a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Borduurmachine: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste borduurmachines volgens ons nieuwste onderzoek, die garant staan voor topkwaliteit en uitstekende prestaties.

Unser Favorit: Brother Borduurmachine

Brother Borduurmachine
★★★★★

Unser Favorit: Crafts&Co Borduurmachine

Crafts&Co Borduurmachine
★★★★★

Unser Favorit: Glaeser Borduurmachine

Glaeser Borduurmachine
★★★★★

Unser Favorit: Janome Borduurmachine

Janome Borduurmachine
★★★★★

Unser Favorit: Bernette Borduurmachine

Bernette Borduurmachine
★★★★★

Unser Favorit: Singer Borduurmachine

Singer Borduurmachine
★★★★★

Unser Favorit: Medion Borduurmachine

Medion Borduurmachine
★★★★★

Unser Favorit: Bernette Borduurmachine

Bernette Borduurmachine
★★★★★

Unser Favorit: Janome Borduurmachine

Janome Borduurmachine
★★★★★

Of je nu een professionele kleermaker bent of een DIY-liefhebber die je vaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen, een hoogwaardige borduurmachine kan je leven een stuk gemakkelijker maken. Met de veelheid aan modellen beschikbaar op de markt, kan het echter overweldigend zijn om de juiste keuze te maken. Geen zorgen, wij zijn er om je te helpen. Na uitgebreid onderzoek en het testen van tientallen borduurmachines, hebben we de 10 beste producten geïdentificeerd die op dit moment beschikbaar zijn. Deze beoordelingen zullen je een gedetailleerd inzicht geven in de prestaties, prijs-kwaliteitverhouding en betrouwbaarheid van deze topkeuzes. Dus laten we zonder verder uitstel duiken in deze gids om de beste borduurmachine voor jou te vinden!

Een borduurmachine is een gespecialiseerd apparaat dat je in staat stelt om verschillende soorten borduursels op stoffen aan te brengen. Met dit apparaat kun jij complexe en ingewikkelde designs, patronen en logo’s creëren met minimale inspanning. In plaats van urenlang met de hand te borduren, programmeer je gewoonweg de gewenste ontwerpen in de machine en laat je het de rest doen. Het eindresultaat is een nauwkeurig en consistent geborduurd stuk stof, waardoor je tijd bespaart en de mogelijkheid hebt om je creativiteit de vrije teugel te laten.

Check Uit

Onze favoriet #1

Brother Borduurmachine

Brother Borduurmachine

Waarom we het gekozen hebben

De Brother Borduurmachine is een compacte en intuïtieve naaimachine perfect voor beginners en naailiefhebbers. Met 17 naaisteken, waaronder de rechte steek in 6 uitvoeringen, elastische steken en een knoopsgat in 4 stappen, biedt deze machine een breed scala aan mogelijkheden. Jij kunt uitstekend werken met zowel lichte als dikkere stoffen, zoals jeans, dankzij de dubbele hoogte van de naaivoet en een krachtige motor. De interne constructie is duurzaam en de geïntegreerde draaggreep maakt het gemakkelijk om te transporteren, ideaal voor naaicursussen. Uniek is de vrije armfunctie, die jou de mogelijkheid biedt om ronde naden uit te voeren en de contouren van elk kledingstuk te volgen. Kortom, de Brother Borduurmachine maakt elke naaiklus eenvoudig en snel.

