a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Crosstrainer: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

Ontdek de tien beste crosstrainers op de markt, uitgekozen na grondig onderzoek voor een ultieme fitnesservaring thuis.

Of je nu je conditie wilt verbeteren, gewicht wilt verliezen of je spieren wilt versterken, een crosstrainer is een fantastische aanvulling op jouw thuisfitness routine. In deze gids hebben we de 10 beste crosstrainers onder de loep genomen, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Deze crosstrainers zijn uitgebreid getest en geëvalueerd op basis van hun prijs-kwaliteitverhouding, duurzaamheid, functionaliteit en gebruiksgemak. Lees verder, want we hebben nieuw onderzoek dat jou kan helpen met het kiezen van de juiste crosstrainer!

Een crosstrainer is een populair fitnessapparaat dat je in de sportschool of thuis kunt gebruiken om een volledige lichaamstraining te krijgen. Het simuleert bewegingen zoals lopen, trappen klimmen of skiën zonder je gewrichten te belasten. Door het gebruik van zowel de voetpedalen als de beweegbare handgrepen, werk je aan je cardiovasculaire conditie, terwijl je tegelijkertijd meerdere spiergroepen – waaronder je armen, benen, rug en core – traint. Het instelbare weerstandsniveau maakt het geschikt voor alle fitnessniveaus. Of je nu wilt afvallen, je conditie wilt verbeteren of je spieren wilt versterken, een crosstrainer kan je helpen je fitnessdoelen te bereiken.

Check Uit

Onze favoriet #1

Klarfit Crosstrainer

Klarfit Crosstrainer

Waarom we het gekozen hebben

De Klarfit Ellifit crosstrainer is een hoge kwaliteit fitnessapparaat, uitgerust met hartslagmeter en trainingscomputer, ontworpen met oog voor ergonomie. Naast hoogwaardige kwaliteit is deze crosstrainer ook ruimtebesparend, met slechts 55x85cm vloeroppervlak nodig. De steunvlakken en het hoge gewicht van de sportuitrusting zorgen ervoor dat jouw vloer beschermd blijft en storende trainingsgeluiden worden voorkomen. Jij kan jouw sportieve uitdaging in 8 etappes aanpassen, van vlakke grond tot bergetappe. De Klarfit Ellifit biedt je via de trainingscomputer relevante training informatie zoals tijd, snelheid, calorieverbruik en afstand. De verschillende gripopties maken deze crosstrainer geschikt voor atleten van verschillende gestalte en zorgen voor een optimale krachtoverbrenging van de voet naar het pedaal en een optimale looppositie.

 • Voordeel 1: De Klarfit Ellifit crosstrainer is van hoge kwaliteit. Het heeft een ingebouwde hartslagmeter, trainingscomputer en een ergonomisch ontwerp wat bijdraagt aan een comfortabele en efficiënte training.
 • Voordeel 2: Ondanks zijn uitgebreide functionaliteiten, is de crosstrainer ruimtebesparend. Met een benodigde ruimte van slechts 55x85cm, kan je hem gemakkelijk opbergen na je workout.
 • Voordeel 3: De Klarfit crosstrainer zorgt voor veiligheid tijdens je trainingen. Zijn steunvlakken en hoge gewicht voorkomen schade aan gevoelige vloeren, terwijl het ontwikkeling van storende trainingsgeluiden minimaliseert.
 • Voordeel 4: De crosstrainer biedt flexibele trainingsniveaus. Je kunt je atletische uitdaging gemakkelijk aanpassen in 8 etappes, variërend van vlak land tot een bergetappe.
 • Voordeel 5: Met de Klarfit crosstrainer heb je inzicht in alle relevante trainingsinformatie. Naast je hartslag, toont de trainingscomputer de tijd, snelheid, calorieverbruik en afstand, wat essentieel is voor het definiëren en bewaken van je trainingsdoelen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Klarfit Ellifit crosstrainer zelf ruimtebesparend is, vereist hij toch nog een vrij omvangrijke ruimte van 55x85cm voor opslag. Dit kan een probleem zijn als je beperkte ruimte hebt in je huis of appartement.
 • Nadeel 2: De crosstrainer heeft een hoog gewicht. Dit kan een potentieel probleem zijn als je het apparaat wilt verplaatsen of als je in een woning woont met gewicht beperkingen, zoals een appartement.
 • Nadeel 3: Hoewel het apparaat flexibel is qua atletische uitdaging met 8 etappes, kan dit nog steeds beperkend zijn voor sommige mensen die zoeken naar een meer gepersonaliseerde of gevarieerde trainingservaring.
 • Nadeel 4: De Klarfit Ellifit toont weliswaar belangrijke gegevens zoals hartslag, tijd, snelheid, calorieverbruik en afstand, maar mist mogelijk andere functies die je in top-end crosstrainers kunt vinden, zoals gepersonaliseerde trainingsprogramma’s of connectiviteit met fitness apps.
 • Nadeel 5: Hoewel er verschillende gripopties worden aangeboden, kunnen deze nog steeds onvoldoende zijn voor mensen met een unieke gestalte of voor degenen die specifieke houdingsvoorkeuren hebben tijdens hun training. Het vermogen om de looppositie optimaliseren kan ook worden beperkt, afhankelijk van de individuele gebruiker.

