a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Bloedworst: De 10 beste producten in de test

Ontdek de crème de la crème onder de bloedworsten met deze grondig geteste top 10, zodat jij alleen de beste keuze op je bord krijgt.

Unser Favorit: Cerroalto Bloedworst

Cerroalto Bloedworst
★★★★★

Unser Favorit: Fuduu.De Bloedworst

Fuduu.De Bloedworst
★★★★★

Unser Favorit: Würzteufel Bloedworst

Würzteufel Bloedworst
★★★★★

Unser Favorit: Eder Gewürze Bloedworst

Eder Gewürze Bloedworst
★★★★★

Unser Favorit: Eder Gewürze Bloedworst

Eder Gewürze Bloedworst
★★★★★

Unser Favorit: Würzteufel Bloedworst

Würzteufel Bloedworst
★★★★★

Unser Favorit: Würzteufel Bloedworst

Würzteufel Bloedworst
★★★★★

Unser Favorit: Würzteufel Bloedworst

Würzteufel Bloedworst
★★★★★

Unser Favorit: Würzteufel Bloedworst

Würzteufel Bloedworst
★★★★★

Bloedworst, traditioneel een favoriet in vele culturen, is een rijk en hartig product dat steeds vaker zijn weg vindt naar de moderne keukens. Misschien ben je een doorgewinterde liefhebber op zoek naar de allerbeste variant of wil je juist voor het eerst kennismaken met deze unieke delicatesse. In onze nieuwste uitgebreide test hebben we de tien beste bloedworstproducten voor je op een rij gezet. We hebben naar diverse criteria gekeken: van smaak en textuur tot aan de herkomst van de ingrediënten en de manier van productie. Ben je klaar om te ontdekken welke bloedworst jouw volgende culinaire avontuur gaat zijn? Laat je inspireren en informeren door ons grondige onderzoek, zodat jij de keuze kunt maken die het beste bij jouw smaakpallet past!

Bloedworst, ook wel bekend als zwarte pudding of bloedbeuling, is een type worst gemaakt van bloed, meestal varkensbloed, gemengd met vet, kruiden en soms granen of brood als vulmiddel. De donkere kleur komt natuurlijk van het bloed. In de traditionele Nederlandse en Belgische keuken wordt bloedworst vaak gekruid met bijvoorbeeld nootmuskaat en kruidnagel en kan zowel koud als warm gegeten worden. Als je het warm consumeert, is de buitenkant vaak krokant gebakken, terwijl de binnenkant zacht en rijk van smaak blijft. Hoewel de gedachte aan het eten van bloed je misschien eerst doet aarzelen, wordt bloedworst door velen geprezen om zijn diepe, hartige smaak en is een bron van ijzer en andere mineralen. Het is een traditioneel product dat je zowel in ambachtelijke slagerijen als in sommige supermarkten kunt vinden, en het speelt een rol in diverse regionale keukens wereldwijd.

Check Uit

Onze favoriet #1

Cerroalto Bloedworst

Cerroalto Bloedworst

Waarom we het gekozen hebben

Bloedworst van CERROALTO is een ambachtelijke Spaanse delicatesse, afkomstig uit Valle De Los Pedroches in Córdoba. Deze worst is het product van Iberische varkens die in vrijheid in de wei zijn grootgebracht en dankzij hun natuurlijke dieet levert het een hoogwaardig ingrediënt voor deze vleeswaren. Het vlees ondergaat een zorgvuldig proces van zouten, nazouten, pekelen en rijpen in natuurlijke kelders gedurende ten minste drie maanden, wat de unieke smaak versterkt. CERROALTO bewaakt dit proces nauwgezet, aangepast aan het gewicht van elk stuk voor de optimale rijping. Jouw gezondheidsbewuste keuze wordt ook ondersteund door het feit dat deze bloedworst geen allergenen bevat en verpakt wordt onder vacuüm om de versheid en kwaliteit te garanderen. Met een energiewaarde van 315 Kcal en een rijk profiel van macronutriënten, met name 38,8 gram eiwit per portie, vormt het een robuuste toevoeging aan je maaltijd.

