a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Black Friday Uitverkoop Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

U kunt in deze blogpost een actueel overzicht verwachten van de meest recente Black Friday Uitverkoop Statistieken, inclusief nieuwe gegevens en grondige analyses van de trends en patronen van consumentengedrag.

 • In 2019, spendeerden Amerikanen ongeveer $11.6 miljard online tijdens Black Friday.
 • In 2020, was er een stijging van 21.6% in Black Friday online aankopen ten opzichte van 2019.
 • Ongeveer 39% van de Black Friday aankopen in 2019 waren voor kleding.
 • Gemiddeld geeft een Nederlander ongeveer €150 uit op Black Friday.
 • Ongeveer 44% van de Black Friday aankopen in Nederland waren technologische producten.
 • Nederland heeft in 2020 meer dan €1 miljard besteed tijdens Black Friday.
 • 35% van de Nederlanders was van plan om iets te kopen op Black Friday 2020.
 • Een kwart van de Nederlanders geeft aan speciaal te wachten op Black Friday voor bepaalde aankopen.
 • Gemiddeld spenderen Nederlanders 3 uur aan online winkelen op Black Friday.
 • 81% van de Black Friday aankopen wordt online gedaan.
 • De piektijd voor online winkelen op Black Friday is tussen 19:00 en 21:00.
 • 87% van de Black Friday shoppers gebruiken sociale media voor shopping inspiratie.

Actuele Black Friday Uitverkoop Statistieken

In 2019, spendeerden Amerikanen ongeveer $11.6 miljard online tijdens Black Friday.

De statistiek geeft aan dat Amerikanen in 2019 ongeveer $11.6 miljard online uitgaven aan aankopen tijdens Black Friday. Black Friday is een jaarlijkse verkoopdag die de dag na de Amerikaanse feestdag van Thanksgiving valt. Het wordt vaak beschouwd als het begin van het kerstinkoopseizoen. Het feit dat er zoveel geld online wordt uitgegeven, geeft aan hoe belangrijk deze dag is voor de Amerikaanse economie en hoe de consumentengewoontes zich naar het online winkelen hebben verplaatst. Dit hoge bedrag benadrukt niet alleen de kracht van de Amerikaanse consumentencultuur, maar ook de groeiende impact van e-commerce of online handel. Als u in een sector werkt die betrokken is bij consumentenverkoop, zijn dit soort gegevens zeer belangrijk voor het plannen van strategieën en toekomstige verkoopdoelen.

In 2020, was er een stijging van 21.6% in Black Friday online aankopen ten opzichte van 2019.

In 2020 heeft er een significante stijging plaatsgevonden in het aantal Black Friday online aankopen ten opzichte van het voorgaande jaar, 2019. Deze stijging is precies vastgesteld op 21.6%. Dit betekent dat er aanzienlijk meer online aankopen zijn gedaan tijdens de Black Friday periode in 2020 in vergelijking met 2019. De redenen voor deze toename kunnen divers zijn, waaronder veranderingen in consumentengedrag, economische factoren of specifieke gebeurtenissen in 2020, zoals de Covid-19 pandemie die ertoe leidde dat mensen meer thuis bleven en dus vaker online gingen winkelen. Dit cijfer onderstreept de groeiende trend van online winkelen. Voor u als lezer betekent dit dat de consumptiepatronen veranderen en het belangrijker dan ooit is om deze trends in de gaten te houden, vooral als u in de detailhandel werkt.

Ongeveer 39% van de Black Friday aankopen in 2019 waren voor kleding.

De statistiek die u ziet, geeft aan dat ongeveer 39% van alle aankopen die op Black Friday in 2019 zijn gedaan, betrekking hadden op kleding. Dit illustreert dat bijna vier op de tien aankopen een vorm van kleding waren. Met andere woorden, voor bijna twee van de vijf aankopen die consumenten op die specifieke dag hebben gedaan, kozen ze ervoor om hun geld aan kleding te besteden. Dit kan een indicatie zijn van de populariteit van kleding als categorie tijdens dit specifieke jaarlijkse verkoop-evenement en biedt inzicht in consumentengedrag en -voorkeuren.

