a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Chocolade Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

U kunt een diepgaande analyse en actuele gegevens verwachten over verschillende aspecten van chocolade, zoals consumptie, productie, populaire merken en trends in de industrie in deze blogpost over Chocolade Statistieken.

  • Wereldwijd consumeren mensen jaarlijks gemiddeld 3 miljoen ton chocolade.
  • De VS is de grootste consument van chocolade, met een jaarlijkse chocoladeverkoop van $22 miljard.
  • De Zwitsers consumeren de meeste chocolade per persoon, ongeveer 9 kg per jaar.
  • 43% van de cacao ter wereld wordt geproduceerd in Ivoorkust.
  • Melkchocolade is de populairste soort chocolade, met een marktaandeel van 51%.
  • Meer dan 50% van de wereldwijde chocoladeverkoop vindt plaats in Europa.
  • 70% van de cacao wordt geproduceerd door slechts 0,5% van de wereldbevolking.
  • Wereldwijd gaan jaarlijks 4,5 miljoen chocoladerepen over de toonbank.
  • Ongeveer 17% van mensen eet chocolade als ontbijt.
  • Het aantal cacaoboeren is tussen 2002 en 2012 met 37% afgenomen.

Actuele Chocolade Statistieken

Wereldwijd consumeren mensen jaarlijks gemiddeld 3 miljoen ton chocolade.

U mag het wellicht interessant vinden om te weten dat mensen over de hele wereld elk jaar gemiddeld 3 miljoen ton chocolade consumeren. Dit betekent dat de som van alle chocolade die door individuen wordt geconsumeerd, opgeteld op een jaarbasis, neerkomt op ongeveer 3 miljoen ton. Deze indrukwekkende hoeveelheid is een getuige van hoe populair dit zoete lekkernij is over de hele wereld. Het omvat alle vormen van chocolade – van repen en snoepjes tot chocolade die gebruikt wordt in bakproducten, dranken en andere culinaire toepassingen. Het biedt ook een venster op de omvang van de mondiale chocolade-industrie en toont de alomtegenwoordige aantrekkingskracht en consumptie van chocolade.

De VS is de grootste consument van chocolade, met een jaarlijkse chocoladeverkoop van $22 miljard.

Deze statistiek geeft aan dat de Verenigde Staten de meest fervente chocoladeconsumenten ter wereld zijn. Concreet betekent dit dat de Amerikanen jaarlijks voor maar liefst $22 miljard aan chocolade kopen. Deze indrukwekkende uitgaven weerspiegelen niet alleen de liefde van Amerikanen voor chocolade, maar ook de grootte van hun bevolking en economie. Als u dit vergelijkt met andere landen, zult u zien dat de Verenigde Staten een unieke plek innemen in de wereldwijde chocoladeconsumptie. Dit illustreert hoe een combinatie van culturele voorkeur en economische capaciteit de consumptiepatronen van een land kan bepalen.

De Zwitsers consumeren de meeste chocolade per persoon, ongeveer 9 kg per jaar.

Deze statistiek houdt in dat de inwoners van Zwitserland gemiddeld de hoogste consumptie van chocolade ter wereld hebben, namelijk rond de 9 kilogram per persoon, per jaar. Dit betekent dat als u alle chocola die een gemiddelde Zwitser in een jaar eet, zou wegen, dit totaal ongeveer 9 kilogram zou bedragen. Dit is een gemiddelde waarde, dus sommige mensen consumeren misschien meer en sommige minder. Deze statistiek is een weergave van het chocoladeconsumptiegedrag van de Zwitserse bevolking als geheel en kan in verband worden gebracht met verschillende factoren, zoals culturele gewoonten, beschikbaarheid van producten en economische welvaart.

43% van de cacao ter wereld wordt geproduceerd in Ivoorkust.

U zal het wellicht interessant vinden om te weten dat Ivoorkust een zeer belangrijke rol speelt in de wereldwijde cacao-productie. Volgens de statistieken wordt maar liefst 43% van alle cacao ter wereld in dit land geproduceerd. Dat betekent dat bijna de helft van alle chocolade die we wereldwijd consumeren, afkomstig is van de cacaobonen die in Ivoorkust zijn geteeld. De cacaoproductie is dan ook een cruciale sector voor de economie van het land. Dus, telkens u geniet van een stukje chocolade, onthoud dan dat de kans groot is dat de cacao afkomstig is uit Ivoorkust.

Melkchocolade is de populairste soort chocolade, met een marktaandeel van 51%.

Het feit dat melkchocolade het marktaandeel van 51% heeft betekent dat van alle chocolade die over de hele wereld wordt verkocht, melkchocolade meer dan de helft van die verkoop uitmaakt. U zou dit zo kunnen zeggen: als u naar een willekeurige chocoladewinkel zou gaan en 100 willekeurige chocoladerepen zou kopen, zouden daarvan statistisch gezien ongeveer 51 melkchocolade zijn. Dit percentage toont de dominantie van melkchocolade aangaande de voorkeur van de consument ten opzichte van andere soorten chocolade, zoals pure chocolade of witte chocolade.

