a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Brievenbus: De 10 beste producten in de test

In ons nieuwste onderzoek naar de 10 beste brievenbussen, ontdek jij hoogwaardige, duurzame modellen die aansluiten bij jouw esthetische voorkeur en functionele behoeften.

Unser Favorit: Songmics Brievenbus

Songmics Brievenbus
★★★★★

Unser Favorit: Songmics Brievenbus

Songmics Brievenbus
★★★★★

Unser Favorit: Songmics Brievenbus

Songmics Brievenbus
★★★★★

Unser Favorit: Burg Wächter Brievenbus

Burg Wächter Brievenbus
★★★★★

Unser Favorit: Burg Wächter Brievenbus

Burg Wächter Brievenbus
★★★★★

Unser Favorit: Stormguard Brievenbus

Stormguard Brievenbus
★★★★★

Unser Favorit: Virone Brievenbus

Virone Brievenbus
★★★★★

Unser Favorit: Bl4Ckprint Brievenbus

Bl4Ckprint Brievenbus
★★★★★

Unser Favorit: Kippen Brievenbus

Kippen Brievenbus
★★★★★

Unser Favorit: Burg Wächter Brievenbus

Burg Wächter Brievenbus
★★★★★

Ben je op zoek naar de perfecte brievenbus voor jouw woning of kantoor? Met zoveel keuze op de markt kan het een uitdagende klus zijn om de beste uit te zoeken. Maar maak je geen zorgen, we hebben het zware werk voor je gedaan! Na zorgvuldig onderzoek en testen hebben we de top 10 brievenbussen geselecteerd die zich onderscheiden door hun ontwerp, kwaliteit en functionaliteit. In dit artikel ontdek jij welke 10 brievenbussen als beste uit de test zijn gekomen. Of je nu een brievenbus zoekt voor een landelijk huis, een modern appartement, of een kantoor, er is zeker iets voor iedere smaak en voorkeur.

Een brievenbus is een object waarin je post ontvangt van de postbode. Het werkt als een tussenstation tussen de afzender en de ontvanger. Deze brievenbus, die je meestal aan de voorkant van je huis vindt of ingebouwd in je deur, beschermt je post tegen weer en wind. Het stelt postbodes in staat om brieven, kaarten en andere poststukken te leveren, zelfs als je niet thuis bent om ze persoonlijk in ontvangst te nemen. Met een persoonlijke sleutel kun je de brievenbus openen om je post op te halen. Vaak zijn brievenbussen voorzien van een gleuf of een deurtje om de post in te doen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Songmics Brievenbus

Songmics Brievenbus

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SONGMICS-brievenbus is niet zomaar een postbus; het is een slim ontworpen, kwalitatieve brievenbus met geweldige details. Hierin is een duurzame koperen sluitcilinder bevestigd die roestbestendiger is dan een gewone zinklegering sluitcilinder. Ook bevat het een extra draaibaar deksel om de levensduur te verlengen. Deze chique brievenbus heeft een schuin deksel — dit voorkomt regenwaterophoping en geeft een stijlvolle uitstraling. Zijn gegalvaniseerde staal met een matte poedercoating verhoogt de roestresistentie en voegt elegantie toe. Handige functies zoals de 3 ramen en de naamplaathouder helpen je met het op tijd detecteren van belangrijke post en garanderen de juiste bestemming van je brieven. Bovendien wordt de montage eenvoudig gemaakt met de meegeleverde schroeven, deuvels en rubberen afstandhouders, voor een zorgeloze wachttijd op je post. Met dit doordachte ontwerp, krijg je een duurzame, chique en praktische brievenbus voor aan de muur.

