a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Conversational Ai Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een actueel overzicht verwachten van de nieuwste statistieken over Conversational AI, en krijgt u inzicht in de meest recente ontwikkelingen en trends op dit boeiende gebied van technologie.

 • Volgens Gartner zal 85% van de klantinteracties tegen 2020 worden afgehandeld door AI, inclusief zakelijke chatbots.
 • Uit een rapport van Business Insider blijkt dat 80% van de bedrijven van plan is om tegen 2020 chatbots te gebruiken.
 • Volgens Oracle hebben 80% van de merken van plan om tegen 2020 gebruik te maken van chatbots.
 • Statista meldt dat de wereldwijde markt voor chatbots naar verwachting zal stijgen van 2,6 miljard dollar in 2019 tot 9,4 miljard dollar in 2024.
 • Volgens Juniper Research kunnen chatbots bedrijven jaarlijks meer dan 8 miljard dollar besparen tegen 2022.
 • Mindbowser heeft ontdekt dat 96% van de bedrijven gelooft dat chatbots klantenservice verbeteren.
 • Naar schatting stijgt de klanttevredenheid bij het gebruik van chatbots van 67% naar 87% van 2019 tot 2021, volgens Statista.
 • Invesp meldt dat 40% van de consumenten niet om een menselijke operator vraagt wanneer ze communiceren met chatbots.
 • Uit een onderzoek van Zendesk blijkt dat 55% van de bedrijven het aantal vragen dat aan ondersteunend personeel wordt gesteld heeft verminderd door gebruik te maken van AI.
 • Volgens een onderzoek van PwC zijn 27% van de consumenten niet zeker of hun laatste interactie met een bedrijf werd verzorgd door een mens of een chatbot.
 • Volgens Acquire is het gemiddelde wachttijd voor klanten om hulp te krijgen via live chat 2 minuten. Met chatbots is dat slechts 45 seconden.
 • Uit een report van Juniper Research blijkt dat op Aarde dagelijks meer dan 1 miljard mensen hulp van chatbot ontvangen.
 • Volgens een enquête van PostBeyond gebruikt 15% van de consumenten chatbots om aankopen te doen.
 • LivePerson stelt vast dat 70% van de klanten positieve ervaringen Rapporteer over hun interacties met chatbots.
 • Volgens Statista zorgt 64% van internetgebruikers er voor dat 24-uurs service de beste functie is van chatbots.

Actuele Conversational Ai Statistieken

Volgens Gartner zal 85% van de klantinteracties tegen 2020 worden afgehandeld door AI, inclusief zakelijke chatbots.

Deze statistiek is afkomstig van Gartner, een gerespecteerd onderzoeks- en adviesbureau. Wat zij hier zeggen, is dat tegen het einde van 2020, naar verwachting 85% van alle interacties tussen bedrijven en hun klanten zal worden afgehandeld door kunstmatige intelligentie (AI), inclusief zakelijke chatbots. Dit betekent dat de meerderheid van de vragen, klachten of conversaties die u normaliter met medewerkers van een klantenservice hebt, waarschijnlijk zal worden afgehandeld door AI-gestuurde technologieën, zoals chatbots. Daarbij voegen ze eraan toe dat dit geldt voor alle industrieën en bedrijfsgroottes. Het is een teken van de groeiende trend van automatisering en digitalisering in de klantenservice.

Uit een rapport van Business Insider blijkt dat 80% van de bedrijven van plan is om tegen 2020 chatbots te gebruiken.

Uit het rapport van Business Insider blijkt dat het bedrijfsleven de kracht en het potentieel van chatbots in toenemende mate erkent. Volgens deze statistieken plant 80% van de bedrijven in feite om tegen 2020 gebruik te maken van chatbots. Dit betekent dat acht op de tien bedrijven technologieën voor kunstmatige intelligentie en machine learning willen toepassen om communicatieprocessen te automatiseren en te stroomlijnen. Ze staan open voor het idee om chatbots te gebruiken om bijvoorbeeld klantenservice vragen te beantwoorden, online aankopen te begeleiden, of informatie te verschaffen. Dit kan hen helpen om kosten te besparen, de efficiëntie te verhogen en de klantervaring te verbeteren.

Volgens Oracle hebben 80% van de merken van plan om tegen 2020 gebruik te maken van chatbots.

