a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Boormachine: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

Ontdek de top 10 boormachines getest in nieuw onderzoek, om de beste keuze te maken voor jouw klusbehoeften.

Als je op zoek bent naar een nieuwe boormachine, hebben we goed nieuws voor je. We hebben ons nieuwste onderzoek samengesteld over de 10 beste boormachines die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Deze grondige test en analyse zal ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt, of je nu een doorgewinterde professional bent of een doe-het-zelver die zijn gereedschapskist wilt upgraden. Elk product in deze lijst is zorgvuldig beoordeeld op basis van essentiële factoren zoals prestaties, duurzaamheid, prijs-kwaliteitverhouding en klantbeoordelingen. Dus leun achterover, ontspan en laat ons je begeleiden door de top tien boormachines in onze recente test!

Een boormachine is een handig gereedschap dat jij kunt gebruiken om gaten te boren in verschillende materialen zoals hout, metaal of beton. Dit apparaat gebruikt een draaiende actie en druk om door het oppervlak te snijden. Afhankelijk van je behoeften, kun je kiezen uit verschillende soorten boormachines, waaronder handboormachines, elektrische boormachines en zelfs draadloze boormachines voor meer vrijheid en mobiliteit tijdens je werk. Elk heeft zijn eigen unieke functies en voordelen, dus het is belangrijk dat jij de juiste kiest die past bij jouw specifieke project of taak.

Check Uit

Onze favoriet #1

Bosch Home And Garden Boormachine

Bosch Home And Garden Boormachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Home and Garden boormachine is jouw ideale helper voor alle kleine projecten, dankzij het Easy-assortiment van Bosch. Deze boormachine is niet alleen compact, licht en ergonomisch ontworpen voor comfortabel gebruik, maar is ook krachtig genoeg voor moeiteloos boren in metselwerk tot 12 mm en hout tot 25 mm. Met de Bosch elektronische toerentalregeling kun je het toerental eenvoudig regelen met de schakelaar voor precisie en controle. De tweehulzige snelspanboorhouder maakt het wisselen van bits snel en eenvoudig, waardoor je projecten efficiënter worden. Bovendien krijg je bij je aankoop een handige opbergkoffer!

 • Voordeel 1: De Bosch boormachine is speciaal ontworpen voor kleine projecten in en om het huis, wat betekent dat je het perfecte stuk gereedschap hebt voor al je doe-het-zelf taken.
 • Voordeel 2: Deze boormachine is compact, licht en ergonomisch ontworpen, wat zorgt voor comfortabel hanteren en moeiteloos boren. Of je nu in metselwerk tot maximaal 12 mm of in hout tot maximaal 25 mm boort, je doet het met gemak.
 • Voordeel 3: De Bosch elektronische toerentalregeling is een geweldige functie die je toelaat om het toerental bij het boren te regelen met behulp van de schakelaar. Dit zorgt ervoor dat je altijd precies de juiste snelheid hebt voor elke klus.
 • Voordeel 4: Dankzij de tweehulzige snelspanboorhouder kun je snel en eenvoudig wisselen van bit. Dit betekent dat je veel tijd bespaart, omdat je geen gereedschap nodig hebt om het bit te vervangen.
 • Voordeel 5: Ten slotte komt de EasyImpact 600 boormachine van Bosch met een handige opbergkoffer. Zo kun je je boormachine en alle accessoires netjes opbergen, wat zorgt voor een langere levensduur en bovendien voorkomt het dat je stukjes kwijtraakt.
 • Nadeel 1: De boormachine van Bosch Home and Garden is specifiek ontworpen voor kleine projecten. Dit zou een nadeel kunnen zijn als je van plan bent om grotere, meer uitgebreide verbouwings- of bouwprojecten te ondernemen.
 • Nadeel 2: Hoewel de boormachine compact en lichtgewicht is, kan het zo zijn dat dit ten koste gaat van de duurzaamheid en kracht van de machine. Daardoor is de machine misschien niet zo sterk of betrouwbaar als zwaardere, grotere modellen.
 • Nadeel 3: De boormachine kan enkel boren in metselwerk tot maximaal 12 mm en hout tot 25 mm. Dit kan een beperking zijn wanneer je te maken krijgt met materialen die dikker zijn.
 • Nadeel 4: De elektronische toerentalregeling van de Bosch boormachine is afhankelijk van het gebruik van de schakelaar. Dit kan leiden tot onnauwkeurigheid en ontoereikend controle bij het boren.
 • Nadeel 5: Hoewel de tweehulzige snelspanboorhouder het snel en eenvoudig wisselen van bits mogelijk maakt, biedt deze misschien niet dezelfde stabiliteit of stevigheid als een traditionele boorkop. Dit kan leiden tot minder precisie bij het boren.