 • Voordeel 1: De brievenbus van SONGMICS is opgewaardeerd met een koperen sluitcilinder, die duurzamer en roestbestendiger is dan een traditionele sluitcilinder uit een zinklegering. Dit zorgt voor een langere levensduur van het slot.
 • Voordeel 2: Het ontwerp van de brievenbus bevat excellente details voor gebruiksgemak en stijlvolle uitstraling. Het schuine deksel voorkomt dat er regenwater op wordt opgevangen en de matte poedercoating op het gegalvaniseerde staal verhoogt de weerstand tegen roest.
 • Voordeel 3: Met de 3 ingebouwde ramen kun jij op tijd weten of de verwachte post is aangekomen. Dit vermijdt onnodige checks en verzekert je dat je belangrijke post gemist wordt.
 • Voordeel 4: De brievenbus is eenvoudig te installeren met de meegeleverde schroeven, deuvels en rubberen afstandhouders. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het montageproces en je snel kan beginnen met genieten van je nieuwe brievenbus.
 • Voordeel 5: Dit specifieke model komt ook met een praktische naamplaathouder. Hiermee wordt gegarandeerd dat jouw post de juiste bestemming bereikt en het maakt de brievenbus nog persoonlijker.
 • Nadeel 1: Hoewel de koperen sluitcilinder duurzamer en roestbestendiger wordt genoemd, kan dit een nadeel zijn als je een voorkeur hebt voor een zinklegering. Dit kan zijn vanwege esthetische voorkeuren, of simpelweg omdat je het gevoel hebt dat de zinklegering beter presteert.
 • Nadeel 2: De vermelding van een extra, draaibare deksel voor het slot dat zorgt voor een langere levensduur, maar dit kan ook betekenen dat er een extra onderdeel is dat kan kapot gaan of dat eraf zou kunnen vallen, wat zou leiden tot extra reparatie- of vervangingskosten.
 • Nadeel 3: Het schuine deksel ontworpen om regenwater af te leiden kan in de praktijk mogelijk voor problemen zorgen. Bij harde wind zou regenwater nog steeds de brievenbus kunnen binnenkomen, en het schuine deksel kan het lastig maken om grotere poststukken in de brievenbus te stoppen.
 • Nadeel 4: De 3 ramen in het ontwerp, hoewel bruikbaar om te controleren of er post is, kunnen ten koste gaan van je privacy omdat anderen mogelijk ook kunnen zien of er post in je brievenbus zit.
 • Nadeel 5: Hoewel de montage eenvoudig zou moeten zijn met de meegeleverde schroeven, deuvels en rubberen afstandhouders, vereist dit nog steeds dat je beschikt over enige DIY vaardigheden. Dit kan een probleem zijn voor degenen die niet thuis zijn in doe-het-zelf klussen.

Onze favoriet #2

Songmics Brievenbus

Songmics Brievenbus

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SONGMICS brievenbus biedt de perfecte combinatie van stijl, gemak en stevigheid. Deze brievenbus, gemaakt van eersteklas beveiligd staal, garandeert optimale bescherming voor al je brieven. De brievenbus, voorzien van een betrouwbaar slot met koperen slotcilinder, zorgt ervoor dat je post altijd veilig is. De handige 3 transparante kijkvensters geven je onmiddellijk een signaal als je belangrijke post gearriveerd is. Daarnaast beschikt deze wandbrievenbus over een krantenvak voor al je dagelijks leesvoer. Door de meegeleverde montageaccessoires zoals schroeven, pluggen en rubberen afstandhouders, kun je deze brievenbus heel gemakkelijk naast je voordeur bevestigen. Met deze SONGMICS brievenbus heb je niet alleen een veilige opbergplek voor je kranten en brieven, maar krijg je ook een slot van hoge kwaliteit en bijbehorende sleutels!

 • Voordeel 1: Deze SONGMICS brievenbus biedt premium bescherming voor je brieven. Dankzij de stalen constructie met poedercoating en het hoogwaardige slot met roestbestendige koperen slotcilinder, worden je brieven veilig bewaard tot je ze kunt ophalen.
 • Voordeel 2: De SONGMICS brievenbus beschikt over drie transparante kijkvensters. Hierdoor kun je eenvoudig en snel zien of die belangrijke brief al is gearriveerd, zonder dat je de brievenbus hoeft te openen.
 • Voordeel 3: Met een praktische naamplaathouder zorgt deze brievenbus er niet alleen voor dat jouw brieven veilig aankomen, maar ook dat ze altijd bij de juiste persoon terecht komen.
 • Voordeel 4: Een handig krantenvak in het onderste gedeelte biedt extra ruimte voor kranten, catalogi en tijdschriften. Zo kun je je dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse lectuur netjes en overzichtelijk opbergen zonder dat deze in de weg ligt.
 • Voordeel 5: De montage van deze wandbrievenbus is een kinderspel. Het merk SONGMICS levert alle benodigde schroeven, pluggen en rubberen afstandhouders zodat je de brievenbus gemakkelijk naast je voordeur kunt bevestigen. Geniet van het gemak van je post direct aan de muur van je huis te ontvangen.
 • Nadeel 1: Hoewel de constructie met poedercoating en het koperen slot veelbelovend klinkt voor weerbestendigheid, geeft de beschrijving niet expliciet aan dat de SONGMICS brievenbus volledig waterdicht is. In geval van hevige regenval kunnen je brieven mogelijk toch nat worden.
 • Nadeel 2: Het ontwerp omvat drie transparante kijkvensters waardoor men kan zien of er post is. Dit kan een gebrekkige privacy betekenen, aangezien vreemden mogelijk kunnen zien of je regelmatig je post haalt of niet.
 • Nadeel 3: De beschrijving laat zien dat deze SONGMICS brievenbus is uitgerust met een krantenvak, maar geeft niet aan of dit krantenvak is afgesloten of open. Indien het niet volledig afgesloten is, kan dit ertoe leiden dat kranten en tijdschriften nat worden bij slecht weer.
 • Nadeel 4: De vermelding van de bijgeleverde montageaccessoires geeft geen indicatie over een montagehandleiding. Mocht er geen handleiding zijn, dan kan dit de installatie bemoeilijken voor mensen die minder ervaring hebben met het monteren van dergelijke producten.
 • Nadeel 5: Hoewel het product wordt geleverd met een hoogwaardig slot en sleutels, wordt er niet gesproken van een reservesleutel. Mocht je de sleutel kwijtraken, dan kan het een uitdaging zijn om toegang te krijgen tot je post.

