a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Cnc Freesmachine: De 10 beste producten in de test

Ontdek en kies de perfecte CNC freesmachine voor jou uit onze top 10, gebaseerd op het nieuwste onderzoek en grondige producttests.

Unser Favorit: Ouyang Cnc Freesmachine

Ouyang Cnc Freesmachine
★★★★★

Unser Favorit: Twotrees Cnc Freesmachine

Twotrees Cnc Freesmachine
★★★★★

Unser Favorit: Twowin Cnc Freesmachine

Twowin Cnc Freesmachine
★★★★★

Unser Favorit: Genmitsu Cnc Freesmachine

Genmitsu Cnc Freesmachine
★★★★★

Unser Favorit: Twowin Cnc Freesmachine

Twowin Cnc Freesmachine
★★★★★

Unser Favorit: Genmitsu Cnc Freesmachine

Genmitsu Cnc Freesmachine
★★★★★

Unser Favorit: Sainsmart Cnc Freesmachine

Sainsmart Cnc Freesmachine
★★★★★

Unser Favorit: Genmitsu Cnc Freesmachine

Genmitsu Cnc Freesmachine
★★★★★

Unser Favorit: Genmitsu Cnc Freesmachine

Genmitsu Cnc Freesmachine
★★★★★

Unser Favorit: Mcwdoit Cnc Freesmachine

Mcwdoit Cnc Freesmachine
★★★★★

Welkom bij onze uitgebreide gids en review van de beste CNC freesmachines die momenteel op de markt zijn. Zowel voor de ervaren professional als de ambitieuze doe-het-zelver, een CNC freesmachine kan zowel een waardevolle als een kostenbesparende tool zijn. Maar met zoveel keuzes beschikbaar, kan het moeilijk zijn om de juiste machine te vinden die het best aan jouw eisen voldoet. Daarom hebben we het onderzoek voor jou gedaan en bieden we je een diepgaande analyse van de top 10 CNC freesmachines volgens de testresultaten. Of je nu gedetailleerd houtwerk wilt maken, metalen componenten of complexe prototypes wilt frezen, onze lijst helpt je bij het maken van de meest geïnformeerde keuze.

Een CNC Freesmachine, waarbij CNC staat voor ‘Computer Numerical Control’, is een geavanceerde machine die jij als gebruiker kunt programmeren om precisie-onderdelen uit verschillende materialen te snijden en te vormen, zoals hout, metaal of kunststof. In plaats van het handmatig bedienen, neemt de CNC-controller het werk over, wat resulteert in hoge nauwkeurigheid en consistentie in de productie. Met de juiste software kun je complexe 3D-ontwerpen maken en die vervolgens uitfrezen tot het gewenste product. Het is een onmisbare tool voor zowel kleine projecten als grootschalige industriële toepassingen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Ouyang Cnc Freesmachine

Ouyang Cnc Freesmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OUYANG’s TTC 450 CNC-freesmachine is een robuuste en precisiegerichte graveermachine, volledig vervaardigd uit aluminium. De constructie biedt een grotere stabiliteit bij een maximaal gewicht van 20kg en zorgt voor een graveernauwkeurigheid van 0,01mm. Extra veiligheid wordt gegarandeerd door dubbele begrenzing op drie assen, een Estop en een noodstopschakelaar. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de montage, want de hoofdcomponenten zijn voorgemonteerd en de volledige montagetijd is slechts 15-30 minuten. De machine heeft een indrukwekkend groot graveeroppervlak van 450x450x80mm. Het is compatibel met GRBL-software en ondersteunt systemen zoals Windows XP/7/8/10 en Mac OS, waardoor het geschikt is voor het graveren en bewerken van verschillende materialen zoals staal, hout, aluminium, en meer. Je kunt ook de spindel vervangen door een krachtigere spindel of lasermodule om aan je graveerbehoeften te voldoen. Geniet van een op maat gemaakte graveerervaring met de OUYANG’s TTC 450.

 • Voordeel 1: De TTC 450 CNC-graveermachine van OUYANG heeft een stabiele en robuuste constructie. Dankzij de volledige aluminium constructie is de machine sterker dan andere modellen. De krachtige behuizing met een gewicht tot 20 kg zorgt voor een hoge stabiliteit en nauwkeurigheid.
 • Voordeel 2: Deze machine is eenvoudig te monteren. De hoofdcomponenten zijn al voorgemonteerd en de volledige montage duurt ongeveer 15-30 minuten. De bedrading is duidelijk gemarkeerd voor een snelle installatie, waardoor je snel aan de slag kan om je graveervaardigheden te demonstreren.
 • Voordeel 3: De OUYANG-CNC freemachine heeft een groter graveeroppervlak van 450 x 450 x 80 mm, wat voldoende is voor dagelijkse houtbewerking. Er is een uitbreidingsset beschikbaar om het werkgebied te vergroten, mocht je meer ruimte nodig hebben voor grotere projecten.
 • Voordeel 4: De machine heeft veelzijdige toepassingen en is compatibel met diverse materialen. Of je nu roestvrij staal, hout, aluminium, messing, plexiglas, leer, PCB, MDF, acryl, hars, nylon, koolstofvezel, PCB of PVC wilt graveren en bewerken, het is allemaal mogelijk met deze machine.
 • Voordeel 5: Deze CNC-machine is aanpasbaar aan je behoeften. De graveertechnologie kan nog verder verbeterd worden door de spindel te vervangen door een krachtigere spindel of lasermodule (niet meegeleverd). Dus, als je na verloop van tijd je vaardigheden wilt opschalen of andere functies wilt toevoegen, biedt deze machine je die mogelijkheid.
 • Nadeel 1: De TTC 450 CNC machine van OUYANG heeft een krachtige maar maximale gewichtslimiet van 20kg. Dit beperkt je in het type en gewicht van het materiaal dat je wilt bewerken en kan je mogelijk creatieve mogelijkheden beperken.
 • Nadeel 2: Hoewel het apparaat eenvoudig te monteren is, kan volledige montage van de machine nog steeds tussen de 15 en 30 minuten duren. Dit kan voor sommigen een beetje lang zijn, vooral als je snel wilt beginnen met een project.
 • Nadeel 3: De machine ondersteunt een uitbreidingsset om het werkgebied te vergroten, wat suggereert dat het originele graveeroppervlak mogelijk niet voldoende is voor sommige grotere projecten.
 • Nadeel 4: Hoewel de machine compatibel is met de GRBL-software en meerdere systemen zoals Windows XP/7/8/10 en Mac OS ondersteunt, beperkt de specifieke softwarecompatibiliteit gebruikers tot slechts deze software. Dit kan voor sommige gebruikers moeilijk zijn die de voorkeur geven aan andere programmeersoftware.
 • Nadeel 5: De spindel op de machine kan worden vervangen door een krachtigere spindel of een lasermodule voor betere graveertechnologie, maar deze zijn niet inbegrepen. Dit betekent extra kosten voor jouw om de volle functionaliteit van de machine te bereiken.