Onze favoriet #2

Vistreck Boormachine

Vistreck Boormachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Vistreck boormachine is een geavanceerde klopboor met instelbare snelheid tot 3000 tpm, ideaal voor een handige, eenvoudige bediening. De boormachine beschikt over een dubbele hamer- en klopboormodus, die geschikt is voor diverse klussen, zoals de installatie van kroonluchters, tv’s en meubels en boren op muren, deuren en ramen. Een vergrendelingsknop maakt het mogelijk om de snelheid in te stellen zonder continu de ontspanner vast te houden. De verstelbare en afneembare zijhandgreep draagt bij aan een comfortabele bediening. Met zijn 850 W zuivere koperen motor levert deze boor 30% meer vermogen en biedt hij verhoogde duurzaamheid voor het boren en versnipperen op verschillende materialen. Bovendien biedt de voor- en achterschakelaar met automatische spindelvergrendeling veilig gebruik, waardoor deze boormachine zowel praktisch als veilig in gebruik is.

 • Voordeel 1: De Vistreck boormachine biedt je geavanceerde functionaliteiten. Met de instelbare snelheid en een stationair toerental van 3000 tpm kun je comfortabel en eenvoudig werken. De toerentalregelaar en de variabele toerentalontspanner maken het mogelijk om de boorsnelheid naar wens aan te passen.
 • Voordeel 2: De boormachine beschikt over een dubbele hamer- en klopboormodus. Met de dubbele modus-keuzeschakelaar kun je gemakkelijk wisselen tussen de hamer- en boorfunctie, afhankelijk van de taak die je uitvoert. Dit maakt het apparaat zeer geschikt voor diverse installaties en boorwerkzaamheden.
 • Voordeel 3: De Vistreck boormachine is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en comfort. Met de vergrendelingsknop kun je de snelheid vergrendelen, zodat je niet continu de ontspanner hoeft vast te houden. Dit vermindert vermoeidheid tijdens langdurig gebruik. Bovendien is de zijhandgreep verstelbaar en afneembaar voor een comfortabele bediening.
 • Voordeel 4: De boormachine is uitgerust met een 850 W zuivere koperen motor die 30% meer vermogen produceert. Dit zorgt voor verhoogde duurzaamheid en overbelastingsbeveiliging, wat het boren en versnipperen op harde materialen vergemakkelijkt.
 • Voordeel 5: De Vistreck boormachine biedt een veilige bediening. De schakelaar voor en achter heeft een automatische spindelvergrendeling voor veilig gebruik. Daarnaast vergrendelt de schakelaar in de middelste positie de schroevendraaier voor extra veiligheid, om te voldoen aan jouw verschillende behoeften voor schroeftaken.
 • Nadeel 1: De boormachine heeft een stationair toerental van 3000 tpm, wat betekent dat het mogelijk niet geschikt is voor precisiewerk waarbij een lager toerental vereist is.
 • Nadeel 2: Het continu moeten regelen van de boorsnelheid kan erg vervelend zijn, aangezien de Vistreck boormachine een toerentalregelaar en een variabele toerentalontspanner heeft om de boorsnelheid bij 0-3000 rpm te regelen. Dit kan als tijdrovend en vermoeiend worden ervaren.
 • Nadeel 3: De dubbele modus-schakelaar voor hamer- en boorfunctie kan mogelijk verwarrend zijn voor gebruikers die niet bekend zijn met dergelijke functies. Het zou lastig kunnen zijn om tussen de modi te wisselen, ondanks dat het de bedoeling is om het gemakkelijk te maken.
 • Nadeel 4: Hoewel het handig is om een vergrendelingsknop te hebben, kan het de bediening gecompliceerder maken, vooral als je snel wilt wisselen tussen snelheden zonder de snelheid per ongeluk te vergrendelen.
 • Nadeel 5: De Vistreck boormachine maakt gebruik van een automatische spindelvergrendeling voor veilig gebruik, wat mogelijk kan leiden tot onvoorziene onderbrekingen als de spindel automatisch wordt vergrendeld in het midden van een taak.

Onze favoriet #3

Teeno Boormachine

Teeno Boormachine

Waarom we het gekozen hebben

De TEENO Accuschroefboormachine is een hoogwaardig, krachtig hulpmiddel dat geleverd wordt in een uitgebreide set. De set bevat onder andere de boormachine zelf, een robuuste kunststof kist voor veilige opslag, professionele handschoenen, 35 unieke accessoires, een universele kop, een oplader en twee 21V lithium-ion accu’s met elk een capaciteit van 1500 mAh. De boorhouder is 10 mm en automatisch, wat de veelzijdigheid en gebruiksgemak versterkt. Met deze machine heb je alle stroom en functionaliteit die je nodig hebt voor jouw kluswerk.