Onze favoriet #2

Zipro Crosstrainer

Zipro Crosstrainer

Waarom we het gekozen hebben

De Zipro Crosstrainer is een hoogwaardige en stijlvol ontworpen trainingsapparaat, met een robuuste constructie die tot wel 150 kg kan dragen. Hij biedt een vloeiende beweging ervaring met zijn acht niveaus van magnetische weerstand, waardoor je je trainingsintensiteit naar wens kunt aanpassen. De ingebouwde multifunctionele computer houdt je training bij en helpt je jouw voortgang te controleren. De welgeplaatste houder voor je waterfles verhoogt het comfort tijdens je training. Het moderne design is gecombineerd met een hoge kwaliteit afwerking, wat de Zipro Crosstrainer een uitstekende keuze maakt voor jouw fitnessregime.

 • Voordeel 1: De stevige constructie van de Zipro crosstrainer biedt je de zekerheid van een hoge draagkracht, tot wel 150 kg. Dit maakt het apparaat geschikt voor verschillende gebruikers, ongeacht hun gewicht.
 • Voordeel 2: Dankzij het magnetische weerstandssysteem is de beweging op elk van de acht belastingsniveaus zeer vloeiend. Dit is ideaal voor een naadloze en comfortabele trainingservaring, wat je fitnessniveau ook is.
 • Voordeel 3: De multifunctionele computer helpt je bij het bewaken van je trainingsvoortgang. Met deze handige tool kun je je prestaties gemakkelijk volgen en je training naar wens aanpassen.
 • Voordeel 4: De comfortabele plaatsing van de houder voor je waterfles maakt hydratatie tijdens je workout eenvoudiger dan ooit. Je hebt je drankje altijd bij de hand, zodat je zonder onderbrekingen kunt doorgaan met je training.
 • Voordeel 5: Het moderne design en de hoge kwaliteit van afwerking maken de Zipro crosstrainer niet alleen een effectief, maar ook een stijlvol trainingsapparaat. In elk huis past het perfect en wordt het ook nog een mooie aanvulling op je interieur.
 • Het is lastig om nadelen te bedenken gebaseerd op de gegeven productomschrijving omdat deze voornamelijk positieve aspecten van de Crosstrainer beschrijft. Maar gebaseerd op de gegeven informatie, kan het volgende worden geconcludeerd:
 • Nadeel 1: Hoewel de constructie stabiel en belastbaar tot 150 kg is, kan de Crosstrainer mogelijk niet geschikt zijn voor mensen die zwaarder zijn dan dit gewicht. Dit zou kunnen betekenen dat de Crosstrainer niet voor iedereen geschikt is.
 • Nadeel 2: Het apparaat heeft acht belastingsniveaus. Hoewel dit voor sommigen voldoende variatie biedt, kan het voor anderen beperkt aanvoelen, met name voor mensen die willen werken aan intensieve uithoudingsvermogen- of krachttraining.
 • Nadeel 3: Hoewel de crosstrainer is uitgerust met een multifunctionele computer voor de bewaking van het trainingsverloop, vermeldt de productbeschrijving niet specifiek welke statistieken het bijhoudt. Hierdoor weet je niet zeker of het je hartslag, het aantal verbrande calorieën, of de afstand bijhoudt.
 • Nadeel 4: De houder voor waterfles is op een comfortabele plaats geplaatst, volgens de omschrijving. Echter, wat comfortabel is kan per persoon verschillen. Het kan zijn dat de houder voor sommige gebruikers niet in de ideale positie is geplaatst.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving vermeldt dat de crosstrainer een modern design en hoge kwaliteit van afwerking heeft. Smaak is echter subjectief, en wat de een als een modern en high-end design beschouwt, vindt een ander misschien niet mooi. Het is dus mogelijk dat het design niet bij iedereen in de smaak valt.

Onze favoriet #3

Puma Crosstrainer

Puma Crosstrainer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De PUMA Crosstrainer is een veelzijdige sportschoen die uitblinkt in stabiliteit en grip. Met de TPU-schacht in de middenvoet, krijg je ondersteuning waar je die het meeste nodig hebt, terwijl de volledige rubberen buitenzool je grip geeft, zelfs bij de meest intensieve training. Het geborduurde PUMA Cat-logo siert de laterale teen voor een stijlvolle uitstraling. Het uitgebreide vetersysteem zorgt voor een veilige en comfortabele pasvorm, en de gespleten rubberen buitenzool biedt boogondersteuning en schokabsorptie in de hiel om je tijdens het hardlopen of trainen extra comfort te geven.

