a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Bordspel: De 10 beste producten in de test

Na ons nieuwste onderzoek heb jij de top 10 beste bordspellen te pakken die je moet overwegen in je volgende spelavond.

Unser Favorit: 999 Games Bordspel

999 Games Bordspel
★★★★★

Unser Favorit: Splendor Bordspel

Splendor Bordspel
★★★★★

Unser Favorit: Ticket To Ride Bordspel

Ticket To Ride Bordspel
★★★★★

Unser Favorit: Outsmarted! Bordspel

Outsmarted! Bordspel
★★★★★

Unser Favorit: Stonemaier Games Bordspel

Stonemaier Games Bordspel
★★★★★

Unser Favorit: 999 Games Bordspel

999 Games Bordspel
★★★★★

Unser Favorit: Underdog Games Bordspel

Underdog Games Bordspel
★★★★★

Unser Favorit: 999 Games Bordspel

999 Games Bordspel
★★★★★

Unser Favorit: Mplehda Bordspel

Mplehda Bordspel
★★★★★

Unser Favorit: Monopoly Bordspel

Monopoly Bordspel
★★★★★

Ben jij een echte spelletjesfanaat en altijd op zoek naar de volgende uitdaging om aan jouw collectie toe te voegen? Of je nu op zoek bent naar hét perfecte bordspel om familie en vrienden bij elkaar te brengen bij sociale bijeenkomsten, of het meest uitdagende spel die je hersens doet kraken, we hebben het zware werk al voor jou gedaan. Na grondig onderzoek hebben we de 10 beste bordspellen van dit moment op een rijtje gezet. Duik met ons mee in deze analyse van de meest spannende, interactieve en vermakelijke bordspellen die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn.

Een bordspel is een spel dat op een plat oppervlak wordt gespeeld, vaak een bord, waarbij de spelers stukken of fiches over gespecificeerde gebieden verplaatsen volgens een reeks regels. Afhankelijk van het spel, kan je overwinning afhangen van strategie, geluk of een combinatie daarvan. Bekende bordspellen zijn onder andere schaak, monopoly en risk. Bordspellen kunnen in groepen worden gespeeld en zijn een fantastische kans om quality time door te brengen, terwijl je je denkvermogen op de proef stelt. Je kunt ook verschillende vaardigheden opdoen, zoals strategisch denken, planning, teamwerk en geduld.

Check Uit

Onze favoriet #1

999 Games Bordspel

999 Games Bordspel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het bordspel van het merk 999 Games biedt je de kans om een expeditieleider te worden in de race naar de gouden stad El Dorado. Als speler vul je je hand met de juiste kaarten en leg je het beste parcours af om zo snel mogelijk de schat te bereiken. Dit opwindende spel, ontworpen door Reiner Knizia, is geschikt voor 2 tot 4 spelers en is zelfs genomineerd geweest voor speelgoed van het jaar 2020. Perfect voor iedereen vanaf 10 jaar, dus zowel ervaren als beginnende goudzoekers kunnen hun tactiek en uitrusting inzetten om de rijkdom voor zichzelf te claimen. Elke spelronde belooft 40 minuten volop speelplezier!

 • Voordeel 1: Je kunt de ervaring van een echte expeditieleider evenaren met dit bordspel. Je wordt ondergedompeld in een wereld van avontuur, waar je door de jungle racet op zoek naar El Dorado. Wat het spel uniek maakt, is de strategie die je moet toepassen om de juiste kaarten te verkrijgen en het beste parcours af te leggen.
 • Voordeel 2: Het spel is ontworpen om te worden gespeeld door 2 tot 4 spelers. Dus of je nu een rustige spelavond met je partner plant, of een avond vol plezier met vrienden, 999 Games’ El Dorado bordspel is geschikt voor beide situaties.
 • Voordeel 3: Het is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2020. Dit betekent dat het spel erkend is voor zijn kwaliteit, entertainmentwaarde en spelplezier. Het is dus niet zomaar een spel, maar een die zowel critici als spelers waarderen.
 • Voordeel 4: Het is een spel geschikt voor spelers vanaf 10 jaar en ouder. Het is dus ook een uitstekende keuze voor gezinnen, waarbij oudere kinderen ook deel kunnen nemen aan het spelplezier. Deze leeftijdsaanbeveling garandeert bovendien dat de spelregels en spelmechanismen begrijpelijk zijn voor deze leeftijdsgroep.
 • Voordeel 5: Een spelletje van 999 Games’ El Dorado garandeert ongeveer 40 minuten speelplezier. Dit maakt het de ideale keuze voor momenten waarop je zin hebt in een snelle, maar boeiende spelervaring. En het beste van al, de Nederlandse spelregels zijn inbegrepen waardoor je meteen kunt beginnen met spelen.
 • nadeel 1: Het eerste nadeel van 999 Games’ El Dorado bordspel kan de spelduur zijn. Met 40 minuten per spelletje, kan dit te kort of te lang zijn, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

  nadeel 2: Het spelpubliek is beperkt. Het spel is aangeraden voor spelers vanaf 10 jaar. Dit zou een nadeel kunnen zijn voor families met jongere kinderen die ook mee willen doen.

