a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Cacao: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 cacaoproducten die als beste uit de test zijn gekomen in ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Naturalebio Cacao

Naturalebio Cacao
★★★★★

Unser Favorit: Naturalebio Cacao

Naturalebio Cacao
★★★★★

Unser Favorit: Droste Cacao

Droste Cacao
★★★★★

Unser Favorit: Naturalebio Cacao

Naturalebio Cacao
★★★★★

Unser Favorit: Bionutra Cacao

Bionutra Cacao
★★★★★

Unser Favorit: Naturalebio Cacao

Naturalebio Cacao
★★★★★

Unser Favorit: Sevenhills Wholefoods Cacao

Sevenhills Wholefoods Cacao
★★★★★

Unser Favorit: Van Houten Cacao

Van Houten Cacao
★★★★★

Unser Favorit: Sevenhills Wholefoods Cacao

Sevenhills Wholefoods Cacao
★★★★★

Unser Favorit: Naturalebio Cacao

Naturalebio Cacao
★★★★★

Duik in de heerlijke wereld van cacao met onze nieuwste, zorgvuldige analyse van de 10 beste cacao producten op de markt. Ontstaan uit nieuw onderzoek, nemen we je mee op een reis die je smaakpapillen zullen waarderen en je inzicht zal geven in het ultieme chocolade-genot. Of je nu een fan bent van warme chocoladedranken, een bakliefhebber bent die op zoek is naar de perfecte smaak, of gewoon op zoek bent naar een gezonde, rijke cacao snack, we hebben het ideale product voor jou in deze lijst. Laten we samen de verrukkelijke diversiteit van cacao ontdekken en de beste keuzes vinden die aan jouw specifieke behoeften voldoen.

Cacao is de basis voor de productie van chocolade. Het komt van de cacaoboom waarvan de vrucht, de cacaovrucht, zaden bevat die we cacaobonen noemen. Deze bonen worden gedroogd, gefermenteerd, geroosterd en vervolgens gemalen om cacaopoeder of chocolade te produceren. Rauwe cacao wordt vaak geprezen om zijn aanzienlijke gezondheidsvoordelen. Het is rijk aan antioxidanten en kan bijdragen aan je hartgezondheid. Dus de volgende keer dat je geniet van een stukje chocolade, weet je waar het vandaan komt en dat het, met mate, ook goed voor je kan zijn.

Check Uit

Onze favoriet #1

Naturalebio Cacao

Naturalebio Cacao

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

NaturaleBio Cacao is een biologisch, veganistisch gecertificeerd product, afkomstig uit Peru en erkend door Italiaanse autoriteiten. Het wordt geproduceerd zonder pesticiden of schadelijke chemische meststoffen, wat het gunstig maakt voor jouw lichaam en gezondheid. Deze cacao heeft een hoog vezelgehalte en bevat weinig suiker, is een bron van magnesium dat bijdraagt aan jouw elektrolytenbalans en energiemetabolisme, mangaan voor cellulaire bescherming tegen oxidatieve stress, en fosfor om normale botten en tanden te behouden. Het poeder wordt gedroogd bij lage temperaturen om alle voedingsstoffen te behouden, wat resulteert in een fijn, geurig eindproduct dat het “voedsel van de goden” eer aandoet. NaturaleBio garandeert beschikbaarheid en volledige klanttevredenheid.

 • Voordeel 1: NaturaleBio Cacao komt van een tropische boom die groeit in constante klimaten met overvloedige regenval, wat zorgt voor een hoogwaardig en natuurlijk eindproduct.
 • Voordeel 2: Deze cacao zit barstensvol voedingswaarde. Het is niet alleen hoog in vezels en laag in suiker, maar ook een goede bron van magnesium dat bijdraagt aan de elektrolytenbalans en het normale energiemetabolisme. Daarnaast bevat het mangaan, wat bijdraagt aan cellulaire bescherming tegen oxidatieve stress, en fosfor, dat helpt bij het onderhouden van normale botten en tanden.
 • Voordeel 3: Het is 100% biologisch en veganistisch gecertificeerd. Het is dus niet alleen goed voor jou, maar ook voor het milieu, want er zijn geen pesticiden of onnatuurlijke chemische meststoffen bij de teelt gebruikt.
 • Voordeel 4: NaturaleBio Cacao geniet van een zorgvuldige verwerking. Het poeder is fijn en geurig, en het drogen ervan gebeurt op lage temperaturen om alle aanwezige voedingsstoffen te behouden.
 • Voordeel 5: Het merk NaturaleBio zet de klant altijd op de eerste plaats. Ze garanderen beschikbaarheid en staan altijd klaar om vragen en opmerkingen te beantwoorden, wat de servicegraad naar de klant toe verbetert.
 • Nadeel 1: De product beschrijving geeft niet duidelijk aan hoe het cacaopoeder gesmaakt. Hoewel het vermeldt dat het poeder fijn en geurig moet zijn, wordt er niets gezegd over de daadwerkelijke smaak van het product. Dit kan twijfels opwekken over of het product aan je smaakvoorkeuren zal voldoen.
 • Nadeel 2: Het cacaopoeder van NaturaleBio gaat door een complex en lang productieproces. Dit kan vragen oproepen over de beschikbaarheid van het product, vooral als het is uitverkocht en je het regelmatig wilt consumeren. De productie kan simpelweg niet snel opgeschaald worden als er een hogere vraag is.
 • Nadeel 3: Hoewel het product aangeeft 100% zuiver en biologisch te zijn, zonder het gebruik van pesticiden en onnatuurlijke chemische meststoffen, geeft het geen specifieke details over de testmethoden die worden gebruikt om deze claims te verifiëren. Dit kan vragen oproepen over de betrouwbaarheid van de biologische certificering.
 • Nadeel 4: De verwerking van het cacaopoeder gebeurt bij lage temperaturen om alle voedingsstoffen te behouden. Dit zou kunnen betekenen dat het poeder minder oplosbaar is in warme dranken of recepten vergeleken met cacaopoeders die bij hogere temperaturen zijn verwerkt.
 • Nadeel 5: Het product wordt geproduceerd in Peru, wat een van de nadelen zou kunnen zijn voor diegenen die de voorkeur geven aan lokaal geproduceerde producten om de CO2-voetafdruk te verminderen of om lokale economieën te ondersteunen.

