a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Biertap: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 biertap producten uit onze nieuwste test voor de beste bierervaring thuis.

Unser Favorit: Philips Biertap

Philips Biertap
★★★★★

Unser Favorit: H.Koenig Biertap

H.Koenig Biertap
★★★★★

Unser Favorit: Goods+Gadgets Biertap

Goods+Gadgets Biertap
★★★★★

Unser Favorit: H.Koenig Biertap

H.Koenig Biertap
★★★★★

Unser Favorit: Oukaning Biertap

Oukaning Biertap
★★★★★

Unser Favorit: Pera Biertap

Pera Biertap
★★★★★

Unser Favorit: Srliya Biertap

Srliya Biertap
★★★★★

Unser Favorit: Krups Biertap

Krups Biertap
★★★★★

Unser Favorit: Decopatent Biertap

Decopatent Biertap
★★★★★

Unser Favorit: Tmcraft Biertap

Tmcraft Biertap
★★★★★

Biertap systemen brengen het genot van een vers getapte pint direct bij jou thuis. Of je nu een bierliefhebber bent die graag verschillende merken proeft of dat je graag gasten verwent met een authentieke tapervaring, een biertapsysteem is essentieel. Stel je voor: een koud, vers getapt biertje bij je thuis, altijd binnen handbereik. Maar welke biertap moet je kiezen met zoveel opties op de markt? Goed nieuws, wij hebben het uitzoekwerk voor je gedaan! Lees verder om de beste 10 biertap systemen te ontdekken, getest en geselecteerd op basis van betrouwbaarheid, gebruiksgemak en natuurlijk, de kwaliteit van het bier dat ze leveren. Pak een koud glas, doe mee met ons nieuwe onderzoek, en maak je klaar om je bier ervaring naar een hoger niveau te tillen!

Een biertap is een apparaat dat je in staat stelt om bier rechtstreeks uit een vat te tappen, precies zoals in je favoriete kroeg. Met een biertap krijg je de volle, rijke smaak van vers getapt bier, direct in het comfort van je eigen huis. Het mooie is dat elke slok net zo fris is als de eerste, dus je kunt op je gemak genieten van een biertje zonder je zorgen te hoeven maken over dat het bier plat wordt. Of je nu een doorgewinterde biergenieter bent of gewoon dol bent op het idee van je eigen thuistapperij, een biertap is een geweldige toevoeging aan elke huisbar of keuken.

Check Uit

Onze favoriet #1

Philips Biertap

Philips Biertap

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Biertap is jouw keuze voor een altijd vers getapt biertje, beschikbaar voor verschillende populaire biermerken. Met dit product geniet je tot 30 dagen van vers bier, perfect gekoeld op 3°C en getrokken met een echte taphendel. Het LCD-display op de biertap verschaft je informatie over de temperatuur, hoeveelheid en versheid van het bier. Bovendien is de Philips Biertap gemakkelijk in gebruik dankzij de voorlader waar je snel en eenvoudig je vaatje kan verwisselen. De hygiënische installatie is gegarandeerd door de afneembare en vaatwasmachinebestendige lekbak en bij elk nieuw vaatje wordt er een schoon bierslangetje geleverd.

