a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Beweging Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een up-to-date overzicht verwachten van de nieuwste statistieken en feiten over beweging, die uw inzicht in het belang van fysieke activiteit aanzienlijk zullen verbeteren.

  • Ongeveer 30% van de wereldbevolking krijgt niet genoeg lichaamsbeweging, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
  • Volgens het CBS sporten 50% van de Nederlanders die 12 jaar of ouder zijn wekelijks.
  • Één op de vijf Nederlandse kinderen van 4 tot 12 jaar beweegt voldoende volgens de beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad.
  • Uit onderzoek van de WHO blijkt dat wereldwijd één op de vier volwassenen en drie op de vier adolescenten onvoldoende lichaamsbeweging krijgen.
  • Door regelmatig te bewegen kan het risico op hartaandoeningen met 35% verminderd worden.
  • 45% van de Nederlandse volwassenen voldoet aan de norm gezond bewegen.
  • Onder de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder is de tijd besteed aan bewegen met 12 minuten toegenomen tussen 2006 en 2018.
  • Het aantal mensen dat wekelijks aan fitness doet is in 2019 gestegen tot bijna 3 miljoen.

Actuele Beweging Statistieken

Ongeveer 30% van de wereldbevolking krijgt niet genoeg lichaamsbeweging, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De statisticus van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft berekend dat ongeveer 30% van de wereldbevolking niet genoeg lichaamsbeweging krijgt. Dit betekent dat bijna een derde van de mensen wereldwijd niet aan de aanbevolen hoeveelheid lichamelijke activiteit voldoet, zoals wandelen, fietsen, sporten of andere vormen van lichaamsbeweging. Niet genoeg bewegen kan gezondheidsrisico’s opleveren, zoals een verhoogd risico op hartaandoeningen, beroertes en diabetes. Het is dus voor u belangrijk om naleving van de aanbevolen bewegingsrichtlijnen als een essentieel onderdeel van uw dagelijkse routine te beschouwen. Het handhaven van regelmatige lichaamsbeweging kan uw gezondheid aanzienlijk verbeteren en uw levensverwachting verhogen.

Volgens het CBS sporten 50% van de Nederlanders die 12 jaar of ouder zijn wekelijks.

Volgens de statistieken van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), sport de helft van de Nederlandse bevolking die 12 jaar of ouder is, op wekelijkse basis. Dit betekent dat 50% van de Nederlanders ouder dan 12 jaar actief betrokken is bij een of andere vorm van sportieve activiteit minstens een keer per week. Het kan dus zijn dat u zich in deze categorie bevindt. Het is een indicatie van het niveau van de fysieke fitheid en gezondheidsbewustzijn onder de Nederlanders. Deze statistiek kan ook gebruikt worden om het gezondheidsbeleid vorm te geven, want regelmatige lichamelijke activiteit is een belangrijke factor bij het bevorderen van de algehele gezondheid en het voorkomen van ziekten.

Één op de vijf Nederlandse kinderen van 4 tot 12 jaar beweegt voldoende volgens de beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad.

Deze statistiek geeft aan dat slechts 20% van de Nederlandse kinderen tussen de leeftijden van 4 en 12 voldoet aan de beweegrichtlijnen zoals die zijn voorgeschreven door de Gezondheidsraad. Wat betekent dit? Het houdt in dat maar een op de vijf kinderen in deze leeftijdscategorie voldoende fysieke activiteit krijgt volgens de aanbevolen standaarden. Deze richtlijnen zijn ontworpen om de gezondheid van kinderen te bevorderen door hen aan te moedigen regelmatig te bewegen. Het kan gaan om alle vormen van beweging, waaronder lopen, fietsen, zwemmen, dansen, en deelnemen aan sportactiviteiten. Als uw kind in deze leeftijdscategorie valt, is het belangrijk om aandacht te besteden aan hun activiteitsniveau om te zorgen dat ze een gezond leven leiden.

Uit onderzoek van de WHO blijkt dat wereldwijd één op de vier volwassenen en drie op de vier adolescenten onvoldoende lichaamsbeweging krijgen.

