a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Big Data Statistiek: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost over Big Data Statistiek kunt u een actueel overzicht verwachten van de laatste trends en ontwikkelingen in deze discipline, ondersteund door recente en relevante gegevens om u te helpen een helder inzicht te krijgen in de impact en mogelijkheden van Big Data.

 • In 2020 werd 2,5 quintiljoen bytes aan data gegenereerd elke dag.
 • 90% van de wereldwijd beschikbare data is gecreëerd in de laatste twee jaar.
 • Meer dan 50% van de organisaties besteden een significant deel van hun IT-budget aan big data analytics.
 • Het volume van business data wereldwijd, over alle bedrijven, verdubbelt elke 1,2 jaar.
 • Elke seconde worden er 6.000 tweets verzonden. Dat zijn ongeveer 200 miljard tweets per jaar.
 • 95% van de bedrijven zien een behoefte om hun data-analysevaardigheden te verbeteren.
 • Ongeveer 1,7 MB aan data wordt elke seconde gecreëerd voor elke persoon op aarde.
 • 97,2% van de organisaties investeren in big data en AI.
 • Het Big Data markt zal naar verwachting $274.3 miljard bereiken in 2022.
 • 20% van Google-zoekopdrachten elke dag zijn nog nooit eerder gezien.
 • Minder dan 0,5% van alle data wordt ooit geanalyseerd en gebruikt.
 • 73% van de organisaties hebben al geïnvesteerd of plannen om te investeren in big data in de komende twee jaar.
 • Het aantal banen voor alle Amerikaanse data professionals zal toenemen tot ongeveer 2,7 miljoen.
 • Over 21% van de bedrijven wereldwijd heeft reeds een data-driven cultuur geadopteerd.
 • In 2023 zal de big data technologie markt naar verwachting $77 miljard waard zijn.

Actuele Big Data Statistiek

In 2020 werd 2,5 quintiljoen bytes aan data gegenereerd elke dag.

In 2020 werd er dagelijks een verbazingwekkende hoeveelheid data gegenereerd: 2,5 quintiljoen bytes. Probeer je dit voor te stellen, het is een bijna onvoorstelbaar grote hoeveelheid informatie. Als we deze hoeveelheid zouden omzetten in standaard A4-pagina’s met getypte tekst, dan zou de stapel papier gigantisch zijn. Quintiljoen is een getal met 18 nullen, dus je kunt je voorstellen dat het een astronomische hoeveelheid data is. Deze gegevens worden gegenereerd door allerlei bronnen zoals sociale media, bedrijfstransacties, overheidscijfers, digitale foto’s en video’s, etc. Als deze trend zich voortzet, kunt u zich voorstellen dat de hoeveelheid data die we dagelijks genereren alleen maar zal toenemen.

90% van de wereldwijd beschikbare data is gecreëerd in de laatste twee jaar.

De statistiek die stelt dat ‘90% van de wereldwijd beschikbare data is gecreëerd in de laatste twee jaar’ onthult een zeer belangrijk aspect van onze huidige samenleving. Het geeft aan dat we in een tijdperk leven dat gekenmerkt wordt door exponentiële groei van gegevensproductie. U moet zich realiseren dat deze gegevens afkomstig zijn van diverse bronnen zoals social media, bedrijfsdatabases, wetenschappelijk onderzoek en vele andere. Technologische vooruitgang, vooral op het gebied van internet en digitale technologie, heeft deze explosie van data gecreëerd. Doordat steeds meer apparaten verbonden zijn met het internet (Internet der Dingen), wordt er constant een enorme hoeveelheid data geproduceerd. Dus, wanneer we zeggen dat 90% van de wereldwijd beschikbare data in de afgelopen twee jaar is gecreëerd, betekent dit dat we meer gegevens hebben verzameld en gegenereerd dan ooit tevoren in zo’n korte tijdsspanne.

Meer dan 50% van de organisaties besteden een significant deel van hun IT-budget aan big data analytics.

