a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Bedrijfscontinuïteit Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een uitgebreide analyse verwachten van de meest recente bedrijfscontinuïteit statistieken, voorzien van actuele gegevens, die u een diepgaand inzicht geven in de huidige trends en ontwikkelingen in de branche.

  • Uit onderzoek blijkt dat 20% van de bedrijven een grote ramp zal meemaken in enig segment van hun operationele levensduur.
  • Ongeveer 27% van bedrijven die een ernstig IT-ongeluk meemaken, hervatten hun activiteiten nooit meer.
  • Ongeveer 93% van de bedrijven die gegevenscentrum voor tien dagen of meer verloren door een ramp, ging binnen één jaar failliet.
  • 43% van de bedrijven die geen bedrijfscontinuïteitsplan hebben, heropent nooit na een ramp.
  • 75% van de bedrijven zonder bedrijfscontinuïteit plannen mislukken binnen drie jaar na een ramp.
  • 54% van de bedrijven die een downtime-incident hebben meegemaakt langer dan acht uur rapporteerden aanzienlijk inkomstenverlies.
  • 80% van de bedrijven die een significante databreach ervaren, gaan binnen 12 maanden failliet.
  • 1 op 4 bedrijven merkt dat ze niet effectief kunnen reageren op een IT-uitval vanwege verouderde of inadequaat herstelplannen.
  • 70% van de bedrijven die een groot gegevensverlies ervaren, gaan binnen een jaar failliet.
  • Meer dan 50% van de bedrijfscontinuïteit professionals geven aan dat bovenste management betrokken is bij hun bedrijfscontinuïteit inspanningen.
  • Ruim 91% van de organisaties gebruikt de cloud als deel van hun bedrijfscontinuïteitsstrategie.
  • 73% van de bedrijven gebruikt inmiddels social media voor crisiscommunicatie.
  • Bijna 20% van de bedrijven heeft meer dan €1 miljoen verloren door downtime-incidenten in het afgelopen jaar.

Actuele Bedrijfscontinuïteit Statistieken

Uit onderzoek blijkt dat 20% van de bedrijven een grote ramp zal meemaken in enig segment van hun operationele levensduur.

Uit de statistieken komt naar voren dat één op de vijf bedrijven, ofwel 20%, tijdens hun operationele levensduur een grote ramp zal meemaken. Een “grote ramp” kan variëren van zware financiële verliezen, significante verliezen van klanten, ernstige operationele verstoringen, of andere grote problemen die de bedrijfsvoering ernstig beïnvloeden of zelfs bedreigen. Dit betekent niet dat uw bedrijf zeker een dergelijke ramp zal meemaken, het geeft alleen de waarschijnlijkheid weer dat dit zou kunnen gebeuren. De statistiek onderstreept het belang van risicomanagement en het voorbereid zijn op mogelijke tegenslagen in de bedrijfsomgeving.

Ongeveer 27% van bedrijven die een ernstig IT-ongeluk meemaken, hervatten hun activiteiten nooit meer.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat ongeveer 27% van de bedrijven die te maken krijgen met een ernstig IT-ongeluk, vervolgens niet meer in staat zijn om hun bedrijfsactiviteiten te hervatten. Dit hoge percentage onderstreept het enorme belang van robuuste IT-systemen en voldoende beveiligingsmaatregelen voor bedrijven. Een ernstig IT-ongeluk kan variëren van een uitgebreide systeemfout tot een ernstige cyberaanval. Dergelijke incidenten kunnen de bedrijfsactiviteiten ernstig verstoren en in sommige gevallen zelfs volledig stopzetten. Dit kan zijn omdat de kosten van herstel te hoog zijn, de aanval de reputatie van het bedrijf onherstelbaar beschadigd heeft of simpelweg omdat de bedrijfsgegevens volledig verloren zijn gegaan. Daarom is het essentieel dat u als bedrijfseigenaar uw IT-infrastructuur beschermt en voorbereid bent op mogelijke IT-ongevallen.

