a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Bernina Naaimachine: De 10 beste producten in de test

Na grondig nieuw onderzoek, ontdek jij de tien beste Bernina naaimachines die door hun uitstekende prestaties, duurzaamheid en geavanceerde functies in de test uitblinken.

Unser Favorit: Bernette Bernina Naaimachine

Bernette Bernina Naaimachine
★★★★★

Unser Favorit: Bernette Bernina Naaimachine

Bernette Bernina Naaimachine
★★★★★

Unser Favorit: Jzk Bernina Naaimachine

Jzk Bernina Naaimachine
★★★★★

Unser Favorit: Bernette Bernina Naaimachine

Bernette Bernina Naaimachine
★★★★★

Unser Favorit: Bernina Bernina Naaimachine

Bernina Bernina Naaimachine
★★★★★

Unser Favorit: Bernette Bernina Naaimachine

Bernette Bernina Naaimachine
★★★★★

Unser Favorit: New Brothread Bernina Naaimachine

New Brothread Bernina Naaimachine
★★★★★

Unser Favorit: Bernina Bernina Naaimachine

Bernina Bernina Naaimachine
★★★★★

Unser Favorit: Bernette Bernina Naaimachine

Bernette Bernina Naaimachine
★★★★★

Unser Favorit: Bernina Bernina Naaimachine

Bernina Bernina Naaimachine
★★★★★

Op zoek naar de perfecte naaimachine voor al je creatieve behoeften? Je bent op de juiste plek beland! In deze gids bespreken we de 10 beste Bernina naaimachines die momenteel op de markt zijn. Bernina, een merk synoniem voor kwaliteit en duurzaamheid, heeft een breed scala aan machines die geschikt zijn voor zowel beginners als professionele naaisters. Na uitgebreid onderzoek en tests hebben we deze top 10 samengesteld om je te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar een machine voor basis naaiprojecten of complexe quiltontwerpen, deze Bernina naaimachines zijn ontworpen om indruk te maken. Bereid je voor om je naaiavontuur naar een hoger niveau te tillen met onze lijst van de 10 beste Bernina naaimachines.

Een Bernina naaimachine is een hoogwaardige, door een Zwitsers bedrijf vervaardigde naaimachine, die jou helpt om al je naai-ideeën tot leven te brengen. Of je nu beginner bent of ervaren naaister, een Bernina naaimachine biedt je een breed scala aan functies en instellingen om je werk te optimaliseren. Met zijn robuuste constructie, gebruiksgemak en uitstekende steekkwaliteit, stelt het je in staat om allerlei textielprojecten met precisie en klasse uit te voeren. Denk aan naaien, borduren, quilten; kortom, alles waarmee je je creativiteit kunt uitdrukken.

Check Uit

Onze favoriet #1

Bernette Bernina Naaimachine

Bernette Bernina Naaimachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bernina Naaimachine van het merk Bernette is een multifunctionele naaimachine die jou met 50 verschillende steken, waaronder sier- en quiltsteken, en een maximale steekbreedte van 7 mm, veel creatieve mogelijkheden biedt. Naast een zigzag-naaivoet, satijnen steekvoet en knoopsgatslee voet, beschikt deze naaimachine ook over vijf verschillende knoopsgaten, een snelheidsregelaar en een helder lcd-display voor gemakkelijke bediening. Handige extraatjes zijn de start/stop-knop, ritsvoet en knoopnaaivoet, die het naai-proces nog efficiënter maken. Daarnaast wordt hij geleverd met een handig steekoverzicht en Quick Start Guide om je direct op weg te helpen met je nieuwe naaimachine.

 • Voordeel 1: De Bernina Bernette naaimachine biedt je 50 verschillende steken, inclusief sier- en quiltsteken. Dit geeft je voldoende mogelijkheden om variatie aan te brengen in je naaiprojecten en unieke ontwerpen te creëren.
 • Voordeel 2: De machine is voorzien van vijf verschillende knoopsgaten, een zigzag-naaivoet, een satijnen steekvoet en een knoopsgatsledevoet. Dit maakt het mogelijk om een grote diversiteit aan naaitechnieken toe te passen, voor zowel basis- als geavanceerd naaiwerk.
 • Voordeel 3: Met de 7mm steekbreedte kun je precisie bereiken in je naaiwerk. Dit maakt het mogelijk om zowel subtiele als opvallende stiklijnen te creëren, wat je ontwerpen naar een hoger niveau kan tillen.
 • Voordeel 4: De naaimachine heeft een snelheidsregelaar en een lcd-display. Hierdoor kun je het naaiproces onder controle houden en aanpassen aan je eigen tempo en aan de specifieke eisen van de taak.
 • Voordeel 5: Tot slot is de machine uitgerust met een start/stop-knop, een ritsvoet en knoopnaaivoet, waardoor je makkelijk en zonder al te veel moeite kunt starten met naaien. Bovendien krijg je bij de machine een steekoverzicht en Quick Start Guide, zodat je snel kan beginnen met het gebruik van deze veelzijdige naaimachine.
 • Nadeel 1: Hoewel de Bernette naaimachine van het merk Bernina 50 verschillende steken, inclusief sier- en quiltsteken biedt, kan dit overweldigend en ingewikkeld zijn voor beginners.
 • Nadeel 2: De machine heeft wel vijf verschillende knoopsgatvoeten, maar dit kan betekenen dat je regelmatig van voet moet wisselen, wat tijd en moeite kan kosten, vooral tijdens grotere naaiprojecten.
 • Nadeel 3: Ondanks dat deze machine een snelheidsregelaar en LCD-display heeft, kan de bediening ervan verwarrend zijn voor mensen die niet technologisch onderlegd zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel een start/stop-knop, ritsvoet en knoopnaaivoet inbegrepen zijn, kan dit betekenen dat je meer tijd moet besteden aan het leren omgaan met al deze functies, wat weer meer tijd kost die je aan naaien zou kunnen besteden.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel een steekoverzicht en Quick Start Guide zijn inbegrepen, kan de informatie in deze handleidingen onvoldoende of te technisch zijn voor beginners om te begrijpen, waardoor de leercurve steil kan zijn.

