a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Boiler 80 Liter: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 van beste 80-liter boilers uit onze recente test om de perfecte keuze voor jouw huis te vinden.

Unser Favorit: Aquamarin Boiler 80 Liter

Aquamarin Boiler 80 Liter
★★★★★

Unser Favorit: Aquamarin Boiler 80 Liter

Aquamarin Boiler 80 Liter
★★★★★

Unser Favorit: Thermex Boiler 80 Liter

Thermex Boiler 80 Liter
★★★★★

Unser Favorit: Comfee Boiler 80 Liter

Comfee Boiler 80 Liter
★★★★★

Unser Favorit: Fetcoi Boiler 80 Liter

Fetcoi Boiler 80 Liter
★★★★★

Unser Favorit: Eldom Boiler 80 Liter

Eldom Boiler 80 Liter
★★★★★

Unser Favorit: Eldom Boiler 80 Liter

Eldom Boiler 80 Liter
★★★★★

Unser Favorit: Fothermo Boiler 80 Liter

Fothermo Boiler 80 Liter
★★★★★

Als het gaat om het kiezen van de juiste boiler van 80 liter, dan wil je zeker weten dat je het beste product voor je geld krijgt. Er zijn talloze merken en modellen op de markt, wat het een uitdaging maakt om een ​​weloverwogen beslissing te nemen. Maar maak je geen zorgen, wij hebben het zware onderzoek voor je gedaan. We hebben de tien beste boilers van 80 liter onderzocht en getest om je te helpen bij je keuze. Onze bevindingen zijn gebaseerd op factoren zoals prestaties, efficiëntie, duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding. Lees verder om uit te vinden welke van deze boilers voor jou het meest geschikt is.

Een boiler van 80 liter is een type waterverwarmingssysteem dat, zoals de naam al aangeeft, een capaciteit heeft van 80 liter water. Het is ontworpen om warm water op te slaan en te distribueren naar verschillende delen van je huis, zoals je douche, keuken en badkamer. Het biedt de luxe om direct toegang te hebben tot warm water, zonder te hoeven wachten tot het water opwarmt, wat energie en tijd bespaart. Deze boilers kunnen elektrisch of op gas werken, afhankelijk van je voorkeur en beschikbare hulpmiddelen. Met een boiler van 80 liter heb je genoeg capaciteit om aan de dagelijkse warmwaterbehoefte van een middelgroot gezin te voldoen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Aquamarin Boiler 80 Liter

Aquamarin Boiler 80 Liter

Waarom we het gekozen hebben

De Boiler 80 Liter van het merk Aquamarin is een slimme warmwaterverwarmer ontworpen om je leven comfortabeler te maken. Met een royale capaciteit van 80 liter kan hij voldoen aan de douchebehoeften van vier personen, mits goed gerantsoeneerd. De ingebouwde thermostaat zorgt voor eenvoudige temperatuurregeling tot 75°C en met de aanvoerbuis wordt het water direct verwarmd. Het is gemaakt van geëmailleerd staal met een antikalklaag en beschikt over een nieuwe generatie magnesiumanode die een vijf keer langere levensduur biedt vergeleken met oudere modellen. De veiligheidsmaatregelen omvatten bescherming tegen oververhitting, overdruk en elektrische lekkages. Bovendien is er een duidelijk LED-display met drie verschillende verwarmingsstanden: standaard, eco en smart. Een handige extra is de automatische herstartfunctie na een stroomstoring. Deze boiler kan verticaal aan de muur worden gemonteerd, en combineert functionaliteit met optimale tankbescherming.