Onze favoriet #2

Naturalebio Cacao

Naturalebio Cacao

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

NaturaleBio Cacao is een puur en biologisch poeder, geproduceerd in de tropische bossen van Peru, een habitat met een constant klimaat en overvloedige regenval, essentieel voor de optimale groei van de cacaoboom. Dit hoogstaande product, door Linnaeus ook wel ‘voedsel van de goden’ genoemd, wordt zorgvuldig verwerkt om alle voedingsstoffen te behouden. Het heeft een hoog vezelgehalte en is laag in suiker, naast dat het een bron is van magnesium (goed voor elektrolytenbalans en energiemetabolisme), mangaan (beschermt cellen tegen oxidatieve stress) en fosfor (ondersteunt normale botten en tanden). Het is volledig veganistisch en vrij van pesticiden en onnatuurlijke chemicaliën. Het product is biologisch gecertificeerd door instanties geautoriseerd door het Italiaanse Ministerie van Landbouw, Voedselvoorziening en Bosbouw. NaturaleBio garandeert klanttevredenheid en stelt hun klantenservice altijd beschikbaar voor vragen en opmerkingen.

 • Voordeel 1: NaturaleBio Cacao heeft een hoge voedingswaarde. Het heeft een hoog vezelgehalte en bevat weinig suiker. Het is een geweldige bron van magnesium welke bijdraagt aan de elektrolytenbalans en het normale energiemetabolisme. Daarnaast is het ook rijk aan mangaan dat cellen helpt beschermen tegen oxidatieve stress, en fosfor dat bijdraagt aan het behoud van normale botten en tanden.
 • Voordeel 2: De cacao voor NaturaleBio wordt op duurzame wijze geproduceerd. Het groeit in zijn natuurlijke omgeving in de onderste laag van het regenwoud, waar een constant klimaat en overvloedige regenval zorgen voor optimale groeiomstandigheden.
 • Voordeel 3: NaturaleBio Cacao is 100% zuiver en biologisch. Het wordt geproduceerd zonder het gebruik van pesticiden en onnatuurlijke chemische meststoffen, waardoor de cacao niet alleen beter is voor jouw gezondheid, maar ook voor het milieu.
 • Voordeel 4: Het merk NaturaleBio besteedt uitgebreide zorg om een hoogwaardig product te leveren. De cacaopoeder wordt op een complexe en langdurige manier gemaakt, waarbij het drogen plaatsvindt bij lage temperaturen om alle aanwezige voedingsstoffen te behouden.
 • Voordeel 5: NaturaleBio biedt een uitstekende klantenservice. Ze maken klanttevredenheid hun prioriteit en zijn altijd beschikbaar voor vragen en opmerkingen.
 • Nadeel 1: Het product is afkomstig uit Peru, wat betekent dat het bijdraagt aan de CO2-uitstoot door het transport naar andere landen. Dit zou voor de milieubewuste consument een punt van zorg kunnen zijn.
 • Nadeel 2: De productie van het cacaopoeder is een complex en lang proces. Hoewel dit de kwaliteit kan waarborgen, kan het ook betekenen dat het product soms in beperkte hoeveelheden beschikbaar is, wat problematisch kan zijn voor regelmatige gebruikers.
 • Nadeel 3: Hoewel natuurlijk en biologisch, wordt er niet expliciet vermeld dat het merk fair trade is. Dit betekent dat we niet zeker kunnen zijn of de boeren die de cacao verbouwen, eerlijke lonen en arbeidsomstandigheden krijgen.
 • Nadeel 4: De certificering wordt uitgevoerd door controle-instellingen die zijn geautoriseerd door het Italiaanse Ministerie van Landbouw, Voedselvoorziening en Bosbouw. Hoewel dit certificeringsschema gerespecteerd is, kunnen sommige consumenten de voorkeur geven aan andere certificeringsschema’s, zoals die van de Soil Association of de USDA.
 • Nadeel 5: Ondanks het feit dat cacao een bron is van verschillende voedingsstoffen, zoals vezels, magnesium, mangaan, en fosfor, heeft het product toch een relatief lage suikergehalte. Dit kan voor sommige mensen een nadeel zijn, omdat ze zoeten in hun producten prefereren. Hoewel dit voor anderen juist een voordeel kan zijn, zoals bij gezonde keuzes.