 • Voordeel 1: De Zipro Crosstrainer is uitgerust met een betrouwbaar magnetisch weerstandssysteem, wat een vloeiende en moeiteloze werking mogelijk maakt. Dit leidt tot een betere en soepelere trainingservaring voor jou.
 • Voordeel 2: Het beschikt over acht moeilijkheidsniveaus, waardoor je de training eenvoudig kunt aanpassen aan jouw persoonlijke behoeften. Of je nu een beginner bent of een gevorderde sporter, je kunt met deze Crosstrainer altijd het juiste niveau vinden voor jouw work-out sessies.
 • Voordeel 3: De grote voetvlakken met antislip oppervlak bieden extra comfort en veiligheid tijdens je oefeningen. Je kunt je dus volledig op je work-out concentreren, zonder je zorgen te maken over eventuele uitglijders of ongelukken tijdens je training.
 • Voordeel 4: Ondanks de krachtige functies en mogelijkheden, is de Zipro Crosstrainer compact genoeg om te passen in kleine woningen. Je hebt geen grote sportruimte nodig om te kunnen genieten van een volledige lichaamstraining.
 • Voordeel 5: De Zipro Crosstrainer is voorzien van een ingebouwde hartslagmeter. Met deze functie kun je jouw hartslag in de gaten houden tijdens je training, waardoor je jouw work-outs kunt optimaliseren en je conditie en gezondheid kunt verbeteren.
 • nadeel 1: Hoewel de Crosstrainer Zipro een betrouwbaar magnetisch weerstandssysteem heeft, wordt er niet gespecificeerd hoe dit systeem presteert bij intensief of langdurig gebruik. Dat kan problemen opleveren als je van plan bent om je trainingen te intensiveren.
 • nadeel 2: De crosstrainer heeft 8 moeilijkheidsniveaus. Dit lijkt in eerste instantie genoeg, maar als je een ervaren gebruiker bent of snel vorderingen maakt, kan dit beperkend zijn. Je zou mogelijk niet verder kunnen uitdagen na het bereiken van het hoogste niveau.
 • nadeel 3: Ondanks dat de grote voetvlakken voorzien zijn van een antislip oppervlak, worden materialen of structuren hiervan niet benoemd. Als het materiaal niet duurzaam genoeg is, kunnen ze slijten, wat weer invloed op het comfort en de veiligheid kan hebben.
 • nadeel 4: Hoewel de kleine afmetingen ideaal zijn voor kleine woningen, kan de crosstrainer mogelijk niet zo robuust of stabiel zijn als grotere modellen. Dit kan leiden tot een minder intense of effectieve training.
 • nadeel 5: Er wordt melding gemaakt van een hartslagmeter, maar er wordt geen informatie gegeven over de nauwkeurigheid of betrouwbaarheid ervan. Dit betekent dat je het misschien niet volledig kunt vertrouwen om je hartslag nauwkeurig te monitoren tijdens je training.

Onze favoriet #4

Zipro Crosstrainer

Zipro Crosstrainer

Waarom we het gekozen hebben

De Zipro Crosstrainer is een compact en betrouwbaar fitnessapparaat, perfect voor elke woonsituatie, zelfs kleinere woningen. Het is uitgerust met een betrouwbaar magnetisch weerstandssysteem voor een soepele en probleemloze werking. Met 8 instelbare moeilijkheidsniveaus, biedt deze crosstrainer je de mogelijkheid om je training naar wens aan te passen. De grote voetvlakken hebben een antislip oppervlak dat niet alleen jouw comfort verhoogt, maar ook de veiligheid tijdens je workouts garandeert. Bovendien beschikt het over een hartslagmeter, wat handig is om jouw voortgang te monitoren.

 • Voordeel 1: De Zipro Crosstrainer is uitgerust met een betrouwbaar magnetisch weerstandssysteem, wat een vloeiende en moeiteloze werking mogelijk maakt. Dit leidt tot een betere en soepelere trainingservaring voor jou.
 • Voordeel 2: Het beschikt over acht moeilijkheidsniveaus, waardoor je de training eenvoudig kunt aanpassen aan jouw persoonlijke behoeften. Of je nu een beginner bent of een gevorderde sporter, je kunt met deze Crosstrainer altijd het juiste niveau vinden voor jouw work-out sessies.
 • Voordeel 3: De grote voetvlakken met antislip oppervlak bieden extra comfort en veiligheid tijdens je oefeningen. Je kunt je dus volledig op je work-out concentreren, zonder je zorgen te maken over eventuele uitglijders of ongelukken tijdens je training.
 • Voordeel 4: Ondanks de krachtige functies en mogelijkheden, is de Zipro Crosstrainer compact genoeg om te passen in kleine woningen. Je hebt geen grote sportruimte nodig om te kunnen genieten van een volledige lichaamstraining.
 • Voordeel 5: De Zipro Crosstrainer is voorzien van een ingebouwde hartslagmeter. Met deze functie kun je jouw hartslag in de gaten houden tijdens je training, waardoor je jouw work-outs kunt optimaliseren en je conditie en gezondheid kunt verbeteren.
 • nadeel 1: Hoewel de Crosstrainer Zipro een betrouwbaar magnetisch weerstandssysteem heeft, wordt er niet gespecificeerd hoe dit systeem presteert bij intensief of langdurig gebruik. Dat kan problemen opleveren als je van plan bent om je trainingen te intensiveren.
 • nadeel 2: De crosstrainer heeft 8 moeilijkheidsniveaus. Dit lijkt in eerste instantie genoeg, maar als je een ervaren gebruiker bent of snel vorderingen maakt, kan dit beperkend zijn. Je zou mogelijk niet verder kunnen uitdagen na het bereiken van het hoogste niveau.
 • nadeel 3: Ondanks dat de grote voetvlakken voorzien zijn van een antislip oppervlak, worden materialen of structuren hiervan niet benoemd. Als het materiaal niet duurzaam genoeg is, kunnen ze slijten, wat weer invloed op het comfort en de veiligheid kan hebben.
 • nadeel 4: Hoewel de kleine afmetingen ideaal zijn voor kleine woningen, kan de crosstrainer mogelijk niet zo robuust of stabiel zijn als grotere modellen. Dit kan leiden tot een minder intense of effectieve training.
 • nadeel 5: Er wordt melding gemaakt van een hartslagmeter, maar er wordt geen informatie gegeven over de nauwkeurigheid of betrouwbaarheid ervan. Dit betekent dat je het misschien niet volledig kunt vertrouwen om je hartslag nauwkeurig te monitoren tijdens je training.