 • Voordeel 1: Het hoge volume van de boiler maakt je leven gemakkelijker. Met een capaciteit van 80 liter kan deze slimme warmwaterverwarmer voldoen aan de douchebehoeften van vier personen als het goed gerantsoeneerd is.
 • Voordeel 2: Met de ingebouwde thermostaat kun je gemakkelijk de temperatuur regelen. Je kunt de temperatuur kiezen die precies goed voor je is (<75°C), terwijl de aanvoerbuis het water direct verwarmt.
 • Voordeel 3: De boiler biedt optimale tankbescherming. De tank is gemaakt van geëmailleerd staal met antikalklaag en heeft een nieuwe generatie magnesiumanode. Dit belooft een 5 keer langere levensduur vergeleken met oudere modellen.
 • Voordeel 4: Deze boiler is ontworpen met veiligheid in het achterhoofd. Het biedt bescherming tegen oververhitting, overdruk (via een overdrukventiel) en elektriciteitslekkage, waardoor zowel de boiler als de gebruiker beschermt blijven.
 • Voordeel 5: Het model is zeer praktisch en gebruiksvriendelijk. Het LED-display onderscheidt duidelijk drie verwarmingsstanden (standaard, eco en smart) waaruit je kunt kiezen. Bovendien biedt het de mogelijkheid tot een automatische herstart na een stroomuitval.
 • Nadeel 1: Beperkte capaciteit: Hoewel de boiler een capaciteit van 80 liter heeft en bedoeld is om te voldoen aan de douchebehoeften van vier personen, hangt dit sterk af van goed rantsoeneren. Dit kan betekenen dat het mogelijk niet voldoende is voor grotere gezinnen of huishoudens die veel warm water verbruiken.
 • Nadeel 2: Temperatuurbeperking: De boiler heeft een temperatuurgrens van minder dan 75°C. Dit betekent dat het misschien niet heet genoeg is voor mensen die een hogere watertemperatuur prefereren.
 • Nadeel 3: Oververhittingsbeveiliging: Hoewel oververhittingsbeveiliging doorgaans een voordeel is, kan dit betekenen dat de boiler automatisch uitschakelt wanneer de ingestelde temperatuur wordt bereikt. Dit kan frustrerend zijn als er warm water nodig is terwijl de beveiliging in werking treedt.
 • Nadeel 4: Vaste installatie: De boiler is ontworpen voor verticale wandmontage. Dit betekent dat je mogelijk niet de flexibiliteit hebt om het op andere plaatsen in je woning te installeren, vooral als de ruimte een uitdaging is.
 • Nadeel 5: Afhankelijkheid van stroom: De boiler heeft een automatische herstartfunctie na stroomuitval. Dit suggereert dat de boiler niet zal functioneren tijdens stroomuitval, wat problemen zou kunnen opleveren als je in een gebied woont waar regelmatig stroomuitval plaatsvindt.

Onze favoriet #2

Aquamarin Boiler 80 Liter

Aquamarin Boiler 80 Liter

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Aquamarin Boiler 80 Liter is een efficiënte en duurzame oplossing voor je warmwaterbehoeften. Deze elektrische warmwaterboiler heeft een capaciteit van 80 liter, perfect voor elk huishouden en heeft de fantastische prestatie van meer dan 90% verwarmingsrendement, mede dankzij een zeer effectieve warmte-isolatie. Het verwarmingselement is ontworpen om water tot minder dan 75°C op te warmen en de temperatuur blijft tot 48 uur stabiel na uitschakeling. Deze boiler is veilig beveiligd en aan de muur bevestigd met een IPX4 beschermingsgraad. Het heeft een krachtige capaciteit van 1500W en een dubbellagige geëmailleerde binnentank met een beschermende magnesiumanode, waardoor het een 5x langere levensduur heeft dan vorige modellen. Kortom, dit is een betrouwbare, efficiënte en langdurige keuze voor jouw huis.