Onze favoriet #3

Songmics Brievenbus

Songmics Brievenbus

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SONGMICS brievenbus is een stijlvolle, moderne oplossing voor het ontvangen van jouw post. Dankzij zijn slanke lijnen en klassieke antracietkleur past het perfect bij jouw moderne deur, en dient het niet alleen als brievenbus, maar ook als decoratie. Het uitstekende ontwerp omvat een stalen klepdeksel dat het slot beschermt tegen roest als het nat wordt, en houdt je post veilig van regen en sneeuw. Vervaardigd uit gegalvaniseerd staal met een duurzame poedercoating, is deze brievenbus bijzonder bestand tegen roest en water. Het bevat ook een houder voor kranten en tijdschriften. Met alle benodigde schroeven, pluggen en rubberen afstandshouders inbegrepen, kan je deze brievenbus snel en eenvoudig naast je voordeur monteren. Deze robuuste brievenbus met zijn chique look geeft je voordeurstijl een nieuwe charme.

 • Voordeel 1: Deze Brievenbus van het merk Burg Wächter biedt je heel veel ruimte voor post en kranten, waardoor het zeer geschikt is voor buitengebruik. Het Amerikaanse Mailbox-model zorgt ervoor dat je zelfs bij een grote hoeveelheid post, alles veilig op één plek kunt bewaren.
 • Voordeel 2: Het heeft een origineel en praktisch design met een postweergave in de vorm van een draaibare, rode vlag. Dit unieke ontwerp zorgt niet alleen voor een stijlvolle uitstraling, maar helpt je ook om snel te zien of je nieuwe post hebt ontvangen.
 • Voordeel 3: De montage is eenvoudig. De brievenbus kan worden geïnstalleerd met apart verkrijgbare steunpalen (893 S) van Burg Wächter. Dit betekent dat je flexibel bent in waar je de brievenbus wilt plaatsen, en dat het installatieproces geen hoofdpijn zal veroorzaken.
 • Voordeel 4: Deze brievenbus heeft een hoogwaardige afwerking. Het is gemaakt van robuust plaatstaal, wat het duurzaam en bestand tegen weersinvloeden maakt. Bovendien heeft het een brede opening zonder scherpe randen, wat het verwijderen van post aangenaam en veilig maakt.
 • Voordeel 5: Het wordt geleverd in een stijlvolle zwarte kleur en heeft compacte afmetingen (HxBxD): 220 x 170 x 480 mm. Deze strakke en moderne vormgeving zorgt ervoor dat de brievenbus niet alleen een functioneel doel dient, maar ook een visueel aantrekkelijke toevoeging aan je huis of bedrijf zal zijn.
 • Nadeel 1: Hoewel de Amerikaanse Mailbox van Burg Wächter over veel capaciteit beschikt, is het misschien niet zo geschikt voor regio’s waar er vaak kleinere hoeveelheden post worden ontvangen. Die zouden verloren kunnen raken in de grote ruimte en het kan lastig zijn om ze eruit te halen.
 • Nadeel 2: Het originele en praktische design met de draaibare rode vlag kan een nadeel zijn voor degenen die een meer subtiele, traditionele uitstraling van een brievenbus prefereren. Het kan ook een signaal zijn voor potentiële dieven dat er post in de brievenbus zit.
 • Nadeel 3: De eenvoudige montage verwijst naar apart verkrijgbare steunpalen. Dit betekent extra kosten en moeite, omdat je deze steunpalen apart moet aanschaffen en installeren.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt een brede opening zonder scherpe randen voor een aangename verwijdering van post. Echter, als je kleinere items ontvangt, zoals brieven of kaarten, kunnen deze mogelijk door de brede opening vallen of verloren gaan.
 • Nadeel 5: Hoewel de afmetingen worden aangegeven als 220 x 170 x 480 mm, kan de brievenbus voor sommige gebruikers te groot zijn. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je voldoende ruimte hebt om deze buiten te installeren voordat je deze aankoopt.

Onze favoriet #4

Burg Wächter Brievenbus

Burg Wächter Brievenbus

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Burg Wächter Brievenbus is een Amerikaanse Mailbox met veel opslagruimte voor post en kranten, ideaal voor buitengebruik. Het heeft een uniek, praktisch design, met een draaibare, rode vlag die aangeeft wanneer er post aanwezig is. Het installeren is eenvoudig met de apart verkrijgbare steunpalen van Burg Wächter, en het is hoogwaardig afgewerkt – gemaakt van robuust plaatstaal, met een brede, veilige opening zonder scherpe randen voor een aangename verwijdering van post. De afmetingen zijn 220 x 170 x 480 mm, en het komt in een stijlvolle zwarte kleur. Dit is de Brievenbus die je nodig hebt voor zowel stijl als functionaliteit.