Onze favoriet #5

Sunny Health & Fitness Crosstrainer

Sunny Health & Fitness Crosstrainer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Sunny Health & Fitness AIR WALK Crosstrainer is een slimme, ruimtebesparende fitnessoplossing die je zowel een volledige lichaamstraining als cardio-oefening biedt. De antislip treden simuleren bewegingen variërend van langzaam wandelen tot snel lopen, zonder druk op je gewrichten, ideaal voor mensen tot 100 kg. Handig is dat bij niet-gebruik de machine en pedalen tot de helft inklapbaar zijn voor eenvoudige opslag. Het verbetert je stabiliteit en uithoudingsvermogen door je beenspieren en armspieren te trainen met de extra ondersteuning van een verstelbaar buikspierkussen. Bij jouw workout krijg je de hulp van de LCD-monitor die je trainingstijd, aantal stappen, totale afstand en calorieverbruik weergeeft. In slechts 20 minuten kun jij werken aan het verlagen, controleren of behouden van je gewicht en je cardiorespiratoire fitness verbeteren, een belangrijk onderdeel van fysieke fitheid.

 • Voordeel 1: Volledige lichaamstraining – Met de Sunny Health & Fitness Crosstrainer train je zowel je arm- als been spieren. Door rechtop te staan op de machine nemen je beenspieren de stabilisatie over, waardoor je stabiliteit en uithoudingsvermogen verbeteren.
 • Voordeel 2: Ruimtebesparend ontwerp – Wanneer de crosstrainer niet in gebruik is, kan het gemakkelijk worden opgevouwen tot de helft van zijn formaat. Dit maakt het opbergen na gebruik eenvoudig en efficiënt zonder veel ruimte in beslag te nemen.
 • Voordeel 3: Ingebouwde LCD-monitor – De ingebouwde fitnesscomputer toont de trainingstijd, het aantal stappen, de totale afstand en het calorieverbruik. De informatie helpt je bij het volgen van je trainingsprogressie, waardoor je gemotiveerd blijft.
 • Voordeel 4: Verstelbaar Buikspierkussen – Deze crosstrainer beschikt over een verstelbaar buikspierkussen dat naar boven en beneden kan worden verplaatst voor optimale ondersteuning en comfort tijdens je training.
 • Voordeel 5: Uitstekend voor Aeroob Fitness – Deze crosstrainer is ontworpen om je cardiorespiratoire fitness te verbeteren, een van de vijf belangrijkste componenten van de lichamelijke conditie. Slechts 20 minuten op de Air Walker kan bijdragen aan het verlagen, controleren of behouden van je gewicht.
 • Nadeel 1: Beperkt gebruikersgewicht: Sunny Health & Fitness Crosstrainer heeft een maximale gebruikersgewicht van 100 kg. Afhankelijk van je gewicht kan dit betekenen dat je deze machine niet veilig kunt gebruiken.
 • Nadeel 2: Handmatige aanpassingen: Je dient zelf het buikspierkussen aan te passen voor comfort. Dit betekent dat je mogelijk meer tijd en moeite moet doen om de machine op jouw behoeften af te stemmen.
 • Nadeel 3: Stabiliteit: Hoewel het voordeel kan zijn voor sommige, vereist de machine dat de gebruiker rechtop blijft voor effectiviteit. Dit kan extra moeite kosten voor mensen met evenwichtsproblemen of die nieuw zijn bij het gebruik van crosstrainers.
 • Nadeel 4: Staplengte: Met een staplengte van 762 mm, kan dit apparaat minder aantrekkelijk zijn voor mensen met een kortere of langere paslengte. Deze vaste waarde beperkt de variabiliteit en kan mogelijk minder comfortabel zijn voor verschillende lichaamstypes.
 • Nadeel 5: Beperkte functies van de LCD-monitor: Hoewel de LCD-monitor van de crosstrainer de trainingstijd, het aantal stappen, de totale afstand en het calorieverbruik weergeeft, mist het mogelijk functies die andere crosstrainers bieden, zoals hartslagmonitoring en gepersonaliseerde trainingsprogramma’s.