 • Voordeel 1: De Aquamarin boiler heeft een capaciteit van 80 liter, dus je kunt erop vertrouwen dat het aan de behoeften en eisen van jouw huishouden voldoet.
  Voordeel 2: Met een verwarmingsrendement van meer dan 90% en een effectieve warmte-isolatie is deze boiler zeer energiezuinig, wat je op de lange termijn energiekosten bespaart.
  Voordeel 3: Dankzij het verwarmingselement kan het water opwarmen tot minder dan 75°C en de temperatuur blijft tot 48 uur na het uitschakelen stabiel, wat betekent dat je altijd toegang hebt tot warm water wanneer je het nodig hebt.
  Voordeel 4: Veiligheid is gegarandeerd met deze boiler. Het heeft een IPX4-beschermingsgraad en is uitgerust met een veiligheidsklep en veiligheidsthermostaat. De watertemperatuurindicator en muurbeugel dragen verder bij aan het gemak en de veiligheid.
  Voordeel 5: De 1500W boiler heeft een duurzame geëmailleerde binnentank met 2 lagen en een beschermende magnesiumanode. Deze functies verlengen de levensduur van de verwarming tot 5 keer langer dan bij vorige modellen, wat betekent dat je de boiler niet zo vaak hoeft te vervangen, waardoor je op de lange termijn geld bespaart.
 • Nadeel 1: Hoewel de Aquamarin boiler een verwarmingsrendement van meer dan 90% heeft, betekent dit dat er nog steeds tot 10% van de energie kan worden verspild, wat op de lange termijn kan leiden tot hogere energiekosten.
 • Nadeel 2: De boiler kan het water opwarmen tot minder dan 75°C. Afhankelijk van jouw specifieke behoeften en de hoeveelheid warm water die je huishouden verbruikt, kan dit te laag zijn, wat zou kunnen betekenen dat je niet altijd over voldoende heet water beschikt.
 • Nadeel 3: Met een capaciteit van 80 liter kan het zijn dat deze boiler niet voldoende is voor grotere huishoudens of huishoudens met een zeer hoog warmwaterverbruik.
 • Nadeel 4: Bovendien houdt de boiler de temperatuur tot 48 uur stabiel nadat hij is uitgeschakeld. Als je langer dan 48 uur geen warm water nodig hebt, kan de boiler energie verspillen door het water warmer te houden dan nodig is.
 • Nadeel 5: Hoewel de boiler is uitgerust met een veiligheidsklep en veiligheidsthermostaat, wordt er niet vermeld dat er andere veiligheidsvoorzieningen zijn. Dit kan betekenen dat er een beperkte bescherming is tegen mogelijke gevaren zoals oververhitting of drukopbouw.

Onze favoriet #3

Thermex Boiler 80 Liter

Thermex Boiler 80 Liter

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Boiler 80 Liter van het merk Thermex is een slim en stijlvol waterverwarmingssysteem die je warmwatergebruik in de gaten houdt dankzij zijn ‘Smart’-modus. Het heeft een zeer vlakke inbouwdiepte van 293 mm, wat het perfect maakt voor verticale wandmontage, en het heeft een aantrekkelijke zwarte uitvoering die zeker een meerwaarde is voor je ruimte. Daarnaast bevat het pakket de boiler zelf, een handleiding, wandanker en een handige inlaatcombinatie die bestaat uit een afvoerventiel, een terugslagklep en een overdrukventiel.

 • Voordeel 1: Dankzij de Smart “Smart”-modus van de boiler, hoef jij je geen zorgen te maken over het verbruik van heet water, de boiler bewaakt dit voor je.
 • Voordeel 2: Door de zeer vlakke inbouwdiepte van 293 mm, neemt de boiler weinig ruimte in en is dus geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Voordeel 3: De boiler is ontworpen voor verticale wandmontage, wat zorgt voor veel installatiegemak en ruimtebesparing.
 • Voordeel 4: Met zijn aantrekkelijke zwarte uitvoering, voegt deze boiler esthetische waarde toe aan je woning.
 • Voordeel 5: Het pakket van de boiler wordt geleverd met een ketel, handleiding, wandanker en een inlaatcombinatie: 3-weg veiligheidsventiel. Dit betekent dat je direct alles in huis hebt wat je nodig hebt om de boiler te installeren en te gebruiken.
 • nadeel 1: Ondanks dat het een slimme boiler is die je waterverbruik bewaakt, kan dit ook als een nadeel worden gezien. Niet iedereen voelt zich comfortabel bij het idee dat hun waterverbruik wordt gecontroleerd en geanalyseerd door een apparaat.
 • nadeel 2: De boiler heeft een zeer vlakke inbouwdiepte van 293 mm. Voor sommige woningen of bedrijven kan dit een probleem vormen, omdat de benodigde ruimte voor installatie misschien niet beschikbaar is.
 • nadeel 3: Het product is uitsluitend bedoeld voor verticale wandmontage. Dit beperkt de plaatsingsmogelijkheden en kan een nadeel zijn als je niet de juiste ruimte of muurstructuur voor verticale installatie hebt.
 • nadeel 4: Hoewel de aantrekkelijke zwarte kleur voor veel mensen een positief punt kan zijn, kan het er ook voor zorgen dat de boiler niet bij alle interieurontwerpen of kleurenschema’s past.
 • nadeel 5: De handleiding is mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands. Als je geen andere talen spreekt, kan dit het installatieproces of het begrip van de mogelijkheden van de boiler bemoeilijken.