 • Voordeel 1: Deze Brievenbus van het merk Burg Wächter biedt je heel veel ruimte voor post en kranten, waardoor het zeer geschikt is voor buitengebruik. Het Amerikaanse Mailbox-model zorgt ervoor dat je zelfs bij een grote hoeveelheid post, alles veilig op één plek kunt bewaren.
 • Voordeel 2: Het heeft een origineel en praktisch design met een postweergave in de vorm van een draaibare, rode vlag. Dit unieke ontwerp zorgt niet alleen voor een stijlvolle uitstraling, maar helpt je ook om snel te zien of je nieuwe post hebt ontvangen.
 • Voordeel 3: De montage is eenvoudig. De brievenbus kan worden geïnstalleerd met apart verkrijgbare steunpalen (893 S) van Burg Wächter. Dit betekent dat je flexibel bent in waar je de brievenbus wilt plaatsen, en dat het installatieproces geen hoofdpijn zal veroorzaken.
 • Voordeel 4: Deze brievenbus heeft een hoogwaardige afwerking. Het is gemaakt van robuust plaatstaal, wat het duurzaam en bestand tegen weersinvloeden maakt. Bovendien heeft het een brede opening zonder scherpe randen, wat het verwijderen van post aangenaam en veilig maakt.
 • Voordeel 5: Het wordt geleverd in een stijlvolle zwarte kleur en heeft compacte afmetingen (HxBxD): 220 x 170 x 480 mm. Deze strakke en moderne vormgeving zorgt ervoor dat de brievenbus niet alleen een functioneel doel dient, maar ook een visueel aantrekkelijke toevoeging aan je huis of bedrijf zal zijn.
 • Nadeel 1: Hoewel de Amerikaanse Mailbox van Burg Wächter over veel capaciteit beschikt, is het misschien niet zo geschikt voor regio’s waar er vaak kleinere hoeveelheden post worden ontvangen. Die zouden verloren kunnen raken in de grote ruimte en het kan lastig zijn om ze eruit te halen.
 • Nadeel 2: Het originele en praktische design met de draaibare rode vlag kan een nadeel zijn voor degenen die een meer subtiele, traditionele uitstraling van een brievenbus prefereren. Het kan ook een signaal zijn voor potentiële dieven dat er post in de brievenbus zit.
 • Nadeel 3: De eenvoudige montage verwijst naar apart verkrijgbare steunpalen. Dit betekent extra kosten en moeite, omdat je deze steunpalen apart moet aanschaffen en installeren.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt een brede opening zonder scherpe randen voor een aangename verwijdering van post. Echter, als je kleinere items ontvangt, zoals brieven of kaarten, kunnen deze mogelijk door de brede opening vallen of verloren gaan.
 • Nadeel 5: Hoewel de afmetingen worden aangegeven als 220 x 170 x 480 mm, kan de brievenbus voor sommige gebruikers te groot zijn. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je voldoende ruimte hebt om deze buiten te installeren voordat je deze aankoopt.

Onze favoriet #5

Burg Wächter Brievenbus

Burg Wächter Brievenbus

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Burg Wächter brievenbus is een hoogwaardige, in Duitsland geproduceerde brievenbus van verzinkt staal met een beschermend kanteldak tegen weersinvloeden. Geschikt voor zowel wandmontage als voor plaatsing op een standaard (Burg-Wächter Universal 150), biedt deze brievenbus geen apart krantenvak maar wel de mogelijkheid je naam op de klep aan te brengen. Bij levering ontvang je ook 2 sleutels, afstandhouders en bevestigingsmateriaal. De afmetingen zijn 370 x 270 x 92 mm (inclusief deksel) en de gleuf meet 230 x 32 mm. Het gewicht bedraagt 2,30 kg en de kleur is groen, vergelijkbaar met RAL 6009. Als product van een traditioneel familiebedrijf dat sinds 1920 kwaliteit en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel draagt, kun je op deze brievenbus vertrouwen.