Onze favoriet #6

Hs Hop-Sport Crosstrainer

Hs Hop-Sport Crosstrainer

Waarom we het gekozen hebben

De HS HOP-SPORT Crosstrainer is een 2-in-1 thuisapparaat dat functioneert als zowel een crosstrainer als een stepper, die je zowel voorwaarts als achterwaarts kunt bedienen. Het beschikt over een overzichtelijk display dat alle belangrijke trainingsparameters, waaronder hartslag via geïntegreerde sensoren in de handgrepen, toont. Je kunt kiezen uit 8 verschillende weerstandsniveaus om je training aan te passen aan je capaciteit, van beginner tot professional. Bovendien heeft het apparaat een handige houder voor je mobiele apparaat en verschillende greepvariaties op de handgrepen voor een interessantere training. Met 4 verstelbare nivelleringsvoeten en een robuuste stalen constructie biedt het apparaat voldoende stabiliteit, en dankzij de transportwielen is het makkelijk te verplaatsen.

 • Voordeel 1: Dit apparaat is 2-in-1 en functioneert zowel als crosstrainer als een stepper, waardoor je een gevarieerde workout kunt krijgen met slechts één apparaat. Je kunt hem zowel vooruit als achteruit bedienen voor extra trainingsmogelijkheden.
 • Voordeel 2: De crosstrainer is uitgerust met een trainingscomputer die alle belangrijke parameters toont. De hartslagsensoren in de handgrepen maken het gemakkelijk om tijdens je workout je hartslag bij te houden, waardoor je je inspanningen beter kunt beoordelen.
 • Voordeel 3: Met acht verschillende weerstandsniveaus is deze crosstrainer geschikt voor iedereen, van beginners tot professionals. Je kunt de weerstand gemakkelijk aanpassen aan je mogelijkheden en trainingsbehoeften, zodat je je workout op jouw tempo kunt uitvoeren.
 • Voordeel 4: Er is een houder voor je mobiele apparaat boven de trainingscomputer en verschillende greepvariaties op de handgrepen, zodat je je workout interessanter en plezieriger kunt maken. Je kunt tijdens je training dus altijd je favoriete show bekijken of muziek luisteren.
 • Voordeel 5: De crosstrainer is zowel stabiel als draagbaar. Dankzij de vier verstelbare nivelleringsvoeten en de robuuste stalen constructie is de crosstrainer zeer stabiel. Bovendien maken de transportwielen het gemakkelijk om de crosstrainer te verplaatsen, zodat je overal in huis kunt trainen.
 • Nadeel 1: Hoewel de HS HOP-SPORT crosstrainer een 2-in-1 apparaat is, kan de combinatie van crosstrainer en stepper mogelijk te gecompliceerd zijn voor beginners. Het vereist wellicht een leerproces om beide functies van het apparaat volledig te benutten.
 • Nadeel 2: De aanwezigheid van hartslagsensoren in de handgrepen kan je training beperken, omdat je je handen altijd op de sensoren moet houden om je hartslag te meten. Dit kan beperkend zijn als je variatie in je trainingen wilt aanbrengen met verschillende handposities.
 • Nadeel 3: Hoewel de HS HOP-SPORT crosstrainer 8 verschillende weerstandsniveaus biedt, kan dit onvoldoende zijn voor sommige gebruikers, vooral voor diegenen die aan geavanceerde trainingen doen en meer gradaties in weerstand nodig hebben.
 • Nadeel 4: De aanwezigheid van een houder voor je mobiele apparaat is handig, maar deze is boven de trainingscomputer geplaatst. Dit kan het lastig maken om zowel je trainingsgegevens als je mobiele apparaat tegelijkertijd in de gaten te houden.
 • Nadeel 5: Hoewel de crosstrainer is uitgerust met transportwielen, vraagt het verplaatsen van het apparaat met de robuuste stalen constructie nog altijd enige fysieke inspanning. Dit kan als onhandig worden ervaren, vooral voor mensen die fysieke beperkingen hebben.

Onze favoriet #7

Exerpeutic Crosstrainer

Exerpeutic Crosstrainer

Waarom we het gekozen hebben

De EXERPEUTIC Crosstrainer is een compacte ellipsentrainer, ideaal als jouw eerste stap in fitness of voor gebruik in kleinere woningen en ruimtes. Het biedt een natuurlijke elliptische beweging die de belasting op je gewrichten en enkels minimaliseert, en heeft extra grote anti-slip pedalen om uitglijden tijdens je workout te voorkomen. Met de dual action trainingshandgrepen kun je tegelijkertijd je boven- en onderlichaam trainen. De weerstand van de trainer is eenvoudig verstelbaar, zodat je de intensiteit van je workout kunt aanpassen. Op het goed leesbare LCD-scherm kun je jouw afstand, calorieverbruik, tijd en snelheid aflezen. Dit product is getest op veiligheid volgens de EN ISO 20957-1: 2013 en EN ISO 20957-9: 2016 normen in de HC klasse.