Onze favoriet #4

Comfee Boiler 80 Liter

Comfee Boiler 80 Liter

Waarom we het gekozen hebben

De Comfee Boiler 80 Liter is een zeer handige en intuïtieve boiler die op afstand bestuurd kan worden. Je kunt hem eenvoudig verbinden met Amazon Alexa of Google Home voor spraakbediening, zodat je de watertemperatuur kunt aanpassen zonder op te staan van je bank. Daarnaast kun je het apparaat ook bedienen vanaf je smartphone, waardoor warm water altijd beschikbaar is, waar je ook bent. Handig is de gepersonaliseerde douche-timer die je kunt instellen om ervoor te zorgen dat er warm water klaarstaat na een lange werkdag. In de winterse perioden biedt de boiler met 80-liter capaciteit voldoende warm water voor langere, comfortabele douches of baden. Bovendien is het apparaat eenvoudig te installeren met de meegeleverde universele houder, waardoor je geen extra kosten hebt of een professional hoeft in te schakelen.

 • Voordeel 1: Dankzij de compatibiliteit met Amazon Alexa en Google Home biedt de Comfee Boiler 80 liter je het gemak van spraakbesturing. Jij kunt het apparaat op afstand aan- of uitschakelen en de watertemperatuur aanpassen met je stem, wat het gebruik zeer intuïtief en eenvoudig maakt.
 • Voordeel 2: De Comfee Boiler garandeert veiligheid en gemak. Jij hebt de controle over het apparaat direct vanaf je smartphone, waardoor er altijd warm water beschikbaar is wanneer je het nodig hebt, waar je ook bent.
 • Voordeel 3: Met een gepersonaliseerde douche-timer kun je na een lange dag thuiskomen op een warme douche. Stel de watertemperatuur in op je smartphone en geniet van het gemak van een warme douche precies wanneer je dat wilt, terwijl je ook een bijdrage levert aan het milieu.
 • Voordeel 4: De capaciteit van 80 liter houdt in dat er altijd voldoende warm water is, zelfs voor een groot gezin. Vooral in de winter, wanneer de vraag naar warm water hoog is, zorgt deze royale capaciteit voor een constante en comfortabele warme douche of bad, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat het warme water op zal zijn.
 • Voordeel 5: De Comfee Boiler 80 liter wordt geleverd met een universele houder, waardoor je het product gemakkelijk zelf kunt installeren, zonder extra kosten. Het bespaart je de moeite en kosten van het inschakelen van een professional, en geeft je het voordeel van een eenvoudige en betaalbare installatie.
 • nadeel 1: Afhankelijkheid van slimme apparaten: Hoewel veel mensen de mogelijkheid om de boiler met hun stem te bedienen via Amazon Alexa of Google Home zullen waarderen, zullen sommige mensen dit misschien niet doen. Als je bijvoorbeeld geen slimme apparaten thuis hebt, of als ze niet goed werken, kan de mogelijkheid tot bediening beperkt zijn.
 • nadeel 2: Potentiële privacybezwaren: Het feit dat de boiler kan worden bediend via smartphone-technologie betekent dat je persoonlijke gegevens deels door het bedrijf verwerkt worden; dit kan mensen die zich zorgen maken over hun privacy afschrikken.
 • nadeel 3: Afhankelijkheid van digitale applicaties: De noodzaak om te vertrouwen op een app om de boiler te bedienen kan problematisch zijn voor mensen die minder technisch onderlegd zijn, oudere mensen of mensen zonder toegang tot een smartphone.
 • nadeel 4: Geen professionele installatie: Hoewel dit als een voordeel kan worden gezien, kan het voor sommige klanten een belemmering zijn. Het ontbreken van een professionele installatie kan leiden tot fouten in het installatieproces, wat nadelig kan zijn voor de prestaties van het product.
 • nadeel 5: Beperkte flexibiliteit in ophangen: De universele houder heeft een beperkt bereik (tussen 130mm en 310mm), wat betekent dat je misschien geen optimale plek in je huis of bedrijf kunt vinden om de boiler op te hangen.