 • Voordeel 1: Geniet altijd van je favoriete biermerk. De Philip’s Biertap is compatibel met een reeks populaire biermerken, dus je kunt jouw favoriete biertje altijd geserveerd krijgen zoals jij dat wilt.
 • Voordeel 2: De biertap garandeert verse smaak en de perfecte ervaring. Met de mogelijkheid om 30 dagen lang vers bier te leveren op een ideale temperatuur van 3 °C, zorgt deze tap ervoor dat jouw bier altijd vers en perfect is.
 • Voordeel 3: De Philips Biertap is voorzien van een LCD-display dat de temperatuur, hoeveelheid en versheid weergeeft. Hierdoor weet je altijd precies hoeveel bier je nog hebt en op welke temperatuur het geserveerd wordt.
 • Voordeel 4: Het gebruiksgemak is een belangrijk voordeel van de Philips Biertap. Het apparaat opent aan de voorzijde, waardoor je eenvoudig je vaatje kan verwisselen. Zo ben je altijd klaar voor het volgende rondje.
 • Voordeel 5: Tot slot zorgt de Philips Biertap voor een hygiënische installatie. De tap is uitgerust met een afneembare, vaatwasmachinebestendige lekbak en bij elk nieuw vaatje wordt een bierslangetje geleverd. Dit maakt het reinigen en onderhouden van je tap een fluitje van een cent.
 • Nadeel 1: Beperking in bierkeuze – De productbeschrijving vermeldt dat de biertap beschikbaar is voor een reeks populaire biermerken. Dit kan betekenen dat er mogelijk een beperking is op de soorten bier die je kan tappen, waardoor je mogelijk niet van alle soorten bier kunt genieten.
 • Nadeel 2: Mogelijke hoge onderhoudskosten – Hoewel een hygiënische installatie wordt beloofd en bij elk nieuw vat een nieuw bierslangetje wordt geleverd, kan het regelmatig vervangen van deze onderdelen mogelijk leiden tot hogere onderhoudskosten op de lange termijn.
 • Nadeel 3: Afhankelijkheid van elektriciteit – Het feit dat de biertap is uitgerust met een LCD-display en een koelfunctie, geeft aan dat hij afhankelijk is van een stroombron. Dit betekent dat hij niet draagbaar is en niet buiten bereik van een stopcontact kan worden gebruikt.
 • Nadeel 4: Noodzaak van regelmatige reiniging – Het feit dat de lekbak vaatwasmachinebestendig is, is handig, maar het betekent ook dat er regelmatig reiniging nodig is om de hygiëne te waarborgen. Dit kan voor sommige gebruikers een ongemak zijn.
 • Nadeel 5: Mogelijke beperkingen in capaciteit – Hoewel het product zegt dat je eenvoudig je vaatje kunt verwisselen, geeft het niet aan hoe groot deze vaatjes kunnen zijn. Dit zou kunnen betekenen dat je regelmatig nieuwe biervaten moet kopen en installeren, wat mogelijk lastig en tijdrovend kan zijn.

Onze favoriet #2

H.Koenig Biertap

H.Koenig Biertap

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De H.Koenig biertap is een veelzijdig bierdispenser dat compatibel is met alle gangbare 5L biervaten, inclusief die zonder druk. Het beschikt over een geïntegreerd koelsysteem dat je biertemperatuur nauwkeurig kan regelen tussen 12 °C en 2 °C. Met een handig LED-display en een roestvrijstalen behuizing, combineert deze biertap functionaliteit met duurzaamheid. Het reinigen is ook geen gedoe, dankzij de uitneembare lekbak. Ook hoef je je geen zorgen te maken over stabiliteit, want het heeft een anti-slip bodem om ongelukken te voorkomen.

 • Voordeel 1: De H.Koenig biertap is compatibel met alle gangbare 5L biervaten. Dit betekent dat je de vrijheid hebt om je favoriete bieren te kiezen, zelfs als ze niet onder druk staan.
 • Voordeel 2: Het apparaat heeft een geïntegreerd koelsysteem. Hierdoor blijft je bier altijd op de juiste temperatuur, wat de smaak ten goede komt.
 • Voordeel 3: De temperatuur is regelbaar van 12 °C tot 2 °C. Hoe koel je je bier ook wilt hebben, deze biertap kan het regelen.
 • Voordeel 4: Het heeft een LED-display en een uitneembare lekbak voor eenvoudige reiniging. Dit maakt het apparaat gebruiksvriendelijk en eenvoudig te onderhouden.
 • Voordeel 5: Dankzij de anti-slip bodem en roestvrijstalen behuizing is de H.Koenig biertap robuust en duurzaam. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het apparaat gemakkelijk beschadigd raakt.
 • Nadeel 1: De Biertap van H.Koenig is alleen compatibel met standaard 5L biervaten. Dit betekent dat je beperkt bent in je keuze voor verschillende soorten bier of merken die vaten van andere formaten gebruiken.
 • Nadeel 2: Het apparaat heeft een geïntegreerd koelsysteem, maar de laagste temperatuur die het kan bereiken is 2 °C. Voor sommige bierliefhebbers die hun bier liever bij een nog lagere temperatuur drinken, kan dit een beperking zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel het een LED-display heeft, geeft de productbeschrijving niet aan welke informatie hierop wordt weergegeven. Dit betekent dat je mogelijk belangrijke informatie mist, zoals de exacte temperatuur van het bier of hoeveel bier er nog over is in het vat.
 • Nadeel 4: Zelfs als het apparaat een uitneembare lekbak heeft, zul je nog steeds tijd moeten besteden aan het schoonmaken ervan. Dit kan een beetje vervelend zijn, vooral na een groot feest of evenement.
 • Nadeel 5: De anti-slipbodem van de Biertap van H.Koenig betekent dat het apparaat op zijn plaats zal blijven waar je het ook neerzet. Dit kan echter een probleem zijn als je beperkte ruimte hebt of als je wilt dat het apparaat gemakkelijk verplaatsbaar is voor feesten of evenementen op verschillende locaties.