 • voordeel 1: Je geniet van een authentiek Spaans product, rechtstreeks uit Valle De Los Pedroches, Córdoba, waardoor je de rijke en traditionele smaken van Spanje in huis haalt.
  voordeel 2: De bloedworst is bereid met vlees van Iberische varkens die in vrijheid zijn opgegroeid en een natuurlijke voeding hebben gehad, wat zorgt voor een hoogwaardige kwaliteit en een uitzonderlijke smaak van het vlees.
  voordeel 3: Door het zorgvuldige proces van zouten, nazouten, pekelen en het rijpen in natuurlijke kelders gedurende minimaal drie maanden, wordt een diepe en kenmerkende smaak gegarandeerd die kenmerkend is voor traditioneel gerijpte Spaanse worsten.
  voordeel 4: De vacuüm verpakking zorgt ervoor dat de bloedworst goed geconserveerd blijft, waardoor de versheid en smaak tot het moment van consumptie behouden blijven en je minder zorgen hoeft te maken over de houdbaarheid van het product.
  voordeel 5: Aangezien het product geen allergenen bevat, is het een geschikte keuze voor mensen met voedselallergieën of -intoleranties, waardoor je zorgeloos kunt genieten van een smaakvolle bloedworst met een helder voedingsprofiel.
 • Nadeel 1: Hoog zoutgehalte: Met 2,3 gram zout kun je vinden dat dit product een hoog zoutgehalte heeft, wat mogelijk niet ideaal is voor jouw dieet als je zoutinname moet beperken, bijvoorbeeld vanwege gezondheidskwesties zoals hoge bloeddruk.
 • Nadeel 2: Bevat veel vet: Hoewel de bloedworst 17,2 gram vet bevat, waarvan 6,1 gram verzadigde vetten, kan dit als een nadeel worden beschouwd als je op zoek bent naar voedingsmiddelen met een lager vetgehalte of als je een dieet volgt dat de inname van verzadigde vetten beperkt.
 • Nadeel 3: Lange rijpingsproces: Het product vereist een rijping van minimaal 3 maanden, wat aangeeft dat het niet onmiddellijk beschikbaar is na productie. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar versere vleesproducten of als de wachttijd voor jou niet praktisch is.
 • Nadeel 4: Niet geschikt voor dieet dat allergenen vermijdt: Hoewel het product geen allergenen bevat, kan dit nadelig zijn als je specifieke voedselintoleranties of allergieën hebt en je gewend bent aan producten die ook vrij zijn van sporen van allergenen door cross-contaminatie.
 • Nadeel 5: Geen diverse voedingswaarden: De focus ligt op eiwitten en vetten, met relatief weinig koolhydraten (1,2 gram). Dit kan nadelig zijn als je op zoek bent naar een meer gebalanceerde bron van macronutriënten of wanneer je voedingsbehoeften vereisen dat je meer koolhydraten consumeert.

Onze favoriet #2

Fuduu.De Bloedworst

Fuduu.De Bloedworst

Waarom we het gekozen hebben

Bloedworst van het merk Fuduu.de is een product dat wordt aangeboden in conserven, herkenbaar aan de blikdeksels die beschikbaar zijn in twee maten: 99 mm of 73 mm in diameter. Deze blikdeksels zijn ontworpen voor gebruik met golfblikjes, wat duidt op een typisch geribbelde structuur van het blik waarin de bloedworst wordt verpakt. Deze conserven kunnen zich onderscheiden door verschillende opdrukken, wat mogelijk wijst op variaties in de soorten bloedworst of de branding van het bedrijf Fuduu.de. Als consument krijg je daarom niet alleen kwaliteitsvolle bloedworst, maar ook een product dat qua verpakking past bij je persoonlijke voorkeur of uitstraling.

 • voordeel 1: Met de bijgeleverde blikdeksel kun je jouw Bloedworst veilig opbergen en beschermen tegen externe factoren, zoals vuil of lucht, wat de houdbaarheid ten goede komt.
  voordeel 2: De beschikbare maten met diameters van 99 mm of 73 mm zorgen ervoor dat je een formaat kunt kiezen dat het beste past bij jouw behoefte of voorraadruimte.
  voordeel 3: De verschillende opdrukken op de blikdeksels bieden je de mogelijkheid om je Bloedworst op een leuke en persoonlijke manier te presenteren of gemakkelijk te onderscheiden wanneer je meerdere varianten in je voorraad hebt.
  voordeel 4: Door de speciaal ontworpen blikdeksels voor golfblikjes, beschik je over een product dat perfect past op de veelgebruikte conservenblikken, wat betekent dat je minder risico hebt op lekkage of ongewenste luchttoevoer.
  voordeel 5: De blikdeksels van Fuduu.de kunnen helpen in de organisatie van je keukenprovisie, doordat je eenvoudig ziet wat er in de blikjes zit en dit kan leiden tot een efficiënter gebruik van de beschikbare ingrediënten.
 • Nadeel 1: De beperkte keuze in de diameter van de blikdeksels kan een probleem vormen als je blikjes hebt die niet overeenkomen met de aangegeven maten van 99 mm of 73 mm. Dit betekent dat je misschien geen passende deksel kunt vinden voor jouw specifieke blikjes.
 • Nadeel 2: Er is sprake van verschillende opdrukken, wat kan betekenen dat je niet de mogelijkheid hebt om een persoonlijke of uniforme uitstraling te kiezen die past bij je voorkeuren of merkimago.
 • Nadeel 3: Omdat het product specifiek voor golfblikjes bedoeld is, ben je beperkt in het gebruik van deze deksels als je andere types blikjes gebruikt, wat de veelzijdigheid van het product beperkt.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt niet of de deksels herbruikbaar of recyclebaar zijn, wat een nadeel kan zijn als je op zoek bent naar een duurzame oplossing voor het afsluiten van je blikjes.
 • Nadeel 5: Er is geen informatie over de veiligheid van de blikdeksels, zoals of ze gemakkelijk te openen zijn zonder scherpe randen achter te laten, wat van belang kan zijn voor de gebruikservaring en veiligheid.

