a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Bodyboard: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 bodyboards volgens het nieuwste onderzoek, ideaal om je surfervaring te verbeteren en je wateravonturen naar een hoger niveau te tillen.

Unser Favorit: Osprey Bodyboard

Osprey Bodyboard
★★★★★

Unser Favorit: Original Cup Bodyboard

Original Cup Bodyboard
★★★★★

Unser Favorit: Iboard Bodyboard

Iboard Bodyboard
★★★★★

Unser Favorit: Costway Bodyboard

Costway Bodyboard
★★★★★

Unser Favorit: B Best Sporting Bodyboard

B Best Sporting Bodyboard
★★★★★

Unser Favorit: Osprey Bodyboard

Osprey Bodyboard
★★★★★

Unser Favorit: Actoys Bodyboard

Actoys Bodyboard
★★★★★

Unser Favorit: B Best Sporting Bodyboard

B Best Sporting Bodyboard
★★★★★

Unser Favorit: Osprey Bodyboard

Osprey Bodyboard
★★★★★

Unser Favorit: Iboard Bodyboard

Iboard Bodyboard
★★★★★

Wanneer je de ruige golven wilt bedwingen, dan is een hoogwaardig bodyboard je beste maatje. De keuze voor het juiste board kan soms overweldigend zijn, met een breed scala aan merken, modellen en functies. Dat begrijpen we volkomen. Daarom hebben wij het harde werk voor jou gedaan; we presenteren hierbij Bodyboard: De 10 beste producten in de test. In deze nieuwste onderzoekseditie hebben we talrijke bodyboards aan een grondige test onderworpen, rekening houdend met factoren zoals duurzaamheid, prestatie in verschillende golfomstandigheden, prijs-kwaliteitverhouding en veel meer. Lees verder en ontdek welk bodyboard het beste bij jou past.

Een bodyboard is een soort surfplank die specifiek ontworpen is voor het surfen van golven terwijl je ligt of knielt. In tegenstelling tot de traditionele surfplank, is een bodyboard breder en korter, wat je meer controle en wendbaarheid geeft. De zachte schuimconstructie zorgt voor een comfortabel oppervlak en vermindert de kans op letsel tijdens het surfen. Het is een geweldig hulpmiddel als je wilt beginnen met golfsurfen of als je op zoek bent naar een spannende bezigheid voor in het water.

Check Uit

Onze favoriet #1

Osprey Bodyboard

Osprey Bodyboard

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Osprey Bodyboard is ontworpen voor boarders die hun vaardigheden willen verbeteren. Gemaakt van duurzaam HDPE Slick, XPE Deck en EPS kern, is dit een licht en hydrodynamisch board dat je betere snelheid, wendbaarheid en controle biedt. De unieke gebogen achterkant zorgt voor extra controle tijdens het rijden. Het bodyboard wordt geleverd met een bijpassende lijn en een gewikkelde polslus, zodat je het board altijd bij je kunt houden. Met een lengte van 93,98 cm is dit bodyboard perfect voor zowel kinderen als volwassenen.

 • Voordeel 1: Dit bodyboard is ontworpen voor zowel beginners als ervaren bodyboarders. Door de verbeterde snelheid, wendbaarheid en controle dat het biedt, kun jij je vaardigheden aanzienlijk verbeteren.
 • Voordeel 2: Het Osprey bodyboard is gemaakt van een duurzame HDPE Slick, XPE Deck en EPS kern. Dit maakt het een licht en gemakkelijk te manoeuvreren board, terwijl het ook stevig en robuust is.
 • Voordeel 3: Extra controle is een belangrijk kenmerk van dit bodyboard, dankzij de gebogen achterkant. Dit geeft je meer grip en controle tijdens je ride.
 • Voordeel 4: Nooit meer je bodyboard kwijtraken in het water. Dit board wordt geleverd met een bijpassende lijn en een gewikkelde polslus, zodat je je board altijd bij je kunt houden, wat je veiligheid tijdens het bodyboarden verhoogt.
 • Voordeel 5: Met een lengte van 93,98 cm is dit bodyboard zowel geschikt voor kinderen als volwassenen. Dit betekent dat familieleden van alle leeftijden kunnen genieten van de fun en opwinding die bodyboarden biedt.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving van het Osprey Bodyboard, zijn er een paar potentiële nadelen te identificeren:
 • Nadeel 1: Het bodyboard is ontworpen voor boarders die hun vaardigheden willen verbeteren. Dit kan betekenen dat het misschien niet geschikt is voor absolute beginners of voor professionals die op zoek zijn naar geavanceerde technische functies.
 • Nadeel 2: Hoewel de HDPE Slick, XPE Deck en EPS-kern de duurzaamheid en lichtheid van het board verhogen, kunnen deze materialen nog steeds gevoelig zijn voor schade bij zeer harde stoten of krassen.
 • Nadeel 3: De gebogen achterkant zorgt voor meer controle tijdens het rijden, maar kan minder stabiliteit bieden bij hogere snelheden of in ruwere wateren.
 • Nadeel 4: Het bodyboard wordt geleverd met een bijpassende lijn en een gewikkelde polslus, dus als je de voorkeur geeft aan een andere polslus of lijn, zou je deze apart moeten kopen en aanpassen.
 • Nadeel 5: De lengte van het bodyboard is 93,98 cm. Hoewel dit wordt beschreven als perfect voor zowel kinderen als volwassenen, is het mogelijk dat het niet comfortabel is voor zeer lange mensen of voor zeer jonge kinderen. Bovendien, als je specifiek op zoek bent naar een board dat vooral gericht is op kinderen of alleen voor volwassenen, kan dit board minder aantrekkelijk zijn.

