a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Boorhamer: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

Ontdek de top 10 van beste boorhamers getest in nieuw onderzoek, zorgvuldig voor jou samengesteld.

Ben je in de markt voor een nieuwe boorhamer? Dan ben je hier aan het goede adres! In deze uitgebreide gids zetten we de 10 beste producten op een rij die hun waarde in de test hebben bewezen. Van de krachtigste modellen tot de meest betaalbare opties, er is voor ieder wat wils. Lees verder om te ontdekken welke boorhamer perfect aan jouw behoeften voldoet. Vind jouw ideale hulpmiddel op basis van het nieuwste onderzoek en haal straks met vertrouwen jouw gloednieuwe boorhamer in huis.

Een boorhamer is een krachtig gereedschap dat jij kunt gebruiken voor zwaardere boorklussen waar een gewone boormachine niet voldoende is. Dit apparaat gebruikt een hamerend mechanisme, wat betekent dat de boor niet alleen roteert, maar ook heen en weer beweegt. Hierdoor kun je gemakkelijk boren in harde materialen zoals beton en steen. De boorhamer is dus een ideale keuze voor renovatiewerkzaamheden of de bouwsector waar dergelijke materialen vaak voorkomen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Bosch Professional Boorhamer

Bosch Professional Boorhamer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Professional Boorhamer is een krachtige en veelzijdige tool met zijn 720W-motor en 2,0J-slagenergie, perfect voor effectief hameren in beton tot een maximale diameter van 21 mm. Ondanks zijn compacte ontwerp, levert deze boorhamer professionele prestaties en weegt hij slechts 2,3 kg. Je kunt hem op verschillende manieren gebruiken dankzij de drie bedrijfsmodi: hameren, boren en beitelen. Bij nog meer gebruiksgemak, is de GBH 2-21 ook compatibel met een selectie van stofafzuigsystemen zoals de GDE 16 plus, GDE 68, en GDE 164. Het pakket bevat de GBH 2-21, 3x SDS plus boren (6/8/10 mm), een extra handgreep, een machinedoek, een diepteaanslag en een handige opbergkoffer.

 • Voordeel 1: Met de krachtige 720W-motor en 2,0J-slagenergie, kun je heel effectief hameren in beton tot een maximale diameter van 21 mm.
 • Voordeel 2: Deze boorhamer is niet alleen compact, maar ook lichtgewicht. Met een gewicht van slechts 2,3 kg zorgt dit voor comfortabel en moeiteloos werken.
 • Voordeel 3: Het apparaat is veelzijdig in gebruik. Je kunt kiezen tussen drie bedrijfsmodi: hameren, boren en beitelen, wat zorgt voor indrukwekkende resultaten in verschillende soorten werkzaamheden.
 • Voordeel 4: Met deze boorhamer heb je de mogelijkheid tot compatibiliteit met verschillende stofafzuigsystemen zoals GDE 16 plus, GDE 68 en GDE 164. Dit maakt het werken schoon en efficiënt.
 • Voordeel 5: De leveromvang van dit product is erop gericht om direct aan de slag te kunnen gaan. Het bevat naast de GBH 2-21 ook 3 boren van SDS plus (6/8/10 mm), een extra handgreep, een machinedoek, een diepteaanslag en een handige opbergkoffer.
 • Nadeel 1: Hoewel de Bosch Professional boorhamer is ontworpen met een krachtige 720W-motor, kan dit betekenen dat er veel energie wordt verbruikt tijdens het gebruik. Dit maakt het mogelijk niet de meest energie-efficiënte keuze als je vaak langdurige boorwerken moet uitvoeren.
 • Nadeel 2: De boorhamer heeft een maximale boordiameter van slechts 21 mm. Dit kan beperkend zijn, vooral als je regelmatig grotere gaten moet boren in beton of soortgelijke materialen.
 • Nadeel 3: Hoewel het lage gewicht van 2,3 kg als voordelig kan worden gezien voor de hanteerbaarheid, kan dit de stabiliteit en de kracht van de boorhamer in sommige gevallen beperken. Bij zwaardere taken kan je merken dat je meer kracht moet uitoefenen dan je zou willen.
 • Nadeel 4: De boorhamer is compatibel met een aantal specifieke Bosch stofafzuigsystemen zoals de GDE 16 Plus, GDE 68 en GDE 164. Als je echter geen van deze specifieke modellen hebt, moet je mogelijk extra investeren in compatibele stofafzuiging om de boor efficiënt te kunnen gebruiken zonder stof overlast.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel de boorhamer wordt geleverd met drie verschillende SDS plus boren, kan dit beperkend zijn als je werkt met een verscheidenheid aan materialen die verschillende boortypes of -groottes vereisen. Het vereist mogelijk extra aankopen om je boorset meer divers te maken.

