a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Cirkelzaag: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 cirkelzagen op de markt, getest en beoordeeld voor jou in ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Enventor Cirkelzaag

Enventor Cirkelzaag
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Home And Garden Cirkelzaag

Bosch Home And Garden Cirkelzaag
★★★★★

Unser Favorit: Enventor Cirkelzaag

Enventor Cirkelzaag
★★★★★

Unser Favorit: Hychika Better Tools For Better Life Cirkelzaag

Hychika Better Tools For Better Life Cirkelzaag
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Professional Cirkelzaag

Bosch Professional Cirkelzaag
★★★★★

Unser Favorit: Hychika Better Tools For Better Life Cirkelzaag

Hychika Better Tools For Better Life Cirkelzaag
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Home And Garden Cirkelzaag

Bosch Home And Garden Cirkelzaag
★★★★★

Unser Favorit: Einhell Cirkelzaag

Einhell Cirkelzaag
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Professional Cirkelzaag

Bosch Professional Cirkelzaag
★★★★★

Unser Favorit: Einhell Cirkelzaag

Einhell Cirkelzaag
★★★★★

Ben je op zoek naar de perfecte cirkelzaag om je doe-het-zelf project of professionele klus naar een hoger niveau te tillen? Je bent niet alleen. De keuze uit zagen kan overweldigend zijn gezien de talrijke merken en modellen op de markt. Gelukkig hebben we ons nieuwste onderzoek gedaan om jou te helpen bij het maken van je keuze. In deze gids hebben we de prestaties en functies van de 10 beste cirkelzagen geanalyseerd en vergeleken. Lees verder en ontdek welke cirkelzaag het best bij jouw behoeften past, of je nu een professionele vakman bent of een enthousiaste doe-het-zelver.

Een cirkelzaag is een handig gereedschap dat je kunt gebruiken om snel en efficiënt door verschillende materialen zoals hout, metaal of kunststof te zagen. Het bestaat uit een ronde, scherpe zaagblad dat bevestigd is aan een motor waardoor je met gemak rechte en nauwkeurige sneden kunt maken. Hierbij is de zaagdiepte en zaaghoek naar wens in te stellen. Dit maakt de cirkelzaag een veelzijdige toevoeging aan jouw gereedschapskist, of je nu een professionele klusser bent of een doe-het-zelver.

Check Uit

Onze favoriet #1

Enventor Cirkelzaag

Enventor Cirkelzaag

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Enventor Cirkelzaag is een krachtige tool met een 1200W koperen motor, wat zorgt voor een lagere verwarmingstemperatuur en dus een duurzamere, energiezuinigere werking. Plus, het kan een indrukwekkende toerental van 5800 rpm bereiken waardoor je gemakkelijk door hout, kunststof, pvc en zacht metaal kunt snijden. Deze cirkelzaag valt op door de ingebouwde lasergeleiding, gevoed door meegeleverde AAA-batterijen, voor strakke, nauwkeurige sneden. Dit apparaat wordt geleverd met twee zaagbladen (24T en 40T) die eenvoudig te vervangen zijn, dankzij de inbussleutel. Het heeft ook een zaagbladbescherming om ongelukken te voorkomen en een afzuigadapter om rondvliegend zaagsel te verminderen. Met instelbare zaagdiepte en snijhoek, biedt het je de flexibiliteit die je nodig hebt voor jouw klussen. Het pakket bevat alles wat je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan, inclusief een geleidingsliniaal en een gebruikershandleiding.

 • Voordeel 1: De Enventor cirkelzaag is voorzien van een 1200 W koperen motor, wat hem duurzamer en energiezuiniger maakt dan andere cirkelzagen met aluminium motoren. De motor is ook in staat een snelheid van 5800 rpm te bereiken, wat je krachtige prestaties biedt voor het snijden van verschillende materialen zoals hout, kunststof, PVC en zacht metaal.
 • Voordeel 2: Je krijgt met deze cirkelzaag de toegevoegde bonus van lasergeleiding. Hiermee kun je rechte en nauwkeurige snedes maken als een professional. De lasers worden gevoed door twee meegeleverde AAA-batterijen.
 • Voordeel 3: Veiligheid is een sterke troef van deze cirkelzaag. De zaagbladbescherming helpt om ongelukken effectief te voorkomen, zodat ook beginners zonder zorgen met deze zaag kunnen werken.
 • Voordeel 4: De Enventor cirkelzaag wordt geleverd met een afzuigadapter. Dit betekent minder rommel tijdens je werk, omdat het zaagsel kan worden afgezogen en het spatten van het zaagsel wordt verminderd.
 • Voordeel 5: Deze cirkelzaag biedt je de mogelijkheid om de zaagdiepte en snijhoek aan te passen. Met een snijhoek van 90 graden kun je een zaagdiepte van 62 mm bereiken. Met een hellingshoek van 45 graden kun je een zaagdiepte van 42 mm bereiken. Deze functies maken de zaag erg veelzijdig in gebruik.
 • Nadeel 1: Hoewel de 1200W koperen motor efficiënter kan zijn in termen van energieverbruik, kan het gebrek aan vermogen in vergelijking met hogere wattage zagen betekenen dat deze cirkelzaag moeite kan hebben met zwaarder of dikker materiaal.

