a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Chemisch Toilet: De 10 beste producten in de test

Na grondig onderzoek blijken deze tien chemische toiletten de beste keuzes te zijn voor jouw behoeften, op basis van hun prestaties, waarde en klanttevredenheid.

Unser Favorit: Enders Chemisch Toilet

Enders Chemisch Toilet
★★★★★

Unser Favorit: Thetford Chemisch Toilet

Thetford Chemisch Toilet
★★★★★

Unser Favorit: Wimed Chemisch Toilet

Wimed Chemisch Toilet
★★★★★

Unser Favorit: Varile Chemisch Toilet

Varile Chemisch Toilet
★★★★★

Unser Favorit: Campingaz Chemisch Toilet

Campingaz Chemisch Toilet
★★★★★

Unser Favorit: Wadeo Chemisch Toilet

Wadeo Chemisch Toilet
★★★★★

Unser Favorit: Ruyi Chemisch Toilet

Ruyi Chemisch Toilet
★★★★★

Unser Favorit: Lannerlab Chemisch Toilet

Lannerlab Chemisch Toilet
★★★★★

Unser Favorit: Berger Chemisch Toilet

Berger Chemisch Toilet
★★★★★

Unser Favorit: Samger Samger Chemisch Toilet

Samger Samger Chemisch Toilet
★★★★★

Of je nu gaat kamperen, op een festival of midden in een grote renovatie terechtkomt, de vraag naar een betrouwbaar, draagbaar en praktisch chemisch toilet kan zeker naar voren komen. Om jou tijd en moeite te besparen, hebben we nieuw onderzoek gedaan naar de 10 beste chemische toiletten op de markt. In deze gids geven we je een uitgebreid overzicht van deze producten, hun specificaties, voor- en nadelen, en alles wat je moet weten voordat je je aankoop doet. Dus, als je op zoek bent naar een compacte en hygiënische oplossing voor jouw sanitaire behoeften buitenshuis, zal deze gids je bij elke stap van de beslissingsprocedure helpen.

Een chemisch toilet is jouw draagbare en zelfstandige oplossing voor sanitaire behoeften wanneer je buitenshuis bent, zoals op kampeer- of boottochten. Dit soort toilet scheidt vaste stoffen van vloeistoffen en gebruikt speciale chemicaliën om de geuren te neutraliseren en het afval af te breken. Zo hoef je geen verbinding te maken met een rioolsysteem. Je hoeft enkel de afneembare afvaltank te legen en te reinigen na gebruik. Daarom is dit een handige, hygiënische en mogelijk milieuvriendelijke optie voor plekken waar traditionele toiletfaciliteiten niet beschikbaar zijn.

Check Uit

Onze favoriet #1

Enders Chemisch Toilet

Enders Chemisch Toilet

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Enders 4950 mobiele chemisch toilet is een luxe, praktisch en efficiënt ontworpen product om je kampeertrip, verbouwing of elk ander evenement waar je een draagbaar toilet nodig hebt, comfortabeler te maken. Een belangrijk voordeel zijn de wielen die zorgen voor gemakkelijk transport, vooral handig als de container vol is. Met de draaibare afvoerbuis kun je eenvoudig en schoon afvoeren, wat bijdraagt aan een hygiënische ervaring. Gemaakt van duurzaam kunststof, is het toilet robuust en kan het in diverse situaties worden gebruikt. Met een totaal verpakt gewicht van 10052 pond en afmetingen van 462L x 382H x 390B cm, is dit toilet draagbaar en toch ruim.

 • Voordeel 1: Dankzij de wielen kun je het Enders chemisch toilet eenvoudig transporteren, vooral handig als de container vol is. Hierdoor wordt het hanteren van het toilet een stuk minder lastig en kun je het overal waar je wilt gemakkelijk meenemen.
 • Voordeel 2: Het toilet heeft een draaibare afvoerbuis. Hiermee is het afvoeren van de inhoud van de container volledig probleemloos en schoon.
 • Voordeel 3: Het komt in het model mobiele toilet de luxe, goed voor comfort en gemak waardoor je zelfs op de meest afgelegen locaties als een koning(in) je behoefte kunt doen.
 • Voordeel 4: Het materiaal waaruit het toilet is gemaakt is kunststof. Dit betekent dat het toilet licht en duurzaam is en goed bestand tegen de elementen, hetgeen belangrijk is voor draagbare toiletsystemen.
 • Voordeel 5: Ondanks zijn grootverpakking, biedt de verpakkingsgrootte van 462 L x 382 H x 390 B (cm) en gewicht van 10052 pond een goede balans tussen behendigheid en stevigheid. Het biedt genoeg ruimte en gewicht voor een comfortabele en veilige ervaring, zonder compromissen op draagbaarheid en gebruiksgemak.
 • Nadeel 1: Hoewel het feit dat het toilet wielen heeft handig kan zijn voor transport, kan dit ook een nadeel zijn. Het kan ertoe leiden dat het toilet niet stabiel staat, vooral als het op een niet volledig vlakke ondergrond wordt geplaatst.
 • Nadeel 2: De draaibare afvoerbuis is handig bedacht voor een schoon en eenvoudig afvoerproces, maar het kan ook ingewikkelder zijn dan een eenvoudige, vaste afvoer en kan mogelijk lekken als het niet correct wordt gedraaid.
 • Nadeel 3: Het mobiele toilet is vervaardigd uit kunststof. Dit kan een nadeel zijn omdat kunststof niet altijd de meest duurzame materiaalkeuze is, zeker als je van plan bent om het toilet vaak te verplaatsen of in zware omstandigheden te gebruiken.
 • Nadeel 4: Het gewicht van het verpakte product is vrij hoog, volgens de productomschrijving weegt het 10052 pond, wat overeenkomt met zo’n 4558 kg. Dit maakt het transport en de installatie ervan mogelijk moeilijk, vooral zonder extra hulp of geschikt transportmiddel.
 • Nadeel 5: De verpakkingsgrootte is aan de grote kant (462 L x 382 H x 390 B cm). Dit betekent dat je het mogelijk niet gemakkelijk kunt opslaan of vervoeren in kleinere voertuigen en dat je genoeg ruimte nodig hebt om het toilet op te zetten en te gebruiken.