Deze statistiek benadrukt dat meer dan de helft van de organisaties aanzienlijk investeert in big data analytics als onderdeel van hun IT-budget. Dit houdt in dat organisaties geld besteden aan het verzamelen, analyseren en interpreteren van grote hoeveelheden gegevens. Dit doen ze om betere beslissingen te kunnen nemen, hun bedrijfsvoering te verbeteren en hun concurrentiepositie te versterken. U kunt hieruit afleiden dat big data analytics een hoge prioriteit heeft voor veel organisaties. Ze zien het nut en de waarde van data-analyse om de efficiëntie te verbeteren en strategische inzichten te verkrijgen. Het benadrukt ook dat indien u in een organisatie werkt die nog niet in big data analytics investeert, het wellicht tijd is om dit in overweging te nemen gezien de trend bij andere organisaties.

Het volume van business data wereldwijd, over alle bedrijven, verdubbelt elke 1,2 jaar.

Deze statistiek geeft de enorme groei aan in de hoeveelheid bedrijfsgegevens die wereldwijd wordt gegenereerd. Als we het hebben over het volume van business data dat elke 1,2 jaar verdubbelt, betekent dit dat de hoeveelheid informatie die bedrijven verzamelen en verwerken, niet alleen groeit, maar in een versneld tempo. Dit kan onder meer afkomstig zijn van verkoopgegevens, klantinteracties, online tracking, operationele prestaties of een breed scala aan andere bronnen. Voor uw bedrijf kan dit een uitdaging betekenen om nuttige inzichten uit deze bergen gegevens te halen, maar met de juiste tools en strategieën kan deze snelle groei ook nieuwe kansen voor analyse en besluitvorming bieden. Deze statistiek toont aan hoe belangrijk het is om met deze realiteit rekening te houden bij het plannen van uw gegevensbeheer en -strategie.

Elke seconde worden er 6.000 tweets verzonden. Dat zijn ongeveer 200 miljard tweets per jaar.

De statistiek geeft aan dat er iedere seconde 6.000 tweets de wereld in worden gestuurd. Dit is een verbazingwekkend hoog aantal en illustreert de impact en het bereik van social media, specifiek Twitter, in onze huidige samenleving. Deze cijfers kloppen neer op ongeveer 200 miljard tweets per jaar. Dit betekent dat er in een enkel jaar ongeveer 200 miljard keer een gedachte, mededeling, mening of commentaar gedeeld wordt via dit platform. Om dit in perspectief te plaatsen: dat is bijna 30 keer de huidige wereldpopulatie. U kunt zich dus voorstellen hoeveel informatie er voortdurend wordt uitgewisseld op Twitter alleen al.

95% van de bedrijven zien een behoefte om hun data-analysevaardigheden te verbeteren.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat 95% van de bedrijven inziet dat zij hun vaardigheden op het gebied van data-analyse moeten verbeteren. Dit betekent dat een groot deel van de bedrijven erkenning heeft voor het toenemende belang van inzicht in data. Het verbeteren van data-analyse kan bedrijven helpen betere beslissingen te nemen, trends te voorspellen en de bedrijfsprestaties te verbeteren. Kortom, als u deel uitmaakt van een bedrijf, is het zeer waarschijnlijk dat u ook behoefte heeft aan verbetering van uw data-analysevaardigheden, net als de meerderheid van de bedrijven in deze statistiek.

Ongeveer 1,7 MB aan data wordt elke seconde gecreëerd voor elke persoon op aarde.

Deze statistiek betekent dat er voor elke persoon op aarde ongeveer 1,7 megabyte aan data wordt gegenereerd per seconde. Dit omvat alle mogelijke typen data; van de foto’s en berichten die u op uw mobiele telefoon maakt en ontvangt, tot uw internetzoekopdrachten, aankopen in online winkels, uw GPS-locatie en zelfs de data gegenereerd door digitale apparaten om u heen. De groei van het internet, sociale media, mobiele technologie en het internet der dingen (IoT) heeft tot deze enorme gegevensproductie geleid. Deze toegenomen dataproductie biedt enorme mogelijkheden voor data-analyse en digitale technologieën, maar stelt ook nieuwe uitdagingen omtrent privacy en gegevensbeveiliging.