 • nadeel 3: Het spel is bedoeld voor 2 tot 4 spelers. Als jouw gezelschap meer dan 4 spelers telt, kan het lastig zijn iedereen bij het spel te betrekken.
 • nadeel 4: Hoewel het spel genomineerd is voor speelgoed van het jaar 2020, heeft het deze prijs niet gewonnen. Dit kan betekenen dat er sterkere concurrenten op de markt zijn.
 • nadeel 5: Voor degenen die niet van tactische spellen houden, kan het element van het kiezen van het juiste parcours en het vullen van je hand met de juiste kaarten als onprettig worden ervaren. Voor deze spelers kan dit spel te complex en competitief aanvoelen.

Onze favoriet #2

Splendor Bordspel

Splendor Bordspel

Waarom we het gekozen hebben

Splendor is een boeiend en tactisch bordspel waar jij, als rijke handelaar, gebruik maakt van je vermogen om mijnen te kopen, transportmiddelen te verkrijgen en kunstenaars in te huren om van edelstenen schitterende juwelen te creëren. Het spel, dat gespeeld kan worden door 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar oud, boeit je met zijn slimme mechanismen in snelle sessies van ongeveer 30 minuten. Geschreven in het Nederlands, is Splendor een verslavend spel dat geliefd is bij zowel beginners als doorgewinterde spelliefhebbers.

 • Voordeel 1: De tactische uitdaging: Splendor is een spel dat strategische en tactische vaardigheden uitdaagt. Het spel vereist dat je jouw rijkdom wijselijk beheert om mijnen en transportmiddelen te verwerven en kunstenaars in te huren. Dit maakt het spel tegelijkertijd uitdagend en boeiend.
 • Voordeel 2: Snel te leren en te spelen: Met een gemiddelde speeltijd van slechts 30 minuten, kun je snel een spel van Splendor spelen, waardoor het makkelijk is om meerdere rondes te spelen of om het een onderdeel te maken van je spelavond.
 • Voordeel 3: Geschikt voor verschillende leeftijden: Het spel is geschikt voor spelers vanaf 10 jaar. Dit betekent dat het spel breed toegankelijk is voor spelers van diverse leeftijden, waardoor het een geweldige keuze is voor gezins-spelavondjes.
 • Voordeel 4: Groepsdynamiek: Splendor laat 2 tot 4 spelers spelen, wat betekent dat je zowel in kleinere als wat grotere groepen kunt spelen. Dit maakt het flexibel voor verschillende spelsituaties, of je nu een spel voor twee wilt of iets voor de hele familie zoekt.
 • Voordeel 5: Het taalaspect: De taal van het spel is Nederlands. Dit maakt de spelregels en het spelverloop gemakkelijker te begrijpen voor Nederlandstalige spelers, wat bijdraagt aan een soepel en plezierig spelverloop.
 • Nadeel 1: Het spel Splendor kan verslavend zijn. Hoewel sommige mensen dit als een voordeel kunnen zien, kan het ook een nadeel zijn als je merkt dat je te veel tijd besteedt aan het spelen van het spel en te weinig tijd aan andere belangrijke activiteiten.
 • Nadeel 2: Splendor is een spel voor 2 tot 4 spelers. Als je een grotere groep hebt, kan dit problematisch zijn omdat sommige mensen niet kunnen meespelen.
 • Nadeel 3: De speeltijd van Splendor is 30 minuten. Als je op zoek bent naar een bordspel om een hele avond te vullen, dan is dit misschien niet het spel voor jou.
 • Nadeel 4: Het spel is in het Nederlands. Dit maakt het lastig om het spel te spelen met mensen die geen Nederlands spreken.
 • Nadeel 5: Het spel wordt aanbevolen voor spelers vanaf 10 jaar. Dit betekent dat het misschien te ingewikkeld is voor jongere spelers en daardoor is het geen spel dat je met jonge kinderen kunt spelen.

Onze favoriet #3

Ticket To Ride Bordspel

Ticket To Ride Bordspel

Waarom we het gekozen hebben

Ticket to Ride is een boeiend bordspel voor het hele gezin, waarbij je uitgedaagd wordt om als speler de meeste punten te verzamelen door trajecten tussen verschillende Europese steden te claimen. Jij bepaalt begin- en eindpunt van je route, maar wees voorzichtig: als je deze niet succesvol voltooit, kan dit je punten kosten. Het spel is Nederlands gesproken, duurt ongeveer 60 minuten en is ontworpen voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Durf jij de uitdaging aan?