Onze favoriet #2

Thetford Chemisch Toilet

Thetford Chemisch Toilet

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Thetford Chemisch Toilet is een groot formaat mobiel toilet met afmetingen van 414 x 383 x 427 mm. Met een capaciteit van de spoelwatertank van 15 liter biedt het veel gebruiksgemak. Let echter op, het beschikt niet over een vulstandindicator voor de fecaliëntank of een vulniveau-indicator voor het spoelwaterreservoir, dus je moet zelf de niveaus in de gaten houden. Dit toilet is een uitstekende optie als je op zoek bent naar een draagbaar en ruim toilet voor buitenactiviteiten.

 • Voordeel 1: De aanzienlijke afmetingen van het Thetford chemisch toilet (414 x 383 x 427 mm) zorgen ervoor dat het een stevige en robuuste eenheid is, wat betekent dat het duurzaam en langdurig is.
 • Voordeel 2: De capaciteit van de spoelwatertank is vrij groot – 15 liter. Dit betekent dat je veel spoelingen kunt krijgen voordat je de tank moet bijvullen, wat jou tijd en moeite bespaart.
 • Voordeel 3: Ondanks de aanwezigheid van geen vulstandindicator voor fecaliëntank, dit zorgt voor een meer gestroomlijnd en eenvoudig ontwerp wat het onderhoud en het gebruik gemakkelijker kan maken.
 • Voordeel 4: Het Thetford chemisch toilet wordt ook als groot beschouwd. Dit betekent dat het voor de meeste mensen comfortabel is om te gebruiken, rekening houdend met verschillende groottes en lichaamstypes.
 • Voordeel 5: Ook al is er geen vulniveau-indicator voor het spoelwaterreservoir, dit kan helpen om het ontwerp van het toilet strak en overzichtelijk te houden. Dit zorgt ervoor dat je niet wordt afgeleid door extra functies en knoppen, wat het gebruik ervan gemakkelijker en intuïtiever kan maken.
 • Nadeel 1: Het ontbreken van een vulstandindicator voor de fecaliëntank kan ongemakkelijk zijn. Het is onzeker wanneer je de tank precies moet legen, wat kan leiden tot overlopen of onhygiënische toestanden.
 • Nadeel 2: Daarnaast mist dit Thetford chemisch toilet ook een vulniveau-indicator voor het spoelwaterreservoir. Je weet dus niet precies wanneer je het spoelwater moet bijvullen, wat kan leiden tot verrassingen tijdens het gebruik.
 • Nadeel 3: De afmeting van dit toilet kan mogelijk een nadeel zijn. Met een grootte van 414 x 383 x 427 mm, kan het een vrij veel ruimte in beslag nemen in je caravan, camper of boot, waar elke vierkante centimeter telt.
 • Nadeel 4: De capaciteit van de spoelwatertank is 15 liter. Dit betekent dat het toilet regelmatig moet worden bijgevuld, afhankelijk van hoe vaak het wordt gebruikt, wat tijd en moeite kan kosten.
 • Nadeel 5: Tot slot is het woord ‘groot’ genoemd in de maat van het product. Dit kan betekenen dat dit toilet niet geschikt is voor kleinere ruimtes of voor mensen die op zoek zijn naar een compactere en draagbare optie.

Onze favoriet #3

Wimed Chemisch Toilet

Wimed Chemisch Toilet

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Chemisch Toilet van het merk WIMED is een product dat is ontworpen om aan al je behoeften te voldoen. Het is gemakkelijk in gebruik, wat betekent dat je geen problemen zult ondervinden bij het gebruik ervan, of je nu thuis bent of op locatie. Deze toilet biedt de perfecte combinatie van comfort en functionaliteit, om jouw leven net dat beetje eenvoudiger te maken.