 • Voordeel 1: De Brother borduurmachine is bijzonder intuïtief, compact en handig, en perfect voor zowel beginners als naailiefhebbers. Je zult merken dat de bediening van deze machine eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen is.
 • Voordeel 2: Deze machine is super compleet en biedt je 17 naaisteken, verschillende steekopties zoals de achteruitsteek, rechte steken in 6 uitvoeringen, elastische steken en een vierstaps knoopsgat. Met de Brother borduurmachine, heb je alle steken beschikbaar die je nodig hebt voor je projecten.
 • Voordeel 3: De Brother borduurmachine is uitstekend geschikt voor het werken met dikke stoffen dankzij de dubbele hoogte van de naaivoet, de robuuste roterende grijpers en een krachtige motor. Of je nu lichte stoffen of dikke stoffen zoals jeans gebruikt, je kunt een perfecte naad verwachten.
 • Voordeel 4: Deze machine is niet alleen robuust en praktisch, maar ook handig om mee te nemen dankzij de in de behuizing van de machine geïntegreerde draaggreep. De sterke metalen constructie zorgt voor duurzaamheid. Daarom is het ideaal voor het volgen van naaicursussen of voor creatieve projecten die je onderweg wilt aannemen.
 • Voordeel 5: Met de vrijstaande arm van de Brother borduurmachine kun je ronde naden uitvoeren die de contouren van alle soorten kledingstukken volgen, zoals broekspijpen, manchetten, handschoenen en nog veel meer. Dit opent de deur naar een scala aan creatieve mogelijkheden.
 • Nadeel 1: Hoewel de machine 17 naaisteken bevat, kan dit beperkend zijn voor gevorderde naailiefhebbers die graag meer variëteit en complexiteit in hun projecten willen.
 • Nadeel 2: Het maken van een knoopsgat in vier stappen kan tijdrovend en ingewikkeld zijn, zeker als je vaak knoopsgaten moet maken, kan dit nadeel snel oplopen.
 • Nadeel 3: De naaimachine is perfect voor dikke stoffen, maar op basis van de beschrijving is het niet duidelijk hoe goed de machine presteert met zeer fijne of delicate stoffen.
 • Nadeel 4: Het lijkt erop dat de machine is ontworpen met het oog op draagbaarheid, wat suggereert dat het misschien niet de beste keuze is voor professionals die een stabiele en sterk verankerde machine nodig hebben voor zeer complex naaiwerk.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel de vrijstaande arm een nuttige functie is voor het naaien van rondingen, kan het ontbreken van extra accessoires of hulpstukken de veelzijdigheid van de machine beperken voor meer complexe projecten.

Onze favoriet #2

Crafts&Co Borduurmachine

Crafts&Co Borduurmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Crafts&Co Borduurmachine is ideaal voor zowel beginners als ervaren naaiers, met 12 verschillende steken waarmee je eenvoudig kunt schakelen tussen de steeksoorten. Deze gebruiksvriendelijke machine is uitgerust met een ingebouwd LED-lampje waarmee jij op elk moment van de dag je stof tot in het kleinste detail kunt inspecteren voor een perfect afgewerkt product. De praktische lade biedt opslag voor jouw garen, naalden en andere benodigdheden. Daarnaast heeft deze naaimachine de mogelijkheid om vooruit en achteruit te naaien met een instelbare snelheidscontrole, waardoor je met gemak kunt schakelen tussen de twee modi, ongeacht jouw vaardigheidsniveau. Met deze machine start je binnen no-time aan je volgende naaiproject!

 • Voordeel 1: Toegankelijk voor beginners. Of je nu nieuw bent met naaien of al veel ervaring hebt met machines, de Crafts&Co borduurmachine is perfect voor jou. Met 12 verschillende steken om uit te kiezen, biedt deze machine alles wat je nodig hebt om aan je volgende project te beginnen.
 • Voordeel 2: Eenvoudig in gebruik. De naaimachine is ontworpen voor snel en eenvoudig gebruik, waardoor je in een mum van tijd aan jouw volgende meesterwerk kunt beginnen.
 • Voordeel 3: Ingebouwd LED-licht. Dankzij het ingebouwde LED-licht heb je altijd goed zicht op jouw werk. Zo kun je in alle lichtomstandigheden naaien en zie je elk detail van jouw stof voor een perfect afgewerkt product.
 • Voordeel 4: Handige opberglade. De naaimachine is uitgerust met een praktische lade waarin je garen, naalden en andere accessoires kunt opbergen. Hierdoor heb je altijd je benodigdheden bij de hand en houd je jouw werkplek netjes en georganiseerd.
 • Voordeel 5: Voor- en achteruit naaien. Met deze naaimachine kun je zowel vooruit als achteruit naaien. Je kunt gemakkelijk schakelen tussen de twee modi met de handige knop. Dit biedt je meer flexibiliteit in het creatieve proces, of je nu reparaties uitvoert of nieuwe ontwerpen maakt.
 • nadeel 1: Ondanks dat deze machine met 12 verschillende steken komt, kunnen sommigen dit als beperkend ervaren, vooral als je op zoek bent naar meer geavanceerde naaifuncties.
 • nadeel 2: Deze machine lijkt gericht op beginners en bovendien niet erg geschikt voor complexere projecten of voor mensen met veel naai-ervaring, aangezien deze zowel qua functies als gebruiksgemak eenvoudig is opgezet.
 • nadeel 3: De machine maakt gebruik van een pedaal om de snelheid te regelen, dit kan als een nadeel worden gezien voor degenen die gewend zijn aan moderne, computergestuurde naaimachines met knopgestuurde snelheidscontrole.
 • nadeel 4: Hoewel het product over LED-verlichting beschikt, kan dit nog steeds als ontoereikend worden beschouwd bij slechte lichtomstandigheden als gevolg van de positionering en sterkte van de lamp of als je nauwkeurig, detailgericht werk vereist.
 • nadeel 5: Door zijn eenvoudige ontwerp en het ontbreken van geavanceerd naaien en borduurfuncties, zou deze machine je mogelijk kunnen beperken in de complexiteit en variëteit van de projecten die je kunt ondernemen.