Onze favoriet #2

Twotrees Cnc Freesmachine

Twotrees Cnc Freesmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Twotrees TTC 450 is een solide en robuuste CNC-freesmachine gemaakt van massief aluminium, wat de machine zwaarder en duurzamer maakt dan andersoortige modellen. De montage is verrassend eenvoudig, met de meeste onderdelen al voorgemonteerd en de rest kan in slechts 15 tot 30 minuten worden geïnstalleerd. Het graveerbereik is ruim, met afmetingen van 460 x 460 x 80 mm, ideaal voor je dagelijkse houtbewerkingstaken. De machine is compatibel met de GRBL-software en werkt op veelgebruikte besturingssystemen zoals Windows XP/7/8/10 en Mac OS. Deze frezer kan een breed scala aan materialen graveren en snijden, zoals roestvrij staal, hout, aluminium, messing, plexiglas, en meer. Plus, je kunt in de toekomst de freescapaciteiten upgraden door een krachtigere spindel of lasermodule toe te voegen (niet meegeleverd).

 • Voordeel 1: Solide en stabiele structuur: De TTC 450 CNC-freesmachine is gemaakt van massief aluminium, wat zorgt voor een sterkere en duurzamere machine dan andere modellen. Met zijn gewicht van 19 kg verbetert het ook de stabiliteit en nauwkeurigheid van je graveerwerk.
 • Voordeel 2: Eenvoudige montage: De hoofdonderdelen van deze CNC-freesmachine zijn voorgemonteerd en de bedrading is duidelijk gemarkeerd. Dit maakt het gemakkelijk voor jou om zelf te monteren en dat duurt maar 15 tot 30 minuten.
 • Voordeel 3: Groter graveerbereik: Met een graveerbereik van 460 x 460 x 80 mm biedt deze CNC-freesmachine jou genoeg ruimte voor dagelijkse houtbewerking. De machine ondersteunt ook uitbreidingssets om het werkgebied nog verder uit te breiden.
 • Voordeel 4: Brede toepassing en compatibiliteit: Deze CNC-houtfrees is compatibel met de GRBL-software en ondersteunt diverse besturingssystemen zoals Windows XP/7/8/10 en Mac OS. Het is geschikt om een scala van materialen te graveren en snijden, waaronder roestvrij staal, hout, aluminium, messing, plexiglas, leer, PCB, MDF, acryl, hars, nylon, koolstofvezel, PCB, PVC en meer.
 • Voordeel 5: Voldoet aan je eisen: Met de TTC 450 CNC-machine kun je je graveertechnieken verbeteren door de spindel te vervangen door een spindel of lasermodule met een hoger vermogen. Zo kun je deze machine aanpassen aan je specifieke behoeften en eisen.
 • Nadeel 1: Hoewel de TTC 450 CNC-freesmachine een solide en stabiele structuur heeft, is het gewicht van 19 kg mogelijk een probleem als je van plan bent de machine regelmatig te verplaatsen. Deze machine is vrij zwaar, wat het moeilijker maakt om te verplaatsen.
 • Nadeel 2: De montage is misschien eenvoudig, maar kost nog steeds tijd. Hoewel de belangrijkste onderdelen al voorgemonteerd zijn, moet je nog steeds 15 tot 30 minuten besteden aan de volledige montage van de machine. Als je op zoek bent naar een plug-and-play optie, is dit wellicht iets om te overwegen.
 • Nadeel 3: Hoewel het graveerbereik van 460 x 460 x 80 mm ruim genoeg is voor dagelijkse houtbewerking, kan het beperkend zijn voor grotere projecten. Als je van plan bent om grote werkstukken te bewerken, zou dit een probleem kunnen vormen.
 • Nadeel 4: Ondanks de brede compatibiliteit van deze machine, wordt er niet vermeld dat het compatibel is met Linux besturingssystemen. Als je een Linux-gebruiker bent, kan dit een groot nadeel zijn.
 • Nadeel 5: Tot slot, de CNC-machine TTC 450 stelt je in staat om de spindel te vervangen voor een met hoger vermogen om betere graveertechnologie te bereiken, maar deze spindel wordt niet meegeleverd. Dit betekent dat als je de prestaties van de machine verder wilt verbeteren, je een extra aankoop moet doen.

Onze favoriet #3

Twowin Cnc Freesmachine

Twowin Cnc Freesmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TwoWin CNC Freesmachine is een do-it-yourself graveringsapparaat, ideaal voor diegenen die plezier vinden in het zelf maken van dingen. Het bevat een verbeterde besturingskaart voor extra duurzaamheid en veiligheid, ondersteund door een beschermend omhulsel, een geïntegreerde stuurchip, een stevig koellichaam, externe ventilatoren en een aan/uit-knop. Uniek aan dit model, anders dan zijn voorganger de 3018pro, zijn de twee acryl beschermingsplaten die zijn toegevoegd voor je veiligheid. Bovendien is de machine veelzijdig en kan het materialen als kunststof, hout, acryl, PVC en PCB graveren. Houd er echter rekening mee dat het geen harde metalen, jade of andere harde materialen kan graveren, en dat een laser voor snijden niet is inbegrepen.