 • Voordeel 1: Met de sterke en duurzame 21 V lithiumbatterijen krijg je krachtige prestaties en een lange levensduur. Deze batterijen, met 1,5 Ah, kunnen snel worden opgeladen in slechts één uur. Zo hoef je nooit lang te wachten voordat je weer aan de slag kunt gaan met je project.
 • Voordeel 2: De verstelbare ontspanner biedt je twee snelheden (0-550 en 1.550 omw/min), zodat je altijd de juiste snelheid kunt kiezen voor het betreffende klusje. Bovendien maakt de zijknop het aan- en losschroeven eenvoudig en efficiënt.
 • Voordeel 3: De boormachine is praktisch oplaadbaar en bestand tegen spanningsinstabiliteit of plotselinge veranderingen. Bovendien helpt de juiste ventilatie-instelling om tijdens het gebruik de warmteafvoer te bevorderen, wat de levensduur van de boor verlengt.
 • Voordeel 4: Met de 10 mm snelspanboorhouder kun je verschillende bits eenvoudig en snel vervangen, zonder de hulp van sleutels. Dit maakt je werk efficiënter en minder tijdrovend. Daarnaast heeft deze boormachine ook een ingebouwd ledlicht dat het werken in donkere omgevingen mogelijk maakt.
 • Voordeel 5: Dit product is bijzonder praktisch en zuinig. Het wordt geleverd met een uitgebreide 20-delige accessoireset en een extra lithium-ion batterij van 21 V 1500 mAh. De batterijlaadindicator laat je altijd de laadstatus zien en de riemhaak maakt het dragen gemakkelijk. Daarnaast kun je altijd een extra batterij kopen bij Teeno.
 • Nadeel 1: De boormachine heeft slechts twee snelheden, wat mogelijk je controle en flexibiliteit in verschillende werkscenario’s kan beperken.
 • Nadeel 2: Hoewel de batterij behoorlijk snel oplaadt in ongeveer een uur, moet je wel constant de laadstatus controleren, omdat er geen duidelijke informatie is of de machine een batterijbesparingsmodus of een automatische uitschakelingsmechanisme heeft, wat mogelijk inefficiënt kan zijn.
 • Nadeel 3: Het ledlicht is mogelijk niet voldoende als je in een zeer donkere omgeving werkt. Er is geen informatie over hoe sterk dit licht is, dus voor sommige taken heb je mogelijk extra verlichting nodig, wat niet erg handig is.
 • Nadeel 4: Deze boormachine wordt alleen geleverd met één extra accu. Dit kan problematisch zijn als je zeer uitgebreide taken uitvoert waarbij meerdere ladingen nodig kunnen zijn om ze te voltooien zonder onderbreking.
 • Nadeel 5: De meegeleverde 20-delige accessoireset lijkt beperkt. Afhankelijk van het type werk dat je plant, heb je mogelijk meer veelzijdige of gespecialiseerde bits nodig, die je afzonderlijk moet aanschaffen.

Onze favoriet #4

Teeno Boormachine

Teeno Boormachine

Waarom we het gekozen hebben

De TEENO Boormachine is een uiterst efficiënt gereedschap, ideaal voor zowel doe-het-zelvers als professionals. Het werkt op duurzame en krachtige 21v lithiumbatterijen, die binnen een uur volledig opgeladen kunnen worden en een sterke, effectieve werking garanderen. De machine biedt 18+1 koppelinstellingen en een verstelbare trigger met twee snelheden (0-550 en 1550 rpm). Voor gemak bij het werken, beschikt het over een 10mm snelspanboorhouder en een geïntegreerd ledlicht voor werken in donkere ruimtes. Het heeft ook een 200-240V oplader die bestand is tegen spanningswisselingen. Het wordt geleverd met een 20-delige accessoireset en een extra lithiumbatterij is verkrijgbaar bij Teeno. Het heeft een batterijlaadindicator en een riemhaak voor gemakkelijk dragen. Deze machine is niet alleen praktisch, maar ook voordelig.