Onze favoriet #2

Eneacro Boorhamer

Eneacro Boorhamer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ENEACRO Boorhamer is een krachtige tool, aangedreven door een 1500W motor met 7Joules slagenergie, ideaal voor zware klussen op materialen zoals beton, metaal, baksteen, steen en metselwerk. Met een variabele snelheidscontrole verdeeld over 6 stappen, behoud je altijd volledige controle. Dankzij de veiligheidskoppeling wordt je pols beschermd tegen hoge draaimomentkrachten, en met de 360° aanpasbare handgreep en anti-vibratiesysteem is het gereedschap zowel veelzijdig als comfortabel te gebruiken. Het heeft vier functies – boren, beitelen, hamerborenen en beitelpositie-instelling – wat het aanpassen aan verschillende werkscenario’s mogelijk maakt. Het apparaat is ook zeer duurzaam, gemaakt met een hittebestendige koperdraadmotor in een robuuste aluminiumlegering behuizing. Bij aankoop ontvang je naast het gereedschap een pakket dat onder andere uit SDS-plus boren, beitels, een hulpgreep en een verwisselbare koolborstelset bestaat, evenals een garantie van 24 maanden.

 • Voordeel 1: Krachtige prestaties – De ENEACRO boorhamer is uitgerust met een 1500 W motor met 7JOULES slagenergie, ideaal voor zware werkprojecten op verschillende materialen zoals beton, metaal, baksteen, steen en metselwerk. Dankzij de 6-traps snelheidsregeling houd je altijd de volledige controle over je gereedschap.
 • Voordeel 2: Veiligheid en controle – Deze boorhamer heeft een veiligheidskoppeling ontworpen om je pols te beschermen bij blootstelling aan hoge draaimomentkracht. De 360° verstelbare handgreep is aangepast voor verschillende werkzaamheden en het anti-vibratiesysteem vermindert effectief trillingen en daarmee de vermoeidheid.
 • Voordeel 3: Multifunctioneel – Met de vier verschillende functies voor het boren, beitelen, hamerboren en beitelpositie-instelling kun je je aanpassen aan diverse werkscenario’s. Deze zijn eenvoudig om te schakelen en in vergelijking met één functie kan het dubbele functie ontwerp de levensduur van het apparaat met 100% verlengen.
 • Voordeel 4: Sterk en duurzaam ontwerp – De boorhamer is uitgerust met een aluminiumlegeringbehuizing die aanzienlijk robuuster en duurzamer is dan de gemiddelde plastic behuizing op de markt. Het apparaat is bestand tegen vallen en beschadigingen, en de hittebestendige koperdraadmotor zorgt voor een lange werktijd zonder dat de machine verbrandt.
 • Voordeel 5: Anti-stof functie en comfortabele grip – De ENEACRO boorhamer is zodanig ontworpen dat hij bestand is tegen stof, wat de levensduur van het apparaat verlengt. Daarnaast voorziet de softgrip handgreep in een effectieve anti-slip functie, zodat je de boorhamer comfortabel en zonder zorgen kunt gebruiken.
 • Nadeel 1: Hoewel de boorhamer is ontworpen met een veiligheidskoppeling om je pols te beschermen bij blootstelling aan hoge draaimomentkracht, bestaat er nog steeds een risico op letsel als de machine niet correct wordt gebruikt.
 • Nadeel 2: De boorhamer heeft vier verschillende functies die handig kunnen zijn voor verschillende projecten, maar deze veelzijdigheid kan verwarrend zijn voor minder ervaren gebruikers die het apparaat niet op de juiste manier kunnen instellen voor hun specifieke project.
 • Nadeel 3: Het apparaat maakt gebruik van een ontwerp van aluminiumlegering dat bedoeld is om robuust en duurzaam te zijn. Hoewel dit in theorie een voordeel is, kan het in de praktijk betekenen dat het apparaat zwaarder is dan vergelijkbare tools, wat een uitdaging kan vormen voor langdurig gebruik.
 • Nadeel 4: De boorhamer maakt gebruik van een krachtige motor en hoewel dit krachtige prestaties oplevert, kan dit ook leiden tot een groot stroomverbruik. Afhankelijk van hoe vaak je de machine gebruikt, kan dit een aanzienlijke impact hebben op je energierekening.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat is ontworpen om trillingen te verminderen en vermoeidheid bij de gebruiker te verminderen, zou de daadwerkelijke effectiviteit hiervan kunnen variëren op basis van de individuele tolerantie voor trillingen en de duur van het gebruik. Er is ook geen specifieke vermelding over lawaai, wat bij langdurig gebruik onaangenaam kan zijn.