 • Voordeel 1: De Genmitsu CNC freesmachine is gemakkelijk op te zetten. Dankzij de voorgemonteerde module van de XYZ-as en draden wordt de montage-inspanning aanzienlijk verminderd. Dus jij kunt sneller aan de slag met jouw projecten.
 • Voordeel 2: Deze machine heeft meer vermogen dan je gewend bent. Met een nieuw ontworpen besturingskast, aandrijfsysteem, stevig C-BEAM-frame en precisie NEMA 23 stappenmotoren is dit een krachtig stuk gereedschap. Daarnaast biedt de hoge vermogensspindel je genoeg kracht voor je projecten.
 • Voordeel 3: Met de Genmitsu heb je geen extra onderdelen nodig. Alles wat je nodig hebt, zit al in de doos. Deze complete set bespaart je niet alleen tijd bij het zoeken naar aanvullende onderdelen, maar zorgt er ook voor dat je meteen na ontvangst aan de slag kunt.
 • Voordeel 4: Deze machine biedt een hoge precisie en prestaties. De stijve C-balk structuur en de leadscrew aangedreven Y-as zorgen voor een stabiele werking. Hierdoor kun je een breed scala aan materialen snijden en bewerken, zoals hout, MDF, kunststof, schuim en aluminium.
 • Voordeel 5: De Genmitsu is gebouwd om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Afhankelijk van de grootte van je project, kun je kiezen voor een upgrade kit in twee extra maten. Bovendien kun je de machine uitrusten met een optionele Rotary 4e As of High Powered Laser Modules, waardoor je meer mogelijkheden hebt voor je projecten.
 • nadeel 1: Hoewel de machine gemakkelijk op te zetten is, is het nog steeds noodzakelijk enig technisch inzicht en vaardigheden te hebben om ermee te kunnen werken. Dit kan een obstakel zijn als je niet gewend bent om met vergelijkbare machines te werken.
 • nadeel 2: Hoewel de Genmitsu CNC Freesmachine komt met een krachtige spindel, wordt de Dewalt DWP611-upgrade adapter meegeleverd, maar niet de daadwerkelijke upgrade. Dit betekent dat als je de prestaties van je machine wilt verbeteren, je de upgrade apart moet aanschaffen.
 • nadeel 3: Het apparaat wordt gepresenteerd als compleet en klaar voor gebruik uit de doos, maar de mogelijkheid om extra onderdelen toe te voegen zoals Rotary 4e As of High Powered Laser Modules wordt benadrukt. Dit kan betekenen dat, hoewel het basispakket alles biedt wat je nodig hebt om te beginnen, je mogelijk de noodzaak voelt om te upgraden om de volledige functionaliteit te kunnen benutten.
 • nadeel 4: Het systeem werkt op basis van een leadscrew aandrijving. Hoewel dit extra stabiliteit biedt, kan dit type aandrijfsysteem langzamer werken dan de meer traditionele v-slot aandrijving, wat nadelig kan zijn voor projecten waarbij snelheid essentieel is.
 • nadeel 5: Tenslotte is de machine ontworpen om te voldoen aan uiteenlopende behoeften, waardoor de mogelijkheid voor extra upgrades belangrijk wordt. Dit kan een nadeel zijn als je alleen zoekt naar een eenvoudige plug-and-play router, omdat je je misschien overweldigd voelt door de overvloed aan extra upgrades en groottes.

Onze favoriet #4

Genmitsu Cnc Freesmachine

Genmitsu Cnc Freesmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Genmitsu PROVerXL 4030 CNC freesmachine is eenvoudig in elkaar te zetten door de voorgemonteerde XYZ-as module en bedrading, resulterend in snellere setup-tijd. Deze machine heeft een krachtige nieuwe besturingskast en aandrijfsysteem, een stevig C-BEAM-frame en NEMA 23 stappenmotoren die betere prestaties beloven. Je hebt geen extra onderdelen nodig, want alles zit al in de doos – eindschakelaars, noodstopschakelaars, snelheidsregeling, Z-sonde en meer. Het biedt precisie door de stijve C-balk structuur, Leadscrew Driven, Y-as Dual schroefaandrijving en Z-Axis Optical Axis Drive, waardoor het uiterst stabiel en geschikt is voor het snijden, boren en frezen van diverse materialen. Met het PROVerXL CNC-platform kunt je je machine naar wens aanpassen en upgraden met verschillende opties zoals de Rotary 4e As en High Powered Laser Modules. Je kunt hem zelfs uitbreiden naar grotere maten als 24″x24″ (600 x 600mm), of tot 40″x40″ (1000 x 1000mm), wat deze machine zowel flexibel als krachtig maakt.