Onze favoriet #2

Original Cup Bodyboard

Original Cup Bodyboard

Waarom we het gekozen hebben

De Bodyboard-set van Original Cup, bestaande uit twee Super Race bodyboards in blauw en geel, is een geweldig en onmisbaar accessoire voor zomers plezier in het zwembad of op de golven. Uitermate praktisch, ze kunnen eenvoudig worden opgeblazen en opgeborgen, en met twee nylon handgrepen kunnen je kinderen ze veilig vastpakken. De bodyboards, gemaakt van polyester en polyurethaan, zijn ontworpen voor duurzaamheid en kunnen voor vele zomers opnieuw worden gebruikt. Geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar (tot 25 kg) om te zwemmen, en van 4 tot 12 jaar (tot 45 kg) voor veilig glijden. Het is het perfecte, eenvoudige en leuke cadeau voor je kinderen om hun zomer volledig te benutten. Original Cup is toonaangevend in buitenspelen en waterspelen in Europa, en biedt een grote keuze aan Ventriglisse en accessoires voor een onvergetelijke zomer.

 • Voordeel 1: Met de Original Cup bodyboards krijg je twee stuks Super Race boards – een in blauw en een in geel. Met dit duo kun je volop genieten van het zwembad, de golven en op Ventriglisse tapijten.

  Voordeel 2: Deze bodyboards zijn ultra-praktisch. Ze kunnen zeer gemakkelijk worden opgeblazen en nemen geen ruimte in. Met de twee nylon handgrepen kunnen je kinderen de boards veilig vastpakken en beginnen met hun wateravonturen.

 • Voordeel 3: De Original Cup bodyboards staan ​​garant voor premium kwaliteit. Gemaakt van polyester en polyurethaan, zijn deze boards ontworpen voor duurzaam gebruik. Ze zijn zeer robuust en kunnen zomer na zomer worden hergebruikt, wat zorgt voor langdurig plezier.
 • Voordeel 4: Ze komen ook met leeftijd- en gewichtsindicaties: geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar (tot 25 kg) om te zwemmen, en van 4 tot 12 jaar (tot 45 kg) voor veilig glijden. Dit helpt om ervoor te zorgen dat je kinderen veilig en passend kunnen genieten van hun bodyboards.
 • Voordeel 5: Het zijn geweldige cadeau-opties. Door hun eenvoud en speelse aard zijn deze boards het ideale geschenk voor je kinderen om volledig van hun zomer te genieten.
 • Nadeel 1: De bodyboards zijn vooral ontworpen voor kinderen. Hieruit kun je opmaken dat ze waarschijnlijk niet geschikt of duurzaam genoeg zijn voor volwassenen of zwaardere gebruikers.
 • Nadeel 2: Ze zijn gemaakt van polyester en polyurethaan. Hoewel deze materialen robuust kunnen zijn, bieden ze mogelijk niet dezelfde flexibiliteit of prestaties als sommige andere materialen die in bodyboards worden gebruikt, zoals polypropyleen.
 • Nadeel 3: De boards zijn specifiek ontworpen voor gebruik met de ‘tapijten van Ventriglisse’. Als je deze tapijten niet hebt, is het mogelijk dat je niet alle voordelen of functies van de boards kunt benutten.
 • Nadeel 4: Hoewel de bodyboards opblaasbaar zijn, wat handig kan zijn voor transport en opslag, kan dit ook betekenen dat ze vatbaarder zijn voor puncties of schade.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving geeft niet veel informatie over extra functies, zoals een glad oppervlak voor betere prestaties of toegevoegde veiligheidsfuncties. Dit zou kunnen betekenen dat de boards vrij basis zijn in termen van hun design of functionaliteit.

Onze favoriet #3

Iboard Bodyboard

Iboard Bodyboard

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het iBOARD Bodyboard is een hoogwaardige en duurzame keuze voor watersportfanaten. Ontworpen met een lichte en toch stevige EPS-kern en een HDPE-bodem met plastic netten, combineert het board robuustheid met lichtgewicht gemak. Met een formaat van 37″ x 18,8″ x 2,2″, heeft het een sterk drijfvermogen en kan het rijders tot 200lbs dragen, ideaal voor 6-16 jarige beginners. Voor extra veiligheid is er een polsveiligheidskoord meegeleverd, zodat je je board niet verliest in de golven. Het dynamische, licht gekantelde en gebogen ontwerp aan het uiteinde maakt surfen eenvoudiger en leuker, terwijl de verzonken baan aan de onderkant het draaien en sprinten vergemakkelijkt. Plus, het opwaarts gekantelde hoofd voorkomt water in je neus, voor een geweldige surfervaring!