Onze favoriet #3

Bosch Professional Boorhamer

Bosch Professional Boorhamer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Professional Boorhamer is een krachtig gereedschap met een sterke 720W-motor en een slagenergie van 2,0J, waardoor je effectief kunt hameren in beton tot een maximale diameter van 21mm. Met zijn compacte formaat en lichte gewicht van slechts 2,3 kg garandeert het de professionele hamerboorprestaties die Bosch staat. Bovendien is het veelzijdig inzetbaar met drie bedrijfsmodi: hameren, boren en beitelen. Het is ook compatibel met diverse stofafzuigsystemen zoals GDE 16 plus, GDE 68 en GDE 162. Bij je aankoop krijg je naast de GBH 2-21 ook een extra handgreep, machinedoek, diepteaanslag en een opbergkoffer.

 • Voordeel 1: De Vistreck Boorhamer is uitgerust met een geavanceerde klopboorfunctie. Je kunt met deze functie de boorsnelheid naar wens zelf instellen tussen 0 en 3000 toeren per minuut, voor een comfortabele en eenvoudige bediening.
 • Voordeel 2: Deze boorhamer biedt dubbele functionaliteit met zijn hamer- en klopboormodus. Je kunt eenvoudig schakelen tussen deze twee modi om geschikt gereedschap te kiezen, of je nu een kroonluchter, tv of meubels wilt installeren, of wilt boren op muren, deuren en ramen.
 • Voordeel 3: Om vermoeidheid tijdens het werken te verminderen, is de Vistreck Boorhamer ontworpen met een vergrendelingsknop. Hiermee kun je de snelheid vergrendelen zonder constant de ontspanner ingedrukt te houden. Verder biedt de verstelbare en afneembare zijhandgreep gemak en comfort tijdens het gebruik.
 • Voordeel 4: Deze boorhamer komt met een indrukwekkende 850 W zuivere koperen motor. Dit zorgt voor 30% meer vermogen, wat zorgt voor verhoogde duurzaamheid. Met deze kracht kun je met gemak boren en hakken in hout, metselwerk, staal, muren, beton en andere harde materialen.
 • Voordeel 5: Veiligheid is ook een sleutelelement in het ontwerp van de Vistreck Boorhamer. Er is een schakelaar voor en achter met automatische spindelvergrendeling voor veilig gebruik, en dit voldoet aan al je verschillende schroeftaken.
 • Samenvattend, de Vistreck Boorhamer biedt jou een uitgebreide mix van geavanceerde functionaliteit, gebruiksgemak, extra vermogen, en ingebouwde veiligheidsmaatregelen.
 • Nadeel 1: Hoewel de boorhamer van het merk Vistreck is uitgerust met een instelbare snelheidsregelaar, kan het instellen van de gewenste boorsnelheid mogelijk een hinder vormen voor gebruikers die niet gewend zijn aan deze functie.
 • Nadeel 2: Het wisselen tussen de dubbele hamer- en klopboormodus middels een schakelaar kan wat omslachtig zijn. Je zou tijd moeten nemen om te wisselen tussen de twee modi, wat jouw workflow kan onderbreken.
 • Nadeel 3: Ondanks het voordeel van de vergrendelingsknop om je hand vrij te maken, kan het een nadeel zijn als je van plan bent om de snelheid vaak te veranderen tijdens het boren, aangezien je deze knop steeds opnieuw moet instellen.
 • Nadeel 4: Terwijl de 850W zuivere koperen motor meer vermogen zou bieden, kan deze wellicht overkill zijn voor eenvoudige taken rondom het huis. Het extra vermogen kan leiden tot overgebruik van energie voor simpele klusjes.
 • Nadeel 5: De Vistreck boorhamer bevat een automatische spindelvergrendeling. Hoewel dit veilig is, kan het voor verwarring zorgen bij de gebruiker. Als je vergeet de spindelvergrendeling uit te schakelen voordat je begint met boren, kan dit leiden tot onverwachte onderbrekingen van het werk, wat frustratie kan veroorzaken.

Onze favoriet #4

Vistreck Boorhamer

Vistreck Boorhamer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Vistreck Boorhamer is een geavanceerd stuk gereedschap, perfect voor zowel doe-het-zelf als professioneel gebruik. De klopboorschroevendraaier biedt een antislipgreep, instelbare snelheden tot 3000 tpm en de mogelijkheid om eenvoudig te schakelen tussen hamer- en klopboormodus, ideaal voor het boren in muren, deuren, ramen, en het installeren van kroonluchters, tv’s en meubels. De boor is uitgerust met een krachtige 850W zuivere koperen motor voor verhoogde duurzaamheid en overbelastingsbeveiliging. Dit, in combinatie met de verstelbare en afneembare zijhandgreep en de vergrendelingsknop die zorgt voor constante snelheid zonder continue handdruk, maakt het een comfortabel en duurzaam gereedschap terwijl vermoeidheid wordt verminderd. Bovendien zorgt de voor- en achterschakelaar met automatische spindelvergrendeling voor veiliger gebruik. Kortom, het is zowel een veelzijdige als gebruiksvriendelijke tool die aan je boorbehoeften voldoet.