Onze favoriet #3

Goods+Gadgets Biertap

Goods+Gadgets Biertap

Waarom we het gekozen hebben

De GOODS+GADGETS Biertap is een veelzijdige biertoren, perfect voor het serveren van bier, wijn en gemengde alcoholische dranken. Met een royale capaciteit van 3,5 liter maakt deze tap van elk voor-drinken of feestje een waar evenement! Het professionalisme van deze biertap schuilt in de druppelvrije kraan die nauwkeurig vult, een kwaliteitteken van bijna 15 jaar ervaring. Met afmetingen van ongeveer 85 cm hoog en een diameter van 9,4 cm, zorgt het voor voldoende drankplezier voor je gelukkigste avonden. En het beste deel? Het kan zelfs je drankjes koel houden. Voeg gewoon ijsblokjes toe aan de biertoren en geniet van heerlijk gekoelde drankjes.

 • De opgegeven beschrijving biedt zeer beperkte informatie over het product. Er worden geen specifieke kenmerken of voordelen van de Biertap van het merk H.Koenig vermeld, afgezien van de 2 jaar garantie en we hebben instructies gekregen om hier niet over te praten. Daarom kan ik helaas geen voordelen van het product bieden op basis van de gegeven beschrijving.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving, kan ik helaas geen specifieke nadelen vinden. De beschrijving vermeldt alleen dat het product een 2-jarige garantie heeft en dat de service- en ondersteuningswerkplaats in Frankrijk is gevestigd. Het zou nuttiger zijn als we meer details hadden over het product, zoals functionaliteiten, ontwerp, energieverbruik en meer. Dan zou er een duidelijkere beoordeling mogelijk zijn.

Onze favoriet #4

H.Koenig Biertap

H.Koenig Biertap

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De H.Koenig Biertap is jouw eigen mini-brouwerij, waarmee je op elk moment kunt genieten van vers getapt bier in het comfort van jouw eigen huis. Dit product is een uitstekende mogelijkheid om indruk te maken op je gasten en jouw bierervaring naar een hoger niveau te tillen. Het is vervaardigd door het bekende merk H.Koenig en wordt geleverd met een garantie van twee jaar, met een service na verkoop werkplaats in Frankrijk. Het is dus niet alleen een geweldige toevoeging aan je uitrusting, maar je kunt ook rekenen op waardevolle klantenondersteuning na aankoop.

 • De opgegeven beschrijving biedt zeer beperkte informatie over het product. Er worden geen specifieke kenmerken of voordelen van de Biertap van het merk H.Koenig vermeld, afgezien van de 2 jaar garantie en we hebben instructies gekregen om hier niet over te praten. Daarom kan ik helaas geen voordelen van het product bieden op basis van de gegeven beschrijving.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving, kan ik helaas geen specifieke nadelen vinden. De beschrijving vermeldt alleen dat het product een 2-jarige garantie heeft en dat de service- en ondersteuningswerkplaats in Frankrijk is gevestigd. Het zou nuttiger zijn als we meer details hadden over het product, zoals functionaliteiten, ontwerp, energieverbruik en meer. Dan zou er een duidelijkere beoordeling mogelijk zijn.

Onze favoriet #5

Oukaning Biertap

Oukaning Biertap

Waarom we het gekozen hebben

De OUKANING Biertap is een drievoudige kraan die je de mogelijkheid biedt om tot drie verschillende dranken tegelijkertijd te serveren – ideaal voor variatie op feestjes en barbecues. Met een diameter van 7,6 cm, is de kraan gemaakt van hoogglans gepolijst roestvrij staal, waardoor een robuuste en stijlvolle uitstraling wordt verzekerd. Deze biertap is niet alleen bestendig tegen roest en corrosie, maar biedt ook een eenvoudige en kosteneffectieve oplossing voor jouw huis of bar. En niet te vergeten, het is ook geschikt voor verschillende toepassingen, of je nu koffie, bier, thuisgebrouwen drank of ijsthee wilt serveren.