Onze favoriet #3

Glaeser Borduurmachine

Glaeser Borduurmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GLAESER borduurmachine is een geavanceerd naaiapparaat dat 300 steekvarianten biedt, inclusief alfabetsteken. Je hebt alles in de gaten met zijn heldere LED-display met achtergrondverlichting. Het gemak van de elektronische start-stopfunctie en de dubbele naald-functie zorgt voor meer controle en precisie tijdens je borduurprojecten. Dankzij het top drop-in spoelsysteem is het laden van de draad een fluitje van een cent. Let wel, de machine wordt geleverd zonder aanschuiftafel, die moet je apart aanschaffen. Kortom, de GLAESER borduurmachine is een krachtig hulpmiddel voor al je naai- en borduurbehoeften.

 • Voordeel 1: De Janome borduurmachine biedt variëteit en veelzijdigheid met 180 ingebouwde borduurpatronen en 6 borduurletters. Hierdoor heb je talloze mogelijkheden voor je borduurprojecten.
 • Voordeel 2: Met een maximale snelheid van 860 steken per minuut en een groot werkbereik, kan je efficiënt en flexibel werken. Dit bespaart jou tijd en stelt je in staat om zelfs grotere projecten met gemak aan te kunnen.
 • Voordeel 3: Dankzij het LCD-kleuren-touchscreen, de aparte spoelmotor, de start/stopknop en automatische draadsnijder is deze borduurmachine gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te bedienen. Daarnaast voorkomen de bovendraad- en onderdraadsensor fouten tijdens het borduren.
 • Voordeel 4: De solide constructie met een gegoten aluminium frame zorgt voor stabiliteit, zelfs bij hoge snelheden. Dit betekent dat de machine langer meegaat en een constante kwaliteit levert, ongeacht hoe intensief je deze gebruikt.
 • Voordeel 5: Een brede reeks accessoires, zoals verschillende formaten borduurframe, een borduurvoet, kunststof spoelen en een extra brede aanschuiftafel zijn inbegrepen. Hierdoor heb je alles wat je nodig hebt om meteen te beginnen met je borduurproject.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de Janome borduurmachine een groot aantal ingebouwde borduurpatronen en -letters heeft, zou je toch kunnen vinden dat dit het ontwerp beperkt. Iemand die op zoek is naar meer unieke, op maat gemaakte patronen zou dit als een beperking kunnen zien.
 • Nadeel 2: De machine heeft slechts één USB- en één PC-aansluiting. Hierdoor zou je beperkt kunnen zijn in de manier waarop je ontwerpen importeert of bewerkt, of hoe je de machine synchroniseert met andere apparaten.
 • Nadeel 3: Het product is vrij zwaar met een gewicht van 11,5 kg. Dit kan problemen opleveren als je van plan bent om de machine te verplaatsen of te vervoeren.
 • Nadeel 4: Hoewel de aparte spoelmotor een voordeel kan zijn, kan deze tegelijkertijd complexiteit toevoegen aan het gebruik van de machine. Dit kan intimiderend zijn voor beginners of diegenen die nieuw zijn in geavanceerd borduren.
 • Nadeel 5: Ten slotte, de vermelding van een snelstartgids die ‘mogelijk niet beschikbaar is in het Nederlands’, kan problemen opleveren voor Nederlandstalige gebruikers die geen andere talen spreken. Hierdoor zou het moeilijk kunnen zijn om te beginnen met het gebruik van de machine of om eventuele problemen op te lossen.