 • Voordeel 1: De compacte grootte van de EXERPEUTIC crosstrainer maakt hem ideaal voor gebruik in kleine ruimtes. Of je nu net begint met trainen of beperkte ruimte hebt in je huis, dit model is perfect voor jou.
 • Voordeel 2: Het ontwerp zorgt voor natuurlijke elliptische bewegingen die de belasting van je gewrichten en enkels minimaliseren. Hierdoor kun je effectief trainen zonder je zorgen te maken over blessures.
 • Voordeel 3: De extra grote anti-slip pedalen zorgen voor stabiliteit en veiligheid tijdens je training. Je hoeft niet bang te zijn voor uitglijden, waardoor je je volledig kunt concentreren op je training.
 • Voordeel 4: De EXERPEUTIC crosstrainer heeft Dual Action trainingshandgrepen die een gelijktijdige training van het boven- en onderlichaam mogelijk maken. Hierdoor kun je je hele lichaam in één enkele sessie trainen.
 • Voordeel 5: Het apparaat is voorzien van een eenvoudig instelbare weerstand en een goed leesbaar LCD-scherm. Hierdoor kun je de intensiteit van je training naar behoefte aanpassen en daarnaast zie je alle belangrijke informatie zoals afstand, calorieën, tijd en snelheid in één oogopslag.
 • Nadeel 1: Hoewel het compacte ontwerp van de EXERPEUTIC crosstrainer geweldig is voor ruimtes met beperkte ruimte, kan dit ook leiden tot stabiliteitsproblemen tijdens intensieve trainingen.
 • Nadeel 2: De EXERPEUTIC crosstrainer heeft extra grote anti-slip pedalen, maar deze kunnen voor sommige gebruikers te groot en oncomfortabel zijn, met name als je kleinere voeten hebt.
 • Nadeel 3: De EXERPEUTIC crosstrainer maakt gebruik van een natuurlijke elliptische beweging om de belasting van de gewrichten en enkels te minimaliseren. Hoewel dit voordelen heeft, kan het voor sommige gebruikers als onnatuurlijk en oncomfortabel worden ervaren, vooral als ze gewend zijn aan een traditionele loop- of hardloopbeweging.
 • Nadeel 4: Hoewel de eenvoudig verstelbare weerstand geschikt is voor veel gebruikers, kan het niet voldoende uitdagend zijn voor geavanceerde of ervaren fitnessgebruikers die op zoek zijn naar intensievere trainingen.
 • Nadeel 5: Het LCD-scherm van de EXERPEUTIC vertoont basisinformatie zoals afstand, calorieën, tijd en snelheid, maar het mist geavanceerdere statistieken of connectiviteitsopties zoals hartslagmonitoring of de mogelijkheid om te synchroniseren met fitness-apps voor gedetailleerde tracking en analyse.

Onze favoriet #8

Physionics Crosstrainer

Physionics Crosstrainer

Waarom we het gekozen hebben

De Physionics Crosstrainer is een uitstekende cardio-trainer die jou helpt je hart- en bloedsomloopconditie te verbeteren. Dankzij de digitale monitor, kun je makkelijk je fysieke conditie monitoren tijdens cardio- en coördinatieoefeningen. Deze Air Walker trainer is ook ontworpen om je te helpen je calorieverbruik en de inspanning die je levert te volgen. Wat de crosstrainer extra comfortabel maakt, zijn de voeringen, de schuimrubberen handgreep en de optimale lichaamsondersteuning. Bovendien is de crosstrainer makkelijk op te bergen en met zijn gewicht van 17 kg en een maximaal laadgewicht van 120 kg is hij geschikt voor een breed publiek.