 • Voordeel 1: Met de sterke en duurzame 21 V lithiumbatterijen krijg je krachtige prestaties en een lange levensduur. Deze batterijen, met 1,5 Ah, kunnen snel worden opgeladen in slechts één uur. Zo hoef je nooit lang te wachten voordat je weer aan de slag kunt gaan met je project.
 • Voordeel 2: De verstelbare ontspanner biedt je twee snelheden (0-550 en 1.550 omw/min), zodat je altijd de juiste snelheid kunt kiezen voor het betreffende klusje. Bovendien maakt de zijknop het aan- en losschroeven eenvoudig en efficiënt.
 • Voordeel 3: De boormachine is praktisch oplaadbaar en bestand tegen spanningsinstabiliteit of plotselinge veranderingen. Bovendien helpt de juiste ventilatie-instelling om tijdens het gebruik de warmteafvoer te bevorderen, wat de levensduur van de boor verlengt.
 • Voordeel 4: Met de 10 mm snelspanboorhouder kun je verschillende bits eenvoudig en snel vervangen, zonder de hulp van sleutels. Dit maakt je werk efficiënter en minder tijdrovend. Daarnaast heeft deze boormachine ook een ingebouwd ledlicht dat het werken in donkere omgevingen mogelijk maakt.
 • Voordeel 5: Dit product is bijzonder praktisch en zuinig. Het wordt geleverd met een uitgebreide 20-delige accessoireset en een extra lithium-ion batterij van 21 V 1500 mAh. De batterijlaadindicator laat je altijd de laadstatus zien en de riemhaak maakt het dragen gemakkelijk. Daarnaast kun je altijd een extra batterij kopen bij Teeno.
 • Nadeel 1: De boormachine heeft slechts twee snelheden, wat mogelijk je controle en flexibiliteit in verschillende werkscenario’s kan beperken.
 • Nadeel 2: Hoewel de batterij behoorlijk snel oplaadt in ongeveer een uur, moet je wel constant de laadstatus controleren, omdat er geen duidelijke informatie is of de machine een batterijbesparingsmodus of een automatische uitschakelingsmechanisme heeft, wat mogelijk inefficiënt kan zijn.
 • Nadeel 3: Het ledlicht is mogelijk niet voldoende als je in een zeer donkere omgeving werkt. Er is geen informatie over hoe sterk dit licht is, dus voor sommige taken heb je mogelijk extra verlichting nodig, wat niet erg handig is.
 • Nadeel 4: Deze boormachine wordt alleen geleverd met één extra accu. Dit kan problematisch zijn als je zeer uitgebreide taken uitvoert waarbij meerdere ladingen nodig kunnen zijn om ze te voltooien zonder onderbreking.
 • Nadeel 5: De meegeleverde 20-delige accessoireset lijkt beperkt. Afhankelijk van het type werk dat je plant, heb je mogelijk meer veelzijdige of gespecialiseerde bits nodig, die je afzonderlijk moet aanschaffen.

Onze favoriet #5

Hi-Spec Boormachine

Hi-Spec Boormachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Hi-Spec 12V Li-ion Schroefboormachine & Multi-Bit Set is de perfecte tool voor doe-het-zelvers. Je kunt schroeven en boren moeiteloos uitvoeren met dit apparaat, dat in een vrolijk gekleurde koffer komt. De boormachine is draadloos en heeft een 1300mAh Li-ion batterij, waardoor je gemakkelijk kunt klussen zonder beperkt te worden door snoeren. Met hoge toerentallen en een aandraaimoment van 20 Nm, boor je moeiteloos in materialen als hout, kunststoffen, zachte metalen en metselwerk. Let wel, hij is niet geschikt voor beton, baksteen of harde metalen. Het toestel is uitgerust met een variabele snelheidsschakelaar, een draairichtingsschakelaar en een heldere LED om je werkgebied te verlichten. Kies voor je klusjes uit de 49-delige accesoiresset met populaire schroefbits en boortypes. Het geheel wordt bewaard in een stevige, draagbare en georganiseerde koffer, waardoor opbergen eenvoudig en veilig is.

 • voordeel 1: De Hi-Spec 12V-boormachine is niet alleen handig voor schroeven, maar ook voor boren in verschillende materialen zoals hout, kunststoffen, zachte metalen en metselwerk. Dit garandeert veelzijdigheid in het gebruik en maakt de boormachine ideaal voor verschillende klussen.
 • voordeel 2: De draadloze functionaliteit en de 1300mAh Li-ion-accu zorgen ervoor dat je peut klussen zonder zorgen over het gedoe van draden. Bovendien zorgen de hoge toerentallen en het aandraaimoment van 20 Nm voor een gemakkelijke en efficiënte bediening.
 • voordeel 3: De boormachine heeft tal van nuttige functies, zoals een variabele snelheidsschakelaar, een draairichtingschakelaar, en een controle ring voor de slipkoppeling. Dit draagt bij aan precisie en gemak bij het klussen.
 • voordeel 4: De Hi-Spec 12V-boormachine wordt geleverd met een 49-delige accessoireset, inclusief populaire schroefbits en boortypes, waardoor je in staat bent om de meeste alledaagse klussen aan te pakken.
 • voordeel 5: Voor bescherming en draagbaarheid wordt de boormachine geleverd in een stevige koffer met een georganiseerde binnenkant. Dit zorgt niet alleen voor een veilige opslag, maar maakt het ook gemakkelijk om de boor en de accessoires te vervoeren.
 • Nadeel 1: De Hi-Spec 12V Li-ion Schroefboormachine is niet geschikt voor alle materialen. Volgens de productbeschrijving kan je de boormachine niet gebruiken voor beton, baksteen en harde metalen. Dit betekent dat de boormachine minder veelzijdig is en mogelijk niet alle klussen aankan die je wilt uitvoeren.
 • Nadeel 2: De oplaadtijd van de accu kan voor sommige klussers te lang zijn. De beschrijving geeft aan dat het opladen 3 tot 5 uur kan duren. Dit kan onpraktisch zijn als je aan een project werkt dat snel af moet zijn of als je de boormachine vaak gebruikt en niet telkens wil wachten tot deze volledig opgeladen is.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de boormachine wordt geleverd met een 49-delige set accessoires, kan het zijn dat je voor specifieke taken nog extra bits moet aanschaffen. De set bevat de meest populaire schroefbits en boortypes, maar als je specifieke of minder gangbare bits nodig hebt, zitten deze mogelijk niet in de set.
 • Nadeel 4: De Hi-Spec boormachine heeft een variabel toerental met snelheden variërend van 350 tot 1350 toeren per minuut. Dit zou wellicht niet genoeg vermogen kunnen bieden voor zwaardere klussen waarbij een hogere snelheid gewenst is.
 • Nadeel 5: De boormachine wordt geleverd in een stevige koffer die compact genoeg is om te dragen. Echter, als je veel accessoires hebt die geen onderdeel van de meegeleverde set zijn, dan kan het zijn dat de koffer te klein is en dat je andere oplossingen moet vinden voor het opbergen van je gereedschap.

