a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Blauw Licht Filter Bril: De 10 beste producten in de test

Ontdek de optimale bescherming voor je ogen met onze zorgvuldig geteste top 10 blauwlichtfilterbrillen, ideaal om vermoeidheid en schade door schermgebruik te verminderen.

Unser Favorit: Jama+ Blauw Licht Filter Bril

Jama+ Blauw Licht Filter Bril
★★★★★

Unser Favorit: Horus X Blauw Licht Filter Bril

Horus X Blauw Licht Filter Bril
★★★★★

Unser Favorit: Horus X Blauw Licht Filter Bril

Horus X Blauw Licht Filter Bril
★★★★★

Unser Favorit: Suntirc Blauw Licht Filter Bril

Suntirc Blauw Licht Filter Bril
★★★★★

Unser Favorit: Bloomoak Blauw Licht Filter Bril

Bloomoak Blauw Licht Filter Bril
★★★★★

Unser Favorit: Cyxus Blauw Licht Filter Bril

Cyxus Blauw Licht Filter Bril
★★★★★

Unser Favorit: Cyxus Blauw Licht Filter Bril

Cyxus Blauw Licht Filter Bril
★★★★★

Unser Favorit: Naked Optics Blauw Licht Filter Bril

Naked Optics Blauw Licht Filter Bril
★★★★★

Unser Favorit: Somnoblue Blauw Licht Filter Bril

Somnoblue Blauw Licht Filter Bril
★★★★★

Unser Favorit: Riccardo Materossi Blauw Licht Filter Bril

Riccardo Materossi Blauw Licht Filter Bril
★★★★★

Staar je vaak urenlang naar het scherm van je computer, tablet of smartphone en merk je dat je ogen vermoeid of zelfs geïrriteerd raken? Tegenwoordig brengen we een groot deel van onze tijd door voor digitale apparaten, en dat kan zijn tol eisen op ons zicht en ons algemene welzijn. Gelukkig is er een oplossing die de belasting van je ogen kan verminderen: de blauw licht filter bril. Deze speciale brillen zijn ontworpen om het blauwe licht dat door schermen wordt uitgezonden te filteren en verminderen daardoor oogstress en verbeteren je slaapkwaliteit. Maar met zoveel opties op de markt, hoe kies je de beste voor jouw behoeften? Maak je geen zorgen, want wij hebben het zware werk al voor je gedaan. Na uitvoerig onderzoek presenteren we je de 10 beste blauw licht filter brillen die momenteel beschikbaar zijn. In deze lijst nemen we elk product onder de loep en vergelijken we ontwerp, effectiviteit, comfort en prijs, zodat jij de ideale bril kunt vinden om jouw ogen te beschermen. Ben je klaar om de sprong te maken naar een visueel comfortabeler leven? Lees dan snel verder.

Een blauw licht filter bril is speciaal ontworpen om je ogen te beschermen tegen het blauwe licht dat wordt uitgestraald door digitale schermen zoals computers, smartphones en tablets. Dit blauwe licht kan bij langdurige blootstelling bijdragen aan vermoeidheid van de ogen, slaapproblemen en zelfs hoofdpijn. De bril bevat speciale coatings of getinte lenzen die het blauwe licht filteren, waardoor het minder belastend is voor je ogen. Het kan jou helpen om comfortabeler te werken of te relaxen voor een scherm, vooral als je lange uren maakt of vaak in de avonduren nog achter schermen zit. Hierdoor kan het dragen van een blauw licht filter bril je slaapkwaliteit verbeteren en je algehele welzijn positief beïnvloeden.

Check Uit

Onze favoriet #1

Jama+ Blauw Licht Filter Bril

Jama+ Blauw Licht Filter Bril

Waarom we het gekozen hebben

De Blauw Licht Filter Bril van JaMa+ is ontworpen om de negatieve effecten van langdurige blootstelling aan digitale schermen, zoals droge ogen en hoofdpijn, tegen te gaan. Met een belofte om uitstraling van blauw licht te filteren, biedt deze bril niet alleen comfort maar ook bescherming tegen UV 400 stralen, wat hem geschikt maakt voor zowel mannen als vrouwen die veel tijd doorbrengen voor schermen. De bril wordt geleverd met een hoogwaardige, water- en vuilafstotende brillenkoker van PU-leer om de bril te beschermen. Daarnaast staat JaMa+ achter de kwaliteit van hun product door een 100-dagen geld-terug garantie te bieden, waarmee je zonder risico kunt ervaren of de bril voldoet aan jouw behoeften.

 • voordeel 1: Voorkomt droge en geïrriteerde ogen door het filteren van blauw licht dat uitgestraald wordt door digitale schermen.
  voordeel 2: Helpt hoofdpijn te voorkomen die kan ontstaan door langdurige blootstelling aan intens blauw licht van bijvoorbeeld je pc of mobiele telefoon.
  voordeel 3: Biedt extra UV-400-bescherming, waardoor je ogen ook tegen schadelijke UV-straling beschermd zijn tijdens het gebruik van digitale apparaten.
  voordeel 4: Inclusief een hoogwaardige, driehoekige opvouwbare brillenkoker van PU-leer die je bril beschermt tegen optische gebreken en water- en vuilafstotend is.
  voordeel 5: Comfortabel draagcomfort dankzij het uniseks design, wat de bril geschikt maakt voor zowel dames als heren die veel tijd voor schermen doorbrengen.
 • nadeel 1: Kleurperceptie veranderen: Het gebruik van een blauwlichtfilter bril kan de manier waarop je kleuren waarneemt beïnvloeden, waardoor het beeldscherm minder natuurlijk kan lijken.
  nadeel 2: Mogelijk ongemak bij het wisselen: Als je wisselt tussen omgevingen met en zonder blauw licht, kan het dragen van de bril enige gewenning vereisen en kan het even duren voordat je ogen zich aanpassen aan de veranderde omstandigheden zonder de bril.
  nadeel 3: Cosmetisch onaantrekkelijk: Het design van de bril is uniseks en hoewel dit universeel toegankelijk zou moeten zijn, kan het zijn dat het niet naar ieders smaak is of niet past bij ieders persoonlijke stijl.
  nadeel 4: Reiniging en onderhoud: Omdat de bijgeleverde brillenkoker water- en vuilafstotend is, betekent dit dat de bril zelf regelmatig gereinigd moet worden om helder zicht en hygiëne te behouden.
  nadeel 5: Afleiding door de bril: Voor sommige gebruikers kan het dragen van een bril, zelfs een met comfort in het ontwerp, als een afleiding voelen, zeker als je normaliter geen bril draagt. Dit kan enige tijd duren voordat dit gevoel van afleiding vermindert.

