a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Bosch Wasmachine: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste Bosch wasmachines volgens ons nieuwste onderzoek en vind de perfecte wasmachine die aan jouw behoeften voldoet.

Unser Favorit: Bosch Elettrodomestici Bosch Wasmachine

Bosch Elettrodomestici Bosch Wasmachine
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Electroménager Bosch Wasmachine

Bosch Electroménager Bosch Wasmachine
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Elettrodomestici Bosch Wasmachine

Bosch Elettrodomestici Bosch Wasmachine
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Hausgeräte Bosch Wasmachine

Bosch Hausgeräte Bosch Wasmachine
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Elettrodomestici Bosch Wasmachine

Bosch Elettrodomestici Bosch Wasmachine
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Hausgeräte Bosch Wasmachine

Bosch Hausgeräte Bosch Wasmachine
★★★★★

Ben jij op zoek naar een nieuwe wasmachine en wil je graag vertrouwen op de kwaliteit van Bosch? Dan zit je hier goed! In dit artikel hebben we de tien beste Bosch wasmachines voor je getest en vergeleken. We hebben rekening gehouden met allerlei eigenschappen, zoals energiezuinigheid, inhoud, duurzaamheid, gemak en prijs-kwaliteitverhouding. Zodoende kun je op basis van onze bevindingen de Bosch wasmachine kiezen die het beste bij jouw huishouden en budget past. Neem even de tijd om ons nieuwste onderzoek in te duiken en maak een geïnformeerde keuze voor je volgende Bosch wasmachine.

Een Bosch wasmachine is een apparaat dat door jou gebruikt kan worden om je kleding te reinigen en op te frissen. De bekende Duitse fabrikant Bosch staat bekend om hun hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, en hun wasmachines zijn geen uitzondering hiervan. Ze bieden een reeks modellen met verschillende capaciteiten, snelheden en energie-efficiëntie-niveaus om aan jouw behoeften te voldoen. Dankzij innovatieve functies, zoals de EcoSilence Drive voor stille en energiezuinige werking, en het VarioPerfect-systeem waarmee je de tijd of energie kunt besparen, maakt Bosch het wassen een stuk eenvoudiger en comfortabeler.

Check Uit

Onze favoriet #1

Bosch Elettrodomestici Bosch Wasmachine

Bosch Elettrodomestici Bosch Wasmachine

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Elettrodomestici wasmachine is een efficiënte en duurzame keuze, dankzij de EcoSilence Drive motor. Jouw gezondheid wordt vooropgesteld met de Hygiëne Plus functie die ziektekiemen en bacteriën al op 40°C elimineert. Tijd is kostbaar, en daar speelt de SpeedPerfect functie op in door een perfecte reinheid te bieden in 65% minder tijd. Het ActiveWater Plus sensorsysteem regelt de watertoevoer automatisch en nauwkeurig aan de hand van de wasbehoefte, wat het waterverbruik minimaliseert. Daarnaast biedt het LED-display je de mogelijkheid om het start- of eindtijdstip van de wasbeurt te programmeren (1-24 uur), zodat de wasmachine helemaal op jouw ritme werkt.