Onze favoriet #5

Fetcoi Boiler 80 Liter

Fetcoi Boiler 80 Liter

Waarom we het gekozen hebben

De Fetcoi Boiler 80 Liter is een hoogwaardig product met een solide ABS-behuizing die zorgt voor goede warmte-isolatie en hoge temperatuurbestendigheid, waardoor vervorming na langdurig gebruik is uitgesloten. Het apparaat is uitgerust met een helder LED-scherm en een ingebouwde nauwkeurige thermometer die de watertemperatuur in realtime weergeeft op het bedieningspaneel. Voor je veiligheid tijdens het douchen is er een veiligheidsventiel ingebouwd, dus je hoeft je geen zorgen te maken over stroomuitval. Als extra cadeau krijg je een praktische douche (met slang) en een roestvrijstalen wastafelkraan. Het apparaat wordt verticaal aan de muur gemonteerd met behulp van twee stevige houders aan de achterkant om ervoor te zorgen dat de tank stabiel blijft en niet valt.

 • Voordeel 1: De Fetcoi Boiler 80 liter is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Met de solide ABS-behuizing, goede warmte-isolatie en hoge temperatuurbestendigheid, is deze boiler ontworpen om lang mee te gaan zonder vervorming tijdens langdurig gebruik.
 • Voordeel 2: Uitgerust met een helder led-scherm en een ingebouwde nauwkeurige thermometer, heb je altijd een nauwkeurige weergave van de watertemperatuur in real-time. Dit maakt het gemakkelijk om jouw ideale watertemperatuur te bereiken en te handhaven.
 • Voordeel 3: Met een veiligheidsventiel is je veiligheid tijdens het douchen gegarandeerd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over stroomuitval, wat een grote geruststelling is voor het dagelijks gebruik.
 • Voordeel 4: De Fetcoi Boiler 80 Liter wordt geleverd met extra accessoires voor de badkamer, waaronder een praktische douche (met slang) en een wastafelkraan van roestvrij staal. Deze extra’s maken de installatie compleet en zorgen voor een nog betere gebruikerservaring.
 • Voordeel 5: Dankzij de robuuste houder kan deze boiler verticaal aan de muur worden gemonteerd. Met de twee achterste houders blijft de tank stabiel en valt hij niet, wat de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van het product vergroot.
 • Nadeel 1: Hoewel de beschrijving vermeldt dat de behuizing van ABS is, dat bekend staat om zijn warmte-isolatie en hoge temperatuurbestendigheid, kan het toch onder bepaalde omstandigheden vervormen bij langdurig gebruik. Je de functionaliteit van de boiler op de lange termijn in gevaar brengen.
 • Nadeel 2: De boiler heeft een led-scherm dat de watertemperatuur in realtime weergeeft. Dit kan handig zijn, maar kan soms onnauwkeurig zijn en zou mogelijk kunnen leiden tot situaties waarin je ongewenst heet of koud water krijgt.
 • Nadeel 3: Alhoewel de boiler is uitgerust met een veiligheidsventiel, wat garandeert dat je je geen zorgen hoeft te maken over stroomuitval tijdens het douchen, wordt er niet gesproken over andere veiligheidsaspecten. Dit kan betekenen dat er mogelijk andere veiligheidsrisico’s zijn die niet worden veroorzaakt door stroomuitval.
 • Nadeel 4: De boiler wordt aan de muur gemonteerd. Hoewel dit ruimte kan besparen, kan dit ook een nadeel zijn als je weinig ruimte hebt om de boiler op de muur te installeren, of als de muren van je huis niet sterk genoeg zijn om het gewicht van de boiler te dragen.
 • Nadeel 5: De boiler wordt geleverd met een extra douche en een wastafelkraan van roestvrij staal als cadeau, maar dit kan misschien niet bij iedereens smaak passen of bij de bestaande badkamerafwerking passen. Het wijzigen of niet gebruiken van deze extra’s kan leiden tot onnodige verspilling.