Onze favoriet #3

Würzteufel Bloedworst

Würzteufel Bloedworst

Waarom we het gekozen hebben

De Bloedworst van Würzteufel is een condiment voor bloedworstliefhebbers die de voorkeur geven aan klassieke en natuurlijke smaken. Met een fijne blend van natuurlijke kruiden zoals peper, muskaat, anijs, piment, marjolein en een hint van kaneel, is deze kruidenmix ontworpen om de basissmaak van elke bloedworstvariatie heerlijk aan te vullen. De kruidenmengsels van Würzteufel, geproduceerd door de ‘kruidenfabrikant Schwarzwald’ in de traditie van authentiek vakmanschap, bevatten geen chemische toevoegingen, smaakversterkers, kunstmatige aroma’s of kleurstoffen. De pure, echte smaken van eersteklas natuurlijke kruiden beloven een onvervalste smaakervaring. De producten worden aangeboden met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en zonder verzendkosten in Duitsland vanaf 50 euro. Ze worden verpakt in een hoogwaardige, transparante PE-HD-emmer met een originaliteitssluiting en een aromabeschermlaag, met een gewicht van 2000 gram. Om de kwaliteit te behouden, is het belangrijk de opslagvoorwaarden zoals temperatuur, licht en vochtigheid in acht te nemen. Deze Bloedworst kruidenmix is geschikt en bereikbaar voor zowel professionals als vleesliefhebbers die online shoppen op Amazon.

 • voordeel 1: Je kunt genieten van een natuurlijke kruidenmelange aangezien de Bloedworst-kruidenmengsel van Eder Gewürze geen chemische toevoegingen bevat.
  voordeel 2: De mengeling van hoogwaardige specerijen zoals zwarte peper, anjer, piment, nootmuskaat, majoran en uien zorgt voor een rijke, authentieke smaak aan je bloedworst.
  voordeel 3: De specifieke toevoegingsverhouding van 38 g/kg massa + 20 g pökelzout is al voor jou berekend, waardoor het kruidenmengsel eenvoudig en consistent te doseren is voor een optimaal resultaat.
  voordeel 4: De afwezigheid van smaakversterkers betekent dat je een puurder product krijgt, waarbij je de natuurlijke smaken van de specerijen en je gerecht beter kunt proeven.
  voordeel 5: Door de uitsluiting van glutamaat is het kruidenmengsel geschikter voor mensen met een glutamaatintolerantie of die een dieet volgen dat de inname van glutamaat beperkt.
 • Nadeel 1: Als je een specifieke dieetbehoefte hebt en geen zout mag consumeren, kan de toevoeging van 20 g pökelzout per kilogram massa een nadeel zijn voor jouw gezondheid.
 • Nadeel 2: De kruidenmengeling bevat uien, waardoor het product mogelijk niet geschikt is voor mensen met een uienallergie of die uien om andere redenen niet kunnen of willen eten.
 • Nadeel 3: Hoewel het ontbreken van glutamaat als een voordeel kan worden gezien voor degenen die mononatriumglutamaat willen vermijden, kan het ook betekenen dat de smaak voor sommige mensen minder intens of anders is dan ze gewend zijn van andere kruidenmixen die wel glutamaat bevatten.
 • Nadeel 4: Omdat er geen smaakversterkers worden gebruikt, kan het zijn dat je zelf extra kruiden of zout moet toevoegen om de gewenste smaakintensiteit te bereiken, wat extra tijd en moeite vraagt bij het bereiden van de bloedworst.
 • Nadeel 5: Het mengsel bevat specifieke kruiden zoals zwarte peper, anjer, piment, nootmuskaat en majoran, wat het mogelijk minder geschikt maakt voor mensen die deze specifieke smaken niet prefereren of er allergisch voor zijn.

Onze favoriet #4

Eder Gewürze Bloedworst

Eder Gewürze Bloedworst

Waarom we het gekozen hebben

Het Bloedworst-kruidenmengsel van Eder Gewürze is een natuurlijke keuze voor de bereiding van authentieke bloedworst. Dit mengsel bestaat uit hoogwaardige specerijen zoals zwarte peper, anjer, piment, nootmuskaat, majoraan en uien, zonder de aanwezigheid van chemische toevoegingen. Voor gezondheidsbewuste consumenten is het belangrijk te weten dat dit product vrij is van smaakversterkers en glutamaat, waarmee jij een pure smaakbeleving garandeert in jouw zelfgemaakte bloedworst. De aanbevolen dosering voor het gebruik van dit kruidenmengsel is 38 gram per kilogram vleesmassa, plus 20 gram pökelzout, om de smaak en veiligheid van jouw worst te optimaliseren. Met Eder Gewürze geef je jouw bloedworst een traditionele smaak zonder ongewenste toevoegingen.