  Nadeel 2: Het feit dat de zaag wordt geleverd met slechts twee zaagbladen beperkt je in flexibiliteit en keuze bij het zagen van verschillende materialen. Misschien moet je bijkomende zaagbladen aankopen, wat extra kosten en tijd met zich meebrengt.

 • Nadeel 3: De lasergeleiding wordt aangedreven door AAA-batterijen, die op ongelegen momenten leeg kunnen raken. Hierdoor kan je werk onderbroken worden omdat je de batterijen moet vervangen.
 • Nadeel 4: Hoewel de instelbare zaagdiepte en snijhoek nuttig kunnen zijn, zijn de specificaties beperkt tot een snijhoek van 90 graden tot 62mm diepte, en een hellingshoek van 45 graden tot 42mm diepte. Dit kan onvoldoende zijn voor grotere en complexere projecten.
 • Nadeel 5: De gebruikershandleiding is mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands. Dit kan problemen veroorzaken bij het opzetten en bedienen van de zaag, vooral voor gebruikers die geen andere talen spreken. Nu moet je misschien online zoeken naar vertalingen of instructievideo’s om alles uit de cirkelzaag te halen.

Onze favoriet #2

Bosch Home And Garden Cirkelzaag

Bosch Home And Garden Cirkelzaag

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Home and Garden Cirkelzaag, model PKS 66 AF, levert krachtige en precieze rechte sneden met behulp van de meegeleverde geleiderail. Het zorgt voor een schone werkplek, omdat 80% van de spanen worden verzameld in de meegeleverde CleanSystem Box. Je kunt de cirkelzaag gebruiken met zaagbladen met een diameter van 190 mm. In de verpakking vind je de PKS 66 AF, een CleanSystem Box, CutControl, drie geleiderails van elk 35 cm lang, een Speedline Wood-zaagblad met een diameter van 190 mm, een parallelaanslag en karton.

 • Voordeel 1: Dankzij de geleiderail biedt de Bosch Home and Garden cirkelzaag PKS 66 AF je zowel kracht als precisie bij het maken van rechte sneden. Het precieze resultaat zal jouw kluservaring verbeteren.
  Voordeel 2: Deze cirkelzaag stelt je in staat ook nauwkeurige, lange sneden te maken met behulp van de meegeleverde geleiderail. Dit betekent dat je met een hoge mate van nauwkeurigheid kan werken, ongeacht de grootte van het project.
  Voordeel 3: De schoonheid van deze tool is dat 80% van de spanen worden verzameld in de bijgeleverde CleanSystem Box. Hierdoor kan je zorgen voor orde en netheid terwijl je werkt, waardoor je je meer kunt concentreren op het precisiewerk.
  Voordeel 4: Deze cirkelzaag is compatibel met cirkelzaagbladen met een nominale diameter van 190 mm. Dat betekent dat je geniet van meer veelzijdigheid bij het kiezen van zaagbladen en zo beschik je altijd over het juiste gereedschap voor elke taak.
  Voordeel 5: De PKS 66 AF wordt geleverd met een reeks nuttige accessoires, waaronder CutControl voor nog meer nauwkeurigheid, drie geleiderails van elk 35 cm lang voor gevarieerde klussen en een Speedline Wood zaagblad met een diameter van 190 mm. Dit complete pakket stelt je in staat om elke klus met vertrouwen en gemak aan te pakken.
 • Nadeel 1: Hoewel de Bosch Home and Garden cirkelzaag een CleanSystem Box bevat, wordt er slechts 80% van de spanen verzameld. Dit betekent dat je nog steeds te maken hebt met 20% van de spanen rond je werkruimte.
 • Nadeel 2: De cirkelzaag werkt met zagen van 190 mm diameter. Als je andere afmetingen cirkelzaagbladen in je werkplaats hebt, kun je die niet gebruiken met deze zaag.
 • Nadeel 3: De meegeleverde geleiderails zijn elk 35cm lang. Afhankelijk van de grootte van je project, kunnen deze rails te kort zijn, wat betekent dat ze mogelijk niet geschikt zijn voor grotere projecten.
 • Nadeel 4: Hoewel de zaag wordt geleverd met een CutControl-functie, is dit mogelijk niet voldoende voor sommige complexere of verfijndere zaagtaken.
 • Nadeel 5: De zaag wordt geleverd in karton (3165140477901). Hoewel dit milieuvriendelijker kan zijn, kan het ook minder bescherming bieden tijdens transport dan andere, robuustere verpakkingsmaterialen. Er kan dus een mogelijkheid zijn voor schade tijdens verzending.

Onze favoriet #3

Enventor Cirkelzaag

Enventor Cirkelzaag

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Enventor cirkelzaag is een compact en lichtgewicht gereedschap, ideaal voor diverse werkplekken. De krachtige koperen motor kan topsnelheden van 3500 RPM behalen voor krachtig en snel zagen. De diepte en de hoek van je snede zijn verstelbaar, variërend van 0° tot 45°, voor optimale precisie. Het wordt geleverd met 6 specifieke zaagbladen die geschikt zijn voor het zagen van hout, kunststof, zacht metaal en tegels. De lasergeleider en schaalliniaalrail verzekeren jou van een nauwkeurige snijlijn. Daarnaast bevat de zaag een veiligheidsknop, stofslang en een 2M zaagsnoer voor de veiligheid en het gemak van de gebruiker. Het pakket bevat alles wat je nodig hebt voor verschillende zaagklussen, van zaagbladen tot een gedetailleerde gebruikershandleiding.