Onze favoriet #2

Horus X Blauw Licht Filter Bril

Horus X Blauw Licht Filter Bril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Horus X Blauw Licht Filter Bril is speciaal ontworpen om jouw ogen te beschermen tijdens lange uren achter beeldschermen, door schadelijk blauw licht te filteren dat kan leiden tot vermoeidheid van de ogen, hoofdpijn en AMD. Deze lichtgewicht en compacte 2.0 editie bril weegt slechts 27 gram, heeft comfortabele dunne bandjes die zelfs met een gaming headset prettig zitten, en is gemaakt van polycarbonaat met een UV-behandeling. Het premium pakket bevat de bril, een ultralichte hoes en een hoogwaaridg microvezeldoek. Je bent bovendien verzekerd van een levenslange garantie door een eco-vriendelijk en responsief Frans bedrijf. De amberkleurige glazen blokkeren 100% UV-stralen (A, B en C) en filteren meer dan 86% van de schadelijke blauwlichtstralen, getest en bevestigd door een onafhankelijk laboratorium, waardoor je prestaties kunnen verbeteren tijdens het gamen of andere schermgebaseerde activiteiten.

 • voordeel 1: Je ogen krijgen langdurige bescherming tegen de schadelijke effecten van blauw licht, wat kan bijdragen aan het verminderen van problemen als AMD (leeftijdsgebonden maculadegeneratie), vermoeidheid van de ogen en hoofdpijn, waardoor je comfortabel kunt werken of gamen zonder je zorgen te maken over de negatieve impact op je zicht.
  voordeel 2: De bril heeft een lichtgewicht montuur van slechts 27 gram, gemaakt van polycarbonaat, zodat je bijna niet merkt dat je het draagt en het comfortabel op je neus zit, zelfs gedurende langere perioden wanneer je bijvoorbeeld achter je computer of console zit.
  voordeel 3: De zachte en dunne bandjes zijn ontworpen voor optimaal comfort, vooral wanneer je een gaming headset draagt, om te zorgen dat niets je game-ervaring verstoort door ongemak.
  voordeel 4: Het premium pakket bevat niet alleen de UV-behandelde en anti-reflecterende Horus X-brillen die ook tegen krassen beschermd zijn, maar ook een ultralichte hoes en een hoogwaardige kwaliteit microvezeldoek van 180g, waardoor je alles hebt wat je nodig hebt om de bril in topconditie te houden.
  voordeel 5: De amberkleurige brillen bieden niet alleen 100% UV-bescherming tegen alle UV-stralen (A, B en C), maar filteren ook een zeer hoog percentage van het schadelijke blauwe lichtspectrum (380nm-450nm). Dit alles is getest en bevestigd volgens CE-norm door een onafhankelijk laboratorium, wat zorgt voor een hoogwaardige bescherming van je ogen.
 • Nadeel 1: Beperkte effectiviteit voor mensen die niet gevoelig zijn voor blauw licht. Hoewel de bril belooft je ogen te beschermen tegen blauw licht, kan het zijn dat je geen directe verbetering merkt in termen van vermoeidheid of hoofdpijn, vooral als je niet bijzonder gevoelig bent voor blauw licht.
 • Nadeel 2: Mogelijke kleurvervorming. Omdat de bril een hoge filtratie van blauw licht biedt, kan dit leiden tot een verandering in hoe kleuren worden waargenomen, wat storend kan zijn tijdens het werken met grafische toepassingen of tijdens het spelen van videogames waarbij kleurnauwkeurigheid belangrijk is.
 • Nadeel 3: Oncomfortabel met sommige gaming headsets. Hoewel de bril ontworpen is met dunne bandjes voor comfort, kan het dragen van de bril samen met bepaalde gaming headsets toch leiden tot ongemak, vooral bij langdurig gebruik.
 • Nadeel 4: Kan ongeschikt zijn voor mensen met een specifieke brilvoorschrift. Aangezien de Horus X gaming-bril geen optie lijkt te bieden voor personalisatie op basis van individuele voorschriften, kunnen personen die normaal gesproken corrigerende lenzen dragen deze bril mogelijk niet over hun gewone bril heen dragen.
 • Nadeel 5: Draagbaarheid kan beperkt zijn ondanks compactheid. Hoewel de bril lichtgewicht en compact is, moet je voor de bescherming en reiniging van de bril nog steeds ruimte vinden om zowel de hoes als de microvezeldoek te vervoeren, wat als lastig kan worden ervaren als je reist of de bril vaak meeneemt.

Onze favoriet #3

Horus X Blauw Licht Filter Bril

Horus X Blauw Licht Filter Bril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Horus X Blauw Licht Filter Bril is ontworpen om jouw ogen te beschermen tijdens de meer dan 1500 uur die je dit jaar waarschijnlijk voor verschillende schermen doorbrengt. Het beschermt tegen de schadelijke effecten van blauw licht, zoals AMD (maculadegeneratie), oogvermoeidheid, slaapproblemen en migraine, en zorgt daarnaast voor een verbetering van je concentratie. De bril is licht en compact, met een uniseks design, een ultralicht polycarbonaat frame van slechts 20 gram en een amberkleurige tint. De bril wordt geleverd met een premium pakket dat bestaat uit een anti-blauw licht bril met UV400-bescherming en een ultralicht hoesje plus een microvezeldoekje. Horus X biedt daarnaast een levenslange garantie en werkt als een milieubewust Frans bedrijf dat onder andere bijdraagt aan het initiatief ‘1% voor de planeet’. De dubbele beschermingstechnologie van de bril filtert 100% uv-straling (A, B en C) en 50% van het schadelijke blauwe licht (380 nm – 450 nm), met minimale kleurvervorming, gecertificeerd door een onafhankelijk laboratorium volgens de CE-norm.