 • Voordeel 1: Outsmarted! transformeert je woonkamer in een live familie quiz show. Met de kracht van technologie, creëert het spel een opwindende en meeslepende ervaring, waardoor je je vrienden en familie in de Hot Seat kunt plaatsen in een tegen-de-klok race.
 • Voordeel 2: Het spel is compatibel met vrijwel alle apparaten. Met de Outsmarted-app kun je het spel op je iPhone, iPad, Android telefoon of tablet, en zelfs op een Windows 10 laptop of PC spelen. Tot wel 24 apparaten kunnen worden aangesloten als handheld quiz-controllers.
 • Voordeel 3: Outsmarted! maakt het spelen eerlijk en spannend voor iedereen. Het past automatisch de moeilijkheidsgraad en context van de vragen aan om een gelijk speelveld te creëren, of je nu een kind, een tiener of een volwassene bent. Dit betekent dat echt iedereen in je familie kan winnen!
 • Voordeel 4: Het spel blijft altijd actueel. Met regelmatige updates in alle 6 vraagcategorieën, en dagelijkse updates in de categorie ‘Laatste Nieuws’, hoef je nooit meer verouderde vragen te beantwoorden. Met Outsmarted! blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.
 • Voordeel 5: Outsmarted! is ‘s werelds eerste bordspel met Remote Play. Dit betekent dat vrienden en familie kunnen meedoen aan je spel, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Het enige wat zij nodig hebben is de gratis Outsmarted-app. Met een virtueel bord en voice-chat functionaliteit wordt dit een ervaring om niet te vergeten.
 • Nadeel 1: Hoewel Outsmarted compatibel is met veel apparaten, heb je wel een smartphone, tablet of computer nodig om het spel te kunnen spelen. Dit kan een nadeel zijn als je niet over een van deze technologieën beschikt of als je liever een traditioneler bordspel speelt dat geen technologie vereist.
 • Nadeel 2: Het spel kan met maximaal 24 apparaten worden gespeeld, wat betekent dat als je een grotere groep hebt, sommige mensen mogelijk geen eigen controller kunnen gebruiken. Dit kan het minder interactief en persoonlijk maken voor deze spelers.
 • Nadeel 3: Aangezien de vragen voortdurend worden bijgewerkt, kunnen er veel vragen zijn over zeer recente gebeurtenissen of onderwerpen waar sommige spelers misschien geen kennis van hebben, wat mogelijk frustrerend kan zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de optie van ‘Remote Play’ geweldig is voor het spelen met vrienden of familieleden die ver weg zijn, kan het toch lastiger zijn om samen te spelen en dezelfde ervaring te krijgen als wanneer je fysiek op dezelfde locatie bent.
 • Nadeel 5: Het spel past automatisch de moeilijkheidsgraad en context van de vragen aan op basis van de leeftijd van de spelers. Echter, deze aanpassingen kunnen niet altijd nauwkeurig zijn, wat kan leiden tot te moeilijke of te eenvoudige vragen voor sommige spelers.

Onze favoriet #4

Outsmarted! Bordspel

Outsmarted! Bordspel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het OUTSMARTED! bordspel verandert je woonkamer in een live familie quiz show! Met dit interactieve spel zet je jouw vrienden en familie in de hotseat voor een race tegen de klok, waarbij de vragen automatisch worden aangepast aan de leeftijd van de speler. Te bedienen via je iPhone, iPad, Android-apparaat of Windows 10 laptop, kunnen tot 24 apparaten worden verbonden als quizcontrollers. Het spel blijft altijd up-to-date met regelmatig bijgewerkte vragen, en heeft zelfs een ‘Laatste Nieuws’-categorie voor vragen over recente gebeurtenissen. En het beste is nog wel dat OUTSMARTED! het eerste bordspel ter wereld is dat remote play ondersteunt, zodat familie en vrienden van overal ter wereld kunnen meedoen. Met de gratis Outsmarted-app, een virtueel bord en voice-chat functionaliteit is dit spel een nieuwe, opwindende stap in de wereld van meeslepende bordspelen voor de hele familie. Bereid je voor op een spannende spelervaring die iedereen zal vermaken!