 • Voordeel 1: De Triple Tap functie van de OUKANING biertap geeft je de mogelijkheid om tot 3 verschillende dranken gelijktijdig te serveren. Hierdoor kun je gemakkelijk tegemoetkomen aan de diverse smaakvoorkeuren van je gasten zonder dat je van tap hoeft te wisselen.
 • Voordeel 2: De OUKANING biertap is vervaardigd uit robuust en hoogglans gepolijst roestvrij staal met een diameter van 7,6 cm. Dit zorgt niet alleen voor een stijlvolle uitstraling, maar ook voor een solide constructie die bestand is tegen intensief gebruik.
 • Voordeel 3: De biertap is een eenvoudige en voordelige toevoeging voor je huis of bar, door het gebruiksgemak en de mogelijkheid tot het aanbieden van meerdere dranken op dezelfde tap, bespaar je zowel tijd als ruimte.
 • Voordeel 4: De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit. Het roestvrij staal is zowel roest- als corrosiebestendig, wat zorgt voor een duurzame en langdurige oplossing voor het serveren van je favoriete dranken.
 • Voordeel 5: De veelzijdigheid van de tap maakt het mogelijk om verschillende dranken te serveren, zoals koffie, bier, comboea, en ijsthee. Dit maakt de tap niet alleen ideaal voor feestjes en barbecuefeestjes, maar ook voor dagelijks gebruik, waardoor je altijd een perfecte tap hebt voor iedere gelegenheid.
 • Nadeel 1: De OUKANING biertap is ontworpen om drie verschillende bieren of dranken te serveren, wat het mogelijk lastig maakt als je maar één of twee soorten drank wilt serveren. Het zou verspilling kunnen betekenen of je dwingen om meer variëteit te kopen dan je eigenlijk nodig hebt.
 • Nadeel 2: De tap is gemaakt van robuust en gepolijst roestvrij staal. Hoewel dit een duurzaam en corrosiebestendig materiaal is, kan het ook betekenen dat de tap zwaar is en moeilijker te verplaatsen of opnieuw op te stellen dan modellen gemaakt van lichtere materialen.
 • Nadeel 3: Het feit dat het vat een eenvoudige en voordelige oplossing is, kan wijzen op een gebrek aan geavanceerde functies die in duurdere of gespecialiseerde modellen kunnen worden gevonden. Het kan bijvoorbeeld geen temperatuurregeling hebben, wat van invloed kan zijn op de kwaliteit van het geserveerde bier.
 • Nadeel 4: Hoewel het product toepassingen heeft voor verschillende dranken, kan het ontworpen zijn met bier in gedachten en is het misschien niet zo effectief bij het tappen van andere dranken zoals koffie of ijsthee. Dit kan de veelzijdigheid van het product beperken.
 • Nadeel 5: Aangezien het product wordt vermarkt voor gebruik op feestjes en barbecuefeestjes, kan de biertap misschien minder geschikt zijn voor kleinschalig of dagelijks gebruik. Het kan zijn dat niet elk aspect van het ontwerp en de functionaliteit geschikt is voor dit soort omstandigheden.

Onze favoriet #6

Pera Biertap

Pera Biertap

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De PERA Biertap is een uiterst veilige en gebruiksvriendelijke Europese Sankey Keg Party Pump van het S-systeem. Het is vervaardigd van duurzaam, roestvrij staal met een harde nikkel coating waardoor het zowel stevig is als lang meegaat. Je verbindt eenvoudig de S-systeem koppeling met je vat, pompt een paar keer en je kunt je biertje tappen via de bijgeleverde plastic slang en Picnic Tap. De pomp past op de meeste Europese bierfusten, waaronder merken als Heineken, Amstel Light, Murphy’s Stout, Pilsner Urquell. Laat je niet afschrikken door eventuele problemen; er is namelijk een kwaliteitsgarantie waarbij je bij enige problemen je geld terug krijgt of het product kosteloos kan vervangen.