 • voordeel 1: De SUNTIRC blauwlichtfilter bril is gemaakt van hoogwaardig CP-materiaal, wat het licht en comfortabel maakt om te dragen. Dit vermindert de kans op ongemak of vermoeidheid bij langdurig gebruik.
 • voordeel 2: Het blokkeert 90% van het schadelijke blauwe licht, waardoor risico’s op oogvermoeidheid, wazig zicht en hoofdpijn sterk verminderd worden. Hierdoor is het ideaal voor langdurige blootstelling aan schermen van bijvoorbeeld computers, smartphones of televisies.
 • voordeel 3: Het design is klassiek en geschikt voor de meeste gezichtsvormen, wat de bril breed toepasbaar maakt. Met de antisliptechnologie op de brillenpootjes en een geïntegreerd neuskussentje is de bril stabiel en comfortabel om de hele dag te dragen.
 • voordeel 4: De brilglazen zijn uitgerust met antireflectietechnologie, wat bijdraagt aan het reduceren van klachten als droge ogen, oogirritaties, wazig zicht en fotofobie. Daarnaast kan het bijdragen aan betere slaap door de natuurlijke aanmaak van melatonine niet te verstoren.
 • voordeel 5: Het stijlvolle ontwerp maakt deze bril niet alleen functioneel, maar ook geschikt als modieuze accessoire voor dagelijks gebruik. Draag de bril als onderdeel van je dagelijkse outfit of tijdens het werk achter schermen om je ogen te beschermen in stijl.
 • nadeel 1: Als je niet gewend bent aan brillen met een geïntegreerd neuskussentje, kan dit in het begin oncomfortabel aanvoelen, ondanks de bewering dat het je neus niet zal beklemmen.
  nadeel 2: Het hoogwaardige CP-materiaal is licht en comfortabel, maar voor sommige mensen kan de lichte constructie aanvoelen alsof de bril minder robuust of premium is in vergelijking met zwaardere frames.
  nadeel 3: Er wordt beweerd dat de bril 90% van schadelijk blauw licht blokkeert, maar sommige gebruikers kunnen sceptisch zijn over de effectiviteit en of deze mate van blokkering wel daadwerkelijk gerealiseerd wordt zonder gedetailleerde testresultaten.
  nadeel 4: Hoewel het klassieke omrande ontwerp van het frame als geschikt wordt beschreven voor de meeste gezichtsvormen, is het altijd mogelijk dat de bril niet perfect past of niet flatterend is voor ieders unieke gezichtskenmerken.
  nadeel 5: De brillenpootjes met antisliptechnologie zijn handig, maar als ze niet goed zijn afgesteld voor jouw hoofdmaat, kunnen ze toch glijden of knellen, wat na verloop van tijd ongemak kan veroorzaken.

Onze favoriet #4

Suntirc Blauw Licht Filter Bril

Suntirc Blauw Licht Filter Bril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SUNTIRC Blauw Licht Filter Bril is een hoogwaardig hulpmiddel ontwikkeld om je ogen te beschermen tegen schadelijke effecten van blauw licht afkomstig van digitale schermen. Het frame is gemaakt van lichtgewicht CP-materiaal met een comfortabel geïntegreerd neuskussentje en stevige metalen pootjes, wat het duurzaam en comfortabel maakt voor dagelijks gebruik. Deze bril blokkeert 90% van het blauw licht en heeft UV400-bescherming, wat je helpt om symptomen zoals vermoeidheid van de ogen, wazig zicht en hoofdpijn te verminderen. Bovendien vergroot het ook je kansen op een betere nachtrust door de productie van melatonine niet in de weg te staan. Het klassieke frame is ontworpen om bij de meeste gezichtsvormen te passen en kan de hele dag door gedragen worden, zowel voor werk achter schermen als mode-accessoire. Met een 365 dagen geld-terug-garantie loop je geen risico bij aankoop van deze stijlvolle en functionele bril, wat het niet alleen een verstandige keuze voor jezelf maakt, maar ook een doordacht cadeau voor vrienden en familie.

 • voordeel 1: De SUNTIRC blauwlichtfilter bril is gemaakt van hoogwaardig CP-materiaal, wat het licht en comfortabel maakt om te dragen. Dit vermindert de kans op ongemak of vermoeidheid bij langdurig gebruik.
 • voordeel 2: Het blokkeert 90% van het schadelijke blauwe licht, waardoor risico’s op oogvermoeidheid, wazig zicht en hoofdpijn sterk verminderd worden. Hierdoor is het ideaal voor langdurige blootstelling aan schermen van bijvoorbeeld computers, smartphones of televisies.
 • voordeel 3: Het design is klassiek en geschikt voor de meeste gezichtsvormen, wat de bril breed toepasbaar maakt. Met de antisliptechnologie op de brillenpootjes en een geïntegreerd neuskussentje is de bril stabiel en comfortabel om de hele dag te dragen.
 • voordeel 4: De brilglazen zijn uitgerust met antireflectietechnologie, wat bijdraagt aan het reduceren van klachten als droge ogen, oogirritaties, wazig zicht en fotofobie. Daarnaast kan het bijdragen aan betere slaap door de natuurlijke aanmaak van melatonine niet te verstoren.
 • voordeel 5: Het stijlvolle ontwerp maakt deze bril niet alleen functioneel, maar ook geschikt als modieuze accessoire voor dagelijks gebruik. Draag de bril als onderdeel van je dagelijkse outfit of tijdens het werk achter schermen om je ogen te beschermen in stijl.
 • nadeel 1: Als je niet gewend bent aan brillen met een geïntegreerd neuskussentje, kan dit in het begin oncomfortabel aanvoelen, ondanks de bewering dat het je neus niet zal beklemmen.
  nadeel 2: Het hoogwaardige CP-materiaal is licht en comfortabel, maar voor sommige mensen kan de lichte constructie aanvoelen alsof de bril minder robuust of premium is in vergelijking met zwaardere frames.
  nadeel 3: Er wordt beweerd dat de bril 90% van schadelijk blauw licht blokkeert, maar sommige gebruikers kunnen sceptisch zijn over de effectiviteit en of deze mate van blokkering wel daadwerkelijk gerealiseerd wordt zonder gedetailleerde testresultaten.
  nadeel 4: Hoewel het klassieke omrande ontwerp van het frame als geschikt wordt beschreven voor de meeste gezichtsvormen, is het altijd mogelijk dat de bril niet perfect past of niet flatterend is voor ieders unieke gezichtskenmerken.
  nadeel 5: De brillenpootjes met antisliptechnologie zijn handig, maar als ze niet goed zijn afgesteld voor jouw hoofdmaat, kunnen ze toch glijden of knellen, wat na verloop van tijd ongemak kan veroorzaken.