Meer dan 50% van de wereldwijde chocoladeverkoop vindt plaats in Europa.

U zou geïnteresseerd kunnen zijn te weten dat meer dan 50% van de wereldwijde chocoladeverkoop plaatsvindt in Europa. Dit betekent dat Europa de grootste consument is van chocoladeproducten wereldwijd. Het getal, 50%, toont aan dat de helft van alle chocolade die over de hele wereld verkocht wordt, terechtkomt bij Europese consumenten. Dit kan te maken hebben met een combinatie van verschillende factoren, zoals de historische voorliefde van Europa voor chocolade, de rijke chocolade-productiecultuur en de algemene levensstandaard waardoor consumenten zich dergelijke zoetigheden kunnen veroorloven.

70% van de cacao wordt geproduceerd door slechts 0,5% van de wereldbevolking.

De statistiek die u leest, ‘70% van de cacao wordt geproduceerd door slechts 0,5% van de wereldbevolking’, betekent dat een zeer klein percentage van de totale wereldbevolking een groot deel van de wereldwijde cacaoproductie op zich neemt. Hoewel ze slechts 0,5% van de mensen op aarde vertegenwoordigen, zijn deze individuen verantwoordelijk voor het produceren van 70% van de cacao die we consumeren. Dit kan betekenen dat cacaoproductie geconcentreerd is in specifieke gebieden van de wereld of binnen bepaalde bevolkingsgroepen. Het legt een belangrijk aspect van de wereldwijde economie bloot en roept vragen op over de verdeling van arbeid, bronnen en welvaart.

Wereldwijd gaan jaarlijks 4,5 miljoen chocoladerepen over de toonbank.

De statistiek die u ziet, vertelt ons dat er per jaar wereldwijd 4,5 miljoen chocoladerepen worden verkocht. Dit betekent dat elk jaar, in elk land over de hele wereld bij elkaar opgeteld, 4,5 miljoen chocoladerepen worden gekocht en geconsumeerd. Dit is een indrukwekkend cijfer en duidt op de immense populariteit van chocolade als een wereldwijde snack. Het suggereert ook dat de productie en distributie van chocolade een significant onderdeel is van de wereldwijde voedselindustrie. Bij deze berekening wordt rekening gehouden met alle chocoladerepen, ongeacht het merk, de grootte of het type. Het is belangrijk op te merken dat de verkoop van chocolade kan variëren afhankelijk van factoren zoals seizoensgebonden trends, economische omstandigheden en veranderende consumentenvoorkeuren.

Ongeveer 17% van mensen eet chocolade als ontbijt.

Uit recent onderzoek is gebleken dat ongeveer 17% van de mensen chocolade als ontbijt eet. Dit betekent dat ongeveer één op de zes mensen ervoor kiest om hun dag te beginnen met dit zoete tussendoortje. Hoewel dit percentage misschien verrassend is, is het belangrijk om te onthouden dat ‘chocolade als ontbijt’ kan variëren van een reep pure chocolade tot een chocoladebroodje of een smoothie met cacaopoeder. Het kan dus een breed scala aan culinaire gewoonten vertegenwoordigen. Tegelijkertijd vertelt dit percentage ons dat de meerderheid, ofwel 83% van de mensen, ervoor kiest om iets anders dan chocolade voor hun ontbijt te consumeren. Wat eet u bij uw ontbijt?

Het aantal cacaoboeren is tussen 2002 en 2012 met 37% afgenomen.

Het statistiek dat u ziet, toont aan dat het aantal cacaoboeren tussen 2002 en 2012 met 37% is afgenomen. Dit betekent in simpele termen dat, in vergelijking met het totale aantal cacaoboeren in 2002, er in 2012 37% minder cacaoboeren waren. Voor elke 100 cacaoboeren die er in 2002 waren, waren er in 2012 dus maar 63 over. Deze afname kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan factoren, waaronder economische veranderingen, landbouwproblemen of de verandering van beroep door boeren. Als er gesproken wordt over een afnamen van een percentage, wordt daar in statistische termen de vermindering van een bepaald aantal of aandeel mee bedoeld.

Referenties

0. – https://www.businesswire.com

1. – https://www.mccormick.northwestern.edu

2. – https://www.businessinsider.com

3. – https://www.globenewswire.com

4. – https://www.rainforest-rescue.org

5. – https://www.wisegeek.com

6. – https://www.worldatlas.com

7. – https://www.bbc.com

8. – https://www.theguardian.com

9. – https://www.dailymail.co.uk

Originally posted 2023-11-14 12:12:10.

Inhoudsopgave