 • Voordeel 1: De HYCHIKA BETTER TOOLS FOR BETTER LIFE cirkelzaag beschikt over een krachtige motor van 750 W die een hoge zaagsnelheid van 3.500 tpm levert. Dit betekent dat je snel en professioneel hout kunt bewerken, waardoor je meer werk gedaan krijgt in minder tijd.
 • Voordeel 2: De cirkelzaag komt met 6 zaagbladen van verschillende types, die specifiek ontworpen zijn voor verschillende materialen. Dit geeft je de flexibiliteit om te werken met een verscheidenheid aan materialen, van hout en kunststof tot zachte metalen en tegels.
 • Voordeel 3: CutControl biedt je de mogelijkheid om de zaagdiepte en de verstekhoek snel en gemakkelijk in te stellen. Je kunt dus precies zo diep en in de juiste hoek zagen als je nodig hebt voor jouw specifieke taak. Dit zorgt voor nauwkeurige en kwalitatieve sneden.
 • Voordeel 4: De cirkelzaag is voorzien van een dubbele veiligheidsschakelaar en een stofzuigeradapter. Met de dubbele veiligheidsschakelaar voorkom je per ongeluk dat de machine wordt aangezet, wat de veiligheid tijdens het snijproces ten goede komt. De stofzuigeradapter zorgt ervoor dat je werkplek schoon blijft, wat zorgt voor een veiligere en prettigere werkomgeving.
 • Voordeel 5: Tenslotte heeft de cirkelzaag een ergonomisch design met een slanke grip en zachte rubberen handgreep, waardoor de vermoeidheid van de handen effectief vermindert. In combinatie met de beugelgreep en de voorste handgreep kan de cirkelzaag zeer nauwkeurig en veilig worden geleid. Hierdoor voelt jouw gereedschap niet alleen comfortabel aan, maar heb je ook meer controle tijdens het snijden.
 • Nadeel 1: Hoewel de cirkelzaag is uitgerust met een krachtige 750W motor, kan deze voor sommige klussen te zwaar zijn, wat kan resulteren in overmatig energieverbruik en mogelijk langere uitvaltijden.
 • Nadeel 2: Met zoveel verschillende zaagbladen (6 in totaal), kan het verwisselen van de bladen technisch en tijdrovend zijn, vooral als je dit vaak moet doen voor verschillende soorten materialen.
 • Nadeel 3: De verstelbare zaagdiepte (0-48 mm) en verstekhoek (0-45 graden) eisen precisie en aandacht bij het instellen. Dit kan lastig zijn als je snel wilt werken of wanneer je niet veel ervaring hebt met het gebruik van dit soort gereedschap.
 • Nadeel 4: De stofzuigeradapter, hoewel handig voor het schoonhouden van de werkplek, moet direct op de zaag worden aangebracht. Dit kan een uitdaging zijn en kan extra tijd in beslag nemen, wat ten koste gaat van jouw efficiëntie.
 • Nadeel 5: Tot slot, ondanks het ergonomisch design, kan de vermoeidheid van je handen na langdurig gebruik niet volledig worden uitgesloten. Zelfs met de zachte rubberen handgreep, kan het continu hanteren van de zaag op den duur nog steeds belastend zijn voor je handen en polsen.

Onze favoriet #4

Hychika Better Tools For Better Life Cirkelzaag

Hychika Better Tools For Better Life Cirkelzaag

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De HYCHIKA BETTER TOOLS FOR BETTER LIFE cirkelzaag is een zeer krachtige en veelzijdige tool. De zaag wordt aangedreven door een sterke 750W pure koper motor die een indrukwekkende zaagsnelheid van 3500 tpm levert, ideaal voor snel en professioneel houtbewerking. De set komt met 6 zaagbladen voor verschillende materialen, van hout tot zacht metaal en tegels. Je kunt de zaagdiepte en verstekhoek eenvoudig instellen voor nauwkeurige snijlijnen, waardoor deze zaag aan al je behoeften voldoet. De dubbele veiligheidsschakelaar en stofzuigeradapter zorgen voor een veilig en netjes snijproces. Het ergonomische ontwerp, met een slanke grip en een zachte rubberen handgreep, vermindert de handvermoeidheid, waardoor je langer kunt werken. Het pakket bevat ook verschillende nuttige accessoires voor je gemak.