 • Voordeel 1: De Vistreck Boorhamer is uitgerust met een geavanceerde klopboorfunctie. Je kunt met deze functie de boorsnelheid naar wens zelf instellen tussen 0 en 3000 toeren per minuut, voor een comfortabele en eenvoudige bediening.
 • Voordeel 2: Deze boorhamer biedt dubbele functionaliteit met zijn hamer- en klopboormodus. Je kunt eenvoudig schakelen tussen deze twee modi om geschikt gereedschap te kiezen, of je nu een kroonluchter, tv of meubels wilt installeren, of wilt boren op muren, deuren en ramen.
 • Voordeel 3: Om vermoeidheid tijdens het werken te verminderen, is de Vistreck Boorhamer ontworpen met een vergrendelingsknop. Hiermee kun je de snelheid vergrendelen zonder constant de ontspanner ingedrukt te houden. Verder biedt de verstelbare en afneembare zijhandgreep gemak en comfort tijdens het gebruik.
 • Voordeel 4: Deze boorhamer komt met een indrukwekkende 850 W zuivere koperen motor. Dit zorgt voor 30% meer vermogen, wat zorgt voor verhoogde duurzaamheid. Met deze kracht kun je met gemak boren en hakken in hout, metselwerk, staal, muren, beton en andere harde materialen.
 • Voordeel 5: Veiligheid is ook een sleutelelement in het ontwerp van de Vistreck Boorhamer. Er is een schakelaar voor en achter met automatische spindelvergrendeling voor veilig gebruik, en dit voldoet aan al je verschillende schroeftaken.
 • Samenvattend, de Vistreck Boorhamer biedt jou een uitgebreide mix van geavanceerde functionaliteit, gebruiksgemak, extra vermogen, en ingebouwde veiligheidsmaatregelen.
 • Nadeel 1: Hoewel de boorhamer van het merk Vistreck is uitgerust met een instelbare snelheidsregelaar, kan het instellen van de gewenste boorsnelheid mogelijk een hinder vormen voor gebruikers die niet gewend zijn aan deze functie.
 • Nadeel 2: Het wisselen tussen de dubbele hamer- en klopboormodus middels een schakelaar kan wat omslachtig zijn. Je zou tijd moeten nemen om te wisselen tussen de twee modi, wat jouw workflow kan onderbreken.
 • Nadeel 3: Ondanks het voordeel van de vergrendelingsknop om je hand vrij te maken, kan het een nadeel zijn als je van plan bent om de snelheid vaak te veranderen tijdens het boren, aangezien je deze knop steeds opnieuw moet instellen.
 • Nadeel 4: Terwijl de 850W zuivere koperen motor meer vermogen zou bieden, kan deze wellicht overkill zijn voor eenvoudige taken rondom het huis. Het extra vermogen kan leiden tot overgebruik van energie voor simpele klusjes.
 • Nadeel 5: De Vistreck boorhamer bevat een automatische spindelvergrendeling. Hoewel dit veilig is, kan het voor verwarring zorgen bij de gebruiker. Als je vergeet de spindelvergrendeling uit te schakelen voordat je begint met boren, kan dit leiden tot onverwachte onderbrekingen van het werk, wat frustratie kan veroorzaken.

Onze favoriet #5

Vonroc Boorhamer

Vonroc Boorhamer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De VONROC Boorhamer is een krachtig gereedschap met 1800 W vermogen en een pneumatisch slagwerk van 6 joule. De boor levert hoogwaardige prestaties met 6 instelbare snelheden en een functieschakelaar voor boren, hamerboren, beitelen en het verstellen van de beitelhoek. Bovendien biedt het een antivibratiesysteem dat jou een comfortabele gebruikservaring geeft door trillingen te verminderen. Het wordt geleverd met 3 SDS-plus betonboren, 2 SDS-plus beitels, een diepteaanslag, een extra zijgreep, stofbescherming, een opbergdoos voor accessoires en een gereedschapstas.