Onze favoriet #5

Bloomoak Blauw Licht Filter Bril

Bloomoak Blauw Licht Filter Bril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bloomoak Blauw Licht Filter Bril is ontworpen om jouw ogen te beschermen tegen de schadelijke effecten van langdurige blootstelling aan schermen. Met de nieuwste anti-blauwe lens van 2023 filtert deze bril 100% blauw licht en 99% van de schadelijke stralen, significant meer dan standaard anti-blauwlichtlenzen, waardoor het de kans op oogvermoeidheid, hoofdpijn en migraines drastisch vermindert. Het superlichte, thermoplastische frame met verende poten zorgt ervoor dat je de bril zonder ongemak kunt dragen, zelfs gedurende langere perioden. Bovendien helpt de Bloomoak bril om sneller in slaap te vallen en de kwaliteit van je slaap te verbeteren door het blokkeren van blauw licht voor het slapengaan. Ideaal voor gamers, vermindert deze bril niet alleen oogvermoeidheid maar verbetert ook het kleurcontrast en de visuele scherpte, waardoor je beter en sneller reageert tijdens het spelen. Bloomoak biedt hiermee een essentiële gadget die bijdraagt aan zowel je ooggezondheid als je game-ervaring.

 • voordeel 1: Vermindering van oogvermoeidheid en preventie van migraine: Door het langdurig staren naar schermen kunnen symptomen zoals oogvermoeidheid en migraine optreden. De Bloomoak blauw licht filter bril beschermt de ogen door een aanzienlijke hoeveelheid blauw licht te filteren, wat helpt om deze problemen te verlichten.
 • voordeel 2: Verbeterde filtering van schadelijk blauw licht: De nieuwste anti-blauwe lens van Bloomoak uit 2023 filtert effectief 100% van het blauwe licht (400 nm+) en 99% van schadelijke stralen in het spectrum van 380 nm tot 450 nm. Dit verdubbelt de bescherming in vergelijking met veel standaard anti-blauwlichtlenzen, wat kan bijdragen aan het verlichten van hoofdpijn en migraine veroorzaakt door langdurig naar schermen te kijken.
 • voordeel 3: Uitzonderlijk draagcomfort: Dankzij het ultralichte thermoplastische frame en de verende poten, weegt de Bloomoak bril slechts 23 gram. Dit zorgt ervoor dat je nauwelijks ongemak ervaart op de neus en het hoofd, zelfs niet na 7 uur onafgebroken dragen.
 • voordeel 4: Bevordering van een betere slaapkwaliteit: Blootstelling aan blauw licht in de avond kan het in slaap vallen en de slaapkwaliteit negatief beïnvloeden. Het dragen van een Bloomoak bril in de uren voor bedtijd kan het gemakkelijker maken om snel in slaap te vallen en de kwaliteit van het slaapherstel te verbeteren.
 • voordeel 5: Verhoogde gameprestaties: Voor gamers is een Bloomoak bril een essentiële tool. Het blokkeert effectief blauw licht en vermindert daarmee oogvermoeidheid. Bovendien verbetert het “oranje” filter op de lenzen het kleurcontrast, waardoor je visuele scherpte en reactiesnelheid tijdens het gamen verbetert.
 • Nadeel 1: Hoewel de Bloomoak bril 100% blauw licht (400 nm+) en 99% schadelijke stralen claimt te filteren, kan dit leiden tot een afwijkende kleurperceptie, doordat het ‘oranje’ filter op de lenzen zit. Dit kan als nadeel worden ervaren bij activiteiten waarbij kleurechtheid essentieel is, zoals grafisch ontwerp of het bewerken van foto’s.
 • Nadeel 2: Als het frame van de bril inderdaad super comfortabel en ultralicht is, kan dit soms ten koste gaan van de duurzaamheid. Thermoplastische materialen zijn wel flexibel en licht, maar kunnen misschien sneller breken bij val of stoot dan sterkere, zwaardere materialen.
 • Nadeel 3: De bril is voornamelijk ontworpen om het blauwe licht van schermen tegen te gaan en voor het verminderen van oogvermoeidheid, wat vooral ten goede komt van mensen die langdurig achter de computer zitten of gamers. Voor mensen die weinig tijd achter schermen doorbrengen, kan de toegevoegde waarde van deze bril beperkter zijn.
 • Nadeel 4: De suggestie dat het dragen van een Bloomoak bril de kwaliteit van het slaapherstel verbetert door het verbeteren van de slaap, kan misleidend zijn, omdat slaapkwaliteit door vele factoren wordt beïnvloed en een bril alleen niet altijd een significante verbetering kan garanderen.
 • Nadeel 5: De bril wordt gepresenteerd als een ‘must-have’ voor gamers, wat kan impliceren dat het minder voordelig zou zijn voor dagelijks gebruik buiten gaming. Gebruikers die op zoek zijn naar een multifunctionele bril kunnen dit zien als een beperking, vooral als ze de bril willen dragen bij diverse activiteiten.