 • voordeel 1: Je kunt genieten van een natuurlijke kruidenmelange aangezien de Bloedworst-kruidenmengsel van Eder Gewürze geen chemische toevoegingen bevat.
  voordeel 2: De mengeling van hoogwaardige specerijen zoals zwarte peper, anjer, piment, nootmuskaat, majoran en uien zorgt voor een rijke, authentieke smaak aan je bloedworst.
  voordeel 3: De specifieke toevoegingsverhouding van 38 g/kg massa + 20 g pökelzout is al voor jou berekend, waardoor het kruidenmengsel eenvoudig en consistent te doseren is voor een optimaal resultaat.
  voordeel 4: De afwezigheid van smaakversterkers betekent dat je een puurder product krijgt, waarbij je de natuurlijke smaken van de specerijen en je gerecht beter kunt proeven.
  voordeel 5: Door de uitsluiting van glutamaat is het kruidenmengsel geschikter voor mensen met een glutamaatintolerantie of die een dieet volgen dat de inname van glutamaat beperkt.
 • Nadeel 1: Als je een specifieke dieetbehoefte hebt en geen zout mag consumeren, kan de toevoeging van 20 g pökelzout per kilogram massa een nadeel zijn voor jouw gezondheid.
 • Nadeel 2: De kruidenmengeling bevat uien, waardoor het product mogelijk niet geschikt is voor mensen met een uienallergie of die uien om andere redenen niet kunnen of willen eten.
 • Nadeel 3: Hoewel het ontbreken van glutamaat als een voordeel kan worden gezien voor degenen die mononatriumglutamaat willen vermijden, kan het ook betekenen dat de smaak voor sommige mensen minder intens of anders is dan ze gewend zijn van andere kruidenmixen die wel glutamaat bevatten.
 • Nadeel 4: Omdat er geen smaakversterkers worden gebruikt, kan het zijn dat je zelf extra kruiden of zout moet toevoegen om de gewenste smaakintensiteit te bereiken, wat extra tijd en moeite vraagt bij het bereiden van de bloedworst.
 • Nadeel 5: Het mengsel bevat specifieke kruiden zoals zwarte peper, anjer, piment, nootmuskaat en majoran, wat het mogelijk minder geschikt maakt voor mensen die deze specifieke smaken niet prefereren of er allergisch voor zijn.

Onze favoriet #5

Eder Gewürze Bloedworst

Eder Gewürze Bloedworst

Waarom we het gekozen hebben

Het Bloedworst kruidenmengsel van Eder Gewürze is een natuurlijke kruidenmix die jouw zelfgemaakte bloedworst een authentieke en pure smaak geeft. Deze mengeling bevat klassieke specerijen zoals witte peper, anjerken (mogelijk een foutieve vertaling of typfout van kruidnagel), en gember, die samen een rijke en diepe smaak creëren. Dit product respecteert jouw voorkeur voor puur eten, aangezien het vrij is van conserveringsmiddelen, glutamaat (smaakversterkers), additieven en kleurstoffen. Met deze kruiden zet je een stap richting een gezondere en natuurlijkere keuken zonder in te leveren op de vertrouwde smaak die je verwacht van traditionele bloedworst.

 • voordeel 1: De kruidenmix voor de bloedworst bevat natuurlijke specerijen zoals witte peper, anjerken en gember, wat zorgt voor een authentieke en rijke smaakervaring.
  voordeel 2: Dit product is vrij van conserveringsmiddelen, wat betekent dat je kunt genieten van de natuurlijke smaken zonder je zorgen te maken over ongewenste chemische toevoegingen.
  voordeel 3: Het ontbreken van glutamaat verzekert je van een kruidenmix zonder toegevoegde smaakversterkers, wat beter kan zijn voor je gezondheid en welzijn.
  voordeel 4: Eder Gewürze maakt gebruik van een receptuur zonder additieven, wat de puurheid van het product ten goede komt en bijdraagt aan een natuurlijkere voedingskeuze.
  voordeel 5: De afwezigheid van kunstmatige kleurstoffen houdt in dat de bloedworst zijn kleur op een natuurlijke manier verkrijgt, wat het een betere keuze maakt voor diegenen die bewust bezig zijn met hun voedingspatroon.
 • Nadeel 1: Als je specifiek op zoek bent naar een traditioneel smakende bloedworst, kan de smaak van de Eder Gewürze bloedworst te mild of anders zijn, gezien de beperkte lijst van kruiden zoals witte peper, anjerken en gember.
 • Nadeel 2: De bloedworst bevat geen conserveringsmiddelen; hierdoor is de houdbaarheid mogelijk korter dan die van vergelijkbare producten die wel conserveringsmiddelen bevatten.
 • Nadeel 3: Omdat het product geen additieven bevat, mis je misschien de textuur of smaakversterkers die in andere bloedworstproducten worden gebruikt om een consistente of versterkte smaak te garanderen.
 • Nadeel 4: Zonder kleurstoffen kan de bloedworst van Eder Gewürze er minder aantrekkelijk uitzien in vergelijking met andere bloedworsten die door kleurstoffen een rijkere of meer uniforme kleur hebben.
 • Nadeel 5: Hoewel het product vrij is van glutamaat, kan dit betekenen dat de umamismaak, die veel mensen aangenaam vinden in vleesproducten, minder aanwezig is in de smaak van deze bloedworst.