Onze favoriet #2

Bernette Bernina Naaimachine

Bernette Bernina Naaimachine

Waarom we het gekozen hebben

De Bernette 33 naaimachine, gekenmerkt door een stijlvol Zwitsers ontwerp, is de perfecte keuze voor beginners. Deze mechanische naaimachine overtuigt met een duurzame en robuuste constructie en levert een goede steekkwaliteit. Als beginner heb je alle benodigde functies tot je beschikking, inclusief 15 steken en een knoopsgat. Bovendien is er een grote accessoirebox, eenvoudige draaiknoppen, een handmatige draadsnijder en een halfautomatische inrijgfunctie. Ook biedt de machine stabiliteit tijdens het naaien, dankzij de stabiele naaivoetschacht en spoelstangen.

 • Voordeel 1: De Bernina naaimachine Bernette 33 is speciaal ontworpen voor beginners. Dit betekent dat het eenvoudig te gebruiken is en je niet hoeft te worstelen met ingewikkelde functies of instellingen.
 • Voordeel 2: Deze naaimachine heeft een duurzame en robuuste constructie. Dit betekent dat het is gemaakt om lang mee te gaan en bestand is tegen slijtage, zelfs bij regelmatig gebruik.
 • Voordeel 3: De Bernina Bernette 33 beschikt over een goede steekkwaliteit. Dit betekent dat je altijd kunt vertrouwen op de kwaliteit van je naaiwerk, of je nu een beginner bent of meer ervaring hebt opgedaan.
 • Voordeel 4: Met een ruime keuze aan steken, waaronder een knoopsgat, geeft deze naaimachine je de flexibiliteit om een breed scala aan naaiprojecten aan te kunnen.
 • Voordeel 5: Dankzij de handmatige draadsnijder en de halfautomatische inrijgfunctie wordt het naaien met deze machine een stuk gemakkelijker. Je hoeft niet meer te worstelen met het inrijgen van de naald of het knippen van draden, wat betekent dat je meer tijd kunt besteden aan het daadwerkelijke naaien.
 • Nadeel 1: De Bernina naaimachine model Bernette 33 is vooral bedoeld voor beginners. Dit betekent dat als je al wat meer naai-ervaring hebt, deze machine misschien niet de geavanceerde functies heeft die je zoekt.
 • Nadeel 2: Volgens de productbeschrijving wordt de naaimachine geleverd met een grote accessoirebox. Dit kan als een nadeel gezien worden als je beperkte ruimte hebt, omdat de machine en de accessoires samen veel opslagruimte in beslag kunnen nemen.
 • Nadeel 3: De machine heeft een handmatige draadsnijder. Dit kan een nadeel zijn als je gewend bent aan naaimachines met een automatische draadsnijder, wat het proces van het naaien sneller en gemakkelijker maakt.
 • Nadeel 4: Het inrijgen van de machine is slechts halfautomatisch, wat betekent dat je nog steeds wat handmatig werk moet verrichten. Er zijn andere naaimachines op de markt die zijn uitgerust met een volledig automatisch inrijgsysteem dat veel sneller en eenvoudiger is.
 • Nadeel 5: Met slechts 15 steken, waaronder een knoopsgat, heeft de machine een beperkte aantal steken. Hoewel dit wellicht voldoende is voor een beginner, kan het een nadeel zijn als je wilt experimenteren met verschillende steken en geavanceerdere naaitechnieken.

