a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Conversieoptimalisatie Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een uitgebreid en actueel overzicht verwachten van conversieoptimalisatie statistieken, inclusief nieuwe gegevens die uw digitale marketingstrategie kunnen verbeteren.

 • 70 – 96% van de mensen die een website bezoeken, verlaten de website zonder actie te ondernemen of te converteren,
 • De gemiddelde conversie voor websites behoort tussen de 2% en 5%,
 • Een verhoging van 0,1 seconde laadtijd kan de conversie met maximaal 1% reduceren,
 • In 2020 heeft de e-commerce markt een gemiddelde conversieratio van 2,58%,
 • Mobiele sites die binnen 5 seconden of minder laden, hebben 25% hogere advertentie-weergave en 70% langere sessieduur,
 • 55% van de bedrijven doen slechts af en toe of nooit een A/B test,
 • Bijna de helft (48,9%) van de bedrijven besteedt minder dan 5% van hun totale marketingbudgetten aan conversie-optimalisatie,
 • Slechts 22% van bedrijven is tevreden over hun conversiepercentages,
 • De invloed van video’s op de landingspagina kan de conversieratio’s met 80% verhogen,
 • 44% van de bedrijven gebruiken splitsingstests voor conversieoptimalisatie,
 • Organisaties die getest hebben met meer dan 1.000 landingspagina’s hebben gemiddeld 30% hogere conversieratio’s,
 • 68% van de B2B-bedrijven gebruikt landingspagina om nieuwe verkoopleads te genereren,
 • E-mailmarketing heeft een gemiddelde ROI van 3800%, dus voor elke euro die je besteedt, genereer je €38 aan inkomsten,
 • Een A/B test kan de conversieratio met gemiddeld 20% verhogen,

Actuele Conversieoptimalisatie Statistieken

70 – 96% van de mensen die een website bezoeken, verlaten de website zonder actie te ondernemen of te converteren,

Als u een website heeft en u merkt dat 70-96% van de bezoekers de website verlaten zonder enige actie te ondernemen of tot een conversie overgaan, dan betekent dit dat een groot deel van uw potentieel publiek niet betrokken is bij uw inhoud of aanbiedingen. In statistische termen betekent dit dat het merendeel van uw bezoekers simpelweg uw website bezoeken en vertrekken zonder een aankoop te doen, zich aan te melden voor een nieuwsbrief, een formulier in te vullen of welke gewenste actie dan ook die u heeft ingesteld. Dit kan een indicatie zijn dat er mogelijk iets mis is met de gebruikerservaring op uw website, de relevantie van uw inhoud of de effectiviteit van uw oproepen tot actie. U moet hier mogelijk aandacht aan besteden om uw bezoekers beter te betrekken en te converteren.

De gemiddelde conversie voor websites behoort tussen de 2% en 5%,

De statistiek die u bekijkt, is een conversiepercentage. Dit is een belangrijke maatstaf om de effectiviteit van een website te meten. Conversiepercentages geven weergeven hoeveel van uw websitebezoekers daadwerkelijk een gewenste actie ondernemen, zoals een product kopen, een formulier invullen of zich abonneren op uw nieuwsbrief. De ‘gemiddelde conversie voor websites tussen de 2% en 5%’ betekent dat, gemiddeld genomen, 2 tot 5 van de 100 bezoekers van een website overgaan tot een gewenste actie. Bijvoorbeeld, als uw website een dagelijkse bezoekersstroom van 1000 mensen heeft, zou u verwachten dat tussen 20 en 50 van die bezoekers iets zullen doen dat op de een of andere manier voordeel voor uw bedrijf oplevert. Als uw conversiepercentage binnen dit bereik valt, doet u het goed volgens de standaard van de industrie. Als het echter lager is, moet u misschien uw website-ontwerp of marketingtechnieken herzien om meer conversies te genereren.