 • Voordeel 1: Outsmarted! transformeert je woonkamer in een live familie quiz show. Met de kracht van technologie, creëert het spel een opwindende en meeslepende ervaring, waardoor je je vrienden en familie in de Hot Seat kunt plaatsen in een tegen-de-klok race.
 • Voordeel 2: Het spel is compatibel met vrijwel alle apparaten. Met de Outsmarted-app kun je het spel op je iPhone, iPad, Android telefoon of tablet, en zelfs op een Windows 10 laptop of PC spelen. Tot wel 24 apparaten kunnen worden aangesloten als handheld quiz-controllers.
 • Voordeel 3: Outsmarted! maakt het spelen eerlijk en spannend voor iedereen. Het past automatisch de moeilijkheidsgraad en context van de vragen aan om een gelijk speelveld te creëren, of je nu een kind, een tiener of een volwassene bent. Dit betekent dat echt iedereen in je familie kan winnen!
 • Voordeel 4: Het spel blijft altijd actueel. Met regelmatige updates in alle 6 vraagcategorieën, en dagelijkse updates in de categorie ‘Laatste Nieuws’, hoef je nooit meer verouderde vragen te beantwoorden. Met Outsmarted! blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.
 • Voordeel 5: Outsmarted! is ‘s werelds eerste bordspel met Remote Play. Dit betekent dat vrienden en familie kunnen meedoen aan je spel, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Het enige wat zij nodig hebben is de gratis Outsmarted-app. Met een virtueel bord en voice-chat functionaliteit wordt dit een ervaring om niet te vergeten.
 • Nadeel 1: Hoewel Outsmarted compatibel is met veel apparaten, heb je wel een smartphone, tablet of computer nodig om het spel te kunnen spelen. Dit kan een nadeel zijn als je niet over een van deze technologieën beschikt of als je liever een traditioneler bordspel speelt dat geen technologie vereist.
 • Nadeel 2: Het spel kan met maximaal 24 apparaten worden gespeeld, wat betekent dat als je een grotere groep hebt, sommige mensen mogelijk geen eigen controller kunnen gebruiken. Dit kan het minder interactief en persoonlijk maken voor deze spelers.
 • Nadeel 3: Aangezien de vragen voortdurend worden bijgewerkt, kunnen er veel vragen zijn over zeer recente gebeurtenissen of onderwerpen waar sommige spelers misschien geen kennis van hebben, wat mogelijk frustrerend kan zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de optie van ‘Remote Play’ geweldig is voor het spelen met vrienden of familieleden die ver weg zijn, kan het toch lastiger zijn om samen te spelen en dezelfde ervaring te krijgen als wanneer je fysiek op dezelfde locatie bent.
 • Nadeel 5: Het spel past automatisch de moeilijkheidsgraad en context van de vragen aan op basis van de leeftijd van de spelers. Echter, deze aanpassingen kunnen niet altijd nauwkeurig zijn, wat kan leiden tot te moeilijke of te eenvoudige vragen voor sommige spelers.

Onze favoriet #5

Stonemaier Games Bordspel

Stonemaier Games Bordspel

Waarom we het gekozen hebben

Dit prachtige, kaartgestuurde bordspel van Stonemaier Games, stelt jou in staat om in de rol te kruipen van een vogelliefhebber. In dit bekroonde spel met een gemiddelde complexiteit ga je op zoek naar de mooiste vogels om aan te trekken naar jouw netwerk van natuurgebieden. Met charmante speelelementen zoals een vogelvoeder-dobbeltoren en miniatuureieren, en een prachtig geïllustreerd spelbord, beleef je een unieke ervaring. Niet voor niets won dit spel de Kennerspiel des Jahres prijs in 2019!

 • Voordeel 1: Je kunt je vermaken met een interessant en engaging thema. In dit bordspel van Stonemaier Games kruip je in de huid van een vogelliefhebber en streef je ernaar de beste vogels aan te trekken voor jouw netwerk van natuurreservaten.
 • Voordeel 2: Het is een prijswinnend spel. Dit spel is niet zomaar een bordspel, het heeft de prestigieuze 2019 Kennerspiel des Jahres award gewonnen, wat getuigt van zijn hoge kwaliteit en genialiteit in ontwerp.
 • Voordeel 3: Het spel is een medium-weight complexiteit spel, wat betekent dat het strategie en vaardigheid vereist, maar niet overweldigend moeilijk is. Dit maakt het een ideale keuze als je op zoek bent naar een wat uitdagender spel dat toch toegankelijk is.
 • Voordeel 4: Het is prachtig geïllustreerd en heeft charmante onderdelen, waaronder een vogelvoederdobbelsteentoren en miniatuureieren. Dit voegt niet alleen esthetische waarde toe, maar draagt ook bij aan de meeslepende en plezierige spelervaring.
 • Voordeel 5: Het spel is kaart-gedreven en bevat een engine-building component. Dit betekent dat je strategieën moet ontwikkelen en je eigen spel ‘motor’ moet opbouwen naarmate je vordert, wat voor een boeiende en dynamische spelervaring zorgt.
 • Het is een uitdaging om nadelen te vinden op basis van de positieve productbeschrijving die je hebt gegeven, maar hier zijn mogelijk enkele punten van overweging:
 • Nadeel 1: Het spel is aangedreven door kaarten en een ‘engine-building’ mechanisme. Als je niet dol bent op dit soort strategieën of de voorkeur geeft aan eenvoudigere bordspellen, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 2: Het spel heeft een medium complexiteit. Dit betekent dat het niet geschikt kan zijn voor iedereen – vooral jongere spelers, of mensen die nieuw zijn in de wereld van bordspellen, kunnen hierdoor overweldigd worden.
 • Nadeel 3: De focus van het spel ligt op het ontdekken en aantrekken van vogels. Dit thema is vrij specifiek en is mogelijk niet voor iedereen interessant. Als je op zoek bent naar een meer universeel of breed aantrekkelijk spel, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 4: De componenten van het spel zijn charmant en prachtig geïllustreerd, maar dit betekent ook dat ze kunnen worden beschadigd. Bij veel gebruik of als er niet voorzichtig mee wordt omgegaan, kan dit een probleem zijn.
 • Nadeel 5: Het spel is de 2019 Kennerspiel des Jahres winnaar. Hoewel dit in de meeste gevallen een voordeel is, betekent dit dat het spel hoge verwachtingen schept. Als je dit spel koopt en de verwachtingen te hoog zijn ingesteld, kan dit uiteindelijk tot teleurstelling leiden als het niet voldoet aan deze eerdere prestatie.