Onze favoriet #3

Droste Cacao

Droste Cacao

Waarom we het gekozen hebben

Droste Cacao is een 100% Dutch-processed, ongezoete cacao van topkwaliteit, ideaal voor zowel bakken als drinken. Deze in Nederland geproduceerde en geïmporteerde cacao is niet-GMO, wat betekent dat het vrij is van genetisch gemodificeerde organismen. Bovendien voldoet het aan de kosher-standaard, wat dus aangeeft dat het geproduceerd is volgens de joodse voedselwetgeving. Met andere woorden, jij geniet van een puur, natuurlijk en ethisch verantwoord product.

 • Voordeel 1: NaturaleBio cacao is afkomstig van Theobroma, beter bekend als de “voedsel van de goden”. Dit geeft aan dat cacao een kostbaar en zeer gewaardeerd product is, ideaal voor de echte chocolade-liefhebber zoals jij.

  Voordeel 2: Het product is 100% zuiver en biologisch. Dit betekent dat er geen pesticiden en onnatuurlijke chemische meststoffen zijn gebruikt die schadelijk kunnen zijn voor jouw lichaam en gezondheid. Hierdoor kan je er zeker van zijn dat je een natuurlijk en gezond product consumeert.

 • Voordeel 3: De cacaokorrels van NaturaleBio zijn rauw. Ze worden handmatig geoogst en gedroogd bij lage temperaturen. Dit complexe proces zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen behouden blijven, wat bijdraagt aan de hoge voedingswaarde van het product.
 • Voordeel 4: De geproduceerde cacao is biologisch gecertificeerd door controle-instanties geautoriseerd door het Italiaanse Ministerie van Landbouw, Voedselvoorziening en Bosbouw. Dit toont de’ betrouwbaarheid en de hoge kwaliteitsstandaarden van NaturaleBio, waarvan jij de vruchten plukt.
 • Voordeel 5: NaturaleBio garandeert beschikbaarheid en volledige klanttevredenheid. Dus als je vragen of opmerkingen hebt, staan ze altijd voor je klaar. Dit zorgt voor een betrouwbaar en klantgericht ervaring die jou extra vertrouwen geeft in het product en het merk.
 • Nadeel 1: Het product wordt geproduceerd in Peru, wat een lange weg voor levering naar andere landen betekent. Dit kan leiden tot een langere levertijd en mogelijk negatieve impact op de kwaliteit van het product door de lange transporttijd.
 • Nadeel 2: De cacaobonen worden handmatig geoogst, wat bijdraagt aan een complex en lang productieproces, en dit kan vertragingen in de productie veroorzaken. Dit kan ervoor zorgen dat de cacaokorrels niet altijd beschikbaar zijn wanneer je ze nodig hebt.
 • Nadeel 3: De verwerking van de cacaobonen vindt plaats bij lage temperaturen. Hoewel dit goed is voor het behoud van voedingsstoffen, kan dit het productieproces verlengen, wat een negatieve uitwerking kan hebben op de beschikbaarheid van het product.
 • Nadeel 4: De cacaokorrels worden zonder het velletje geplet. Als je een liefhebber bent van een intensere cacaosmaak, dan kan dit als een nadeel worden ervaren, aangezien het velletje vaak bijdraagt aan een robuustere smaak.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de cacaokorrels biologisch en veganistisch gecertificeerd zijn, kan er een gebrek aan informatie zijn over de traceerbaarheid ervan. Zo is het bijvoorbeeld niet duidelijk of de cacaoboeren eerlijk worden betaald, hoe de arbeidsomstandigheden zijn en of er duurzame landbouwpraktijken worden nageleefd.

Onze favoriet #4

Naturalebio Cacao

Naturalebio Cacao

Waarom we het gekozen hebben

NaturaleBio Cacao is een 100% puur en biologisch product, geproduceerd zonder het gebruik van pesticiden en onnatuurlijke chemische meststoffen, waardoor het ideaal is voor jouw gezondheid. Met zijn oorsprong in de onderste laag van het Peruaanse regenwoud, vereist de cacao van deze tropische boom een complex en lang proces van handmatige oogst en drogen bij lage temperaturen om alle voedingsstoffen te behouden. De cacaobonen worden vervolgens gekoeld, gepeld en geplet om jou de best mogelijke kwaliteit te bieden. Bovendien biedt NaturaleBio volledige klanttevredenheid en staan ze altijd ter beschikking voor vragen en opmerkingen. Dit product is niet alleen biologisch gecertificeerd door geautoriseerde controle-instanties van het Italiaanse Ministerie van Landbouw, Voedselvoorziening en Bosbouw, maar ook veganistisch gecertificeerd.

 • Voordeel 1: NaturaleBio cacao is afkomstig van Theobroma, beter bekend als de “voedsel van de goden”. Dit geeft aan dat cacao een kostbaar en zeer gewaardeerd product is, ideaal voor de echte chocolade-liefhebber zoals jij.