Deze statistiek, verstrekt door Oracle, toont een belangrijke trend in bedrijfsstrategieën. Het stelt dat 80% van de merken van plan is om tegen 2020 chatbots te gebruiken. Wat betekent dat voor u? Wel, als u een bedrijfseigenaar, marketeer of zelfs consument bent, is dit belangrijk om te begrijpen. Chatbots zijn geautomatiseerde gesprekssystemen die worden gebruikt om communicatie met klanten te versnellen, te vergemakkelijken en te automatiseren. Dus, wanneer Oracle zegt dat 80% van de merken van plan is om tegen 2020 chatbots te gebruiken, betekent dit dat er een grote toename wordt verwacht in het gebruik van deze technologie. Dit zou zich kunnen vertalen in veranderingen in de manier waarop bedrijven en klanten met elkaar communiceren, en zou kunnen leiden tot efficiëntere en meer gepersonaliseerde klantenservice-ervaringen.

Statista meldt dat de wereldwijde markt voor chatbots naar verwachting zal stijgen van 2,6 miljard dollar in 2019 tot 9,4 miljard dollar in 2024.

De statistiek die door Statista wordt vermeld, laat zien dat er een aanzienlijke stijging wordt verwacht in de wereldwijde markt voor chatbots. In 2019 was deze markt 2,6 miljard dollar waard, maar naar verwachting zal deze waarde stijgen tot 9,4 miljard dollar in 2024. Dit is waarschijnlijk een reflectie van de toenemende vraag en acceptatie van chatbottechnologie in verschillende industrieën over de hele wereld. Het onderstreept de groei en het potentieel van deze technologie in de komende jaren. U, als ondernemer, investeerder of technologiegebruiker, zou hier profijt van kunnen hebben. Het zou betekenen dat als u in deze sector investeert of chatbottechnologie in uw bedrijf integreert, u mogelijk een deel van deze groei zou kunnen vastleggen en de voordelen ervan zou kunnen ervaren.

Volgens Juniper Research kunnen chatbots bedrijven jaarlijks meer dan 8 miljard dollar besparen tegen 2022.

Volgens een onderzoek van Juniper Research, is het mogelijk dat chatbots bedrijven op jaarbasis meer dan 8 miljard dollar kunnen besparen tegen het jaar 2022. Hiermee wordt bedoeld dat als bedrijven ervoor kiezen om chatbots of virtuele assistenten in te zetten in hun klantenservice of andere bedrijfsprocessen, ze een aanzienlijk bedrag kunnen besparen op loonkosten, efficiëntie en productiviteit. De chatbots kunnen namelijk veel taken uitvoeren die anders door menselijke medewerkers gedaan zouden worden. Het voordeel is dat chatbots 24/7 beschikbaar zijn, geen vakanties of pauzes nodig hebben en zeer snel en accuraat kunnen werken. De prognose van Juniper Research suggereert dat door deze automatisering van taken, de besparingen voor bedrijven enorm kunnen oplopen.

Mindbowser heeft ontdekt dat 96% van de bedrijven gelooft dat chatbots klantenservice verbeteren.

Uit onderzoek van Mindbowser blijkt dat een overweldigende meerderheid van de bedrijven – maar liefst 96% – van mening is dat chatbots de klantenservice kunnen verbeteren. Dit betekent dat bijna alle bedrijven geloven dat het gebruik van geautomatiseerde assistenten of chatbots, die antwoorden op vragen van klanten via online chatfuncties, de efficiëntie en effectiviteit van hun klantenservice kan verbeteren. Deze statistiek benadrukt het groeiende belang en potentieel van deze technologie in de huidige bedrijfsomgeving. U als lezer kunt hieruit opmaken dat de inzet van chatbots als strategische tool voor klantenservice breed wordt erkend en toegepast.

Naar schatting stijgt de klanttevredenheid bij het gebruik van chatbots van 67% naar 87% van 2019 tot 2021, volgens Statista.