Gemiddeld geeft een Nederlander ongeveer €150 uit op Black Friday.

De statistiek dat een Nederlander gemiddeld ongeveer €150 uitgeeft op Black Friday geeft inzicht in het consumentengedrag tijdens deze specifieke periode van koopjes en verkoop. Dit betekent dat wanneer u alle uitgaven van elke Nederlander op Black Friday optelt en vervolgens deelt door het totale aantal Nederlanders (ongeacht of ze iets uitgeven of niet), het gemiddelde uitgegeven bedrag ongeveer €150 zou zijn. Echter, dit betekent niet dat elke Nederlander precies €150 uitgeeft. Er zullen individuen zijn die meer of minder uitgeven, maar het gemiddelde geeft ons een algemeen overzicht van de uitgaven op deze dag.

Ongeveer 44% van de Black Friday aankopen in Nederland waren technologische producten.

Deze statistiek geeft aan dat ongeveer 44% van de aankopen tijdens Black Friday in Nederland betrekking hadden op technologische producten. Dit betekent dat van alle aankopen die op deze dag werden gedaan, bijna de helft bestond uit producten zoals computers, mobiele telefoons, televisies, enz. Dat kan te maken hebben met het feit dat technologische apparaten vaak duur zijn en mensen wachten op kortingsdagen zoals Black Friday om ze te kopen. Het kan ook aantonen dat de interesse en vraag naar technologische producten in Nederland behoorlijk hoog is. Als u dus in de technologische industrie werkt of van plan bent om een technologisch product te kopen, kunt u deze informatie gebruiken om uw beslissingen te sturen.

Nederland heeft in 2020 meer dan €1 miljard besteed tijdens Black Friday.

De statistiek die vermeldt dat ‘Nederland in 2020 meer dan €1 miljard heeft besteed tijdens Black Friday’ geeft inzicht in het consumptiegedrag van de Nederlandse bevolking tijdens dit specifieke winkelfestival. Black Friday is een Amerikaanse traditie die de dag na Thanksgiving plaatsvindt en bekend staat om de aanzienlijke kortingen die winkels bieden. Deze traditie is in recente jaren steeds populairder geworden in Nederland. De vermelde statistiek geeft aan dat Nederlandse consumenten in 2020 tijdens deze enkele dag van het jaar meer dan een miljard euro hebben uitgegeven. Dit getal omvat uitgaven aan uiteenlopende producten en diensten, van elektronica en huishoudelijke apparaten tot kleding en schoonheidsproducten. Mogelijk heeft dit hoge bestedingsbedrag te maken met het feit dat Black Friday in 2020 midden in de COVID-19 pandemie viel, waardoor sommige mensen mogelijk meer online aankopen hebben gedaan dan gewoonlijk. Uit deze data kunt u infereren hoe groot de impact van Black Friday is op het consumptiegedrag in Nederland.

35% van de Nederlanders was van plan om iets te kopen op Black Friday 2020.

Deze statistiek vertelt u dat in 2020, 35% van de Nederlandse bevolking van plan was om iets te kopen op Black Friday. Black Friday is een dag waarop veel winkels en webshops hun producten met grote kortingen aanbieden. Het komt over uit Amerika, maar wordt ook steeds populairder in Nederland. Met deze statistiek wordt dus aangegeven dat iets meer dan een derde van alle Nederlanders tijdens deze specifieke verkoopperiode aan het winkelen was, of tenminste van plan was dit te doen. Dit geeft u een idee van de populariteit van deze traditie in Nederland.

Een kwart van de Nederlanders geeft aan speciaal te wachten op Black Friday voor bepaalde aankopen.

Uit de vermelde statistiek blijkt dat een kwart van de Nederlanders aangeeft te wachten op Black Friday om specifieke aankopen te doen. Met andere woorden, 25% van de Nederlandse bevolking plant zijn aankopen zodanig dat zij kunnen profiteren van de potentiële kortingen die deze dag biedt. Dit kan betekenen dat belangrijke of grote aankopen mogelijk uitgesteld worden tot Black Friday in de verwachting dat de prijzen dan lager zullen zijn. Dit toont aan dat Black Friday, een traditie die oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt, nu een aanzienlijk effect heeft op het koopgedrag van een significant deel van de Nederlandse bevolking.

