a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Cross-Selling Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u rekenen op een grondige analyse van de huidige trends in cross-selling statistieken, verrijkt met verse gegevens om u te helpen uw verkoopstrategieën te optimaliseren en uw bedrijfsresultaten te verbeteren.

 • Cross-selling is verantwoordelijk voor 10-30% van de inkomsten in de e-commerce sector.
 • Klanten zijn gemiddeld 30% meer bereid tot aankoop van aanvullende producten na in eerste instantie een aankoop te hebben gedaan.
 • 35% van de aankopen op Amazon.com zijn het resultaat van cross-selling tactieken.
 • Cross-selling verhoogt de klantretentie met 20%.
 • 65% van de bedrijven die cross-selling toepassen, zagen een toename in hun verkoopconversieratio.
 • Na 1 jaar ziet 60% van de bedrijven die cross-selling toepassen, een omzetstijging van meer dan 10%.
 • Ongeveer 50% van de klanten koopt meer producten/zien een stijging in hun bestelbedrag als gevolg van cross-selling.
 • 1 op de 4 klanten zal een extra product kopen als gevolg van cross-selling.
 • De succesrate van verkoop aan iemand die u al kent is 60-70%, terwijl de succesrate van verkoop aan een nieuwe klant slechts 5-20% is.
 • De gemiddelde orderwaarde is over het algemeen 20% hoger wanneer cross-selling wordt toegepast.
 • 77% van de online shoppers zou graag aanbevelingen voor andere producten moeten krijgen.
 • Klanten die worden blootgesteld aan cross-selling doen 3 keer meer aankopen.
 • 49% van de winkelwagentjes krijgt een hogere waarde door verschillende cross-selling methoden.
 • Bedrijven die efficiënt cross-sellen kunnen hun sales met 30% verhogen.

Actuele Cross-Selling Statistieken

Cross-selling is verantwoordelijk voor 10-30% van de inkomsten in de e-commerce sector.

Cross-selling is een verkoopstrategie waarbij klanten worden aangemoedigd om gerelateerde of aanvullende producten te kopen. Bijvoorbeeld, als u een laptop koopt, kunt u worden aangemoedigd om ook een beschermhoes of software te kopen. In de e-commerce sector is deze strategie bijzonder effectief en resulteert deze in een significant deel van de inkomsten. Uit de statistiek blijkt dat cross-selling verantwoordelijk is voor tussen de 10 en 30 procent van de totale inkomsten in deze sector. Dit betekent dat tot een derde van de inkomsten van een e-commerce bedrijf kan komen van verkoop die is gegenereerd door middel van het koppelen van producten en diensten aan de oorspronkelijke aankoop van de klant.

Klanten zijn gemiddeld 30% meer bereid tot aankoop van aanvullende producten na in eerste instantie een aankoop te hebben gedaan.

Deze statistiek geeft aan dat klanten, nadat ze een initiële aankoop hebben gedaan, gemiddeld 30% meer geneigd zijn om aanvullende producten te kopen. Dit betekent dat, zodra u als klant eenmaal een product hebt gekocht, u waarschijnlijker bent om in de toekomst meer producten van hetzelfde bedrijf te kopen. Dit kan komen doordat u door uw initiële aankoop vertrouwen hebt opgebouwd in het bedrijf of omdat u tevreden bent over het product dat u heeft gekocht. Het is dan ook een strategie die vaak wordt ingezet door bedrijven: eerst een klant overhalen voor een eerste aankoop, in de wetenschap dat deze aankoop de kans op vervolgaankopen verhoogt.

35% van de aankopen op Amazon.com zijn het resultaat van cross-selling tactieken.