 • Voordeel 1: De HYCHIKA BETTER TOOLS FOR BETTER LIFE cirkelzaag beschikt over een krachtige motor van 750 W die een hoge zaagsnelheid van 3.500 tpm levert. Dit betekent dat je snel en professioneel hout kunt bewerken, waardoor je meer werk gedaan krijgt in minder tijd.
 • Voordeel 2: De cirkelzaag komt met 6 zaagbladen van verschillende types, die specifiek ontworpen zijn voor verschillende materialen. Dit geeft je de flexibiliteit om te werken met een verscheidenheid aan materialen, van hout en kunststof tot zachte metalen en tegels.
 • Voordeel 3: CutControl biedt je de mogelijkheid om de zaagdiepte en de verstekhoek snel en gemakkelijk in te stellen. Je kunt dus precies zo diep en in de juiste hoek zagen als je nodig hebt voor jouw specifieke taak. Dit zorgt voor nauwkeurige en kwalitatieve sneden.
 • Voordeel 4: De cirkelzaag is voorzien van een dubbele veiligheidsschakelaar en een stofzuigeradapter. Met de dubbele veiligheidsschakelaar voorkom je per ongeluk dat de machine wordt aangezet, wat de veiligheid tijdens het snijproces ten goede komt. De stofzuigeradapter zorgt ervoor dat je werkplek schoon blijft, wat zorgt voor een veiligere en prettigere werkomgeving.
 • Voordeel 5: Tenslotte heeft de cirkelzaag een ergonomisch design met een slanke grip en zachte rubberen handgreep, waardoor de vermoeidheid van de handen effectief vermindert. In combinatie met de beugelgreep en de voorste handgreep kan de cirkelzaag zeer nauwkeurig en veilig worden geleid. Hierdoor voelt jouw gereedschap niet alleen comfortabel aan, maar heb je ook meer controle tijdens het snijden.
 • Nadeel 1: Hoewel de cirkelzaag is uitgerust met een krachtige 750W motor, kan deze voor sommige klussen te zwaar zijn, wat kan resulteren in overmatig energieverbruik en mogelijk langere uitvaltijden.
 • Nadeel 2: Met zoveel verschillende zaagbladen (6 in totaal), kan het verwisselen van de bladen technisch en tijdrovend zijn, vooral als je dit vaak moet doen voor verschillende soorten materialen.
 • Nadeel 3: De verstelbare zaagdiepte (0-48 mm) en verstekhoek (0-45 graden) eisen precisie en aandacht bij het instellen. Dit kan lastig zijn als je snel wilt werken of wanneer je niet veel ervaring hebt met het gebruik van dit soort gereedschap.
 • Nadeel 4: De stofzuigeradapter, hoewel handig voor het schoonhouden van de werkplek, moet direct op de zaag worden aangebracht. Dit kan een uitdaging zijn en kan extra tijd in beslag nemen, wat ten koste gaat van jouw efficiëntie.
 • Nadeel 5: Tot slot, ondanks het ergonomisch design, kan de vermoeidheid van je handen na langdurig gebruik niet volledig worden uitgesloten. Zelfs met de zachte rubberen handgreep, kan het continu hanteren van de zaag op den duur nog steeds belastend zijn voor je handen en polsen.

Onze favoriet #5

Bosch Professional Cirkelzaag

Bosch Professional Cirkelzaag

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Professional handcirkelzaagmachine GKS 190 is een krachtig maar compact gereedschap, ideaal voor zowel zacht als hard hout. Met een zaagbladdiameter van 190 mm, een topsnelheid van 5500 min-1 en een hoge zaagdiepte van 70 mm, geeft deze cirkelzaag je volledige flexibiliteit in elke werksituatie. Je kunt zelfs een grote helling van 56° instellen. Dankzij het hoge vermogen van 1400 watt zaag je snel en efficiënt. Daarnaast is het dankzij de ergonomische ontwerpen gemakkelijk hanteerbaar. De levering omvat een HM-cirkelzaagblad, afzuigadapter, parallelgeleider, binnenzeskantsleutel en een kartonnen doos.

 • Voordeel 1: De handcirkelzaagmachine GKS 190 van Bosch Professional beschikt over een zaagbladdiameter van 190 mm. Dit betekent dat je met grotere materialen kunt werken zonder beperkingen.
 • Voordeel 2: Met een hoge zaagdiepte van 70 mm en de mogelijkheid om een grote helling in te stellen van 56°, kan je flexibel werken in elke werksituatie. Hierdoor wordt het gemakkelijker om aanpassingen te maken en specifieke sneden te maken naar je behoefte.
 • Voordeel 3: De hoog motorvermogen van 1400 watt zorgt voor snel zagen in zowel zacht als hard hout. Met een onbelast toerental van 5500 min-1, kan je dus profiteren van efficiëntie en tijdbesparing bij je zaagklussen.
 • Voordeel 4: Deze handcirkelzaag van Bosch Professional is compact en ergonomisch ontworpen voor een goede hantering. Dit maakt het apparaat gemakkelijk te gebruiken en te vervoeren, en dat zorgt ervoor dat je er veel minder stress van ondervindt tijdens lange werkdagen.
 • Voordeel 5: De leveromvang van de handcirkelzaag GKS 190 omvat een HM-cirkelzaagblad, afzuigadapter, parallelgeleider en binnenzeskantsleutel. Dit betekent dat je praktisch alles krijgt wat je nodig hebt voor het in gebruik nemen van je nieuwe zaagmachine, direct uit de doos.
 • Nadeel 1: De handcirkelzaagmachine GKS 190 van Bosch Professional maakt gebruik van een zaagbladdiameter van 190 mm. Dit kan misschien te groot en omslachtig zijn voor fijnere, gedetailleerdere zaagklussen waarbij een kleiner zaagblad waarschijnlijk beter van pas zou komen.
 • Nadeel 2: Hoewel het gegeven dat je flexibel kunt werken in elke situatie dankzij een hoge zaagdiepte van 70 mm en een grote helling-instelling een voordeel lijkt, zou het ook overweldigend kunnen zijn voor beginners die de voorkeur kunnen geven aan eenvoudiger instelopties.
 • Nadeel 3: De hoge motorvermogen van 1400 watt zorgt voor snel zagen in zacht en hard hout. In sommige gevallen wil je echter misschien niet zo snel zagen, zoals bij gedetailleerder werk waarbij precieze controle en een trager zaagtempo voordelig kunnen zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de bouwvorm compact en ergonomisch is, wat fijn is om het hanteerbaar te houden, betekent dit misschien dat je inlevert op mogelijk extra functies die een groter en ruwer model wellicht biedt.
 • Nadeel 5: De verpakking komt met een aantal items, zoals een afzuigadapter, parallelgeleider, binnenzeskantsleutel, en kartonnen doos. Als je echter al veel van dit soort gereedschap hebt, kan dit overbodig zijn en zorgen voor onnodige rommel.

