat je regelmatig onderhoud moet plegen aan de douchekop om hem in goede staat te houden.
 • Nadeel 3: Hoewel de kraan is ontworpen voor eenvoudig gebruik, geeft de beschrijving niet aan of er enige installatiekennis nodig is. Als de kraan moeilijk te installeren is, kan dit een nadeel zijn voor mensen die niet handig zijn.
 • Nadeel 4: De beschrijving specificeert niet of de bijgevoegde douchekop en slang compatibel zijn met andere sanitaire systemen. Dit kan problematisch zijn als je van plan bent om deze te gebruiken met bestaande armaturen in je badkamer.
 • Nadeel 5: Hoewel de fitting een modieus ontwerp heeft, geeft de merkinformatie niet aan of er verschillende stijlen of kleuren beschikbaar zijn. Dit kan beperkend zijn als je op zoek bent naar iets specifieks dat bij je badkamerinrichting past.

Onze favoriet #9

Qoxezy Badkraan

Qoxezy Badkraan

Waarom we het gekozen hebben

De QOXEZY badkraan is een hoogwaardig product vervaardigd uit 304 roestvrij staal, wat het langdurig en duurzaam maakt. Het metaal waaruit de kraan is gemaakt roest niet gemakkelijk, waardoor je verzekerd bent van een lange levensduur. Met zijn matte afwerking en slanke, moderne ontwerp past hij perfect bij jouw woondecoratiestijl. De kraan beschikt over uitstekende prestaties en kenmerkt zich door eenvoud in zowel installatie als onderhoud. Kortom, deze roestvrijstalen kraan van QOXEZY is een onmisbaar item voor jouw gezin.

 • Voordeel 1: De QOXEZY badkraan is gemaakt van hoogwaardig 304 roestvrij staal, wat betekent dat je een product krijgt dat lang meegaat en zeer duurzaam is.
 • Voordeel 2: Dankzij de constructie van duurzaam metaal roest deze kraan niet gemakkelijk. Dit stelt jou gerust en verzekert je van de kwaliteit van het product.
 • Voordeel 3: Het design van deze kranen is mat, slank en modern. Daardoor passen ze gemakkelijk in jouw huidige woondecoratiestijl zonder dat er grote aanpassingen nodig zijn.
 • Voordeel 4: De QOXEZY badkraan biedt uitstekende prestaties. Dit betekent dat het goed zijn werk doet en bijdraagt aan een aangename badervaring.
 • Voordeel 5: Deze kraan is eenvoudig te installeren en te onderhouden. Dit zorgt ervoor dat jij tijd en moeite bespaart op de lange termijn.
 • Het is behoorlijk moeilijk om nadelen te vinden gebaseerd op de gegeven productbeschrijving, omdat deze voornamelijk positieve functies en kenmerken van het product benadrukt. Echter, op basis van wat er is gegeven, kunnen we deze mogelijke nadelen suggereren:
 • Nadeel 1: Het minimalistische ontwerp van de Badkraan merk QOXEZY zou mogelijk niet passen bij alle decorstijlen. Het is beschreven als mat, slank en modern, wat misschien niet bij je past als je een meer traditionele of klassieke decoratiestijl verkies boven een moderne.
 • Nadeel 2: Hoewel hoogwaardig roestvrij staal duurzaam is, kan zijn kille, industriële uitstraling misschien niet ieders smaak zijn. Dit soort materiaal mist van nature de warmte en charme die andere materiaalkeuzes kunnen bieden.
 • Nadeel 3: Doordat het gemaakt is van metaal, zou er een kans kunnen zijn dat de kraan bij extreem warm water te heet wordt om aan te raken, wat een risico voor brandwonden kan vormen.
 • Nadeel 4: De badkraan wordt gepresenteerd als eenvoudig te installeren, maar dit varieert meestal afhankelijk van de persoonlijke vaardigheden en ervaringen. Voor sommigen kan het alsnog moeilijk zijn om te installeren zonder hulp van professionals.
 • Nadeel 5: Hoewel er wordt vermeld dat het eenvoudig in onderhoud is, wordt er geen specifieke informatie gegeven over welke soorten reinigingsmiddelen veilig zijn om te gebruiken en of er speciale reinigingsstappen nodig zijn. Hierdoor kan men per ongeluk het materiaal beschadigen door het gebruik van verkeerde reinigingsproducten.