Ongeveer 93% van de bedrijven die gegevenscentrum voor tien dagen of meer verloren door een ramp, ging binnen één jaar failliet.

Dit statistisch gegeven geeft inzicht in het cruciale belang van gegevensbeheer voor bedrijven. Het stelt dat ongeveer 93% van de bedrijven die gedurende tien dagen of meer geen toegang hadden tot hun gegevenscentrum door een ramp, binnen een jaar failliet zijn gegaan. Dit betekent dat dergelijke bedrijven hun operationele functies, zoals klantenservice, facturering, voorraadbeheer en meer, niet konden uitvoeren. In dit digitale tijdperk zijn gegevens een vitaal bedrijfsmiddel. Uitval van het gegevenscentrum voor een dergelijke aanzienlijke periode kan leiden tot enorme operationele verstoringen, verlies van inkomsten en uiteindelijk de naderende ondergang van het bedrijf. Daarom, als u een bedrijfseigenaar bent, laat deze statistiek duidelijk de noodzaak zien voor een effectieve en betrouwbare strategie voor gegevensherstel om uw bedrijf te beschermen tegen potentieel falen in het geval van een ramp.

43% van de bedrijven die geen bedrijfscontinuïteitsplan hebben, heropent nooit na een ramp.

Uit de statistiek blijkt dat bijna de helft (43%) van de bedrijven zonder bedrijfscontinuïteitsplan nooit heropent na het ervaren van een ramp. Het bedrijfscontinuïteitsplan is een vooraf gedefinieerde methode die een organisatie volgt om haar activiteiten te behouden of snel te herstellen na een onderbreking. De onderbreking kan variëren van stroomuitval tot een ernstige natuurramp. Elke organisatie loopt risico’s, en het gebrek aan een dergelijk plan betekent dat 43% kans bestaat dat het bedrijf de deuren definitief moet sluiten als er een ramp plaatsvindt. Dit illustreert het kritische belang van disaster recovery en planning voor bedrijven, evenals de potentiële catastrofale gevolgen van het niet hebben van een plan.

75% van de bedrijven zonder bedrijfscontinuïteit plannen mislukken binnen drie jaar na een ramp.

Deze statistiek geeft aan dat drie van de vier bedrijven, of 75%, die geen bedrijfscontinuïteitsplan hebben, binnen drie jaar na een onverwachte ramp mislukken. Bedrijfscontinuïteitsplannen zijn cruciaal omdat ze helpen bij de voorbereiding op potentiële verstoringen van normale bedrijfsactiviteiten. Dit kunnen allerlei situaties zijn – van natuurrampen en terreuraanslagen tot technische storingen. Zonder zo’n plan kan een ramp een bedrijf ernstig verstoren en kan het voor een bedrijf moeilijk zijn om deze verliezen te herstellen. Hieruit blijkt hoe belangrijk het is om vooruit te denken en scenario’s te plannen voor onvoorziene omstandigheden. Voor u als bedrijfseigenaar betekent dit dat u het risico loopt uw bedrijf te verliezen als u geen solide bedrijfscontinuïteitsplan op zijn plaats heeft.

54% van de bedrijven die een downtime-incident hebben meegemaakt langer dan acht uur rapporteerden aanzienlijk inkomstenverlies.

Uit de statistiek blijkt dat meer dan de helft (54%) van de bedrijven, die een downtime-incident hebben ervaren van meer dan acht uur, melding maakten van significant inkomstenverlies. Downtime is een periode waarin een systeem niet beschikbaar of offline is, en dit kan worden veroorzaakt door gepland onderhoud of onvoorziene storingen. Wanneer dit zich voordoet, kan het operationele processen onderbreken en de productiviteit aantasten, wat kan leiden tot aanzienlijke financiële verliezen. Bedrijven kunnen hun dienstverlening namelijk niet voortzetten, waardoor hun inkomsten tijdens deze downtime verminderen. Deze statistiek benadrukt dus het belang voor bedrijven om een robuust en betrouwbaar systeem te hebben en noodherstelplannen op zijn plaats te hebben, om levensvatbaar en financieel stabiel te blijven.