Een verhoging van 0,1 seconde laadtijd kan de conversie met maximaal 1% reduceren,

Deze statistiek verwijst naar de relatie tussen de snelheid van een website en het conversiepercentage, dat is het percentage bezoekers dat een gewenste actie uitvoert op een website, zoals het kopen van een product of dienst, zich inschrijven voor een nieuwsbrief, enz. Wat deze statistiek aangeeft is dat als de laadtijd van een pagina met slechts 0,1 seconde wordt verhoogd, dit de conversie met maximaal 1% kan verminderen. Dit betekent dat de gebruikerservaring opmerkelijk wordt beïnvloed door de laadtijd: zelfs de kleinste vertraging kan een potentiële klant ontmoedigen en doen besluiten de website te verlaten zonder de gewenste actie uit te voeren. Daarom, u als website-eigenaar of beheerder, zou u voorzichtig moeten zijn met elementen die de laadsnelheid van uw website kunnen verlengen, want dit kan een directe impact hebben op uw bedrijfsresultaten.

In 2020 heeft de e-commerce markt een gemiddelde conversieratio van 2,58%,

De statistiek die u aangeeft, ‘In 2020 heeft de e-commerce markt een gemiddelde conversieratio van 2,58%’, verwijst naar het percentage bezoekers van een website dat daadwerkelijk overgaat tot een aankoop. Het werkt als volgt: stel u heeft een online winkel, voor elke 100 bezoekers die op uw website terechtkomen, zouden er ongeveer 2 à 3 een aankoop moeten doen. Dit cijfer is een gemiddelde, wat betekent dat sommige winkels een hogere conversieratio kunnen hebben en andere mogelijk lager. Deze statistiek is van cruciaal belang voor elke e-commerce ondernemer, omdat het aangeeft hoe goed u erin slaagt om uw bezoekers om te zetten in betalende klanten. Als u dus uw conversieratio weet te verhogen, betekent dit dat u efficiënter en effectiever bent in het omzetten van bezoekers in kopers, wat tot hogere omzetten kan leiden.

Mobiele sites die binnen 5 seconden of minder laden, hebben 25% hogere advertentie-weergave en 70% langere sessieduur,

Deze statistiek toont het belang aan van snelle ladende mobiele websites voor zowel advertentie-weergave als sessieduur. Websites die snel laden, houden gebruikers langer vast en laten meer advertenties zien. Wanneer uw mobiele site binnen 5 seconden geladen wordt, zult u een stijging van 25% in de weergave van advertenties ervaren. Dit betekent dat een kwart meer advertenties wordt getoond aan uw gebruikers, wat zou kunnen leiden tot hogere advertentie-inkomsten. Bovendien zorgen sneller ladende sites ook voor een sterke toename in de sessieduur, specifiek een toename van 70%. Dit betekent dat gebruikers 70% langer op uw site blijven dan gemiddeld. Dit is weer gunstig omdat hoe langer iemand op uw site doorbrengt, hoe groter de kans dat ze een conversie maken, of dat nu het invullen van een contactformulier is, een aankoop doen, of een andere gewenste actie. Samengevat, een sneller ladende mobiele site kan leiden tot zowel verhoogde advertentie-inkomsten als een hogere gebruikersbetrokkenheid.

55% van de bedrijven doen slechts af en toe of nooit een A/B test,

Deze statistiek geeft aan dat meer dan de helft van de bedrijven, precies 55%, zelden of nooit een A/B-test uitvoert. Een A/B-test is een marketingtechniek waarbij twee varianten van een webpagina, e-mail of ander bedrijfsitem worden vergeleken om te bepalen welke beter presteert. Het kan bijvoorbeeld gaan om het vergelijken van twee verschillende koppen op een website om te zien welke voor meer klikken zorgt. Door niet regelmatig A/B-tests uit te voeren, missen deze bedrijven mogelijk waardevolle inzichten die kunnen leiden tot betere bedrijfsresultaten. U, als lezer, moet zich bewust zijn van het belang van regelmatig testen en optimaliseren voor uw bedrijf om goed geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen en uw succes te maximaliseren.