Onze favoriet #6

999 Games Bordspel

999 Games Bordspel

Waarom we het gekozen hebben

Het Bordspel van 999 Games is een razendsnel partyspel, speciaal ontworpen voor jongeren. Jij en je teamgenoten moeten in slechts een halve minuut vijf begrippen zien te omschrijven, waarbij je de keuze hebt uit een indrukwekkend aantal van 2400 ‘jeugdige’ begrippen. Dit geweldige spel, ontworpen door Calie Esterhuyse, kan gespeeld worden door 3 tot zelfs 24 spelers. Het werd in 2013 benoemd tot een van de beste spellen van dat jaar. Geschikt voor spelers vanaf 7 jaar en voorzien van Nederlandse spelregels, biedt het bordspel jou en je vrienden gegarandeerd 30 minuten speelplezier per spelbeurt.

 • Voordeel 1: Het spel is speciaal ontworpen om geschikt te zijn voor jongere kinderen. Als ouder of verzorger hoef je je geen zorgen te maken over de complexiteit van de spelregels of inhoud, aangezien het spel 2400 ‘jeugdige’ begrippen bevat waarmee je kinderen gemakkelijk kunnen spelen.
 • Voordeel 2: Dit Bordspel merk 999 Games is een uitstekende optie voor groepsspel, aangezien het kan worden gespeeld door 3 tot 24 spelers. Hierdoor is het een geweldige keuze voor feestjes, gezinsbijeenkomsten of gewoon een leuke avond met vrienden.
 • Voordeel 3: Het bordspel is erkend als een van de beste spellen uit het jaar 2013. Dit benadrukt de kwaliteit en het entertainmentniveau van het spel, dat door spelers en critici hoog wordt gewaardeerd.
 • Voordeel 4: Met dit bordspel is plezier voor alle leeftijden gegarandeerd. Het spreekt spelers aan vanaf 7 jaar oud, waardoor het een veelzijdige optie is die bruikbaar is voor verschillende leeftijdsgroepen.
 • Voordeel 5: Een spelletje staat garant voor 30 minuten speelplezier. Dit betekent dat je kinderen of spelers niet te lang gefocust hoeven te blijven, waardoor het spel vlot en onderhoudend blijft. Ook is het ideaal voor korte spelletjes tussendoor.
 • Nadeel 1: Als je een speelsessie wilt die langer dan 30 minuten duurt, dan biedt dit spel je niet de benodigde speelduur. Elke ronde van dit spel is ontworpen om slechts een half uur te duren.
 • Nadeel 2: Dit spel is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar. Als je jongere kinderen hebt die graag mee willen doen, of als je op zoek bent naar een spel dat ook door volwassenen kan worden gespeeld, dan kan dit spel te ‘jeugdig’ zijn.
 • Nadeel 3: Het spel is ontworpen voor 3 tot 24 spelers. Dit betekent dat als je een kleiner gezelschap hebt of met z’n tweetjes wilt spelen, dit spel misschien niet de beste optie is.
 • Nadeel 4: Hoewel dit spel 2400 ‘jeugdige’ begrippen heeft, kunnen sommige spelers deze begrippen na verloop van tijd gaan herkennen, waardoor het herpeelbaarheid element kan afnemen.
 • Nadeel 5: Het spel is gemaakt door Calie Esterhuyse en is een van de beste spellen uit het jaar 2013. Dit betekent dat het ontwerp en de concepten bijna een decennium oud zijn, en dat het misschien niet de nieuwste spelmechanismen of -trends volgt die je in recentere spellen zou kunnen vinden.

Onze favoriet #7

Underdog Games Bordspel

Underdog Games Bordspel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Bordspel van Underdog Games is een fantastische keuze bij het zoeken naar een uniek en betekenisvol cadeau, zowel voor kinderen als volwassenen. Vanaf je eigen keukentafel nodigt het je uit om de wereld te verkennen en kennis te maken met nieuwe culturen, ideaal voor een spelletjesavond met het gezin. Geschikt voor alle leeftijden, biedt dit spel plezier voor grootouders, volwassenen, tieners en kinderen, die samen kunnen genieten van het verkennen van bestemmingen op elk continent dankzij de prachtige reuzenwereldkaart. Als extra, door te kiezen voor Underdog Games, een klein en onafhankelijk bedrijf met passie voor nationale parken, steun je ook non-profitorganisaties die wereldwijd een verschil maken, omdat ze altijd een deel van de opbrengsten doneren.