  Voordeel 2: Het product is 100% zuiver en biologisch. Dit betekent dat er geen pesticiden en onnatuurlijke chemische meststoffen zijn gebruikt die schadelijk kunnen zijn voor jouw lichaam en gezondheid. Hierdoor kan je er zeker van zijn dat je een natuurlijk en gezond product consumeert.

 • Voordeel 3: De cacaokorrels van NaturaleBio zijn rauw. Ze worden handmatig geoogst en gedroogd bij lage temperaturen. Dit complexe proces zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen behouden blijven, wat bijdraagt aan de hoge voedingswaarde van het product.
 • Voordeel 4: De geproduceerde cacao is biologisch gecertificeerd door controle-instanties geautoriseerd door het Italiaanse Ministerie van Landbouw, Voedselvoorziening en Bosbouw. Dit toont de’ betrouwbaarheid en de hoge kwaliteitsstandaarden van NaturaleBio, waarvan jij de vruchten plukt.
 • Voordeel 5: NaturaleBio garandeert beschikbaarheid en volledige klanttevredenheid. Dus als je vragen of opmerkingen hebt, staan ze altijd voor je klaar. Dit zorgt voor een betrouwbaar en klantgericht ervaring die jou extra vertrouwen geeft in het product en het merk.
 • Nadeel 1: Het product wordt geproduceerd in Peru, wat een lange weg voor levering naar andere landen betekent. Dit kan leiden tot een langere levertijd en mogelijk negatieve impact op de kwaliteit van het product door de lange transporttijd.
 • Nadeel 2: De cacaobonen worden handmatig geoogst, wat bijdraagt aan een complex en lang productieproces, en dit kan vertragingen in de productie veroorzaken. Dit kan ervoor zorgen dat de cacaokorrels niet altijd beschikbaar zijn wanneer je ze nodig hebt.
 • Nadeel 3: De verwerking van de cacaobonen vindt plaats bij lage temperaturen. Hoewel dit goed is voor het behoud van voedingsstoffen, kan dit het productieproces verlengen, wat een negatieve uitwerking kan hebben op de beschikbaarheid van het product.
 • Nadeel 4: De cacaokorrels worden zonder het velletje geplet. Als je een liefhebber bent van een intensere cacaosmaak, dan kan dit als een nadeel worden ervaren, aangezien het velletje vaak bijdraagt aan een robuustere smaak.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de cacaokorrels biologisch en veganistisch gecertificeerd zijn, kan er een gebrek aan informatie zijn over de traceerbaarheid ervan. Zo is het bijvoorbeeld niet duidelijk of de cacaoboeren eerlijk worden betaald, hoe de arbeidsomstandigheden zijn en of er duurzame landbouwpraktijken worden nageleefd.

Onze favoriet #5

Bionutra Cacao

Bionutra Cacao

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

BioNutra Cacaopoeder is een 100% biologische poeder, gewonnen uit gedroogde en gefermenteerde bonen van de criollo cacao. Dankzij de intensieve smaak is het breed toepasbaar, je kunt het gebruiken om te bakken of om een hoogwaardige choco-drank te brouwen. Het product wordt duurzaam geproduceerd in Nederland, zonder toevoegingen en de natuurlijke voedingsstoffen van cacao blijven behouden. Het draagt het EU bio-keurmerk, erkend als topkeurmerk voor de strenge controle, transparantie en duurzaamheid die BioNutra hanteert. Als je het product toch niet voldoet aan je verwachtingen, biedt BioNutra een 100% tevredenheidsgarantie waarbij je je geld terug krijgt zonder vragen.

 • Voordeel 1: De BioNutra cacao is 100% biologisch. Dit betekent dat het gemaakt is van gefermenteerde en gedroogde bonen van Criollo cacao. Niet alleen is dit goed voor jou, maar ook voor de planeet.
 • Voordeel 2: Dit product heeft een intense smaak die jouw bakervaringen kan verbeteren. Of je nu een fervent bakker bent of gewoon geniet van een goede chocomelk, BioNutra cacao kan het naar een hoger niveau tillen.
 • Voordeel 3: BioNutra cacao wordt in Nederland geproduceerd. Dit betekent dat de productieprocessen voldoen aan de hoge standaarden en reguleringen die gelden in Nederland, waardoor je kunt vertrouwen op de kwaliteit van het product.
 • Voordeel 4: BioNutra cacao draagt het EU bio-keurmerk. Dit laat zien dat het product daadwerkelijk biologisch is, en werd zelfs bekroond als top-keurmerk voor controle, transparantie en duurzaamheid.
 • Voordeel 5: Dit cacao poeder is veelzijdig in gebruik. Of je nu wilt bakken of een hoogwaardige choco wilt drinken, met BioNutra cacao is het allemaal mogelijk.
 • nadeel 1: Hoewel BioNutra beweert dat hun cacaopoeder veelzijdig is in de keuken, geven ze geen specifieke voorbeelden van gerechten of recepten waarin je het kunt gebruiken. Dit zou kunnen betekenen dat je zelf wat meer onderzoek moet doen om te leren hoe je dit product het beste kunt gebruiken.
 • nadeel 2: De cacaopoeder is ongezoet, wat kan betekenen dat je extra suiker of een andere zoetstof moet toevoegen om aan je smaakvoorkeuren te voldoen, vooral als je van plan bent het te gebruiken om drankjes of desserts te maken.
 • nadeel 3: Hoewel het product beweert gemaakt te zijn van Criollo cacao, kan het ontbreken van meer gedetailleerde informatie over de oorsprong van de cacao voor sommige consumenten een nadeel zijn. Sommige mensen willen misschien meer weten over waar de cacao precies vandaan komt en hoe deze wordt geproduceerd.
 • nadeel 4: Het product benadrukt zijn bio-keurmerk, maar biedt geen details over de specifieke landbouwpraktijken of -methoden die worden gebruikt om de cacao te verbouwen. Dit kan een punt van zorg zijn voor degenen die zeer begaan zijn met milieuvriendelijke en duurzame landbouwmethoden.
 • nadeel 5: Terwijl BioNutra beweert dat hun product de natuurlijke voedingsstoffen van cacao behoudt, vermelden ze niet welke specifieke voedingsstoffen dit zijn en in welke hoeveelheden ze aanwezig zijn. Dit gebrek aan informatie kan voor sommige consumenten een nadeel zijn, vooral voor degenen die nauwlettend op hun voeding letten of bepaalde dieetbeperkingen hebben.