Onze favoriet #6

Hychika Better Tools For Better Life Cirkelzaag

Hychika Better Tools For Better Life Cirkelzaag

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De HYCHIKA BETTER TOOLS FOR BETTER LIFE Cirkelzaag is een krachtig gereedschap uitgerust met een 500W koperen motor die maximale prestaties levert bij 4500 toeren per minuut. Deze cirkelzaag komt met drie zaagbladen, waardoor je veelzijdig kunt zagen: van hout en zacht metaal tot aan tegels. Het onderscheidt zich met zijn nauwkeurig en instelbaar snijdiepte systeem, dat gefaciliteerd wordt door een lasergeleider voor rechte sneden en een instelbare zaagdiepte tussen 0 en 25mm. Veiligheid en comfort zijn ook gegarandeerd door een aluminium beschermkap die vonken verwijdert en je vingers beschermt tijdens het gebruik, een dubbele veiligheidsschakelaar, en een ergonomisch ontwerp dat zorgt voor gebruiksgemak en minder vermoeidheid. Het pakket bevat naast de minicirkelzaag ook verschillende bladen, een inbussleutel, een parallelle gids en een zuigslang.

 • Voordeel 1: Krachtige Motor en Diverse Messen – De HYCHIKA cirkelzaag is uitgerust met een koperen motor van 500 W die maximale prestaties biedt bij 4500 toeren per minuut. Daarnaast krijg je 3 verschillende messen in de diameter van 85 mm die geschikt zijn voor verschillende materialen; één voor hout, één voor zacht metaal en een diamantzaagblad voor tegels.
 • Voordeel 2: Nauwkeurige en Instelbare Snijdiepte – Met behulp van de lasergeleider kun je nauwkeurig zagen en de snijdiepte naar wens instellen tussen 0 en 25 mm. Hierdoor heb je veel controle over je snijwerk.
 • Voordeel 3: Veiligheidskenmerken – De zaag beschikt over een aluminium bovenschild om vonken te voorkomen en jouw vingers te beschermen. Bovendien voorkomt de dubbele beveiligingsschakelaar dat de machine onbedoeld wordt geactiveerd.
 • Voordeel 4: Ergonomisch en Veilig Ontwerp – Het ergonomische ontwerp van de cirkelzaag zorgt voor gemak en minder vermoeidheid bij gebruik met één hand. Bovendien zorgt het vasthouden van het apparaat met beide handen voor extra veiligheid.
 • Voordeel 5: Inclusief Accessoires – De HYCHIKA cirkelzaag wordt geleverd met een inbussleutel, een parallelle gids en een zuigslang. Dit betekent dat je direct aan de slag kunt met verschillende klussen zonder dat je extra accessoires hoeft aan te schaffen.
 • Nadeel 1: Hoewel de zaagbladen voor verschillende materialen zijn ontworpen, ontbreken er mogelijk zaagbladen voor specifieke taken. Bijvoorbeeld, er is geen specifiek blad voor het zagen van hard metaal.
 • Nadeel 2: De lasergeleider vereist het verwijderen van een deksel en het plaatsen van batterijen. Dit kan voor sommige mensen een vervelend proces zijn en resulteert in extra kosten door de aankoop van batterijen.
 • Nadeel 3: De snijdiepte is beperkt tot 25 mm. Dit betekent dat de cirkelzaag mogelijk ongeschikt is voor projecten die diepere sneden vereisen.
 • Nadeel 4: Om de machine te starten, moeten beide schakelaars worden ingedrukt. Dit kan op sommige momenten lastig zijn, met name bij langdurig gebruik of als je een hand vrij moet hebben voor het vasthouden of manipuleren van het materiaal dat gezaagd wordt.
 • Nadeel 5: Ondanks de vermelding van een ergonomisch ontwerp, kan het gebruik van de cirkelzaag met één hand vermoeiend zijn. Dit kan beperkend zijn als je langdurig aan een project moet werken.