 • Voordeel 1: De Genmitsu CNC freesmachine is gemakkelijk op te zetten. Dankzij de voorgemonteerde module van de XYZ-as en draden wordt de montage-inspanning aanzienlijk verminderd. Dus jij kunt sneller aan de slag met jouw projecten.
 • Voordeel 2: Deze machine heeft meer vermogen dan je gewend bent. Met een nieuw ontworpen besturingskast, aandrijfsysteem, stevig C-BEAM-frame en precisie NEMA 23 stappenmotoren is dit een krachtig stuk gereedschap. Daarnaast biedt de hoge vermogensspindel je genoeg kracht voor je projecten.
 • Voordeel 3: Met de Genmitsu heb je geen extra onderdelen nodig. Alles wat je nodig hebt, zit al in de doos. Deze complete set bespaart je niet alleen tijd bij het zoeken naar aanvullende onderdelen, maar zorgt er ook voor dat je meteen na ontvangst aan de slag kunt.
 • Voordeel 4: Deze machine biedt een hoge precisie en prestaties. De stijve C-balk structuur en de leadscrew aangedreven Y-as zorgen voor een stabiele werking. Hierdoor kun je een breed scala aan materialen snijden en bewerken, zoals hout, MDF, kunststof, schuim en aluminium.
 • Voordeel 5: De Genmitsu is gebouwd om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Afhankelijk van de grootte van je project, kun je kiezen voor een upgrade kit in twee extra maten. Bovendien kun je de machine uitrusten met een optionele Rotary 4e As of High Powered Laser Modules, waardoor je meer mogelijkheden hebt voor je projecten.
 • nadeel 1: Hoewel de machine gemakkelijk op te zetten is, is het nog steeds noodzakelijk enig technisch inzicht en vaardigheden te hebben om ermee te kunnen werken. Dit kan een obstakel zijn als je niet gewend bent om met vergelijkbare machines te werken.
 • nadeel 2: Hoewel de Genmitsu CNC Freesmachine komt met een krachtige spindel, wordt de Dewalt DWP611-upgrade adapter meegeleverd, maar niet de daadwerkelijke upgrade. Dit betekent dat als je de prestaties van je machine wilt verbeteren, je de upgrade apart moet aanschaffen.
 • nadeel 3: Het apparaat wordt gepresenteerd als compleet en klaar voor gebruik uit de doos, maar de mogelijkheid om extra onderdelen toe te voegen zoals Rotary 4e As of High Powered Laser Modules wordt benadrukt. Dit kan betekenen dat, hoewel het basispakket alles biedt wat je nodig hebt om te beginnen, je mogelijk de noodzaak voelt om te upgraden om de volledige functionaliteit te kunnen benutten.
 • nadeel 4: Het systeem werkt op basis van een leadscrew aandrijving. Hoewel dit extra stabiliteit biedt, kan dit type aandrijfsysteem langzamer werken dan de meer traditionele v-slot aandrijving, wat nadelig kan zijn voor projecten waarbij snelheid essentieel is.
 • nadeel 5: Tenslotte is de machine ontworpen om te voldoen aan uiteenlopende behoeften, waardoor de mogelijkheid voor extra upgrades belangrijk wordt. Dit kan een nadeel zijn als je alleen zoekt naar een eenvoudige plug-and-play router, omdat je je misschien overweldigd voelt door de overvloed aan extra upgrades en groottes.

Onze favoriet #5

Twowin Cnc Freesmachine

Twowin Cnc Freesmachine

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De TwoWin CNC Freesmachine is een efficiënte, gebruiksvriendelijke en veelzijdige tool die ontworpen is om een breed scala aan materialen te bewerken, zoals hout, bamboe, leer, acryl en metaaloppervlakken. Het beschikt over een eenvoudige montagesysteem dat je binnen 20 minuten in elkaar kunt zetten dankzij de voorgemonteerde onderdelen. De machine heeft een werkgebied van 300x180x45mm, wordt bestuurd door GRBL-software en is compatibel met Windows-besturingssystemen. Het beschikt over een 3 W 3000m W module, maar werkt niet op bepaalde materialen zoals metaal, ijzer, glas, en bepaalde soorten roestvrij staal. Het unieke kenmerk van deze freesmachine is de offline controller; je hoeft de machine niet aan een computer te koppelen om te werken. Je kunt de X, Y, Z aslocaties handmatig instellen, evenals de spindel en de koelventilator openen of sluiten. De bijgewerkte besturingskaart, compleet met een beveiligingssysteem tegen kortsluitingen, beschermt de machine en maakt deze duurzamer. Bij vragen of problemen biedt het professionele after-sales team van TwoWin ondersteuning.

 • Voordeel 1: Deze CNC Freesmachine van TwoWin is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Het apparaat is eenvoudig binnen 20 minuten in elkaar te zetten, dankzij voorgemonteerde componenten. Dit bespaart je kostbare tijd en garandeert een nauwkeurige montage.
 • Voordeel 2: Het apparaat komt met een 3W 3000mW module, waarmee je een brede reeks van materialen kunt bewerken. Dit varieert van hout, bamboe en papier tot leer en bepaalde metalen. Dit biedt een grote mate aan flexibiliteit in je projecten.
 • Voordeel 3: De freesmachine ondersteunt een offline controller. Hiermee kun je de machine bedienen zonder dat er een computer aangesloten hoeft te zijn, wat de gebruiksvriendelijkheid bevordert. Ook kun je hiermee de X-, Y-, Z-aslocatie zelf handmatig instellen, zo kan je zelf bepalen vanaf welk startpunt je begint met graveren.
 • Voordeel 4: Deze CNC machine is voorzien van een geüpgrade besturingskaart. Deze vernieuwde besturingskaart is ontworpen om de levensduur van de machine te verlengen en bevat ook functies zoals een beschermhoes, geïntegreerde driverchip, vaste koellichaam en externe ventilator. Bovendien, de toegevoegde aan/uit-knop en kortsluitbeveiligingssysteem zorgen voor extra veiligheid tijdens het gebruik van de machine.
 • Voordeel 5: TwoWin biedt een professionele aftersales-service aan. Met een gespecialiseerd team bereid om te helpen met eventuele problemen of vragen, kun je gerust zijn dat je over een efficiënte ondersteuning beschikt wanneer je die nodig hebt. Dit bevordert de klanttevredenheid en maakt het gebruik van het apparaat des te aangenamer.
 • Nadeel 1: De TwoWin CNC Freesmachine kan niet op bepaalde materialen werken, zoals metaal, ijzer, glas, 201 / 304 roestvrij staal, sieraden of zilver. Dit kan een beperking zijn als je projecten hebt die deze materialen vereisen.
 • Nadeel 2: De machine is voorzien van een upgrade besturingskaart, maar als er iets defect raakt, kan dit lastig zijn omdat het geïntegreerd is. Je zou niet in staat zijn om gewoon een enkele component te vervangen, maar zou mogelijk de hele kaart moeten vervangen.
 • Nadeel 3: Hoewel er ondersteuning is voor een offline controller, kan je deze niet tegelijkertijd gebruiken met een computer. Dit kan de flexibiliteit beperken in hoe en waar je de machine kunt bedienen.
 • Nadeel 4: De 775 spilmotor heeft een limiet van 10000r/min bij 24V. Afhankelijk van je behoeften, kan dit een beperking zijn als je hogere draaisnelheden nodig hebt voor je taken.
 • Nadeel 5: Ondanks sommige voorgemonteerde componenten, kan het nog steeds tot 20 minuten duren om de CNC Freesmachine in elkaar te zetten. Als je op zoek bent naar een plug-and-play oplossing, kan dit een factor zijn om rekening mee te houden.