97,2% van de organisaties investeren in big data en AI.

Uit de statistiek kunnen we opmaken dat een overweldigend percentage van organisaties – 97,2% om precies te zijn – investeert in big data en AI (Artificial Intelligence). Dit betekent dat bijna alle organisaties erkennen dat deze technologieën kritieke elementen zijn voor hun bedrijfsvoering. Ze investeren in systemen die grote hoeveelheden data kunnen verwerken (big data) en in intelligente technologieën (AI) die deze data kunnen analyseren en inzichten kunnen genereren. Deze investeringen kunnen variëren van het aannemen van gespecialiseerd personeel, tot het kopen van geavanceerde hardware en software, of het inschakelen van externe consultants of diensten. Het feit dat zoveel organisaties hierin investeren, geeft aan hoe belangrijk big data en AI zijn geworden in onze huidige digitale economie.

Het Big Data markt zal naar verwachting $274.3 miljard bereiken in 2022.

Uit de gegevens blijkt dat de markt voor Big Data naar verwachting een waarde van $274,3 miljard zal bereiken in 2022. Dit betekent dat bedrijven, overheden en andere organisaties in toenemende mate investeren in technologieën en diensten die verband houden met Big Data. Deze technologieën en diensten kunnen variëren van opslag en analyse van gegevens tot beveiliging en privacyoplossingen. De stijgende waarde van deze markt kan mede worden toegeschreven aan het groeiende besef van organisaties van het potentieel van Big Data om hen te helpen inzichten te genereren, processen te verbeteren en op bewijs gebaseerde beslissingen te nemen. Als u in deze sector werkt of overweegt te investeren, is dit een teken dat er waarschijnlijk veel toekomstige groeimogelijkheden zijn.

20% van Google-zoekopdrachten elke dag zijn nog nooit eerder gezien.

U zou geïnteresseerd kunnen zijn in een best fascinerende statistiek: twintig procent van de Google-zoekopdrachten die elke dag wordt gedaan, zijn nog nooit eerder gezien. Wat betekent dit precies? Google, ‘s werelds meest gebruikte zoekmachine, registreert elke dag miljarden zoekopdrachten. Van al deze zoekopdrachten is 20% ervan uniek. Dit betekent dat deze zoekopdrachten nog nooit eerder zijn ingevoerd in Google’s zoekbalk. Dit kan zowel nieuwe informatie aan het licht brengen over het soort vragen dat mensen stellen, als onze collectieve nieuwsgierigheid en onvermoeibare drang naar nieuwe kennis en informatie onderstrepen. Het is een intrigerend inzicht in ons collectieve gedrag en het voortdurende streven naar het onbekende.

Minder dan 0,5% van alle data wordt ooit geanalyseerd en gebruikt.

Wat deze statistiek eigenlijk zegt, is dat we een enorme hoeveelheid data creëren en verzamelen, maar dat we slechts een fractie van die gegevens echt benutten. Meer specifiek, minder dan 0,5% van alle data wordt ooit echt geanalyseerd en gebruikt. Deze data kan afkomstig zijn van verschillende bronnen zoals sociale media, bedrijfsrapporten, wetenschappelijk onderzoek, enz. Dit betekent dat we mogelijk waardevolle inzichten en informatie missen die verborgen zitten in het overgrote deel van de data die onbenut blijft. Terwijl gegevensanalyse technieken en technologieën voor Big Data zich steeds verder ontwikkelen, blijft het een uitdaging om te leren hoe we effectief de enorme hoeveelheid data kunnen doorgronden en analyseren. U ziet dus, er ligt een onontgonnen potentieel in de overige 99,5% van de data die momenteel niet wordt geanalyseerd.