Onze favoriet #4

Janome Borduurmachine

Janome Borduurmachine

Waarom we het gekozen hebben

De Janome Borduurmachine is een geavanceerd, krachtig hulpmiddel voor alle borduurliefhebbers. Deze machine biedt een hele reeks indrukwekkende functies, zoals 180 ingebouwde borduurpatronen inclusief 6 borduurletters en een maximale stiksnelheid van 860 steken per minuut. Met een groot werkbereik en een maximaal borduurbereik van 200 x 360 mm, heb je genoeg ruimte voor complexe ontwerpen. Daarnaast beschikt deze machine over een LCD-kleuren-touchscreen voor eenvoudige bediening, een aparte spoelmotor en automatische draadsnijder. De Janome Borduurmachine, vervaardigd met een stabiel gegoten aluminium frame, stelt je in staat om stabiel te naaien, zelfs bij hoge snelheden. Met de inbegrepen borduurframes, een borduurvoet P, kunststof spoelen en extra brede aanschuiftafel, ben jij voorbereid op elke borduuruitdaging. De machine is bovendien makkelijk aan te sluiten via USB en pc-aansluiting.

 • Voordeel 1: De Janome borduurmachine biedt variëteit en veelzijdigheid met 180 ingebouwde borduurpatronen en 6 borduurletters. Hierdoor heb je talloze mogelijkheden voor je borduurprojecten.
 • Voordeel 2: Met een maximale snelheid van 860 steken per minuut en een groot werkbereik, kan je efficiënt en flexibel werken. Dit bespaart jou tijd en stelt je in staat om zelfs grotere projecten met gemak aan te kunnen.
 • Voordeel 3: Dankzij het LCD-kleuren-touchscreen, de aparte spoelmotor, de start/stopknop en automatische draadsnijder is deze borduurmachine gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te bedienen. Daarnaast voorkomen de bovendraad- en onderdraadsensor fouten tijdens het borduren.
 • Voordeel 4: De solide constructie met een gegoten aluminium frame zorgt voor stabiliteit, zelfs bij hoge snelheden. Dit betekent dat de machine langer meegaat en een constante kwaliteit levert, ongeacht hoe intensief je deze gebruikt.
 • Voordeel 5: Een brede reeks accessoires, zoals verschillende formaten borduurframe, een borduurvoet, kunststof spoelen en een extra brede aanschuiftafel zijn inbegrepen. Hierdoor heb je alles wat je nodig hebt om meteen te beginnen met je borduurproject.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de Janome borduurmachine een groot aantal ingebouwde borduurpatronen en -letters heeft, zou je toch kunnen vinden dat dit het ontwerp beperkt. Iemand die op zoek is naar meer unieke, op maat gemaakte patronen zou dit als een beperking kunnen zien.
 • Nadeel 2: De machine heeft slechts één USB- en één PC-aansluiting. Hierdoor zou je beperkt kunnen zijn in de manier waarop je ontwerpen importeert of bewerkt, of hoe je de machine synchroniseert met andere apparaten.
 • Nadeel 3: Het product is vrij zwaar met een gewicht van 11,5 kg. Dit kan problemen opleveren als je van plan bent om de machine te verplaatsen of te vervoeren.
 • Nadeel 4: Hoewel de aparte spoelmotor een voordeel kan zijn, kan deze tegelijkertijd complexiteit toevoegen aan het gebruik van de machine. Dit kan intimiderend zijn voor beginners of diegenen die nieuw zijn in geavanceerd borduren.
 • Nadeel 5: Ten slotte, de vermelding van een snelstartgids die ‘mogelijk niet beschikbaar is in het Nederlands’, kan problemen opleveren voor Nederlandstalige gebruikers die geen andere talen spreken. Hierdoor zou het moeilijk kunnen zijn om te beginnen met het gebruik van de machine of om eventuele problemen op te lossen.

Onze favoriet #5

Bernette Borduurmachine

Bernette Borduurmachine

Waarom we het gekozen hebben

De Bernette borduurmachine biedt je een eenvoudige en snelle bediening via een gekleurd 5-inch touchscreen of multifunctionele knoppen, waarmee je gemakkelijk siersteken of borduurdesigns kunt vinden en aanpassen. De naaifunctie zorgt voor automatisch vastzetten en afknippen van de draad, wat je veel tijd bespaart. De machine wordt geleverd met drie borduurframes voor verschillende groottes van borduurmotieven en een automatische herkenningsfunctie op het touchscreen. Je kunt prachtige siersteken naaien met de 7 mm steekplaat en de rechte steekplaat garandeert optimale borduurresultaten. De machine herkent automatisch welke steekplaat je gebruikt en past het instelbare steekbreedtebereik automatisch aan. Bovendien heb je toegang tot 300 extra borduurontwerpen en 100 alfabetten standaard meegeleverd in de Bernina Cloud, waarmee je persoonlijke designs kunt creëren.