Onze favoriet #6

Würzteufel Bloedworst

Würzteufel Bloedworst

Waarom we het gekozen hebben

De Bloedworst kruidenmix van Würzteufel is een hooggeprezen specialiteit voor worstliefhebbers die op zoek zijn naar authentieke en natuurlijke smaakbelevingen. Deze traditionele kruidenbereiding onderscheidt zich door het gebruik van vers gemalen zwarte peper, aromatische navel en fijne gemalen kruiden. De mix is vrij van chemische toevoegingen, smaakversterkers, kunstmatige aroma’s of kleurstoffen, waardoor je kunt genieten van de zuivere smaken die de kwaliteit van je vleeshandwerk zullen verhogen. Würzteufel, opererend vanuit de Zwarte Woud-regio, garandeert vakmanschap en natuurlijkheid, en biedt dit product aan in een hoogwaardige PE/ALU-verpakking met een aroma-beschermende laag en een handige druksluiting, wat zorgt voor langdurige versheid. Met een inhoud van 250 gram en levering binnen Duitsland vanaf 50 euro, wordt jou aangeraden de kruiden in een donkere, droge ruimte onder de 25 °C te bewaren voor het behouden van de optimale kwaliteit. Getuig van vakmanschap in jouw keuken met deze bestseller die nu op Amazon beschikbaar is.

 • voordeel 1: Je kunt genieten van een unieke smaaksensatie door de vers gemalen zwarte peper en aromatische navel die gebruikt worden in de kruidenbereiding, wat de bloedworst een bijzonder goede smaak geeft.
  voordeel 2: De bloedworst is bereid met een evenwichtige kruidenmix die niet overheersend is, waardoor de kwaliteit van het vlees tot zijn recht komt en jij een subtiele en harmonieuze smaakervaring beleeft.
  voordeel 3: De kruidenmengsels zijn van hoge kwaliteit en vrij van chemische hulpmiddelen, smaakversterkers, kunstmatige aroma’s of kleurstoffen, wat zorgt voor een zuivere, onvervalste smaakbeleving dankzij de gebruikte eersteklas natuurlijke kruiden.
  voordeel 4: Door rechtstreekse productie in ambachtelijke traditie door de ‘kruidenfabrikant Schwarzwald’ kun je vertrouwen op versheid en authenticiteit, en bovendien draag je bij aan het behoud van traditionele productiemethoden.
  voordeel 5: De kwaliteit van de bloedworst blijft lang behouden dankzij de hoogwaardige PE/ALU-verpakking met aroma-beschermingslaag, die zorgt dat de worst na openen in perfecte staat blijft onder de juiste opslagcondities, wat je meer flexibiliteit geeft bij het consumeren.
 • Nadeel 1: De verpakking van de Bloedworst van Würzteufel is een PE/ALU-zak met aroma-beschermende laag die milieubewuste consumenten kan afschrikken, omdat dit type verpakking doorgaans minder duurzaam is dan andere alternatieven.
 • Nadeel 2: Het product vereist strikte opslagvoorwaarden, zoals het bewaren op een donkere plek, bij een luchtvochtigheid die niet boven de 75% uitkomt, en een temperatuur die niet hoger mag zijn dan 25°C. Dit kan ongemakkelijk zijn voor jou als je niet beschikt over de juiste opslagfaciliteiten.
 • Nadeel 3: Ongeopend heeft de worst een minimale houdbaarheid van één jaar, maar er zijn geen specifieke details over hoe lang het product houdbaar blijft na opening, wat kan leiden tot onzekerheid over de versheid op de langere termijn.
 • Nadeel 4: De aangegeven smaak kan voor sommige mensen wellicht te subtiel zijn, aangezien de kruiden ‘evenwichtig, maar niet voorgrondig’ zijn, wat betekent dat liefhebbers van sterk gekruide voeding het qua smaak te matig kunnen vinden.
 • Nadeel 5: Hoewel het merk Würzteufel een divers assortiment en verpakkingsvariaties belooft, wordt er in de beschrijving slechts één vulgewicht van 250 gram vermeld. Als je variatie in hoeveelheden prefereert of andere formaten nodig hebt voor verschillende gelegenheden, kan dit beperkend zijn.