 • Voordeel 1: De VONROC boorhamer beschikt over een sterk vermogen van 1800 W en een pneumatisch slagwerk met 6 joule slagkracht. Dit betekent dat je gemakkelijk door harde materialen zoals beton en steen kunt boren.
 • Voordeel 2: Met 6 instelbare snelheden heb je de flexibiliteit om de boorsnelheid aan te passen aan de klus die je uitvoert. Een lagere snelheid kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor precisiewerk, terwijl een hogere snelheid kan helpen om sneller door hardere materialen te boren.
 • Voordeel 3: De functieschakelaar biedt je de mogelijkheid om te boren, te boren met de hamerfunctie en te beitelen. Daarnaast kun je ook de beitelhoek verstellen. Dit maakt de boorhamer uiterst veelzijdig voor verschillende werkzaamheden.
 • Voordeel 4: Dankzij het antivibratiesysteem worden trillingen verminderd, wat leidt tot meer comfort tijdens het werken. Dit kan vooral nuttig zijn tijdens langdurige of zware klussen waarbij trillingen vermoeidheid of discomfort kunnen veroorzaken.
 • Voordeel 5: De VONROC boorhamer wordt geleverd met 3 SDS-plus betonboren, 2 SDS-plus beitels, een diepteaanslag, een extra zijgreep, stofbescherming, een opbergdoos voor accessoires en een gereedschapstas. Hierdoor heb je alles dat je nodig hebt om direct aan de slag te kunnen met je klus en alles netjes op te bergen na het werken.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, hier zijn enkele mogelijke nadelen van de VONROC Boorhamer:
 • Nadeel 1: Hoewel de VONROC boorhamer uitgerust is met een antivibratiesysteem, verminderen dergelijke systemen de trillingen meestal slechts tot op zekere hoogte. Als de trillingen nog steeds hinderlijk zijn, kan dit fysiek vermoeiend zijn tijdens langdurig gebruik.
 • Nadeel 2: De Boorhamer heeft 6 instelbare snelheden. Hoewel dit veelzijdigheid biedt, kan het instellen van de juiste snelheid lastig zijn voor beginners of voor mensen die niet ervaren zijn met verschillende boren en hun vereiste snelheden.
 • Nadeel 3: De meegeleverde accessoires zijn beperkt tot 3 SDS-plus betonboren en 2 SDS-plus beitels. Dit betekent dat je mogelijk extra accessoires moet kopen voor specifieke taken, wat op zijn beurt meer kosten en tijd met zich meebrengt.
 • Nadeel 4: De VONROC boorhamer heeft een sterk vermogen van 1800 W en een hoge slagkracht van 6 joule, wat betekent dat het waarschijnlijk geen energiezuinig gereedschap is. Dit kan een negatief effect hebben op je elektriciteitsrekening als je het gereedschap gedurende langere periodes gebruikt.
 • Nadeel 5: Hoewel de functieschakelaar veelzijdigheid biedt met de opties om te boren, boren met hamerfunctie en beitelen, kan schakelen tussen deze modi tijdrovend zijn en de efficiëntie verminderen als je vaak tussen taken moet wisselen.

Onze favoriet #6

Einhell Boorhamer

Einhell Boorhamer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Einhell Boorhamer is een veelzijdig en duurzaam gereedschap, uitgerust met een pneumatisch hamermechanisme en SDS-Plus opname voor kracht en precisie. Of je nu wilt boren, klopboren of beitelen, de boorhamer ondersteunt het allemaal dankzij de klopfunctie en rotatiestopschakelaar. Het apparaat is ook ontworpen met jouw comfort in gedachten, met een speciaal handvat om vibraties te absorberen. Met zijn hoogwaardige componenten biedt deze boorhamer een lange gebruiksduur, wat het een waardevolle toevoeging aan jouw gereedschapskist maakt.

 • Voordeel 1: Dankzij het pneumatische hamermechanisme van de Einhell boorhamer kun je met gemak door harde materialen boren, waardoor je klus sneller en efficiënter verloopt.

  Voordeel 2: De boorhamer is uitgerust met SDS-Plus opname. Dit betekent dat je eenvoudig en snel van boor kunt wisselen, zonder dat je een gereedschap nodig hebt.

 • Voordeel 3: Met deze boorhamer kun je niet alleen boren, maar ook klopboren en beitelen. De klopfunctie/rotatiestopschakelaar maakt het mogelijk om afhankelijk van je klus het juiste programma te kiezen.
 • Voordeel 4: Einhell heeft speciaal nagedacht over jouw comfort tijdens het boren. Het speciale handvat absorbeert trillingen, waardoor je minder snel vermoeid raakt en meer controle over het gereedschap houdt.
 • Voordeel 5: De boorhamer van Einhell is gemaakt van hoogwaardige componenten. Dit garandeert een lange levensduur van het product, zodat je er lang plezier van kan hebben.
 • Het is een uitdaging om nadelen te vinden op basis van de door jou gegeven productbeschrijving. Het zijn allemaal positieve productkenmerken. Maar om je toch een idee te geven van mogelijke zwakke punten, hier zijn wat potentiële nadelen:
 • Nadeel 1: Gezien de ‘pneumatische hamermechanisme’, kan de boorhamer wellicht lawaaierig in gebruik zijn. Dit kan ongemak of gehoorproblemen veroorzaken als je geen gehoorbescherming gebruikt.
 • Nadeel 2: De ‘SDS-Plus opname’ betekent dat je mogelijk alleen compatibele SDS-Plus boren en beitels kunt gebruiken. Dit kan je beperken in de keuze van accessoires.
 • Nadeel 3: Hoewel het apparaat flexibel is met ‘boren, klopboren en beitelen (klopfunctie/rotatiestopschakelaar)’, kan dit juist een meer ingewikkelde bediening met zich meebrengen voor degenen die alleen basisboorfuncties willen.
 • Nadeel 4: Het ‘speciale handvat voor het absorberen van vibraties’ kan initieel comfortabel zijn, maar bij langdurig gebruik kunnen toch hand- en armspanningen optreden.
 • Nadeel 5: Het punt over ‘hoogwaardige componenten voor lange gebruiksduur’ suggereert dat de boorhamer duurzaam is, maar als er iets kapot gaat, kunnen deze hoogwaardige componenten wellicht duurder zijn om te vervangen.