 • Voordeel 1: Met het praktische ontwerp van het COSTWAY bodyboard kun je niet alleen genieten van spannende surferervaringen bij het strand of zwembad, maar ook je rug- en buikspieren trainen.
 • Voordeel 2: Dankzij het gebruik van kwalitatief hoogwaardig materiaal zoals onderhoudsvriendelijk XPE voor het oppervlak en soepel HDPE voor de bodem, biedt dit bodyboard je een goede schokbestendigheid, duurzaamheid, hogere snelheden en betere manoeuvreerbaarheid.
 • Voordeel 3: COSTWAY’s bodyboard heeft een praktisch design met een EPS-kern die voor sterk drijfvermogen met laag gewicht zorgt. Ook het halfmaanvormige achterontwerp maakt het geschikt voor zelfs kleinere en middelgrote golven.
 • Voordeel 4: Dit bodyboard biedt uitstekende veiligheidsfuncties. Zo zorgt het bijgeleverde trekkoord voor extra stabiliteit tijdens het surfen, en de geïntegreerde band voorkomt dat het board gemakkelijk verloren gaat.
 • Voordeel 5: Het COSTWAY surfboard biedt veel plezier. Gebruik het als een surfboard in de zee of als zwemplank in rustiger water. Zelfs als de golven niet hoog zijn, kun je gewoon op het board liggen en van je vrije tijd genieten.
 • Nadeel 1: Hoewel het product hoge kwaliteit materialen claimt, zijn er geen precieze details over de kwaliteit van het XPE-oppervlak en de HDPE-bodem. Zonder deze informatie kun je niet zeker zijn van de duurzaamheid en efficiëntie van het bodyboard tijdens het surfen.
 • Nadeel 2: Ondanks de bewering dat het board is ontworpen voor een betere hantering, is het halfmaanvormige achterontwerp wellicht niet comfortabel of gemakkelijk voor iedereen in gebruik. Dit kan vooral een probleem zijn bij het rijden op grote golven en kan beperken wie het board kan gebruiken.
 • Nadeel 3: Hoewel het zwemboard een trekkoord heeft voor veiligheid en stabiliteit, biedt dit geen volledige bescherming. Bijvoorbeeld, bij een sterke stroming of golf kan het trekkoord niet altijd voorkomen dat je van het board afvalt en mogelijk letsel oploopt.
 • Nadeel 4: Hoewel het product meldt dat er een band aan het zwemboard is bevestigd om verlies te voorkomen, kan deze band mogelijk niet sterk genoeg zijn om het board stevig vast te houden bij hardere golven of stromingen.
 • Nadeel 5: Ondanks de bewering dat het bodyboard geschikt is voor gebruik in een waterpark, strand of rivier, is er geen melding van hoe goed het board presteert in verschillende wateromstandigheden. Dit kan betekenen dat de prestaties niet optimaal zijn in alle soorten water of weersomstandigheden.

Onze favoriet #4

Costway Bodyboard

Costway Bodyboard

Waarom we het gekozen hebben

Het COSTWAY Bodyboard is jouw perfecte partner voor zomerse wateravonturen. Voorzien van een onderhoudsvriendelijk XPE-oppervlak voor goede schokbestendigheid en duurzaamheid en tevens een gladde HDPE-bodem voor hoge snelheid en wendbaarheid, is dit bodyboard gemaakt om de golven te temmen. Dankzij de lichte EPS-kern biedt het board uitstekend drijfvermogen en is het ontwerp, met de halve maan vorm aan de achterkant, speciaal gemaakt voor betere handling op zowel kleine als middelgrote golven. Je veiligheid is gegarandeerd met een trekkoord voor stabiliteit en er is ook een band om te voorkomen dat je je board verliest. Of het nu op het strand, de rivier of in het waterpark is, dit bodyboard belooft je ultiem plezier. En bij gebrek aan golven, functioneert het perfect als een zwemplank om rustig op te liggen en te relaxen.