 • Voordeel 1: De Biertap merk PERA heeft een ingebouwde veiligheidsvoorziening, wat het zeer veilig maakt om te gebruiken, dus je hoeft je geen zorgen te maken over mogelijke ongelukken tijdens het tappen van je bier.
 • Voordeel 2: Het materiaal van de S Keg Party pomp is gemaakt van roestvrij staal en heeft een duurzame harde nikkel-plating. Dit maakt de Biertap merk PERA niet alleen duurzaam en stevig, maar ook bestendig tegen roest, zodat je hem voor lange tijd kunt gebruiken.
 • Voordeel 3: De Biertap merk PERA is gemakkelijk te gebruiken. Je hoeft alleen maar de S-systeem koppeling aan je vat te bevestigen, het een paar keer te pompen, en je kunt je bier gieten door de meegeleverde plastic slang en de Picnic Tap. Dit betekent dus minder gedoe voor jou tijdens het tappen van je bier.
 • Voordeel 4: De Biertap merk PERA is compatibel met de meeste Europese biervaten, inclusief populaire merken zoals Heineken, Amstel Light, Murphy’s Stout, Pilsner Urquell en meer. Dit geeft jou de flexibiliteit om een breed scala aan bieren te tappen met hetzelfde apparaat.
 • Voordeel 5: Ofschoon je niet wil dat ik praat over de garantie, is het toch belangrijk om te vermelden dat het bedrijf een garantiebeleid heeft, wat aangeeft dat ze vertrouwen hebben in de kwaliteit van hun product.
 • Het is een uitdaging om nadelen te identificeren op basis van deze positieve productbeschrijving voor de PERA Biertap. Maar, gebaseerd op de beschikbare informatie, zou ik de volgende punten kunnen voorstellen:
 • Nadeel 1: Hoewel de S Keg Party Pump is gemaakt van roestvrij staal met een harde nikkel-plating, wordt er geen informatie verstrekt over de duurzaamheid van de meegeleverde plastic slang en Picnic Tap. Deze onderdelen kunnen potentieel minder duurzaam zijn.
 • Nadeel 2: De tap is alleen compatibel met het S-systeem koppeling. Als je een andere soort vat hebt, kun je dit apparaat mogelijk niet gebruiken.
 • Nadeel 3: Over de gemak van het schoonmaken van dit product wordt geen informatie gegeven. Dit kan als een nadeel gezien worden, aangezien onderhoud en schoonmaken belangrijk zijn voor de levensduur en prestaties van dergelijke apparaten.
 • Nadeel 4: Er is geen vermelding van instelbare debietcontrole. Dit kan beperken hoe nauwkeurig je het bier kunt tappen, wat mogelijk tot verspilling kan leiden.
 • Nadeel 5: Het is onduidelijk of deze biertap om kan gaan met verschillende drukniveaus. Dit kan voor inconsistentie zorgen bij het tappen van verschillende soorten bier die mogelijk verschillende drukniveaus vereisen.
 • Let op, deze punten zijn slechts ideeën gebaseerd op mogelijke omissies in de productbeschrijving. Het kan zijn dat deze eventuele nadelen in de praktijk niet op dit product van toepassing zijn.

Onze favoriet #7

Srliya Biertap

Srliya Biertap

Waarom we het gekozen hebben

De Srliya Biertap is een hoogwaardige, duurzame keuze gemaakt van 304 roestvrij staal, ontworpen om lang mee te gaan en slijtage te weerstaan. Het is uitermate geschikt voor gebruik in diverse situaties, of je nu eigenaar bent van een bar, restaurant, hotel of gewoon thuis wilt genieten van een tapbiertje. Je kunt eenvoudig en op elk gewenst moment bier tappen en consumeren, gemak wordt verzekerd door deze goed gemaakte biertap. Het combineert moeiteloos met de meeste bier- en colavaten, waardoor het een veelzijdige keuze is om aan jouw behoeften te voldoen. Een ander praktisch voordeel is de verstelbare vloeistofdispenser, ideaal voor het aansluiten van fusten en het verdelen van bier of andere dranken op een handige manier.