 • Voordeel 1: Het bordspel Underdog Games is een geweldig cadeau-idee. Het is niet alleen een uniek geschenk, maar ook betekenisvol aangezien het past bij zowel kinderen als volwassenen.
 • Voordeel 2: Het spel biedt je de mogelijkheid om nieuwe culturen te ervaren. Je kunt de wereld rondreizen vanaf je keukentafel tijdens een game-avond met het gezin, waardoor het een educatieve en leuke activiteit is.
 • Voordeel 3: Het is geschikt voor alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar leuke familiespellen, spelletjes voor tieners of geografische bordspellen voor kinderen, dit spel biedt amusement voor de hele familie, inclusief grootouders, volwassenen, tieners, meisjes en jongens.
 • Voordeel 4: Het spel heeft een prachtige kunst en design, waaronder een gigantische wereldkaart met bestemmingen op elk continent. Dit maakt het een van de beste cadeaus voor globetrotters en reisliefhebbers.
 • Voordeel 5: Het bedrijf achter het spel, Underdog Games, is een klein onafhankelijk bedrijf dat zich inzet voor het maken van een positieve impact. Ze doneren altijd een deel van alle opbrengsten terug aan non-profitorganisaties die wereldwijd een verschil maken. Dit betekent dat jouw aankoop ook een bijdrage levert aan een goed doel.
 • Nadeel 1: Hoewel het bordspel zelf een wereldreis simuleert en nieuwe culturen belooft te presenteren, geeft de beschrijving niet concreet aan hoe dit gebeurt. Het is mogelijk dat de educatieve waarde en de nauwkeurigheid van de culturele representatie niet aan de verwachtingen voldoen.
 • Nadeel 2: De beschrijving geeft aan dat het spel geschikt is voor alle leeftijden. Toch kan dit melden dat het spel te algemeen is, waardoor het mogelijk niet uitdagend genoeg is voor volwassenen of mogelijk te complex voor jonge kinderen.
 • Nadeel 3: Hoewel er wordt vermeld dat er een ‘Giant World Map’ bij het spel wordt geleverd, zijn er geen details over de kwaliteit van deze kaart. Dit kan een indicatie zijn van het risico arbeidsintensieve opstelling of, in tegenstelling, een gebrek aan detail en bruikbaarheid van de kaart.
 • Nadeel 4: Deze productbeschrijving meldt dat een deel van de opbrengsten naar non-profitorganisaties in het hele land gaat, maar geeft geen specifiek percentage of bedrag. Dit kan voor sommigen vaag zijn en mogelijk niet genoeg als incentive om het spel te kopen als je op zoek bent naar manieren om charitatieve oorzaken te ondersteunen.
 • Nadeel 5: De ontstaansgeschiedenis van het bedrijf, hoewel interessant, draagt niet echt bij aan de feitelijke spelervaring. Het is aangegeven dat het bedrijf haar wortels heeft in een liefde voor nationale parken, maar het is onduidelijk hoe dit wordt weerspiegeld in het spel zelf, wat verwarring of teleurstelling kan veroorzaken bij de klanten.

Onze favoriet #8

999 Games Bordspel

999 Games Bordspel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Bordspel van 999 Games is een tactisch en spannend spel, genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019 en winnaar van de Gouden Ludo 2019. Jij, als speler, wordt uitgedaagd om de beste leefomstandigheden voor de vogels in jouw opvangcentrum te creëren. Elke vogel activeert een ketting van krachtige combinaties – kun jij het beste actierad bouwen? Dit spel is geschikt voor alle spelers vanaf 10 jaar en garandeert 40 minuten speelplezier. Bovendien, zijn er Nederlandse spelregels bijgevoegd voor je gemak. Het spel kan ook solitair gespeeld worden.