Onze favoriet #7

Würzteufel Bloedworst

Würzteufel Bloedworst

Waarom we het gekozen hebben

Het Bloedworst kruidenmengsel van het merk Würzteufel is een hoogwaardige, traditionele specerijbereiding die geroemd wordt door liefhebbers van worsten. Dit mengsel is samengesteld uit versgemalen zwarte peper, aromatische navel en een selectie van fijn gemalen kruiden, die samen zorgen voor een gebalanceerd smaakprofiel zonder te overheersen. Puur en authentiek van smaak, want Würzteufel staat erop geen chemische toevoegingen, smaakversterkers, kunstmatige aroma’s of kleurstoffen te gebruiken. De specerijen worden in de Schwarzwald-regio op ambachtelijke wijze en voornamelijk in eigen beheer geproduceerd, waarbij het merk zich richt zowel op particulieren als op bedrijven, met aantrekkelijke prijzen en een breed assortiment. De kruiden worden geleverd in een transparante, hoogwaardige PE-HD-emmer met een aroma-beschermende laag en een hersluitbare druksluiting met een origineel zegel, waarbij ze een minimale houdbaarheid van één jaar hebben na besteldatum. Let bij opslag wel op dat het donker, onder de 25°C en met een luchtvochtigheid niet hoger dan 75% bewaard wordt. In Duitsland profiteer je van gratis levering bij bestellingen boven de 50 euro. Met een inhoud van 1800 gram heb je genoeg om je worsten een authentieke en heerlijke smaak te geven.

 • voordeel 1: Je geniet van een authentieke smaakervaring dankzij het gebruik van vers gemalen zwarte peper, aromatische navel en fijngemalen kruiden in de traditionele kruidenbereiding, wat zorgt voor een goede, evenwichtige smaak zonder dat de kruiden overheersen.
 • voordeel 2: De kruidenmengsels van Würzteufel zijn van hoge kwaliteit en bevatten geen chemische toevoegingen, smaakversterkers, kunstmatige aroma’s of kleurstoffen, waardoor je kunt genieten van een zuivere en onvervalste smaaksensatie.
 • voordeel 3: De producten worden zelfstandig geproduceerd door de “kruidenfabrikant Schwarzwald” in ambachtelijke traditie, wat zorgt voor een hoge kwaliteitsstandaard en een groot assortiment aan product- en verpakkingsvariaties, zowel voor consumenten als voor bedrijven.
 • voordeel 4: De producten zijn lang houdbaar en hebben in de originele gesloten verpakking een minimale houdbaarheid van één jaar, waarbij je na het openen de kwaliteit goed kunt behouden door de emmer donker en bij een temperatuur niet hoger dan 25 °C en een luchtvochtigheid onder de 75% te bewaren.
 • voordeel 5: De bloedworst wordt geleverd in een hoogwaardige, transparante PE-HD-emmer met originaliteitssluiting en aroma-beschermingslaag, met een inhoud van 1800 gram, die gemakkelijk te openen is en met een druksluiting weer goed hersluitbaar.
 • Nadeel 1: De opslagvoorwaarden van Würzteufel Bloedworst zijn vrij strikt. Je moet ervoor zorgen dat de kruiden op een donkere plek worden opgeslagen, met een luchtvochtigheid die niet hoger is dan 75% en een temperatuur die niet boven de 25 °C uitkomt. Dit kan in sommige huishoudens of omgevingen lastig te realiseren zijn, zeker als je niet over een koele en droge opslagruimte beschikt.
 • Nadeel 2: Hoewel er geen gebruik wordt gemaakt van chemische hulpstoffen, smaakversterkers, aroma’s of kleurstoffen, kan de pure en onvervalste smaak van natuurlijke kruiden te intens of niet naar wens zijn voor mensen die mildere of meer conventionele smaken gewend zijn.
 • Nadeel 3: Voor sommige liefhebbers van bloedworst kan de kruidenmix misschien te evenwichtig of niet voorgrondig genoeg zijn, vooral als je voorkeur uitgaat naar een kruidigere of sterkere smaakbeleving.
 • Nadeel 4: De worst wordt geleverd in een PE-HD-emmer met een originele verzegeling die na opening mogelijk niet dezelfde bescherming biedt tegen buitenlucht en andere invloeden, ondanks de hersluitbare druksluiting. Dit kan de houdbaarheid van het product na opening beïnvloeden.
 • Nadeel 5: De vermelding dat de producten een minimale houdbaarheidsdatum van één jaar hebben vanaf de datum van bestelling betekent dat de versheid en kwaliteit van de kruiden na dit jaar mogelijk kunnen afnemen, zelfs als de opslagcondities goed zijn nageleefd. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die niet vaak kruiden gebruiken en ze langer willen bewaren.