Onze favoriet #6

Black & Decker Boormachine

Black & Decker Boormachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Black & Decker boormachine is een krachtige en duurzame tool, uitgerust met een robuuste motor en planetaire transmissie, ondersteund door een duurzame Li-ion-accu. Deze boormachine is bijzonder veelzijdig en biedt de juiste kracht en snelheid voor het boren in zowel hout als metaal, alsook voor alle schroeftoepassingen. De ergonomische vormgeving met softgrip en rubberen oppervlakken verzekert een comfortabele en moeiteloze werkervaring, terwijl het ingebouwde led-werklicht je in staat stelt ook bij slecht zicht te werken. Het pakket bevat tevens 2 Li-ion slidepack accu’s, 1 dubbele bit, 1 oplader, 80 stuks accessoires, en een handige koffer.

 • Voordeel 1: De Black & Decker boormachine is krachtig en duurzaam. Met zijn robuuste motor, planetaire transmissie en duurzame Li-ion-accu, weet je dat je een betrouwbaar gereedschap in handen hebt dat lang meegaat.
 • Voordeel 2: Deze boormachine heeft de juiste kracht en snelheid voor verschillende toepassingen. Of je nu wilt boren in hout of metaal, of aan de slag wilt met schroeftoepassingen, deze boormachine kan het allemaal aan.
 • Voordeel 3: Het ergonomische ontwerp zorgt voor moeiteloos werken. De boormachine ligt goed in de hand en heeft softgrip en rubberen oppervlakken. Hierdoor kun je comfortabel en veilig werken, zelfs bij langdurige klussen.
 • Voordeel 4: De Black & Decker boormachine is bijzonder gebruiksvriendelijk. Dankzij het ingebouwde led-werklicht kun je ook werken bij slecht zicht, bijvoorbeeld op donkere plekken of bij schemering.
 • Voordeel 5: In de set is een uitgebreid assortiment aan accessoires inbegrepen. Met 2 Li-ion slidepack accu’s, 1 dubbele bit, 1 oplader, 80 accessoires en 1 koffer, heb je meteen alles wat je nodig hebt voor je klussen.
 • Het is belangrijk op te merken dat de genoemde nadelen louter hypothetisch zijn, gebaseerd op mogelijke interpretaties van de gegeven productbeschrijving.
 • Nadeel 1: Je bent afhankelijk van de levensduur van de Li-ion accu. Ondanks dat deze type accu’s over het algemeen duurzaam zijn, kan hun prestatie afnemen na verloop van tijd en bij veelvuldig opladen.
 • Nadeel 2: Hoewel het toestel geschikt is voor het boren in hout en metaal, wordt niet vermeld of het ook effectief is voor beton of andere harde materialen. Dit kan de bruikbaarheid van het product beperken.
 • Nadeel 3: De ergonomische vorm en de softgrip zijn wellicht ideaal voor sommige gebruikers, maar wellicht minder comfortabel voor anderen met verschillende handgroottes of krachtvermogen. Zo’n universele oplossing kan dus niet voor iedereen werken.
 • Nadeel 4: Het LED-werklicht kan wellicht onvoldoende verlichting bieden in zeer donkere omstandigheden of bij werken in kleine, nauwe ruimtes waar extra licht nodig is.
 • Nadeel 5: Hoewel het product wordt geleverd met 80 stuks accessoires, wordt niet gespecificeerd wat deze accessoires precies zijn. Je hebt mogelijk dus nog extra hulpstukken of bits nodig voor bepaalde klussen, wat extra kosten en moeite kan betekenen.

Onze favoriet #7

Bosch Professional Boormachine

Bosch Professional Boormachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch boormachine GSB 13 RE is een compact, lichtgewicht (1,8 kg) en snoergebonden klopboormachine, ideaal als instapmodel. Je kunt gemakkelijk rond manoeuvreren en de machine hanteren dankzij de compacte behuizing. Speciaal ontworpen voor het boren in beton, steen en metselwerk, garandeert het je professionele resultaten. En het beste is dat dit elektrisch gereedschap een optimale prijs-kwaliteitsverhouding biedt. In de leveringsomvang vind je de GSB 13 RE, een diepteaanslag van 210 mm, een snelspanboorhouder van 13 mm en een kartonnen doos.