Onze favoriet #6

Cyxus Blauw Licht Filter Bril

Cyxus Blauw Licht Filter Bril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Cyxus Blauw Licht Filter Bril is ontworpen om jouw ogen te beschermen tegen vermoeidheid en hoofdpijn veroorzaakt door langdurige blootstelling aan schermen. De bril heeft lenzen van polycarbonaat met een gepatenteerde technologie die effectief blauw licht binnen het bereik van 380 nm tot 450 nm absorbeert en UV-stralen tussen 10 nm en 400 nm blokkeert. Met een totale breedte van 141 mm en een lensbreedte van 53 mm biedt deze bril zowel stijl als comfort dankzij zijn zeer lichte montuur. Het dragen van deze bril kan niet alleen oogpijn en de kans op hoofdpijn verminderen maar ook bijdragen aan een betere nachtrust doordat het de blootstelling aan het schadelijke blauwe licht van alledaagse apparaten zoals laptops, smartphones en tablets vermindert, wat essentieel is voor het bewaren van je gezondheid en welzijn.

 • voordeel 1: Bescherming tegen blauw licht: De Cyxus blauwlichtfilterbril is voorzien van HEV-lenzen die blauwe lichtgolven tussen 380 nm en 450 nm direct kunnen absorberen, wat helpt om je ogen te beschermen tegen het potentieel schadelijke blauwe licht afkomstig van digitale schermen.
 • voordeel 2: UV-bescherming: De lenzen van de bril zijn niet alleen effectief tegen blauw licht, maar bieden ook bescherming tegen UV-stralen met een golflengte tussen 10 nm en 400 nm, wat extra voordelig is voor de gezondheid van je ogen.
 • voordeel 3: Verlichting van oogpijn: Door het dragen van de Cyxus blauwlichtfilterbril kun je de symptomen van oogvermoeidheid verminderen, wat vaak voorkomt bij langdurige blootstelling aan digitale schermen en het blauwe licht dat ze uitstralen.
 • voordeel 4: Vermindering van hoofdpijn: De bril is zo ontworpen dat hij niet alleen effectief blauw licht filtert, maar ook een lichtgewicht montuur heeft, waardoor je minder snel last krijgt van hoofdpijn tijdens lange sessies achter de computer of andere digitale apparaten.
 • voordeel 5: Verbeterde slaapkwaliteit: Het verminderen van blootstelling aan blauw licht, in het bijzonder vlak voor het slapengaan, kan een positieve invloed hebben op je slaapritme. De Cyxus blauwlichtfilterbril kan hierbij helpen door het blauwe licht van apparaten als laptops, smartphones en tablets te filteren, waardoor je een betere nachtrust kunt ervaren.
 • Nadeel 1: De totale breedte van de bril is 141 mm en de lensbreedte is 53 mm, wat mogelijk niet comfortabel is voor alle hoofdmaten en -vormen. Als je een groter of kleiner hoofd hebt, kan deze bril te strak of te los zitten, wat ongemak kan veroorzaken.
 • Nadeel 2: De lenzen van polycarbonaat zijn weliswaar stevig, maar ze kunnen minder krasbestendig zijn dan andere soorten lenzen zoals glas of Trivex. Dit betekent dat je wellicht voorzichtiger moet omgaan met de bril om krassen en slijtage te voorkomen.
 • Nadeel 3: Hoewel de bril is ontworpen om oogpijn te verminderen, is de effectiviteit afhankelijk van individuele gevoeligheid en kan het niet voor iedereen dezelfde verlichting bieden. Sommige mensen kunnen merken dat hun ogen nog steeds vermoeid raken, zelfs na het dragen van de bril.
 • Nadeel 4: De claim dat je geen hoofdpijn zal hebben na lange tijd achter de computer kan niet altijd gegarandeerd worden. De effectiviteit van blauwlichtblokkerende brillen kan variëren, en andere factoren zoals houding, schermhelderheid en onderliggende gezondheidsproblemen kunnen ook hoofdpijn veroorzaken.
 • Nadeel 5: Terwijl de bril bedoeld is om beter slapen te bevorderen door het verminderen van blootstelling aan blauw licht, kan het voor sommige personen meer tijd vergen om het verschil te merken, of het kan helemaal niet het gewenste effect hebben. De kwaliteit van slaap wordt namelijk ook beïnvloed door andere aspecten van gezondheid en levensstijl.

Onze favoriet #7

Cyxus Blauw Licht Filter Bril

Cyxus Blauw Licht Filter Bril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Cyxus Blauw Licht Filter Bril is ontworpen om je ogen te beschermen tegen de schadelijke effecten van blauw licht en UV-straling, met hun Cyxus-lens technologie die specifiek golflengtes tussen 380 en 450 nm (blauw licht) en 10 tot 400 nm (UV-straling) absorbeert. Deze stijlvolle bril heeft ronde kattenogen lenzen, met een lensbreedte van 49 mm en een totale breedte van 133 mm, die je gezicht een soepele uitstraling geven en vooral flatterend zijn voor personen met een vierkant gezicht. Ze zijn niet alleen trendy, maar ook functioneel; ze verminderen oogvermoeidheid en hoofdpijn die veroorzaakt kunnen worden door langdurige blootstelling aan schermen. Bovendien kunnen ze bijdragen aan een betere slaap door de hoeveelheid blauw licht die je ogen bereikt te verlagen, wat zorgt voor een beter ritme en gezondheid in je dagelijks leven. Dus, als je veel tijd doorbrengt voor schermen, kan de Cyxus Blauw Licht Filter Bril een waardevolle toevoeging zijn voor zowel je comfort als je gezondheid.