Uit de statistieken van Statista blijkt dat de klanttevredenheid bij het gebruik van chatbots aanzienlijk is toegenomen. Chatbots zijn computerprogramma’s die zijn ontworpen om met gebruikers te communiceren en hun vragen te beantwoorden. Deze programma’s worden steeds intelligenter en natuurlijker in hun interacties. In 2019 was de gemiddelde klanttevredenheid bij het gebruik van deze dienst 67%. Dat betekent dat twee derde van de mensen die interactie hadden met een chatbot, tevreden was over hun ervaring. In 2021 is deze tevredenheid echter gestegen naar 87%. Dat is een stijging van 20 procentpunt in slechts twee jaar tijd. Het lijkt erop dat bedrijven steeds beter worden in het implementeren van chatbots en dat klanten de voordelen van deze technologie beginnen te waarderen. U kan uit deze statistiek opmaken dat het gebruik van chatbots een effectieve strategie kan zijn om de klanttevredenheid te verhogen.

Invesp meldt dat 40% van de consumenten niet om een menselijke operator vraagt wanneer ze communiceren met chatbots.

In dit statistische gegeven van Invesp komt naar voren dat bijna de helft (40%) van de consumenten geen behoefte heeft aan een menselijke operator tijdens hun interactie met chatbots. Dit betekent dat wanneer u als consument een communicatieproces aangaat met een chatbot, u zich in het gezelschap bevindt van een aanzienlijk percentage andere consumenten die geen direct menselijk contact nodig hebben om hun vragen beantwoord te krijgen of problemen op te lossen. Het vertrouwen in de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie en geautomatiseerde systemen neemt dus toe, en mensen zien, volgens deze statistiek, steeds meer de meerwaarde in van het gebruik van deze moderne technologieën.

Uit een onderzoek van Zendesk blijkt dat 55% van de bedrijven het aantal vragen dat aan ondersteunend personeel wordt gesteld heeft verminderd door gebruik te maken van AI.

Uit een recent onderzoek dat is uitgevoerd door Zendesk, blijkt dat meer dan de helft van de bedrijven, precies 55%, aangegeven hebben dat ze het aantal vragen dat aan hun ondersteunend personeel wordt gesteld, hebben kunnen verminderen. Hoe hebben ze dat gedaan? Door het inzetten van kunstmatige intelligentie, beter bekend als AI. Dus, wat dit onderzoek aan u laat zien, is dat AI een steeds grotere rol speelt in het verminderen van de werklast voor helpdesk of klantenservice medewerkers. Bedrijven gebruiken AI om veelvoorkomende vragen op voorhand te beantwoorden en hun medewerkers meer tijd vrij te maken voor complexere taken. Dit betekent dat AI technologie een significant effect heeft op de efficiëntie en productiviteit in het bedrijfsleven.

Volgens een onderzoek van PwC zijn 27% van de consumenten niet zeker of hun laatste interactie met een bedrijf werd verzorgd door een mens of een chatbot.

Uit een recent onderzoek van PwC blijkt dat 27% van de consumenten niet zeker wist of hun laatste interactie met een bedrijf werd verzorgd door een mens of een chatbot. Met andere woorden, bij bijna een derde van de consumenten was het onduidelijk of zij werden geholpen door een menselijke medewerker of door een geautomatiseerd systeem tijdens hun laatste interactie met een bedrijf. Dit benadrukt niet alleen de vooruitgang in technologie, met name in kunstmatige intelligentie die nu bijna niet te onderscheiden is van menselijke interactie, maar het kan ook wijzen op een noodzaak voor bedrijven om de aard van de interactie duidelijker te communiceren aan hun klanten. Het is belangrijk voor u om te beseffen dat deze onzekerheid bij klanten kan leiden tot verwarring of onzekerheid, wat de klantervaring kan beïnvloeden.

Volgens Acquire is het gemiddelde wachttijd voor klanten om hulp te krijgen via live chat 2 minuten. Met chatbots is dat slechts 45 seconden.

Volgens de statistieken van Acquire duurt het gemiddeld 2 minuten voordat klanten hulp krijgen via live chatgesprekken. Dit betekent dat wanneer u contact opneemt via live chat, u ongeveer 2 minuten zult moeten wachten voordat u een reactie krijgt. Echter, als u contact opneemt via een chatbot, zal deze wachttijd aanzienlijk worden verminderd tot slechts 45 seconden. In eenvoudige bewoordingen, als u ervoor kiest om een chatbot te gebruiken, wordt uw gemiddelde wachttijd meer dan gehalveerd vergeleken met een live chatgesprek. Dit toont aan dat u over het algemeen sneller wordt geholpen wanneer u een chatbot gebruikt in plaats van live chat.