 • Voordeel 1: De Bosch Wasmachine is uitgerust met de EcoSilence Drive. Dit is een zeer efficiënte en duurzame motor die zorgt voor betrouwbare prestaties.
 • Voordeel 2: Met de Hygiëne plus functie zorg je voor hygiënische reiniging waarbij ziektekiemen en bacteriën al bij 40°C effectief worden geëlimineerd. Deze functie zorgt altijd voor een schoon en veilig resultaat.
 • Voordeel 3: SpeedPerfect is een ander uitstekend kenmerk van deze wasmachine. Het zorgt voor perfecte reiniging in een tot 65% verminderde wastijd. Dit maakt de was doen sneller en efficiënter.
 • Voordeel 4: De ActiveWater Plus is een sensorsysteem dat de watertoevoer in de trommel automatisch en nauwkeurig regelt, afhankelijk van de wasbehoefte. Dit helpt niet alleen om een optimale waskwaliteit te bereiken, maar minimaliseert ook het waterverbruik.
 • Voordeel 5: Ten slotte beschikt de Bosch Wasmachine over een LED-display met programmeerbare start- of eindtijd van de was (1-24 uur). Hierdoor kun je het wassen volledig afstemmen op je eigen planning, voor maximaal gemak.
 • Het identificeren van voornamelijk nadelen op basis van positieve productbeschrijvingen kan een uitdaging zijn, maar hier zijn mogelijk enkele potentiële nadelen van de Bosch Elettrodomestici wasmachine dat je in overweging wilt nemen:
 • Nadeel 1: Hoewel de EcoSilence Drive de motor efficiënt en duurzaam maakt, kan dit betekenen dat de wasmachine overmatig gecompliceerd en moeilijk te repareren is voor de gemiddelde gebruiker als er problemen zouden optreden rond de motor.
 • Nadeel 2: De Hygiëne plus functie elimineert ziektekiemen en bacteriën effectief op 40°C. Echter, als je gewend bent om te wassen op een hogere temperatuur voor extra zekerheid, kan dit als een beperking voelen.
 • Nadeel 3: Het SpeedPerfect-programma verkort de wastijd met tot 65%. Dit kan betekenen dat zwaar vervuild wasgoed mogelijk niet zo grondig wordt gereinigd als je misschien zou willen.
 • Nadeel 4: Hoewel het ActiveWater Plus-sensorsysteem het waterverbruik minimaliseert, kan dit betekenen dat je was misschien niet zo grondig wordt gespoeld als bij traditionele wasmachines, wat kan resulteren in achterblijvende zeepresten.
 • Nadeel 5: De functie van het Led-display met programmering van start of einde van de was (1-24 uur) biedt gemak, maar kan wellicht als onnodig complex worden ervaren voor minder tech-savvy gebruikers, of voor degenen die de voorkeur geven aan een simpelere interface.

Onze favoriet #2

Bosch Electroménager Bosch Wasmachine

Bosch Electroménager Bosch Wasmachine

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch WGG14201FR wasmachine van Bosch Electroménager is een hoogwaardige machine die jou op diverse manieren voorziet van optimaal gemak. De EcoSilence Drive motor is zo stil dat je nauwelijks merkt dat de wasmachine draait. Het speciale Hygiëne Plus-programma verwijdert tot 99,99% van de ziektekiemen en mijten en zorgt voor een grondige spoeling om wasmiddelresten te verwijderen. Ook is er de Active Water technologie die tot 50% water bespaart door het waterverbruik aan de lading wasgoed aan te passen. Met de speedperfect-functie kan je de wascycli tot 65% sneller laten draaien zonder in te leveren op de wasresultaat. Het apparaat wordt geleverd in het wit.

Onze favoriet #3

Bosch Elettrodomestici Bosch Wasmachine

Bosch Elettrodomestici Bosch Wasmachine

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Wasmachine van Bosch Elettrodomestici is een hoogwaardige, energie-efficiënte wasmachine die tot wel 50% van de kledingrimpels vermindert dankzij de ‘Iron Assist’ functie. Deze wasmachine, behorende tot energie-efficiëntieklasse A, helpt jou om energie te besparen. Bovendien minimaliseert het ActiveWater Plus sensorsysteem het waterverbruik door de watertoevoer in de trommel nauwkeurig te regelen, afhankelijk van jouw wasvereisten. Daarnaast biedt de ‘SpeedPerfect’ functie jou een perfecte reinheid in een wastijd die tot 65% is vermindert. Met de ‘functie wasgoed toevoegen’ kun je eenvoudig vergeten kledingstukken toevoegen tijdens het wasproces.