Als u naar de statistiek kijkt, ziet u dat 35% van de aankopen op Amazon.com het resultaat zijn van cross-selling tactieken. Dit betekent dat meer dan een derde van de transacties voortkomen uit strategieën die Amazon gebruikt om aanvullende, gerelateerde of complementaire producten te promoten aan klanten tijdens hun koopervaring. Wanneer u bijvoorbeeld een boek koopt, wordt u wellicht voorgesteld om een boekenlegger of een gelijkaardig boek dat andere klanten kochten, aan te schaffen. Deze techniek verhoogt de verkoop door het benutten van bestaande klantrelaties en de kennis die Amazon heeft van uw aankoopgeschiedenis en voorkeuren. Het feit dat 35% van de aankopen op deze manier wordt gedaan, toont aan hoe effectief deze strategie kan zijn bij het stimuleren van extra verkoop.

Cross-selling verhoogt de klantretentie met 20%.

Cross-selling is een verkooptechniek waarbij klanten worden aangemoedigd om aanvullende producten of diensten te kopen die verband houden met het item dat ze al hebben gekozen. De aangehaalde statistiek ‘Cross-selling verhoogt de klantretentie met 20%’ verwijst naar het feit dat door cross-selling gebruiken, bedrijven de kans vergroten dat hun klanten terugkeren en opnieuw aankopen doen met 20%. Dat betekent dat, als u als bedrijf cross-selling gebruikt, u de kans vergroot dat uw klanten loyaal blijven en zich opnieuw met uw bedrijf zullen engageren. Deze loyaliteit wordt getoond door herhaalde aankopen over een langere periode. Bovendien leidt dit vaak tot hogere gemiddelde verkoop per klant vanwege de toegevoegde of aanvullende aankopen. Kortom, u kunt met cross-selling de loyaliteit van uw klanten verhogen en op die manier uw bedrijfsprestaties verbeteren.

65% van de bedrijven die cross-selling toepassen, zagen een toename in hun verkoopconversieratio.

De statisticus die u raadpleegt is hier om u deze statistiek uit te leggen: ‘65% van de bedrijven die cross-selling toepassen, zagen een toename in hun verkoopconversieratio.’ Cross-selling is een verkoopstrategie waarbij klanten worden aangemoedigd om aanvullende of gerelateerde producten te kopen, naast het item dat ze al hebben gekocht of overwegen te kopen. Wat deze statistiek dus eigenlijk zegt, is dat 65 van elke 100 bedrijven die cross-selling toepassen, een verbetering hebben gemerkt in hun verkoopconversieratio. De verkoopconversieratio refereert aan het percentage bezoekers of klanten dat daadwerkelijk een aankoop doet. Met andere woorden, deze bedrijven hebben een hoger percentage bezoekers omgezet in betalende klanten, wat aangeeft dat cross-selling kan bijdragen aan het stimuleren van de verkoopprestaties.

Na 1 jaar ziet 60% van de bedrijven die cross-selling toepassen, een omzetstijging van meer dan 10%.

Deze statistiek benadrukt het potentieel van een strategie die cross-selling wordt genoemd. U vraagt zich misschien af wat cross-selling precies inhoudt. Het is een verkoopmethode waarbij aan een klant aanvullende producten worden aangeboden die gerelateerd zijn aan een aankoop die ze al doen of overwegen te maken. De statistiek ‘Na 1 jaar ziet 60% van de bedrijven die cross-selling toepassen, een omzetstijging van meer dan 10%’ geeft aan dat bedrijven die deze techniek toepassen vaak beloond worden met een mooie stijging van hun omzet. Concreet betekent dit dat meer dan de helft van de bedrijven die cross-selling hebben toegepast, na een jaar een omzetstijging van meer dan 10% noteerden. Kortom, deze methode kan een zeer effectieve manier zijn om uw verkoop te verhogen en uw winstgevendheid te verbeteren.

Ongeveer 50% van de klanten koopt meer producten/zien een stijging in hun bestelbedrag als gevolg van cross-selling.