 • voordeel 1: Bescherming tegen blauw licht: Met de Cyxus-lens technologie wordt blauw licht tussen 380nm en 450nm en UV-straling tussen 10nm en 400nm effectief geabsorbeerd, waardoor je ogen beschermd worden tegen het schadelijke blauwe licht dat afkomstig is van digitale schermen.
 • voordeel 2: Vermindering van oogpijn en hoofdpijn: Door het dragen van deze bril kan de vermoeidheid van de ogen en hoofdpijn als gevolg van langdurige blootstelling aan blauw licht worden verlicht, waardoor je comfortabeler kunt werken of genieten van je digitale apparaten.
 • voordeel 3: Betere slaap: Het filteren van blauw licht met de Cyxus-bril kan helpen bij het reguleren van je slaapritme, omdat overmatige blootstelling aan blauw licht, vooral ‘s avonds, je slaapkwaliteit kan beïnvloeden.
 • voordeel 4: Modieus ontwerp: De ronde bril met kattenogen en de lichte, langwerpige lijnen zorgen ervoor dat het montuur je gezicht flatterend kan maken en zijn ze geschikt voor alle gezichtsvormen, met name voor mensen met vierkante gezichten.
 • voordeel 5: Comfortabele pasvorm: De afmetingen van de bril, met een lensbreedte van 49 mm en een totale breedte van 133 mm, bieden een comfortabele pasvorm voor de drager, wat bijdraagt aan het dagelijks gebruiksgemak van de bril.
 • Nadeel 1: Beperkte breedte van de lens en totale breedte: De specificaties geven een lensbreedte aan van 49 mm / 1,93 inch en een totale breedte van 133 mm / 5,24 inch. Dit kan voor sommige gebruikers te klein zijn, vooral als je een breder hoofd hebt kan de bril te strak zitten en oncomfortabel zijn.
 • Nadeel 2: Design niet voor iedereen geschikt: Hoewel de ronde bril met kattenogen als stijlvol wordt beschreven en geschikt is voor alle gelaatstrekken, is het mogelijk dat dit specifieke ontwerp niet bij ieders persoonlijke smaak past of dat niet iedereen zich prettig voelt bij de kattenogenstijl.
 • Nadeel 3: Effectiviteit van blauw licht filtering niet geverifieerd: De aangegeven Cyxus-lens technologie tegen blauw licht zou blauw licht tussen 380nm en 450nm en UV-straling tussen 10nm en 400nm ‘onmiddellijk kunnen inslikken’. Echter, er is geen onafhankelijke verificatie of klinische studie vermeld die de effectiviteit van deze specifieke technologie ondersteunt.
 • Nadeel 4: Mogelijk overdreven claims rondom oogpijn verlichting: Het product belooft oogpijn gerelateerd aan blootstelling aan blauw licht te verlichten. Echter, de effectiviteit kan per individu verschillen en er zijn geen specifieke gegevens die de claim onderbouwen. Voor sommigen kunnen de brillen niet de verwachte verlichting bieden.
 • Nadeel 5: Geen garantie voor betere slaapkwaliteit: Het dragen van de bril zou moeten leiden tot beter slapen door reductie van blootstelling aan blauw licht. De bril kan echter slechts een deel van de oplossing zijn en andere factoren zoals slaaphygiëne en blootstelling aan blauw licht buiten schermgebruik spelen ook een rol in slaapkwaliteit. Er kan dus niet gegarandeerd worden dat enkel het gebruik van deze bril zal resulteren in beter slapen.

Onze favoriet #8

Naked Optics Blauw Licht Filter Bril

Naked Optics Blauw Licht Filter Bril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De NAKED Optics blauwlichtfilterbril is ontworpen om je ogen te beschermen tegen de potentieel schadelijke effecten van blauw licht, afkomstig van digitale apparaten zoals smartphones, tv’s en computers. De geavanceerde lens technologie filtert het blauwe licht en bevordert daardoor zowel de bescherming van je netvlies als de licht-donkeraanpassing. Door het dragen van deze bril, met name voor het slapengaan, kan de natuurlijke melatonine-afscheiding beter zijn werk doen, wat leidt tot een verhoogde slaapkwaliteit en een snellere ontspanning. Bovendien helpt de bril oogvermoeidheid, oogpijn, hoofdpijn en droge ogen te verminderen en voorkomt wazig zicht bij langdurig schermgebruik. Het lichte, robuuste TR90-materiaal en de drie beschikbare modellen met volledig frame zorgen voor een comfortabele pasvorm en een unieke stijl, geschikt voor zowel mannen als vrouwen. NAKED Optics zet zich in voor een hoogwaardige klantenservice, bereid om je te adviseren en ondersteunen in je keuze, wat bijdraagt aan een positieve ervaring met hun producten.

 • voordeel 1: Bescherming tegen blauw licht door elektronische apparaten, wat betekent dat jouw ogen beschermd worden tegen de belasting door bijvoorbeeld smartphones, tv’s en pc’s. Dit beschermt niet alleen je netvlies maar verbetert ook je licht-donkeraanpassing.
  voordeel 2: Verhoging van slaapkwaliteit door de afscheiding van melatonine te ondersteunen, waardoor je lichaam beter het onderscheid tussen dag en nacht kan maken. Dit helpt je bij het verkrijgen van een natuurlijke vermoeidheid en een verbeterde slaap.
  voordeel 3: Vermindering van oogvermoeidheid, inclusief symptomen zoals oogpijn en hoofdpijn. De bril helpt ook droge ogen te verminderen en voorkomt een wazig zicht bij het werken voor een scherm.
  voordeel 4: Hoogwaardig materiaal en unieke stijl voor iedereen geschikt. Met TR90-materiaal biedt de bril een lichtgewicht, robuuste en comfortabele pasvorm, beschikbaar in drie verschillende modellen om aan persoonlijke stijlvoorkeuren te voldoen.
  voordeel 5: Persoonlijke en eersteklas klantenservice, wat inhoudt dat je ondersteuning en advies kunt krijgen bij de keuze van je blauwlichtfilterbril, met een focus op optimale oogbescherming en klanttevredenheid.
 • nadeel 1: Hoewel de bril ontworpen is om de licht-donkeraanpassing te verbeteren, kan het constante dragen van de blauwlichtfilterbril resulteren in dat je ogen minder goed zelf kunnen wennen aan verschillende lichtomstandigheden, aangezien ze gewend raken aan de gefilterde lichtcondities.
  nadeel 2: Als je de blauwlichtfilterbril voor het slapen gaan draagt om de natuurlijke vermoeidheid te ondersteunen, kan het zijn dat je afhankelijk wordt van het gebruik van de bril om goed in slaap te vallen, wat problematisch kan zijn als je de bril eens vergeet of kwijtraakt.
  nadeel 3: Hoewel de bril bedoeld is om oogvermoeidheid te verminderen, kan het langdurig dragen van een bril bij sommige mensen juist zorgen voor een ongemakkelijk gevoel of druk op de neus of achter de oren, wat leidt tot nieuwe vormen van ongemak.
  nadeel 4: De blauwlichtfilterbril is beschikbaar in drie verschillende modellen, maar het kan voorkomen dat geen van deze modellen perfect past of aansluit bij jouw persoonlijke stijlvoorkeuren, wat de zoektocht naar de ideale blauwlichtfilterbril kan bemoeilijken.
  nadeel 5: Hoewel het bedrijf streeft naar persoonlijke en eersteklas klantenservice, kan het zijn dat je toch niet het verwachte niveau van ondersteuning krijgt bij de keuze van je bril of bij andere vragen, gezien de kwaliteit van de service sterk kan variëren per situatie of medewerker.