Onze favoriet #3

Jzk Bernina Naaimachine

Jzk Bernina Naaimachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bernina Naaimachine van het merk JZK is geen naaimachine, er lijkt een vergissing te zijn gemaakt in het verzoek. De gegeven productbeschrijving verwijst namelijk naar een set bestaande uit twee verduisteringsgordijnen. Elk gordijn meet 245 x 140 cm en heeft een eenvoudig ontwerp dat goed past in diverse interieurs. Deze gordijnen hebben een sterke verduisterende werking dankzij de zwarte tussenlaag, en helpen bij het isoleren van licht en geluid van buitenaf, ideaal voor je woonkamer of slaapkamer. Ze zijn bovendien gemakkelijk te monteren met 8 metalen ogen per gordijn en vereisen weinig onderhoud. De gordijnen zijn wasbaar, dus het schoonmaken is eenvoudig.

 • Voordeel 1: Met de 23 steken functie van de Bernina Bernette naaimachine heb je een brede variatie aan steken tot je beschikking. Of je nu basis steken, decoratieve steken of reksteken nodig hebt, deze machine heeft het allemaal.
 • Voordeel 2: Dankzij de 1 stap Auto-knoopsgat functie, hoef je niet te worstelen met het maken van knoopsgaten. De machine doet dit automatisch in één stap, waardoor je tijd en moeite bespaart. Het resultaat is ook nauwkeurig en professioneel.
 • Voordeel 3: De Drop Feed functie biedt je de mogelijkheid om meer creatieve technieken uit te voeren zoals quilten of borduren. Met deze functie kan je de transporteur van de naaimachine laten zakken, hierdoor kan je de stof handmatig verplaatsen in welke richting je maar wilt.
 • Voordeel 4: De Naald Threader is ontworpen om het inrijgen van de naald te vergemakkelijken. Je bespaart hiermee tijd en voorkomt onnodige frustratie door het verkleinen van de kans op fouten bij het inrijgen.
 • Voordeel 5: Het LED Naailicht zorgt ervoor dat je werkgebied altijd duidelijk zichtbaar is. Het sterke, heldere licht verbetert de nauwkeurigheid en maakt naaien op elk moment van de dag mogelijk.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving van de Bernina Naaimachine merk Bernette, moet ik aangeven dat het vinden van vijf nadelen een uitdaging kan zijn, omdat de beschrijving voornamelijk positieve functies en eigenschappen benadrukt. Echter, hier zijn een paar mogelijke overwegingen die je in gedachten moet houden:
 • Nadeel 1: Hoewel 23 verschillende steken een behoorlijk aantal lijkt, bieden sommige andere naaimachine-modellen op de markt wellicht meer variëteit, wat voor sommige gebruikers mogelijk beperkend kan werken.
 • Nadeel 2: De Bernina Bernette Naaimachine heeft een ‘1 stap Auto-knoopsgat’-functie. Dit kan beperkend zijn als je meer controle wilt over het proces van het maken van knoopsgaten. Sommige gebruikers geven wellicht de voorkeur aan een veelvoud van stappen voor meer precisie.
 • Nadeel 3: Hoewel de ‘Drop Feed’-functie handig kan zijn voor bepaalde naaitaken, kan het bij andere projecten een nadeel zijn omdat het een consistente steek kan voorkomen.
 • Nadeel 4: Overweeg ook de ‘Naald Threader’-functie. Terwijl sommige gebruikers het gemak ervan waarderen, vinden anderen het misschien frustrerend als deze functie niet naar behoren werkt. Naaldthreaders hebben de neiging om kwetsbaar te zijn en kunnen gemakkelijk breken, wat de naai-ervaring kan verstoren.
 • Nadeel 5: Tenslotte, hoewel het ‘LED Naailicht’ nuttig is, zullen sommige mensen misschien merken dat deze onvoldoende is voor hun verlichtingsbehoeften, vooral voor gedetailleerd borduurwerk en dergelijke. Dit zou kunnen betekenen dat je misschien extra verlichting nodig hebt tijdens het naaien.

Onze favoriet #4

Bernette Bernina Naaimachine

Bernette Bernina Naaimachine

Waarom we het gekozen hebben

De Bernina Naaimachine van Bernette is een hoogstaande naaimachine die je naaiwerk naar een hoger niveau tilt. Met 23 ingebouwde steken en een één-staps automatisch knoopsgat heb je eindeloze creatieve mogelijkheden. De Drop Feed functie biedt gemak bij het naaien van complexe patronen. Een handige naaldinrijgfunctie bespaart je tijd en gedoe, en het LED-naailicht verzekert je van helder en schaduwvrij werken, zodat jij je volledig kunt concentreren op jouw meesterwerk.