Onze favoriet #7

Bosch Home And Garden Cirkelzaag

Bosch Home And Garden Cirkelzaag

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Home and Garden Accucirkelzaag PKS 18 LI is een hoogwaardige zaagtool die bedoeld is voor precies, recht zagen en met gemak te hanteren is. Dankzij de eenvoudige instelmogelijkheden voor zaagdiepte en verstekhoek – met een maximale zaagdiepte van 48 mm en een maximale verstekhoekdiepte van 36 mm (45 graden) – wordt zagen eenvoudiger dan ooit. Het is perfect voor verschillende materialen zoals laminaat, kanthout en plaatmateriaal. Met de geteste en betrouwbare CutControl-functie, kan je de zaag nauwkeurig langs de rechte zaaglijn leiden, wat een grotere precisie oplevert. Daarnaast is er een geïntegreerde stofzuigeradapter voor schoon en ordelijk werken. Bij het product zijn inbegrepen: de PKS 18 LI, een cirkelzaagblad, een trekgeleider, en een kartonnen doos voor opslag en transport.

 • Voordeel 1: De Bosch Home & Garden Accucirkelzaag PKS 18 LI biedt je de mogelijkheid om precies en recht te zagen met gemakkelijke hantering. Dit maakt het gebruik ervan eenvoudig en comfortabel voor jou.
 • Voordeel 2: De cirkelzaag is veelzijdig en kan laminaat, kanthout en plaatmateriaal zagen. Hierdoor is het een praktisch gereedschap voor verschillende werkzaamheden in je huis en tuin.
 • Voordeel 3: Dankzij de eenvoudige instellingen kan je de zaagdiepte en de verstekhoek gemakkelijk instellen. De maximale zaagdiepte van 48 mm en de diepte van de verstekhoek van 36 mm (bij 45 graden) bieden je volledige controle over je zaagwerk.
 • Voordeel 4: De beproefde en geteste CutControl-functie zorgt ervoor dat je de zaag exact langs de rechte zaaglijn kunt leiden. Dit zorgt voor een grotere precisie en minimaal risico op fouten bij jouw werkzaamheden.
 • Voordeel 5: Met de geïntegreerde stofzuigeradapter kan je schoon werken door het zaagstof direct op te zuigen. Dit houdt jouw werkplek netjes en maakt de schoonmaak eenvoudiger.
 • Nadeel 1: Hoewel de Bosch Home and Garden accucirkelzaag PKS 18 LI handig is in gebruik, is het belangrijk op te merken dat de maximale zaagdiepte beperkt is tot 48 mm. Dit kan beperkingen opleggen als je werkt met dikker materiaal dat buiten deze capaciteit valt.
 • Nadeel 2: De maximale diepte van de verstekhoek kan slechts maximaal 36 mm (bij een hoek van 45 graden) bereiken. Als je iets zoekt dat op grotere hoeken kan zagen, houd er dan rekening mee dat dit apparaat niet aan die specificatie kan voldoen.
 • Nadeel 3: Hoewel de zaag geschikt is voor laminaat, kanthout en plaatmateriaal, wordt er niet vermeld dat het geschikt is voor andere soorten materialen. Bij het zagen van materialen anders dan hier vermeld, kan de zaag mogelijk minder effectief zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de zaag wordt aangeprezen als gemakkelijk in gebruik, merkt de beschrijving op dat het gebruik van de functie CutControl nodig is voor precieze rechte zagen. Dit kan extra kennis en vaardigheden vereisen, wat het minder toegankelijk maakt voor beginners of minder ervaren gebruikers.
 • Nadeel 5: De zaag wordt geleverd met een geïntegreerde stofzuigeradapter om stof en puin te minimaliseren. Echter, aangezien geen stofzuiger is inbegrepen, moeten gebruikers er rekening mee houden dat ze apart een compatibele stofzuiger moeten aanschaffen, wat extra kosten en moeite met zich meebrengt.

Onze favoriet #8

Einhell Cirkelzaag

Einhell Cirkelzaag

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Einhell Cirkelzaag is een compact en mobiel stuk gereedschap dat perfect past in elke werkbank. Het biedt hoge flexibiliteit dankzij de instelbare snijhoek en parallelaanslag, waarmee jij uiterst nauwkeurige sneden kunt maken. Aangedreven door een krachtige, onderhoudsarme asymmetrische motor, kun je rekenen op effectieve prestaties. De kunststof poten van de zaag dempen trillingen en zorgen voor uitstekende stabiliteit tijdens het gebruik. Je krijgt bij je bestelling ook een 45°-aanslag, een zaagblad, een glijstang, en gereedschap voor het verwisselen van de messen meegeleverd.