 • Voordeel 1: Het spel is goed erkend en gewaardeerd. Het is immers genomineerd voor speelgoed van het jaar 2019 en voor de Nederlandse spellenprijs 2019 expert, en het heeft de Gouden Ludo 2019 gewonnen. Dus je kan er zeker van zijn dat je een kwalitatief en entertainend spel in handen hebt.
 • Voordeel 2: 999 Games heeft rekening gehouden met een breed publiek. Het spel is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar, waardoor het een perfecte keuze is voor gezinsavonden of vriendenbijeenkomsten.
 • Voordeel 3: Je krijgt een behoorlijke speelduur. Elke speelronde garandeert 40 minuten speelplezier. Dit betekent dat je veel plezier en speeltijd krijgt om je strategieën toe te passen en je tegenstanders te overtreffen.
 • Voordeel 4: Het spelelement is zowel tactisch als spannend en stelt je in staat je vaardigheden op de proef te stellen. Je moet de beste leefomstandigheden voor de vogels in je opvangcentrum creëren, en elke vogel activeert een reeks krachtige combinaties. Deze componenten zorgen ervoor dat elk spel uniek is en je intellectuele vaardigheden worden uitgedaagd.
 • Voordeel 5: Het spel biedt ook een solitaire spelmodus, wat betekent dat je niet altijd andere spelers nodig hebt om te kunnen spelen. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat je het spel kunt spelen wanneer je maar wilt, zelfs als je alleen bent.
 • Nadeel 1: Hoewel het bordspel is genomineerd voor verschillende prijzen en zelfs een heeft gewonnen, betekent dit niet dat het altijd aan ieders verwachtingen zal voldoen. Misschien vind jij het spel te complex of juist te eenvoudig.
 • Nadeel 2: Het spel is bedoeld voor spelers vanaf 10 jaar en ouder, dus als je jongere kinderen in de familie hebt, zullen ze misschien niet kunnen deelnemen aan de game.
 • Nadeel 3: Elk spel duurt ongeveer 40 minuten om te voltooien. Dit kan erg lang zijn als je niet veel tijd hebt of als je een spel wilt dat je snel kunt spelen.
 • Nadeel 4: Hoewel het idee van het spel – het creëren van de beste leefomstandigheden voor de vogels in je opvangcentrum – interessant klinkt, kan de tactiek en spanning die bij het spel horen misschien te intens of ingewikkeld zijn voor sommige spelers.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het spel solitair gespeeld kan worden, zijn er wellicht spelers die de voorkeur geven aan een meer sociaal interactief spel waarbij ze tegen of met anderen kunnen spelen in plaats van alleen.

Onze favoriet #9

Mplehda Bordspel

Mplehda Bordspel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het MplehDa Bordspel is een vermakelijk en flexibel spel waar jij je eigen regels kunt bepalen. Deze traditionele, als houten nummerbord uitgevoerde activiteit is bedrukt met dubbele getallen, waardoor je de spelregels naar eigen inzicht kunt aanpassen. Of je nu een gezellig feestje hebt of een educatieve spellenavond met de familie, dit spel – immens populair en wereldwijd gespeeld – biedt uren plezier. Het bordspel, gemaakt van stevig en veilig natuurlijk hout, is zowel binnenshuis als buiten gemakkelijk te spelen dankzij het draagbare ontwerp. Het spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers, waardoor het een perfecte keuze is voor een spelletje met familie, vrienden, klasgenoten of collega’s. Niet alleen is het eenvoudig en leuk, het fungeert ook als een geweldig educatief hulpmiddel om kinderen basisrekenvaardigheden bij te brengen.

 • Voordeel 1: MplehDa-bordspel geeft je de vrijheid om je eigen regels te bepalen. Dankzij de houten borden met dubbele getallen, kun je de spelregels naar eigen inzicht regelen, dit voegt een extra dimensie van creativiteit en vrijheid toe aan je speelsessies.
 • Voordeel 2: Dit bordspel is een ideaal vermaak voor verschillende gelegenheden. Het is niet alleen geschikt voor gezellige avonden met vrienden en familie, maar ook een leuke afwisseling voor feestjes, in de KTV of pub.
 • Voordeel 3: MplehDa-bordspel is gemaakt van hoogwaardig natuurlijk hout. Het materiaal is veilig, stevig en met een fijne textuur, wat zorgt voor de duurzaamheid van het spel en een aangename tactiele ervaring tijdens het spelen.
 • Voordeel 4: Het spel is ontworpen om draagbaar te zijn, waardoor het gemakkelijk meegenomen kan worden bij buitenactiviteiten. Dit betekent dat je het plezier van het spel kunt ervaren, ongeacht of je binnen bent of in de buitenlucht.
 • Voordeel 5: Dit bordspel is eenvoudig en leuk voor alle leeftijden en kan door 2 tot 4 spelers worden gespeeld. Het is een geweldig leermiddel dat kinderen kan helpen om basisbegrippen van optellen, vermenigvuldigen en delen te leren, terwijl ze tegelijkertijd vermaakt worden.
 • Nadeel 1: Een mogelijk nadeel is dat de regels van het spel zelf geregeld moeten worden. Hoewel dit vrijheid biedt, kan het ook verwarring en meningsverschillen veroorzaken, vooral als je speelt met jongere kinderen of mensen die de voorkeur geven aan gestructureerde spelletjes met duidelijke regels.
 • Nadeel 2: Het spel is gemaakt voor 4 spelers. Dit kan beperkend zijn als je een grotere groep hebt, omdat sommigen dan niet kunnen spelen en moeten wachten tot de volgende ronde.
 • Nadeel 3: Hoewel het houten bord van hoge kwaliteit is, wordt niet vermeld of het bestand is tegen weersomstandigheden. Dit kan een probleem zijn als je van plan bent om het spel buiten te spelen.
 • Nadeel 4: Door het draagbare ontwerp kan het zijn dat het bord minder stabiel is. Dit kan invloed hebben op het spelverloop, vooral als er veel beweging is of als het op een oneffen oppervlak wordt geplaatst.
 • Nadeel 5: Hoewel het spel eenvoudig te spelen is en van een leerzame waarde kan zijn, kan dit beperkend zijn voor spelers die op zoek zijn naar meer complexe of uitdagende spellen. Het kan zijn dat zij na verloop van tijd minder geïnteresseerd raken in het spel.