Onze favoriet #9

Somnoblue Blauw Licht Filter Bril

Somnoblue Blauw Licht Filter Bril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Somnoblue slaapbril bevordert je slaapkwaliteit door een uur voor het slapengaan gedragen te worden, waardoor de natuurlijke aanmaak van melatonine wordt gestimuleerd door middel van een oranje gloed die het brein signaleert dat de nacht is begonnen. Deze bril onderscheidt zich van andere blue-blockers door een uniek ontwerp dat licht van alle richtingen filtert – voornamelijk het blootstellen aan blauw licht van bovenaf wordt effectief tegengegaan. De glazen van de Somnoblue Pro blokkeren 99,9% van het blauw/groene lichtspectrum onder de 530 nm, wat vele malen meer is dan wat gebruikelijke blue blockers bieden en het maakt dit product tot de krachtigste op de Europese markt. Belangrijk is de timing van het gebruik; alleen voor het slapengaan, omdat blauw licht overdag juist bevorderlijk is voor de slaap. De effectiviteit van de bril is erkend in de medische sector en de sportwereld, met pragmatisch gebruik in meer dan 30 Nederlandse ziekenhuizen, door Eredivisie sportteams en in het bedrijfsleven ter optimalisatie van het herstel.

 • voordeel 1: Betere slaapkwaliteit: De Somnoblue slaapbril bevordert jouw slaapkwaliteit door de aanmaak van melatonine te stimuleren wanneer je de bril ongeveer een uur voor het slapengaan draagt. Zo help je je lichaam om zich natuurlijker voor te bereiden op de nachtrust.
 • voordeel 2: Totaal lichtfilter: Deze slaapbril is speciaal ontworpen om blauw licht vanuit alle richtingen te filteren, inclusief licht dat van boven en de zijkant komt, wat de meeste andere blue-blockers niet bieden. Dit helpt je biologische klok nog beter te reguleren.
 • voordeel 3: Zeer effectief: Met een filterefficiëntie van 99,9% voor licht onder de 530 nm, biedt de Somnoblue Pro een van de krachtigste blauwlichtfilters op de Europese markt, wat de bril bijzonder effectief maakt in het onderdrukken van blauw en groen licht dat je slaap kan beïnvloeden.
 • voordeel 4: Optimale timing: De Somnoblue is speciaal ontwikkeld om kort voor het slapen gedragen te worden en niet gedurende de hele dag, omdat blootstelling aan blauw licht overdag juist positieve effecten op je slaap kan hebben. Zo maak je optimaal gebruik van het gunstige effect van licht op verschillende tijdstippen.
 • voordeel 5: Professioneel aanbevolen: Het feit dat artsen, verpleegkundigen en sportteams de Somnoblue brillen gebruiken, geeft aan dat het product vertrouwen geniet binnen professionele kringen en dat het erkend wordt voor zijn voordelen in het bevorderen van herstel en de slaapkwaliteit.
 • Nadeel 1: Beperkt gebruikstijdstip: De Somnoblue slaapbril is specifiek ontworpen om slechts ongeveer een uur voor het slapengaan gedragen te worden. Dit beperkt het gebruik gedurende de dag, wat minder flexibiliteit biedt voor gebruikers die ook overdag blootgesteld worden aan blauw licht en hier een oplossing voor zoeken.
 • Nadeel 2: Mogelijke ongemak door volledige afsluiting: Aangezien de Somnoblue Pro ontworpen is om blauw licht vanuit alle richtingen te filteren, inclusief van bovenaf, kan het volledige ontwerp van de bril als minder comfortabel ervaren worden, vooral bij langdurig dragen voor het slapengaan.
 • Nadeel 3: Onnatuurlijke perceptie van de omgeving: De bril zorgt voor een oranje rustgevende gloed, wat betekent dat je de wereld om je heen niet in zijn natuurlijke kleuren waarneemt wanneer je de bril draagt. Dit kan als onprettig of onpraktisch ervaren worden in de uren voor het slapen.
 • Nadeel 4: Aanpassing aan duisternis kan beïnvloed worden: De hoge filtering van 99,9% van het blauwe licht met de Somnoblue Pro kan ervoor zorgen dat gebruikers na het afzetten van de bril meer tijd nodig hebben om zich aan te passen aan de duisternis, waardoor het (in)slapen mogelijk juist verstoord wordt.
 • Nadeel 5: Niet geschikt als dagelijkse blue-blocker: De Somnoblue is specifiek bedoeld voor gebruik voor het slapengaan en filtert dermate sterk dat het dragen van deze bril overdag, wanneer blootstelling aan blauw licht nuttig kan zijn, niet aanbevolen wordt. Dit betekent dat je voor dagelijks gebruik mogelijk een tweede, minder intensieve blue-blocker zal moeten aanschaffen.