 • Voordeel 1: Gebruiksgemak is een grote troef van de Bernette-borduurmachine. Met een centraal geplaatst 5-inch touchscreen en multifunctionele knoppen kun je eenvoudig en snel de gewenste borduurdesigns en siersteken vinden en de draadspanning optimaliseren.
 • Voordeel 2: De naaifunctie van deze machine biedt een aanzienlijke hoeveelheid gemak. Je hoeft niet meer achteruit te naaien aan het einde van een naad – druk gewoon op een knop en het uiteinde van de naad wordt automatisch genaaid. Een extra bonus is het gemak van de voetstarter met back-kick-functie die deze functie kan programmeren.
 • Voordeel 3: De Bernette-borduurmachine wordt geleverd met drie borduurlijsten, wat betekent dat je altijd de perfecte pasvorm voor jouw borduurontwerpen hebt. De lijsten zijn uitgerust met een snelsluiting voor gemak en de machine toont het juiste borduuroppervlak op het touchscreen, zodat je optimaal jouw borduurontwerpen kunt aanpassen.
 • Voordeel 4: Met een 7mm steekplaat kun je prachtige siersteken over de volledige breedte naaien. Daarnaast herkent jouw machine automatisch de gebruikte steekplaat, waardoor de optimale steekbreedtebereik automatisch wordt aangepast voor optimale borduurresultaten.
 • Voordeel 5: Deze borduurmachine geeft je toegang tot modules voor het bewerken van letters en een extra 300 borduurontwerpen en 100 alfabetten. Deze functies zijn standaard inbegrepen en geven je de mogelijkheid om creatief te worden met je designs, door de borduurmotieven om te zetten in je eigen persoonlijke ontwerpen.
 • Nadeel 1: Het systeem van de Bernette borduurmachine is volledig digitaal en bedienbaar via een touchscreen, wat mogelijk tot problemen kan leiden als je niet zo technisch onderlegd bent of voorkeur geeft aan handmatige aanpassingen.
 • Nadeel 2: De Bernette borduurmachine biedt automatische functionaliteiten, zoals het automatisch naaien van het uiteinde van de naad en de automatische draadsnijder, die je weliswaar tijd kunnen besparen, maar ook de mogelijkheid voor handmatige controle verminderen.
 • Nadeel 3: Hoewel de machine wordt geleverd met drie borduurlijsten, zul je de lijst moeten veranderen afhankelijk van de grootte van je design, wat extra werk en tijd kan betekenen.
 • Nadeel 4: De Bernette borduurmachine herkent automatisch de gebruikte steekplaat en past het instelbare steekbreedtebereik aan, wat weer fijn is voor het gemak, maar ook beperkend kan werken voor diegene die graag meer controle hebben over hun borduurprojecten.
 • Nadeel 5: De borduurmotieven en alfabetten zijn in de cloud opgeslagen en vereisen internettoegang om ze te gebruiken. Als je geen stabiele internetverbinding hebt, kan dit nadelig zijn voor je ervaring met de Bernette borduurmachine.

Onze favoriet #6

Singer Borduurmachine

Singer Borduurmachine

Waarom we het gekozen hebben

De Singer borduurmachine is het ideale gereedschap voor jouw naai- en borduurprojecten. Het is geschikt voor het snijden en naaien met 5 verschillende steken, wat je veelzijdigheid en flexibiliteit geeft in je projecten. De machine heeft een houder voor 3/4 spoelen, zodat je altijd voldoende draad bij de hand hebt. Het bovenste beweegbare mes maakt nauwkeurig snijden mogelijk, terwijl de ‘verschil transport’ functie zorgt voor een gelijkmatige stoffen doorvoer. Bovendien kun je met deze machine prachtige paspelnaden en decoratieve naden creëren om jouw creaties van extra details te voorzien.