Uit een recent onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is gebleken dat een aanzienlijk percentage van de wereldbevolking onvoldoende lijflijke activiteit heeft. De statistieken geven aan dat een op de vier volwassenen – dat wil zeggen, 25% van de mondiale volwassenenheden – niet genoeg lichaamsbeweging krijgen. Onder adolescenten, vaak gedefinieerd als zijnde tussen de leeftijden van 10 en 19, is dit cijfer nog verontrustender, waarbij drie op de vier, oftewel 75%, niet voldoen aan de aanbevolen niveaus van fysieke activiteit. Dit zou u aan kunnen zetten om het belang van reguliere lichaamsbeweging in overweging te nemen, zowel voor uzelf als voor jongere leden van uw gezin, gezien de gevolgen van onvoldoende activiteit kunnen leiden tot tal van gezondheidsproblemen.

Door regelmatig te bewegen kan het risico op hartaandoeningen met 35% verminderd worden.

Deze statistiek betekent dat u uw kans op hartaandoeningen aanzienlijk kunt verminderen door regelmatig te bewegen. Meer specifiek, als u regelmatig beweegt, is de kans dat u een hartaandoening krijgt 35% lager vergeleken met degenen die dat niet doen. Dit betekent dus dat eenvoudige activiteiten zoals wandelen, fietsen, of elke vorm van lichaamsbeweging die u regelmatig doet, uw algemene gezondheid kan verbeteren en u kan helpen deze ernstige aandoening te voorkomen. Het is een krachtig bewijs dat een gezonde levensstijl, met name fysieke activiteit, een significant effect kan hebben op uw gezondheidsuitkomsten. Dus, het is de moeite waard om actief te blijven om uw algehele welzijn te verbeteren en uw risico op hartaandoeningen te verminderen.

45% van de Nederlandse volwassenen voldoet aan de norm gezond bewegen.

Dit statistiek betekent dat bijna de helft van de volwassenen in Nederland voldoet aan de normen voor gezond bewegen. Met andere woorden, 45% van de volwassen bevolking in Nederland onderneemt voldoende fysieke activiteit om aan de aanbevolen richtlijnen voor een gezonde levensstijl te voldoen. Het kan variëren van wandelen en fietsen tot intensievere oefeningen zoals joggen of naar de sportschool gaan. Ongeacht de activiteit, betekent dit feit dat 45 van elke 100 volwassenen in Nederland een gezonde hoeveelheid beweging krijgen. Het is belangrijk voor u om te begrijpen dat dit betekent dat er nog steeds een meerderheid, of 55% van de volwassenen, is die niet voldoet aan deze norm, wat suggereert dat er ruimte is voor verbetering op dit gebied van volksgezondheid in Nederland.

Onder de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder is de tijd besteed aan bewegen met 12 minuten toegenomen tussen 2006 en 2018.

Deze statistiek geeft aan dat er een gemiddelde toename van 12 minuten in de tijd die Nederlanders van 18 jaar en ouder aan beweging besteden tussen de jaren 2006 en 2018. Met andere woorden, als u naar de gehele volwassen bevolking van Nederland kijkt, ziet u dat ze gemiddeld 12 minuten meer bewegen per dag in 2018 vergeleken met 2006. Dit kan het gevolg zijn van een groter bewustzijn van de voordelen van fysieke activiteit of veranderingen in vrijetijdsbesteding. Het is een positief teken dat Nederlanders actiever worden, aangezien regelmatige lichaamsbeweging bijdraagt aan het verbeteren van de algemene gezondheid en het welzijn. Deze statistiek kan u helpen om inzicht te krijgen in de levensstijltrends in Nederland.

Het aantal mensen dat wekelijks aan fitness doet is in 2019 gestegen tot bijna 3 miljoen.

Uit de vermelde statistiek blijkt dat in 2019 bijna 3 miljoen individuen zich wekelijks met fitness bezighielden. Dit impliceert een stijging ten opzichte van voorgaande jaren, wat kan worden toegeschreven aan een groeiend bewustzijn van gezondheids- en welzijnskwesties, toename in de beschikbaarheid van fitnessfaciliteiten, of mogelijk een combinatie van beide. U, als lezer, zou dit moeten interpreteren als een positieve trend waarbij een significant deel van de bevolking actieve stappen onderneemt om hun fysieke gezondheid te onderhouden of verbeteren.+

Referenties

0. – https://www.cbs.nl

1. – https://www.who.int

2. – https://www.volksgezondheidenzorg.info

3. – https://www.nocnsf.nl

Originally posted 2023-11-14 12:11:42.

Inhoudsopgave