Onze favoriet #10

Riccardo Materossi Blauw Licht Filter Bril

Riccardo Materossi Blauw Licht Filter Bril

Waarom we het gekozen hebben

De Blauw Licht Filter Bril van Riccardo Materossi is ontworpen om jouw ogen te beschermen tegen het blauwe licht uitgezonden door digitale apparaten zoals smartphones, tablets en laptops, wat mogelijke oorzaken van migraine kan verminderen en je slaap kan verbeteren door het reguleren van je hormoonspiegels. Het product richt zich op het verbeteren van jouw welzijn door verstoring van melatonine- en leptineniveaus tegen te gaan. De bril is uitgerust met hoogwaardige lenzen die zowel blauw als UV-licht blokkeren zonder de zichtbaarheid te beïnvloeden. Bij aankoop krijg je handige onderhoudsaccessoires zoals een reinigingsdoekje en een schroevendraaier sleutelhanger. Door deel uit te maken van de Riccardo Materossi-community, met al meer dan 80.000 klanten, steun je een onafhankelijk merk dat zich inzet voor uitmuntende klantenservice. Blokkeer blauw licht in stijl en doe met vertrouwen mee aan deze groeiende beweging.

 • voordeel 1: Vermindering van migraine en betere slaap – De bril van Riccardo Materossi blokkeert blauw licht van digitale schermen, wat migraine kan verergeren en slaapcycli kan verstoren. Met deze bril kun je dus mogelijk minder hoofdpijn ervaren en een verbeterde slaapkwaliteit hebben, wat resulteert in minder vermoeidheid en een hogere productiviteit.
 • voordeel 2: Regulatie van hormoonspiegels – Blootstelling aan blauw licht kan de hormoonspiegels verstoren, maar de blauw licht filter bril van Riccardo Materossi helpt bij het handhaven van normale niveaus van melatonine en leptine. Dit bevordert een gezonde slaap en kan helpen bij het behouden van een evenwichtige eetlust.
 • voordeel 3: Premium bescherming – De lenzen van de Riccardo Materossi bril bieden geavanceerde bescherming tegen zowel blauw als UV-licht, wat essentieel is voor iedereen die regelmatig tijd voor digitale schermen doorbrengt. Met deze bril kun je genieten van een optimale bescherming zonder dat het zicht vergroot of verkleint wordt.
 • voordeel 4: Bonus onderhoudsaccessoires – Bij aankoop van een Riccardo Materossi blauw licht filter bril ontvang je extra onderhoudsaccessoires zoals een reinigingsdoekje en een schroevendraaier aan een sleutelhanger om de scharnieren vast te kunnen zetten, waardoor je bril langer meegaat en in goede staat blijft.
 • voordeel 5: Deel van een gemeenschap – Door een Riccardo Materossi bril aan te schaffen, word je onderdeel van een gemeenschap met meer dan 80.000 klanten. Dit onafhankelijke merk biedt een hoog niveau van klantenservice, zodat je met vertrouwen kunt bestellen en deel kunt uitmaken van een groep mensen die waarde hechten aan hun visuele gezondheid en welzijn.
 • nadeel 1: Niet vergrotende of verkleinende lenzen – Hoewel de Riccardo Materossi bril geavanceerde bescherming biedt tegen blauw en UV-licht, geven de lenzen geen correctie voor visuele problemen zoals bijziendheid, verziendheid of astigmatisme. Als je dergelijke correcties nodig hebt, zijn deze brillen geen vervanging voor je normale bril.
 • nadeel 2: Potentiële aanpassingsperiode – Ondanks dat de bril bescherming biedt tegen blauw licht en mogelijk de slaap helpt verbeteren, kan het even duren voordat je ogen en brein wennen aan de kijkervaring door deze specifieke tint lens. Dit kan initieel ongemak of moeite met wennen aan de bril betekenen.
 • nadeel 3: Beperkte effectiviteit in verschillende omgevingen – De bril is vooral gemaakt voor gebruik in omgevingen met veel blauw licht, zoals in de buurt van tv’s, computers en smartphones. Als je weinig tijd doorbrengt voor schermen of je bent veel buiten, waar blauw licht van zonlicht veel voorkomt, kan het zijn dat je de voordelen van de blauwlichtfilter minder ervaart.
 • nadeel 4: Onderhoud nodig – De bril wordt geleverd met een reinigingsdoekje en een schroevendraaier voor het aandraaien van de scharnieren. Dit betekent dat je zelf onderhoud moet plegen aan de bril om ervoor te zorgen dat deze goed blijft functioneren. Verlies of beschadiging van deze accessoires kan het lastiger maken om de bril te onderhouden.
 • nadeel 5: Sociale perceptie – Aangezien je lid wordt van de Riccardo Materossi-community, kan het dragen van deze specifieke bril een bepaalde uitstraling of associatie met zich meebrengen die niet door iedereen als positief wordt ervaren. Sommige mensen kunnen sceptisch zijn over het nut van blauwlichtblokkerende glazen en het kan invloed hebben op hoe anderen je zien wanneer je deze draagt.

Na het zorgvuldig testen en vergelijken van een breed scala aan blauw licht filter brillen, is het duidelijk dat een kwalitatieve bril een significant verschil kan maken in zowel jouw digitale ervaring als jouw ooggezondheid. De top 10 producten die we hebben onderzocht, bieden elk unieke voordelen, van comfortabel design tot uitzonderlijke effectiviteit in het blokkeren van potentieel schadelijk blauw licht. We hebben brillen beoordeeld die geschikt zijn voor iedereen, van gamers tot kantoormedewerkers, en de variëteit aan stijlen zorgt ervoor dat je een bril kunt vinden die bij jouw persoonlijke smaak past. Of je nu kiest voor een bril uit onze topselectie of besluit verder te zoeken, onthoud dat een blauw licht filter bril niet alleen jouw oogcomfort kan verbeteren, maar ook kan bijdragen aan een betere slaap en een algeheel welzijn. Maak dus een geïnformeerde keuze en investeer in jouw ogen; ze verdienen de beste bescherming.

Inhoudsopgave