Onze favoriet #8

Würzteufel Bloedworst

Würzteufel Bloedworst

Waarom we het gekozen hebben

De klassieke bloedworst van Würzteufel onderscheidt zich door het gebruik van fijn gemalen natuurlijke kruiden zoals peper, muskaat, anijs, piment, marjolein en een vleugje kaneel, die harmonisch aansluiten bij diverse bloedworstbereidingen en de basissmaak rijkelijk aanvullen. Deze hoogwaardige kruidenmix, vrij van chemische hulpmiddelen, smaakversterkers, kunstmatige aroma’s of kleurstoffen, is bedoeld voor zowel professionals als vleesbereidingsenthousiastelingen en wordt geproduceerd door ‘kruidenfabrikant Schwarzwald’ met meer dan 90% eigen productie in ambachtelijke traditie. Würzteufel biedt jou, als consument of bedrijf, diverse product- en verpakkingsvarianten tegen scherpe prijzen, met een minimale houdbaarheid van één jaar en gegarandeerde kwaliteitsbehoud bij correcte opslag (donker en onder de 25 °C). De mix wordt geleverd in een robuuste, witte 15 kg PE-emmer met veiligheidssluiting en een PE-binnenzak met aroma-beschermende laag, vanaf 50 euro gratis bezorgd binnen Duitsland. Ideaal voor jou als je streeft naar authenticiteit en kwaliteit in je vleescreaties.

 • voordeel 1: De bloedworst van Würzteufel bevat een klassieke mix van fijn gemalen natuurlijke kruiden zoals peper, muskaat, aner, piment, majoraan en kaneel, die de basissmaak van de bloedworst uitstekend afronden en zorgen voor een harmonieuze smaaksensatie.
 • voordeel 2: Würzteufel zet zich in voor hoogwaardige kruidenmengsels zonder chemische hulpmiddelen, smaakversterkers, kunstmatige aroma’s of kleurstoffen, waardoor jij kunt genieten van de zuivere, onvervalste smaak van eersteklas natuurlijke kruiden.
 • voordeel 3: Het bedrijf “kruidenfabrikant Schwarzwald” produceert meer dan 90% van zijn kruidenproducten zelf, met behulp van traditionele ambachtelijke methodes, hetgeen resulteert in een hoge kwaliteitsstandaard en biedt je daarnaast een grote verscheidenheid aan producten en verpakkingsvarianten.
 • voordeel 4: De bloedworst van Würzteufel heeft een lange houdbaarheid, waarbij de originele gesloten containers minimaal één jaar na de besteldatum houdbaar blijven. Ook na het openen kan de productkwaliteit lang behouden blijven mits de opslagvoorwaarden met betrekking tot licht, luchtvochtigheid en temperatuur goed worden nageleefd.
 • voordeel 5: De kruiden voor de bloedworst worden geleverd in een hoogwaardige, onbreekbare witte PE-emmer van 32 liter inhoud met veiligheidssluiting en een PE-binnenzak met aroma-beschermlaag, met een vulgewicht van 15 kg. De verpakking is gemakkelijk te openen en hersluitbaar, wat het gebruiksgemak ten goede komt.
 • Nadeel 1: Opslagvoorwaarden – De bloedworst van Würzteufel vereist specifieke opslagvoorwaarden die wellicht niet voor iedereen haalbaar zijn. Het product moet donker worden opgeslagen met een luchtvochtigheid die niet meer dan 75% bedraagt en op een temperatuur die niet meer dan 25°C overschrijdt om de kwaliteit te behouden.
 • Nadeel 2: Houdbaarheid – Hoewel het product in originele gesloten containers een minimale houdbaarheidsdatum heeft van één jaar, kan na het openen van de verzegeling de houdbaarheid aanzienlijk afnemen als de opslagvoorwaarden niet strikt worden nageleefd.
 • Nadeel 3: Verpakkingsgrootte – De bloedworst wordt geleverd in een hoogwaardige, witte PE-emmer met een inhoud van 32 liter en een vulgewicht van 15 kg. Dit kan voor sommige consumenten of kleinere huishoudens te groot zijn, zowel qua kwantiteit als het fysiek opbergen van de emmer.
 • Nadeel 4: Complexiteit van kruiden – De fijne melange van natuurlijke kruiden waaronder peper, muskaat, aner (mogelijk een typefout en moet anijs zijn), piment, marjolein en kaneel kan voor sommige mensen te complex of intens zijn, waardoor het minder geschikt kan zijn voor diegenen die een eenvoudige of meer subtiele smaak prefereren.
 • Nadeel 5: Niet voor amateurs – Hoewel Würzteufel aangeeft dat hun producten voor zowel professionals als liefhebbers zijn, kan de omvang en de professionaliteit van het product intimiderend of overweldigend zijn voor amateurkok of incidentele liefhebbers van bloedworst die niet gewend zijn om met dergelijke grote hoeveelheden en gespecialiseerde ingrediënten te werken.