 • Voordeel 1: Dit Varile Chemisch Toilet concentraat is speciaal ontworpen voor Varile toiletcabines waardoor je kunt rekenen op optimale resultaten en compatibiliteit.
  Voordeel 2: Het product voorkomt het ontstaan van onaangename geuren, zodat je toiletcabine altijd een aangename frisse geur heeft.
  Voordeel 3: Daarnaast zorgt het voor deodorisatie, wat betekent dat het de geur van de toiletcabine verbeterd door het neutraliseren van onaangename geuren.
  Voordeel 4: Het houdt de afvalwatertank hygiënisch schoon door de afbraak van fecaliën en toiletpapier te bevorderen, waardoor onderhoud en reiniging een stuk eenvoudiger worden.
  Voordeel 5: Met een jerrycan van 2,5 liter en een mengverhouding van 100:1, ben je voorzien van genoeg concentraat voor een volledige 250 liter tankvulling, wat zorgt voor een langdurig gebruik zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het snel opraken van het product.
 • Nadeel 1: Het gebruik van het Chemisch Toilet van Varile lijkt sterk afhankelijk te zijn van regelmatige toepassing van het concentraat. Dat betekent dat je constant alert moet zijn op het voldoende toevoegen van het product om geurtjes te voorkomen en de tank schoon te houden.
 • Nadeel 2: Hoewel het product de afbraak van fecaliën en toiletpapier bevordert, geeft de beschrijving niet duidelijk aan hoe effectief dit is. Er kan dus nog steeds een kans zijn dat je te maken krijgt met verstoppingen in de afvalwatertank als het niet zo krachtig is als geklaimd.
 • Nadeel 3: De aanbevolen mengverhouding lijkt vrij streng: 10 ml concentraat per 1 liter tankvolume. Dit kan het gebruik van het product ingewikkeld maken, vooral als je een beperkte hoeveelheid water of concentraat bij de hand hebt.
 • Nadeel 4: Het is interessant dat de jerrycan van 2,5 liter wordt verkocht als voldoende voor een volledige 250 liter tankvulling. Echter, dit betekent ook dat, als je een kleinere tank hebt, je mogelijk niet de hele hoeveelheid concentraat kunt gebruiken. Je bent dus mogelijk gedwongen meer te kopen dan je nodig hebt.
 • Nadeel 5: Tot slot staat in de beschrijving dat het product “onaangename geuren voorkomt en deodoriseert”. Desondanks is er geen specifieke informatie gegeven over de geur van het product zelf. Als je gevoelig bent voor sterke of onaangename geuren, is het belangrijk te weten wat je kunt verwachten.

Onze favoriet #4

Varile Chemisch Toilet

Varile Chemisch Toilet

Waarom we het gekozen hebben

Het Chemisch Toilet van Varile is een efficiënt concentraat bedoeld voor jouw Varile toiletcabine. Dit product voorkomt onaangename geuren en zorgt voor een aangename deodorisatie. Daarnaast houdt het je afvalwatertank niet alleen schoon, maar bevordert ook de afbraak van fecaliën en toiletpapier, wat bijdraagt aan de hygiëne van je toilet. Het wordt geleverd in een jerrycan van 2,5 liter, genoeg voor een volledige 250 liter tankvulling. Voor elk liter tankvolume gebruik je ongeveer 10 ml concentraat, met een mengverhouding van 100:1. Gebruik dit product om je toilet schoon, reukvrij en hygiënisch te houden.

 • Voordeel 1: Dit Varile Chemisch Toilet concentraat is speciaal ontworpen voor Varile toiletcabines waardoor je kunt rekenen op optimale resultaten en compatibiliteit.
  Voordeel 2: Het product voorkomt het ontstaan van onaangename geuren, zodat je toiletcabine altijd een aangename frisse geur heeft.
  Voordeel 3: Daarnaast zorgt het voor deodorisatie, wat betekent dat het de geur van de toiletcabine verbeterd door het neutraliseren van onaangename geuren.
  Voordeel 4: Het houdt de afvalwatertank hygiënisch schoon door de afbraak van fecaliën en toiletpapier te bevorderen, waardoor onderhoud en reiniging een stuk eenvoudiger worden.
  Voordeel 5: Met een jerrycan van 2,5 liter en een mengverhouding van 100:1, ben je voorzien van genoeg concentraat voor een volledige 250 liter tankvulling, wat zorgt voor een langdurig gebruik zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het snel opraken van het product.
 • Nadeel 1: Het gebruik van het Chemisch Toilet van Varile lijkt sterk afhankelijk te zijn van regelmatige toepassing van het concentraat. Dat betekent dat je constant alert moet zijn op het voldoende toevoegen van het product om geurtjes te voorkomen en de tank schoon te houden.
 • Nadeel 2: Hoewel het product de afbraak van fecaliën en toiletpapier bevordert, geeft de beschrijving niet duidelijk aan hoe effectief dit is. Er kan dus nog steeds een kans zijn dat je te maken krijgt met verstoppingen in de afvalwatertank als het niet zo krachtig is als geklaimd.
 • Nadeel 3: De aanbevolen mengverhouding lijkt vrij streng: 10 ml concentraat per 1 liter tankvolume. Dit kan het gebruik van het product ingewikkeld maken, vooral als je een beperkte hoeveelheid water of concentraat bij de hand hebt.
 • Nadeel 4: Het is interessant dat de jerrycan van 2,5 liter wordt verkocht als voldoende voor een volledige 250 liter tankvulling. Echter, dit betekent ook dat, als je een kleinere tank hebt, je mogelijk niet de hele hoeveelheid concentraat kunt gebruiken. Je bent dus mogelijk gedwongen meer te kopen dan je nodig hebt.
 • Nadeel 5: Tot slot staat in de beschrijving dat het product “onaangename geuren voorkomt en deodoriseert”. Desondanks is er geen specifieke informatie gegeven over de geur van het product zelf. Als je gevoelig bent voor sterke of onaangename geuren, is het belangrijk te weten wat je kunt verwachten.