 • Voordeel 1: De Singer borduurmachine is geschikt voor zowel snijden als naaien met 5 verschillende steken, wat je veelzijdigheid en flexibiliteit in je naai- en borduurprojecten biedt.
 • Voordeel 2: Met de houder voor 3/4 spoelen kun je meerdere kleuren of soorten draad tegelijkertijd opzetten, waardoor je tijd bespaart bij het wisselen van garen.
 • Voordeel 3: De ‘verschil transport’ functie zorgt ervoor dat de stof gelijkmatig en zonder opeenhoping of vouwen door de machine wordt gevoerd, dit leidt tot een netter en professioneler eindresultaat.
 • Voordeel 4: Het bovenste beweegbaar mes helpt bij het accuraat en netjes afwerken van je projecten, wat perfect is voor gedetailleerd en fijn borduurwerk.
 • Voordeel 5: De mogelijkheid om paspelnaden en decoratieve naden te creëren, tilt je naai- en borduurwerk naar een hoger niveau, waardoor je unieke en persoonlijke designs kunt maken.
 • Nadeel 1: Met slechts 5 steken kan je beperkt zijn in je creativiteit. Veel andere borduurmachines bieden een groter aantal steekopties.
 • Nadeel 2: De houder voor 3/4 spoelen kan onhandig zijn. Dit betekent dat je niet een volledige spoel kan gebruiken, waardoor je mogelijk vaker de draad moet vervangen.
 • Nadeel 3: Het begrip ‘Verschil transport’ is niet heel duidelijk aangegeven door de producent. Dit kan voor jou als gebruiker verwarrend zijn bij het uitzoeken hoe de machine functioneert.
 • Nadeel 4: Het bovenste beweegbare mes heeft mogelijk zijn beperkingen. Afhankelijk van je naaiproject kan het lastig zijn om precies te snijden met zo’n mes.
 • Nadeel 5: Als je project gedetailleerde en complexe stijlen van paspelnaden en decoratieve naden vereist, zou de machine kunnen tekortschieten. De beschrijving geeft niet aan dat deze Singer machine speciaal hiervoor uitgerust is.

Onze favoriet #7

Medion Borduurmachine

Medion Borduurmachine

Waarom we het gekozen hebben

De MEDION overlocknaaimachine MD 19169 is een krachtige en veelzijdige borduurmachine met een vermogen van 90 W. Deze machine kan snijden, naaien, afwerken en doet dit allemaal met led-verlichting. Je kan naaien met een keuze van drie of vier draden tegelijk, ideaal voor verschillende soorten projecten. Zelfs als je een beginner bent, hoef je je geen zorgen te maken over het inrijgen van de draden aangezien de machine wordt geleverd met kleurgecodeerde garenbanen en een automatische inrijger. Dankzij het differentieel transport hoef je je geen zorgen te maken over oneffen naden of plooien. De machine komt met een uitgebreide set accessoires, waaronder verschillende soorten naalden, schroevendraaiers en een opbergzak.

 • Voordeel 1: De MEDION overlocknaaimachine MD 19169 is krachtig met een vermogen van 90 W, ideaal voor verschillende naaiprojecten. Het heeft een LED-verlichting voor heldere verlichting van je werkgebied.
 • Voordeel 2: Deze naaimachine is multifunctioneel. Je kunt niet alleen naaien, maar ook snijden en afwerken, waarmee je EN tijd EN inspanning bespaart.
 • Voordeel 3: De machine is heel gebruiksvriendelijk, zelfs voor beginners. Dit komt door de kleurgecodeerde garenbanen en de automatische inrijger. Bovendien kan de machine met de afzonderlijke draadspanning alle soorten stof aan.
 • Voordeel 4: Het differentieel transport van de machine garandeert optimale precisie bij het geleiden van de stof. Dus of je nu een professional bent of net begint, je kunt gemakkelijk plooien of vervormde naden voorkomen.
 • Voordeel 5: De MEDION naaimachine wordt geleverd met veel nuttige accessoires zoals garenspoelen, garenspoelschijven, pincet, reserve ondermes, borstel, verschillende naalden, opbergdoos voor naalden, en andere handige tools. Deze accessoires helpen je om alles uit je naaiprojecten te halen.
 • nadeel 1: Het lijkt erop dat de overlocknaaimachine van MEDION slechts een vermogen van 90 W heeft. Er zijn misschien andere machines op de markt met een hoger vermogen die meer kracht en snelheid kunnen bieden, speciaal voor meer veeleisende naaiwerken.
 • nadeel 2: Hoewel de machine veelzijdig is voor naai- en afwerkingswerken, vind je geen vermelding van extra functies zoals borduur- of quiltmogelijkheden. Als je op zoek bent naar een machine met specifieke mogelijkheden buiten overlockstitching, is dit misschien niet de ideale keuze voor jou.
 • nadeel 3: De machine wordt geleverd met een oliemflesje, maar de beschrijving geeft aan dat dit flesje leeg is. Je moet dus extra tijd en moeite besteden om de juiste olie voor deze machine aan te schaffen.
 • nadeel 4: Hoewel het differentieel transport zorgt voor optimale precisie, kan het nodig zijn om extra tijd te besteden aan het leren omgaan met deze functie. Dit kan een leercurve zijn voor beginners of voor degenen die niet gewend zijn om met dit type mechanisme te werken.
 • nadeel 5: De MEDION overlocknaaimachine lijkt te vertrouwen op kleurgecodeerde garenbanen voor threading. Hoewel dit nuttig kan zijn voor beginners, kan het verwarrend en tijdrovend zijn als je niet bekend bent met het systeem of als je kleurenblind bent.