 • Voordeel 1: De Einhell cirkelzaag is compact en mobiel, wat het een perfect draagbaar model maakt dat past in elke werkbank. Dit maakt het gemakkelijk voor jou om het naar verschillende werklocaties te transporteren.
 • Voordeel 2: Er is hoge flexibiliteit in de toepassingen van deze cirkelzaag. De instelbare snijhoek en de parallelaanslag zorgen voor nauwkeurige sneden, waardoor je verschillende soorten projecten nauwkeurig kunt uitvoeren.
 • Voordeel 3: De cirkelzaag is uitgerust met een krachtige en onderhoudsarme asymmetrische motor. Dit verzekert je van langdurige prestaties en minder zorgen over mechanische storingen.
 • Voordeel 4: De kunststof poten op dit model dempen trillingen en zorgen voor stabiliteit tijdens het gebruik. Dit betekent dat je steeds veilig en comfortabel kunt werken, zelfs bij langdurig gebruik.
 • Voordeel 5: De Einhell cirkelzaag wordt geleverd met een aantal standaardaccessoires, waaronder een 45°-aanslag, een zaagblad, een glijstang en een stuk gereedschap voor het vervangen van de messen. Dit betekent dat je direct aan de slag kunt met je projecten en dat het verwisselen van bladen eenvoudig en veilig is.
 • Nadeel 1: Ondanks het feit dat de machine compact en mobiel is, kan dit ook als een nadeel gezien worden, omdat het kan betekenen dat de machine niet geschikt is voor grotere houtbewerkingsklussen.
 • Nadeel 2: De machine maakt gebruik van een instelbare snijhoek. Dit biedt weliswaar flexibiliteit, maar de noodzaak om de hoek zelf in te stellen kan mogelijk extra tijd kosten en technische kennis vereisen.
 • Nadeel 3: Hoewel de krachtige en onderhoudsarme asymmetrische motor een pluspunt lijkt, kan het ook betekenen dat er geen eenvoudige manier is om kleine problemen zelf op te lossen en je hebt wellicht professionele hulp van een technicus nodig als er iets misgaat.
 • Nadeel 4: De kunststof poten dempen trillingen en bieden stabiliteit, maar omdat ze van kunststof zijn, kunnen ze mogelijk niet zo lang meegaan of zo duurzaam zijn als modellen met metalen poten.
 • Nadeel 5: Hoewel het feit dat er een gereedschap voor het vervangen van de messen inbegrepen is een positieve eigenschap lijkt, kan dit ook impliceren dat de messen vaak vervangen moeten worden, wat een extra last en kosten kan veroorzaken.

Onze favoriet #9

Bosch Professional Cirkelzaag

Bosch Professional Cirkelzaag

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Professional cirkelzaag is een krachtig en compact gereedschap dat deel uitmaakt van het professionele 12V-systeem van Bosch, wat zorgt voor maximale prestaties en vrijheid tijdens je klus. Let op, het product wordt geleverd zonder accu en oplader, maar het mooie is dat je de accu’s van dezelfde spanningsklasse kunt gebruiken van zowel je nieuwe als bestaande Bosch professionele gereedschappen. Dit maakt de cirkelzaag een flexibele keuze voor elk klusproject.

 • Voordeel 1: De cirkelzaag van Bosch Professional werkt op een 12V-systeem. Hierdoor ontvang je de efficiënte prestaties die je verwacht van een professioneel merk, maar dan in een compact formaat. Dit maakt het handiger om mee te nemen en te gebruiken op verschillende locaties.
 • Voordeel 2: Deze cirkelzaag wordt geleverd zonder accu en oplader. Dit geeft je de vrijheid om accu’s en opladers die je al bezit te gebruiken, wat handig is als je al andere Bosch Professional gereedschappen bezit.
 • Voordeel 3: Dankzij het professionele karakter van deze cirkelzaag, biedt het maximale vrijheid. Je bent niet beperkt in het soort werk dat je kunt uitvoeren, waardoor het een zeer veelzijdig stuk gereedschap is.
 • Voordeel 4: Het feit dat deze cirkelzaag wordt geleverd in een doos maakt het eenvoudig om veilig op te bergen wanneer het niet in gebruik is. Het biedt ook extra bescherming tijdens het transport.
 • Voordeel 5: Alle accu’s van Bosch Professional gereedschappen zijn compatibel met zowel nieuwe als bestaande Bosch professionele gereedschappen van dezelfde spanningsklasse. Dit betekent dat als je al in het bezit bent van Bosch gereedschap, je geen extra kosten hoeft te maken voor nieuwe accu’s.
 • Nadeel 1: Het feit dat de cirkelzaag ‘Zonder accu en oplader in doos’ komt, betekent dat je voor deze essentiële items apart moet zorgen, wat zowel ongemakkelijk kan zijn als resulteert in een minder gebruiksvriendelijke ervaring.
 • Nadeel 2: Hoewel het als een ‘Cirkelzaag’ wordt aangeduid, wordt er geen verdere informatie gegeven over de specifieke mogelijkheden van de zaag of eventuele unieke kenmerken, waardoor het moeilijk kan zijn om de functionaliteit van deze specifieke zaag te beoordelen.
 • Nadeel 3: De productomschrijving vermeldt een ‘Professioneel 12V-systeem’. Afhankelijk van je specifieke behoeften, kan dit onvoldoende kracht bieden voor meer intensieve zaagklussen.
 • Nadeel 4: De omschrijving benadrukt de ‘compacte prestaties’ van de zaag, maar dit kan ook betekenen dat het apparaat minder geschikt is voor grotere projecten of klussen waarbij een groter zaagbereik vereist is.
 • Nadeel 5: Hoewel het aangeeft dat ‘alle onze accu’s zijn compatibel met nieuwe en bestaande Bosch professionele gereedschappen van dezelfde spanningsklasse’, kan dit ook betekenen dat als je momenteel geen andere Bosch-producten bezit, je mogelijk meer moet investeren in een of meer compatibele accu’s en een oplader.