Gemiddeld spenderen Nederlanders 3 uur aan online winkelen op Black Friday.

Deze statistiek geeft aan dat Nederlanders gemiddeld drie uur besteden aan online winkelen op Black Friday. Met andere woorden, als u een gemiddelde Nederlander bent, is de kans groot dat u ongeveer drie uur van uw dag online doorbrengt met het zoeken naar koopjes, het vergelijken van prijzen en het doen van aankopen tijdens Black Friday. Dit is natuurlijk een gemiddelde, wat betekent dat sommige mensen meer tijd kunnen doorbrengen, terwijl anderen misschien minder tijd besteden aan online winkelen op deze specifieke dag. Het punt is echter dat Nederlanders over het algemeen aanzienlijk tijd besteden aan het profiteren van de kortingen en deals die beschikbaar zijn op Black Friday.

81% van de Black Friday aankopen wordt online gedaan.

Statistieken tonen aan dat de manier waarop we winkelen sterk is veranderd, wat blijkt uit het feit dat 81% van de Black Friday aankopen tegenwoordig online worden gedaan. Dit houdt in dat bijna vier op de vijf mensen ervoor kiezen om hun aankopen voor deze specifieke dag via internet te doen in plaats van naar fysieke winkels te gaan. De redenen hiervoor kunnen variëren: gemak, toegang tot bredere productselecties, de mogelijkheid om prijzen te vergelijken zonder van winkel naar winkel te hoeven gaan, of zelfs het vermijden van de drukte. Wat de reden ook is, het is duidelijk dat online winkelen de overhand heeft in het huidige retail landschap. U, als consument, maakt deel uit van deze verschuiving, wat bijdraagt aan dit groeiende percentage.

De piektijd voor online winkelen op Black Friday is tussen 19:00 en 21:00.

De piektijd voor online winkelen op Black Friday valt tussen 19:00 en 21:00. Dit betekent dat de meeste mensen in deze tijdsperiode ervoor kiezen om hun online aankopen te doen. Er zijn meerdere redenen waarom dit het geval is. Een mogelijke verklaring kan zijn dat mensen tijdens deze uren doorgaans klaar zijn met hun dagelijkse werkzaamheden en vrije tijd hebben om te winkelen. Ook is het mogelijk dat sommige winkels tijdens deze uren speciale aanbiedingen en kortingen hebben, wat shoppers aantrekt. Het is belangrijk voor u om dit te weten, omdat het inzicht geeft in consumentengedrag, wat nuttig kan zijn voor uw marketingstrategieën en productplanning. Als u een online winkelier bent, kunt u ervoor kiezen om uw speciale aanbiedingen op deze piekuren af te stemmen om meer klanten te trekken.

87% van de Black Friday shoppers gebruiken sociale media voor shopping inspiratie.

De statistiek wijst uit dat een overweldigende 87% van de Black Friday shoppers sociale media gebruiken om inspiratie op te doen voor hun aankopen. Dit betekent dat bijna negen op de tien mensen die betrokken zijn bij het evenement, zich wenden tot platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest om ideeën, aanbevelingen en beoordelingen van producten te bekijken voordat ze een definitieve aankoopbeslissing nemen. Als u deel uitmaakt van deze 87%, vertrouwt u waarschijnlijk op sociale media om te zien wat trending is, welke deals beschikbaar zijn en welke producten de aandacht trekken van andere shoppers. Deze statistiek onderstreept het belang en de impact van sociale media op het moderne shopping gedrag.

Referenties

0. – https://www.nytimes.com

1. – https://www.sanoma.nl

2. – https://www.retaildetail.eu

3. – https://www.winparf.com

4. – https://www.multiscope.nl

5. – https://www.businessinsider.nl

6. – https://www.emerce.nl

7. – https://www.sprinklr.co

8. – https://www.adobe.com

9. – https://black-friday.global

Originally posted 2023-11-14 12:11:42.

Inhoudsopgave