Onze favoriet #6

Naturalebio Cacao

Naturalebio Cacao

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

NaturaleBio Cacao is een 100% puur en biologisch product afkomstig uit de tropische bossen van Peru, een ideale omgeving voor cacaoteelt door het constante klimaat en overvloedige regenval. Het productieproces is zorgvuldig en lang, resulterend in een fijn en geurig poeder, waarin alle voedingsstoffen behouden blijven dankzij drogen bij lage temperaturen. Dit cacaopoeder biedt je hoge vezelgehalte en lage suikerinname, en is een bron van magnesium voor de elektrolytenbalans en energiestofwisseling, mangaan voor bescherming tegen oxidatieve stress, en fosfor voor het behoud van normale botten en tanden. Het product is veganistisch en biologisch gecertificeerd, zonder gebruik van pesticiden en kunstmatige meststoffen. NaturaleBio stelt klanttevredenheid als prioriteit, dus kun je rekenen op hun beschikbaarheid voor eventuele vragen of opmerkingen.

 • Voordeel 1: Het cacao van NaturaleBio heeft een hoog vezelgehalte en bevat weinig suiker. Dit geeft je een gezond alternatief voor andere cacao producten die vaak meer suiker bevatten.
 • Voordeel 2: De cacao is een bron van magnesium, mangaan en fosfor. Deze belangrijke voedingsstoffen dragen bij aan een normale energiestofwisseling, bescherming van cellen tegen oxidatieve stress en het behoud van normale botten en tanden.
 • Voordeel 3: Het cacao product is 100% zuiver en biologisch en wordt dus zonder gebruik van pesticiden en onnatuurlijke chemische meststoffen geproduceerd. Dit maakt het een veilige en natuurlijke keuze voor je gezondheid.
 • Voordeel 4: Het cacao poeder wordt op een complexe en zorgvuldige wijze verwerkt. Het drogen vindt plaats bij lage temperaturen om alle voedingsstoffen te behouden, zodat jij kan profiteren van een rijk en voedzaam product.
 • Voordeel 5: Het cacao product is gecertificeerd veganistisch, waardoor het een ideale keuze is voor diegenen die een veganistische levensstijl volgen en op zoek zijn naar producten die in lijn zijn met hun diëtaire voorschriften.
 • Het is belangrijk te vermelden dat aangezien de productomschrijving voornamelijk de positieve aspecten van het NaturaleBio cacao product benadrukt, het lastig is om negatieve punten te identificeren. Desalniettemin, op basis van de verstrekte informatie, kunnen de volgende potentiële nadelen worden genoemd:
 • Nadeel 1: De cacao vereist een complexe en lange verwerking. Dit kan betekenen dat de producten van NaturaleBio niet altijd beschikbaar zijn vanwege de tijdrovende productieprocedure.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving geeft aan dat de cacao “weinig suiker” bevat. Dit betekent dat NaturaleBio cacao mogelijk niet zoet genoeg is voor mensen die een zoetere smaak prefereren.
 • Nadeel 3: NaturaleBio’s cacao wordt in Peru geproduceerd. Hoewel dit bijdraagt aan de authenticiteit en kwaliteit van het product, kan dit betekenen dat er hoge CO2-uitstoot is vanwege vervoer, wat negatief bijdraagt aan klimaatverandering.
 • Nadeel 4: Voor mensen met een magnesium- of fosforallergie of -intolerantie kan dit product mogelijk problemen veroorzaken, aangezien cacao een bron is van deze elementen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product biologisch en veganistisch gecertificeerd is, is het niet duidelijk of het ook glutenvrij, notenvrij of geschikt voor mensen met andere specifieke dieetvereisten is. Meer informatie zou nuttig zijn voor deze groepen.