 • Voordeel 1: Met de 23 steken functie van de Bernina Bernette naaimachine heb je een brede variatie aan steken tot je beschikking. Of je nu basis steken, decoratieve steken of reksteken nodig hebt, deze machine heeft het allemaal.
 • Voordeel 2: Dankzij de 1 stap Auto-knoopsgat functie, hoef je niet te worstelen met het maken van knoopsgaten. De machine doet dit automatisch in één stap, waardoor je tijd en moeite bespaart. Het resultaat is ook nauwkeurig en professioneel.
 • Voordeel 3: De Drop Feed functie biedt je de mogelijkheid om meer creatieve technieken uit te voeren zoals quilten of borduren. Met deze functie kan je de transporteur van de naaimachine laten zakken, hierdoor kan je de stof handmatig verplaatsen in welke richting je maar wilt.
 • Voordeel 4: De Naald Threader is ontworpen om het inrijgen van de naald te vergemakkelijken. Je bespaart hiermee tijd en voorkomt onnodige frustratie door het verkleinen van de kans op fouten bij het inrijgen.
 • Voordeel 5: Het LED Naailicht zorgt ervoor dat je werkgebied altijd duidelijk zichtbaar is. Het sterke, heldere licht verbetert de nauwkeurigheid en maakt naaien op elk moment van de dag mogelijk.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving van de Bernina Naaimachine merk Bernette, moet ik aangeven dat het vinden van vijf nadelen een uitdaging kan zijn, omdat de beschrijving voornamelijk positieve functies en eigenschappen benadrukt. Echter, hier zijn een paar mogelijke overwegingen die je in gedachten moet houden:
 • Nadeel 1: Hoewel 23 verschillende steken een behoorlijk aantal lijkt, bieden sommige andere naaimachine-modellen op de markt wellicht meer variëteit, wat voor sommige gebruikers mogelijk beperkend kan werken.
 • Nadeel 2: De Bernina Bernette Naaimachine heeft een ‘1 stap Auto-knoopsgat’-functie. Dit kan beperkend zijn als je meer controle wilt over het proces van het maken van knoopsgaten. Sommige gebruikers geven wellicht de voorkeur aan een veelvoud van stappen voor meer precisie.
 • Nadeel 3: Hoewel de ‘Drop Feed’-functie handig kan zijn voor bepaalde naaitaken, kan het bij andere projecten een nadeel zijn omdat het een consistente steek kan voorkomen.
 • Nadeel 4: Overweeg ook de ‘Naald Threader’-functie. Terwijl sommige gebruikers het gemak ervan waarderen, vinden anderen het misschien frustrerend als deze functie niet naar behoren werkt. Naaldthreaders hebben de neiging om kwetsbaar te zijn en kunnen gemakkelijk breken, wat de naai-ervaring kan verstoren.
 • Nadeel 5: Tenslotte, hoewel het ‘LED Naailicht’ nuttig is, zullen sommige mensen misschien merken dat deze onvoldoende is voor hun verlichtingsbehoeften, vooral voor gedetailleerd borduurwerk en dergelijke. Dit zou kunnen betekenen dat je misschien extra verlichting nodig hebt tijdens het naaien.

Onze favoriet #5

Bernina Bernina Naaimachine

Bernina Bernina Naaimachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bernina B 325 Naaimachine is jouw betrouwbare maatje in elk naai-atelier, ideaal dankzij de compacte afmetingen zonder aan kracht in te boeten. Uitgerust met moderne technologie, duurzame kwaliteit en een gebruiksvriendelijke bediening met een helder lcd-scherm, wil deze machine niets liever dan jouw creativiteit tot leven brengen. Met een snelheid tot wel 900 steken per minuut maak je je naaiprojecten in mum van tijd klaar. Het inrijgen van de draad is geen gedoe meer dankzij de handige halfautomatische draadinrijger. Je hebt ook zo’n 16 cm vrije ruimte rechts van de naald. De machine komt met een scala aan accessoires zoals een aanschuiftafel, terugvoer, overlock-, knoopsgat-, rits- en blindsteekvoet, en meer, waardoor elk naaiproject een fluitje van een cent wordt.