 • Voordeel 1: Weerbestendigheid – De Burg Wächter brievenbus is vervaardigd uit verzinkt staal en heeft een hoogwaardige coating, waardoor deze zeer duurzaam is. Ook is er een kanteldak aanwezig voor optimale bescherming tegen verschillende weersomstandigheden.
 • Voordeel 2: Flexibiliteit in installatie – Je kunt deze brievenbus zowel aan de muur monteren als het op een standaard plaatsen, afhankelijk van jouw voorkeur en beschikbaarheid van ruimte.
 • Voordeel 3: Persoonlijke touch – De brievenbus bevat een naambord waar je jouw naam kan aanbrengen. Dit biedt de mogelijkheid tot personalisatie en maakt het gemakkelijk voor de postbode om jouw post af te leveren.
 • Voordeel 4: Hoge kwaliteitsnormen – De Burg Wächter brievenbus is in Duitsland geproduceerd en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Je kunt dus vertrouwen op de duurzaamheid en betrouwbaarheid van dit product.
 • Voordeel 5: Betrouwbaar bedrijf – Burg Wächter is een familiebedrijf met een traditie sinds 1920. Ze zijn zeer verantwoordelijk voor hun medewerkers en het milieu. Hun producten worden geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitseisen en worden voortdurend verder ontwikkeld, waardoor je verzekerd bent van een uitstekend product.
 • Nadeel 1: De Burg Wächter-brievenbus beschikt niet over een geïntegreerd krantenvak. Dit zou voor sommige gebruikers problematisch kunnen zijn als ze regelmatig kranten of grotere poststukken ontvangen, omdat deze mogelijk niet goed in de brievenbus passen.
 • Nadeel 2: Hoewel deze brievenbus is gemaakt van verzinkt staal en dus bestand zou moeten zijn tegen weersinvloeden, heeft hij een kanteldak. In bepaalde weersomstandigheden (bijvoorbeeld sterke wind of zijwaarts regen) zou dit mogelijkerwijs niet voldoende bescherming bieden.
 • Nadeel 3: Het product wordt geleverd met bevestigingsmateriaal, maar slechts twee sleutels. Voor huishoudens met meerdere volwassenen of gezinnen, kan dit betekenen dat er niet genoeg sleutels zijn voor iedereen, wat ongemak kan veroorzaken.
 • Nadeel 4: Het lijkt erop dat de brievenbus zowel op een muur gemonteerd kan worden als op een standaard kan worden geplaatst, maar de vereiste standaard (BURG-WÄCHTER Universal 150) wordt niet bijgeleverd. Dit zou betekenen dat je nog iets extra’s moet aanschaffen als je de brievenbus niet aan de muur wilt monteren.
 • Nadeel 5: Hoewel je je naam op de brievenbusklep kunt aanbrengen, biedt het product geen specifieke ruimte of kenmerk voor naamplaatjes. Dit kan het minder aantrekkelijk maken voor mensen die graag hun naam op een specifieker of formeler manier willen weergeven.

Onze favoriet #6

Stormguard Brievenbus

Stormguard Brievenbus

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het STORMGUARD-brievenbus is de perfecte oplossing om tocht via je brievenbus te voorkomen. Het is uitgerust met tochtbestendige borstels en een deksel, gecombineerd met een PVC-hoes voor extra bescherming tegen tocht. Dit product wordt gekenmerkt door zijn snelle en eenvoudige montage, dankzij de voorgeboorde bevestigingsgaten en inbegrepen bevestigingen. Let op: zorg ervoor dat de opening van je brievenbus de juiste maat heeft voor deze briefplaat om een perfecte pasvorm te garanderen, de brievenplaat moet stevig op de deur worden geschroefd om ervoor te zorgen dat de borstels op hun plaats blijven zonder te worden verstoten.

 • Voordeel 1: De brievenbus van STORMGUARD voorkomt tocht in je huis. Dankzij de tochtbestendige borstels en het deksel, hoef je je geen zorgen meer te maken over koude lucht die via de brievenbus binnenkomt.
 • Voordeel 2: Dit product biedt extra bescherming tegen tocht met een PVC-hoes. Hierdoor blijft jouw huis warmer, zelfs tijdens de koude maanden.
 • Voordeel 3: De brievenbus is snel en eenvoudig te monteren. De voorgeboorde bevestigingsgaten maken het installatieproces soepel en ongecompliceerd.
 • Voordeel 4: Alle bevestigingen die je nodig hebt om de brievenbus te installeren, zijn inbegrepen in het pakket. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het vinden van geschikt gereedschap of materialen.
 • Voordeel 5: STORMGUARD wil ervoor zorgen dat je de juiste maat brievenbus voor je deur koopt. De opmerking over het controleren van de maat van de opening van je huidige brievenbus zorgt ervoor dat je zeker weet dat het product past en correct functioneert. Dit laat zien dat het merk echt om jouw tevredenheid geeft.
 • Nadeel 1: De bevestiging van de brievenbus kan een probleem zijn als de opening van je bestaande brievenbus niet de juiste maat heeft voor de STORMGUARD brievenbus. Je moet er dus zeker van zijn dat de maten overeenkomen voordat je tot aankoop overgaat.
 • Nadeel 2: Iets om rekening mee te houden is dat de borstels uit de bevestigingen geduwd kunnen worden als de brievenbus niet stevig genoeg op de deur is bevestigd. Dit kan leiden tot extra kluswerkzaamheden en mogelijk ook tot tocht in huis.
 • Nadeel 3: Hoewel het product snel en eenvoudig te monteren is, bestaat er een risico op een incorrecte installatie. Dit is vooral het geval als je niet handig bent met doe-het-zelf klussen.
 • Nadeel 4: De STORMGUARD brievenbus komt met een PVC hoes. Dit materiaal kan in sommige weersomstandigheden broos worden en scheuren of breken, wat de bescherming tegen tocht zou verminderen.
 • Nadeel 5: Ten slotte, in de productbeschrijving wordt niet genoemd of de brievenbus bestand is tegen regen of sneeuw. Het is daardoor mogelijk dat er, ondanks de tochtbestendige borstels en deksel, toch water in de brievenbus kan komen.