Onze favoriet #6

Genmitsu Cnc Freesmachine

Genmitsu Cnc Freesmachine

Waarom we het gekozen hebben

De Genmitsu CNC freesmachine is de ideale tool voor je metaalbewerkingsprojecten, dankzij het robuuste, extra stijve ontwerp, de vergrote Z-hoogte van 72mm en de verbeterde X-as geleiderails. Dankzij de 300W spindel en aluminium spindelhouder kan het moeiteloos verschillende metalen bewerken, zoals messing, koper en 6061 aluminium. De machine staat garant voor hogere graveernauwkeurigheid en meer verwerkingskracht, met dank aan de verbeterde lineaire geleidingsstructuur en 4040 Y-asprofielen. Het is eenvoudig te monteren in drie stappen en alle stappenmotoren zijn voorzien van handmatige jog wielen voor makkelijke aanpassing. Het sterk, uit één stuk gefreesd, gegoten aluminium werkplatform garandeert vlakheid en sterkte, en is compatibel met de meeste CNC-klemmen. De Genmitsu 3020-PRO MAX is vrijwel gebruiksklaar uit de doos, compleet met alle vereiste accessoires zoals een offline controller, XYZ-as eindschakelaars en een noodstopschakelaar – dit alles tegen een betaalbare prijs.

 • Voordeel 1: De Genmitsu CNC Freesmachine is speciaal ontworpen voor metaalbewerking. Dankzij het robuuste ontwerp en de extra stijfheid is dit apparaat bij uitstek geschikt voor het bewerken van verschillende metalen, waaronder messing, koper en 6061 aluminium. Je krijgt dus een machine die perfect bij je behoeften past als je veel met metaal werkt.
 • Voordeel 2: Deze machine kent een uitzonderlijke stabiliteit, vooral in de Z-as. De verbeterde lineaire geleidingsstructuur en de 4040 Y-asprofielen zorgen niet alleen voor nauwkeurige gravures, maar ze elimineren ook de bekende wiebelproblemen van de Z-as, vaak te vinden bij andere desktop CNC machines. Dit verzekert je van een constante en nauwkeurige prestatie tijdens al je werksessies.
 • Voordeel 3: Het monteren van de Genmitsu CNC Freesmachine verloopt soepel en eenvoudig. Met de voorgemonteerde XZ-as Gantry en Base Assembly module, zijn er maar drie hoofdstappen die je hoeft te volgen. Bovendien zijn alle stappenmotoren uitgerust met handmatige jog wielen, waardoor het aanpassen en positioneren van je spindel of voorraadmateriaal heel gemakkelijk is.
 • Voordeel 4: Je krijgt een uitzonderlijk sterk werkplatform, gefreesd en gegoten uit één stuk aluminium. Dit betekent dat je werkplatform niet alleen plat is, maar ook zeer sterk. De geïntegreerde meetschaal vergemakkelijkt het plaatsen van je materiaal. Het is dus compatibel met de meeste CNC-klemmen op de markt, waardoor je meer vrijheid hebt bij het kiezen van accessoires.
 • Voordeel 5: Met de Genmitsu CNC Freesmachine krijg je een complete set, direct klaar voor gebruik. Het wordt geleverd met alle accessoires en componenten die je nodig hebt, inclusief een offline controller, XYZ-as eindschakelaars, noodstopschakelaars en een Z-sonde. Je hoeft je dus niet druk te maken over extra accessoires na de aankoop; je hebt direct alles wat je nodig hebt om te beginnen met je projecten.
 • Gezien de beschrijving van het product, is het moeilijk om directe nadelen te vinden omdat de fabrikant alleen de positieve aspecten heeft benadrukt. Echter, er kunnen enkele mogelijke nadelen of zorgen zijn die op basis van de gegeven informatie worden onderscheiden:
 • Nadeel 1: Hoewel de Genmitsu CNC freesmachine sterk en robuust lijkt te zijn, kan het zijn dat de stevige bouw ten koste gaat van de draagbaarheid. Met zijn grotere en robuustere ontwerp kan het lastig zijn om de machine te verplaatsen.
 • Nadeel 2: De machine heeft een geheel aluminium spindelhouder. Hoewel dit materiaal sterk is, is aluminium ook gevoelig voor slijtage en corrosie, wat op termijn problemen kan opleveren.
 • Nadeel 3: Het montageproces is opgesplitst in drie belangrijke stappen die je zelf moet uitvoeren. Dit kan voor sommige gebruikers ingewikkeld of tijdrovend zijn, vooral als je niet ervaren bent met dergelijke montageprocessen.
 • Nadeel 4: Hoewel de machine wordt geleverd met een reeks componenten en accessoires, kan het voor beginners of mensen zonder technische kennis uitdagend zijn om volledig te begrijpen hoe ze deze componenten moeten gebruiken.
 • Nadeel 5: Ten slotte, gezien dat de machine specifiek is ontworpen voor het werken met metaal (met name koper, aluminium en messing), kan het zijn dat het niet dezelfde resultaten geeft bij het werken met andere materialen, wat de veelzijdigheid beperkt.