Onze favoriet #7

Sevenhills Wholefoods Cacao

Sevenhills Wholefoods Cacao

Waarom we het gekozen hebben

Sevenhills Wholefoods Cacao is een veelzijdig, 100% puur en biologisch gecertificeerd ingrediënt, ideaal om toe te voegen aan jouw smoothies, sappen, desserts of andere bakcreaties. Het onderscheidt zich door zijn rauwe verwerking – bij temperaturen nooit hoger dan 45 graden Celsius – waardoor warmtegevoelige voedingsstoffen worden behouden. Het is een product rijk aan vezels en andere voedingsstoffen, geweldig als snack of als aanvulling op je gerechten. Afkomstig van milieuvriendelijke methoden, is dit GMO-vrije, niet-bestraalde product, getest op zware metalen en mycotoxinen en geregistreerd bij de Vegan Society. Het wordt geleverd in recyclebare LDPE zakjes die je kunt hergebruiken en in de supermarkt kunt recyclen. Het uiterlijk van de verpakking kan variëren, maar de kwaliteit en inhoud blijven gegarandeerd hetzelfde.

 • Voordeel 1: Zeer veelzijdig, je kunt het aan alles toevoegen, van smoothies en sappen tot desserts en bakproducten. Je kunt het zelfs rechtstreeks uit de zak snacken!
 • Voordeel 2: Het is rauw verwerkt bij temperaturen die nooit hoger zijn dan 45 graden Celsius. Dit helpt om warmtegevoelige voedingsstoffen te behouden, waardoor je de maximale voordelen van het product kunt plukken.
 • Voordeel 3: Dit product is hoog in vezels en een bron van andere voedingsstoffen. Dit maakt het niet alleen een gezonde, maar ook een voedzame snack of aanvulling op je maaltijden.
 • Voordeel 4: Het is 100% puur, met niets toegevoegd, en biologisch gecertificeerd door de Soil Association. Bovendien gebruikt het merk milieuvriendelijke methoden en is het vrij van genetisch gemodificeerd organisme(GMO), niet bestraald en getest op zware metalen en mycotoxinen. Daarnaast staat het geregistreerd bij de Vegan Society, waardoor je er zeker van kunt zijn dat het past in een veganistische levensstijl.
 • Voordeel 5: Het product wordt geleverd in hersluitbare, recyclebare LDPE zakjes. Deze kunnen gemakkelijk worden gerecycled in supermarkten. Dit betekent dat je, naast het consumeren van een gezond product, ook bijdraagt aan een beter milieu.
 • Nadeel 1: Het product wordt verwerkt bij temperaturen die nooit hoger zijn dan 45 graden Celsius. Hoewel dit helpt om warmtegevoelige voedingsstoffen te behouden, kan het de smaak en het aroma van de cacao veranderen. Sommige mensen geven de voorkeur aan een vollere, geroosterde smaak die je krijgt van cacao verwerkt bij hogere temperaturen.
 • Nadeel 2: Hoewel de rauwe eigenschap veel voedingsvoordelen kan bieden, kan het ook problematisch zijn voor mensen met gevoelige maag- of spijsverteringsproblemen. Rauwe cacao is zwaarder te verteren dan zijn geroosterde tegenhanger.
 • Nadeel 3: De veelzijdigheid van het product kan voor sommigen overweldigend zijn. Er wordt gesuggereerd dat het aan smoothies, sappen en desserts kan worden toegevoegd, maar er worden geen specifieke recepten of gebruiksaanwijzingen gegeven. Dit kan verwarrend zijn voor mensen die niet bekend zijn met het gebruik van rauwe cacao in hun dieet.
 • Nadeel 4: Hoewel het product biologisch gecertificeerd is en milieuvriendelijk wordt geproduceerd, wordt er niet gespecificeerd hoe ethisch de cacao is verkregen. Dit kan problematisch zijn voor mensen die waarde hechten aan fairtrade producten.
 • Nadeel 5: Het product wordt geleverd in hersluitbare recyclebare LDPE zakjes, maar er wordt niet aangegeven of het product zelf in een beschermde omgeving wordt bewaard voordat het wordt verpakt. Dit kan de kwaliteit en versheid van de cacao beïnvloeden.

Onze favoriet #8

Van Houten Cacao

Van Houten Cacao

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Van Houten Cacao is een verfijnd cacaopoeder van 250 gram. De ingrediënten omvatten alleen cacaopoeder en zuurteregelaars, waardoor de cacao puur en ongesuikerd is. Wel moet je oppassen voor mogelijke sporen van schaalvruchten, pinda’s, melk, gluten en soja. Voor de beste kwaliteit van het product is het belangrijk dat je de cacao bewaart op een plek uit de buurt van hitte. Het merk neemt verkeersvervoer ernstig: het wordt vervoerd door de betrouwbare Stollwerck GmbH, gelegen in Norderstedt.