Onze favoriet #10

Einhell Cirkelzaag

Einhell Cirkelzaag

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Einhell Cirkelzaag is een krachtig stuk gereedschap met een vermogen van wel 2.000 W, perfect voor gepassioneerde doe-het-zelvers om te klussen met verschillende houtsoorten. Deze bankmodel zaag maakt zeer precieze sneden, mede dankzij een stevige parallelle stop – ideaal voor rechte zaagsneden. Je kunt ook moeiteloos verstekzagen dankzij de hoekstop en het kantelbare zaagblad. De 2-in-1 mesaanpassing laat je eenvoudig de hoogte en hoek van het 250 mm precisiezaagblad aanpassen met maar één handeling. De saw is stevig met een robuust metalen basisframe en heeft tafelverlengingen voor bredere werkstukken. Met een garantie van drie jaar kun je gerust zijn van de kwaliteit en duurzaamheid van dit excellent stuk gereedschap.

 • Voordeel 1: Verbeterde kracht en efficientie: De Einhell cirkelzaag biedt een indrukwekkende kracht tot 2000 W. Hiermee kan je gemakkelijk werken aan massief hout, houtvezelplaat en soortgelijke materialen, waardoor het de perfecte tool is voor elke enthousiaste doe-het-zelver.
 • Voordeel 2: Precisie bij het zagen: De zaag is uitgerust met een extreem stevige parallelle stop en een hoekstop die nauwkeurige longitudinale sneden en verstekzagen mogelijk maken. Daarnaast zorgt het kantelbare zaagblad voor nog meer veelzijdigheid in het werk.
 • Voordeel 3: Gemakkelijk aanpasbaar: Met de 2-in-1 mesaanpassing kan je eenvoudig de hoogte en hoek van het precisiezaagblad aanpassen. Dit vereist slechts één hand, wat betekent dat je werk efficiënter en minder arbeidsintensief wordt.
 • Voordeel 4: Robuuste constructie: De cirkelzaag heeft een robuust metalen basisframe dat een comfortabele werkhoogte van 850 mm biedt. Dit verzekert dat je de hele dag prettig kunt werken zonder onnodige vermoeidheid of ongemak.
 • Voordelen 5: Extra tafeluitbreiding voor grotere projecten: De Einhell cirkelzaag beschikt ook over bijzettafelverlengingen aan zowel de linker- als de rechterkant. Dit betekent dat je het zaagoppervlak kunt vergroten voor bredere werkstukken, waardoor je ook aan grotere projecten kunt werken.
 • Nadeel 1: Hoewel de cirkelzaag van Einhell wordt geleverd met een vermogen tot 2.000 W, kan het zijn dat dit vermogen niet voldoende is voor zeer zware of professionele houtbewerkingstoepassingen.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving stelt dat het zaagblad in hoogte en hoek kan worden aangepast met slechts één handmanoeuvre. Hoewel dit handig klinkt, kan het de stabiliteit en nauwkeurigheid van de aanpassingen beïnvloeden.
 • Nadeel 3: Einhell’s cirkelzaag is ontworpen met een robuust metalen basisframe dat een comfortabele werkhoogte biedt van 850 mm. Maar dit kan misschien niet comfortabel zijn voor alle gebruikers, afhankelijk van hun hoogte of voorkeur voor werkhoogte.
 • Nadeel 4: Hoewel het toevoegen van links en rechts bijzettafelverlengingen de mogelijkheid biedt om de zaagtafel groter te maken, kan dit ook een nadeel zijn als je beperkte ruimte hebt in je werkplaats.
 • Nadeel 5: De hoekstop van de cirkelzaag van Einhell maakt een aanpassing mogelijk van +/- 60°. Dit kan beperkend zijn als je grotere hoeken of meer flexibiliteit in de hoekaanpassing nodig hebt voor je projecten.

Na uitgebreid onderzoek en vergelijken van de top 10 cirkelzagen op de markt, is het duidelijk dat er een breed scala aan betrouwbare, hoogwaardige opties beschikbaar zijn om uit te kiezen. Als consument is het echter essentieel om te weten welk product het beste bij jouw specifieke behoeften past. Of je nu op zoek bent naar een krachtige, robuuste zaag voor professioneel gebruik of een compact, budgetvriendelijk model voor incidenteel doe-het-zelf gebruik, er is een cirkelzaag die perfect voor jou is. Onthoud dat het belangrijk is om je in jouw keuze niet alleen te laten leiden door de prijs, maar ook door de functionaliteiten, gebruiksgemak en duurzaamheid van het product. Maak een weloverwogen keuze en geniet van de precisie en efficiëntie die een uitmuntende cirkelzaag kan bieden.

Inhoudsopgave