Onze favoriet #5

Campingaz Chemisch Toilet

Campingaz Chemisch Toilet

Waarom we het gekozen hebben

Het Chemisch Toilet van CAMPINGAZ is een lichtgewicht en uiterst hygiënisch mobiel toilet, ontworpen met antimicrobiële toevoegingen aan het bovendeel en de wc-bril om geur- en schimmelvorming op de kunststof te verminderen. Met een sterke sluiting om hogere belastingen te weerstaan, is dit toilet uitgerust met een 15-liter verswatertank en een 20-liter afvalwatertank, beide voorzien van handgrepen. Jij geniet van meer zitcomfort dankzij de zithoogte van 41 cm, een verbrede zitting en een toiletdop met een kliksluiting. Voor je gemak heeft de afvalwatertank een grote opening voor eenvoudig legen. Het toilet heeft een gewicht van 4,39 kg en kan tot 130 kg belast worden. De compacte afmetingen (L x B x H): 38 x 57 x 44 cm maken het gemakkelijk te hanteren en vervoeren.

 • Voordeel 1: Dit mobiele toilet van CAMPINGAZ is licht en zeer hygiënisch. Het bovendeel en de wc-bril zijn antimicrobieel gemaakt, dit helpt geur- en schimmelvorming op het kunststof te verminderen.
 • Voordeel 2: Je hoeft je geen zorgen te maken over de belastbaarheid. Het sluitsysteem is extra sterk ontworpen om ook hogere belastingen te weerstaan. Dit toilet kan tot 130 kg dragen.
 • Voordeel 3: Met een verswatertank van 15 liter en een afvalwatertank van 20 liter hoef je het toilet niet constant te legen. Bovendien hebben beide tanks handgrepen, waardoor ze eenvoudig te hanteren zijn bij het legen.
 • Voordeel 4: Comfort is niet vergeten bij dit ontwerp. Met een zithoogte van 41 cm is er veel aandacht besteed aan een comfortabele zit. Bovendien is de wc-bril in dit model verbreed in vergelijking met het vorige.
 • Voordeel 5: Het legen van de afvaltank is eenvoudig gemaakt door een grote opening. Bovendien is dit toilet redelijk compact met afmetingen van 38 x 57 x 44 cm, wat het vervoer vereenvoudigt.
 • Nadeel 1: Hoewel de CAMPINGAZ chemisch toilet lichtgewicht is, is het traploos met een gewicht van 4,39 kg. Dit kan problematisch zijn als je het veel moet verplaatsen, vooral op kampeerterreinen met een ruw terrein.
 • Nadeel 2: Het toilet heeft een maximale belastbaarheid van 130 kg, wat misschien niet genoeg is voor gebruikers met een zwaarder postuur. Dit kan problemen veroorzaken met de duurzaamheid van het product op lange termijn.
 • Nadeel 3: Hoewel het toilet is uitgerust met een 15-liter verswatertank en een 20-liter afvalwatertank, kunnen deze capaciteiten nog steeds ontoereikend zijn voor langdurig gebruik of voor gebruik door meerdere mensen.
 • Nadeel 4: De grootte van het toilet kan een probleem zijn voor sommige gebruikers. Met afmetingen van 38 x 57 x 44 cm is het misschien te groot voor kleinere tenten of kampeerwagens.
 • Nadeel 5: Het toiletdeksel heeft een kliksluiting. Dit kan voor sommigen een nadeel zijn, aangezien het na verloop van tijd slijtage kan vertonen en mogelijk niet zo effectief is in het creëren van een luchtdichte afdichting na meerdere gebruiken.

Onze favoriet #6

Wadeo Chemisch Toilet

Wadeo Chemisch Toilet

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het WADEO Chemisch Toilet is een handig en multifunctioneel draagbaar toilet dat je zowel thuis als buitenshuis kunt gebruiken. Het is uitgerust met een afneembare toiletrolhouder en een lade voor je mobiele telefoon – met voldoende ruimte voor beide. Met een afmeting van 30 x 34 x 39 cm (L x B x H) is het hoger en breder dan de meeste draagbare toiletten en draagt het gewicht tot 180 kg dankzij de stevige en wasbare ABS-kunststof. Het toilet is daarnaast ook eenvoudig op te vouwen en mee te nemen, dankzij de meegeleverde waterdichte opbergtas en het verminderde aantal zijsteunplaten. Bovendien kan dit toilet ook functioneren als prullenbak, opbergdoos, kruk, braakemmer en meer, ideaal voor diverse buitenactiviteiten zoals wandelen, reizen of kamperen. Het pakket bevat ook 12 afvalzakken en mocht er onverhoopt iets misgaan, dan biedt WADEO een jaar gratis vervanging of volledige terugbetaling.