 • Voordeel 1: Van Houten cacao is in handige verpakking van 250 gram, waardoor het een ideale hoeveelheid is voor jou om te proberen.
 • Voordeel 2: Het product bevat enkel cacao in poedervorm en is ongesuikerd, waardoor jij de zoetheid kan aanpassen naar eigen smaak.
 • Voordeel 3: Het product bevat een zuurteregelaar, dat bijdraagt aan de algemene smaak en houdbaarheid.
 • Voordeel 4: Van Houten cacao kan sporen van diverse ingrediënten bevatten, zoals schaalvruchten, pinda’s, melk, gluten en soja, wat het een volle smaak geeft en potentiëel geschikt kan maken voor een gevarieerd dieet.
 • Voordeel 5: De cacao wordt beschermd tegen hitte bewaard om de kwaliteit en smaak te behouden, waardoor je altijd kunt rekenen op een product van hoge kwaliteit.
 • Nadeel 1: Dit product van Van Houten is ongesuikerd, wat een probleem kan zijn als je een zoetere cacao-smak verwacht of nodig hebt voor je recepten. Je moet mogelijk zelf suiker toevoegen.
 • Nadeel 2: De beschrijving geeft aan dat het product sporen van schaalvruchten, pinda’s, melk, gluten en soja kan bevatten. Als je allergisch bent voor een van deze ingrediënten, is dit product niet geschikt voor jou.
 • Nadeel 3: Het bewaren van dit product kan lastig zijn omdat het beschermd moet worden tegen hitte. Dit kan leiden tot problemen bij het opbergen, vooral tijdens warme zomermaanden of als je in een warm klimaat woont.
 • Nadeel 4: De ingrediëntenlijst bevat chemische toevoegingen zoals kaliumcarbonaat en kaliumhydroxide. Hoewel deze waarschijnlijk in veilige hoeveelheden worden gebruikt, geven sommige consumenten de voorkeur aan producten zonder dit soort toevoegingen.
 • Nadeel 5: De productomschrijving bevat geen informatie over het feit of de cacao duurzaam is geproduceerd of fairtrade is, wat voor sommige consumenten van belang kan zijn.

Onze favoriet #9

Sevenhills Wholefoods Cacao

Sevenhills Wholefoods Cacao

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Sevenhills Wholefoods Cacao is een premium en bekroond product, dat de Great Taste 2019-award heeft gewonnen vanwege zijn rijke en romige aroma, met krachtige, fruitige, doch zachte chocoladetonen. Dit veelzijdige cacaopoeder, fijn gemalen uit topkwaliteit biologische cacaobonen uit Zuid-Amerika, is een uiterst gezonde keuze, rijk aan vezels, eiwitten en andere vitamines. Het product is 100% puur, zonder enige toegevoegde stoffen, biologisch gecertificeerd door de Soil Association, GMO-vrij en niet bestraald. Daarnaast is het getest op zware metalen en mycotoxinen. Volkomen veganistisch, verpakt in hersluitbare en recyclebare LDPE-zakjes, is dit milieuvriendelijke cacaopoeder een topkeuze voor jouw dranken en kookingrediënten. Houd er rekening mee dat de verpakking kan variëren, maar de inhoud altijd dezelfde hoogwaardige kwaliteit blijft.

 • Voordeel 1: Sevenhills Wholefoods Cacao is een bekroond product – het heeft immers de Great Taste 2019-award gewonnen. Dit betekent dat je verzekerd bent van een product van topklasse met een rijke, romige aroma en een krachtige maar zachte chocoladesmaak.
 • Voordeel 2: Het cacao-poeder is gemaakt van premium biologische cacaobonen uit Zuid-Amerika. Het garandeert dus niet alleen een overheerlijk smaakprofiel, maar ook een product van hoge kwaliteit
 • Voordeel 3: De cacao is rijk aan vezels, een bron van eiwitten en andere vitamines. Dit betekent dat je naast een heerlijke smaakboost ook voedingsstoffen aan je gerecht of drank toevoegt.
 • Voordeel 4: Sevenhills Wholefoods Cacao is 100% puur, biologisch gecertificeerd en GMO-vrij met milieuvriendelijke methoden. Dit geeft je de zekerheid dat je een veilig, gezond en duurzaam product gebruikt.
 • Voordeel 5: De cacao wordt geleverd in hersluitbare, recyclebare LDPE zakjes. Hiermee draagt het merk niet alleen zorg voor de kwaliteit van hun producten, maar ook voor het milieu, en maakt het jou gemakkelijk om het product vers te houden.
 • Nadeel 1: Hoewel het product 100% puur is zonder toegevoegde stoffen, is het nog steeds getest op zware metalen, mycotoxinen en dergelijke. Dit zou kunnen betekenen dat er een risico was dat deze stoffen in de cacao terecht kwamen, dat zou voor sommigen zorgwekkend kunnen zijn.
 • Nadeel 2: De LDPE-zakjes waarin het product geleverd wordt, zijn wel recyclebaar, maar niet composteerbaar. Als je prioriteit geeft aan volledig composteerbare verpakkingen, dan biedt dit product geen oplossing.
 • Nadeel 3: Er is vermeld dat de verpakking kan variëren. Dit kan onduidelijkheid en onzekerheid creëren over wat je precies krijgt als je dit product koopt.
 • Nadeel 4: Ondanks de veelzijdige gebruiksmogelijkheden van het cacaopoeder als drank of kookingrediënt, geeft de beschrijving geen specifieke ideeën of recepten om je daarbij te helpen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product hoog is in vezels en een bron van eiwitten en andere vitamines, staat er niet vermeld welke specifieke vitamines erin zitten. Voor de bewuste consument die op zoek is naar bepaalde voedingsstoffen, kan deze gebrek aan specifieke informatie een nadeel zijn.