Onze favoriet #7

Virone Brievenbus

Virone Brievenbus

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Virone Brievenbus is een klein, maar praktisch ontworpen postoplossing, perfect voor installatieruimtes met beperkte afmetingen. Het is vervaardigd uit gegalvaniseerd, gepoedercoat staal waardoor het bestand is tegen weer en wind. Met de handige sleutelopening (set bevat twee sleutels) zijn je brieven veilig opgeborgen. Een opvallend kenmerk van deze brievenbus is het unieke ontwerp met openingen aan de onderkant die water wegvoeren, wat garandeert dat je post droog blijft, zelfs tijdens natte weersomstandigheden. Met afmetingen van 220/320/90 is deze brievenbus compact en functioneel.

 • Voordeel 1: De Virone brievenbus is ontworpen om weerbestendig te zijn. De behuizing is gemaakt van gegalvaniseerd, gepoedercoat staal, wat de weerstand tegen moeilijke weersomstandigheden garandeert. Zo blijft jouw post veilig, ongeacht het weer.
 • Voordeel 2: Deze brievenbus is zowel praktisch als klein van formaat. Dit maakt hem perfect voor installatie op plekken waar je weinig ruimte hebt. Je krijgt dus alle functionaliteit zonder dat het te veel plek in beslag neemt.
 • Voordeel 3: De Virone brievenbus houdt jouw brieven veilig. De doos heeft een handige opening die je kunt vergrendelen met een sleutel. Je krijgt zelfs twee sleutels meegeleverd bij de set.
 • Voordeel 4: De constructie van deze brievenbus beschermt jouw pakketten tegen vocht. Dankzij openingen in de bodem van de doos kan het water weglopen en blijft jouw post droog.
 • Voordeel 5: De Virone brievenbus heeft compacte afmetingen van 220/320/90. Hierdoor kan deze gemakkelijk geïntegreerd worden in verschillende omgevingen zonder te veel ruimte in beslag te nemen.
 • Nadeel 1: Hoewel Virone brievenbus een solide en weerbestendige structuur heeft, kan het gegalvaniseerde, gepoedercoate staal na verloop van tijd zijn kleur verliezen door de constante blootstelling aan de zon en andere weersomstandigheden.
 • Nadeel 2: De kleinere grootte kan soms een omgekeerd effect hebben; het is wellicht niet groot genoeg voor grotere postpakketten of een groot volume van brieven. Je zult mogelijk meer tijd moeten besteden aan het regelmatig legen van de brievenbus.
 • Nadeel 3: Ondanks het feit dat het slot is opgenomen voor veiligheid, bestaat altijd de mogelijkheid van sleutelverlies. Erger nog, als iemand een van de twee meegeleverde sleutels steelt, zou die persoon toegang hebben tot je brievenbus.
 • Nadeel 4: De Virone brievenbus heeft openingen aan de onderzijde om water af te voeren en post te beschermen tegen vocht. Deze openingen kunnen echter ook een toegangspunt vormen voor kleine insecten of ongedierte, wat mogelijkerwijs kan leiden tot schade aan de post.
 • Nadeel 5: De afmetingen van 220/320/90 maken deze brievenbus compact, maar misschien is deze te klein voor mensen die in een gebied wonen waar grotere pakketten gebruikelijk zijn. Afhankelijk van de behoeften, kan dit formaat onvoldoende zijn.

Onze favoriet #8

Bl4Ckprint Brievenbus

Bl4Ckprint Brievenbus

Waarom we het gekozen hebben

De Bl4ckPrint brievenbus is een stijlvolle, designer brievenbus die een luxe uitstraling geeft aan je woning, ongeacht de structuur en kleur van je huis. Het is niet zomaar een doorsnee brievenbus, maar een 2-in-1 variant met voldoende ruimte voor zowel brieven als kranten en flyers, waardoor vochtige of gekreukte post verleden tijd is. De brievenbus valt niet alleen op door zijn elegante design en de hoogwaardige afwerking, maar ook door de mogelijkheid deze te personaliseren met je familienaam, straat en huisnummer, waarmee het de uitstraling van je huis naar een hoger niveau tilt. Gemaakt met zorgvuldig geselecteerde materialen voor duurzaamheid, deze muurbrievenbus van het merk Bl4ckPrint staat garant voor absolute premium kwaliteit.