Onze favoriet #7

Sainsmart Cnc Freesmachine

Sainsmart Cnc Freesmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Genmitsu CNC 3018-PRO van SainSmart is een nieuwe, geüpgrade versie van zijn voorganger met een geïntegreerd moederbord en software voor naadloze communicatie tussen hardware en software. Deze machine beschikt over een groot werkoppervlak van 300 x 180 x 45 mm en een 775 motor spindel die 10.000 omwentelingen per minuut haalt. Uitgekiend voor de ervaren CNC graveerliefhebber, biedt de 3018-PRO de optie om extra werkruimte toe te voegen, evenals upgrades zoals een lasermodule kit en een Z-as-dragerset voor het werken met hardere materialen. Bovendien heeft het een verbeterde stroomadapter met ondersteuning voor de 20.000 rpm spindel en de Genmitsu 3018-Pro Laser. Deze veelzijdige freesmachine kan vele materialen aan, waaronder plastic, zacht aluminium, hout, acryl, PVC en printplaten, en is gemakkelijk te monteren met de meegeleverde instructies en aanvullende online ondersteuning.

 • Voordeel 1: De Genmitsu CNC 3018-PRO is een verbeterde versie van zijn voorganger, met een geïntegreerd moederbord en aangepaste software die zorgt voor probleemloze communicatie tussen hardware en software. Hierdoor is de machinewerking zeer soepel en betrouwbaar.
 • Voordeel 2: Deze machine is zeer aanpasbaar aan je behoeften. Als je ervaren bent en op zoek bent naar een upgrade, kun je de lasermodule kit toevoegen. Heb je meer werkruimte nodig? Dan kun je eenvoudig de Y-uitbreiding toevoegen.
 • Voordeel 3: De montage is heel eenvoudig. De machine wordt geleverd met duidelijke montage-instructies. Mocht je toch problemen hebben, dan kun je altijd terecht op de SainSmart wiki pagina, of direct contact met hen opnemen.
 • Voordeel 4: Deze machine heeft een verbeterde stroomadapter, goedgekeurd door CE, FCC en UL. Het ondersteunt out-of-the-box de drop-in 20.000 rpm spindel, waardoor er geen aanpassing van de G-code nodig is om volle snelheid te bereiken.
 • Voordeel 5: De Genmitsu is een machine van grote veelzijdigheid. Het kan allerlei soorten materialen snijden, waaronder zachte aluminium, hout, acryl, PVC, en PCB’s. Dit maakt het mogelijk om de machine te gebruiken voor een breed scala aan projecten en materialen.
 • Nadeel 1: Hoewel de machine veel verschillende materialen kan snijden zoals kunststof, zacht aluminium, hout, acryl, PVC, en PCB’s, zijn er beperkingen aan de hardheid van de materialen waarmee je ermee werkt. Voor hardere materialen moet je de Z-as upgraden, wat extra kosten en tijd met zich meebrengt.
 • Nadeel 2: De Sainsmart CNC 3018-PRO biedt een werkoppervlak van 300 x 180 mm x 45 mm. Dit kan voor sommige projecten te klein zijn. Uitbreiding van de Y-as kan mogelijk meer ruimte bieden, maar dat betekent weer een extra investering.
 • Nadeel 3: De machine heeft wel eenvoudige montage instructies, maar zoals bij elk complex apparaat, kan je vastlopen met de montage. Je moet dan mogelijk tijd spenderen aan het zoeken naar hulp online of contact opnemen met de klantenservice.
 • Nadeel 4: Hoewel de stroomadapter verbeterd en gecertificeerd is en een on-the-box ondersteuning biedt voor de20.000 rpm spindel, moet je er rekening mee houden dat deze niet inbegrepen is bij de machine en dus apart aangeschaft moet worden.
 • Nadeel 5: Als je de CNC machine wilt upgraden met de lasermodule kit voor meer geavanceerde gravures, of een grotere spindel voor harder materiaal, moet je dit ook apart aanschaffen. Dit is niet inbegrepen bij de standaardversie van de CNC machine en verhoogt de kosten bovenop de aanschafprijs.

Onze favoriet #8

Genmitsu Cnc Freesmachine

Genmitsu Cnc Freesmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Genmitsu CNC Freesmachine is een hoogwaardige, nauwkeurige en eenvoudig te monteren tool voor al je CNC-projecten. Met haar ruime werkgebied van 400 x 400 x 78 mm en een opnieuw ontworpen Z-as wagen voor eenvoudigere spilverwisseling, past deze machine zich aan jouw individuele behoeften aan. Het nieuw staal HSS-frame verzekert stabiliteit en precisie, terwijl de geüpgradede en stille Grbl v1.1-aangestuurde Toshiba TB6S109-drivers zorgen voor extra functionaliteit dankzij speciale poorten zoals een 3-pins laserpoort, Air Assistance Pump poort en MPG-poort. De hoofdcomponenten zijn al voorgemonteerd, waardoor je de machine in ongeveer 15 minuten in elkaar zet. Bovendien, als een paneel beschadigd raakt, kun je dit gemakkelijk vervangen zonder het hele spoilboard te moeten verwisselen. Voor een efficiënte werkervaring kun je de machine verder upgraden met extra accessoires zoals een spindelmontage en lasermodule. Voor eventuele vragen of problemen kun je contact opnemen met het SainSmart Resource Center of de klantenservice.