Onze favoriet #10

Naturalebio Cacao

Naturalebio Cacao

Waarom we het gekozen hebben

NaturaleBio Cacao is een 100% puur en biologisch product, dat zorgvuldig wordt geproduceerd van de boon van de tropische cacaoboom – het zogenoemde “voedsel van de goden”. De bonen worden handmatig geoogst in de natuurlijke habitat van Peru’s regenwouden, waarna ze op lage temperatuur worden gedroogd om alle voedingsstoffen te behouden. Vervolgens worden de bonen afgekoeld, gepeld en geplet tot rauwe cacaokorrels. Er worden geen pesticiden of kunstmatige meststoffen gebruikt in het oogstproces, waardoor ze vriendelijk zijn voor je lichaam en gezondheid. Tot slot garandeert NaturaleBio volledige klanttevredenheid en staat altijd klaar om vragen en opmerkingen te beantwoorden.

 • Voordeel 1: NaturaleBio Cacao is afkomstig van de cacaoboom die zijn ideale habitat in tropische bossen vindt, een omgeving die het hele jaar door een constant klimaat en overvloedige neerslag geniet. Dit betekent dat dit cacaoproduct profiteert van optimale groeiomstandigheden.
 • Voordeel 2: Dit product is 100% puur, biologisch en veganistisch, wat wil zeggen dat bij de productie geen pesticiden of onnatuurlijke chemische meststoffen zijn gebruikt. Dit is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor de planeet.
 • Voordeel 3: De rauwe cacaokorrels worden met de hand geoogst en vervolgens gedroogd bij lage temperaturen. Dit zorgvuldige proces zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen in de cacao bewaard blijven.
 • Voordeel 4: Na het drogen worden de cacaokorrels gekoeld, gepeld en geplet, zonder het velletje eromheen. Dit betekent dat je een natuurlijk en ongewijzigd product krijgt.
 • Voordeel 5: NaturaleBio heeft klanttevredenheid als prioriteit, dus er staat altijd een team klaar voor vragen en opmerkingen over hun product. Zo weet je dat je met eventuele problemen altijd bij hen terecht kunt.
 • Nadeel 1: Het complexe en lange verwerkingsproces van cacao kan worden gezien als een nadeel. Omdat de cacaobonen handmatig worden geoogst en het drogen bij lage temperaturen plaatsvindt om alle voedingsstoffen te behouden, zou dit kunnen leiden tot een lager aanbod of vertragingen in de productie.
 • Nadeel 2: Hoewel het feit dat de cacao wordt geproduceerd in Peru en biologisch gecertificeerd door controle-instanties die geautoriseerd zijn door het Italiaanse Ministerie van Landbouw, Voedselvoorziening en Bosbouw als een voordeel kan worden gezien, zou dit voor sommige consumenten ook een nadeel kunnen zijn. Sommige klanten geven misschien de voorkeur aan producten die lokaal zijn geproduceerd of gecertificeerd.
 • Nadeel 3: Hoewel de cacaobonen gekoeld, gepeld (zonder het velletje eromheen) en vervolgens geplet worden, geeft de productbeschrijving niet aan of er tijdens dat proces mogelijk smaak of kwaliteit verloren gaat. Dit kan een waargenomen nadeel zijn voor sommige consumenten.
 • Nadeel 4: Omdat geen informatie is gegeven over de smaak van de cacao, kan dit voor sommige mensen een nadeel zijn. Er kan niet worden bepaald of de cacao zoet, bitter of mild van smaak is, wat belangrijk kan zijn bij de keuze van de consument.
 • Nadeel 5: NaturaleBio cacao geeft aan dat het 100% zuiver en biologisch is, zonder gebruik van pesticiden en onnatuurlijke chemische meststoffen. Echter, voor sommige consumenten die wellicht allergisch of gevoelig zijn voor bepaalde biologische stoffen, kan dit een potentieel nadeel zijn. Het ontbreken van specifieke informatie hierover kan potentiële allergische reacties of gevoeligheden voor sommige personen tot gevolg hebben.

Na intensief en zorgvuldig onderzoek kunnen we concluderen dat de 10 cacao-producten die we in deze test hebben geanalyseerd, elk unieke kwaliteiten hebben die voor verschillende gebruikers geschikt zijn. Elk product heeft zijn eigen speciale kenmerken, of het nu de zuiverheid van de cacao, de smaak, de prijs of de merkreputatie is. Jij, als lezer, moet jouw keuze baseren op wat het beste bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren past. Hoewel sommige duurder kunnen zijn, bieden ze misschien ook meer kwaliteit en smaak. Aan de andere kant kunnen minder dure opties nog steeds aan jouw standaard voldoen. We hopen dat deze gids je helpt om een geïnformeerde beslissing te nemen over het kopen van cacao.

Inhoudsopgave