 • Voordeel 1: Dit chemisch toilet van WADEO is ontworpen met een afneembare toiletrolhouder en mobiele telefoonlade, die voldoende ruimte bieden voor zowel een standaard toiletrol als je mobiele telefoon. Dit maakt het toilet bijzonder handig voor zowel thuisgebruik als buitenactiviteiten.
 • Voordeel 2: Met afmetingen van 30 x 34 x 39 cm (L x B x H) is het WADEO draagbare toilet groter en comfortabeler dan veel andere draagbare toiletten op de markt. Het is gemaakt van hoogwaardig ABS-kunststof waardoor het zowel wasbaar als sterk is met een draagvermogen tot 180 kg, geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.
 • Voordeel 3: De WADEO opvouwbaar campingtoilet wordt geleverd met een vereenvoudigde installatie die minder zijsteunplaten vereist, en alleen 6 stuks bij deze toilet. Bovendien is het uitgerust met een waterdichte opbergtas die het gemakkelijk maakt om op te bergen en te vervoeren.
 • Voordeel 4: Het multifunctionele gebruik van dit toilet maakt het een uitstekende aanwinst voor elke outdoor activiteit. Met het deksel kan het niet alleen als toilet worden gebruikt, maar ook als prullenbak, opbergdoos, kruk of braakemmer om aan je verschillende behoeften tijdens buitenactiviteiten te voldoen.
 • Voordeel 5: De WADEO chemisch toilet set is zeer compleet, bestaand uit het opvouwbaar campingtoilet, de afneembare toiletrolhouder met gsm-lade, een waterdichte opbergtas en 12 vuilniszakken. Dit zorgt voor gemak en comfort, ongeacht waar je heen gaat.
 • Nadeel 1: Ondanks het feit dat WADEO draagbaar en opvouwbaar is, kan het minder stabiel zijn dan niet-opvouwbare modellen. De beschrijving geeft aan dat het is verbeterd en nu minder zijsteunplaten nodig heeft, wat een potentiële zorg voor de stabiliteit kan zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel het chemisch toilet van WADEO een houder voor tissuedoos en mobiele telefoon heeft, kunnen deze extra’s ook in de weg zitten en meer een hinder zijn dan een hulp, afhankelijk van jouw precieze gebruik.
 • Nadeel 3: De gespecificeerde afmetingen van 30 x 34 x 39 cm (L x B x H) kunnen voor sommige gebruikers wat aan de grotere kant zijn, waardoor het transport en de opslag lastiger wordt, vooral als de ruimte beperkt is.
 • Nadeel 4: Terwijl het toilet geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen met een draagvermogen van 180 kg, kan het hogere en bredere ontwerp voor kleine kinderen en mensen met mobiliteitsbeperkingen moeilijker zijn om te gebruiken.
 • Nadeel 5: De WADEO chemisch toilet wordt geleverd met een deksel en wordt gepromoot voor multifunctioneel gebruik, zoals een prullenbak of opbergdoos. Hoewel dit veelzijdig lijkt, kan het in de praktijk problemen opleveren met hygiëne en onderhoud, vooral tijdens het kamperen of andere buitenactiviteiten. Je wilt immers niet iets dat als toilet wordt gebruikt, ook als je tafel of prullenbak gebruiken.

Onze favoriet #7

Ruyi Chemisch Toilet

Ruyi Chemisch Toilet

Waarom we het gekozen hebben

Het RUYI Chemisch Toilet is een opvouwbaar, ruimtebesparend en draagbaar toilet, ideaal voor gebruik tijdens files, camping, reizen, wandelingen, boottochten en meer. Hij is eenvoudig in enkele seconden te installeren en na het opvouwen verbluffend compact. Gemaakt van hoogwaardig PP, is hij robuust, stabiel en kan hij gewichten tot 150 kg dragen. Het opengeklapt formaat is 32 x 27 x 30 cm en heeft een grote capaciteit die kan worden gebruikt voor ongeveer 6-8 toiletbezoeken voordat het afval moet worden weggegooid. Het heeft ook een deksel om geuren te minimaliseren en de hygiëne te behouden. Dit toilet is ook een perfecte nooduitrusting als reguliere toiletten niet beschikbaar of defect zijn. Bovendien is het multifunctioneel, want het kan ook dienen als opbergtoiletcombinatie, vuilnisemmer, kleine kruk, opbergdoos, seniorentoilet voor binnen, en braakemmer voor zwangere vrouwen. Dit is de ideale keuze voor jou als je op zoek bent naar een veelzijdige en betrouwbare draagbare toilet oplossing.