 • voordeel 1: De Genmitsu CNC Freesmachine heeft een groot en effectief werkgebied van 400 x 400 x 78 mm, waardoor de machine geschikt is voor de meeste dagelijkse CNC-projecten.
 • voordeel 2: De machine beschikt over een opnieuw ontworpen Z-as wagen, waardoor het verwisselen van een spil gemakkelijker wordt. Verder kun je de grotere spil hoger installeren voor extra overvoerhoogte door meer schroefgaten aan de niet-alles-in-één Z-aswagen toe te voegen.
 • voordeel 3: Genmitsu CNC Freesmachine heeft een nieuw Staal HSS-frame dat zorgt voor de stabiliteit en nauwkeurigheid van de CNC-machine, dankzij dubbele Y-as rails, loden schroef bewegingsaandrijving, en een geheel metalen frame.
 • voordeel 4: De machine is uitgerust met krachtige maar stille Toshiba TB6S109-stuurprogramma’s met 32-bits chips en heeft uitgebreide functiepoorten zoals een speciale 3-pins laserpoort, Air Assistance Pump Port, en MPG-poort.
 • voordeel 5: Alle belangrijke onderdelen van de Genmitsu CNC Freesmachine zijn voorgemonteerd wat betekent dat het slechts ongeveer 15 minuten duurt om de hele machineassemblage te voltooien. Tevens kan elke MDF-plaat afzonderlijk worden vervangen, dus je hoeft niet het hele spoilboard te vervangen als een paneel beschadigd raakt. Bovendien kun je de machine gemakkelijk upgraden met extra accessoires, zoals de spindelmontage en lasermodule, op basis van jouw behoeften.
 • Nadeel 1: Hoewel de CNC-freesmachine van Genmitsu een groot werkbereik heeft, kan dit nadeel opleveren als je beperkte ruimte in je werkplaats hebt. Het opslaan en bedienen van de machine kan lastig zijn als je niet over voldoende ruimte beschikt.
 • Nadeel 2: De machine is gebaseerd op open-source Grbl v1.1, wat enige technische kennis vereist om het goed te kunnen bedienen. Het kan voor een beginner lastig zijn om zonder de nodige kennis of ervaring te leren hoe je met deze software moet werken.
 • Nadeel 3: Het vervangen van het spoilboard kan tijdrovend en een beetje lastig zijn als een paneel beschadigd raakt. Hoewel elk MDF-paneel afzonderlijk kan worden vervangen, kan het een uitdaging zijn om eerst uit te zoeken welk paneel beschadigd is en dan de vervanging uit te voeren.
 • Nadeel 4: De Genmitsu CNC-freesmachine komt met extra spindelmontage, lasermodule, en andere verbeterde accessoires die apart besteld moeten worden. Dit betekent dat als je deze verbeteringen wilt gebruiken, je nog meer moet investeren in deze machine op basis van je behoeften.
 • Nadeel 5: De hoge stijfheid van de nieuwe structuur garandeert stabiliteit en nauwkeurigheid van de CNC-machine. Echter, deze stijfheid kan ook leiden tot problemen bij de montage of demontage van de machine, en het kan resulteren in hoge kosten voor herstel indien er iets misgaat.

Onze favoriet #9

Genmitsu Cnc Freesmachine

Genmitsu Cnc Freesmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De PROVerXL 6050 Plus CNC-machine van Genmitsu is speciaal voor jou ontworpen om zelfs je grootste projecten moeiteloos aan te pakken. Uitgerust met een ruim werkgebied van 23,62″ x 19,69″ x 4,53″, een krachtige 300W spindelmotor en een vernieuwd metalen frame en bewegingssysteem, biedt deze machine je meer snelheid en nauwkeurigheid dan ooit. Het model heeft krachtige HG-15 lineaire rails en verstevigde Y-as structuur, wat zorgt voor een stijve constructie, uitstekende precisie en stille werking. Het omvat ook duurzame aluminium T-rail extrusies voor ondersteuning, compatibel met tal van klemsets. Het kernsysteem komt voorgemonteerd, waardoor de insteltijd afneemt en je kunt beginnen met je projecten na een paar eenvoudige installatiestappen en bedrading van elektronica. De compacte layout, met toegankelijke bedradingspoorten, essentiële knoppen aan de voorkant en vooraf geïnstalleerd kabelbeheer, zorgt voor een aangename gebruikerservaring, maakt opruimen eenvoudig en biedt ruimte voor toekomstige toevoegingen zoals een lasergraveermodule of offline controller.

 • Voordeel 1: De Genmitsu PROVerXL 6050 Plus CNC-machine heeft een vergroot werkgebied en is uitgerust met een 300W spindelmotor, waardoor deze zeer geschikt is voor zowel grote als kleine projecten. De machine is sneller en nauwkeuriger dan ooit, wat je tijd bespaart en de kwaliteit van je werk ten goede komt.
 • Voordeel 2: Het nieuwe ontwerp van de machine, waaronder de dubbele HG-15 lineaire rails en de enkele Y-as (T10-spilschroef) structuur, zorgt voor stijfheid, verbeterde nauwkeurigheid en verhoogde algehele sterkte. Dit resulteert in een stillere werking, waardoor je minder hinder ondervindt van lawaai tijdens het werken.
 • Voordeel 3: De duurzame aluminium T-rail extrusies ondersteunen de MDF Spoil Boards en zijn compatibel met een breed scala aan klemsets. Dit betekent dat je de machine eenvoudig kunt aanpassen aan je behoeften en gemakkelijk onderdelen kunt vervangen, wat een langer productleven en betere prestaties garandeert.
 • Voordeel 4: Met het voorgemonteerde kernsysteem van de Genmitsu CNC-machine ben je snel op weg. Slechts een paar installatiestappen en het aansluiten van de elektronica zijn nodig voordat je aan je projecten kunt beginnen. Bovendien maken de handmatige jogwielen op alle NEMA23 stappenmotoren het gemakkelijk om je spindel of voorraadmateriaal te positioneren en aan te passen.
 • Voordeel 5: De nette lay-out en het compacte ontwerp zorgen voor een betere gebruikerservaring. Met gemakkelijk toegankelijke bedradingspoorten en aan de voorzijde geplaatste knoppen zoals noodstop, motortoerentalregeling, reset, pauze en hervatten, is de machine eenvoudig te bedienen. Bovendien houdt het vooraf geïnstalleerde kabelbeheer alles georganiseerd en schoon, en de machine is klaar voor uitbreiding met toekomstige accessoires.
 • Nadeel 1: Hoewel de Genmitsu CNC-machine een groter werkgebied heeft, kan dit een beperking zijn als je beperkte ruimte in jouw werkgebied hebt. De machine kan te omvangrijk zijn voor kleinschalige werkplaatsen.
 • Nadeel 2: De machine maakt gebruik van MDF Spoil Boards. Hoewel deze duurzaam zijn, kunnen ze sneller slijten dan andere materialen zoals aluminium, waardoor je ze mogelijk vaker moet vervangen.
 • Nadeel 3: De installatietijd kan langer zijn dan verwacht, ook al wordt er gezegd dat het voorgemonteerde kernsysteem de insteltijd verkort. Je moet nog steeds enkele installatiestappen uitvoeren en elektronica bedraden voordat je kunt beginnen met je projecten.
 • Nadeel 4: Het systeem is weliswaar handmatig instelbaar, maar dit kan ook een nadeel zijn. Het zou eenvoudiger en minder tijdrovend zijn als de machine automatisch kon instellen en aanpassen.
 • Nadeel 5: Hoewel er wordt aangegeven dat er binnenkort meer accessoires beschikbaar zijn, zijn ze op dit moment nog niet aanwezig. Dit kan beperkend zijn in de functionaliteit van de machine, aangezien je mogelijk extra componenten nodig hebt voor bepaalde projecten.