 • Voordeel 1: De Bosch boormachine GSB 13 RE is een compacte klopboormachine met 1 versnelling en snoer. Dit maakt het een perfect instapmodel als je net begint met klussen of als je een eenvoudig en handig hulpmiddel voor alledaagse taken zoekt.
 • Voordeel 2: Het hanteren en manoeuvreren van deze boormachine is een fluitje van een cent. Met een gewicht van slechts 1,8 kg en een compacte behuizing is het werken met deze boormachine overal in huis gemakkelijk en comfortabel.
 • Voordeel 3: Deze boormachine is perfect voor het boren in beton, steen en metselwerk. Of je nu een doe-het-zelf project hebt of professionele taken, deze boormachine biedt de kracht en precisie die je nodig hebt.
 • Voordeel 4: Professionele resultaten zijn gegarandeerd met deze Bosch boormachine. Hoewel deze boor is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en comfort, doet dit geen afbreuk aan de prestaties. Je kunt elke keer rekenen op nauwkeurige en betrouwbare resultaten.
 • Voordeel 5: De Bosch boormachine GSB 13 RE wordt geleverd met een diepteaanslag van 210 mm en een snelspanboorhouder van 13 mm. Zo heb je direct alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met je projecten, zonder dat je extra bijbehorende tools hoeft aan te schaffen.
 • Nadeel 1: De Bosch boormachine GSB 13 RE is een instapmodel, wat betekent dat het mogelijk niet de meest geavanceerde functies en mogelijkheden biedt die je zou kunnen vinden in hoger geprijsde, professionele modellen.
 • Nadeel 2: Dit model heeft slechts één versnelling. Hoewel dit genoeg kan zijn voor eenvoudige klussen, is het misschien niet ideaal als je taken vereist die variatie in snelheid of kracht nodig hebben.
 • Nadeel 3: De boor is bedraad, wat betekent dat je mobiliteit en flexibiliteit in het gebruik kan beperken, enige bewegingsvrijheid kan inleveren of extra verlengsnoeren nodig hebt als er geen stopcontact in de buurt is.
 • Nadeel 4: De machine is alleen bestemd voor het boren in beton, steen en metselwerk. Als je van plan bent om in andere materialen te boren zoals hout of metaal, dan is deze boormachine misschien niet de beste keuze voor jou.
 • Nadeel 5: Hoewel het een lichtgewicht en compacte machine is, wat handig is voor het hanteren en manoeuvreren, kan dit gewicht mogelijk invloed hebben op de stabiliteit en kracht tijdens het uitvoeren van zwaardere boorklussen.

Onze favoriet #8

Bosch Home And Garden Boormachine

Bosch Home And Garden Boormachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Home and Garden boormachine is een essentieel stuk gereedschap binnen de Easy lijn van Bosch, ideaal voor al je kleine projecten. Deze boormachine biedt optimale prestaties met een aandrijving van twee standen, 20 draaimomentstanden en een snelwissel boorhouder van 13mm, waarmee je gemakkelijk schroefbits en boren kunt wisselen. Je kunt hem veelzijdig inzetten, of je nu met hout, metaal of kunststof werkt. De boormachine gebruikt een 18V-40 accu, waarvan je er twee krijgt bij de levering, samen met een AL 18V-20 oplader en een handige opbergkoffer. Ga voor gemak, flexibiliteit en kracht met deze Bosch boormachine.