Uit een report van Juniper Research blijkt dat op Aarde dagelijks meer dan 1 miljard mensen hulp van chatbot ontvangen.

Uit het rapport van Juniper Research blijkt dat chatbots – geautomatiseerde gesprekspartners die reageren op klantvragen – dagelijks meer dan 1 miljard mensen op aarde helpen. Dit kan variëren van het beantwoorden van eenvoudige vragen tot het leveren van specifieke diensten, zoals het boeken van afspraken of het regelen van betalingen. De chatbots zijn ontworpen om te interageren op een manier die vergelijkbaar is met menselijke interactie, wat betekent dat zij in staat zijn om te begrijpen wat u zegt of vraagt en om daarop te reageren. Deze technologie is in opkomst en wordt in toenemende mate geïntegreerd in websites, apps en andere digitale platforms om de klantervaring te verbeteren. Het aantal mensen dat dagelijks gebruik maakt van deze technologie geeft aan hoe wijdverbreid en genormaliseerd het gebruik van chatbots is geworden.

Volgens een enquête van PostBeyond gebruikt 15% van de consumenten chatbots om aankopen te doen.

Uit een enquête uitgevoerd door PostBeyond blijkt dat 15% van de consumenten chatbots gebruikt om aankopen te doen. Dit betekent dat als je een groep van 100 consumenten zou nemen, er 15 van hen zijn die chatbots gebruiken om hun aankopen te faciliteren. Dit kan variëren van zoeken naar productinformatie, het maken van reserveringen, het plaatsen van bestellingen tot het ontvangen van klantenservice. Het gebruik van chatbots wordt steeds gebruikelijker in de e-commerce-industrie omdat het een efficiënte manier is om klanten van dienst te zijn, maar zoals we aan deze statistiek zien, gebruikt nog steeds een relatief klein percentage van de consumenten deze technologie bij het doen van aankopen.

LivePerson stelt vast dat 70% van de klanten positieve ervaringen Rapporteer over hun interacties met chatbots.

Uit de statistieken van LivePerson blijkt dat 70% van de klanten een positieve ervaring heeft gehad met hun interactie met chatbots. Dit betekent dat zeven van de tien klanten tevreden zijn over hun interactie met deze geautomatiseerde gespreksfuncties. Chatbots worden steeds vaker gebruikt door bedrijven om klantenservice te bieden, vragen te beantwoorden of informatie te verstrekken. Hoewel het een technologisch hulpmiddel is, lijkt het erop dat het merendeel van de klanten hier positief op reageert. Het creëren van een positieve klantervaring is belangrijk voor het succes van een bedrijf en het feit dat 70% van de klanten hun ervaringen met chatbots positief rapporteert, is dus een belangrijk kenmerk van klanttevredenheid.

Volgens Statista zorgt 64% van internetgebruikers er voor dat 24-uurs service de beste functie is van chatbots.

Volgens het onderzoeks- en analysetool Statista waardeert 64% van de internetgebruikers de 24-uurs service als de beste functie van chatbots. Waarschijnlijk vraagt u zich af wat dit precies voor u betekent. Kortom, chatbots zijn geautomatiseerde systemen die interactie met gebruikers mogelijk maken op elk tijdstip van de dag. Dankzij deze 24-uurs service kunnen internetgebruikers moeiteloos en op elk gewenst moment toegang krijgen tot informatie, ondersteuning of diensten. Dit cijfer illustreert dat de meerderheid van de internetgebruikers de constante beschikbaarheid van deze service zeer waarderen, aangezien deze aan hun behoefte aan onmiddellijke reactie en flexibiliteit voldoet.

Referenties

0. – https://www.zendesk.com

1. – https://www.businessinsider.com

2. – https://www.statista.com

3. – https://www.invespcro.com

4. – https://www.oracle.com

5. – https://www.gartner.com

6. – https://acquire.io

7. – https://www.postbeyond.com

8. – https://www.pwc.com

9. – https://www.liveperson.com

10. – https://www.juniperresearch.com

11. – https://www.mindbowser.com

Originally posted 2023-11-14 12:12:10.

Inhoudsopgave