80% van de bedrijven die een significante databreach ervaren, gaan binnen 12 maanden failliet.

Dit betekent dat 80% van de ondernemingen die een grote inbreuk op hun gegevensbeveiliging ondervinden, binnen een jaar na dat incident failliet gaan. In eenvoudige bewoordingen, als een bedrijf slachtoffer wordt van een aanzienlijke schending van de gegevensbeveiliging, waarbij gevoelige en waardevolle informatie in gevaar komt, leidt dit in 80% van de gevallen tot een faillissement binnen 12 maanden. Deze statistiek onderstreept het belang voor uw bedrijf om robuuste beveiligingsmaatregelen op zijn plaats te hebben om gegevensinbreuken te voorkomen, gezien de ernstige financiële gevolgen die kunnen volgen. Het beveiligen van uw bedrijfsdata is dus niet alleen essentieel om vertrouwen te scheppen bij uw klanten en partners, maar ook voor het overleven van uw bedrijf op lange termijn.

1 op 4 bedrijven merkt dat ze niet effectief kunnen reageren op een IT-uitval vanwege verouderde of inadequaat herstelplannen.

Uit de verstrekte statistiek blijkt dat 25% van de bedrijven aangeeft problemen te ondervinden bij het reageren op een IT-storing vanwege hun verouderde of ontoereikende herstelplannen. Dit betekent in feite dat één op de vier bedrijven vindt dat hun huidige plannen voor het herstellen van IT-diensten bij een uitval niet effectief zijn, wellicht omdat deze plannen niet up-to-date zijn of gewoon de vereiste verfijning en detail ontberen om doeltreffend te kunnen reageren op een IT-uitval. Blijkbaar hebben deze bedrijven betere, meer omvattende en actuele herstelplannen nodig om effectief te kunnen omgaan met plotselinge IT-storingen, die ernstige gevolgen kunnen hebben voor hun bedrijfsvoering.

70% van de bedrijven die een groot gegevensverlies ervaren, gaan binnen een jaar failliet.

De statistiek die u heeft aangehaald, ‘70% van de bedrijven die een groot gegevensverlies ervaren, gaan binnen een jaar failliet’, spreekt tot de ernstige impact die belangrijke gegevensverliezen kunnen hebben op bedrijven. Dit toont aan dat de meerderheid van de bedrijven die geconfronteerd worden met dergelijke catastrofale data-uitval – een verlies dat zo omvangrijk is dat het hun operationele capaciteiten belemmert – niet in staat zijn om het hoofd te bieden aan de gevolgen. Ze slagen er niet in zich te herstellen en zijn binnen een jaar gedwongen om faillissement aan te vragen. Dit kan te wijten zijn aan diverse factoren, waaronder het verlies van essentiële klantinformatie, bedrijfsinformatie of andere vitale gegevens. Het kan ook wijzen op een gebrek aan passende gegevensbeveiliging of gegevensherstelplannen binnen het bedrijf. Het onderstreept het cruciale belang van gegevensbeheer en -beveiliging in de hedendaagse digitale bedrijfswereld.

Meer dan 50% van de bedrijfscontinuïteit professionals geven aan dat bovenste management betrokken is bij hun bedrijfscontinuïteit inspanningen.

De statistiek geeft aan dat meer dan de helft (50%) van de professionals die zich bezighouden met bedrijfscontinuïteit, rapporteren dat het senior management betrokken is bij hun inspanningen om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Dit betekent dat het bovenste management actief deelneemt aan of bijdraagt aan de strategieën en implementatieplannen voor bedrijfscontinuïteit van het bedrijf. Dit kan duiden op het feit dat het hoger management het belang erkent van bedrijfscontinuïteit in hun organisaties en dit niet ziet als alleen de verantwoordelijkheid van een specifieke afdeling of persoon. Als u bij deze groep hoort, bent u duidelijk niet alleen in uw ervaring. Het betrekken van topmanagement kan bijdragen aan een sterker bedrijfscontinuïteitsplan, omdat hun steun meestal zorgt voor een effectievere implementatie en inachtneming binnen het bedrijf.