Onze favoriet #9

Würzteufel Bloedworst

Würzteufel Bloedworst

Waarom we het gekozen hebben

Het Bloedworst kruidenmengsel van Würzteufel is een zorgvuldig samengestelde kruidenmix die bij liefhebbers van worst waardering zal vinden dankzij de goede, evenwichtige smaak waarin de kruiden niet te sterk op de voorgrond treden. Dit product, zonder chemische toevoegingen, smaakversterkers, kunstmatige aroma’s of kleurstoffen, is representatief voor de zuivere smaken die je kunt verwachten van hoogwaardige, natuurlijke kruiden. Geproduceerd door “Kruidenfabrikant Schwarzwald” met meer dan 90% eigen productie, ben je verzekerd van een ambachtelijke oorsprong en competitieve prijzen. Deze bestseller, nu beschikbaar op Amazon, wordt geleverd in een praktische, onbreekbare witte PE-emmer van 32 liter met een veiligheidssluiting en een PE-binnenzak met een aroma-beschermlaag, een vulgewicht van 15 kg, en is gemakkelijk te openen en opnieuw te sluiten. Let erop dat voor het behoud van de kwaliteit het product donker en bij een luchtvochtigheid onder de 75% alsook een temperatuur van maximaal 25 °C moet worden bewaard. Bij bestellingen binnen Duitsland vanaf 50 euro is de levering gratis.

 • voordeel 1: De traditionele kruidenbereiding voor de Bloedworst van Würzteufel zorgt voor een goede en evenwichtige smaak, waarbij de kruiden wel aanwezig zijn maar niet overheersend, wat door liefhebbers van worst heel erg wordt gewaardeerd.
  voordeel 2: De kruidenmengsels zijn van hoogwaardige kwaliteit en bevatten geen chemische toevoegingen, smaakversterkers, kunstmatige aroma’s of kleurstoffen, wat resulteert in een zuivere en onvervalste smaak van natuurlijke kruiden.
  voordeel 3: De producten worden voor meer dan 90% zelfstandig geproduceerd door “kruidenfabrikant Schwarzwald” in goede ambachtelijke traditie, wat vertrouwen geeft in het ambachtelijke proces en de kwaliteit van de producten.
  voordeel 4: De verpakking is zorgvuldig gekozen; de producten worden geleverd in hoogwaardige, onbreekbare witte PE-emmers met veiligheidssluiting en een PE-binnenzak met aroma-beschermlaag. Dit zorgt ervoor dat de productkwaliteit ook na het openen lang behouden blijft onder de juiste opslagvoorwaarden.
  voordeel 5: De emmer is gemakkelijk te openen en hersluitbaar, wat helpt bij het behouden van de versheid en smaak van de kruiden en het gebruiksgemak verhoogt voor zowel eindgebruikers als bedrijven.
 • nadeel 1: De opslagvoorwaarden van de Bloedworst van Würzteufel zijn vrij strikt. De producten moeten namelijk donker worden bewaard, de luchtvochtigheid mag niet meer dan 75% zijn en de opslagtemperatuur mag niet meer dan 25 °C overschrijden. Dit kan een uitdaging zijn als je niet over de juiste opslagfaciliteiten beschikt.
 • nadeel 2: De grote verpakking van 15 kg in een 32 liter witte PE-emmer kan te omvangrijk zijn voor sommige consumenten, vooral als je het product slechts in kleine hoeveelheden gebruikt of als je beperkte opslagruimte hebt.
 • nadeel 3: Hoewel het merk trots is op het gebruik van natuurlijke kruiden zonder chemische hulpmiddelen en smaakversterkers, kan het ontbreken van deze additieven voor sommige consumenten leiden tot een smaak die anders is dan zij gewend zijn van meer commerciële merken.
 • nadeel 4: Het product wordt omschreven als eenvoudig, met een evenwichtige, maar niet voorgrondige kruidenmix, wat kan suggereren dat de smaak voor sommige liefhebbers van sterk gekruide vleesproducten als te mild kan worden ervaren.
 • nadeel 5: De minimale houdbaarheidsdatum is één jaar vanaf de datum van de bestelling, wat betekent dat je het product relatief snel moet consumeren, vooral als het in grote hoeveelheden zoals 15 kg wordt gekocht, wat kan leiden tot verspilling als je het niet binnen de tijd opmaakt.

Na zorgvuldig onderzoek en testen van een brede selectie bloedworsten hebben we de top 10 voor je uitgelicht, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Of je nu op zoek bent naar een bloedworst met een traditionele touch, bereid volgens eeuwenoude recepten, of een moderne variant met een twist, onze lijst biedt opties voor elke smaakvoorkeur. We hebben gelet op kenmerken zoals smaakintensiteit, texturen, kwaliteit van ingrediënten en de manier van produceren. Deze bloedworsten tonen aan dat ambacht en smaak hand in hand gaan en geven jou de kans om thuis te genieten van het beste wat de markt te bieden heeft. Vergeet niet te letten op herkomst en productiemethodes, om niet alleen jouw smaakpapillen, maar ook het milieu en de lokale economie te ondersteunen. Kies dus met vertrouwen uit onze topselectie en maak van je volgende maaltijd een culinair feest met een van de beste bloedworsten uit onze test!

Inhoudsopgave