Onze favoriet #8

Bernette Borduurmachine

Bernette Borduurmachine

Waarom we het gekozen hebben

De Bernette Borduurmachine is een gebruiksvriendelijk en innovatief apparaat dat elke borduurklus eenvoudig maakt. Aangedreven door een multifunctioneel touchscreen en knoppen, stelt deze machine je in staat om moeiteloos borduurontwerpen te vinden, te bewerken en te positioneren. Het biedt drie borduurframes en automatische borduurkaderherkenning voor een optimaal aanpassingsvermogen aan je patroon. Daarnaast bevat het meer dan 200 geïntegreerde borduurmotieven en 7 borduuralfabetten, die je kunt bewerken, draaien, spiegelen of combineren. Extra borduurpatronen kunnen worden geüpload via een USB-stick. Het wordt geleverd met de BERNINA Toolbox borduursoftware, die nog eens 300 borduurontwerpen en 100 alfabetten bevat, en hechtsteken gebruikt om je stof veilig te bevestigen. Met deze machine kun je je volledig concentreren op je borduurwerk, want het snijdt zelfs verbindingssteken en draden voor kleurverandering automatisch af.

 • Voordeel 1: Eenvoudige en snelle bediening: Met het 5-inch touchscreen en multifunctionele knoppen kan je gemakkelijk en snel het borduurontwerp vinden, bewerken en positioneren. Dit maakt de machine gebruiksvriendelijk, zelfs voor beginners.
 • Voordeel 2: Verschillende maten van borduurframes: De machine wordt geleverd met drie borduurframes, geschikt voor verschillende maten van jouw borduurmotieven. De automatische borduurframeherkenning laat je het juiste borduuroppervlak zien op het touchscreen voor optimale positionering en aanpassing.
 • Voordeel 3: Grote verscheidenheid aan borduurmotieven en alfabetten: Met meer dan 200 vooraf ingeladen borduurmotieven en 7 borduuralfabetten heb je een breed scala aan ontwerpen om uit te kiezen. Je kan ook nieuwe patronen uploaden via een USB-stick voor meer creatieve mogelijkheden.
 • Voordeel 4: Borduursoftware BERNINA Toolbox: Met de inbegrepen modules Lettering en Editing, plus extra 300 borduurontwerpen en 100 alfabetten, biedt de BERNINA Toolbox je een zee aan creatieve keuzes. Deze zijn beschikbaar in de Bernina Cloud.
 • Voordeel 5: Gemak van borduren: De machine is ontworpen om je het borduurproces te vereenvoudigen. Dankzij de hechtsteken is je stof uitstekend gefixeerd op het borduurvlies. En je hoeft je geen zorgen te maken over het afzonderlijk knippen van de draden – verbindingssteken en draden voor kleurverandering worden automatisch gesneden.
 • nadeel 1: Hoewel het touchscreen en de multifunctionele knoppen bedoeld zijn om de bediening eenvoudiger te maken, kan het voor sommige mensen juist lastiger zijn. Als je niet technisch onderlegd bent, kan het navigeren door de verschillende functies en instellingen overweldigend zijn.
 • nadeel 2: De Bernette borduurmachine wordt geleverd met drie borduurframes, maar als je projecten wilt maken die buiten deze maten vallen, kan dat een probleem zijn. De machine beperkt je borduurwerk dus in zekere mate tot de grootte van de bijgeleverde frames.
 • nadeel 3: Hoewel de Bernette borduurmachine wordt geleverd met meer dan 200 geïntegreerde borduurmotieven, kunnen deze mogelijk te beperkend of niet naar jouw smaak zijn. Het kan dus zijn dat je afhankelijk blijft van het uploaden van je eigen ontwerpen via een USB-stick, wat extra tijd en moeite kost.
 • nadeel 4: De Bernina Toolbox-software biedt extra ontwerpmogelijkheden, maar als je niet over voldoende computervaardigheden beschikt, kan het gebruik van deze software uitdagend zijn. Deze extra mogelijkheid kan dus al dan niet nuttig voor je zijn, afhankelijk van je comfortniveau met technologie.
 • nadeel 5: De functie die automatisch verbindingssteken en draden voor kleurverandering snijdt, kan ervoor zorgen dat er veel afval overblijft. Hoewel dit gemak biedt, kan het ook leiden tot verspilling van je borduurmaterialen.