Onze favoriet #10

Monopoly Bordspel

Monopoly Bordspel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Monopoly bordspel, ditmaal met een unieke kruising met Nintendo’s Animal Crossing New Horizons, is een leuke variant van het klassieke spel. Kinderen kunnen in deze editie eilanden bezoeken, verschillende bronnen zoals insecten, vissen, fossielen en fruit verzamelen, en vervolgens deze bronnen voor Bells verkopen, decoraties kopen en Nook Miles verdienen om te winnen. Je kunt je verplaatsen over het bord als een van de 4 op Animal Crossing geïnspireerde tokens, en er is ook een Nook’s Cranny dobbelsteen die bepaalt welk type middelen verkocht kan worden. Het is een fantastische keuze voor een gezellige spelletjesavond met het gezin en een leuk verjaardagscadeau voor kinderen vanaf 8 jaar.

 • Voordeel 1: Deze speciale editie van Monopoly is geïnspireerd op Nintendo’s Animal Crossing New Horizons, waardoor je een unieke draai krijgt aan de klassieke gameplay die ook fans van het bekende videogame zeker zal aanspreken.
 • Voordeel 2: Het spel is niet alleen leuk, maar ook educatief voor kinderen. Het stimuleert hun verbeelding en strategisch denken, aangezien ze eilanden moeten bezoeken, bronnen zoals insecten, vissen, fossielen en fruit moeten verzamelen en deze vervolgens als eilandbronnen voor Bells moeten verkopen.
 • Voordeel 3: De spelervaring wordt verbeterd door de toevoeging van 4 speciale speelstukken, geïnspireerd op Animal Crossing New Horizons. Dit voegt een extra element van plezier en authenticiteit toe aan het spel.
 • Voordeel 4: Naast de traditionele genummerde dobbelsteen is er ook een Nook’s Cranny-dobbelsteen die bepaalt welk type middelen verkocht kunnen worden. Deze toevoeging brengt extra uitdaging en strategie in de gameplay.
 • Voordeel 5: Het Monopoly Animal Crossing New Horizons Edition bordspel is niet alleen een geweldige keuze voor een spelletjesavond met het gezin, maar ook een perfect cadeau voor kinderen van 8 en ouder. Het kan zowel binnen- als buitenshuis worden gespeeld, waardoor het geschikt is voor elke gelegenheid.
 • Nadeel 1: Het spel heeft een sterke focus op het Animal Crossing-thema. Als je geen fan bent van de Animal Crossing-games, of als je deze niet kent, kan het spel mogelijk minder aantrekkelijk of moeilijk te begrijpen zijn.
 • Nadeel 2: Deze editie van Monopoly lijkt meer elementen van verzamelen en handelen te hebben dan het klassieke spel. Dit kan het spel complexer maken en misschien minder geschikt voor jongere spelers of voor mensen die de voorkeur geven aan de eenvoud van het originele Monopoly.
 • Nadeel 3: Het spel bevat specifieke tokens, geïnspireerd op Animal Crossing New Horizons. Dit kan betekenen dat het minder herkenbaar is voor degenen die vertrouwd zijn met de klassieke Monopoly tokens.
 • Nadeel 4: Het bordspel maakt gebruik van een speciale “Nook’s Cranny” dobbelsteen die bepaalt welk soort middelen kunnen worden verkocht. Dit kan een extra laag van onvoorspelbaarheid en complexiteit aan het spel toevoegen, wat het moeilijker kan maken voor beginnende of jongere spelers.
 • Nadeel 5: Hoewel het spel als leuk wordt beschreven voor kinderen en een goed cadeau is voor kinderen van 8 jaar en ouder, zijn er veel thematische en complexe elementen die het mogelijk minder geschikt kunnen maken voor jongere kinderen of voor degenen die nieuw zijn in de wereld van bordspellen.

Na het uitvoeren van een diepgaand onderzoek en testen van de top 10 bordspellen, is het veilig om te stellen dat er een bordspel is voor elke smaak en voorkeur. Of je nu op zoek bent naar strategische uitdagingen, je kennis wilt testen of wilt genieten van vriendelijke competitie met familie en vrienden, deze spellen zullen zeker aansluiten bij je behoeften. Ze zijn allemaal van hoge kwaliteit, goed ontworpen en hebben uitstekende feedback ontvangen van spelers. Het belangrijkste is dat ze plezier en entertainment bieden, wat uiteindelijk het hoofddoel is van elk bordspel. Neem de tijd om het juiste spel voor jou te vinden en geniet van de vele uren spelplezier die het je zal geven.

Inhoudsopgave