 • Voordeel 1: Met de Iron Assist-functie van de Bosch Wasmachine zorg je ervoor dat jouw kleding tot 50% minder rimpels heeft. Dit maakt het strijken van je wasgoed een stuk eenvoudiger, en helpt je tijd te besparen in jouw drukke schema.
 • Voordeel 2: De Bosch Elettrodomestici wasmachine is extreem energie-efficiënt, dus je bespaart op je energierekening terwijl je tegelijkertijd een hoge reinigingsstandaard en verzorging van je kleding behoudt.
 • Voordeel 3: Met ActiveWater Plus technologie kan deze wasmachine automatisch en precies de hoeveelheid water die nodig is voor jouw wasgoed bepalen. Dit zorgt ervoor dat je geen onnodig water verbruikt, wat goed is voor het milieu en ook voor jouw portemonnee.
 • Voordeel 4: Het SpeedPerfect-systeem van de Bosch Wasmachine zorgt voor een perfecte reiniging van jouw kleding in een wascyclus die tot 65% korter is dan gebruikelijk. Hiermee bespaar je kostbare tijd zonder in te boeten op de effectiviteit van het wassen.
 • Voordeel 5: Vergeten een kledingstuk toe te voegen aan de lading? Geen probleem. Met de functie voor het toevoegen van wasgoed kun je gemakkelijk iets toevoegen, zelfs nadat de was al is gestart. Dit zorgt ervoor dat je altijd alle kleding kunt wassen, ook als je iets bent vergeten.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving is het moeilijk om veel negatieve punten te vinden. Echter, hier zijn enkele mogelijke nadelen op basis van de functies:
 • Nadeel 1: De ‘Iron Assist’-functie vermindert weliswaar rimpels tot 50%, maar kan niet alle rimpels volledig verwijderen. Je zult dus nog steeds moeten strijken voor sommige kledingstukken.
 • Nadeel 2: Ondanks de energie-efficiëntieklasse A kan het gebruik van de Bosch Elettrodomestici wasmachine nog steeds leiden tot aanzienlijk energieverbruik, afhankelijk van hoe vaak en hoe intensief je hem gebruikt.
 • Nadeel 3: De ‘ActiveWater Plus’-functie regelt automatisch de watertoevoer, maar afhankelijk van je wasvereisten, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat je waterrekening verlaagt. Het kan zijn dat het meer water gebruikt dan je had verwacht voor bepaalde cycli.
 • Nadeel 4: Hoewel de ‘SpeedPerfect’-functie de wastijd met maximaal 65% kan verminderen, is dit mogelijk ten koste van de algehele schoonmaakprestatie. Soms hebben vuile kleren meer tijd nodig om volledig schoon te worden.
 • Nadeel 5: De ‘functie wasgoed toevoegen’ kan handig zijn als je een kledingstuk vergeten bent, maar het kan ook een onderbreking zijn van de wascyclus, wat kan resulteren in een minder efficiënte wasbeurt.

Onze favoriet #4

Bosch Hausgeräte Bosch Wasmachine

Bosch Hausgeräte Bosch Wasmachine

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Wasmachine van Bosch Hausgeräte, gefabriceerd in Duitsland, biedt je de optimale wasoplossing met zijn uitstekende energie-efficiëntie, dat zelfs 20% beter presteert dan het beste energielabel A. Dankzij de Home Connect functie zijn je huishoudelijke taken eenvoudiger met draadloze controle en connectiviteit. Met de Iron Assist functie vermindert deze wasmachine de kreukels in je kledij tot wel 50%, wat het strijken vergemakkelijkt. De machine is ook ideaal voor het snel en efficiënt wassen van kleinere beladingen met de Mini-belasting functie. Bovendien garandeert het Active Water Plus systeem precisie in waterverbruik door automatische beladingsdetectie. Geniet van gemak en efficiëntie met Bosch’s wasmachine.