 • Voordeel 1: Deze biertap is gemaakt van premium materiaal (304 roestvrij staal), wat zorgt voor duurzaamheid en weerstand tegen slijtage. Dit garandeert een lange levensduur van het product.
 • Voordeel 2: Door zijn brede toepassing is de biertap niet alleen ideaal voor gebruik in bars, tavernes, restaurants en hotels, maar ook in je eigen huis. Hierdoor biedt het een breed scala aan mogelijkheden.
 • Voordeel 3: Het gemak dat deze biertap biedt is een groot pluspunt. Je kunt op elk gewenst moment eenvoudig je favoriete bier consumeren en tappen, dankzij de goed gemaakte constructie van deze tap.
 • Voordeel 4: De biertap is eenvoudig te combineren. Het is een passende keuze voor de meeste bier- en colavaten, wat het een zeer veelzijdige optie maakt om aan jouw drinkbehoeften te voldoen.
 • Voordeel 5: Het praktische ontwerp van de verstelbare vloeistofdispenser maakt het ideaal om fusten aan te sluiten. Dit maakt het verdelen van bier of andere dranken op een efficiënte en praktische manier mogelijk.
 • Het is een lastige opgave om nadelen te vinden op basis van deze goede productbeschrijving, maar hieronder zijn een paar mogelijke nadelen die je kunt overwegen.
 • Nadeel 1: Het gebruik van 304 roestvrij staal maakt deze biertap duurzaam en weerbestendig, maar zou, afhankelijk van de kwaliteit en afwerking, mogelijk een metaalachtige smaak aan het bier kunnen geven.
 • Nadeel 2: Hoewel de biertap breed toepasbaar is en gebruikt kan worden in bars, tavernes, restaurants, hotels of woningen, is het mogelijk dat hij misschien trouwens te groot en omslachtig voor thuisgebruik is.
 • Nadeel 3: Het product is beschreven als eenvoudig en handig, maar er wordt niet in detail ingegaan op het werkelijke gebruiksgemak en de vereiste technische vaardigheid voor installatie en bediening.
 • Nadeel 4: De biertap is makkelijk te combineren met de meeste bier- en colavaten, maar dit wekt de suggestie dat er mogelijk vaten zijn waarmee het niet compatibel is. De compatibiliteitsbeperkingen zijn niet duidelijk.
 • Nadeel 5: Hoewel het verstelbaar is, wordt er niets gezegd over het mogelijke bereik van deze aanpassing. Dit kan een beperking zijn afhankelijk van de hoeveelheid vloeistof die je wilt distribueren.

Onze favoriet #8

Krups Biertap

Krups Biertap

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KRUPS Biertap is een stijlvol en functioneel apparaat, perfect voor de bierliefhebber die waarde hecht aan kwaliteit. Het zorgt voor een perfecte druk, ideaal voor gebruik met compatibele BeerTender-drukvaten (zoals Heineken, Pelforth, Desperado). De KRUPS biertap koelt je vat tot een ideale temperatuur van 4°C, zodat je altijd kunt genieten van een koel biertje. Het waarborgt ook de kwaliteit van je bier, dat tot 30 dagen na ingebruikname van de vat behouden blijft. Bovendien maakt het elegante ontwerp het mogelijk om je glas in een hoek van 45° te kantelen voor een perfecte inschenking.

 • Voordeel 1: Met de KRUPS Biertap geniet je altijd van bier onder de perfecte druk. Het apparaat zorgt voor de juiste hoeveelheid koolzuurdruk voor het beste schuim en smaak.

  Voordeel 2: Deze biertap is compatibel met diverse bekende merken drukvaten, zoals Heineken, Pelforth en Desperados. Hierdoor kun je een breed scala aan bieren tappen en proeven.

 • Voordeel 3: Dankzij de geavanceerde koelfunctie van de KRUPS Biertap, wordt het drukvat altijd gekoeld tot de ideale temperatuur van 4 °C. Zo geniet jij iedere keer weer van een verfrissend koud biertje.
 • Voordeel 4: Met de KRUPS Biertap blijft het bier in je vat tot wel 30 dagen na ingebruikname van goede kwaliteit. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het verspillen van ongebruikt bier.
 • Voordeel 5: De ingebouwde tapfunctie heeft een elegant ontwerp dat een helling van het glas van 45 °C mogelijk maakt, wat ervoor zorgt dat jouw bier perfect wordt ingeschonken. Hierdoor kun je net als in de kroeg je bier inschenken zonder knoeien.
 • nadeel 1: De KRUPS biertap is alleen compatibel met BeerTender-drukvaten zoals Heineken, Pelforth en Desperado’s. Als je een andere biermerk wilt drinken, zul je mogelijk niet in staat zijn deze te gebruiken met deze tap.
 • nadeel 2: Het bier uit de tap wordt gekoeld tot een vaste temperatuur van 4 °C. Hoewel dit voor de meeste bieren ideaal is, zijn er bepaalde soorten speciaalbier die op een andere temperatuur moeten worden geserveerd om hun volle smaak te bereiken.
 • nadeel 3: De biertap geeft aan dat de kwaliteit van het bier gedurende 30 dagen na het in gebruik nemen van de vat behouden blijft. Dit betekent dat als je de vat niet binnen een maand opdrinkt, de bierkwaliteit kan verminderen.
 • nadeel 4: Het is onduidelijk uit de beschrijving of de KRUPS biertap meerdere biervaten tegelijk kan bedienen of regelen. Dit kan een nadeel zijn als je verschillende soorten bier wilt serveren tijdens een feest of evenement.
 • nadeel 5: Hoewel het ontwerp van de biertap het mogelijk maakt om het glas in een hoek van 45 ° te houden voor perfect inschenken, kan dit voor sommige gebruikers onhandig zijn. Het vereist een bepaalde techniek en dit kan lastig zijn voor mensen die niet gewend zijn een biertap te gebruiken.