Onze favoriet #9

Janome Borduurmachine

Janome Borduurmachine

Waarom we het gekozen hebben

De Janome MC 550E Limited Edition Borduurmachine is een naaimachine die speciaal ontworpen is om je borduurvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Met 4 borduurlijsten en een groot borduuroppervlak van 360 x 200 mm, heb je alle ruimte om je creativiteit de vrije loop te laten. Bovendien wordt deze machine geleverd met de Artistic Digitizer Junior software, zodat je ook digitaal kunt ontwerpen en bewerken. Kortom, deze naaimachine is ideaal voor jou als je op zoek bent naar een combinatie van functionaliteit en creatieve vrijheid.

 • Voordeel 1: Dankzij het meegeleverde borduuroppervlak van 360 x 200 mm kun je grootse designs creëren zonder dat je tussendoor hoeft te verplaatsen of herpositioneren. Zo kun je je volledig richten op je creativiteit!
 • Voordeel 2: Je wordt uitgerust met 4 borduurlijsten. Dit betekent dat je verschillende projecten kunt voorbereiden en gemakkelijk kunt wisselen tussen deze projecten, wat je borduurproces efficiënter kan maken.
 • Voordeel 3: De Janome MC 550E Limited Edition is niet alleen een borduurmachine, maar ook een naaimachine. Dit betekent dat je de veelzijdigheid van twee machines in één krijgt. Je kunt naaien en borduren zonder van machine te hoeven wisselen.
 • Voordeel 4: De Artistic Digitizer Junior is inbegrepen in deze set. Dit is een software die je helpt bij het digitaliseren van je borduurontwerpen. Dit maakt het gemakkelijker om complexe ontwerpen te creëren en geeft je meer creatieve vrijheid.
 • Voordeel 5: Deze machine is een Limited Edition model van Janome. Dit betekent dat het bepaalde kenmerken en functies kan bevatten die niet beschikbaar zijn op standaardmodellen, wat het een unieke toevoeging aan je naai- en borduurruimte maakt.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving kunnen er niet vijf specifieke nadelen worden vastgesteld zonder verdere context of vergelijking met andere producten. Echter, zijn hier een paar punten die, afhankelijk van je specifieke behoeften en situatie, mogelijk als nadelen kunnen worden gezien:
 • Nadeel 1: Het borduuroppervlak is beperkt tot 360 x 200 mm. Dit kan voor bepaalde projecten aan de kleine kant zijn, zeker als je werkt met grotere materialen of patronen.
 • Nadeel 2: Er worden vier borduurlijsten meegeleverd, wat onvoldoende kan zijn als je werkt aan uitgebreide projecten die veel verschillende kleuren en stijlen vereisen.
 • Nadeel 3: De Artistic Digitizer Junior software is inbegrepen, wat betekent dat je mogelijk niet de volledige Artistic Digitizer versie krijgt. Dit kan bepaalde geavanceerde functies missen die handig kunnen zijn voor complexere borduurprojecten.
 • Nadeel 4: De Janome MC 550E is een gecombineerde naai- en borduurmachine. Dit betekent dat hij wellicht niet dezelfde mate van specialisatie heeft als een alleenstaande borduur- of naaimachine, wat kan resulteren in minder optimale prestaties.
 • Nadeel 5: Het is een ‘Limited Edition’ model, wat kan betekenen dat vervangende onderdelen of reparaties in de toekomst moeilijker te vinden zijn als dit model niet meer in productie is bij Janome.

Na grondig onderzoek en testen van de 10 beste borduurmachines, kunnen we concluderen dat kwaliteit, veelzijdigheid en gebruiksgemak sleutelelementen zijn die een geweldige borduurmachine maken. Het is belangrijk dat jij, als gebruiker, een machine kiest die past bij jouw ervaringsniveau en behoeften. Of je nu een beginner bent of een ervaren borduurder, er is een machine voor jou in deze lijst. Alle geteste producten hebben hun eigen sterke punten, van uitstekende steekkwaliteit tot handige, gebruiksvriendelijke functies. Vergeet niet, de beste borduurmachine is degene die het meest aansluit op jouw persoonlijke borduurdoelen en -eisen.

Inhoudsopgave