 • Voordeel 1: Gemak en draagbaarheid. De RUYI chemisch toilet is opvouwbaar en compact, wat het een onmisbaar item maakt voor elke outdoor-activiteit. De afmetingen na het opvouwen zijn slechts 31,5 x 27 x 11 cm, wat handig te dragen is dankzij de meegeleverde opbergdoos. Hierdoor kun je hem gemakkelijk meenemen bij het kamperen, reizen, of zelfs tijdens lange autoritten om files te overbruggen.
 • Voordeel 2: Grote capaciteit. Dit model heeft een indrukwekkende capaciteit, en kan in totaal voor 6-8 toiletbezoeken worden gebruikt voordat de zak moet worden weggegooid. Het vervangen van de zak is snel en gemakkelijk, zodat je er zeker van kunt zijn dat je altijd een schone, bruikbare toilet hebt.
 • Voordeel 3: Robuust en duurzaam. Het RUYI chemisch toilet is gemaakt van hoogwaardig PP materiaal dat robuust en stabiel is en zonder moeite tot 150 kg kan dragen. Je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele beschadigingen; deze toilet kan het gewicht van een menselijk lichaam gemakkelijk dragen.
 • Voordeel 4: Nooduitrusting. Het mobiele toilet van RUYI is perfect voor noodsituaties. Als er een stroomuitval is, of je kan thuis geen water meer pompen en jouw huishoudelijk toilet niet meer werkt, dan is dit opvouwbare toilet een ideale noodoplossing.
 • Voordeel 5: Multifunctioneel. Behalve dat het een mobiel toilet is, kan dit model ook dienen als opbergtoiletcombinatie, vuilnisbak, kleine kruk, opbergdoos of als binnentoilet voor senioren. Het kan ook gebruikt worden als braakbak voor zwangere vrouwen, waardoor je met één aankoop vele problemen oplost.
 • Nadeel 1: Ondanks de grote capaciteit moet deze chemische toilet na ongeveer 6-8 keer gebruik wel gewoon geleegd worden. Dit kan een onhandig en onplezierig karwei zijn, vooral als je buitenshuis bent en geen passende wegwerpmogelijkheden voorhanden zijn.
 • Nadeel 2: Dit opvouwbare mobiele toilet is compact en daarmee ruimtebesparend, maar dat kan betekenen dat het voor sommige gebruikers te klein of oncomfortabel kan zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel het toilet is gemaakt van hoogwaardig PP en stabiel is, is er geen garantie dat het niet beschadigd raakt door ongelooflijke omstandigheden zoals extreem weer. Je kunt je zorgen maken over de robuustheid wanneer het wordt blootgesteld aan hardere omgevingsconditioneren.
 • Nadeel 4: Ondanks het voordeel dat het als nooduitrusting kan dienen, kan het onpraktisch zijn als je het regelmatig moet gebruiken in het geval van frequente stroomuitval of watertekorten. Het vervangen van de vuilniszakken kan dan snel een rommelig en problematisch proces worden.
 • Nadeel 5: Het toilet kan ook worden gebruikt als opbergdoos, vuilnisemmer, kleine kruk, etc, maar dit zou de hygiëne kunnen verminderen. Constant wisselen tussen deze verschillende functies zou kunnen betekenen dat je extra tijd moet besteden aan reiniging en onderhoud om er zeker van te zijn dat het in een hygiënische en bruikbare staat blijft.

Onze favoriet #8

Lannerlab Chemisch Toilet

Lannerlab Chemisch Toilet

Waarom we het gekozen hebben

Het Chemisch Toilet van LannerLab is een economische en milieuvriendelijke oplossing voor jouw behoeften. Dit product, met zijn nieuwe enzymrijke formule, is zeer effectief en sterk geconcentreerd, wat betekent dat 1 liter gelijk is aan meer dan 5 liter product van vergelijkbare merken. Het is specifiek ontworpen om het risico op brandwonden te elimineren, wat vaak geassocieerd wordt met het gebruik van conventionele producten die bijtende stoffen bevatten. Bovendien pakt het de oorzaak van onaangename geuren aan dankzij biologisch actieve stoffen. Het product heeft een gebruiksvriendelijke dispenser, bevat geen intensive kleurstoffen en laat geen vlekken achter. Een echte 2-in-1 oplossing, het werkt zowel voor zwart als grijs water, en helpt verstoppingen te voorkomen in afvoer- en tanksystemen. Geschikt voor alle soorten chemische toiletsytemen, dit is de perfecte aanvulling voor jouw outdoor-avonturen.

 • Voordeel 1: Het Chemisch Toilet merk LannerLab is zeer economisch. Met een krachtige nieuwe formule vol met enzymen, biedt één liter van dit product de equivalent van meer dan vijf liter van andere merken.
 • Voordeel 2: Dit product is milieuvriendelijk en veilig. Het elimineert het risico van brandwonden dat kan optreden bij het gebruik van conventionele producten die bijtende stoffen bevatten.
 • Voordeel 3: De LannerLab Chemische Toilet behandelt effectief de oorzaken van onaangename geuren dankzij de biologisch actieve stoffen in de formule.
 • Voordeel 4: Het gebruiksgemak van dit product maakt het een geweldige keuze. Met dank aan een speciale dispenser en geen intensieve kleurstoffen, hoef je je geen zorgen te maken over vlekken.
 • Voordeel 5: Het is een uitstekend 2-in-1 product voor zowel zwart als grijs water, waardoor het ondersteuning biedt voor drainagesystemen en tanks, en voorkomt dat ze dichtgaan. Het kan in alle soorten chemische toiletten worden gebruikt.
 • nadeel 1: Hoewel het product sterk geconcentreerd wordt genoemd, heb je hierdoor de kans dat er een sterke geur aan het product zelf hangt. Dit kan voor sommige mensen als onaangenaam ervaren worden en is wel iets om rekening mee te houden.

  nadeel 2: De speciale dispenser van het product zou kunnen betekenen dat je alleen deze dispenser kunt gebruiken, waardoor er geen ruimte is voor persoonlijke aanpassingen.