Onze favoriet #6

Eldom Boiler 80 Liter

Eldom Boiler 80 Liter

Waarom we het gekozen hebben

De Boiler 80 Liter van het merk Eldom is een geavanceerd en efficiënt verwarmingssysteem voor je water. Met de ingebouwde Wifi-module en Smart Control, kun je deze boiler eenvoudig bedienen via de Eldom-app. Deze boiler beschikt over een speciaal ontwikkeld algoritme voor nauwkeurige temperatuurinstellingen. Daarnaast is hij programmeerbaar en voorzien van een energieverbruik-indicator en anode-tester. De installatie is gemakkelijk dankzij de koud- en warmwateraansluiting van 1/2 inch en het drukvaste combi-terugslagventiel. De boiler beschikt verder over twee magnesium-beschermanodes en is spatwaterdicht (IP24). Met een vermogen van 3000 W op 230 V en een meegeleverde kabel met stekker, is hij buitengewoon krachtig. De afmetingen zijn 462 x 462 x 835 mm, waardoor hij passend is voor de meeste locaties.

 • Voordeel 1: Je kunt genieten van de ultieme gemak met de Wifi-module en Smart Control. Met de Eldom-app kun je de boiler op afstand bedienen, waardoor je de energie-efficiëntie kunt optimaliseren en tegelijkertijd comfort kunt behouden.
 • Voordeel 2: Met de nauwkeurige temperatuurinstelling en programmeerbaarheid biedt het speciaal ontwikkelde algoritme – Smart Control, precisie en gemak. Je kunt het verwarmingspatroon van de boiler instellen, waardoor je beter het energieverbruik kunt beheren.
 • Voordeel 3: De boiler heeft een koud- en warmwateraansluiting van 1/2 inch en is drukvast. Met het inbegrepen combi-terugslagventiel heb je minder zorgen over de waterdruk, waardoor een soepele werking gegarandeerd is.
 • Voordeel 4: Je hebt extra bescherming met de twee magnesium-anodes en de boiler is spatwaterdicht (IP24). Dit biedt een extra veiligheidsfactor door de ketel te beschermen tegen waterspatten en corrosie.
 • Voordeel 5: Met afmetingen van 462 x 462 x 835 mm, is de boiler compact, waardoor je meer ruimte hebt voor andere essentiële installaties in je huis. De beschikbare ruimte in je huis wordt optimaal benut.
 • Nadeel 1: De boiler is afhankelijk van wifi-netwerk – de Eldom boiler maakt gebruik van een wifi-module voor zijn Smart Control-functie. Als je wifi-netwerk onstabiel is, kan dit problemen opleiden aangezien de boiler via de Eldom-app wordt aangestuurd.
 • Nadeel 2: Beperkte temperatuurcontrole – hoewel de boiler Smart Control en een nauwkeurige temperatuurinstelling heeft, kan je deze alleen aanpassen via het speciaal ontwikkelde algoritme. Dit kan leiden tot beperkingen in de manier waarop je de temperatuur van het water aanpast.
 • Nadeel 3: Mogelijke problemen met de anode-tester – hoewel de anode-tester bedoeld is om de effectiviteit van de magnesium-anodes te controleren, kan deze soms niet goed functioneren of kan het de levensduur van de boiler verkorten.
 • Nadeel 4: Drukgevoelige warmwateraansluiting – de combi-terugslagventiel die inbegrepen is bij de 1/2 inch koud- en warmwateraansluiting maakt de boiler drukvast. Als de druk in je watersysteem onstabiel is, kan dit problemen veroorzaken met de prestaties van de boiler.
 • Nadeel 5: Toestel verdeelt geen warm water zonder elektriciteit – Ondanks zijn indrukwekkende 3000 W vermogen, werkt deze 230 V boiler alleen op elektriciteit. In geval van een stroomstoring kan dit betekenen dat je zonder heet water zit.