Uit de statistiek blijkt dat ongeveer 50% van de klanten meer producten koopt of een stijging ziet in hun bestelbedrag door cross-selling. Dit betekent dat als een bedrijf aanvullende producten of diensten aanbiedt die gerelateerd zijn aan het product dat de klant oorspronkelijk wilde kopen, ongeveer de helft van de klanten geneigd is om meer te kopen dan ze aanvankelijk van plan waren. Dit kan zijn in de vorm van meer eenheden van hetzelfde product of het aanschaffen van aanvullende producten. Het resultaat is een hoger totaal bestelbedrag. Dit toont aan hoe effectief cross-selling kan zijn als strategie om de verkoop en inkomsten te verhogen.

1 op de 4 klanten zal een extra product kopen als gevolg van cross-selling.

De statistiek ‘1 op de 4 klanten zal een extra product kopen als gevolg van cross-selling’ is een indicatie van het effect van cross-selling op koopgedrag. U moet dit begrijpen als het volgende: van elke vier klanten die betrokken zijn bij een cross-selling initiatief, zijn er statistisch gezien altijd minstens één die geneigd is om een extra product aan te kopen. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op de verkoop en winst van een bedrijf. Cross-selling is een verkoopstrategie waarbij klanten worden aangemoedigd om aanvullende of complementaire producten te kopen naast het product dat zij oorspronkelijk van plan waren te kopen. De extra verkoop wordt gegenereerd door de klant te laten inzien dat het aanbevolen product hun ervaring met het oorspronkelijke product zou verbeteren of aanvullen.

De succesrate van verkoop aan iemand die u al kent is 60-70%, terwijl de succesrate van verkoop aan een nieuwe klant slechts 5-20% is.

De statistiek die u hier ziet, heeft betrekking op de succesrate van verkoop, afhankelijk van de bekendheid tussen verkoper en koper. Uit de cijfers blijkt dat de kans om succesvol iets te verkopen aan iemand die u al kent tussen de 60-70% ligt. Dit betekent dat van de 100 verkooppogingen aan bekenden, er 60 tot 70 succesvol zijn. Dit kan te maken hebben met het bestaande vertrouwen en de relatie die al gevestigd is tussen de verkoper en de koper. Aan de andere kant, is de succesrate bij verkoop aan nieuwe klanten aanzienlijk lager, slechts 5-20%. Dit toont aan dat het overtuigen van nieuwe klanten om een aankoop te doen aanzienlijk moeilijker kan zijn, omdat ze mogelijk minder vertrouwen hebben in de verkoper of meer informatie nodig hebben voordat ze een aankoopbeslissing nemen. Het onderstreept het belang van relatie- en vertrouwensopbouw in het verkoopproces.

De gemiddelde orderwaarde is over het algemeen 20% hoger wanneer cross-selling wordt toegepast.

De statistiek die u hier ziet, verwijst naar het concept van ‘cross-selling’, een verkoopstrategie waarbij klanten worden aangemoedigd om gerelateerde of aanvullende producten te kopen bovenop wat ze al hebben gekozen. Wanneer deze strategie wordt toegepast, blijkt uit de gegevens dat de gemiddelde orderwaarde – het gemiddelde bedrag dat klanten uitgeven bij elke aankoop – over het algemeen 20% hoger ligt. Dit betekent dat als cross-selling effectief wordt uitgevoerd, u kunt verwachten dat klanten niet alleen het initiële product kopen dat zij van plan waren te kopen maar ook extra producten, resulterend in een hogere totale uitgave per bestelling. Deze toename van 20% in de gemiddelde orderwaarde kan aanzienlijk bijdragen aan uw algehele omzet.

77% van de online shoppers zou graag aanbevelingen voor andere producten moeten krijgen.