 • Voordeel 1: Verbetering van de hart- en bloedsomloop. De Physionics crosstrainer kan je helpen om je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, waardoor je hart en bloedvaten efficiënter werken.
 • Voordeel 2: Digitale monitor voor tracken van je voortgang. De crosstrainer heeft een digitale monitor waarmee je je fysieke conditie tijdens je cardio- en coördinatieoefeningen kunt bijhouden.
 • Voordeel 3: Calorieënverbruik volgen. Met deze Air Walker trainer ben je in staat om het aantal verbrande calorieën en de inspanning die je levert te volgen, wat handig kan zijn voor je dieet of afvalplan.
 • Voordeel 4: Maximaal comfort. Wat de crosswalker echt comfortabel maakt zijn de voeringen, de schuimrubberen handgreep en de optimale lichaamsondersteuning, waardoor je ook tijdens intensieve trainingen prettig kunt blijven sporten.
 • Voordeel 5: Gemakkelijk op te bergen. Ondanks het solide maximaal laadgewicht van 120 kg, weegt de crosstrainer zelf maar 17 kg, hierdoor kun je het na gebruik eenvoudig opbergen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Physionics crosstrainer nuttige functies heeft zoals een digitale monitor, wordt er niet gespecificeerd welke specifieke data je kunt volgen. Als resultaat, weet je niet of je je voortgang op het gebied van snelheid, afstand of hartslag kunt bijhouden.
 • Nadeel 2: Hoewel het product beweert je calorieverbruik en inspanning bij te houden, wordt er niet uitgelegd hoe nauwkeurig deze metingen zijn. Dit kan betekenen dat je geen precies beeld krijgt van je fysieke prestaties.
 • Nadeel 3: De crosstrainer wordt aangeprezen om zijn comfort, dankzij de voering en schuimrubberen handgrepen. Echter, er is geen specifieke informatie over de aanpassingsmogelijkheden van de machine, zoals de hoogte of weerstand, waarmee je je work-out zou kunnen personaliseren.
 • Nadeel 4: De maximale belastingsgewicht van deze crosstrainer is 120 kg. Dit kan beperkend zijn voor gebruikers die zwaarder zijn en een hoogwaardige cardio-oefening willen doen.
 • Nadeel 5: Ondanks het feit dat het apparaat als gemakkelijk op te bergen wordt gepresenteerd, wordt er geen informatie gegeven over de exacte afmetingen van de crosstrainer. Dit zou problematisch kunnen zijn als je een kleine ruimte hebt en je voordat je koopt graag wilt weten of het apparaat wel past.

Onze favoriet #9

Capital Sports Crosstrainer

Capital Sports Crosstrainer

Waarom we het gekozen hebben

De CAPITAL SPORTS Crosstrainer is een baanbrekende high-tech fitnesstool die je kunt gebruiken in het comfort van je eigen huis. Of je nu een gedreven beginner of een sportfanaat bent, deze crosstrainer voldoet aan al je trainingsbehoeften. Dankzij de integratie met de Kinomap-app, krijg je toegang tot duizenden kilometers aan virtuele hardlooproutes, waardoor je training interessant en veelzijdig blijft. Het hoogwaardige technologische ontwerp zorgt voor een soepele en veilige training. Met zijn indrukwekkende vliegwiel van maximaal 12 kg biedt de crosstrainer aanzienlijke weerstanden die je op 32 niveaus naar wens kunt aanpassen. Bovendien houdt de geïntegreerde tablethouder je vermaakt tijdens je work-out met vier verschillende trainingsprogramma’s voor alle niveaus. Stap vandaag nog op en begin met je ultieme fitnessreis!

 • Voordeel 1: Geavanceerde fitnesstechnologie: De Capital Sports Helix-Line Cross-Trainer biedt je de mogelijkheid om HiLevel fitnesstechnologie direct in je eigen huis te hebben. Dit maakt de crosstrainer geschikt voor elke trainingsbehoefte, of je nu een gemotiveerde nieuwkomer bent of een enthousiaste sportliefhebber.
 • Voordeel 2: Integratie met Kinomap-app: De cross-trainer legt de thuisfitness in de 21e eeuw in jou handen. Dankzij de integratie van de Kinomap-app heb je toegang tot duizenden kilometers virtuele hardlooptochten, wat je trainingen interessanter en uitdagender maakt.
 • Voordeel 3: Hoogwaardige technologie voor comfort: De bijzonder lage instap van de Capital Sports Helix Comfort Cross-Trainer zorgt ervoor dat je comfortabel en veilig op- en af kan stappen, waardoor je training van begin tot eind een prettige ervaring is.
 • Voordeel 4: Verstelbare trainingsweerstand: De crosstrainer heeft een extreem hoog middelpuntvliedende massa tot 12 kg, wat je een enorme trainingsweerstand biedt die je volgens je eigen voorkeur kan instellen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het MagResist-systeem dat reageert op bijna elke trainingsbehoefte in 32 niveaus.
 • Voordeel 5: Geïntegreerde tablethouder: De trainer is voorzien van een geïntegreerde tablethouder in het hoofdgedeelte, wat verveling tijdens je training voorkomt. Je hebt hierdoor alle mogelijkheden om je favoriete series of films te kijken terwijl je fit blijft, of om je trainingsvoortgang bij te houden.
 • nadeel 1: Hoewel de Crosstrainer van CAPITAL SPORTS is uitgerust met duizenden kilometers aan virtuele hardlooptochten dankzij de Kinomap-app, kan het integratieproces complex zijn voor degenen die niet technisch onderlegd zijn of minder vertrouwd zijn met technologie.
 • nadeel 2: De crosstrainer heeft een extreem hoog middelpuntvliedende massa tot 12 kg. Dit biedt een enorme trainingsweerstand, wat een nadeel kan zijn voor beginners of mensen die net herstellen van een blessure, omdat het niet veel flexibiliteit biedt in het aanpassen van de weerstand.
 • nadeel 3: Hoewel de CAPITAL SPORTS Crosstrainer met vier vooraf ingestelde trainingsprogramma’s komt, biedt het mogelijk niet genoeg variatie voor sommige gebruikers, vooral gevorderden en experts die op zoek zijn naar een meer gepersonaliseerde workout.
 • nadeel 4: De tablethouder, hoewel handig om verveling tijdens het trainen te voorkomen, kan je onbewust ertoe verleiden om afgeleid te raken van je training, wat ten koste kan gaan van de kwaliteit van je workout.
 • nadeel 5: De productbeschrijving vermeldt een bijzonder lage instap voor comfort en veiligheid bij het op- en afstappen. Voor sommige langere gebruikers kan dit echter ongemakkelijk zijn en betekent dit dat ze moeten bukken om op het apparaat te stappen, wat rugklachten kan veroorzaken.