 • Voordeel 1: Met het praktische ontwerp van het COSTWAY bodyboard kun je niet alleen genieten van spannende surferervaringen bij het strand of zwembad, maar ook je rug- en buikspieren trainen.
 • Voordeel 2: Dankzij het gebruik van kwalitatief hoogwaardig materiaal zoals onderhoudsvriendelijk XPE voor het oppervlak en soepel HDPE voor de bodem, biedt dit bodyboard je een goede schokbestendigheid, duurzaamheid, hogere snelheden en betere manoeuvreerbaarheid.
 • Voordeel 3: COSTWAY’s bodyboard heeft een praktisch design met een EPS-kern die voor sterk drijfvermogen met laag gewicht zorgt. Ook het halfmaanvormige achterontwerp maakt het geschikt voor zelfs kleinere en middelgrote golven.
 • Voordeel 4: Dit bodyboard biedt uitstekende veiligheidsfuncties. Zo zorgt het bijgeleverde trekkoord voor extra stabiliteit tijdens het surfen, en de geïntegreerde band voorkomt dat het board gemakkelijk verloren gaat.
 • Voordeel 5: Het COSTWAY surfboard biedt veel plezier. Gebruik het als een surfboard in de zee of als zwemplank in rustiger water. Zelfs als de golven niet hoog zijn, kun je gewoon op het board liggen en van je vrije tijd genieten.
 • Nadeel 1: Hoewel het product hoge kwaliteit materialen claimt, zijn er geen precieze details over de kwaliteit van het XPE-oppervlak en de HDPE-bodem. Zonder deze informatie kun je niet zeker zijn van de duurzaamheid en efficiëntie van het bodyboard tijdens het surfen.
 • Nadeel 2: Ondanks de bewering dat het board is ontworpen voor een betere hantering, is het halfmaanvormige achterontwerp wellicht niet comfortabel of gemakkelijk voor iedereen in gebruik. Dit kan vooral een probleem zijn bij het rijden op grote golven en kan beperken wie het board kan gebruiken.
 • Nadeel 3: Hoewel het zwemboard een trekkoord heeft voor veiligheid en stabiliteit, biedt dit geen volledige bescherming. Bijvoorbeeld, bij een sterke stroming of golf kan het trekkoord niet altijd voorkomen dat je van het board afvalt en mogelijk letsel oploopt.
 • Nadeel 4: Hoewel het product meldt dat er een band aan het zwemboard is bevestigd om verlies te voorkomen, kan deze band mogelijk niet sterk genoeg zijn om het board stevig vast te houden bij hardere golven of stromingen.
 • Nadeel 5: Ondanks de bewering dat het bodyboard geschikt is voor gebruik in een waterpark, strand of rivier, is er geen melding van hoe goed het board presteert in verschillende wateromstandigheden. Dit kan betekenen dat de prestaties niet optimaal zijn in alle soorten water of weersomstandigheden.

Onze favoriet #5

B Best Sporting Bodyboard

B Best Sporting Bodyboard

Waarom we het gekozen hebben

Het B Best Sporting Bodyboard is een ideale keuze voor zomerse dagen en biedt je spannende en leuke surfervaringen, zowel op zee als in het zwembad. Met een formaat van 92 x 46 x 5 cm en gemaakt van EVA-schuim, is dit board ontworpen voor maximaal 75 kg. Het beschikt over een 105 cm trekkoord voor extra veiligheid en stabiliteit tijdens het surfen, en een polsband/voetlus om te voorkomen dat het board verloren gaat. Let op, het is niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar en biedt geen bescherming tegen verdrinking. Dit product is geen zwemhulp en is alleen bedoeld voor zwemmers. Als onderdeel van het Bremer familiebedrijf, dat al meer dan 40 jaar sport- en vrijetijdsproducten ontwerpt, verzekert B Best Sporting jou van de kwaliteit en jouw tevredenheid is hun drijfveer.

 • Voordeel 1: Geoptimaliseerd voor plezier en spanning: Dit bodyboard is ontworpen voor warme zomerdagen en biedt een spannende en leuke surfervaring, of je nu bij de zee of het zwembad bent.
 • Voordeel 2: Goed geconstrueerd: Met afmetingen van ongeveer 92 x 46 x 5 cm en gemaakt van EVA-schuim, is dit bodyboard lichtgewicht maar toch stevig en comfortabel voor gebruik. Het kan ook gebruikers tot 75 kg ondersteunen.
 • Voordeel 3: Veiligheidsmaatregelen: Het bevat een trekkoord, wat voor veiligheid en stabiliteit tijdens het surfen zorgt en een goede bescherming biedt aan de gebruikers. Ook is er een polsband/voetlus om te voorkomen dat het board verloren gaat tijdens het gebruik.
 • Voordeel 4: Prachtige ontwerpen: Het bodyboard is verkrijgbaar in twee aantrekkelijke ontwerpen – haai en schildpad, wat naar keuze van de gebruiker kan worden gekozen.
 • Voordeel 5: Betrouwbaar merk: Best Sporting is een familiebedrijf dat al meer dan 40 jaar sport- en vrijetijdsproducten ontwerpt. Hun rotsvaste overtuiging in kwaliteit straalt door in hun producten, waarbij de tevredenheid van de klant hun voornaamste drijfveer is.
 • Nadeel 1: De B Best Sporting bodyboard is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar. Dit kan beperkend zijn voor gezinnen met jongere kinderen die ook graag willen bodyboarden.
 • Nadeel 2: Hoewel het product over een trekkoord beschikt voor stabiliteit, biedt het geen bescherming tegen verdrinken. Dat betekent dat je altijd een extra veiligheidsmaatregel moet overwegen bij het gebruik van dit product.
 • Nadeel 3: Het product dient niet als zwemhulp. Dit kan een minpunt zijn voor beginners die wat extra hulp in het water kunnen gebruiken.
 • Nadeel 4: Het maximale gewicht dat het Bodyboard kan dragen is 75 kg. Dit kan het ongeschikt maken voor gebruik door zwaardere volwassenen.
 • Nadeel 5: De Bodyboard is gemaakt van EVA-schuim. Hoewel dit een populair materiaal is voor watersportartikelen, kan het minder duurzaam zijn dan bijvoorbeeld een bodyboard dat van polypropyleen is gemaakt. Bovendien kan EVA, ondanks zijn lichtheid, na verloop van tijd vervormen in direct zonlicht en hoge temperaturen.