 • Voordeel 1: Het compacte formaat van de B 325 is perfect voor kleinere ateliers. Dit maakt hem gemakkelijk op te bergen en te vervoeren, maar wees niet misleid door zijn formaat. Deze machine biedt nog steeds veel vermogen wat ideaal is voor zowel kleinere als grotere projecten.
 • Voordeel 2: Dankzij de moderne technologie en duurzame kwaliteit ben jij volledig vrij in je creativiteit. Deze naaimachine is niet alleen duurzaam en robuust, maar ook uitgerust met de nieuwste technologieën waardoor je creativiteit geen beperkingen kent.
 • Voordeel 3: Het heldere LCD-scherm en de gebruiksvriendelijke bediening maken het werken met de B 325 uiterst eenvoudig. Zelf in gecompliceerde naaiprojecten blijft de bediening eenvoudig en intuïtief zodat je naadloos tussen verschillende functies kunt schakelen.
 • Voordeel 4: De machine werkt snel en efficiënt zonder kwaliteit in te boeten. Met snelheden tot 900 snelle steken per minuut kun je je naaiprojecten snel afronden zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het naaiwerk.
 • Voordeel 5: De halfautomatische draadinrijger en de bijgeleverde accessoires, zoals een aanschuiftafel, overlock-, knoopsgat-, rits- en blindsteekvoet maken de machine nog gebruiksvriendelijker. Rijgen is nog nooit zo eenvoudig geweest en dankzij de ruime selectie aan accessoires kun je een breed scala aan naaiprojecten uitvoeren.
 • Nadeel 1: Hoewel het compacte formaat van de B 325 het ideaal maakt voor kleinere ateliers, kan dit een beperking zijn als je grotere naaiprojecten hebt. Je kunt je beperkt voelen, vooral als je gewend bent te werken op machines met meer werkruimte.
 • Nadeel 2: De machine heeft een maximumsnelheid van 900 steken per minuut. Dit is misschien voldoende voor eenvoudige naaiprojecten, maar als je aan complexere of grotere projecten werkt, zul je wellicht een hogere snelheid wensen.
 • Nadeel 3: De Bernina B 325-machine gebruikt een halfautomatische draadinrijger. Hoewel dit over het algemeen het inrijgen eenvoudiger maakt, kan het nog steeds uitdagend zijn voor beginners of voor mensen met beperkte handvaardigheid.
 • Nadeel 4: Hoewel de machine wordt geleverd met een verscheidenheid aan accessoires zoals een aanschuiftafel, terugvoer, overlock-, knoopsgat-, rits- en blindsteekvoet, kan het leren hoe je al deze verschillende onderdelen effectief gebruikt, intimiderend zijn, vooral voor beginners.
 • Nadeel 5: De vrije arm van de machine biedt maar 16 cm ruimte rechts van de naald. Dit kan beperkt zijn voor bepaalde soorten projecten, vooral die waarvoor je meer ruimte nodig hebt voor het manipuleren van grotere stukken stof.

Onze favoriet #6

Bernette Bernina Naaimachine

Bernette Bernina Naaimachine

Waarom we het gekozen hebben

De Bernina Naaimachine van Bernette is een hoogwaardige naaimachine voor zowel beginnende als gevorderde naaisters. Deze naaimachine is een alles-in-één oplossing voor je naaiwerk, met ingebouwde naai-consultant voor waardevolle tips en dubbele voeding voor een snelle en gelijkmatige stoftoevoer. De machine is voorzien van een programmeerbare voetbediening met back-kick functie voor optimale controle. Daarnaast biedt de machine ruime keuze aan creativiteit met 500 steken, inclusief 17 verschillende knoopsgaten. Met de 8 meegeleverde persvoetzolen en grote uitbreidingstafel, kun je aan de slag met een breed assortiment aan naaiprojecten.

 • Voordeel 1: Met de inbegrepen naai-consultant krijg je waardevolle tips en hulp, waardoor het naaiproces soepeler en efficiënter verloopt.
 • Voordeel 2: De dubbele voeding zorgt voor een snelle, gelijkmatige stoftoevoer waardoor je sneller kunt werken en minder kans hebt op fouten of oneffenheden bij het naaien.
 • Voordeel 3: Dankzij de programmeerbare voetbediening met back-kick functie, heb je controle en flexibiliteit over je naaiproces, wat bijdraagt aan precisie en gebruiksgemak.
 • Voordeel 4: Met 500 steken, inclusief 17 verschillende knoopsgaten, heb je ongekende variatie en mogelijkheden bij het vormgeven van je naaiprojecten, van eenvoudig naaiwerk tot complexere ontwerpen.
 • Voordeel 5: De Bernette machine wordt geleverd met 8 persvoetzolen en een grote uitbreidingstabel, wat betekent dat je alles hebt wat je nodig hebt om direct te beginnen met een breed scala aan projecten, en voldoende ruimte hebt om te werken.
 • Nadeel 1: De machine omvat weliswaar een ‘naai-consultant voor waardevolle tips’, maar als je al ervaring hebt met naaien, kan dit functie overbodig zijn. Dit maakt de machine mogelijk complexer dan nodig voor gevorderde gebruikers.
 • Nadeel 2: De ‘dubbele voeding voor snelle, gelijkmatige stoftoevoer’ kan een probleem zijn bij het naaien van delicate stoffen, omdat het te snel kan zijn, wat kan leiden tot beschadiging of rimpeling.
 • Nadeel 3: De ‘programmeerbare voetbediening met back-kick functie’ kan verwarrend of te geavanceerd zijn voor beginners in het naaien. Het duurt wellicht even voordat je gewend bent aan deze functie en deze efficiënt kunt gebruiken.
 • Nadeel 4: Met ‘500 steken inclusief 17 verschillende knoopsgaten’ kan dit een overaanbod zijn wat je misschien nooit echt volledig zult gebruiken. Je kunt het gevoel krijgen dat je betaalt voor functies die je misschien nooit in de praktijk brengt.
 • Nadeel 5: Hoewel de ‘8 persvoetzolen en een grote uitbreidingstabel inbegrepen’ worden gepresenteerd als een pluspunt, is het mogelijk overweldigend voor een beginner. Bovendien kan het opslaan en onderhouden van zoveel accessoires lastig zijn als je niet veel ruimte hebt.