 • Voordeel 1: De Bl4ckPrint brievenbus heeft een uniek en interessant ontwerp dat een esthetische waarde toevoegt aan je huis, ongeacht de structuur en kleur van je huis.
 • Voordeel 2: Deze brievenbus is niet alleen elegant, maar ook duurzaam. Dankzij de hoogwaardige afwerking en het speciaal ingebouwde lipje dat beschermt tegen weersinvloeden, kun je er zeker van zijn dat deze brievenbus lang meegaat.
 • Voordeel 3: Met de Bl4ckPrint brievenbus kun je een persoonlijk tintje toevoegen aan de ingang van je huis. Deze brievenbus kan worden gepersonaliseerd met je familienaam, straat en huisnummer, wat je huis een unieke uitstraling geeft.
 • Voordeel 4: De Bl4ckPrint brievenbus is een 2-in-1 product. Naast een brievenbus heb je ook voldoende ruimte voor kranten en flyers. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over natte of gekreukte post.
 • Voordeel 5: De Bl4ckPrint brievenbus wordt gekenmerkt door de premium kwaliteit. De zorgvuldige selectie van de materialen garandeert de duurzaamheid van deze brievenbus, waardoor je zeker kunt zijn van een goede investering.
 • Nadeel 1: Hoewel dit model een interessant design heeft, kan het mogelijk te opvallend zijn voor sommige mensen die een meer subtiele esthetiek voor hun huis prefereren. Deze brievenbus is een absolute blikvanger, wat niet iedereen zal aanspreken.
 • Nadeel 2: De brievenbus is ontworpen voor personalisatie met familienaam, straat en huisnummer. Dit betekent dat als je de brievenbus wilt verplaatsen of doorverkopen, dit problematisch kan zijn door de persoonlijke visiekaart.
 • Nadeel 3: Ondanks dat het bescherming biedt tegen weersinvloeden, is het niet duidelijk of de brievenbus daadwerkelijk bestand is tegen extreme weersomstandigheden zoals zware regen of sneeuw, omdat de specifieke details over de bescherming tegen weersinvloeden ontbreken.
 • Nadeel 4: De brievenbus heeft een krantenvak, wat betekent dat als je geen kranten ontvangt, dit vak onbenut blijft en het alleen maar ruimte in beslag neemt. Het kan ook mogelijk onnodige rommel aantrekken.
 • Nadeel 5: Hoewel de brievenbus is gemaakt van zorgvuldig gekozen materialen die beweren duurzaam te zijn, geeft de productbeschrijving geen concrete informatie over welke materialen gebruikt worden. Zonder deze informatie kan je niet bepalen of de gebruikte materialen werkelijk van hoge kwaliteit zijn.

Onze favoriet #9

Kippen Brievenbus

Kippen Brievenbus

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Brievenbus van Kippen is een compacte en praktische oplossing voor jouw postbehoeften. Met afmetingen van 300 x 210 x 70 mm past hij perfect bij jouw gevel zonder veel ruimte in te nemen. Dankzij de twee meegeleverde dubbele sleutels kun je erop vertrouwen dat jouw post veilig ligt. Het pluspunt is dat de montage aan de muur een fluitje van een cent is, dankzij de al meegeleverde bevestigingsset. Deze brievenbus combineert functionaliteit met gebruiksgemak zonder afbreuk te doen aan de veiligheid van jouw post.

 • Voordeel 1: Dankzij de afmetingen van 300 x 210 x 70 mm is de Kippen brievenbus compact en past deze gemakkelijk aan elke muur, wat ruimte bespaart op je terrein.
 • Voordeel 2: Het voorzien van twee dubbele sleutels voor de brievenbus betekent dat je altijd een backup hebt in het geval dat je een sleutel verliest.
 • Voordeel 3: Eenvoudige montage is een groot voordeel, je kunt de Kippen brievenbus gemakkelijk zelf aan de muur installeren, zonder dat er professionele hulp nodig is.
 • Voordeel 4: De meegeleverde bevestigingsset elimineert de noodzaak om apart montagegereedschap aan te schaffen, waardoor het proces nog gemakkelijker en toegankelijker is.
 • Voordeel 5: Doordat de Kippen brievenbus aan de muur kan worden bevestigd, biedt dit extra beveiliging; het is moeilijker voor iemand om een muurbevestigde brievenbus te stelen dan een vrijstaande brievenbus.
 • Het is lastig om nadelen te geven op basis van zo’n beperkte productbeschrijving, maar hier zijn enkele mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: De afmetingen van de brievenbus (300 x 210 x 70 mm) zijn vrij klein, wat betekent dat grotere poststukken er mogelijk niet in passen.
 • Nadeel 2: Het feit dat er twee dubbele sleutels worden meegeleverd kan een nadeel zijn als je praat over veiligheid. Het verlies van een sleutel kan betekenen dat iemand ongeautoriseerde toegang tot je post kan krijgen.
 • Nadeel 3: Hoewel er een bevestigingsset wordt meegeleverd, kan de ‘eenvoudige montage’ subjectief zijn. Als je niet handig bent, kan het installeren van de brievenbus nog steeds een uitdaging zijn.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving geeft geen informatie over het materiaal van de brievenbus. Dit betekent dat we niet kunnen beoordelen of het duurzaam en weerbestendig is.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving geeft geen informatie over functies zoals een slot voor extra veiligheid of een venster om te zien of er post is. Dit kan worden gezien als een nadeel, omdat deze functies vaak gewenst zijn in een brievenbus.