Onze favoriet #6

Osprey Bodyboard

Osprey Bodyboard

Waarom we het gekozen hebben

Het Osprey Bodyboard van 94 cm is jouw ultieme metgezel voor stranduitjes. De slick is gemaakt van HDPE, wat de snelheid en prestaties verbetert, terwijl het lichtgewicht EPS-materiaal zorgt voor langdurige duurzaamheid. Het bodyboard is ook uitgerust met een lijn en stekker voor gebruiksgemak. De spoiler verbetert de efficiëntie, waardoor je een soepele en bevredigende bodyboard ervaring krijgt.

 • Voordeel 1: De Osprey Bodyboard is 94 cm lang, wat een comfortabele afmeting is die bij uitstek geschikt is voor over bodyboarden.
 • Voordeel 2: Deze bodyboard beschikt over een slick gemaakt van HDPE, wat bijdraagt aan een betere renationalisatie en dus aan betere prestaties op het water.
 • Voordeel 3: Het feit dat de Osprey Bodyboard is gemaakt van lichtgewicht EPS spreekt in zijn voordeel. Dit materiaal zorgt niet alleen voor een lange houdbaarheid, maar maakt het board ook licht en gemakkelijk te hanteren in het water.
 • Voordeel 4: De toevoeging van de lijn met lijn en stekker maakt de bodyboard praktisch en gebruiksvriendelijk.
 • Voordeel 5: De spoiler over de as van het gezicht geeft het lichaam stabiliteit tijdens het bodyboarden, wat bijdraagt aan de veiligheid en betere controle over het board.
 • Het is een beetje lastig om nadelen te vinden op basis van de gegeven productbeschrijving, omdat deze vrij positief in elkaar steekt. Echter, op basis van de gegeven informatie zou ik de volgende potentiële nadelen kunnen suggereren:
 • Nadeel 1: De bodyboard is 94 cm – 94 cm, wat vrij klein kan zijn, afhankelijk van je eigen lengte en voorkeur. Het kan zijn dat het board daardoor niet optimaal geschikt is voor grotere of langere gebruikers.
 • Nadeel 2: De bodyboard heeft een slick van HDPE om renationalisatie te verbeteren. Dit suggereert dat de bodyboard mogelijk niet dezelfde souplesse en prestaties biedt als high-end modellen met een fiberglas of koolstofvezel constructie.
 • Nadeel 3: Hoewel het lichtgewicht EPS voor een lange houdbaarheid zorgt, kan dit materiaal minder duurzaam zijn onder extreme omstandigheden of intensief gebruik dan bodyboards gemaakt van sterkere materialen.
 • Nadeel 4: De bodyboard wordt geleverd met een lijn en een stekker, maar dit kan zijn beperkingen hebben. Als deze lijn of stekker breekt of kwijtraakt, moet je wellicht een vervanging aanschaffen.
 • Nadeel 5: De bodyboard heeft een spoiler, maar voor sommige gebruikers kan dit overbodig of zelfs hinderlijk zijn tijdens het riden, afhankelijk van hun niveau van ervaring en de omstandigheden waarin ze bodyboarden.

Onze favoriet #7

Actoys Bodyboard

Actoys Bodyboard

Waarom we het gekozen hebben

Het ACTOYS Bodyboard is een hoogwaardig opblaasbaar kinderboard, perfect voor zomerse wateractiviteiten. Gemaakt van zacht, veilig en duurzaam PVC, het is ideaal voor zwembaden, stranden, waterparken en strandvakanties. Dit opblaasbare bodyboard springt in het oog met leuke fruitpatronen van aardbeien, kiwi’s en ananassen, en is zeer populair bij kinderen. Na oppompen heeft het een formaat van ongeveer 75 x 50 x 11 cm, en is het geschikt voor kinderen van 3 tot 14 jaar en beginnende zwemmers. Voor extra veiligheid en handigheid bij watersporten, het strandboard beschikt over twee stevige handgrepen voor een comfortabele grip. Dit is een zomer essentieel, ideaal als zwemleertools of als een plek om te ontspannen en de stress van het zwemmen te verlichten.