 • nadeel 3: Zelfs al voorkomt het chemisch toilet de oorzaak van onaangename geuren, er wordt niet expliciet vermeld dat het ook nieuwe heerlijke geuren introduceert. Je kamer zou dus nog steeds geurloos kunnen zijn na gebruik.
 • nadeel 4: Ondanks het feit dat het product biologisch actieve stoffen bevat, betekent dit niet dat het volledig natuurlijk is. Als je op zoek bent naar een volledig natuurlijke oplossing, is dit misschien niet het product voor jou.
 • nadeel 5: De claim dat het product te gebruiken is in alle chemische toiletsystemen kan de illusie wekken dat er geen enkele compatibiliteitsproblemen zijn. Echter, in sommige gevallen kan het er in praktijk inderdaad voor zorgen dat het niet volledig compatibel is met jouw specifieke toiletsysteem. Dit is iets om te controleren voordat je het product aanschaft.

Onze favoriet #9

Berger Chemisch Toilet

Berger Chemisch Toilet

Waarom we het gekozen hebben

Het BERGER chemisch toilet is een draagbaar en gemakkelijk te gebruiken kampeertoilet. De onderhoudsvriendelijke combinatie van antikleeflaag en desinfecterende kunststof zorgt ervoor dat reinigen een fluitje van een cent is. De afneembare verswater- en afvaltanks zorgen voor gemak bij het vullen, legen en schoonmaken. Voor je comfort is het toilet uitgerust met een transparante schroefdop die als vulstandindicator dient, met een effectieve pomp die residuen tijdens het spoelproces verwijdert en een indrukwekkend draagvermogen van tot wel 130 kg. Het compacte ontwerp (45,5 x 38,5 x 34,5 cm) maakt het perfect voor bijna elke hoek, of je nu in een caravan, camper of auto bent. Als klap op de vuurpijl garandeert BERGER jouw tevredenheid en zorgt voor een uitstekende klantenservice, reagerend op eventuele problemen binnen 24 uur.

 • Voordeel 1: Onderhoudsvriendelijk – Het BERGER chemisch toilet is ontworpen voor gemakkelijke reiniging. Dankzij de antikleeflaag en desinfecterende plastic is het oppervlak glad en hygiënisch.
 • Voordeel 2: Eenvoudig in gebruik – Dit draagbare toilet is erg praktisch. Zowel de verswater- als afvaltank zijn afneembaar en daardoor gemakkelijk te vullen, legen en reinigen. Zeer handig voor tijdens het kamperen!
 • Voordeel 3: Handig & Stabiel – Met een transparante schroefdop als vulstandindicator en een efficiënte pomp die alle resten tijdens het spoelproces verwijdert, is dit toilet zowel handig als stabiel in gebruik. Bovendien kan het een gewicht tot 130 kg dragen.
 • Voordeel 4: Ruimtebesparend – De BERGER Comfort WC is ontworpen om ruimte te besparen, zodat je het in elke hoek kunt passen. Het is ideaal voor gebruik in een caravan, camper, kampeerbus of zelfs in de auto.
 • Voordeel 5: Uitstekende klantenservice – Als jij niet tevreden bent met je aankoop, garandeert BERGER een snelle reactie tijd. Je kunt verwachten dat je binnen 24 uur antwoord krijgt op je vragen of eventuele problemen.
 • Nadeel 1: Hoewel de BERGER chemisch toilet beschikt over een glad, hygiënisch oppervlak dat eenvoudig te reinigen is, moet je er rekening mee houden dat je zelf verantwoordelijk bent voor het schoonmaken. Je zult de verswater- en afvaltank dus regelmatig moeten legen en reinigen, wat een onaangenaam karwei kan zijn.
 • Nadeel 2: De afmetingen van het toilet worden gegeven als 45,5 x 38,5 x 34,5 cm. Dit is misschien ruim genoeg voor sommige situaties, maar voor anderen kan het ongemakkelijk klein zijn. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de afmetingen comfortabel genoeg zijn voor jouw behoeften.
 • Nadeel 3: Hoewel het product draagbaar is en dus gemakkelijk te verplaatsen, betekent dit ook dat je het na elk gebruik moet verplaatsen. Afhankelijk van jouw kampeeropstelling kan dit lastig zijn.
 • Nadeel 4: De transparante schroefdop wordt gebruikt als vulstandindicator. Hoewel dit handig is om te weten wanneer het toilet geleegd moet worden, betekent dit ook dat je altijd zicht hebt op de inhoud van de afvaltank, wat sommige mensen als onaangenaam kunnen ervaren.
 • Nadeel 5: Het draagvermogen is tot 130 kg. Hoewel dit voldoende kan zijn voor de meeste mensen, kunnen personen die zwaarder zijn dan 130 kg dit toilet mogelijk niet comfortabel of veilig kunnen gebruiken.