Onze favoriet #10

Techfit Crosstrainer

Techfit Crosstrainer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TechFit E300N Crosstrainer is een ergonomisch thuistrainingsapparaat dat jouw fysieke prestaties verbetert en je cardiovasculaire systeem op peil houdt. Het biedt een volledige lichaamstraining waarbij armen, benen, billen en schouders worden getraind. De geïntegreerde computer en het heldere LCD-display geven real-time gegevens zoals tijd, snelheid, afstand en calorieverbruik, wat een doelgerichte en prestatiegerichte training mogelijk maakt. Daarnaast is er een hartslagmeter geïntegreerd in de comfortabele handvatten, waardoor je jouw prestaties efficiënt kunt controleren. Met deze crosstrainer wordt fitness echt leuk.

 • Voordeel 1: De TechFit E300N elliptische trainer is ergonomisch ontworpen voor thuisgebruik, waardoor jij comfortabel en effectief kan trainen in je eigen omgeving.
 • Voordeel 2: Deze crosstrainer biedt een volledige lichaamstraining, dus jij traint je armen, benen, billen en schouders allemaal tegelijk. Zo bespaar jij tijd en krijg je een effectieve work-out.
 • Voordeel 3: De geïntegreerde computer maakt doelgerichte en prestatiegerichte training mogelijk. Jij kan dus je persoonlijke fitnessdoelen instellen en volgen, wat je training meer gericht en effectief maakt.
 • Voordeel 4: Het heldere LCD-display toont jou tijd, snelheid, calorieverbruik en afstand, waardoor je altijd een nauwkeurige beoordeling van je fysieke conditie krijgt. Dit helpt je om je vorderingen bij te houden en je trainingsreeks indien nodig aan te passen.
 • Voordeel 5: Met de hartslagmeter die geïntegreerd is in de comfortabele handgrepen, levert de trainingscomputer realtime hartslaggegevens. Dit stelt je in staat om je prestaties efficiënt te controleren en de intensiteit van je trainingen te regelen voor de beste resultaten.
 • Nadeel 1: De beschrijving geeft geen informatie over aanpasbare weerstandsniveaus. Voor geavanceerde sporters kan dit een beperking zijn in het aanpassen van hun trainingen aan hun specifieke behoeften.
 • Nadeel 2: Er wordt niets gezegd over het lawaai van de TechFit E300N elliptische trainer. Het kan dus zijn dat het apparaat vrij luid is tijdens gebruik, wat storend kan zijn voor jouzelf of anderen in jouw huis.
 • Nadeel 3: Het feit dat er een trainingscomputer is opgenomen is positief, maar het is onduidelijk of deze computer ook voorgeprogrammeerde trainingen biedt, wat een nadeel kan zijn voor mensen die leiding en inspiratie willen voor hun oefeningen.
 • Nadeel 4: Het is niet duidelijk of de TechFit E300N verstelbare voetpedalen of handgrepen heeft, wat het gebruiksgemak en comfort zou kunnen beperken, vooral voor mensen van verschillende lichaamslengtes.
 • Nadeel 5: Er wordt niets vermeld over de grootte of het gewicht van de elliptische trainer. Dit zou problemen kunnen opleveren bij het plaatsen van het apparaat in je huis, vooral als je beperkte ruimte hebt.

Na grondig onderzoek en uitgebreide tests, kunnen we concluderen dat er een breed scala aan crosstrainers beschikbaar is die aan verschillende behoeften en budgetten kunnen voldoen. Het belangrijkste is dat jij de crosstrainer kiest die het beste bij jouw persoonlijke fitnessdoelen, ruimte beperkingen en budget past. Zorg ervoor dat je een model selecteert dat stevig en betrouwbaar is, met voldoende weerstandsniveaus om uit te breiden naarmate jouw conditie verbetert. Merken zoals Bowflex, NordicTrack en Horizon hebben uitstekend gepresteerd in onze tests, maar er zijn ook andere goede opties. Vergeet niet, investeren in een crosstrainer is een investering in jouw gezondheid en welzijn. Succes met je beslissing en geniet van het comfort om thuis te trainen!

Inhoudsopgave