73% van de organisaties hebben al geïnvesteerd of plannen om te investeren in big data in de komende twee jaar.

Uit het statistiek blijkt dat 73% van de organisaties al hebben geïnvesteerd of van plan zijn om te investeren in big data in de komende twee jaar. Dit betekent dat bijna drie van de vier organisaties erkennen dat big data een belangrijk element is voor hun bedrijfsgroei en -ontwikkeling. Ze hebben ofwel al stappen genomen om big data in hun bedrijfsvoering te integreren, of ze hebben plannen om dit op korte termijn te doen. Overweegt u ook om in big data te investeren? Het kan een strategische investering zijn die u een concurrentievoordeel kan bieden. De data kan inzichten en mogelijkheden ontsluiten die van invloed zijn op de manier waarop u zaken doet.

Het aantal banen voor alle Amerikaanse data professionals zal toenemen tot ongeveer 2,7 miljoen.

De statistiek voorspelt dat het aantal banen voor alle Amerikaanse data professionals zal stijgen tot ongeveer 2,7 miljoen. Dit betekent dat er een groeiende vraag is naar mensen met vaardigheden in het verzamelen, analyseren en interpreteren van grote hoeveelheden gegevens. Deze groei wordt waarschijnlijk aangedreven door het toenemende belang van datagestuurd besluitvorming in alle sectoren van de economie, van gezondheidszorg en financiën tot detailhandel en overheid. Als u overweegt om een carrière in deze richting te kiezen, of als u al in deze sector werkt, suggereert deze statistiek dat er veel kansen zullen zijn in de nabije toekomst.

Over 21% van de bedrijven wereldwijd heeft reeds een data-driven cultuur geadopteerd.

Wat deze statistiek aangeeft is dat iets meer dan een vijfde van de bedrijven over de hele wereld reeds een data-gedreven cultuur heeft aangenomen. Dat betekent dat deze bedrijven afhankelijk zijn van data-analyse en -interpretatie in vrijwel alle aspecten van hun bedrijfsvoering, van strategische besluitvorming tot dagelijkse activiteiten. Het gebruik van data helpt hen om geïnformeerde beslissingen te nemen, de prestaties te verbeteren, de efficiëntie te verhogen en de kosten te verlagen. Het is een indicator dat deze bedrijven proactief gebruik maken van technologie en inzicht om hun concurrentiepositie te verbeteren en de algehele bedrijfsprestaties te verbeteren. Als u deel uitmaakt van de 79% van bedrijven die nog geen data-driven cultuur hebben geïmplementeerd, is het misschien tijd om te overwegen of dit iets is wat uw bedrijf zou kunnen helpen.

In 2023 zal de big data technologie markt naar verwachting $77 miljard waard zijn.

De statistiek die u hebt aangehaald belicht de aanzienlijke groei en de immense waarde van de big data technologiemarkt. Het verklaart dat deze sector naar verwachting in 2023 een indrukwekkende waarde van $77 miljard zal hebben. Dit geeft aan dat er een aanzienlijke toename van de investeringen en het gebruik van big data technologieën wordt verwacht. Het illustreert ook het toenemende belang van het verzamelen, analyseren en interpreteren van grote gegevenssets in een wereld die steeds meer gedreven wordt door gegevens. Voor u betekent dit dat een groeiende kennis en begrip van big data technologieën niet alleen waardevol maar essentieel kan zijn, omdat deze technologieën een steeds grotere invloed op bedrijven en de samenleving als geheel kunnen uitoefenen.

Referenties

0. – https://www.internetlivestats.com

1. – https://www.businesswire.com

2. – https://solutionsreview.com

3. – https://www.domo.com

4. – https://newvantage.com

5. – https://www.technavio.com

6. – https://www.dnb.com

7. – https://www.newvantage.com

8. – https://www.gartner.com

9. – https://www.microstrategy.com

10. – https://www.marketsandmarkets.com

11. – https://www.forbes.com

12. – https://www.akingump.com

Inhoudsopgave