De statistiek suggereert dat een aanzienlijk deel van de online consumenten, namelijk 77%, het op prijs stelt om productaanbevelingen te ontvangen tijdens hun online winkelervaring. Dit betekent dat wanneer u winkelt op een online platform, u waarschijnlijk ook graag suggesties ontvangt voor andere producten die u mogelijk interesseren, op basis van wat u al aan het bekijken of kopen bent. Deze aanbevelingen kunnen helpen om uw winkelervaring te personaliseren en efficiënter te maken door u te introduceren aan producten waarvan u misschien niet wist dat ze bestaan, maar die wel relevant kunnen zijn voor uw behoeften of interesses.

Klanten die worden blootgesteld aan cross-selling doen 3 keer meer aankopen.

Uit de statistiek die aangeeft dat klanten die worden blootgesteld aan cross-selling 3 keer meer aankopen doen, kunnen we concluderen dat cross-selling een effectieve marketingstrategie is. Voor u betekent dit dat wanneer een bedrijf cross-selling inzet, klanten geneigd zijn om drie keer meer producten of diensten aan te schaffen dan zonder zo’n strategie. Cross-selling houdt in dat aan de klant, naast het product dat ze al willen kopen, aanvullende producten worden aangeboden. Deze aanvullingen zijn vaak gerelateerd aan het initiële product, waardoor de klant in veel gevallen overgaat tot de aankoop van meer dan alleen het oorspronkelijke product. Dit leidt tot een toename in de verkoopvolumes.

49% van de winkelwagentjes krijgt een hogere waarde door verschillende cross-selling methoden.

Volgens de statistiek blijkt dat 49% van de winkelwagentjes een hogere waarde krijgt door verschillende cross-selling methoden. Dit betekent dat, wanneer u een product aan uw winkelwagentje toevoegt, er een grote kans bestaat dat u ook geïnteresseerd bent in gerelateerde producten of extra’s die de verkoper aanbiedt. Denk hierbij aan een telefoonhoesje wanneer u een smartphone koopt, of smeersels bij de aankoop van brood. De verkoper gebruikt cross-selling technieken om deze gerelateerde producten aan u te presenteren, in de hoop dat u deze ook aan uw winkelwagentje toevoegt. Hierdoor verhoogt de totale waarde van uw winkelwagentje. Uit de gegevens blijkt dat dit bij 49% van de winkelwagentjes effectief is. Dus in bijna de helft van de gevallen leidt deze methode tot een hogere verkoopwaarde.

Bedrijven die efficiënt cross-sellen kunnen hun sales met 30% verhogen.

In eenvoudige termen stelt deze statistiek dat bedrijven, door effectief cross-selling technieken toe te passen, hun verkoopcijfers tot 30% kunnen verhogen. Cross-selling is een verkoopstrategie waarbij een bedrijf extra producten of diensten aanbiedt die gerelateerd zijn aan het product dat de klant reeds heeft aangeschaft of overweegt aan te schaffen. Het doel is om de waarde van de verkoop aan de klant te verhogen. Wanneer bedrijven dit efficiënt uitvoeren, kan het dus tot meer verkopen leiden. U zou dit concept kunnen beschouwen als het principe van ‘frieten bij uw hamburger aanbevelen’. Het betekent niet alleen dat u als bedrijf meer producten verkoopt, maar ook dat uw klanten een uitgebreidere ervaring krijgen met wat u te bieden heeft, wat mogelijk leidt tot meer loyaliteit en herhalingsaankopen.

Referenties

0. – https://www.clickz.com

1. – https://www.growcode.com

2. – https://www.marketingprofs.com

3. – https://www.marketingdive.com

4. – https://www.marketingtechnews.net

5. – https://www.annexcloud.com

6. – https://buildfire.com

7. – https://www.invespcro.com

8. – https://hbr.org

9. – https://www.optimizely.com

10. – https://www.connectpos.com

11. – https://smallbiztrends.com

12. – https://digitalmarketinginstitute.com

13. – https://www.brainybe.es

Originally posted 2023-11-14 12:12:10.

Inhoudsopgave