Onze favoriet #10

Mcwdoit Cnc Freesmachine

Mcwdoit Cnc Freesmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MCWdoit CNC 3018-PRO freesmachine is een verbeterde versie van de 3018, met een werkgebied van 30x18x4.5cm en een 775 spindelmotor die tot 10.000 toeren per minuut draait op 24V. Deze machine, volledig compatibel met Windows XP, Win 7, Win 8 en Win 10, biedt de luxe van een offline controller, waardoor je geen computer hoeft aan te sluiten of bestanden hoeft te downloaden. Jij bestuurt handmatig de X-, Y- en Z-as, en de koelventilator. Ondanks zijn geavanceerde functies, is de CNC 3018-PRO eenvoudig te monteren in slechts ongeveer 20 minuten. Hij is inzetbaar op vele materialen als plastic, hout, acryl, pvc, en pcb, maar is niet geschikt voor harde metalen of jade. Met de mogelijkheid om te laser snijden (laser niet inbegrepen), biedt deze freesmachine een breed scala aan opties. En om je aankoop nog beter te maken, wordt het apparaat geleverd met een garantie van één jaar en kun je het binnen een maand terugsturen als het niet aan je verwachtingen voldoet.

 • Voordeel 1: De mcwdoit CNC 3018-PRO machine is een nieuwe en verbeterde versie van de 3018. Hierdoor ben je verzekerd van de meest recente technologie, verbeterde prestaties en een uitstekende werking, met een werkgebied van 30x18x4.5cm en een spindelmotor die kan draaien tot 10000r/min.
 • Voordeel 2: Het apparaat beschikt over een offline controller. Dit betekent dat je geen computer hoeft aan te sluiten om de machine te bedienen. Ook hoef je geen bestanden te downloaden. Hierdoor wordt de set-up versimpeld en kun je de locatie van de X-, Y-, Z-as handmatig aanpassen als beginpunt van de gravure.
 • Voordeel 3: Een groot pluspunt is dat de machine in slechts 20 minuten te monteren is. Dit is te danken aan het feit dat sommige componenten en kerncomponenten al vooraf geassembleerd zijn. Hierdoor is de CNC3018 PRO-machine eenvoudig te installeren en heeft het een stabiele structuur.
 • Voordeel 4: Deze graveermachine is veelzijdig in gebruik, het kan graveren in materialen zoals plastic, hout, acryl, pvc en pcb. Daarnaast kan het ook snijden met een laser (niet inbegrepen). Let wel op, het kan geen hard metaal, jade of andere harde materialen graveren.
 • Voordeel 5: Tot slot is er een groot voordeel in gebruiksgemak, omdat je geniet van het retourbeleid van Amazon. Wanneer de machine niet aan je wensen voldoet, kun je het binnen een maand zonder zorgen retourneren. Dit toont het vertrouwen in de kwaliteit van de machine en zorgt voor gemoedsrust bij de aankoop.
 • Nadeel 1: Hoewel de CNC 3018-PRO een offline controller heeft, wat betekent dat je geen computer hoeft aan te sluiten, kan dit ook een nadeel zijn. Als je graag vanaf je computer werkt voor extra precisie en controle, is deze machine misschien niet de beste keuze voor jou.
 • Nadeel 2: De machine is niet in staat om hard metaal, jade of andere harde materialen te graveren, zoals beschreven in de productbeschrijving. Dit kan beperkend zijn als je van plan bent om een divers assortiment materialen te graveren.
 • Nadeel 3: Ondanks het feit dat er een eenvoudige montage beloofd wordt, kan dit nog steeds een nadeel zijn voor personen die niet technisch onderlegd zijn of weinig ervaring hebben met dergelijke machines. Iets wat voor jou misschien gemakkelijk lijkt, kan voor anderen een uitdaging zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de machine kan worden gebruikt met een breed scala aan materialen, stelt de productomschrijving dat deze niet kan worden gebruikt met alle materialen, zoals harde metalen en jade. Afhankelijk van jouw behoeften kan dit een significant nadeel zijn.
 • Nadeel 5: Het product beschrijft een handmatige bediening voor de locatie van de X-, Y-, Z-as als beginpunt van de gravure, het openen of sluiten van de as, en het openen of sluiten van de koelventilator. Hoewel dit een mate van controle biedt, kan het ook als een nadeel worden beschouwd voor diegenen die een meer geautomatiseerd of gebruiksvriendelijk systeem willen.

Na het uitvoerig testen en analyseren van de 10 beste CNC freesmachines, kunnen we concluderen dat er veel kwalitatieve opties op de markt zijn. De keuze hangt uiteindelijk af van jouw specifieke behoeften – zowel je budget, de grootte van je projecten en de benodigde functionaliteit. Er zijn betaalbare en basisopties, maar ook high-end machines met geavanceerde functies. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om te bepalen wat je nodig hebt voordat je een beslissing maakt. Wat alle geteste producten gemeen hebben, is dat ze met precisie werken en uiterst betrouwbaar zijn. Dus welk model je ook kiest, je kan erop vertrouwen dat jouw CNC freesmachine je zal helpen bij het nauwkeurig en efficiënt realiseren van jouw projecten.

Inhoudsopgave