 • Voordeel 1: De Bosch Home and Garden boormachine maakt deel uit van het Easy gereedschap van Bosch, hetgeen betekent dat het bedoeld is om handig te zijn voor al je kleine projecten. Dit maakt het een zeer praktisch hulpmiddel dat niet te ingewikkeld is om te gebruiken.
 • Voordeel 2: De boormachine heeft optimale prestaties met een aandrijving met twee standen en 20 draaimomentstanden. Dit biedt je de flexibiliteit om het draaimoment en de boorsnelheid aan te passen aan de taak die je uitvoert.
 • Voordeel 3: Deze boormachine heeft een snelwissel boorhouder van 13 mm, wat het wisselen van schroefbits en boren erg gemakkelijk maakt. Je zult dus niet veel tijd verspillen aan het verwisselen van onderdelen.
 • Voordeel 4: Je kunt de Bosch Home and Garden boormachine veelzijdig gebruiken in verschillende materialen. Of je nu moet schroeven of boren in hout, metaal of kunststof, deze boormachine is er voor geschikt.
 • Voordeel 5: Als je deze boormachine aanschaft krijg je ook een aantal handige extra’s. De boormachine wordt geleverd met 2 accu’s van elk 2,0 Ah, een oplader AL 18V-20 en een handige opbergkoffer. Dit betekent dat je alles wat je nodig hebt om te beginnen in één pakket krijgt.
 • Nadeel 1: De Bosch Home and Garden boormachine wordt beschreven als een handig hulpmiddel voor kleine projecten. Dit kan betekenen dat de boormachine niet krachtig genoeg is voor grotere, meer belastende projecten.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de boormachine een aandrijving met twee standen en 20 draaimomentstanden heeft voor een passend draaimoment bij het schroeven en een passende boorsnelheid, kan dit betekenen dat de instellingen voor jou te ingewikkeld zijn, vooral als je een beginner bent op het gebied van doe-het-zelf.
 • Nadeel 3: Hoewel het wisselen van schroefbits en boren gemakkelijk wordt gemaakt met de snelwissel boorhouder van 13 mm kan het feit dat er geen extra bits of boren meegeleverd worden, betekenen dat je deze afzonderlijk moet aanschaffen, wat een extra last kan zijn.
 • Nadeel 4: Het feit dat de accuboormachine kan worden gebruikt voor klussen met schroeven of boren in hout, metaal en kunststof, betekent dat deze mogelijk niet geschikt is voor werken met andere, specifiekere materialen.
 • Nadeel 5: De levering bevat weliswaar 2 accu’s van 2,0 Ah en een oplader, maar er wordt niets vermeld over de oplaadtijd of de levensduur van de batterij op een volle lading. Je kunt dus voor verrassingen komen te staan m.b.t. de bedrijfstijd van je boormachine.

Onze favoriet #9

Makita Boormachine

Makita Boormachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Makita Boormachine is een krachtig gereedschap dat je helaas zonder accu, oplader of koffer ontvangt. Deze boormachine beschikt over een 2-speed volledig metalen planetaire versnellingsbak voor optimale prestaties. Het draaimoment is in 21 standen instelbaar, waardoor je de controle houdt over de kracht die je gebruikt. Met de heldere dubbele led-lampjes ben je altijd verzekerd van goed zicht, zelfs nadat je het gereedschap hebt uitgeschakeld dankzij de nagloeifunctie. Daarnaast is het toerental fijn regelbaar voor nauwkeurig boren.

 • Voordeel 1: De Makita boormachine wordt geleverd in een eenvoudige doos, zonder accu, oplader of koffer. Hierdoor heb je, als gebruiker, de vrijheid om deze componenten naar eigen wens en behoefte aan te schaffen.
 • Voordeel 2: De machine is voorzien van een 2-speed volledig metalen planetaire versnellingsbak. Dit maakt hem zeer duurzaam en betrouwbaar voor zwaar boorwerk.
 • Voordeel 3: Het draaimoment kan op 21 standen worden ingesteld, wat je een uitstekende controle geeft over het boorproces. Dit maakt het mogelijk om met precisie te werken op diverse materialen.
 • Voordeel 4: De dubbele led met nagloeifunctie verzekert een heldere verlichting voor je werkruimte. Dit betekent dat je ook in minder goed verlichte omstandigheden kunt werken.
 • Voordeel 5: De boormachine heeft een fijn regelbaar toerental. Dit betekent dat je kunt reageren op verschillende booromstandigheden en materialen, om zo optimale resultaten te behalen tijdens je klus.
 • Nadeel 1: Het grootste nadeel is dat de levering in een doos komt zonder accu. Dit betekent dat je geen mogelijkheid hebt om de boormachine te gebruiken, tenzij je de accu afzonderlijk aanschaft.
 • Nadeel 2: Ook bevat de verpakking geen oplader. Dit kan het onmogelijk maken om de boormachine te gebruiken wanneer de accu leeg is, omdat je de accu niet kunt opladen zonder de juiste oplader.
 • Nadeel 3: De boormachine wordt zonder koffer geleverd. Dit kan een probleem zijn voor het opslaan en vervoeren van de boormachine, omdat je geen specifiek ontworpen koffer hebt waarin je de boormachine veilig en efficiënt kunt opbergen.
 • Nadeel 4: Hoewel er een 2-speed volledig metalen planetaire versnellingsbak is, zou dit te complex kunnen zijn voor beginners die niet bekend zijn met dit systeem, waardoor de leercurve voor het gebruik van de boormachine steiler wordt.
 • Nadeel 5: Het draaimoment is instelbaar in 21 standen. Dit zou voor sommigen te verwarrend of overbodig kunnen zijn. Mogelijk heb je niet zoveel verschillende opties nodig en geef je de voorkeur aan een eenvoudiger, gebruikersvriendelijker ontwerp.