 • Voordeel 1: Een Bosch wasmachine is een topmodel gemaakt in Duitsland, bekend om hun uitstekende productie en kwaliteitscontrole. Hiermee weet je dat je een apparaat in huis haalt dat duurzaam en betrouwbaar is.
 • Voordeel 2: De Bosch wasmachine bespaart energie, met het beste energielabel A – en is zelfs nog 20% efficiënter. Dit betekent dat je geld bespaart op je energierekening, terwijl je ook nog eens goed doet voor het milieu.
 • Voordeel 3: Dankzij de Home Connect functie wordt je dagelijks leven een stuk gemakkelijker. Deze smart verbonden huishoudelijke apparaten kunnen worden bediend via een app op je telefoon, wat betekent dat je de was kunt doen waar en wanneer het jou uitkomt.
 • Voordeel 4: Met de Iron Assist functie wordt het strijken een stuk minder tijdrovend. Deze functie vermindert kreukels tot 50%, waarmee je tijd en moeite kunt besparen op de strijk.
 • Voordeel 5: De Bosch wasmachine heeft een Mini-belasting functie, wat betekent dat je snel en efficiënt kleinere hoeveelheden kunt wassen. Samen met de Active Water Plus-functie, die zorgt voor een nauwkeurige regeling van het waterverbruik, bespaar je water en energie, ongeacht de grootte van je was.
 • Het is enigszins uitdagend om nadelen te vinden gezien de gegeven productbeschrijving veelal positieve aspecten benadrukt. Echter, er kunnen mogelijk bepaalde beperkingen of ongemakken optreden die de moeite waard zijn om te overwegen:
 • Nadeel 1: De ‘Made in Germany’ kan een nadeel zijn als je de voorkeur geeft aan producten die lokaal zijn gemaakt, of producten uit een bepaald land. Ook kunnen de reparatie en mogelijke vervanging van onderdelen bij een probleem gecompliceerd worden als je niet in Duitsland woont.
 • Nadeel 2: De functionaliteit ‘Home Connect’, die het mogelijk maakt om de wasmachine op afstand te bedienen, kan eventueel problemen opleveren met de internetverbinding. Zonder een stabiele en betrouwbare internetverbinding kun je deze functie wellicht niet volledig benutten.
 • Nadeel 3: De ‘Iron Assist’-functie vermindert de kreukels tot 50%. Dit betekent echter ook dat er nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid kreukels achterblijft, en je de meeste kledingstukken mogelijk nog moet strijken.
 • Nadeel 4: De ‘Mini-belasting’-optie, hoewel nuttig voor een snelle wasbeurt, kan inefficiënt zijn als je vaak grote ladingen wasgoed te wassen hebt. Dit zou een langere wasduur kunnen betekenen en meer energieverbruik als je meerdere kleine ladingen moet wassen.
 • Nadeel 5: De ‘Active Water Plus’-functie, die het waterverbruik regelt op basis van de beladingsdetectie, kan niet ideaal zijn als je specifieke wasgewoonten hebt, zoals bijvoorbeeld het weken van kleding voor een bepaalde tijd of het gebruik van extra water. Hoewel dit efficiënt is, kan het de mate van controle die je over de wasroutine heeft, beperken.

Onze favoriet #5

Bosch Elettrodomestici Bosch Wasmachine

Bosch Elettrodomestici Bosch Wasmachine

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch wasmachine van het merk Bosch Elettrodomestici is een efficiënte en duurzame keuze voor jouw wasbehoeften. Het apparaat is uitgerust met de EcoSilence Drive, een motor die zowel efficiënt als duurzaam is. Het heeft een ‘Hygiëne plus’ functie die ziektekiemen en bacteriën effectief elimineert bij een temperatuur van 40 °C, waardoor de was hygiënisch schoon wordt. De ‘SpeedPerfect’ functie zorgt ervoor dat jouw was in minder tijd tot wel 65% schoner wordt. Dankzij het ‘ActiveWater Plus’ sensorsysteem wordt de watertoevoer in de trommel automatisch en nauwkeurig geregeld, zodat je waterverbruik geminimaliseerd wordt. Het apparaat heeft een duidelijk leesbaar LED-display waarop je gemakkelijk het begin- of eindwasprogramma kunt instellen (1-24 uur).