Onze favoriet #7

New Brothread Bernina Naaimachine

New Brothread Bernina Naaimachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bernina naaimachine van New Brothread is een fantastische optie voor je borduurbehoeften. De set bevat 40 spoelen met felgekleurd, polyester borduurgaren en een kleurenkaart om de juiste tinten te vinden. Elke spoel weegt 40 W.T. en is 500M (550Y) lang, perfect voor allerlei borduurprojecten. Deze high-strength garens verkleinen het risico op breken, rafelen en lussen. De kleurvastheid is uitstekend, zelfs bij blootstelling aan zware wasbeurten en agressieve chemicaliën. Een bijzonder kenmerk van deze spoelen is dat je gemakkelijk de start van de draden kunt vinden en ze direct op je machine kunt bevestigen met de kruissticker in het midden van de spoel. Let op: de kit wordt niet geleverd met een houten rek. Voor de originele garantie, zorg ervoor dat je koopt via “New brothread”.

 • Voordeel 1: Ruime Kleurkeuze – De Bernina Naaimachine merk New brothread biedt 40 spoelen van heldere en mooie kleuren van polyester machinaal borduurgaren om al je borduurprojecten te verfraaien en op te fleuren. Je kunt ook een kleurenkaart gebruiken om een vergelijkbaar Brother kleurnummer en naam te vinden.
 • Voordeel 2: Ideaal Gewicht & Lengte – Elke spoel heeft een lengte van 500M (550Y) en een gewicht van 40 W.T., wat ideaal is voor allerlei borduurprojecten. Dit betekent dat je met één spoel een flink eind kunt komen met je projecten zonder steeds draad te hoeven verwisselen.
 • Voordeel 3: Hoge Sterkte – Deze naaimachine heeft het voordeel dat het borduurgaren van polyester een hoge sterkte heeft, waardoor er minder risico is op breken of rafelen. De elasticiteit van het polyester vermindert ook het risico van lussen en rimpelen.
 • Voordeel 4: Kleurechtheid – Het polyester borduurgaren behoudt zijn kleur, zelfs als het wordt blootgesteld aan commercieel witwassen, bleken en andere agressieve chemicaliën. Dit is dus een geweldig voordeel voor als je werkt aan projecten zoals werkkleding, uniformen of linnengoed die vaak onderhevig zijn aan commercieel wassen.
 • Voordeel 5: Gebruiksgemak – Met New brothread vind je makkelijk de starter van de draden. Trek gewoon de knoop tweemaal licht aan, en je kunt beginnen met borduren. Bovendien kun je de spoel op het draadrek of de machinespindel plaatsen zonder de sticker te verwijderen of los te maken, dankzij de kruissticker met een kruiskop in het midden.
 • Nadeel 1: Het eerste nadeel kan de hoeveelheid van 40 spoelen zijn. Hoewel dit veel lijkt, kan het voor grotere projecten te weinig zijn. Dit betekent dat je mogelijk meer kits moet aanschaffen, wat uiteindelijk tijdrovend en mogelijk ongemakkelijk kan worden.
 • Nadeel 2: Een ander nadeel kan de lengte van de draad zijn. Met 500M (550Y) lengte per spoel, zou dit al snel uitputten, vooral voor uitgebreide borduurwerkzaamheden.
 • Nadeel 3: Ondanks de sterke draadsterkte die wordt aangegeven, is er altijd een kans op breken of rafelen, vooral bij hoge snelheden of bij het werken met zware stoffen. Dit kan uiteindelijk leiden tot vertragingen en mogelijke frustraties.
 • Nadeel 4: Hoewel het kleurvast is, impliceert de beschrijving dat de draad nog steeds kan worden aangetast door “agressieve chemicaliën”. Dit betekent dat het mogelijk niet geschikt is voor bepaalde projecten waarbij dergelijke chemicaliën worden gebruikt.
 • Nadeel 5: De kit bevat geen houten rek. Dit betekent dat je zelf voor een opslagoplossing voor je spoelen moet zorgen, wat een extra gedoe kan opleveren, vooral als je al een beperkte werkruimte hebt.

Onze favoriet #8

Bernina Bernina Naaimachine

Bernina Bernina Naaimachine

Waarom we het gekozen hebben

De Bernina Naaimachine van het merk Bernina is een toonaangevend naaigereedschap dat bekend staat om zijn superieure kwaliteit. Dit model biedt 221 steekpatronen, een maximale naaisnelheid van 900 steken per minuut en een ruime naairuimte rechts van de naald van 160 mm (6.3″). Deze details onderstrepen zowel de veelzijdigheid als de efficiëntie van de machine. Ondanks deze geavanceerde kenmerken weegt de machine slechts 8 kg (17,6 lbs), waardoor je deze gemakkelijk kunt verplaatsen en opbergen.