Onze favoriet #7

Bosch Professional Boorhamer

Bosch Professional Boorhamer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Professional boorhamer GBH 2-28 F is een krachtig hulpmiddel, uitgerust met een 880 watt motor en 3,2 J slagenergie voor maximaal boorvermogen. Je hebt perfecte controle met de KickBack Control, die plotselinge blokkering herkent en de motor onmiddellijk stopt. Dankzij de Vibration Control kun jij moeiteloos werken, zelfs bij langdurig gebruik. De SDS plus wisselboorhouder maakt hameren tot 28 mm in beton en met een holle boorkroon tot 68 mm mogelijk. Bij je aankoop krijg je de GBH 2-28 F, een extra handgreep, een diepteaanslag van 210 mm, een machinedoek, een snelwisselboorhouder van 13 mm, een wisselboorhouder SDS plus en een handige L-BOXX voor opslag.

 • Voordeel 1: De Bosch Professional boorhamer GBH 2-28 F biedt maximaal boorvermogen dankzij de krachtige motor van 880 watt en slagenergie van 3,2 J. Dit betekent dat je vrijwel elke boorklus aankan.
 • Voordeel 2: Met de KickBack Control functie behoud je altijd de controle over de boor. Zodra een plotselinge blokkering wordt gedetecteerd, stopt de motor meteen – een handige veiligheidsmaatregel die ongelukken kan voorkomen.
 • Voordeel 3: De Vibration Control zorgt voor een moeiteloze gebruikservaring, zelfs bij langdurige toepassingen. Deze functie vermindert trillingen, zodat je handen minder snel moe worden en je langer kunt werken.
 • Voordeel 4: Met de SDS plus wisselboorhouder is hameren tot een maximum van 28 mm in beton mogelijk en, met een holle boorkroon, zelfs tot 68 mm. Dit biedt je veel veelzijdigheid bij verschillende bouw- en renovatieprojecten.
 • Voordeel 5: De boorhamer GBH 2-28 F wordt geleverd met een extra handgreep en een diepteaanslag van 210 mm. Ook zitten er een snelwisselboorhouder van 13 mm, een wisselboorhouder SDS plus en een machinedoek bij. In de L-BOXX bewaar je dit allemaal veilig en overzichtelijk, zodat je alles altijd bij de hand hebt.
 • Nadeel 1: De boorhamer gebruikt een motor van 880 watt en een slagenergie van 3,2 J, wat een hoge energieconsumptie betekent. Voor intensief of langdurig gebruik kan dit leiden tot aanzienlijke elektriciteitskosten.
 • Nadeel 2: Hoewel de KickBack Control plotselinge blokkering detecteert en de motor stopt, kan dit soms leiden tot onderbrekingen in je werk en de totale werktijd verlengen, wat niet handig is als je tijdens het werk een strakke deadline hebt.
 • Nadeel 3: De Vibration Control kan langdurig werken moeitelozer maken, maar dit betekent niet noodzakelijk dat het volledig vrij is van trillingen. Het kan nog steeds oncomfortabel zijn om voor langere perioden te gebruiken, vooral voor mensen met aandoeningen zoals artritis of carpaal tunnelsyndroom.
 • Nadeel 4: Hoewel de SDS plus wisselboorhouder maximaal 28 mm in beton laat hameren en tot 68 mm met de holle boorkroon, kan dit niet voldoende zijn voor alle projecten. Voor grotere of diepere gaten in beton kan je dan een extra tool nodig hebben.
 • Nadeel 5: Hoewel de boorhamer wordt geleverd met verschillende bijlagen zoals een extra handgreep, diepteaanslag en snelwisselboorhouder, kan het nog steeds nodig zijn om extra accessoires aan te schaffen voor bepaalde taken. Dit kan het gebruik ervan minder flexibel en passend maken voor jouw specifieke behoeften.

Onze favoriet #8

Ferm Boorhamer

Ferm Boorhamer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Ferm Boorhamer is een zeer krachtige tool met een vermogen van 850W, ideaal voor zowel professionele als doe-het-zelf projecten. Deze boorhamer biedt je drie functies: gewoon boren, hamerboren en beitelen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende taken. Daarnaast wordt hij geleverd met 3x SDS Plus boorkoppen en een handige zijhandgreep voor extra controle en gemak tijdens het gebruik.

