a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Boodschappen Doen Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost vindt u een actueel overzicht van de meest recente statistieken en trends in boodschappen doen, waardoor u inzicht krijgt in consumentengedrag en markttrends.

  • Uit een enquête bleek dat Nederlanders wekelijks gemiddeld 3 keer boodschappen doen,
  • Uit een onderzoek bleek dat Nederlanders in 2020 gemiddeld 11,23 euro per bezoek aan de supermarkt besteden,
  • Onderzoek toont aan dat 51% van de Nederlanders zijn boodschappen online doet vanwege het gemak en 35% doet dit om tijd te besparen,

Actuele Boodschappen Doen Statistieken

Uit een enquête bleek dat Nederlanders wekelijks gemiddeld 3 keer boodschappen doen,

Volgens de opgegeven statistiek doen Nederlanders gemiddeld drie keer per week boodschappen. Wat betekent dit precies voor u? Dit betekent dat als u een willekeurige Nederlander zou vragen hoe vaak ze naar de supermarkt of andere winkels gaan om boodschappen te doen gedurende een week, het gemiddelde antwoord ongeveer drie keer zou zijn. Dit kan natuurlijk variëren van persoon tot persoon, aangezien sommigen misschien maar een keer per week gaan, terwijl anderen elke dag gaan. Maar over het geheel genomen, verspreid over de Nederlandse bevolking, is de frequentie van het boodschappen doen gemiddeld drie keer per week.

Uit een onderzoek bleek dat Nederlanders in 2020 gemiddeld 11,23 euro per bezoek aan de supermarkt besteden,

Uit de gegeven statistiek blijkt dat de gemiddelde besteding per bezoek aan de supermarkt door een Nederlander in het jaar 2020 11,23 euro bedroeg. Dit betekent dat elke keer wanneer u, of een andere inwoner van Nederland, in 2020 een supermarkt bezocht, er gemiddeld 11,23 euro werd uitgegeven. Dit gemiddelde is mogelijk berekend door het totale bedrag dat aan supermarktaankopen is uitgegeven in 2020 te delen door het totale aantal supermarktbezoeken in datzelfde jaar. Houd er rekening mee dat dit een gemiddelde is, wat betekent dat sommige mensen meer of minder dan dit bedrag kunnen hebben uitgegeven per bezoek.

Onderzoek toont aan dat 51% van de Nederlanders zijn boodschappen online doet vanwege het gemak en 35% doet dit om tijd te besparen,

Het recente onderzoek waar u over hoort, onthult interessante patronen over het boodschappengedrag van Nederlanders. 51% van de mensen in Nederland doet hun boodschappen online, niet noodzakelijkerwijs omdat het goedkoper is, maar voornamelijk vanwege het gemak. Velen vinden het makkelijker om met een simpele klik producten aan de winkelwagen toe te voegen, in plaats van fysiek door de gangen van een supermarkt te lopen. Daarnaast geeft het onderzoek aan dat ongeveer 35% van de Nederlanders de voorkeur geeft aan online boodschappen om tijd te besparen. Deze groep vindt dat online winkelen hen de mogelijkheid biedt om andere taken uit te voeren in plaats van tijd door te brengen in de winkel. Verrassend? Misschien niet, maar het is een duidelijke indicatie van de toenemende trend en voorkeur voor online winkelen in Nederland.

Referenties

0. – https://www.distrifood.nl

1. – https://www.rabobank.nl

2. – https://www.consumentenbond.nl

Originally posted 2023-11-14 12:11:56.

Inhoudsopgave