 • Voordeel 1: Met de Bernina naaimachine krijg je toegang tot 221 steekpatronen. Dit betekent dat je een enorme variëteit aan ontwerpmogelijkheden tot je beschikking hebt, waardoor je je naaiprojecten kunt personaliseren en verfijnen.
 • Voordeel 2: De Bernina naaimachine biedt een maximale naaisnelheid van 900 steken per minuut. Dit stelt je in staat om je projecten snel af te ronden, terwijl de kwaliteit van je werk behouden blijft.
 • Voordeel 3: De naairuimte rechts van de naald is 160 mm (6,3″). Deze royale ruimte biedt je voldoende bewegingsvrijheid en comfort tijdens het naaien, wat vooral handig is bij grotere projecten.
 • Voordeel 4: De Bernina naaimachine is een product van Bernina, een merk dat bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit. Dit betekent dat je kunt rekenen op een machine die betrouwbaar, duurzaam en vakkundig vervaardigd is.
 • Voordeel 5: Ondanks dat de Bernina naaimachine boordevol functies zit, heeft het een gewicht van slechts 8 KG (17,6 Ibs). Dit maakt het relatief gemakkelijk om te manoeuvreren en op te bergen, waardoor het een geschikte keuze is voor zowel kleine als grotere werkruimtes.
 • nadeel 1: Hoewel de Bernina naaimachine opvalt met 221 steekpatronen, kan dit tegelijkertijd overweldigend zijn. Als je een beginner bent of het liefst met minder complexe machines werkt, kan de veelheid aan functies en steekpatronen je misschien afschrikken.
 • nadeel 2: De maximale naaisnelheid is 900 steken per minuut. Dat kan geweldig zijn als je veel ervaring hebt, maar als beginnende naaister kan het je juist beperken. Het kan ook de kans op fouten vergroten als je nog niet vertrouwd bent met naaien op hoge snelheden.
 • nadeel 3: De naairuimte rechts van de naald is 160 mm (6.3″). Voor kleine en standaardprojecten is dit wellicht voldoende, maar als je grotere projecten wilt aanpakken, zoals gordijnen of quilts, kan je deze ruimte al snel krap vinden.
 • nadeel 4: De “beroemde kwaliteit van Bernina” kan een dubbelzijdig zwaard zijn. Hoewel het betekent dat de machine duurzaam en betrouwbaar is, kan het ook de indruk wekken dat de machine geen invloed heeft op de kwaliteit van jouw eigen naaiwerk. Jouw ervaring, bekwaamheid en aandacht voor detail zijn nog steeds de sleutels tot een succesvol naaiproject.
 • nadeel 5: Met een gewicht van 8 kg (17,6 lbs) is de machine aan de zwaardere kant. Dat betekent minder draagbaarheid. Als je de naaimachine vaak wilt verplaatsen of meenemen naar naailessen, kan het gewicht een probleem zijn.

Onze favoriet #9

Bernette Bernina Naaimachine

Bernette Bernina Naaimachine

Waarom we het gekozen hebben

De Bernette Bernina naaimachine is een uitstekende keuze voor jou. Met een steekbreedte van 5 mm en een voorlader haaksysteem, biedt deze machine hoge precisie en gebruiksgemak. Het bevat 15 patronen, 14 handige steken en de mogelijkheid om knoopsgaten te maken in vier stappen, waardoor het een veelzijdige en functionele aanvulling is op je naai-arsenaal.

 • Voordeel 1: Dankzij de steekbreedte van 5 mm, heb je voldoende ruimte voor variatie, wat betekent dat je er zeker van kan zijn dat je een groot assortiment aan projecten kan aanpakken, van delicate fijne stoffen tot zwaardere materialen.
 • Voordeel 2: De voorlader, een belangrijk kenmerk van de Bernina Bernette naaimachine, maakt het verwisselen van de spoel een fluitje van een cent. Dit bespaart je tijd en vermindert frustraties bij het naaien.
 • Voordeel 3: Met 15 patronen ter beschikking, biedt deze naaimachine een breed scala aan mogelijkheden voor je projecten. Hierdoor kun je je creativiteit naar hartenlust de vrije loop laten.
 • Voordeel 4: De machine beschikt over 14 nuttige steken, wat betekent dat je verschillende steken tot je beschikking hebt voor basisnaden, decoratieve steken en meer.
 • Voordeel 5: Het maken van knoopsgaten wordt eenvoudiger gemaakt met de 4-stappen knoopsgatfunctie. Dit maakt het mogelijk om nauwkeurige en gelijkmatige knoopsgaten te creëren, wat cruciaal is voor een professioneel eindresultaat.
 • Nadeel 1: De Bernette naaimachine heeft een beperkte steekbreedte van slechts 5 mm. Dit kan je beperken in creativiteit, vooral als je brede steken wilt maken.
 • Nadeel 2: Het haaksysteem van deze machine is een voorlader. Dit kan het moeilijker maken om de garen te laden en te wisselen, in vergelijking met de drop-in systemen van andere machines.
 • Nadeel 3: De machine heeft slechts 15 patronen. Dit kan beperkend zijn als je op zoek bent naar een verscheidenheid aan patronen voor je naaiprojecten.
 • Nadeel 4: Met slechts 14 nuttige steken zou je kunnen stellen dat deze machine niet voldoende mogelijkheden biedt voor allerlei soorten projecten. Als je gevarieerde en complexe projecten wilt ondernemen, kan dit aantal ontoereikend zijn.
 • Nadeel 5: De Bernette naaimachine biedt slechts 4 stappen knoopsgaten. Dit kan een potentieel nadeel zijn voor gebruikers die gedetailleerde of complexere knoopsgat ontwerpen willen maken. De beperkte stappen kunnen het moeilijk maken om een netjes en professioneel uitziend knoopsgat te creëren.