 • Voordeel 1: Het ACTOYS Bodyboard is vervaardigd uit hoogwaardig PVC materiaal. Dit maakt het zacht en veilig voor de huid, waarbij het goed bestand is tegen slijtage. Het is ideaal voor wateractiviteiten in zomers zwembaden, stranden, waterparken en strandvakanties.
 • Voordeel 2: Het Bodyboard heeft leuke en levendige fruitpatronen. Of je kind nu houdt van aardbeien, kiwi’s of ananas, er is altijd een aantrekkelijk ontwerp om te kiezen. Deze schattige patronen trekken niet alleen de aandacht van kinderen, maar voegen ook plezier toe aan hun wateractiviteiten.
 • Voordeel 3: De grootte van het bodyboard is perfect voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Met een opblaasmaat van ongeveer 75 x 50 x 11 centimeter biedt het voldoende ruimte voor beginnende zwemmers.
 • Voordeel 4: Het bodyboard voorziet in twee duurzame handgrepen. Dit zorgt voor een comfortabele grip en geeft kinderen extra veiligheid en manoeuvreerbaarheid tijdens watersporten.
 • Voordeel 5: Gevormd als een opblaasbare zwemplank, is dit bodyboard ideaal voor allerlei wateractiviteiten. Het is een perfect zwemleergereedschap en een ideale rustplaats om stress te verlichten tijdens het zwemmen, waarmee het echt onmisbaar is voor jouw zomer.
 • Nadeel 1: Hoewel het bodyboard is gemaakt van hoogwaardig PVC, kan dit materiaal niet even duurzaam zijn als andere, meer robuuste materialen die worden gebruikt in concurrerende producten. Daardoor kan het sneller slijten of beschadigen.
 • Nadeel 2: Het bodyboard heeft fruitpatronen, wat misschien niet elke tiener zal aanspreken. Sommige kinderen kunnen deze ontwerpen te kinderachtig vinden, wat het minder aantrekkelijk maakt voor een oudere doelgroep.
 • Nadeel 3: Het formaat van het bodyboard na opblazen is relatief klein (75 x 50 x 11 cm). Dit kan problemen opleveren voor grotere kinderen of volwassenen die het bord willen gebruiken, aangezien het misschien niet genoeg steun biedt.
 • Nadeel 4: Hoewel het gedecoreerd is met handgrepen voor een comfortabele grip, kunnen twee handgrepen misschien onvoldoende zijn voor een optimale controle tijdens het manoeuvreren in het water.
 • Nadeel 5: Het bodyboard wordt gepresenteerd als een zomeressential, maar het is mogelijk niet veelzijdig genoeg voor gebruik in andere seizoenen of omstandigheden. Het kan bijvoorbeeld niet geschikt zijn voor gebruik in grotere golven of in het koudere weer, wat beperkt waar en wanneer je het kunt gebruiken.

Onze favoriet #8

B Best Sporting Bodyboard

B Best Sporting Bodyboard

Waarom we het gekozen hebben

Het B Best Sporting Bodyboard is perfect voor warme zomerdagen, of je nu aan het strand bent of in het zwembad. Met afmetingen van ongeveer 92 x 46 x 5 cm is deze surfplank gemaakt van EVA-schuim en ontworpen voor een maximaal gewicht van 75 kg. De bodyboard beschikt over een trekkoord van 105 cm voor veiligheid en stabiliteit, plus een polsband/voetlus om te voorkomen dat je hem verliest tijdens het surfen. Let op, deze bodyboard is niet geschikt voor kinderen van 6 jaar en jonger, het is geen zwemhulp en biedt geen bescherming tegen verdrinking. Onderdeel van een Bremer familiebedrijf dat al meer dan 40 jaar hoogwaardige sport- en vrijetijdsproducten ontwerpt voor jouw tevredenheid.

 • Voordeel 1: Het optimale zomerproduct: Dit Bodyboard van B Best Sporting is perfect voor warme zomerdagen. Of je nu op het strand of in het zwembad bent, je kunt er veel plezier aan beleven en spannende surfervaringen opdoen.
 • Voordeel 2: Hoogwaardig Materiaal: Het board is gemaakt van EVA-schuim, een duurzaam en lichtgewicht materiaal, waardoor het gemakkelijk te dragen is en tegen een stootje kan.
 • Voordeel 3: Veilige ontwerp: Voor jouw veiligheid en stabiliteit tijdens het surfen heeft het board een trekkoord. Het maakt niet alleen dat je goed beschermd bent, maar voorkomt ook dat de surfplank verloren gaat dankzij de polsband of voetlus.
 • Voordeel 4: Aantrekkelijke kenmerken: De surfplank heeft een mooi formaat van ongeveer 92 x 46 x 5 cm en kan een maximaal gewicht van 75 kg dragen. Bovendien heeft het bord leuke motieven zoals een haai of een schildpad – zeker een blikvanger.
 • Voordeel 5: Betrouwbare merk: B Best Sporting is een familiebedrijf dat al meer dan 40 jaar trends ontwerpt in sport- en vrijetijdsproducten. Dit betekent een lange geschiedenis van betrouwbaarheid en toewijding aan de klanttevredenheid.
 • Nadeel 1: Het bodyboard heeft een maximale gewichtslimiet van 75 kg, dit kan een probleem zijn als je een zwaardere gebruiker bent, het board kan onder deze omstandigheden niet optimaal presteren.
 • Nadeel 2: De B Best Sporting bodyboard is niet geschikt voor kinderen van 6 jaar en jonger. Daarom is het niet het meest gezinsvriendelijke product als je jonge kinderen hebt die ook willen meedoen.
 • Nadeel 3: Hoewel het board een trekkoord heeft voor veiligheid en stabiliteit, biedt het geen bescherming tegen verdrinking. Dit suggereert dat je al een bekwaam zwemmer moet zijn om het veilig te kunnen gebruiken.
 • Nadeel 4: Het feit dat de bodyboard geen zwemhulp is, betekent dat beginners in de problemen kunnen komen als ze niet sterk zijn in zwemmen. Dit verkleint de doelgroep tot mensen die al vakbekwaam zijn in wateractiviteiten.
 • Nadeel 5: Tenslotte, het bodyboard komt alleen in twee ontwerpen – haai of schildpad. Deze beperkte keuze in ontwerp kan een nadeel zijn voor diegenen die op zoek zijn naar meer opties of volwassen uitziende ontwerpen.