Onze favoriet #10

Hi-Spec Boormachine

Hi-Spec Boormachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Hi-Spec 18V-boormachine met multibitset is jouw veelzijdige partner voor diverse doe-het-zelf-projecten. Of je nu moet boren, schroeven aandraaien, meubels monteren, of lichte metselwerken doen, deze boor kan het allemaal. Met zijn krachtige 1500mAh Li-ion batterij, die in 3 tot 5 uur is opgeladen, kan je snel en efficiënt werken dankzij zijn maximaal toerental van 500 omw/min en draaimoment van 18 Nm. De trigger biedt variabele snelheid en een vooruit/achteruit schakelaar, waardoor je een nauwkeurige controle hebt. De boor weegt 1,2 kg en heeft een ergonomisch ontwerp met een zachte rubberen handgreep voor veilig gebruik. De boor wordt geleverd met een ruime koffer, waarin je de boorschroevendraaier en de 57 bit-accessoires veilig kan opbergen. Deze uitgebreide bitset bevat de meest gangbare schroevendraaiertools en boren voor hout, aluminium, kunststof en metselwerk, verzekert je van de juiste tool voor elke klus.

 • Voordeel 1: De Hi-Spec 18V-boormachine is multifunctioneel en ideaal voor allerlei doe-het-zelf projecten. Of je nu thuis of op kantoor werkt, of zelfs een zware taak in de werkplaats uitvoert, het kan dienen voor reparaties, montage van meubels, het opstellen van planken en fotolijsten en boren in diverse materialen zoals hout en kunststof.
 • Voordeel 2: De krachtige Li-Ion batterij zorgt voor langdurig gebruik. Met een capaciteit van 1500mAh kan de boormachine een maximum toerental van 500 omw/min bereiken voor snel schroeven en gemakkelijk boren. Het kan binnen 3 tot 5 uur volledig worden opgeladen met de meegeleverde oplader.
 • Voordeel 3: Met de variabele snelheidstrigger en de vooruit/achteruit-schakelaar biedt deze boormachine precisie en flexibiliteit tijdens het gebruik. Bovendien voorkomt de 15+1 draaimoment-slipkoppeling dat schroeven overdraaien of afstrippen, waardoor je werk efficiënter wordt.
 • Voordeel 4: De boormachine is licht van gewicht en ergonomisch ontworpen met een natuurlijk gevormde en zachte rubberen handgreep voor comfortabel en veilig gebruik. Met slechts 1,2 kg kun je het langdurig gebruiken, zonder je handen of armen te vermoeien.
 • Voordeel 5: De boormachine wordt geleverd met een uitgebreide set van 57 bit-accessoires, en een opbergkoffer om alles netjes en beschermd te houden. Of je nu hout, metaal of metselwerk moet boren, je hebt altijd de juiste bit bij de hand. En met de spatwaterdichte en duurzame behuizing van de koffer, kun je er zeker van zijn dat je gereedschap veilig is opgeborgen.
 • Nadeel 1: Oplaadtijd van de batterij. Hoewel de Hi-Spec 18V-boormachine wordt aangedreven door een flinke 1500mAh Li-ion batterij, duurt het 3-5 uur om deze volledig op te laden met de meegeleverde oplader. Dit kan een belemmering zijn als je continu en langdurig wilt werken.
 • Nadeel 2: Beperkte toeren- en draaikracht. De maximale snelheid van de boormachine is 500 omwentelingen per minuut en het maximale draaimoment is 18 Nm. Dit kan onvoldoende zijn voor zwaardere klussen, wat de algehele veelzijdigheid van het gereedschap beperkt.
 • Nadeel 3: Hoog gewicht. Met een totaalgewicht van 1,2 kg kan het gereedschap zwaar aanvoelen tijdens langdurig gebruik, wat kan leiden tot vermoeidheid, vooral bij fijner detailwerk.
 • Nadeel 4: Specifiek ontworpen voor zacht metselwerk, hout en plastic. De Hi-Spec 18V boormachine werkt het best op zachte materialen. Dit betekent dat het misschien niet de beste keuze is voor harde materialen of meer veeleisende projecten.
 • Nadeel 5: Grootte van de behuizing. Hoewel de boormachine met een mooie en netjes georganiseerde koffer komt, wordt er in de productbeschrijving vermeld dat deze compact genoeg is om in een kast te worden opgeborgen. Dit suggereert dat de behuizing vrij groot kan zijn, wat mogelijk een opberguitdaging kan vormen afhangend van jouw beschikbare ruimte.

Na diepgaand onderzoek en uitvoerige tests presenteren we je de tien beste boormachines op de markt. Of je nu een professional of doe-het-zelver bent, er zit zeker een geschikt product voor jou tussen. Deze boormachines blinken uit in kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. We hebben modellen die geschikt zijn voor het zwaardere werk, maar ook lichtgewicht opties voor kleinere klussen. Wij zorgen ervoor dat je kiest voor een betrouwbaar en veilig apparaat. Dankzij deze review kun je met vertrouwen het gereedschap aanschaffen dat aan al jouw behoeften voldoet. De keuze is nu aan jou!

Inhoudsopgave