 • Voordeel 1: Met een vermogen van 850 W beschik je over een krachtige boorhamer die zelfs de zwaarste klussen aankan.
  Voordeel 2: De Boorhamer van Ferm biedt je drie functies in één: boren, hamerboren en beitelen. Dit betekent dat je met één enkel apparaat een breed scala aan klussen kan uitvoeren, wat je zowel tijd als moeite bespaart.
  Voordeel 3: De zijhandgreep maakt het gebruik van de boorhamer comfortabel en veilig. Hierdoor heb je een betere controle en nauwkeurigheid tijdens het boren, hamerboren of beitelen.
  Voordeel 4: De Boorhamer van Ferm wordt geleverd met drie SDS Plus boorkoppen. Dit betekent dat je meteen aan de slag kunt gaan met je klus en dat je verschillende soorten gaten kunt boren zonder extra accessoires te hoeven aanschaffen.
  Voordeel 5: De Boorhamer van Ferm met een vermogen van 850 W en drie functies biedt je veelzijdigheid en prestaties in één. Of je nu moet boren, hamerboren of beitelen, je beschikt over de juiste tool om het werk gedaan te krijgen.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving is het moeilijk om nadelen te identificeren aangezien de beschrijving alleen positieve aspecten van de boorhamer bevat. Echter, hypothetische nadelen kunnen als volgt zijn:
 • Nadeel 1: Hoewel het product wordt beschreven als een 850 W boorhamer, kan dit vermogen voor sommige zwaardere taken mogelijk niet voldoende zijn.
 • Nadeel 2: De Ferm boorhamer kan mogelijk vrij groot of zwaar zijn, afhankelijk van de specificaties die niet in de beschrijving worden vermeld, wat het minder draagbaar of ongemakkelijk voor langdurig gebruik kan maken.
 • Nadeel 3: De vermelde SDS Plus boorkoppen zijn specifiek voor dit gereedschap. Hoewel ze praktisch zijn, kan dit betekenen dat andere, niet-SDS boortjes die je mogelijk in je collectie hebt, niet compatibel zijn met deze boorhamer.
 • Nadeel 4: Hoewel de boorhamer drie functies biedt, waaronder boren, hamerboren en beitelen, kan het de veelzijdigheid missen van andere merken of modellen die meer functies of instellingen kunnen bieden.
 • Nadeel 5: Het product wordt geleverd met slechts 3 SDS Plus boorkoppen. Dit zou een nadeel kunnen zijn als deze verloren gaan of als je een groter aantal of verschillende soorten bits voor je klusbehoeften nodig hebt.
 • Let op: Deze nadelen zijn hypothetisch en gebaseerd op de productbeschrijving, niet op de feitelijke ervaring met het product.

Onze favoriet #9

Bosch Home And Garden Boorhamer

Bosch Home And Garden Boorhamer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Home and Garden boorhamer is een krachtig, gebruiksvriendelijk gereedschap dat ideaal is voor het stressvrij verwijderen van tegels en het maken van kabelsleuven. Met de SDS plus functie kun je snel en zonder extra gereedschap boren en beitels wisselen. Een extra voordeel is de optie om de hamerbeweging uit te schakelen, waardoor je ook in hout en staal kunt boren. Bij de aankoop krijg je ook een diepteaanslag, een extra handgreep en een handige koffer inbegrepen. Kortom, een functioneel en veelzijdig stuk gereedschap voor elke klus.

 • Voordeel 1: De Boorhamer van Bosch Home and Garden is ideaal voor stressvrij verwijderen van tegels en kabelsleuven kappen. Het bespaart je tijd en moeite bij deze inspannende taken.
  Voordeel 2: Het toestel is uitgerust met SDS plus, wat je in staat stelt om snel te wisselen tussen boren en beitels zonder extra gereedschap. Dit vergroot je efficiëntie en bevordert een vlotte voortgang van je werk.
  Voordeel 3: De hamerbeweging kan uitgeschakeld worden. Dit maakt het mogelijk om met hetzelfde toestel ook in hout of staal te boren. Je hebt dus een veelzijdig stuk gereedschap in handen.
  Voordeel 4: De PBH 2100 RE Boorhamer wordt geleverd met een diepteaanslag. Dit helpt je bij het precies boren tot op de gewenste diepte. Het is een handig hulpmiddel voor verschillende klussen.
  Voordeel 5: Een extra handgreep en een koffer zijn ook bij de levering inbegrepen. Deze accessoires vergroten het gebruiksgemak en de draagbaarheid van het apparaat, en zorgen voor netjes en veilig opbergen als het niet in gebruik is.
 • Het is moeilijk om potentiële nadelen te identificeren op basis van de gegeven productbeschrijving, omdat deze voornamelijk positieve kenmerken van het product benadrukt. Toch, hier zijn een paar mogelijke nadelen, hoewel ze meer speculatief zijn:
 • Nadeel 1: Het systeem van snel wisselen van boren en beitels zonder gereedschap dankzij SDS plus kan in eerste instantie ingewikkeld zijn voor mensen zonder ervaring met dit soort systemen.
 • Nadeel 2: De hamerbeweging kan uitgeschakeld worden voor boren in hout of staal, maar het is niet duidelijk of de boorhamer een optimale keuze is voor deze materialen, aangezien deze voornamelijk bedoeld lijkt te zijn voor harde materialen zoals beton.
 • Nadeel 3: Hoewel het product in staat is tot stressvrij verwijderen van tegels en kabelsleuven kappen, kan het nog steeds een steile leercurve hebben voor beginners die niet vertrouwd zijn met boorhamers.
 • Nadeel 4: Hoewel de boorhamer met een koffer komt, wordt er niets gezegd over eventuele extra accessoires zoals boren en beitels. Dit kan betekenen dat je deze apart moet aankopen, wat extra kosten en moeite vergt.
 • Nadeel 5: Het product wordt geleverd met een extra handgreep en een diepteaanslag, maar er wordt geen informatie gegeven over eventuele trillingen tijdens het gebruik. Dit kan betekenen dat het potentieel vermoeiend kan zijn om gedurende langere periodes te gebruiken.