Bijna de helft (48,9%) van de bedrijven besteedt minder dan 5% van hun totale marketingbudgetten aan conversie-optimalisatie,

Het statistiek geeft aan dat “Bijna de helft (48,9%) van de bedrijven minder dan 5% van hun totale marketingbudgetten aan conversie-optimalisatie besteedt”. Dit betekent dat uit een onderzocht aantal bedrijven, ongeveer 49 op de 100 van deze bedrijven minder dan 5% van hun totale marketinggeld uitgeven aan methoden om hun conversie-optimalisatie te verhogen. De term ‘conversie-optimalisatie’ verwijst hier naar de tactieken die bedrijven toepassen om een hoger percentage van hun bezoekers om te zetten (of ‘te converteren’) tot klanten. Als u bijvoorbeeld een bedrijfseigenaar bent, impliceert deze statistiek dat bijna de helft van uw concurrenten mogelijk niet maximaal investeert in methoden om hun klantenconversie te optimaliseren. Dit kan een kans voor u zijn om hier meer in te investeren en zo een concurrentievoordeel te behalen.

Slechts 22% van bedrijven is tevreden over hun conversiepercentages,

De gegeven statistiek van ‘Slechts 22% van bedrijven is tevreden over hun conversiepercentages’ kan enigszins verontrustend zijn. Deze verklaring suggereert dat het overgrote deel van de bedrijven – een volledige 78% – niet tevreden is met hun conversiepercentages. Conversiepercentage is een essentiële maatstaf in het bedrijfsleven; het vertegenwoordigt de verhouding tussen het totale aantal bezoekers en het aantal dat een gewenste actie uitvoert, zoals een aankoop doen of zich inschrijven voor een nieuwsbrief. Een laag tevredenheidspercentage kan wijzen op structurele problemen in de wijze waarop bedrijven bezoekers omzetten in klanten. Als u ook tot deze 78% behoort, is het misschien tijd om uw strategieën voor klantenbinding en conversie te heroverwegen.

De invloed van video’s op de landingspagina kan de conversieratio’s met 80% verhogen,

Uit statistische analyses is gebleken dat de aanwezigheid van video’s op uw landingspagina de conversieratio’s aanzienlijk kan verhogen – tot wel 80%. Dit houdt in dat wanneer bezoekers op uw webpagina komen en een video tegenkomen, ze 80% meer kans hebben om van een passieve bezoeker naar een actieve klant te transformeren. Dit betekent dat ze waarschijnlijk een aankoop zullen doen, een formulier zullen invullen, zich zullen abonneren of een andere door u gewenste actie zullen ondernemen. Het gebruik van video’s kan dus een krachtige strategie zijn om de betrokkenheid van uw publiek te vergroten en uw bedrijfsresultaten te verbeteren.

44% van de bedrijven gebruiken splitsingstests voor conversieoptimalisatie,

Uit de aangehaalde statistiek blijkt dat 44% van de bedrijven gebruik maakt van zogenaamde splitsingstests voor conversieoptimalisatie. Conversieoptimalisatie betreft het proces van verhoging van het percentage bezoekers van een website die klant worden, ofwel ‘converteren’. Splitsingstests, ook wel bekend als A/B-testen, zijn een methodologie om te bepalen welke versie van een bepaalde webpagina, e-mailcampagne of ander online activum het meest effectief is in het bevorderen van deze conversie. Concreet houdt dit in dat twee of meer varianten aan verschillende bezoekers worden getoond, en dat geanalyseerd wordt welke de beste resultaten oplevert. Uit de aangegeven statistiek kunnen we opmaken dat bijna de helft van de bedrijven deze techniek toepast om hun online succes te optimaliseren.