Onze favoriet #10

Samger Samger Chemisch Toilet

Samger Samger Chemisch Toilet

Waarom we het gekozen hebben

Het Samger Samger Chemisch Toilet is een robuuste en efficiënte oplossing voor wanneer sanitaire voorzieningen ontbreken. Met een royale afvaltank van 20 liter en een maximum draaggewicht van 130 kg is dit toilet zowel lichtgewicht als stevig genoeg voor volwassenen en kinderen. Het dubbele spoelsysteem voorkomt onplezierige lekkages en geuren, en met een simpele druk op de knop voert het vers water af. Het deksel is eenvoudig te verwijderen voor reiniging en de zijvergrendeling is bestand tegen corrosie. Het spoelreservoir kan minstens 100 keer worden gevuld met 12 liter water, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het product. Of je nu op reis bent, thuis, in de tuin, op een schip, in een verpleeghuis of ziekenhuis, dit toilet kan overal worden ingezet. En mocht je hulp nodig hebben bij de installatie of het gebruik, dan staat de klantenservice voor je klaar.

 • Voordeel 1: De Samger Chemisch Toilet heeft een sterke capaciteit, met een afvaltank van 20 liter en een totaalgewicht van 6,16 kg. Ondanks zijn lichte gewicht is het toilet robuust genoeg om een gewicht van maximaal 130 kg te dragen, en met een zitting in volwassenenmaat is het geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.
 • Voordeel 2: Dit toilet heeft een hoge efficiëntie dankzij het dubbele spoelsysteem, wat effectief lekkage en geuren voorkomt. Het dubbel afgedichte afvoerventiel zorgt voor hygiëne terwijl het eenvoudig in gebruik is; je hoeft alleen maar op een knop te drukken om vers water af te voeren.
 • Voordeel 3: Het Samger toilet is gemakkelijk schoon te maken. Het deksel van het toilet is afneembaar, waardoor schoonmaken een snel en eenvoudig proces wordt. Daarnaast is het zijslot van het toilet corrosiebestendig, wat bijdraagt aan de duurzaamheid.
 • Voordeel 4: Het Samger toilet is veelzijdig in gebruik. Het kan worden gebruikt in een breed scala aan omgevingen, zoals voor toerisme, in huizen, tuinen, schepen, verpleeghuizen, ziekenhuizen en op veel andere plaatsen waar sanitaire voorzieningen ontbreken.
 • Voordeel 5: Als klant wordt je gewaardeerd door Samger en kun je rekenen op goede service. Als je vragen of zorgen hebt over de installatie en het gebruik van het toilet, kun je altijd contact opnemen met het bedrijf voor ondersteuning.
 • Nadeel 1: Ondanks de sterke capaciteit moet je er rekening mee houden dat het toilet een totaalgewicht heeft van 6,16 kg. Dit kan het minder draagbaar maken, vooral als je van plan bent om het vaak te verplaatsen tijdens je reis of camping.
 • Nadeel 2: Dit toilet maakt gebruik van een dubbel spoelsysteem. Hoewel dit kan helpen bij het voorkomen van lekkage en geur, kan het ook zorgen voor een hoger waterverbruik. Met de capaciteit om ten minste 100 keer te spoelen met 12 liter water, moeten gebruikers mogelijk regelmatig de watertank bijvullen, wat ongemakkelijk kan zijn.
 • Nadeel 3: Het reinigen van dit toilet kan een uitdaging zijn. Hoewel de beschrijving meldt dat het deksel eenvoudig te reinigen is, wordt er geen informatie gegeven over het reinigen van de binnenkant van het toilet en de afvaltank. Dit kan mogelijk moeilijk en tijdrovend zijn.
 • Nadeel 4: Het universele gebruik van het toilet kan ook een nadeel zijn. Als het toilet in verschillende omgevingen en toepassingen wordt gebruikt, zoals tuinen, verpleeghuizen en ziekenhuizen, kan dit leiden tot slijtage en de noodzaak van regelmatig onderhoud.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel het product adverteert met goede service, geeft de productbeschrijving niet specifiek aan of er after-sales ondersteuning of hulp bij problemen beschikbaar is na aankoop. Dit kan zorgwekkend zijn voor potentiële kopers die hulp nodig hebben bij eventuele problemen met het product na de aankoop.

Na grondig onderzoek en analyseren van de 10 beste chemische toiletproducten op de markt, kunnen we concluderen dat er voor iedereen iets te vinden is; ongeacht of je in een camper reist, een boot bezit, naar een festival gaat, of gewoon een betrouwbare noodoptie thuis wilt hebben. Het is belangrijk om een product te kiezen dat je behoeften in termen van capaciteit, comfort en gebruiksgemak in overweging neemt. De kwaliteit van deze producten verschilt, dus besteed aandacht aan de specifieke kenmerken zoals het legen en reinigen proces, geurbestrijding en materiaal duurzaamheid. Uiteindelijk, wilt jij optreden voor comfort en hygiëne waar je ook bent, en deze chemische toiletten zorgen daar zeker voor.

Inhoudsopgave