Onze favoriet #10

Burg Wächter Brievenbus

Burg Wächter Brievenbus

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Burg Wächter Brievenbus is een ruime buitenbrievenbus, ideaal voor wandmontage of bevestiging aan een vrijstaande standaard. Deze brievenbus voldoet aan de Europese norm EN 13724, wat inhoudt dat je veilig je post kunt inbrengen en onbeschadigd kunt verwijderen, zelfs in DIN C4-formaat. Deze Duitse brievenbus biedt een eenvoudige installatie met spacers om je huismuur te beschermen en eventuele oneffenheden te compenseren. De brede opening zonder scherpe randen maakt het eenvoudig om je post te verwijderen. De inhoud van de doos bevat de brievenbus zelf, spacers, bevestigingsmateriaal en twee sleutels. De afmetingen van de brievenbus zijn 320 x 377 x 115 mm en de gleuf is 332 x 31 mm. De brievenbus heeft een stijlvolle ijzer/antraciet kleur.

 • Voordeel 1: De BURG-WÄCHTER brievenbus is ruim ontworpen voor buitengebruik, perfect voor wandmontage of om te bevestigen aan een vrijstaande standaard. Dit biedt flexibiliteit in waar je de brievenbus kunt plaatsen.
 • Voordeel 2: Deze brievenbus voldoet aan de Europese norm EN 13724. Dat betekent dat het veilig is voor het inbrengen en onbeschadigd verwijderen van post volgens het DIN C4-formaat. Het gemakkelijk te sluiten cilinderslot draagt bij aan de veiligheid van je post.
 • Voordeel 3: Installatie is eenvoudig. De meegeleverde spacers beschermen je huismuur en compenseren eventuele oneffenheden. Dit zorgt voor een gestroomlijnde bevestiging.
 • Voordeel 4: De brievenbus is gemaakt in Duitsland, dus je kunt op kwaliteit vertrouwen. Bovendien heeft het een brede opening zonder scherpe randen, wat het eenvoudig en veilig maakt om post te verwijderen.
 • Voordeel 5: Het pakket bevat alles wat je nodig hebt: de stalen BURG-WÄCHTER brievenbus, spacer, bevestigingsmateriaal en 2 sleutels. De afmetingen zijn duidelijk weergegeven, zodat je zeker weet dat de brievenbus in jouw specifieke ruimte past. Bovendien heeft de brievenbus een aantrekkelijke ijzer/antraciet kleur, die past in elke buitenomgeving.
 • Nadeel 1: De Burg Wächter brievenbus heeft een EN 13724 norm, wat betekent dat hij is ontworpen voor DIN C4-formaat post. Dit kan een nadeel zijn als je grotere pakketten of anders gevormde post ontvangt, die misschien niet door de voorsleuf passen.
 • Nadeel 2: Hoewel de brievenbus beschikt over een eenvoudig te sluiten cilinderslot, wordt er geen informatie gegeven over extra beveiligingsfuncties. Dit kan als ondermaats worden beschouwd als je in een gebied woont waar postdiefstal gebruikelijk is.
 • Nadeel 3: De brievenbus heeft spacers nodig voor de installatie, om de muur van je huis te beschermen en oneffenheden te compenseren. Dit kan het installatieproces ingewikkelder maken dan bij andere modellen die zich gemakkelijker aan de muur aanpassen.
 • Nadeel 4: De Burg Wächter brievenbus heeft een opening zonder scherpe randen om post gemakkelijk te verwijderen. Doch, als de post vastzit, kan het moeilijk zijn om het eruit te halen zonder je handen of de post zelf te verwonden, vanwege het ontbreken van een veilige handgreep of vergelijkbaar mechanisme.
 • Nadeel 5: Hoewel de kleur en het materiaal (ijzer/antraciet) wellicht geschikt zijn voor sommige esthetische voorkeuren, kan deze specifieke kleur en afwerking niet bij de stijl van alle huizen passen. Dit kan betekenen dat je het uiterlijk van de brievenbus zelf moet aanpassen als deze niet bij jouw huis past.

Als conclusie van ons nieuwste onderzoek, zijn we er zeker van dat we jou de 10 beste brievenbussen op de markt hebben gepresenteerd. Of je nou op zoek bent naar een design-favoriet, een robuuste optie of zelfs een met slimme functies, er is voor elk wat wils in onze lijst. Uiteindelijk is de keuze aan jou. Onthoud dat producten met een goede bouwkwaliteit, weerbestendigheid en veiligheidskenmerken altijd de voorkeur verdienen. Jouw ideale brievenbus zou niet alleen functioneel moeten zijn, maar ook passen bij de stijl van jouw huis. Goed opgelet bij het maken van jouw keuze en veel plezier met jouw nieuwe aanwinst!

Inhoudsopgave