Organisaties die getest hebben met meer dan 1.000 landingspagina’s hebben gemiddeld 30% hogere conversieratio’s,

De statistiek die u heeft aangehaald, stelt dat organisaties die met meer dan 1.000 landingspagina’s hebben geëxperimenteerd, een conversieratio ervaren die gemiddeld 30% hoger is dan die van organisaties die dat niet hebben gedaan. Conversieratio’s zijn een belangrijke maatstaf voor het succes van een organisatie, aangezien ze de verhouding tussen het totale aantal bezoekers en het aantal dat een gewenste actie uitvoert, weerspiegelen. Deze statistiek suggereert dus dat het testen met een groot aantal landingspagina’s kan bijdragen aan het optimaliseren van de conversieratio’s. Met andere woorden, organisaties die tijd en middelen investeren in het creëren en testen van verschillende landingspagina’s, kunnen mogelijk meer klanten aantrekken en converteren dan organisaties die dat niet doen.

68% van de B2B-bedrijven gebruikt landingspagina om nieuwe verkoopleads te genereren,

Deze statistiek geeft aan dat 68% van de B2B (business-to-business) bedrijven gebruik maakt van landingspagina’s om nieuwe verkoopleads te genereren. Dit betekent dat meer dan twee derde van deze bedrijven, in plaats van traditionele methoden zoals telefonische verkoop of netwerkevenementen, nu vertrouwt op online strategieën voor hun leadgeneratie. Landingspagina’s zijn speciaal ontworpen webpagina’s waar bezoekers naartoe worden geleid na het klikken op een advertentie or marketing boodschap. Het doel van landingspagina’s is om potentiële klanten ertoe aan te zetten een bepaalde actie te ondernemen, zoals het invullen van een contactformulier of het doen van een aankoop, waardoor de bedrijven nieuwe verkoopleads kunnen genereren. Als u een B2B-bedrijf runt, zou u dit als een bevestiging kunnen zien dat digitalisering een belangrijke rol speelt in de huidige B2B-marketingstrategieën.

E-mailmarketing heeft een gemiddelde ROI van 3800%, dus voor elke euro die je besteedt, genereer je €38 aan inkomsten,

De statistiek die u ziet, verwijst naar de gemiddelde return-on-investment (ROI) van e-mailmarketing. ROI is een maatstaf die de efficiëntie of winstgevendheid van een investering aantoont. Als de ROI 3800% is, betekent dat in feite dat voor elke euro die u investeert in e-mailmarketing, u gemiddeld €38 terugkrijgt. Dus stel, u besteedt €100 aan een e-mailmarketingcampagne, op basis van deze statistiek kunt u verwachten dat deze campagne u €3800 aan inkomsten genereert. Dit hoge rendement maakt e-mailmarketing een zeer waardevolle strategie voor bedrijven. Houd er echter rekening mee dat dit slechts een gemiddelde is; de daadwerkelijke ROI kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de kwaliteit van uw campagne en uw doelgroep.

Een A/B test kan de conversieratio met gemiddeld 20% verhogen,

Een A/B-test is een manier om twee versies van bijvoorbeeld een webpagina, product of advertentie met elkaar te vergelijken en te zien welke het beste presteert. Dit gebeurt door een groep te splitsen in twee ongeveer gelijke delen, waarbij de ene groep versie A te zien krijgt en de andere groep versie B. De respons op beide versies wordt vervolgens gemeten en vergeleken. Deze testmethodiek – in het kader van marketing gerefereerd als A/B-testen – kan de conversieratio met gemiddeld 20% verhogen. Dit betekent dat, als U een A/B-test uitvoert, U de kans heeft om gemiddeld 20% meer bezoekers om te zetten naar klanten of concreet beoogd gedrag dan zonder deze testmethodiek. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit een gemiddelde is en de daadwerkelijke verbetering afhankelijk is van verscheidene factoren zoals de aard van de variaties, de kwaliteit van het verkeer en de conversiedoelen.

Referenties

0. – https://blog.hubspot.com

1. – https://unbounce.com

2. – https://vwo.com

3. – https://www.crazyegg.com

4. – https://www.salesforce.com

5. – https://www.statista.com

6. – https://www.invespcro.com

7. – https://www.marketingsherpa.com

8. – https://marketeer.kapost.com

9. – https://www.hubspot.com

10. – https://www.wordstream.com

11. – https://www.thinkwithgoogle.com

Originally posted 2023-11-14 12:12:10.

Inhoudsopgave