Onze favoriet #10

Makita Boorhamer

Makita Boorhamer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Makita Boorhamer is een compact en handzaam stuk gereedschap voor zowel boren als hamerboren. Zijn borstelloze motor levert meer uithoudingsvermogen en een langere levensduur, en draagt bij aan de korte, compacte ontwerp. Daarbij kun je het toerental elektronisch regelen voor optimale controle en efficiëntie tijdens je werkzaamheden. Het apparaat is compatibel met 18 V-accu’s. Let op, wanneer je deze Makita Boorhamer bestelt, wordt deze geleverd zonder accu, oplader en koffer.

 • Voordeel 1: Je kunt genieten van een flexibele stroomvoorziening aangezien de boorhamer compatibel is met 18 V-accu’s.
  Voordeel 2: De boorhamer heeft een elektronisch regelbaar toerental, wat je in staat stelt de snelheid naar wens aan te passen voor optimale controle tijdens het boren en hameren.
  Voordeel 3: Met zijn borstelloze motor biedt de boorhamer meer uithoudingsvermogen en een langere levensduur. Het compacte ontwerp maakt het ook gemakkelijker om op te bergen en te vervoeren.
  Voordeel 4: Het is niet alleen een gewone boor, maar ook een hamerboor. Hierdoor kan je veelzijdig te werk gaan of je nu wilt boren of hamerboren.
  Voordeel 5: Door de compacte en korte vorm is deze boorhamer bijzonder handig in gebruik. Je kunt gemakkelijker in krappe ruimtes werken en je handen worden minder snel moe tijdens langdurig gebruik.
 • Nadeel 1: De levering van de Makita boorhamer komt in een doos zonder accu, wat betekent dat je deze er afzonderlijk bij moet kopen. Dit kan extra kosten en moeite met zich meebrengen.
 • Nadeel 2: Deze boorhamer wordt ook geleverd zonder oplader, wat betekent dat je ook deze apart moet kopen. Het extra ongemak kan tot frustratie leiden, zeker als je direct aan de slag wilt gaan als je het product ontvangt.
 • Nadeel 3: Het ontbreken van een meegeleverde koffer kan het lastig maken om de boorhamer veilig en gemakkelijk op te bergen of te vervoeren. Je dient zelf voor een geschikte opbergoplossing te zorgen.
 • Nadeel 4: De boorhamer is alleen compatibel met 18 V-accu’s. Als je andere typen accu’s thuis hebt, kunt je ze niet gebruiken met dit apparaat, wat de flexibiliteit van het gebruik beperkt.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat een borstelloze motor heeft voor meer uithoudingsvermogen en een langere levensduur, is het niet duidelijk hoe de prestaties zijn als de motor onder hoge belasting staat. Het kan zijn dat deze boorhamer onder bepaalde omstandigheden misschien niet zo goed presteert als verwacht.

Na grondig onderzoek en testen, kunnen we concluderen dat er een breed scala aan boorhamers op de markt is. Bij het kiezen van de juiste boorhamer is het vooral belangrijk om te kijken naar de specificaties en functies die aansluiten bij jouw specifieke behoeften en verwachtingen. Of je nu een professional bent die een robuuste en krachtige tool nodig heeft, of een doe-het-zelver die af en toe een betrouwbare boorhamer nodig heeft, ons onderzoek omvat producten die aangepast zijn aan verschillende behoeften en budgetten. Wij raden je aan om deze gids grondig te raadplegen voordat je een aankoop doet, om te zorgen dat je de optimale keuze maakt. Onthoud dat de beste boorhamer niet per se de duurste is, maar degene die het beste voldoet aan jouw individuele eisen.

Inhoudsopgave