 • Voordeel 1: Met de EcoSilence Drive van Bosch geniet je van een wasmachine die zowel efficiënt als duurzaam is. Dit betekent een stille werking en minder energieverbruik op de lange termijn.
 • Voordeel 2: De Hygiene Plus-functie biedt een hoog hygiënisch niveau bij het wassen. Zelfs bij 40 °C elimineert deze functie effectief ziektekiemen en bacteriën op je kleding, waardoor je altijd kunt genieten van een gezonde was.
 • Voordeel 3: Maak gebruik van de SpeedPerfect-functie voor perfecte reinheid in minder tijd. Deze optie biedt je de mogelijkheid om wasprogramma’s tot 65% sneller uit te voeren, terwijl je kleding nog steeds perfect schoon wordt.
 • Voordeel 4: De ActiveWater Plus-technologie met sensorsysteem biedt je de mogelijkheid om het waterverbruik tot een minimum te beperken. Dit gebeurt door de watertoevoer automatisch en precies in te stellen, afhankelijk van de lading in de trommel. Dit is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor jou als je wilt besparen op je waterrekening.
 • Voordeel 5: De wasmachine is uitgerust met een LED-display waarop het begin van het fijnwasprogramma kan worden ingesteld, deze kan variëren van 1 tot 24 uur. Dit geeft je de vrijheid en flexibiliteit om je wasmoment aan te passen aan jouw schema.
 • Het is een uitdaging om nadelen te identificeren bij een product beschrijving die alleen positieve kenmerken opsomt. Echter, op basis van deze positieve punten, kan men mogelijke nadelen aanvoeren. Houd er rekening mee dat deze nadelen hypothetisch zijn en enige subjectiviteit kunnen bevatten op basis van persoonlijke voorkeuren en behoeften.
 • Nadeel 1: De EcoSilence Drive motor is efficiënt en duurzaam, maar kan moeilijk te repareren zijn als er iets mis gaat vanwege de complexe technologie.
 • Nadeel 2: De Hygiëne Plus functie elimineert ziektekiemen en bacteriën al bij 40 °C, wat zou kunnen betekenen dat de wasmachine minder effectief is bij het verwijderen van vlekken die hogere temperaturen vereisen.
 • Nadeel 3: De SpeedPerfect functie biedt een verminderde wastijd tot 65%, wat kan leiden tot minder grondige reiniging voor zeer vuile was.
 • Nadeel 4: De ActiveWater Plus sensorsysteem minimaliseert het waterverbruik, maar als de sensor defect raakt, kan dit systeem stoppen met functioneren en zou het dure reparaties kunnen vereisen.
 • Nadeel 5: Hoewel het LED-display nuttig kan zijn voor het programmeren van de begin- en eindtijd van wasbeurten, kan het op het eerste gezicht complex zijn voor diegenen die niet technisch onderlegd zijn. De interface en bediening kunnen enige tijd kosten om te wennen.

Onze favoriet #6

Bosch Hausgeräte Bosch Wasmachine

Bosch Hausgeräte Bosch Wasmachine

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Wasmachine van Bosch Hausgeräte is een technologisch geavanceerde wasmachine die je kleren onberispelijk schoonmaakt. De machine is uitgerust met een ‘vlekautomatisch’ systeem dat de 4 meest voorkomende vlekken verwijdert. Samen met het 4D Wassysteem, dat zorgt voor een effectieve bevochtiging van de was en gebruik van wasmiddel, geniet je van superieure wasprestaties, zelfs bij volledige belading. De Home Connect-app maakt je dagelijks leven gemakkelijker door je op afstand toegang te bieden tot de wasmachine en met EasyStart kun je eenvoudig het meest optimale wasprogramma selecteren. De Bosch Wasmachine is ook ontworpen met EcoSilence Drive, een stille en energiezuinige aandrijving waarop 10 jaar garantie wordt gegeven. Deze made in Germany wasmachine meet 84,8 x 59,8 x 59 cm zonder verpakking.