Onze favoriet #9

Osprey Bodyboard

Osprey Bodyboard

Waarom we het gekozen hebben

Het Osprey Bodyboard is speciaal ontworpen voor zowel beginnende als ervaren bodyboarders die houden van surfen en golfrijden. Het 40-inch board is vervaardigd van duurzame, hoogwaardige materialen, zoals een lichte EPS-kern en een XPE-dek, dat zorgt voor slagvastheid en een uitstekend drijfvermogen. Dit bevordert betere lichaamsbewegingen tijdens het rijden. Het halvemaanvormige staartontwerp van het board zorgt voor snelle, gemakkelijke bochten en een betere grip, waardoor je veiliger kunt navigeren in de diepe oceaan. Bovendien wordt het board geleverd met een verstelbare polsband en een sleepkabel, om te voorkomen dat het board van je weg drijft, wat je surfervaring comfortabeler en veiliger maakt. Het is een ideaal cadeau voor watersportliefhebbers van alle leeftijden.

 • Voordeel 1: Het Osprey bodyboard is ontworpen voor zowel beginners als ervaren bodyboarders, waardoor het een veelzijdig aankoopje is. Of je nu net begint met je golfrijdavontuur of dat je al een ervaren adrenalinejunkie bent, dit board is klaar om al je bodyboardbelevenissen te verbeteren.
 • Voordeel 2: Dit bodyboard is gemaakt van hoogwaardige materialen die zowel duurzaamheid als superieure stabiliteit beloven. Het XPE-deck zorgt voor uitstekende slagvastheid, terwijl de lichte EPS-kern zorgt voor uitzonderlijk drijfvermogen. Hierdoor krijg je een betere lichaamsbeweging tijdens je rit.
 • Voordeel 3: Het ontwerp van het board is gericht op gebruiksgemak en veiligheid. De halve maanstaartvorm maakt snelle en gemakkelijke bochten mogelijk, waardoor je gemakkelijker over het board kunt navigeren. Het gebogen ontwerp zorgt bovendien voor een betere grip, wat de veiligheid in de diepe oceaan vergroot.
 • Voordeel 4: In het kader van veiligheid beschikt het Osprey bodyboard over extra veiligheidsfuncties zoals een verstelbare polsband. Dit zorgt voor een verbeterde veiligheid en comfort tijdens het surfen. Daarnaast voorkomt de aangesloten sleepkabel en het touw dat het board van je wegdrift, waardoor je meer controle en stabiliteit hebt over het bodyboard.
 • Voordeel 5: Met zijn 40 inch grootte is dit bodyboard geschikt voor zowel kinderen als volwassenen, waardoor het een geweldig cadeau is voor watersportliefhebbers van alle leeftijden. Maak je klaar om de golven te berijden met dit fantastische board!
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving kan ik de volgende nadelen van het Osprey Bodyboard vaststellen:
 • Nadeel 1: Hoewel het board licht van gewicht is door de EPS-kern, kan dit ook betekenen dat het board minder stabiel is in sterke golven of bij hoge snelheden. Dit kan een nadeel zijn voor ervaren bodyboarders die een robuuster board zoeken.
 • Nadeel 2: Het ontwerp van de halve maan staart zorgt voor snelle en gemakkelijke bochten, maar dit kan ook betekenen dat het board minder stabiel is bij het straight-line surfen.
 • Nadeel 3: Ondanks het feit dat het board veiligheidskenmerken heeft, zoals een verstelbare polsband, kan het nog steeds gevaarlijk zijn als je niet weet hoe je het correct moet gebruiken. Als je niet oplet, kan het board van je wegdrijven.
 • Nadeel 4: Hoewel het board bedekt is met een XPE-deck voor uitstekende slagvastheid, betekent dit niet altijd dat het board geen schade kan oplopen. Het is nog steeds mogelijk dat het board scheurt of krassen oploopt bij zwaar gebruik.
 • Nadeel 5: Het board is 40 inch, wat ideaal kan zijn voor beginners en gevorderde bodyboarders, maar misschien niet passend is voor alle gebruikers. Voor zeer lange mensen of mensen met een groter lichaamsbouw kan dit board misschien te klein zijn.