Onze favoriet #9

Decopatent Biertap

Decopatent Biertap

Waarom we het gekozen hebben

De Biertap van Decopatent is meer dan alleen een biertap – het is jouw persoonlijke drankdispenser met een uniek tankstation-design dat elk feest opfleurt. Deze stoere tafeltap, gemaakt van duurzaam kunststof, heeft een capaciteit van 1 liter en geeft je de flexibiliteit om hem te vullen met elk type drank, zij het whisky, bier, Bacardi cola, cocktails, limonade en nog veel meer. Hij is voorzien van een handige 53 cm lange slang met tapkraan waarmee je eenvoudig je drank kunt tappen. Met zijn compacte afmetingen van 11.5 x 11.5 x 48 centimeter vindt hij gemakkelijk een plek op elke tafel.

 • Voordeel 1: De Biertap van Decopatent heeft een inhoud van 1 liter, hierdoor kun je genoeg drank inschenken voor jou en je vrienden en hoef je niet constant bij te vullen.
  Voordeel 2: De stoere look van het tankstation-design maakt dit een unieke en trendy aanvulling voor elk feestje.
  Voordeel 3: De dispenser is veelzijdig en kan worden gevuld met allerlei soorten drankjes, van whisky en bier tot cocktails en limonade.
  Voordeel 4: De biertap is gemaakt van kunststof en is voorzien van een handige slang met een tapkraan. Dit maakt het eenvoudig en handig te bedienen wanneer jij jouw drankje wilt tappen.
  Voordeel 5: Met een afmeting van 11.5 x 11.5 x 48 centimeter en een taptuleslang van 53 centimeter, is het compact genoeg voor elke tafel en biedt het toch ruim genoeg bereik om comfortabel je drankje te kunnen tappen.
 • Nadeel 1: De Biertap van Decopatent heeft een inhoud van slechts 1 liter. Als je een groot feest organiseert, kan dit betekenen dat je de dispenser vaak moet bijvullen, wat tijdrovend kan zijn.
 • Nadeel 2: Daarnaast is de dispenser vervaardigd uit kunststof. Hoewel kunststof een lichtgewicht en praktisch materiaal kan zijn, kan het ook minder duurzaam zijn dan bijvoorbeeld glas of roestvrij staal.
 • Nadeel 3: Bovendien, hoewel de benzinepompstijl interessant is voor sommige gebruikers, kan het voor andere mensen een esthetisch nadeel zijn. Het kan er bijvoorbeeld goedkoop of kitscherig uitzien in sommige omgevingen.
 • Nadeel 4: Wat betreft de afmetingen kan de hoogte van de dispenser (48 centimeter) een probleem vormen bij weinig hoogte op de tafel of bar waar je het wilt plaatsen.
 • Nadeel 5: Tenslotte, met een slanglengte van 53 cm kan het lastig zijn om je glas goed onder de tap te plaatsen zonder het risico te lopen op morsen. U moet mogelijk zorgen voor een geschikte opstelling of ondersteuning om de slang te compenseren.

Onze favoriet #10

Tmcraft Biertap

Tmcraft Biertap

Waarom we het gekozen hebben

De TMCRAFT Biertap is een draagbaar mini-dispensersysteem met een capaciteit van 4 liter, passend in standaard koelkasten en koelkasten dankzij zijn grootte van 13,5 x 46,5 cm. Het systeem is ontworpen om jouw zelfgemaakte en ambachtelijk bier maandenlang vers te houden door de vacuümdruk in het vat te behouden. Het komt met een verbeterde regelaar die je in staat stelt de druk nauwkeurig te regelen en zo je bier een perfecte koolzuur te geven. Daarnaast kan het aangesloten worden op CO2-gaspatronen (16g capsule, niet inbegrepen) voor een optimale koolzuurtherapie. Voor extra gemak wordt deze biertap geleverd met een geïsoleerde jas die perfect past bij een 128 oz minibiervat, waarmee je jouw bier 3 uur lang koud kunt houden bij kamertemperatuur. Met de TMCRAFT Biertap, is jouw ijskoude bier altijd binnen handbereik.