Onze favoriet #7

Eldom Boiler 80 Liter

Eldom Boiler 80 Liter

Waarom we het gekozen hebben

De Boiler 80 Liter van het merk Eldom is een innovatief product met een nauwkeurige temperatuurinstelling en beschikt over anodebewaking. Met een energielabel B, is het een relatief zuinig apparaat, wat dus ook erg vriendelijk is voor je portemonnee. Deze boiler heeft een compacte afmeting van 462 x 484 x 835 mm en past dus makkelijk in diverse ruimtes. Of je nu een groot gezin hebt of een klein bedrijf runt, met deze boiler heb je altijd voldoende warm water tot je beschikking.

 • Voordeel 1: Met de nauwkeurige temperatuurinstelling van de Boiler 80 Liter van het merk Eldom, heb jij altijd controle over de temperatuur van je water. Ideaal voor als je houdt van een constante, door jou gekozen warmte.
 • Voordeel 2: De boiler is voorzien van anodebewaking. Dit betekent dat de anodes, die je boiler beschermen tegen corrosie, automatisch worden gecontroleerd. Dit draagt bij aan een langere levensduur van je boiler.
 • Voordeel 3: De Eldom Boiler 80 Liter heeft een Energielabel B. Dit betekent dat het een zuinige keuze is. Dus je bespaart niet alleen op je energierekening, maar je draagt ook bij aan een beter milieu.
 • Voordeel 4: De afmetingen van de boiler zijn 462 x 484 x 835 mm. Deze compacte maten maken het apparaat geschikt voor plaatsing in verschillende ruimtes zonder al te veel plek in te nemen.
 • Voordeel 5: Ondanks zijn compacte formaat biedt deze boiler een royale capaciteit van 80 liter. Dit zorgt ervoor dat je altijd genoeg warm water tot je beschikking hebt, ideaal voor grotere huishoudens of voor als je bijvoorbeeld graag lang onder de douche staat.
 • Op basis van de gegeven productinformatie is het moeilijk om nadelen te identificeren, want er wordt weinig specifieke informatie gegeven in de beschrijving. Echter, met het gegeven dat het product een Energielabel B heeft, kunnen we enkele potentiële nadelen bedenken.
 • Nadeel 1: De eerste mogelijke keerzijde is dat het energieverbruik van dit model potentieel hoger kan zijn dan dat van modellen met een A- of hoger energielabel. Dit kan leiden tot een hogere energierekening.
 • Nadeel 2: Hoewel de anodebescherming een geweldige functie is om de levensduur van de boiler te verlengen, kan het nodig zijn om deze regelmatig te controleren en mogelijk te vervangen, wat extra onderhoudskosten met zich meebrengt.
 • Nadeel 3: De nauwkeurige temperatuurinstelling klinkt geweldig, maar als je niet bekend bent met dergelijke technologie, kan het enige tijd en moeite kosten om te leren hoe je dit correct instelt om optimale prestaties en energie-efficiëntie te bereiken.
 • Nadeel 4: De afmetingen van de boiler kunnen een nadeel zijn als je ruimte beperkt is. Het product is vrij groot, dus het kan niet ideaal zijn voor kleinere woningen of appartementen.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel niet specifiek vermeld in de beschrijving, kan de installatie van een boiler van dit formaat ook een uitdaging vormen en mogelijk professionele installatie vereisen, wat extra kosten met zich meebrengt.