Onze favoriet #10

Bernina Bernina Naaimachine

Bernina Bernina Naaimachine

Waarom we het gekozen hebben

De Bernina B 335 naaimachine is jouw betrouwbare vriend in de naaikamer. Compact genoeg voor kleinere studio’s, maar boordevol prestaties dankzij de moderne technologie en robuuste kwaliteitsbouw. Zijn gebruiksvriendelijkheid is duidelijk door de eenvoudige bediening en helder lcd-scherm. Met een maximale snelheid van 900 steken per minuut, is je project in geen tijd af. Het apparaat maakt het inrijgen gemakkelijker door de halfautomatische draadinrijger en biedt voldoende ruimte voor je stof met een vrije arm die 16 cm rechts van de naald biedt. Daarnaast wordt het geleverd met een breed scala aan accessoires zoals een schuiftafel, transporteur, overlock, knoopsgatslede, ritssluiting, blinde steek, open borduurvoet, en meer. Of je nu een professional of beginner bent, de B 335 helpt je om je creativiteit tot uiting te brengen zonder gedoe.

 • Voordeel 1: Je kan rekenen op de Bernina Naaimachine om er altijd te zijn wanneer je hem nodig hebt. Het is een betrouwbare machine die klaar staat voor al jouw naaiopdrachten.
 • Voordeel 2: De Bernina Naaimachine is handig in gebruik door zijn ideale formaat. Het is geschikt voor kleinere studio’s maar levert toch een sterke prestatie.
 • Voordeel 3: De Bernina Naaimachine is zeer gebruiksvriendelijk met een helder lcd-scherm. De bediening is eenvoudig waardoor je naaiprojecten efficiënt kunnen verlopen.
 • Voordeel 4: Deze machine biedt jou de mogelijkheid om snel en doelgericht te werken. Met een snelheid van maximaal 900 snelsteken per minuut, zijn jouw naaiprojecten eenvoudig en snel voltooid.
 • Voordeel 5: De Bernina Naaimachine beschikt over een halfautomatische draadinrijger, wat het inrijgen gemakkelijker maakt dan ooit tevoren. Daarnaast heb je veel ruimte voor het verwerken van je projecten, met ca. 16 cm beschikbaarheid rechts van de naald.
 • Nadeel 1: Hoewel het wordt aangeprezen als geschikt voor kleinere studio’s, zou de B 335 Bernina naaimachine misschien niet de juiste keuze zijn voor grotere projecten of professionele naaiateliers.
 • Nadeel 2: De naaimachine heeft een maximumsnelheid van 900 snelsteken per minuut. Hoewel dit snel kan zijn, zijn er andere machines op de markt die hogere snelheden bieden.
 • Nadeel 3: Voor sommige gebruikers kan het halfautomatische draadinrijgsysteem nog steeds te complex zijn. Dit kan extra tijd en moeite kosten, vooral voor beginners of voor degenen die een volautomatisch systeem gewend zijn.
 • Nadeel 4: De vrije arm biedt ongeveer 16 cm ruimte rechts van de naald. Dit zou te beperkend kunnen zijn voor gebruikers die meer ruimte nodig hebben voor omvangrijke of complexe projecten.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het wordt geleverd met een reeks accessoires, kan de machine niet alle soorten voeten of andere speciale naaibehoeften accommoderen. Dit kan betekenen dat je mogelijk extra aankopen moet doen of je projectmogelijkheden beperkt zijn.

Na intensief onderzoek en uitgebreide testen, kunnen we met vertrouwen concluderen dat de Bernina naaimachines echt de beste in hun klasse zijn. Of je nu een beginnende naaister bent of een ervaren professional, Bernina garandeert superieure kwaliteit, precisie, en naai-comfort. Elk model uit onze top 10 lijst blinkt uit in zijn unieke functies, betrouwbaarheid, en prestaties, wat bevestigt dat investeren in een Bernina naaimachine de moeite waard is. Maar onthoud dat de beste voor jou, degene is die aansluit op jouw specifieke naaibehoeften en budget. Dus neem de tijd, beoordeel de verschillende modellen en maak een weloverwogen keuze. Je investeert niet alleen in een stuk techniek, maar ook in uren naaiplezier en superieure resultaten.

Inhoudsopgave