Onze favoriet #10

Mursche Badkraan

Mursche Badkraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Badkraan van Mursche is een hoogwaardig, duurzaam sanitairproduct met een basis van commercieel SUS 304 roestvrij staal en een beschermende geborstelde nikkelcoating die het materiaal roest- en kalkvrij houdt. Het ontwerp met één hendel zorgt voor een eenvoudige controle van de waterstroom en temperatuur, en de standaard 3/8 inch aansluiting zorgt voor een makkelijke en snelle montage. Deze kraan heeft ook een waterbesparende functie, waardoor je tot 30% water kunt besparen. Plus, het is loodvrij en beschermt daarmee de gezondheid van jou en je gezin. De installatie wordt nog gemakkelijker gemaakt met het 2-kops snelaansluitontwerp, waardoor je de kraan in slechts 10 minuten zelf kunt installeren. Mocht je vragen hebben, dan biedt Mursche een kwaliteitsvolle klantenservice, alsook 2 jaar garantie en een 30-dagen geld-terug-beleid.

 • Voordeel 1: De badkraan van het merk Mursche is gemaakt van duurzaam en superieur materiaal. De constructie is van commerciële SUS 304 roestvrij staal, wat zorgt voor extra duurzaamheid. Daarnaast heeft de geborstelde nikkelcoating bescherming tegen lucht en water, wat roest en kalk voorkomt.
 • Voordeel 2: De Mursche badkraan heeft een eengreepsmengkraan ontwerp. Dit zorgt voor moeiteloze regulatie van waterdoorstroom en temperatuur. Je kunt eenvoudig de waterstroom en de temperatuur van warm en koud water instellen.
 • Voordeel 3: Met deze badkraan kun je rekenen op een aanzienlijke waterbesparing. De hoogwaardige ventilator zorgt voor een zachte waterstroom, voorkomt spatten en geluid en kan je helpen tot 30% water te besparen.
 • Voordeel 4: Het product is ontworpen voor een veiliger gebruik, door te voldoen aan loodvrije certificeringsnormen. Dit houdt in dat de Mursche kranen loodvrij zijn, waardoor ze je gezondheid en die van je gezin beschermen tegen dagelijks gebruik.
 • Voordeel 5: Last but not least, is de installatie van deze badkraan uitzonderlijk eenvoudig. Dankzij het creatieve 2-kops snelaansluitontwerp kun je zelfs binnen 10 minuten de installatie afronden, zonder de hulp van een loodgieter, waardoor je ook de extra kosten bespaart.
 • Hoewel het lastig kan zijn om nadelen te identificeren op basis van een positieve productbeschrijving, zijn hier mogelijk enkele potentiële nadelen gebaseerd op de gegeven productinformatie:
 • Nadeel 1: Het enkelgreeps mengkraan ontwerp kan mogelijk beperken in het vinden van de juiste watertemperatuur. Hoewel het variëren tussen warm en koud water simpel is, kan het een uitdaging zijn om de precieze temperatuur in te stellen die je wenst.
 • Nadeel 2: De kraan is voornamelijk gemaakt van roestvrij staal, wat mogelijk kan leiden tot watermerken of vingerafdrukken op het oppervlak van de kraan. Dit kan extra schoonmaak en onderhoud met zich meebrengen.
 • Nadeel 3: Terwijl de hoogwaardige ventilator zorgt voor een zachte waterstroom om water te besparen, kan dit mogelijk als nadeel gezien worden als je een krachtigere waterstroom prefereert.
 • Nadeel 4: Het snelaansluitontwerp van de kraan kan een uitdaging zijn voor mensen die niet bekend zijn met doe-het-zelf-installaties. Ondanks de belofte dat de installatie door de gebruiker zelf kan worden uitgevoerd, kan het toch voor sommige gebruikers lastig zijn.
 • Nadeel 5: De standaard 3/8 inch aansluiting kan een probleem zijn als je huidige leidingen een andere maat hebben. Dit zou extra kosten en tijd kunnen betekenen om de juiste adapters te vinden en te installeren.

Na uitvoerig onderzoek en vergelijking van de tien beste badkranen op de markt, kunnen we concluderen dat het de moeite waard is om te investeren in een kwalitatief hoogwaardige badkraan. Het is cruciaal dat jij als consument let op aspecten zoals duurzaamheid, gebruiksgemak, waterdruk en compatibiliteit met je bestaande bad. Elke kraan in deze lijst heeft zijn eigen unieke kenmerken, en wij adviseren je daarom om goed na te denken over welke functies jij belangrijk vindt. Wees niet bang om een beetje extra te betalen voor een kraan die jarenlang zal meegaan en je badkamer een luxe uitstraling zal geven. Jouw comfort en tevredenheid zijn het uiteindelijk meer dan waard.

Inhoudsopgave