 • Voordeel 1: Met de ‘Vlekautomatisch’ functie kan je de vier meest voorkomende vlekken moeiteloos verwijderen. Perfect voor het wassen van kledingstukken die echt schoon moeten zijn.
 • Voordeel 2: Het 4D Wassysteem verzekert de hoogste wasprestaties door effectieve bevochtiging van het wasgoed en optimaal gebruik van het wasmiddel. Zelfs bij volledige belading presteert de machine op zijn best.
 • Voordeel 3: De Home Connect-functie maakt van deze wasmachine een verbonden huisapparaat dat je leven gemakkelijker maakt. Stel je voor dat je jouw wasmachine kan bedienen met de Home Connect-app. Comfortabel en efficiënt.
 • Voordeel 4: Met de EasyStart functie kan je voor elke wasbeurt het optimale programma selecteren. Je hoeft alleen maar de Home Connect en EasyStart te gebruiken. Dat bespaart je tijd en energie.
 • Voordeel 5: De EcoSilence Drive zorgt voor een stille en energiezuinige werking. Dit betekent dat je kan genieten van een rustige omgeving thuis, zelfs als de wasmachine draait, terwijl je ook bijdraagt aan het behoud van het milieu.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving zijn er niet veel nadelen te vinden in deze Bosch wasmachine. Echter, enkele mogelijke nadelen zouden kunnen zijn:
 • Nadeel 1: De machine heeft een ‘Vlekautomatisch’ eigenschap waarmee de 4 meest voorkomende soorten vlekken worden verwijderd. Dit zou in theorie betekenen dat minder gangbare vlekken mogelijk niet even effectief worden aangepakt.
 • Nadeel 2: Het 4D wassysteem belooft de hoogste wasprestaties, zelfs bij volledige belading. Maar zoals met alles, kan te veel belading het systeem nog steeds overbelasten, waardoor de wasprestaties verminderen.
 • Nadeel 3: De Home Connect-functie stelt je in staat om de wasmachine comfortabel te bedienen met de Home Connect-app. Dit zou voor sommigen echter een nadeel kunnen zijn als ze niet technologisch vaardig zijn of niet graag nieuwe technologie bij hun routine betrekken.
 • Nadeel 4: Met de EasyStart functie kun je voor elke wasbeurt het optimale programma selecteren. Hoewel dit nuttig lijkt, kan het wellicht ook verwarrend of stressvol zijn voor degenen die niet bekend zijn met de verschillende wasprogramma’s.
 • Nadeel 5: Tot slot kan de grootte van dit apparaat voor sommigen een nadeel zijn. De afmetingen (84,8 x 59,8 x 59 cm) zonder verpakking kunnen betekenen dat de wasmachine niet in kleinere ruimtes of onder bepaalde werkbladen past.

In conclusie, de Bosch wasmachines bewijzen hun superieure kwaliteit en efficiëntie in onze nieuwste tests. Ze bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en voldoen aan een breed scala aan behoeften. Of je nu op zoek bent naar een stille werking, een groot laadvermogen, energie-efficiëntie of geavanceerde functies, er is altijd een Bosch wasmachine die aan jouw specifieke behoeften voldoet. Ze zijn duurzaam, betrouwbaar en makkelijk te bedienen wat hen tot een uitstekende keuze maakt voor jouw huishouden. Maak je leven gemakkelijker met een Bosch wasmachine – je zult het waarderen dat je het hebt gedaan.

Inhoudsopgave