Ruim 91% van de organisaties gebruikt de cloud als deel van hun bedrijfscontinuïteitsstrategie.

De statistiek ‘ruim 91% van de organisaties gebruikt de cloud als deel van hun bedrijfscontinuïteitsstrategie’ geeft aan hoe breed de acceptatie van cloudtechnologie is op het gebied van bedrijfscontinuïteit. U kunt dit zien als een bewijs dat de meeste bedrijven cloudtechnologie hebben geïntegreerd in hun strategieën om ervoor te zorgen dat hun bedrijfsactiviteiten niet worden verstoord door onverwachte gebeurtenissen, zoals technische storingen, natuurrampen of andere crises. Ze hebben de waarde erkend die cloudoplossingen bieden, zoals gegevensbeveiliging, realtime gegevensback-up en snelle herstelmogelijkheden, die essentieel zijn om de continuïteit van de bedrijfsvoering te waarborgen. Dus, als u deel uitmaakt van de 9% die de cloud niet gebruikt, is het misschien tijd om te overwegen om dit wel te doen.

73% van de bedrijven gebruikt inmiddels social media voor crisiscommunicatie.

Uit de statistiek blijkt dat 73% van de bedrijven nu social media gebruikt voor crisiscommunicatie. Dit betekent dat bijna drie op de vier bedrijven wanneer er een crisis optreedt, zoals een PR-ramp of grote operationele storing, hun klanten en stakeholders via platformen als Twitter, Facebook, of LinkedIn informeren en updates geven. Ze kunnen dit doen om snel en efficiënt berichten te verspreiden, reacties vanuit het publiek te monitoren en om te reageren. Het toont een significante verschuiving in de manier waarop bedrijven problemen beheren en communiceren aan het publiek. Als deel uitmakend van deze meerderheid, is het waarschijnlijk dat uw bedrijf ook een soortgelijke strategie volgt om snel en effectief met crises om te gaan.

Bijna 20% van de bedrijven heeft meer dan €1 miljoen verloren door downtime-incidenten in het afgelopen jaar.

De statistiek stelt dat bijna 20% van de bedrijven in het afgelopen jaar meer dan €1 miljoen heeft verloren door downtime-incidenten. U wilt misschien weten wat dit betekent. Downtime is een periode waarin een systeem, zoals een computer of netwerk, niet beschikbaar of niet operationeel is. In bedrijfstermen betekent dit dat het bedrijf gedurende die tijd niet normaal kan functioneren, wat uiteraard nadelig kan zijn voor de winstgevendheid. Veelgebruikte oorzaken voor downtime kunnen variëren van systeemfouten of technische problemen tot stroomstoringen of zelfs menselijke fouten. Deze statistiek benadrukt dus het potentieel significante financiële risico dat downtime kan vormen voor bedrijven. Het is een herinnering aan het belang van preventieve maatregelen, zoals het implementeren van betrouwbare back-upsystemen en het regelmatig uitvoeren van onderhoudscontroles, om de kans op downtime en de daarmee gepaard gaande aanzienlijke kosten te minimaliseren.

Referenties

0. – https://www.nationalarchives.gov.uk

1. – https://www.journalofaccountancy.com

2. – https://www.continuitycentral.com

3. – https://www.computereconomics.com

4. – https://www.csoonline.com

5. – https://www.gartner.com

6. – https://www.thebci.org

7. – https://www.pwc.com

8. – https://www.experian.co.uk

9. – https://www.fema.gov

10. – https://www.druva.com

Originally posted 2023-11-14 12:11:42.

Inhoudsopgave