Onze favoriet #8

Fothermo Boiler 80 Liter

Fothermo Boiler 80 Liter

Waarom we het gekozen hebben

De Boiler 80 Liter van Fothermo is een fotovoltaïsche ketel van 80 liter die je voorziet van warm water tot 65°C, zonder dat je een netaansluiting nodig hebt. Het unieke aan dit apparaat is dat je het direct kunt aansluiten op zonnepanelen van 100 tot 1000 watt, dankzij de MC4-aansluiting. Zo kun je op een duurzame manier voor warm water zorgen. Daarnaast beschikt de boiler over een digitale temperatuurweergave en energiemeter, zodat je altijd in een oogopslag jouw energieverbruik kunt bijhouden.

 • Voordeel 1: Met de Fothermo Boiler van 80 liter heb je een flinke hoeveelheid warm water tot je beschikking. Dit maakt de boiler ideaal voor huishoudens van verschillende groottes.
 • Voordeel 2: De boiler kan water verwarmen tot 65°C, perfect voor al je huishoudelijke behoeften, van douchen tot het wassen van de vaat.
 • Voordeel 3: De Fothermo-boiler heeft geen netaansluiting nodig, wat betekent dat hij overal geïnstalleerd kan worden, zonder afhankelijk te zijn van het stroomnet.
 • Voordeel 4: De directe aansluiting MC4 voor zonnepanelen maakt het mogelijk om de boiler te gebruiken met zonnepanelen van 100 tot 1000 watt. Dit maakt het een milieuvriendelijke keuze, aangezien je kunt profiteren van groene energie om je water op te warmen.
 • Voordeel 5: De digitale temperatuurweergave en energiemeter maken het makkelijk om de prestaties van de boiler bij te houden. Zo heb je altijd controle over het energieverbruik en de temperatuur van het water.
 • Nadeel 1: Beperkte temperatuurcapaciteit. Hoewel deze boiler warm water tot 65°C kan leveren, is dit mogelijk niet voldoende voor alle huishoudelijke toepassingen, vooral bij zeer koud weer.
 • Nadeel 2: Afhankelijkheid van zonne-energie. De ketel wordt aangedreven door zonnepanelen. Als je in een gebied woont met weinig zonlicht, kan dit de prestaties van de boiler beïnvloeden.
 • Nadeel 3: Vereist zonnepanelen. De ketel heeft een directe aansluiting nodig van MC4 voor zonnepanelen van 100 tot 1000 watt. Dit betekent dat je al zonnepanelen moet hebben, of moet investeren in de installatie ervan.
 • Nadeel 4: Beperkte capaciteit. Met een inhoud van 80 liter kan deze boiler mogelijk niet voldoen aan de behoeften van grotere huishoudens of huishoudens die veel heet water verbruiken.
 • Nadeel 5: Geen netaansluiting. Hoewel het een pluspunt kan zijn voor sommigen, kan het ontbreken van een netaansluiting ook een nadeel zijn. In het geval van een storing of onvoldoende zonlicht, kan de ketel niet worden aangesloten op het netwerk voor aanvoer. Dit kan je zonder heet water laten als de boiler niet functioneert zoals verwacht.

Na grondig onderzoek en het testen van verschillende 80-liter boilers, kunnen we de volgende conclusie trekken. Jij wilt zeker zijn van een betrouwbare, efficiënte en duurzame boiler. Dan is het selecteren van een boiler uit onze top 10 de juiste keuze. Elk van deze boilers heeft bewezen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding te hebben, uitmuntende prestaties te leveren en goede klantbeoordelingen te hebben. Of jij nu een nieuwe boiler nodig hebt voor je huis of een oude vervangt, onze lijst van de beste 80-liter boilers op de markt zal zeker aan jouw behoeften voldoen.

Inhoudsopgave