Onze favoriet #10

Iboard Bodyboard

Iboard Bodyboard

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het iBOARD Bodyboard is een hoogwaardig, duurzaam bodyboard dankzij zijn EPS-kern en HDPE-bodem met kunststof gaasconstructie. Met zijn sterke drijfvermogen en lichtgewicht van 41″ x 20″ x 2.2″, is het ideaal voor riders tot 200 lbs en geschikt voor 6-16 jaar oude beginners. Deze maat zorgt voor de juiste sterkte en een lichter gewicht. Het bodyboard is ook uitgerust met een veiligheidspolsriem om ervoor te zorgen dat je verbonden blijft en je board niet verliest. Het dynamische, gebogen ontwerp en de lichte kanteling aan het hoofdeinde maken surfen gemakkelijker en leuker. Daarnaast zorgt de verzonken baan aan de onderkant voor gemakkelijk draaien en sprinten, terwijl de opgetilde kop voorkomt dat water de neus binnendringt, resulterend in een prachtige surfervaring.

 • Voordeel 1: Het iBOARD bodyboard is gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen zoals een EPS-kern en HDPE-bodem met plastic gaas. Dit zorgt niet alleen voor duurzaamheid, maar maakt het board ook lichtgewicht.
 • Voordeel 2: Dit bodyboard heeft een sterk drijfvermogen en een lichtgewicht dat klaar is voor het hele scala aan rijders tot 200 lbs. Het is ook perfect afgestemd op 6-16 jarige beginners, waardoor het een goede keuze is voor jonge en aankomende surfers.
 • Voordeel 3: Het iBOARD bodyboard is uitgerust met een riem en een polstouw. Dit zorgt ervoor dat je altijd verbonden blijft met je board, het verlies ervan voorkomt en je veiligheid garandeert tijdens het surfen.
 • Voordeel 4: Opvallend aan dit bodyboard is het dynamische ontwerp. Het gebogen, vloeiende ontwerp aan het einde van de halve maan curve en het licht gekantelde hoofd maken surfen gemakkelijker en leuker.
 • Voordeel 5: Dit bodyboard maakt een prachtige surfervaring mogelijk. De verzonken baan aan de onderkant maakt draaien en sprinten gemakkelijker, terwijl het kantelbare hoofd voorkomt dat water de neus binnendringt, wat bijdraagt aan je surfcomfort.
 • Nadeel 1: Dit bodyboard is specifiek ontworpen voor rijders tot 200 lbs (ongeveer 90 kg), wat betekent dat het mogelijk niet geschikt is voor zwaardere gebruikers. Het kan zijn drijfvermogen en prestaties verliezen met zwaardere rijders.
 • Nadeel 2: De leeftijdsaanduiding van 6-16 jaar suggereert dat dit bodyboard mogelijk niet voldoet aan de eisen van oudere of meer ervaren gebruikers. Het zou te klein of te licht kunnen zijn voor volwassen gebruikers.
 • Nadeel 3: De beschrijving vermeldt dat het board een polsveiligheidstouw heeft om verlies te voorkomen, maar dit kan ook minder vrijheid bieden tijdens het surfen. Sommige surfers geven de voorkeur aan een leash die aan de enkel is bevestigd, omdat zij die minder belemmerend vinden.
 • Nadeel 4: De dynamische vorm met een gebogen vloeiend ontwerp en de lichte kanteling aan het hoofdeind wordt gepresenteerd als een voordeel, maar kan in sommige situaties minder wendbaarheid bieden. Sommige surfers geven de voorkeur aan een rechter of minder gebogen vorm voor meer controle en stabiliteit.
 • Nadeel 5: Het verzonken pad aan de onderkant is bedoeld om draaien en sprinten gemakkelijker te maken, maar dit kan zorgen voor minder grip op het wateroppervlak. Het kan ook lastiger zijn voor beginners om hun balance te houden op dit type ontwerp.

Na grondig onderzoek en testen, kunnen we concluderen dat de keuze voor het beste bodyboard sterk afhangt van jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Of je nu een beginner bent of een ervaren rijder, er is een bodyboard voor je uit onze top 10-lijst van de beste producten in de test. We raden je aan om rekening te houden met factoren zoals prijs, materiaal, maat en merk bij het maken van je beslissing. Maar ongeacht welk bodyboard je kiest, we zijn ervan overtuigd dat je plezier en opwinding zult ervaren op de golven. We hopen dat deze gids nuttig is geweest om je te helpen het beste bodyboard te vinden dat bij je past.

Inhoudsopgave