 • Voordeel 1: De TMCRAFT biertap heeft een portable grootte met een capaciteit van 4 liter. Hierdoor kun je deze moeiteloos kwijt in je standaard koelkast of frigo. Met zijn afmetingen van 13,5 x 46,5 cm is het een ideale aanwinst voor elke bierliefhebber.
 • Voordeel 2: Deze biertap zorgt ervoor dat bier vers blijft. Dankzij het mini-dispensersysteem kan het vat de vacuümdruk behouden, waardoor je ambachtelijk of zelfgemaakt bier enkele maanden vers blijft.
 • Voordeel 3: De verbeterde regelaar is een groot pluspunt. Hiermee kun je de druk zeer precies regelen. Door aan de instelknop te draaien, kun je je bier de perfecte hoeveelheid koolzuur geven.
 • Voordeel 4: Het CO2-cartouchesysteem maakt het mogelijk om een perfecte koolzuur aan je bier te geven. Door CO2-gaspatronen (3/8 inch schroefdraad) in te schroeven in de regelvoorziening, kan je 128 oz bier tappen uit één 16 g capsule (let wel, deze CO2-capsule wordt niet bij de levering inbegrepen).
 • Voordeel 5: De biertap wordt geleverd met een geïsoleerde MINI KEG-jas. Deze past perfect bij het 128 oz minibiervat en kan je bier tot 3 uur lang koel houden bij kamertemperatuur. Voor de optimale bierervaring, want niets is mooier dan ijskoud bier te drinken.
 • Nadeel 1: De TMCRAFT biertap heeft een draagbare afmeting van 13,5 x 46,5 cm en een capaciteit van 4 liter. Dit kan als nadeel worden gezien als je een groter volume bier wilt tappen zonder de tap te moeten bijvullen, vooral als je een feest hebt of met een groep vrienden bent.
 • Nadeel 2: Het vacuüm druksysteem houdt je zelfgemaakte bier enkele maanden vers. Hierbij moet je wel in acht nemen dat de versheid ook afhankelijk is van de kwaliteit van het bier dat je in de eerste plaats gebruikt. Het vacuüm druksysteem mag dan geavanceerd zijn, maar als het bier niet goed is, zal de tap dit niet verbeteren.
 • Nadeel 3: De verbeterde regelaar die is ontworpen om de druk nauwkeurig in te stellen, vereist fijne afstelling middels het draaien aan de instelknop; dit kan als ingewikkeld of onhandig worden ervaren.
 • Nadeel 4: De TMCRAFT biertap maakt weliswaar gebruik van een CO2-cartouchesysteem voor perfecte koolzuur, maar de vereiste CO2-capsules worden niet meegeleverd. Je zal dus deze CO2-capsules apart moeten aankopen en er rekening mee moeten houden dat je altijd een voorraadje bij de hand hebt.
 • Nadeel 5: De bijgeleverde geïsoleerde jas kan je bier maar 3 uur koud houden bij kamertemperatuur. Na dit tijdsbestek zal je bier beginnen op te warmen, wat een nadeel kan zijn als je van plan bent een hele avond rustig van je gekoelde bier te genieten.

Na grondig onderzoek en testen, is het duidelijk dat er een biertap voor iedere bierliefhebber is. Of je nu een gelegenheidsdrinker bent of een echte bierkenner, er bestaat een biertap die past bij je behoeften en budget. De top 10 biertappen die we hebben getest blinken uit in termen van duurzaamheid, gebruiksgemak en bierkwaliteit. Van compacte, draagbare ontwerpen tot robuuste, professionele modellen, deze biertappen verbeteren ongetwijfeld je bierervaring. Zachte schuimkragen, perfect gekoeld bier en de vrijheid om je favoriete biermerken thuis te tappen maken deze biertappen tot een waardevolle investering. Zo kun je de sfeer van een pub of brouwerij in je eigen woonkamer brengen. Dus, maak je keuze en proost op de perfecte pint!

Inhoudsopgave